- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Igen,az enyém avi-ban rögzít majd megnézem lehet-e vele tönörített felvételt csinálni.(viszont akkor romlik a felvétel minősége,nem?)
Én még nem próbáltam hgy wifin (lehet nem is tud ilyet)vagy máshogy letöltsem,és a 3 percet sem én állítottam ez volt alapból.(kivettem a kártyát a kamerából és bedugtam a laptopomba,így néztem meg)
Melyik app-al töltötted le wifin az adatokat?
Jobban bele kell ásnom magam a beállításaiba mert úgy látom van mit állítgatnom.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Neked ezek a felvételek milyen felbontásban készültek és mennyi helyet foglal pl. 3 perc?
Én ezt a gagyi [link] kamerát vettem ebben a rendszerben,és a legnagyobb felbontáson 3 perc 531 MB,a tolató kamera felvétele 236 MB.
Így a 32Gigás sd kártyám nagyon gyorsan megtelik,másoknál is így van?
A tolatókamera sokkal xarabb minőségben vesz fel meg élőben is sokkal rosszab de mégis fele akkora a felvétele mint a front kameráé??
Folyamatos felvételre állítottam a kamerákat másképp nem sok értelme van sztem.
Ráadásul a hang minősége szinte érthetetlen és van benne egy alap gerjedés amit nem tudom mi okoz,igaz a kamera a szivargyujtóról kapja a feszkót de ez nem lehet az oka sztem.
Van rá ötlet mi lehet a megoldás ezekre a problémákra?(ha van egyáltalán,nyilván nem vártam csodát ettől az olcsó rendszertől de hát NA! )Ha nagyon visszaveszem a felbontást akkor gondolom sokkal rosszabb lesz a képminősége is.Még nem néztem meg hogy akkor mekkora helyet foglal 3 perc.
-
tobias40
veterán
Az a gondom hogy így elég messze látom a talajt ,kb. 1,5 méterre és így nehéz betájolni a távolságot de nyilván kilehet tapasztalni...
40 év aktív vezetés mellett,nem attól tartok hogy nem tudok vhova beállni ,azt szeretném ha pontosabban látnám hogy ha centizni kell a távolságot!(itt amikor a piros sávba érek még kb 1,2 méter távolság van és ugy nincs hangjelzés ami mutatná a közelítés mértékét)Mindegy,keresgélek még tovább,ez sem rossz ennyi pénzért csak nem gondoltam hogy ennyire kicsi lesz a látószöge a tolató kamerának.(a front az tökéletes,de ugye az csak a rögzítés miatt jó ha van,esetleg vmi bizonyítási alkalomra.
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #29402 üzenetére
Ebben a hsz-ben látható milyen a tolatókamera kialakítása-bekötése.
Hol találok ilyen tolató kamerát nagyobb látószöggel és esetleg jobb minőségben.(az első az nagyon faxa! )
Nem szeretnék újra kábelezni semmit csak a toldónál széthúzni és összedugni az új kamerát.Lehet nincs ilyen,ezek a kis tolató kamerák ennyit tudnak és kész?
szerk: [link] ilyet találtam de ennek a bekötése nem tudom jó lenne-e az én rendszeremhez...:
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
[link] Ilyen a kamerám és van hozzá egy kábel amit direktben belehet kötni sztem a biztosíték táblába. (vagy máshova?)
Hova lenne "szakos" bekötni,ki-hogyan csinálná?
Nem vagyok szaki,gondolom ez a kérdésből is kiderül de ha vki segít benne és érthetően elmagyarázza hogy mit-hova lehet megpróbálom.
Kábelezést már megcsináltam de bekötni nem mertem..
Dácia Dockerbe lenne kötve ha ez számít.... -
tobias40
veterán
válasz sambenez #29334 üzenetére
A pack-ban 3 db ragasztós pamacs és 3 db fólia van.
A fólia hogyan ragad fel a szélvédőre?(nekem nem sikerült,anélkül raktam fel a szélvédőre és a ragacsot nem egyszerű leszedni! )
Ezért kérdeztem hogy a ragasztót mivel lehet leszedni ha már 3 db-ot adnak,én arra gondoltam hogy vmire csak használják,nem?(egyik autóból a másikba vagy mire?)persze a kérdés csak a 3db-os készletre vonatkozik...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz sambenez #29312 üzenetére
Nincsennek nagy elvárásaim,itt inkább az a lényeg hogy lássam ha tolatok hogy mekkora távolság van még a faltól.(igazából még a radar is elég lenne de jobb ha van kép róla)
Erre igazából még a full hd is sok,ezért nem írtam nagyobb összeget.
Megpróbálom azt amit linkeltem és majd eldöntöm marad vagy megyek feljebb a minőségben és árban!Köszi neked is Pancsermeste!(jó lett volna a nagy kijelző de nem akarok ennyit költeni rá)
-
tobias40
veterán
Találtam már hasonlót de jó lett volna ha itt is vki megerősít saját tapasztalata alpján.
[link] -
tobias40
veterán
válasz Pancsermeste #29307 üzenetére
Nem jó a belső tükrös mert zárt dobozos az autó,körben lemezezelve az utastér.
Kisteher autó,ezért lenne jó a tolató radaros kamera,akár radar nélkül.
A front kamera meg azért legyen ha bármi történikaz úton legyen felvétel....Sokat megyek évente,havi 4-5000 km-t...
-
tobias40
veterán
válasz Dolphine #29305 üzenetére
Én beszerelném ha nem túl bonyolult,kollégám vett vmi egyszerűt 30-40 dollárért korábban az Aliról de most nem találok olyat amiről Ő küldött képet...
Van egy 70MAI-m de ugye az kicsi kijelzős meg csak front kamera,a lényeg most a tolató kamera lenne mert a dobozosból xar kilátni ha centizni kell a távolságot hátra felé!
Találtam egy ilyet [link] nem tudom mennyire jó a képminősége...
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Hi all!
Dácia Dockerbe(dobozosba) keresek olyan 1080P-s vagy jobb tolató kamerát amit egyszeű beszerelni és nyilván saját kijelző is kellene hozzá amin látom a képet.(ugye nincs nagy kijelzős fejegysége)
Olyat is láttam már ami előre és hátra is mutatja a képet,(kép a képben egyidőben is)nyilván külön ilyenkor van a tolató kamera és a front kamera ami a belső tükör helyén van.
Sztem a rendszámtábla fölé lehetne betenni és a tápot meg a tolató lámpára kötni.
Az sem lenne baj ha hangot is hallatna mint a radar de ez nem kitétel!
Természetesen minél olcsóbban lenne jó mert céges autóba lenne..
15-20.000ből remélem kijön az egész...Mit ajánlotok?
Köszi előre is!
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
válasz FireFox1996 #25426 üzenetére
Én is így gondoltam,ezért nem is keresgéltem fóliát stb..
-
tobias40
veterán
válasz NdrewSunix #25419 üzenetére
Én felraktam kétoldalas ragasztócsíkkal simán a szélvédőre,nem tettem fóliát.
Lehet kicsit nehezebb lesz leszednem a ragasztót majd ha eladom az autót,de ez majd kiderül!
Amúgy sem kell nagy darab alá,én két db. kis csíkot vágtam és úgy raktam fel.
Sosem esett le és nem rázkódik stb.. -
tobias40
veterán
válasz Csubakkka #24732 üzenetére
Helyesbítek a számodra: az esetek 99.9%-ban a hátsó a hibás.
De nem ezért írtam hanem mert a kérdező nagyon fontosnak tartotta a hátsó kamera meglétét..."A hátsó kamera lényege, hogy azt a rendszámot jól lássa, amelyik autót vontatom. ( rajta van a lökhárítón. ) Egy esetleges piros lámpa fék miatti ráfutásnál, jól jön, hogy rajtam autózott. Ez Pesten szinte olyan divat, mint a tépett farmer."
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz sambenez #19531 üzenetére
Miért nem?
Követési távolság be nem tartása,több rendőr is ezt mondta...(volt benne részem,nem is helyszinelnek ilyenkor)
Az más ha vki "oktató fékezést" csinál de erre való az első kamerám!Nem vagyok rendőr,én így tudom...
dethroner: ebben igazad van,nem gondoltam rá..
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz -Bandi- #19525 üzenetére
Mondjuk azt nem értem hogy ilyenkor hogyan és minek használnám a hátsó kamerát?(autópályán)Jah ár látom leírtam mire jó a pályán...
Ott a visszapillantó tükör,mindent látok benne.
Ha baleset van akkor persze hogy jól jön meg néha a tolatásnál,parkolásnál,ha nincs tolatókamera...Vagy ti még mire használjátok a hátsót?(csak érdeklődöm... )
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz tboldi #19434 üzenetére
Neked szivargyújtóról megy vagy bekötötted direktbe biztosítékhoz?
Nekem is így van csak a másik oldalon és kicsit fentebb ami miatt benne vannak a fekete pöttyök ezért lejjebb kell tennem majd.
Ti használtátok hozzá a fóliát amit adtak hozzá felrakáshoz a szélvédőre?
Nekem nem akart így felragadni ezért anélkül tettem fel,most nem bírom leszedni..Látom azért legtöbben fentre tesszük,nyilván ott van a legjobb helyen,ha körbe vezeti az ember a kábelt.
-
tobias40
veterán
Ki,hova helyezi el a kamerát az autóban az első szélvédőnél?
Én a visszapillantó mögé helyeztem,egy kicsit nehéz hozzáférni de megoldható.
Viszont így benne van a képben a fekete pöttyös szélvédő rész ami zavaró,de ha lentebb teszem akkor meg a kamera kitakar egy kis részt és zavaró és csúnya is sztem!
Feltenni a jobb vagy a bal felső sarokba,de akkor nem lesz "torz" a kép?
Lentre meg sztem nem jó tenni mert keveset fog látni a kamera,főleg az autó orrából.nem?
Most szivar gyújtóról megy ezért is raktam a tükörhöz de így meg csúnya a kábel is ahogy lóg le a tükör mellett.
Nekem nem fontos a parkolás figyelő mert garázsban áll az autó. -
tobias40
veterán
válasz Astery #19285 üzenetére
Alin,mintha látta volna csak dokkolót,de én inkább akkor vennék még egy gps-t és akkor tuti minden.. (én is így teszem..)
Ha van vkinek csak gps-e 70mai pro hoz amit nem használ azt átvenném!
Nekem van egy tartóm de meg kell keresnem,gps-el használom az egyik autómban..
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Hogyan és mivel tudom letörölni vagy formázni az sd kártyámat amit a kamerában használtam és vannak rajta felvételek?
Próbáltam már a 70 mai készülékke(kiírja hogy formázva de ott maradnak az adatok)l,sd formatter-el és a winfos-al is de nem törli le.
Megszüntettem az írásvédettséget és rejtett file a winfosban de miután megpróbáltam törölni vagy formázni,visszarakta rá az írásvédettséget!Mivel töröljem végleg mert másik eszközben szeretném használ de így nem tudom..
[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
válasz alexw801 #17532 üzenetére
Összegezni nem tudom hogy lehet-e,de megnézni a Dashcam viewer-el lehet hogy merre jártál,akár a térképen is mutatja...
Mostanában nem teszteltem rajta semmit,majd ha a sajátomba is bekerül lehet többet foglalkozok vele.De lehet ránézek majd a kártyámra hogy mit lehet még belőle összegezni-infókat kinyerni..
17534:
Én ezt a munkát szakemberre fogom bízni...[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Mit is kell vennem ha egy autóba fixen akarom "profi módon" bekötni a 70mai Cam PRO-t?
Veszek még egy gps-t hozzá ezt berakom a saját autómba a cégesben mehet szivar gyújtóról de az enyémet szépen akarom megcsinálni..
Így amikor a sajátomba ülök át akkor csak átpattintom a kamerát a gps-be és rádugom a tápkábelt,ez a cél!
Tehát mit hogyan és honnan rendeljek és kössek be?(ha lehet akkor linkekkel
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
válasz Csápájev #17104 üzenetére
Senki nem mondta hogy ne vegyél Viofo-t, én 60$-ért vettem A 70maiPRO-t gps-el együtt.
Nekem tökéletesen megfelel persze ha jobb képet akarsz akkor vegyél drágább gépet.Legalább lesz erről is tapasztalat itt a fórumon!
Jah és majdnem dupla az ára azt azért tegyük hozzá,és ha még meg is fogják a vámon jóval több lesz de ez már a te gondod.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Dashcam Viewer 3.3.2 másnak is úgy indul hogy vásárolja meg mert csak 5 videót engedélyez?
Vagy rosszat töltöttem le?Beni2360: Dashcam Viewer -el látod a térképet is ha az 1.07-et teszed fel a kamerára,én is itt olvastam korábban,keress vissza mert én is kezdő vagyok...
-
tobias40
veterán
válasz Beni2360 #17007 üzenetére
Win 10 van itt is és mint írtam az 1.07 van fent amivel már korábban is volt gps adat.
Visszanéztem a felvételt a Dashcam-ban és szépen mutatta a térképen merre jártam és írta a sebességet meg mindent.
Most vmiért nem csinálja..Dashcam nálatok is mindig írja hogy próba verzió és vegyem meg?
-
tobias40
veterán
Erre vkinek van ötlete?
-
tobias40
veterán
Az miért van hogy csak az első két file-t játssza le a Dashcam?meg kell venni a szoftvert?
Minden alkalommal egkérdezi amikor elindítom hogy megvásárolom-e,és minden indításkor le akarja töltetni a L-lite kodecet pedig már feltelepítettem.
És csak kép van a gps agatok sebesség stb ,nincs pedig a file-k ott vannak a könyvtárban.
A kártyáról nézem a felvételeket egy usb-s átalakítóval de már ezt is cseréltem és így sem jó.
1.0.7 van fent amit itt linkelt valaki..
Korábban volt gps adat is és azóta semmit nem állítottam ,mégsem működik.
Van a kártyán vagy 20 mp4 file de csak az első kettőt húzza be a többi mintha ott se lenne és nem is játssza le!
Most egy másik kártyát tettem bele a kamerába és ezzel szépen dolgozik pedig uanolyan kártya mint az előző,de mindegy...[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Milyen kártyát használtok pro-hoz?
Enyém nem stabil és néha hibával leáll és formázni akarja random szerűen, és kell is mert nem dolgozik addig míg nincs újra formázva.
Gondolom kártya probléma mert másnak is volt pont ilyen gondja,ezzel a kamerával. -
tobias40
veterán
válasz havri1 #16853 üzenetére
Innen vettem de nekem volt pénzem a walleten és ezért alig fizettem ezért nem tudom hogy milyen szállítás ez,de gyanítom hogy ennél is van áfa meg tréfa..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest