- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux Mint
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Google Chrome
- Kriptovaluták és az adózás
-
IT café
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OCTAMD
őstag
-
veterán
Touch 2 fejegység wireless CP. Alakul a kocsi. -
-szabi-
addikt
válasz -szabi- #23233 üzenetére
Nem ez volt a megoldás.
Működik a pszichológia már állandóan rááll a fülem a nyöszörgésre és elkezdett zavarni.#23242 GalaHU
Ezt nem is tudtam, hogy opció. Mikor kértem a vonóhorgot azt mondák akkor nincs láblendítés, mondtam ok. De én nem kaptam meg ezt a leszerelt érzékelőt.[ Szerkesztve ]
-
OCTAMD
őstag
válasz GalaHU #23248 üzenetére
Lehet valahol a műszerfalon vagy fejegységen ki lehet kapcsolni,nem tudom
Amúgy ha vonóhorog felkerül ezt alapból illene megcsinálniuk és nem külön pláne pénzért
Ha esetleg megkaptad a 2db patentet és 3db csavart is(1-1db kell belőle),akkor venned sem kell csak a 6db vékonyabb kötözőt
[ Szerkesztve ]
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
veterán
válasz ddsteel #23239 üzenetére
Fékolajat szeretett volna még cserélni, mert két éve volt, de azt most nem kértem, majd tavasszal több időm lesz foglalkozni vele. Meg a jobb hátsó "gátló"( 1000 éve nem hallottam, hogy vki így hívja) kicsit olaj párás, de még nem kell cserélni azt mondta, ezt is majd megnézetem tavasszal.
2024-ben volt műszaki vizsga is benne 91k-ért. -
GalaHU
őstag
Lassan meglesz a 9000km, 3 hónap múlva aktuális lesz az első 15k-s szervíz.
Mivel vonóhorgos a paripa "kosárba" kaptam meg a láblendítés érzékelőt. Annyit mondott az értékesítő, hogy félbevágva szívesen beszerelik majd az első szervíz alkalmával, igaz csak a bal oldalon fog működni, de legalább lesz.
Csinált valamelyikőtök ilyet? Mennyit kértek el érte?
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
ddsteel
aktív tag
-
veterán
Nah ma megvolt a szerviz olaj+ olaj szűrő és pollen szűrő meg hybrid gari hosszabbítás.
62k lett a vége, nem tudom tavaly mennyi volt ez friss idei ár az emilfreynél. (nem reklám) -
-szabi-
addikt
A csomagtartóból kipakoltam amit tudtam, holnap kíváncsi leszek nyöszörög e valami.
-
-
OCTAMD
őstag
Van valakinek Rav4 5.gen hátsó ülésekre a gyári védő burkolat a csomagtérbe?
41500Ft,gondolkodom,hogy vegyek vagy ne vegyek.Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
-
adrian14
tag
válasz OCTAMD #23220 üzenetére
Erősen gondolkodom rajta még, hogy utángyártott elektromos vagy manuális csere legyen. Eredeti elektromosnak 350k a darabja, ezt biztos nem vállalom be. Fiyelembe véve, hogy Tom1939-nek is a gyári már másodjára romlik el. Toycarnál az utángyártott, garival 100-150k között van darabja (ez már sokkal barátibb ár számomra). Alis pár pedig 100k + vám.
Ha autóval megyünk, akkor elég sokszor van használva a csomagtér. Ezért gondolkodom a manuálison. Hülyebiztos megoldás, nincs minek elromlania. Max eladáskor kicserélem később, ha ez számítana valamit.@Tom1939: február végén/március elején fogom javíttatni. Ha fel kell mennem Pestre, akkor egy nap szabit ki kell vennem és csak akkor mozgok rugalmasabban. Majd megírom a fejleményeket, hogy mire jutottam.
[ Szerkesztve ]
-
-
adrian14
tag
válasz adrian14 #23163 üzenetére
Felhívtam a Toycart, mert egyre jobban kezd idegesíteni az a hátsó automata csomagtérnyitás. Most működik rendesen, de nyikorog nekem is. Csak a nyűg van vele. Át fogom alakíttatni valószínű manuálisra. Összesen 80k körüli összegért csinálják meg. Munkadíj nem tudom, hogy ebben benne van e, de 1 óránál nem hiszem, hogy több az átalakítás.
-
honeker
őstag
Felraktam a motorház spojlert idáig 3 kavicsnyom…..kiváncsi leszek
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
-szabi-
addikt
Előbb-utóbb minden autóban nyöszörög valami.
Köszi a válaszokért. -
blueye
veterán
Ha javítják a kocsit a szervizben (hosszabb javítás, törés után) kapok mindenféle üzenetet a MyToyota-ba amikor csinálják?
-
-szabi-
addikt
Most, hogy hideg van alkalmi halk zörgést hallok RAV4-ből hátulról.
Más nem tapasztalt hasonlót? -
adrian14
tag
válasz OCTAMD #23209 üzenetére
Az új akksik lehet jobban bírják, nem értek hozzá. Viszont amikor autót kerestem, akkor régebbi akksis NX-ek esetében szerepelt pár hirdetésben, hogy cserélve lett garanciában az akkupakk. Ezért is gondoltam, hogy kellene márkaszervizbe vinni.
Persze kicsit olyan érzésem van, mint a biztosítások esetében. Ismerősöm 80+ éves és sosem kötött semmire biztosítást (ház, autó, egészség), köszöni szépen jól elvan és megspórolta azt a pénzt. Más meg ki tudja használni. -
OCTAMD
őstag
válasz adrian14 #23208 üzenetére
Hibridgari egy forintot nem ér a RAV4ed esetében szerintem,csak fizetsz de nem kapsz semmit sem.
Váltóolajat sem cseréltetnék ,max valahol 210000km után
Én simán eladtam úgy az előző autót is,hogy nem járt márkaszervizben,csak otthon cseréltem motorolajat szűrőket,semmi mást.
Ráadásul megkaptam érte azt a pénzt,mintha még költöttem volna szervizre 500000etDe jó állapotú fullos gép volt,az első ember elvitte
[ Szerkesztve ]
Yukyung Viliv S5 3G 32SSD Win7 Home Premium 32bit ,Toshiba Libretto W100-106 62GB SSD Win7 Home Premium 32bit
-
adrian14
tag
Priusnál használtunk motortisztítót (liqui molly), amikor pályán elkezdte enni az olajat kicsit jobban. Utána jobb lett, de teljesen nem tudtam tesztelni mert elvitték a hónapban.
btw a rav4-ben a hibridgari miatt a Toyotához kellene vinnem a gépet. Az a terv, hogy itt megcsináltatom az olajcserét, viszont pl a váltóolaj csere és a többi sallang egy másik szervizben lenne. Nem az ár miatt, csak a Priust is egy szegedi szaki csinálta és nagyon meg voltam vele elégedve. Ha számlával kérek tőle mindent, akkor eladásnál szerintetek a vevőnek tökmindegy? Szegedi Toyotával nincs rossz tapasztalatom, de a bmw márkaszervizzel van és jobban odafigyel a márkára kihegyezett helyi szaki véleményem szerint, mint futószalagszerű szereléssel egy márkaszerviz.
-
No.01
őstag
válasz polonic #23204 üzenetére
Ez ugyanaz a topic mint amint a kinti (holland) Prius csoportban olvastam. Tobben elkuldtek a leeresztett valtolaj mintat bevizsgalasra. Voltak boven szemoldok rancolasok az eredmenyeket bogaraszva.
A rovid konkluzio az volt, h igenis erdemes cserelni es nem csak akkor amikor a manual (anno P2-nel ha jol emlekszem meg csak a Japan es vagy USA verzio tartalmazta) ajanlja.
Vagy 190e vagy 210e km volt a meresek alapjan viszont inkabb volt ajanlott 90e kornyeken.
Van akinek ez hit kerdese, van aki lesz*rja es van aki hosszutavra tervez.
Lenyegesen kevesebbe kerul, mintha nem tenned meg es esetleg valami megkotlik.
Foleg, h nem is olyan reg hallottam valtofelujitasrol (igaz a csillagos markanal 2.1M) -
BaLee
addikt
válasz polonic #23200 üzenetére
Mert a tribológus jó eséllyel le van maradva 20 évet.
Ártani a kocsinak ettől még nem ártasz vele ha lecseréled, a pénztárcádnak inkább.
A 30 ezres periódus már más téma. Bár a modern olajokkal ha ezt 1 éven belül, főként autópályán teszed meg akkor az sem annyira ördögtől való. -
őstag
válasz pècsimunkás #23201 üzenetére
Ehhez képest most ezt dobja fel a toyota online szervizbejelentkezés oldal, mint opcionális szolgáltatás (igaz, én 75e-nél nézem):
-
pècsimunkás
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Yettel topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Eureka Mignon Specialita 17NX