- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
ferrari0819 #3591 üzenetére
Azt én sem tudom, de sokkal kényelmesebb vele tölteni az órát. A szíj sem tartja ki az órát, mint a gyári töltővel, amivel csak az asztalon lenne.
A zsinórt meg én hátrafelé vetettem el, így oldalról teszem rá az órát, ahogy a képen is van.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
Nekem is ilyen órám van. Munkában nem használom, tehát H-P kilőve, ki is van kapcsolva. Hétvégén van néha rajtam, de semmilyen szinten se alapoznék rá se a vérnyomás, se az alvásminőség se az EKG se a semmire, ez egy óra lenne, aminél kicsit több.
--- N/A ---
-
Capella
senior tag
Olyan nekem is volt már, hogy az ágyban fekve tévézést alvásnak vette, pedig nem aludtam.
De a másik véglet, amikor a tényleges szundítást, fél vagy háromnegyed óra alvást nem rögzítette sehogy.
A bajom leginkább az, hogy nem megbízható, lutri. Habár amit írtam, rendes alvások rögzítése egész megjavult a kezdeti problémák óta -
Fall-N
veterán
válasz
GoodSpeed #3587 üzenetére
Ahogy nézem a Healthben a részletes adatokat, elvileg abból tudja megállapítani, hogy a légzésszám visszaesik a pulzussal együtt ha elalszik az ember, meg szívfrekvenciát is nézi közben. Ez működik is, mert tényleg volt olyan, hogy Netflix nézés közben elaludtam és bele is számolta.
[ Szerkesztve ]
-
Ezt jó hogy írtad, mert én már ezen gondolkoztam. Pl nem tudtam rendesen aludni. Csak lefeküdtem az ágyamba, lehunytam a szememet, nem mozogtam, és nem írta, hogy aludnék, és akkor kezdtem el rajta töprengeni, hogy honnan tudja, hogy alszom vagy sem?
Ilyenkor is nyugalmi állapotba kerül a pulzus...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Fall-N
veterán
válasz
Lajmund #3583 üzenetére
Nem biztos. Én azt vettem észre, ha például mozdulatlanul nézem fekve a streaminget, akkor nyilván azt hiszi, hogy már alszom. Ha kimegyek párszor a szobából (iszok, eszek, mosdó) vagy párszor mocorgok, akkor látja, hogy éber vagyok még.
Sőt ma pont visszanéztem a Healthben az energiapontszámokat és eltalálta, mikor voltak a hajtós napok a melóban és tényleg nem volt akkor sok energiám.
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz
Lajmund #3583 üzenetére
Az energiaszint tényleg egy baromság. Pl. szerinte optimális az lenne, ha 23 és hajnali 2 óra között fekszem le aludni.
Különben lejjebb pontozza.
Ez hülye? Feküdjek le éjfél után, és az a jó. De hogy megyek reggel melózni pár órácska alvással?Amit szintén lepontoz, ha nem alszom eleget.
A másik meg az aktivitás. Nem vagyok egy sportember, a legalacsonyabb fokozatra állítottam ülő munkához. Ha mégis mozogtam valamennyit, pár km séta, akkor a túl sok aktivitás miatt pontoz le.
Ezt még érteni vélem, mert a semmittevéshez képest nyilván leszívta az energiámat. De a cél meg nem az lenne, hogy mozogjunk többet?
Nem igazán tudom, mire jó ez, egyfajta játék, parasztvakítás.
Az alvás időpontjának rögzítése nekem eleinte nagyon rossz, megbízhatatlan volt. Összevissza kihagyott órákat rendszeresen. Ez később valamitől beállt normál működésre, már hónapok óta nincs vele gond.
Amit még mindig nem tud rendesen, az a nap közbeni szundítás rögzítése. Elvétve, ha rögzíti, de többnyire semmit. A Honor karkötő ebben sokkal jobb. -
-
Lajmund
őstag
válasz
GoodSpeed #3582 üzenetére
Összvissza mér nem lehet komolyan venni. Ebből adódóan az energia szint is egy nagy baromság. Nekem tegnapi biconál 200as pulzust mért 10 percig.. ma meg mutatja hogy a tegnapi tevékenység nem volt jó mert magas volt a pulzus. Kell még nekik 10 év mire ezt komoyan lehet venni. Mindig hamarabb kezdi el mérni az alvást nálam na ebből aztán lehet hosszútá következtetést levonni. Bohockodni jó meg pár adat érdekes de ez még nem állt össze mint az apple-nél.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Tegnap éjjel jól mérte:
Ma éjjel nem sikerült neki úgy, hogy este 20³⁰ körül már aludtam:
És az sem igaz, hogy laza lenne a karomon, mert kb rá van gyógyulva:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Fall-N
veterán
válasz
Seraph 16 #3579 üzenetére
Ezt írtam is, olvasd el az utolsó mondatot:
"Ebbe is a gyári töltőjét kell belerakni, támogatja mindkét méretű töltőt, adnak is hozzá a csomagban adaptert."
Direkt vettem ilyet, mert kétséges a külső gyártók töltőjének a minősége. Volt például egy tök jó Joyroom állvány, de kábé fele teljesítményt tudott az ő megoldásuk.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Töltő állvány part 2. Ez már egy Designed to Samsung cucc, érezhetően jobb minőségű is:
A mágneses rögzülés sem releváns itt, mert csak rajta pihen az óra. Sokkal jobb megoldás, mint a ferdén álló megoldások. Ebbe is a gyári töltőjét kell belerakni, támogatja mindkét méretű töltőt, adnak is hozzá a csomagban adaptert.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Van különbség sajnos. Egyedül a Watch 4 40 mm és az Watch FE egyezik meg, a többi széria mind eltér, pár tized mm különbség van a kijelző átmérőjében. Ha a fólia vagy üveg kicsit kisebb az a jobbik eset, nekem elsőre nagyobbat raktak fel, lelógott a széle, ami szedte a port.
qlstar: Köszi, ezt először nem találtam meg. Megszoktam, hogy az asszony FE-jén egyáltalán nincs külön BT ikon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Felmásoltam egy zenét az órára, látom a fájlok között, de a zene lejátszó nem találja.
Miért lehet ez?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Badboys
őstag
Gondolom, hogy megint valamit elbaltáztak az utolsó frissítéssel. Bízom benne, hogy talán sikerül 1 éven belül javítaniuk a hibát. Mivel az edzési térképet is közel 1 év elteltével javították lehet ez is így járt velünk együtt.
Valakinek van tippje a megoldásre szívesen venném. -
helixP
nagyúr
Szerintetek a 40mm-s 6-os tokjai kompatibilisek a 40mm-s 7-es tokokkal?
-
qltsar
veterán
válasz
Badboys #3566 üzenetére
Erdekes, nekem a forditottja
...
Inditok egy edzest, elojon az edzoskepernyo, nyomok egy home gombot, hogy a hatterbe kuldjem es bekapcsoljon a sima AOD, majd neha azt veszem eszre, hogy megint az edzokepernyo ugrik fel AOD helyet ugy, hogy nem nyultam hozza termeszetesen
...
[ Szerkesztve ]
-
Badboys
őstag
válasz
PedroPascal #3565 üzenetére
Sajnos ezt én is így tapasztaltam. Nekem úgy sikerül elővarázsolni, hogy a főképernyőt ballra húzom és az akktuális edzést mivel fehér, újjra indítom. Akkor előjön van , hogy úgy marad az edzés végéig van, hogy megint eltűnik. Én nem tudtam másként megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
PedroPascal
őstag
Az új rendszer óta, OneUI 6 azt vettem észre, hogy ha indítok egy edzést akkor az háttérbe teszi és nem találok arra módot hogy egyszerűen elő hozzam. Ez nekem nagyon zavaró. Van rá mód hogy úgy működjön mint a régebbi rendszeresen?
-
LouiS22
veterán
válasz
Seraph 16 #3557 üzenetére
Szia!
Mérés előtt nyugiban ülök pár percet. Csuklón szorosan (de nem feszülve) van az óra és pont úgy, ahogy az órát egyébként is viselem (tehát kézfej oldalán).
Szerintem az egy fontos szempont, hogy szorosan legyen az óra, minél közelebb legyen a szenzor a bőr felszínéhez.
Egyébként én mindenkinek azt javaslom, hogy szerezzen be otthonra egy mandzsettás vérnyomásmérőt, nem egetrengető tétel, és a család is tudja használni. Léteznek "smart" kiadások is, azok valamilyne felhőbe is szinkronizálják az adatokat, onnan lehet továbbvinni szimpatikus app-ba (pl. S Health). Cross platform szinkronra pedig (androidon) ott a HealthSync nevű kiváló app (én utóbbival szinkronizálom egy helyre - S Health
- a különböző eszközeimből nyert adatokat.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Capella
senior tag
válasz
Markizmark #3560 üzenetére
Elvétve nálam is előfordult, hogy nagyon ritkán pitvarfibrillációt jelzett, valószínűleg téves volt.
Nemrég voltak szívprobléma jellegű tüneteim, így kerültem egy magánklinika kardiológusához, mert nem várhattam ki naponkénti tünetekkel, amíg az államiban két hónappal későbbre kapott időpont letelik.
Addigra vagy elpatkolok, vagy meggyógyulok. Szerencsére utóbbi történt, avagy a vizsgálatok szerint nem a szív és az erek okozták amit.
Ekkor csináltam több EKG-t az órán, mert amúgy nem egy rendszeres dolog nálam, inkább csak ritka próba. Nos amikor nem éreztem magam jól, nagyobb arányban jelzett pitvarfibrillációt, és korábban általam még nem tapasztalt bizonytalan működést, és normál szinusz is volt persze. Ennyiben mégsem megbízható az óra, mert mindenféle eredmény előfordul, nem tudhatod, melyik a tuti. De talán mégis volt valami összefüggés a rossz közérzettel. -
Capella
senior tag
válasz
Markizmark #3558 üzenetére
Az Watch6 EKG jó, ezt megerősítem, pontosabban nem én, hanem egy kardiológus.
Azt mondta szépen mutatja a szinuszokat. Ő tudja, mit kell nézni, látja a zaj mögött is a lényeget, már rááll a szeme.
Nekem helyenként elég összevisszának, így bizonytalannak tűntek a görbék, és nem hasonlóak az egyes szívveréseknél rögzítettek. Szóval elég katyvaszos.
Katyvaszosnak katyvaszos, de ezek szerint csak a laikusnak.De az is igaz, hogy nem az az igazi lényeg, ha jó a szinusz, hanem akkor mutassa meg, ha nem.
-
válasz
LouiS22 #3556 üzenetére
Írtad korábban, hogy neked jó tapasztalataid vannak a pontossággal, tudsz megosztani velünk néhány tippet, hogy hogyan indítod a mérést? Pl. a csuklón szorosan/lazán, mennyire közel a csuklóhoz, esetleg a csukló melyik oldalán, betartod, hogy min. 10 perce egyhelyben ülsz mérés előtt (mondjuk elvileg ez a vérnyomásmérők használatánál is alap lenne
).
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
LouiS22
veterán
válasz
Markizmark #3555 üzenetére
Stimt.
És ami a legfontosabb: továbbra sem orvosi mérőműszer, nem is szabad így kezelni a kapott értékeket.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
golyós
addikt
válasz
Badboys #3540 üzenetére
Jövő letesztelem tök egyszerűen. Kollégám rendszeresen méri a vérnyomását mert magas neki. Megmérem az enyémet majd utána átrakom rá és megmérjük az övét. Ott kiderül, Nekem 135-145 az alap, neki 170.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Fall-N
veterán
Nem LTE verziós órára létezik valami alkalmazás, amivel lehetne csempeként kirakni a BT-t? Elég lenne ha a beállítások -> BT menüpontba dobna. Kerestem a Playen, de nem találtam. Olyat viszont igen, hogy komplikációként ki lehet rakni számlapra. Ha nincs más marad ez a megoldás, bár ez nem működik az összes számlappal.
-
Markizmark
addikt
Lesz egy amatőr kérdésem. Hogy lehet az óráról zárolni a telót? S24U a telefon, szóval Samsung.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
sbalu1
senior tag
válasz
Markizmark #3543 üzenetére
Nekem volt már rá precedens, hogy a kalibrált értéknél, jogosan, jóval többet mutatott.
-
Badboys
őstag
-
Badboys
őstag
válasz
LouiS22 #3536 üzenetére
Meg nézném, hogy 9 mérésnél és mérések közt az 5 perc türelmi idővel 1-2 pont az eltérés. Gyakorlatilag 45 percig mozdulatlanul ülsz. Mit jelent az 1-2 pont? A vérnyomás még olyan embernél is mozog akinek elméletileg stabil a vérnyomása. Omront használok a kalibráláshoz. Nem szedek gyógyszert ülök nyugodtan a fenekemen bizony nem 1-2 pont az eltérés. Elnézését kérek mindenkitől, tudom ez már kitárgyalt dolog. Csupán hasonlítás céljából jegyeztem meg a vérnyomás mérést.
-
LouiS22
veterán
válasz
Seraph 16 #3538 üzenetére
Hát, ez többnyire attól függ, hogy épp mennyire stesszes időszakot élek. A kérdésedre válaszolva: tud ugrálni 115 és 145 között. Pont emiatt is figyelem jobban és látom az óra és a hagyományos mérő értékeit is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
LouiS22 #3536 üzenetére
Mennyire stabil a vérnyomásod? Korábban én is így gondoltam, hogy pontos az óra, de kiderült, hogy ez részben azért van, mert stabil a vérnyomásom. A gond akkor van a rendszerrel, amikor valaki 110-120 között van, és egyszercsak 160 lesz neki, akkor az óra a közelébe nem ér a tényleges számnak sajnos.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
-
LouiS22
veterán
válasz
Markizmark #3532 üzenetére
biztosan én vagyok mázlista, de nekem rendre 1-2 pont eltéréssel ugyanaz az érték jön ki az órán is, mint a mandzsettás mérővel. Értelemszerűen én nem úgy kalibrálok, hogy lejáratkor beírom, hogy 120/80, hanem elvégzem a mérést háromszor
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
PedroPascal #3524 üzenetére
Nézd meg a szarakodást a Garmin EKG mérésével, nem tudom azóta megkapta-e az engedélyt, tavaly még nem. Ha lesz is használható demó, akkor is évek mire kapható termék lesz belőle.
-
qltsar
veterán
válasz
Markizmark #3532 üzenetére
Be van az taplalva a random generatoraba, hogy mindig +/-10-15% koruli ertekeket mutasson
...
Azota sem ertem, hogy ezt, hogy engedelyezhettek EU-ban.
-
-
ρσгτσ
addikt
-
Badboys
őstag
válasz
Az is annyit fog érni mint a vérnyomásmérése.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Mostanában szerintem ne számíts rá, hogy noninvazív cukormérés bekerül egy ilyen eszközbe.
Nem tudom most hol tartunk ebben a témában, de legutóbb amikor néztem még nevesebb, orvosi területre gyártó cégek sem kaptak erre CE minősítést. Csak kamu oldalak hirdették a hamisítványokat. Omron, Siemens és egyéb néven.
Így meg annyira tájékoztató jellegű, hogy inkább már veszélyes olyan embernél, akinek a mérésre valóban szüksége van.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Lajmund
őstag
válasz
PedroPascal #3522 üzenetére
Nem sok. Majd 5 év mulva lesz téma talán.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
PedroPascal
őstag
Szerintetek mennyi az esélye arra, hogy Watch 8-ba benne lesz a vércukor mérés?
-
sbalu1
senior tag
Ma megúsztattam gyogyó vìzben, szilikon szíjjal az órát.Semmi baja.
-
helixP
nagyúr
Waterproof =/=Water resistant.
Ebbe kapaszkodnak bele és emiatt vonják meg a garanciát. A filozófia az, hogy le van tesztelve, hogy milyen körülmények között marad water resistant (IP 68, fresh water up to 1.5 meters for 30 minutes, 5ATM ), és ezeket kommunikálják is. Ha befolyt a víz, biztosan nem tartottad be ezeket.
Nyilvánvaló, hogy pl. én betartottam, mert konkrétan a pancsolóban ázott be, szóval nem volt 1.5 alatt, 30 percig se, pláne nem volt 5ATM nyomásnál több.
De az a része érdekes, hogy mindkét órám 2 év után halt meg, az első nyarat mindegyik bírta, szóval szerintem 2 év után a ragasztás, ami egyben szigetelés is, elfárad bizonyos esetekben.[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nem is gondoltam, volna, hogy ezek beázhatnak. Mondjuk annó az S szériás telefonnál aem értettem, hogy vízálló az óra de nincs rá beázásra garancia. Ezt nagy átverésnek tartom. Mert ha valamit azzal ad el, hogy az vízálló, akkor vállaljon is gart rá. Nekem most Huawei gt2 sport órám van, de én konkrétan folyó víz alatt szoktam elmosni folyékony szappannal, de még sosem volt semmi baja. Úszást is bírta mindenhol, még a víz alatt is. Meg sem fordult a fejembe, hogy baja lehetne.
Üdv: Fishor
-
helixP
nagyúr
válasz
Lajmund #3517 üzenetére
Egyetértek, mindegyikőtökkel, Lajmund, sbalu
Mondjuk nekem már ez volt a második órám, ami pontosan 2 év után egy sima vízben levésnél (nem sós, nem termál, nem élménymedence, csúszda stb.) beázott és kicsekkolt.golyós: Amúgy egyik vállalat sem vállal garanciát a beázásra. Hiába hirdetik vízállónak. A feltételezés az, ha beázik, akkor Te nem kezelted megfelelően (mélyre mentél, nagy volt a víznyomás stb.)
-
Lajmund
őstag
Konkrétan 2 úszó sport funkció inditható el az orán. Beltéri ott meg kell adni a medence hosszát és kültéri ahol gpst használ. Samsung nagy terelő művész amúgy ha gariztatni kell ez köztudott.
-
sbalu1
senior tag
-
Lajmund
őstag
válasz
Seraph 16 #3509 üzenetére
Én igy vigyázok és olyan mint az új. Csomagold be és tedd be a vitrinbe nézegetni akkor nem esik semmi baja.
-
Lajmund
őstag
válasz
trance89 #3508 üzenetére
Akkor keress rá hogy a lipo akkumulátornak mi az optimális tartomány amiben érdemes használni és mit bir ki. Hajrá. Nem fogok olvasgatni 2 random linket tudok én is tizet linkelni. Az ora a karodon van nem csupaszon ez már alapbol hüti. Ha megtudod érinteni (kivül)az 60 fok alatt van és elárulom azt bőven kibirja. Irány a google olvasgass még egy kicsit. Linkemester hajrá! Én másfél éve igy használom. Érdekes bírja mint a többi.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
trance89 #3508 üzenetére
Egyetértek.
Mi band 6 - ot is sokan vitték strandra, többen mondták is, hogy 1-2 hónap után elvált a ragasztás. Nekem ez az óra túl nagy érték ahhoz, hogy ne vigyázzak rá, de termesztésen ezt mindenkinek magának kell eldöntenie."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Lajmund
őstag
válasz
trance89 #3503 üzenetére
Hol van ez ráirva bármire is? Nyáron nem lehet használni akkor melegbe? Nap nem melegitheti fel nyáron? Napernyöt vegyek neki? Ugyanmár ezt te sem gondood komolyan ne bohockodj.. Amugy nem vagyok vele egyedül garminosok apple w-sok és szintén samsungosok is szoktak lenni. Sose hallottam még ilyet hogy kigyullad a szaunába de te ezt jobban tudod mert nagy szakértö vagy. Én másfél éve igy használom és még ki se kapcsol. Ha melege lenne kikapcsolna mint régebben az amazfit orám. Söt mondok jobbat 10 perc szauna után egyböl hideg vizbe ugrok vele ami jó hideg nem sima csapviz.. Birja azt is szereti a forroság után.
-
Lajmund
őstag
Nálunk a termálnak is ki van irva az ásványi anyag taralma ami miatt gyogyhatásu elvileg. Orvosi beutaloval is jönnek emiatt! Majd figyelem mi van kiirva mi gyerekkorom ota csak termálnak hivjuk. Na ezt birja.
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz
Lajmund #3497 üzenetére
" ...és szaunához..."
Egészségedre, azért azzal sem ártana tisztában lenni hogy mennyi az ajánlott és kritikus üzemi hőfoka ezeknek a telepeknek, 40 fok fölé engedni egyenesen tűzveszélyes de azért nyugodtan terjesszük csak a faszságokat. Az hogy eddig jó volt nem jelent semmit de amikor majd 1x kigyullad a kezeden más véleményen leszel -
Lajmund
őstag
Bocsi de nem tudom mi a különbség a gyógy és a termál közt. Én azt hittem ugyanaz.
Termáltol nem szineződik el.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Szeret, nem szeret mintára tűnik fel a lünetta a Galaxy Watchon – idén megvan.