- Fedora Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- PHP programozás
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagiz
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek jó tapasztalata/megoldása az ablakok hőszigetelt keretben történő beépítésére (RAL beépítés)? Pontosabban ennek az ügyes ábrázolása érdekel AC22-ben. Sokat szenvedtem már vele, de ha sikerül is rendesen láttatni, nem úgy néz ki az ablak méretezése, ahogy szeretném. Mostanában már adok ki üres pallértervet csak nyílásokkal, hogy abból építsen a kőműves, mert ha látja az ablakot, képes lemérni és kisebb nyílást falazni... -
daninet
veterán
válasz
thesilent #5648 üzenetére
Sikerült. Szóval én húzott karúra állítva csináltam az íves részeket ami ezek szerint nem működik, pedig a húzott karnál beállítottam, hogy egy pontba fusson össze a lépcső, és amit vicces módon a párhuzamos fokokra állítva megcsinál úgy, ahogy a húzotton kellene
Szerintem ez értelmetlen, de javítsatok ki.Plusz ha megnézed a tied is 3D-ben telepakolja ilyen hibákkal a lépcsőt, ergo sz*r.
köszi, mindenesetre.
-
Raysen623
addikt
válasz
daninet #5642 üzenetére
Sajnos egy ideje hanyagolnom kell az ilyen "áldásokat", de én úgy szoktam hogy erőteljesen használom a lakat gombokat ahogyan haladok felfelé a lépcsőn modellezés tekintetében.
Ugye sok múlik azon hogy nála a 2m+sz érték kicsit másképpen számol, mint ahogyan a tervező "gyalog" végig megy rajta. De lehet ez már a múlt.Mindenesetre hasonló egyedi lépcsőt végül vegyes megoldással raktunk össze: lépcső elem és alakzat együtt. Ha lesz időm ránézek. Melyik verzióval mentetted?
-
daninet
veterán
Ma több bajom is van a lépcsőszerkesztővel, ha kicsit kilépsz a standard formákból verejtékes szenvedés összerakni
Ha az automatikus pihenő ki van kapcsolva miért rak bele készakarva pihenőket? Megrajzolom a lépcsőt ami szépen fel van szerkesztve, vonallal működik, kiszámolva működik, modellben nem bírom összehozni
-
snowman
tag
-
-
Hunattila
tag
Üdv! Hogyan tudom előcsalogatni AC 21-ben a RAL színeket?
Betöltöm a Lehetőség RAL színek importálásból, de nem jelennek meg mégsem.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Látom, kiszedték az AC22 goodiesból a szabványos acélprofilokat. Ezt lehet valahogy pótolni? vagy innentől nekem kell állítgatni meg keresgélni a profiloknál a méreteket?
-
Cheesy
őstag
Ó ez nekem pont jó lenne.
Gondoltam én, hogy egy adott AC instance futása alatt nem lehet VGA-t váltani, tehát vagy quadroval vagy consumerrel indítom, ez nem para.
De még nem volt a gépemben egynél több VGA egyszerre ezért még nincs tapasztalatom, nem tudom még elképzelni hogyan lehet váltani.
Drivereket külön külön kezelik? -
Cheesy
őstag
Létezik arra megoldás, hogy AC-ben lehessen váltani VGA-k között?
Úgy értem ha a gépembe berakok egy quadro-t, akkor a program annak a számítási teljesítményét használja abban az instanceban? Abban nem reménykedek, hogy 2D-re a quadrot állítom be 3D-re meg a consumert, de jól jönne 2D-ben egy kis lóerő :/
1000m2-es vasútállomás épület már annyira televan, hogy a f*om is kezd tele lenni a belassulással. Pedig 9400F + 1660Ti. -
OgreImre
senior tag
Azt tudjátok, hogy a falvég eszköznél hogy lehet eltüntetni a határoló vonalat? Ugyanaz az építőanyag természetesen.
[kép] -
turit
tag
válasz
OgreImre #5617 üzenetére
A pár másodperces másolás a beágyazott könyvtárakban lévő "szemét/vírus" miatt van.
Gondolom nálad is megjelent egy csomó Master... .gdl nevű fájl ami felületeket generál.
Töröld ezeket a gdl-eket ( amik nem szükségesek) és nem gondolkozik a gép másoláskor.(Az a furcsa hogy ha egy olyan tervből másolsz át bármit (akár vonal) amiben ezek benne vannak, akkor áthozza a tiszta tervbe is. Nem jöttem rá ennek a logikájára miért csinálja)
-
OgreImre
senior tag
én laptopban váltottam i7-640M-ról (2mag 4 szál, 2.8Ghz/3.46Ghz) egy i7-840QM-re (4mag 8szál 1.86/3.2) és nem jött el a várt gyorsaság növekedés. Az egymagos sebesség többet számít mint a magszám szerkesztéskor.
Én főleg tervlapozáskor tapasztaltam lassúságot és nem a nézetek frissítése, hanem egyszerűen a lehelyezett nézetek tologatása szerkesztése esetén.
Jelenleg desktopon X79 rendszerem van (adatlap) teljesen megfelelő. Csak azt nem értem, hogy miért tart 3 másodpercig egy egyszerű szöveg/vonal copyzása...de ezt csinálta bármilyen processzoron. -
daninet
veterán
őszintén a processzorok nem nagyon érződnek ki rajta. Talán a nézetek megnyitása hangyányival gyorsabb a jobbakon de elenyésző, az új verziókban már a háttérben betölti a nézetet mielőtt rákattintanál.
Én sokáig egy második generációs i5-el dolgoztam és csak a videokártya csere érződött meg, mikor procit váltottam 2700x ryzenre semmi.Nyilván nem a renderről beszélek, ott egyértelmű az eltérés.
-
tyan
senior tag
LGA1366-os platformot Xeon procival használ vagy használt valaki a topictagok közül ArchiCAD-es melóra? Mi vele a tapasztalat?
-
copass
veterán
válasz
gNAT_hu #5611 üzenetére
1660 6GB-val már mindenre is elég!
én most cseréltem egy 750Ti 2GB-ről. azon is simán futott a TM, akkor állt be ha forgalmat is használtam. autók,emberek,kerékpár,stbstb. de gond nélkül leszámolt mindent. 1660-on hasít.
ha ortogonális nézet lenne benne normális renderrel is az sokat dobna rajta, mert ami most van az csak ilyen vonalasakármi...
vannak problémák az árnyékkal és a ragyogó élekkel is. -
snowman
tag
Renderelés miatt akkora legyen a proci, amekkora csak lehet, a 2700 vagy 2700X ára eléggé lement. RAM-ból inkább 3200-as CL16-os.
-
Reader
csendes tag
Sziasztok!
Kis gépösszerakó segítséget szeretnék kérni. Ismerősöm számára szeretnék egy konfigot összeállítani ArchiCAD és Artlantis használatra (időnként elég nagy projektek is előfordulnak).
Az árak figyelembevételével egyelőre ez a konfig állt össze:
PROCESSZOR: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
ALAPLAP: Asrock B450M Pro4-F
RAM: 32GB 3000MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x16GB)
VGA: Gainward GeForce GTX 1660 6GB Ghost
SSD: 480GB Kingston SSD M.2 UV500
HDD: 3TB Toshiba 3.5" P300 SATAIII winchester OEM
HÁZ: Zalman Z3 Plus
TÁP: FSP 450W HEXA ActiveMit szóltok hozzá?
ArchiCAD és Artlantis szempontból melyik alkatrész erősebbre cserélésével lehetne a legnagyobb teljesítménynövekedést elérni a költségek nem túl nagymértékű elszaladásával?
Előre is köszi a segítséget!
-
nagyt0m
tag
Sziasztok!
Tegnap a hardverkulcs frissítette magát automatikusan 23-ra. Akkor most már nem leszünk hátrányban, hogy INT verzió helyett HUN-t használunk? Amint megjelenik mi is tudjuk használni és nem kell még 2-3 hónapot várni?
-
-Dax-
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Mindent állítgattam, de erre pont nem gondoltam.
Mégegyszer köszönöm Nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest