-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Ki hol veszi a diót, idén valahogy elkerült, pedig eddig minden évben ilyenkor már sikerült beszerezni? Láttam az Alzán elég jó áron, de kicsit bizalmatlan vagyok, vett már valaki innen diót?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A nokedliszaggatót/nokedlis edényt hogyan szoktátok elmosni? Az a baj, hogy a szivacsba beleragad a tészta, kb dobhatjuk is ki (nincs mosogatógépünk)
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #6955 üzenetére
Nos én arra jutottam, hogy inkább legyen csak túros bejgli karira, mert heroinárban nekem nem kell dió.
Tavaly is rendeltünk valami diós cégtől, az is szar volt....apósnál az összes megfeketedett, szóval leszokunk a dióról.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #6956 üzenetére
Üdv,
Szerintem, mosogatógépbe amúgy sem érdemes tenni, mert mindenre "ráég" a tészta, legalábbis ezt tapasztaltam, a kovászos cuccoknál szintén.
Én szinte azonnal elmosom használat után, engedek vizet a tálba, és a szaggatót is beleteszem, kicsit hagyom állni, és kézzel elmosom, ha már nincs rajta tészta, akkor mosogatószeres szivaccsal. -
krizmo_
Topikgazda
Eddig mindig szerencsém volt, mert voltak ismerősök, akiktől jó áron be lehetett szerezni, de idén nem sikerült.
Egyébként, én a bejglit inkább kalácstésztából szoktam készíteni, mert az eredeti tésztája túl nehéz/zsíros.
Túrósat még nem próbáltam, de jól hangzik. Citromhéjjal, és mazsolával készül?
Idén meggyes-mákos, diós- rumos mazsolás, és kakaós-rumos mazsolás lesz. -
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #6960 üzenetére
Citromhéjjal igen, mazsolával nem, mert az összes gyerek kiköpködi állandóan
Tavaly csináltunk először, nálam number one lett egyből, a többit már unom. Kicsit olyasmi lett, mint a túrós kalács, amit pékségekben lehet kapni itt-ott.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz solfilo #6963 üzenetére
Én szeretem citromhéjjal, csak nehéz olyan citromot kapni, amitől nem kapsz májhalált, így sokszor kimarad, de azért citrom és mazsola nélkül is meg tudom ám enni, én nem vagyok válogatós. Illetve azt szoktam, hogyha nincs héj, akkor egy pár csepp citrom bele, ami persze nem ugyanaz, de el azért nem rontja.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
#76500480
törölt tag
Köszi a linket. Tescoma elég drága ahhoz sokat kellene vele sütni bár tény és való, hogy minőségi márka. Van belőle szilikon kenyersuto tálca csak szetfolyik rajta kovasszal készült lágy tészta ezért maradt vas edény.
-
krizmo_
Topikgazda
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #6970 üzenetére
Az ízlés is változik, én gyerek koromba ki nem állhattam a töltött paprikát, a májat, tökfőzeléket vagy a sárgaborsó főzeléket, most meg mindet szeretem. Ha jól van elkészítve.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
#76500480
törölt tag
Lehet, hogy valamikor túlkel, egyforma kenyér nincsen ez a szép a kovaszban. Este megy a bekeveres hutoskovasz+Liszt+víz majd reggel a 40dkg Liszt+víz+só és a 20p dagasztas. Meló miatt csak déltől kezdődik a hajtogatás és mondjuk délután 5kor megy a sütőbe. (Szobahőmérsékleten kell, hűtőben csak az anyakovasz van).
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm mindenkinek a dió vásárlási ötletet, ma sikerült venni! Elmentünk piacozni, kicsit lejjebb mentek az árak, ~3000 ft/kg áron már egész szép diót lehetett kapni.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Kovászos teljeskiőrlésű zsemle
Recept:
- 400 g liszt (200 g KBL 100, és 200 g Barilla TK)
- 100 g kovász (100% hidros)
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 9 g só
- 1 ek cukor,
- 50 g tejföl
- 2,2 dl tej
- Szezámmag, lenmag, mák
Ebből a mennyiségből 8 db, 100 grammos buci lesz.Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, 1 óra múlva hozzáadtam a sót, ezt követően háromszor hajtogattam(szobahőmérsékleten volt a tészta és 50 percenként hajtogattam), majd megformáztam a bucikat, lekentem őket tejjel, és megszórtam magvakkal, kb. 2 órát keltek, ismét lekentem tejjel (így rájuk tapad a mag és szép fényesek lesznek), 230 fokra előmelegített sütőbe tettem őket, ezután levittem a hőfokot 200 fokra és így 20-25 percig készre sütöttem.
Nagyon könnyedek lettek a zsemlék, nagy kedvenc lett most nálam.
Aszalt paradicsomos-provolone sajtos-szalámis szendvics:
-
ladybug
őstag
Megint süti. Megint régi recept.
Kókuszos csiga
Hozzávalók:
A tésztához500 g liszt
200 g lágy margarin vagy vaj
3 db tojássárgája
25 g élesztő
100 ml tej
1 cs sóAz élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a hozzávalókkal.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk.A töltelékhez
3 db tojásfehérje
200 g porcukor
200 g kókuszreszelék
1 kk citromléA töltelék hozzávalóit gőz fölött 10-15 percig keverjük. Majd a kinyújtott tésztára kenjük.
Aztán feltekerjük és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Beni2360
félisten
válasz ladybug #6935 üzenetére
Emlékezetem szerint rum is kell hozzá, vagy rum aroma a kész sutemenyre, mielőtt forgatod.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sutszi
veterán
Rántott göngyölt karaj.
Nagy receptet nem lehet hozzá írni. Kb úgy kell rákészülni mint a rántotthúshoz.- sertéskaraj
- sajt ( pecorino, parmezán, provolone sajtokat reszeltem össze)
- olasz szalámi
- krumpli
- szezámmag1. Kb jó 1,5 ujjnyi karajszeletet kicsit megegyengetem a szomszédok örömére.
2. Sózom és borsozom.
3. A reszelt sajtot óvatosan rászórom ügyelve a szélek kihagyására. Kicsit lenyomkodom.
4. Jöhet a szalámi réteg.
5. Szorosan és határozottan feltekerem, majd a két végétől befelé ferdén átküldök rajta egy fogpiszkálót, hogy ne fészkelődjön.
6. Standard panírozási folyamat. Liszt, fűszeres tejes tojás, szezámmaggal kevert panírmorzsa.A nagy kísérlet most a sütési folyamatban volt. Ennek előtörténete, hogy a házilag frissen panírozott entitást nehéz szépen és egyenletesen olajozni... A permetezők sem váltanak világot.
Ezért először serpenyőben forró olajban, kb 3 percig sütöm forgatva...hogy minden része kapjon kicsit.
Ezután rácsra teszem és a sütőben 200 fokon 30-40 percig sütöm. Nem lehet kanapéról időzítővel sütni. Rá kell nézni.Köretnek, tepsiben sült cikkekre vágott krumpli készült a végén egy kis sajttal megszórva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #6948 üzenetére
Erre akartam írni, csak elfelejtettem.
Ne bosszankodj annyira a rizs miatt, ismerek olyanokat, akik így szeretik. Ment is az összefoglalóba a recept.
#6985 ladybug
Már be is tettem a receptek közé az összefoglalóba a pogácsával és a kókusz kockával együtt.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
Nagyon egzakt számokat nem tudok írni... De kb a rudak feléig ért az olaj szintje a serpenyőben... Ennyi viszont kellett, mert akkor így nagyjából 1-2 átfordítás elég volt, hogy felvegye amit kell. És egy kicsit a a panír is összeállt legalább. Azért nem kell aggódni, mert ha rácson sütöd, akkor a felesleget szépen kiadja és egyszerűen lecsöpög. De fontos, hogy tényleg csak pár perc...nem itt fogod készre sütni.
Nem mondanám, hogy jó ha nem lenne az... De tényleg ez most egy olyan próba volt ami elsőre bevált. Valahogy könnyíteni kellett a rántott ételeken, mert finom, szeretjük...de már nem esik jó ha bő olajban sül ki.Közepesen pacsmagolós... a serpenyős sütésből félúton kihúzod... ( ) Onnan meg egyből átteszed rácsra, tepsire... és folytatódik tovább. Azt nem írtam, de előmelegített 200 fokon ment tovább...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Rizs készítéséhez milyen edényt javasoltok (rizs főző "gép" nem kell)?
A topik kereső nem dobott ki konkrét találatot.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
-
sutszi
veterán
Ez a sajttól is függ. Szárazabb, érettebb, kemény sajtot használtam.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6999 üzenetére
Hogy spórol meg ezzel 20 percet A rizs főzési ideje nem lesz kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen