-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
aicon
senior tag
válasz racskobalazs #25699 üzenetére
honnan rendeltél? egy linket betennél, vagy ha gond akkor privátban
thx======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
-
Dr.NX
addikt
válasz racskobalazs #25696 üzenetére
Érdemes "Endurance" jelölésű kártyát (pl. Sandisk vagy Samsung) venni, az jobban bírja a tartós igénybevételt és a hideg-meleget.
Elfogadom a sütiket.
-
sambenez
Topikgazda
válasz racskobalazs #25696 üzenetére
Cserélj kártyát, szinte biztosan az a gond, nem a kamera melegedett túl.
-
racskobalazs
senior tag
Szia,
Igen az volt az első, fel is ajánlotta (sőt, követelte ), hogy formázzam meg.
Lehetséges, meg nem tudom mondani mikori kártya, igazából találtam itthon a fiókban és úgy voltam vele, hogy próbának jó lesz . De ha tippelnem kéne, legalább 7-10 éves.
Mindenképp szerzek bele memóriakártyát, ha jól láttam az összefoglalóban, 128GB-t támogat maximum, érdemes akkorát venni, vagy elég lehet egy 64-es? Utazások után úgy is szerintem le fogom tölteni gépre (eleinte legalábbis biztos) timelapse készítés miatt.[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
bul07
nagyúr
válasz racskobalazs #25694 üzenetére
Próbáltad azt hogy magával a kamerával leformázod.
De ha régi, lehet hogy van gyengébb szektora, amit már nem szeret a kamera, de más eszköz meg még eltudja viselniMíg nem teszteled más memóriakártyával addig kártya hibára gyanakodnék
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Tegnap beszereztem egy Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus A500-at (ami az összefoglalóban is szerepel). Nos rögtön az első nap (ma) kijött egy olyan probléma, hogy egyszer csak azt mondta az sd kártyára, hogy hibás, és cseréljem ki ha folytatni akarom a felvételt. Kivettem, kicsit később visszaraktam, megint ment pár percet, utána kiírta. Sanda gyanúm, hogy túlmelegedett, mivel csak délután, napos részen, dugóban állás közben jött elő, se előtte délelőtt, se utána este (az sd amúgy elég régi, 16GB, de tökéletesen működik, viszont mindenképp cserélni fogom majd 64-esre.). A kérdés az lenne, hogy valóban lehetséges, hogy túlmelegedett? S ha igen, akkor másik kártyával is túl fog? Vagy ez tényleg a kártya hibája?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
pakfong
tag
válasz peestike #25692 üzenetére
A parkoló módhoz Hardwire kit kell. Ha csak simán power bank-re dugod, egyfolytában rögzíteni fog a kamera. Vagy egy idő után lekapcsol a power bank, mert nincs elég áramfelvétel.
60fps= 60 képkocka/másodperc
24fps= 24 képkocka/másodperc
Vagy kisebb felbontáson több képkockád lesz, vagy magasabb felbontáson kevesebb. Valamit valamiért. Csinálj tesztvideókat, aztán nézd vissza, hogy neked melyik tetszik jobban.A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
peestike
senior tag
Sziasztok!
Azdome gs63h kamerát, ha rádugok egy ilyen powerbankra, akkor működhet a parkoló mód?
Másik kérdés, hogy milyen felbontást álítsak be? FullHD 60 fps, vagy 4k 24 fps?
A kamerába egy 64 gigás kártyát tettem.
Sosem volt autóban kamerám, bocs, ha hülyeségeket kérdezek.
Köszönöm szépen!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #25680 üzenetére
Legutóbb 2017-ben nézegettem téligumi teszteket, akkor a TS860 volt a legjobb, részben azért vettem olyat. Másrészt a korábbi tapasztalataim miatt.
A Conti holtversenyben a leghalkabb, az számomra nagyon fontos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
K Norbi
addikt
Sziasztok
Megvettem ezt a legendát 70mai a500s
Azt nem mondta senki hogy a pincéből hozzam fel a régi 4:3 tv-t hozzá.Ma minden 16:9
De valamiért ez a remekmű 4:3 sikerült.
Kukába való -
Bogyó bá'
nagyúr
Kettőt legalább. Az én járgányom (Clio 5 méretében legalábbis)
Szerk: nem tükörjégen pirít igazán nagyot, hanem a mi teleinken leggyakoribb vizes latyakon fékezéskor / kanyarodáskor.2020-as teszt: [link]
2021-es teszt: [link]"Mert OFF-olni jó"
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
BBéci
legenda
válasz Bogyó bá' #25671 üzenetére
Hány tesztet nyert?
Winter Contact-ban még sosem csalódtam, majdnem úgy lehet haladni vele havas úton, mint szárazon. 1984-óta 1,3 millió kilométert vezettem, bőséges tapasztalattal rendelkezem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
shteer
titán
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Jól emlékszem,hogy amennyiben szeretném hogy a 70 Mai pro-t be akarom köttetni direktbe,akkor ahhoz vennem kell valami kiegészítőt?
-
sambenez
Topikgazda
Na akkor dobok követ az állóvízbe.
Csakis 4 évszakos Michelin Crossclimate+. -
WaterWave
veterán
Tehát nem csak megmagyarázod miért jobb,,, de anyudat se rakod magadhoz egy szintre így ő csak a silányabb kamerát kapta, vagy lehet te olyan helyeken mész az autóval ahol indokolt a felhő.
Menj orvoshoz, berki-szindrómád van. Kezelhető és gyógyítható de hosszú az út.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Dolphine
addikt
Köszönöm mindenkinek a megerősítést!
at11
Szerencsére melegben nem nagyon lesz autó. Garázsban tárolom, mikor pokol meleg van, akkor meg nem megyek vele nagyon sehova!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
BBéci
legenda
válasz Dolphine #25654 üzenetére
Ne hagyd magad megkavarni! Ő talán az egyetlen Viofo mániás, nem veszi figyelembe, hogy a 70mai kamerák nem csak utolérték, hanem lehagyták a kedvenceit.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
-
Dolphine
addikt
Na, most sikerült jól megkavarnod. Már éppen eldöntöttem fejbe, hogy 70mai 500s hátsó kamerával, erre meg írtad ezt!
Ha Viofot nézem, akkor csakis A119 v3, viszont annak nincs hátsó kamerája. Az A129 duo képminősége nem sokban tér el a 70maitól YouTube videók alapján, legalábbis annyival nem tud többet, mint amennyibe kerül.
Na, most akkor megint agyalhatok!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
sambenez
Topikgazda
Úgy látom 128-as a CHS-nél már van.
Közben találtam olyan cikket ahol azt írják itthon május végétől lesz kapható.
[ Szerkesztve ]
-
at11
aktív tag
Kijött a Samsung 256-os kártyája autós kamerákba. 16 év folyamatos írás elviselés, 5 év garancia. Baba cucc, remélem elérhető lesz, még nem kapható Magyarországon.
https://www.samsung.com/hu/memory-storage/memory-card/memory-cardpro-endurance-256gb-mb-mj256ka-eu/
-
-
papadzso1
tag
A vlc tökéletes működik köszi a tippet.
-
pakfong
tag
válasz papadzso1 #25640 üzenetére
Ha 4k-ban rögzít az első kamera, akkor 500mb felett van egy 3 perces videó.
Codec pack-et régóta nem használok.
MPC-HC-t használok évek óta gond nélkül.
Van aki a VLC-re esküszik.
Meg korábban voltak már ajánlások lejátszókra.A szükséges driverek telepítve legyenek a számítógépen (pl videókártya), más nem kell. Ha a szgép régi, előfordulhat, hogy akadás nélkül nem játssza le a videót.
De így, hogy a hátsó kamera felvételét probléma nélkül le tudod játszani, esélyes, hogy inkább a számítógépeddel lesz vmi. (gyenge, vmi nincs megfelelően telepítve)[ Szerkesztve ]
A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
papadzso1
tag
Csak úgy próbáltam hogy a kártyát tettem a számító gépembe. Minden videó 20mb. De a normál mappában 2 db front mappa van. Az egyik neve s'front a másiké csak simán front. A sima front mappában különböző méretűek a videók de nem lehet megnézni nem tudja lejátszani a számitógép valamiért. Pedig codec is van fent
-
Debilon
addikt
válasz papadzso1 #25636 üzenetére
nem lehet, hogy csak az előnézeti video? amit telefonon vagy a kamerán nézel vissza? a normál meg ott van a kártyán mellette?
mekkora a file mérete?
ha a kártyát teszed a gépbe és úgy próbálod lementeni akkor is ez van?
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
papadzso1
tag
Media player classic és Windows media player ezzel a kettővel próbáltam. És egy videó szerkesztő progiban is rossz volt a kép.
-
papadzso1
tag
Kis méretben nézve tükör tiszta a felvétel de ahogy teljes képernyőre rakom már rossz a minősége.
-
papadzso1
tag
Egy sandisk v30 U3 sd kártya
-
papadzso1
tag
Sziasztok. Volna egy olyan problémám, hogy van egy 70mai a800s autós kamerám és az első kamera felvétel nézhetetlen minőségű. Próbáltam már 4k és full hd felvételben is rögzíteni de nagyon kockás mikor számító gépen megnézem a felvételt. A hátsó az csak full hd-ban rögzít és az tökéletes. Mi lehet a gond?
-
őstag
válasz tobias40 #25629 üzenetére
A márkaszerviz és a szakszerviz nagyon nem azonos! Továbbá egy márkaszerviz sem vállal garanciát egy "komponens-kiegészítő" beépítésére ami nem gyári tartozéka az autónak. Erre jobb helyeken fel is hívják a figyelmet. Szóval akkor miről is beszélünk, milyen garancia???
Joe
-
őstag
válasz bald.raven #25615 üzenetére
Elgondolkodtam azon amit írtál, és több kérdés vetődött fel bennem. Mi az, h "szakszerviz"? Ezt hogy lehet definiálni? Továbbá azt ki állapítja meg, h szakszerűen lett beszerelve?? Szóval ez elég ingoványos talaj!
Joe
-
bul07
nagyúr
válasz Dolphine #25623 üzenetére
Olyat vegyél amihez később is lehet venni és ha ügyérzed mjad veszel hozzá
És ha emagon újracsomagoltba kerül egy hátsó kamera olcsóbban, vagy aprón új olcsón(most is van) megveszed később[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokra van szükségem!
A nagy kérdés, hogy szükségem van-e hátsó kamerára is?
Havonta max. egyszer megyek kb. 100 km-nél hosszabb útra. Hetente pár km a bevásárlás miatt. Negyedévente 1x 200 km távolság, nyaranta 2x hoszabb út. Ennyi!
A dilemma egy Viofo a119 V3 vagy 70mai A500s hátsó kamerával.
Vagy Viofo a129 és később hátsó kamera.
Szerintetek?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja véletlen valaki,hogy hol tudnék jó áron 3M matricát venni 70mai Dash Cab Pro Plus-hoz.Mert amit én találtam az 4790 Ft +posta,bár abban van fólia és egy kanál is.Nekem azonban csak a + matrica kellene.
Köszönöm
-
at11
aktív tag
Külön könyvtárba menti, azért nézd meg, a memóriakártyád jó-e, 1-2 év alatt tönkremennek a kocsiban! Érdemes frissítést is feltenni (rá kell másolni az sd kártyára és bekapcsolni a kamerát), valamint formázni a kamerával a kártyát néha. (Nem számítógépen!)
https://viofo.com/en/content/42-help-and-support/
Kár hogy törölted a dolgokat, ki lehetett volna szűrni a hibát. Próbáld ki, nyomd meg a felkiáltójelet, elmenti-e. Ha több éves az SD kártya, látatlanba kuka.
-
Pancsermeste
őstag
válasz bald.raven #25615 üzenetére
Upo csak segíteni akart. Nem kioktatásnak szánta és hidd el, ő ért ehhez, nem beszél a levegőbe.
Persze az autószervizesek is érthetnek hozzá, de tévedhettek is a bekötésnél...
Továbbá, ha 70mai hardwire kittet vettél hozzá, akkor azon a kábel színek nem szabványosak, legalábbis nem szokványosak. Az autóban (pl. az audio rendszernél) a konstans 12V szokott lenni a sárga kábel (és ezt a szervizben is biztosan jól tudják), míg a 70mai-nál pont fordítva a piros a konstans (amit nem biztos, hogy tudtak).
De majd, ha visszaviszed a szervizbe úgyis kiderül...-= Pancsermeste® =-
-
B.i.L
senior tag
válasz JóGéza #25609 üzenetére
RO mappa van,ott nem volt.
Bib : menet közben nem nyomkodok semmit,ha lehet.
PeterPH : átnéztem a mappákat,idő,és dátum,továbbá az adat neve után kutatva,de sehol nem találtam - 256 mb samsung van benne
mind1,majd beállítom megint elölről kezdve[ Szerkesztve ]
Horgászni mentem...B.i.L
-
Upo
addikt
Régebben megnyitotta az MP4-eket csak most nem?
Ha nem, akkor codec gond előfordulhat. Javasolt a K-Lite pack a codecguide.com oldalról, minimum a standard csomag.
Illetve nem tudom mit jelent a "nem kompatibilis" kifejezés.
Lehet esetleg az is, hogy a kamerád típusa nem támogatott, nem tudom neked milyen van.
A 70mai kamerák közül csak a 70mai pro támogatott, ott magában az mp4 fájlban van kódolva a gps info, onnan szedi ki. Az újabb típusok (A500, A800 és újabb szériák) mp4 fájljai nem tartalmaznak gps infót, ezeknél az külön fájlban van, és ezt a szoftver nem kezeli.A jelenség pontosabb leírásával és a kamera típusával esetleg előrébb lehet jutni a probléma megoldásában.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz bald.raven #25591 üzenetére
Érdekes ember lehetsz...
Tény: A kamera megfelelő bekötés esetén az elvárt módon működik. Mivel neked nem így működik, ezért rosszul van bekötve. Nem kell hozzá túl okosnak lenni, hogy látatlanban megmondjam hogy rosszul van bekötve, ezt az egyszerű összefüggést sokan felismerték, sajnálom hogy neked látszólag nem nagyon megy.
Tény: Egy jó autóvillamosságis tényleg néhány egyszerű méréssel meg tudja találni azt a két pontot a biztosítéktáblán, ahova a két színes kábelt be kell kötni. Szabványos, általánosan használt biztosíték adapterekkel mindenféle destruktív, visszavonhatatlan beavatkozás nélkül, egy egyszerű dugaszolással elvégezhető a művelet. Mint egy biztosíték csere, annyi az egész, és néhány másodperc alatt visszaállítható, mivel az autó rendszerébe nem nyúlunk bele. Ez annyira okoz garancia vesztést, mintha a szivargyújtóba bedugott eszköz is azt okozna.
Elnézést kell kérnem, próbáltam rávilágítani a szerviz marketing bullshit dumájára, hogy ezáltal segítsek neked, de ez nagy hiba volt, legközelebb tartózkodni fogok tőle, hogy neked bármiféle segítséget nyújtsak.Ja, és egy érdekesség: Ha ők is az említett biztosíték adaptereket használták, akkor miért is nem volt igazam? Ha nem azt használták, akkor viszont megbontották a gyári vezetékezést. Ezt én inkább tartanám garancia vesztésnek, minthogy egy (két) aljzatba bedugnak oda való dugaszt. Sőt, figyelembe véve az adott szerviz autóvillamossági szakértelmi szintjét (mármint azt, hogy a saját típusukon, amihez minden dokumentáció és kapcsolási rajz rendelkezésükre áll, nem voltak képesek két megfelelő pontot eltalálni), én jobban tartanék töle, hogy az a bekötés inkább tud hibát okozni, mint az adapter.
A légzsákos autóban sem bonyolult elvezetni a kábelezést. Mindegyiknél mennek a légzsákok mellett/mögött kábelkötegek, a megfelelő rögzítőkkel. Ezekben még szabad hely is szokott lenni, vagy valamelyik meglevő kábel mellé be lehet pattintani a kamera kábelezését. Ez így nem fog beleszólni a légzsákok működésébe, mivel a gyári tervezésű nyomvonal általában erről híres. Misztifikálás helyett hozzáértőt kell keresni aki meg tudja oldani. A sztereotip bullshiteket szóró "szakembereket" nem tartom annak.
Az állításod alátámasztására hozhatnál esetet, ahol a SZAKSZERŰEN elvégzett dashcam bekötés garancia vesztést okozott. Addig nem tudom megváltoztatni a véleményem.
További kellemes és balesetmentes autózást kívánok neked!
Tisztelettel, és további nem segítéssel:
UpoBlogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
hun005a
tag
Mivue 792 kamerához keresném a következő firmwaret esetleg ha valakinek meglenne
VXR78.67.5288.BE1WD.01 -
B.i.L
senior tag
válasz feel2006 #25607 üzenetére
Hát skacok a minap hogy jártam…
Megyek a pályán füsttől egy autó belsőbe haladok kiraktam a vészvillogót lángolt a kocsi.
nyilván arra gondoltam hogyha a Viofó a129 duo, majd szépen rögzíti az eseményeket. Ellenben basszus nem találtam a felvételt és pont azt hiányzott ami kellett volna és nem tudom hogy hova mentette mérgembe le is töröltem az egészet. Van valami beállítás vagy hova menti vagy mit csinál vele egész egyszerűen nem értem….Horgászni mentem...B.i.L
-
feel2006
tag
Sziasztok!
Van egy 70mai A500S -m HW kit-el már saját autóba.
Céges autómba is szeretnék egy dashcam-et előre.
Viszont, olyan kellene ami:
- gyorsan eltávolítható ha esetleg az autót le kell adni (ezért az A500s öntapadós változata nem jó ami a sajátban is van.
-usb portra kötve elég legyen neki a táp, ha nem elég, akkor szivargyújtóról menne.Tudtok valami megbízható jót FullHD/4K körül ajánlani, ami bevált? HU/Ali webshop, mindegy.
Köszi
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
BBéci
legenda
válasz bald.raven #25601 üzenetére
Olyan esemény bekövetkeztét tartom nagyjából lehetetlennek, amit leírtál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aicon
senior tag
a musikernél újabban árajánlatot kell kérni?
[link]======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
bald.raven
kezdő
Úgy látom nagyon bezárkóztál a saját buborékodba, és nem hagyod, hogy a valóság áttörjön rajta. Lehet, hogy neked van igazad, de ha mégsem, az egyszer keserű csalódás lesz. Kívánom, hogy ne történjen meg.
Csak az nem világos számomra, hogy ha szerinted váratlan események nem következhetnek be, akkor miért használsz kamerát.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- OTP Bank topic
- Kuponkunyeráló
- Politika
- BMW topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest