-
IT café
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz popey37 #9250 üzenetére
Értem amit írsz, de ahogy olvastam róla, egyszerűsíti a fotós dolgát. Automata keresés, meg minden.
Kép elkészítése is rövidebb ideig tart.
Ki kéne próbálni!
Milyen kicsi cucc és mégis milyen képet kapsz.
Na most ha nem azzal lett csinálva, akkor szándékosan becsapják a vásárlót?
2500€ nem vicc.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
udash
csendes tag
En nem is asztrofotozom, sot, nem is rajongok kulonosebben a temaert. Azt gondolom, hogy ettol fuggetlenul van egy egeszseges hatar valahol, hogy a gep mennyit "segit", illetve hogy gyakorlatilag mindent megcsinal. Szerintem kicsit sarkitasz a valaszodban, de termeszetesen ertem, es elfogadom, hogy ez a velemenyed.
"A D3 meg 1.3 kg, plusz egy kompakt kisállvány, 2 kiló alatt ki lehet jönni kompletten. Hátizsákban simán felsétálsz vele egy hegyre, vagy kirepülsz vele kézipoggyászban Namíbiába és fotózod a déli félteke olyan objektumait, amit másképp nem tudnád. "
Ezt viszont adom, bevallom, ilyen megoldas nem jutott eszembeU-dash
-
consono
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy mi az, hogy fényképezés, miért nem fested inkább le ... Nem utálni kell az új technikát, hanem rájönni hogyan lehet jól, új dolgokra használni...
A Dwarf meg nem nem csak eget fotózni jó, hanem az autó trackingje miatt akár videókat is lehet vele csinálnia természetben pl. állatokról.
Én bevallom, már többször beletettem a kosárba II-t is az elmúlt 1-2 évben, de aztán nem úgy alakult az élet. Lehet idén máshogy lesz"Mechazilla has caught the booster."
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9247 üzenetére
...
1.) Q...ra más látószög. ~3x1.65° vs 15x10°. Látószögben inkább 700-750 mm kéne. Ami már teljesen más méret és tömegkategória. Nem is értem, hogy merült fel.
2.) A 135 f1.8 önmagában többe kerül, mint az egész kompletten.
3.) A fix kamerás megoldás sétáló zajával mi lesz?
4.) Még ha találsz is egy "olcsó" 400-500 szupertelét, az nem fog neked obskúrus mélyég-objektumokra magától ráállni.Popey: a tiéd is egy vélemény - amivel valaki vagy egyetért, vagy nem.
A D3-nak van EQ módja is, a 178 utódja 678 van benne, és €500.
"ha annyira jo lenne, minden asztrofotos ezt használná." - ekkora f...sággal érvelni... Ennek teljesen más a célja, feladata. Az asztrofotósok döntő többsége a lakásánál, kertjénél vagy kitelepülésnél a kocsijánál pár méternél tovább nem szokott jutni a "komolyabb asztrofotós" felszerelésével. Mivel az 25-30 kilónál kezdődik, de inkább 40-50 kg vagy több, főtávcső, kamera, vezető, ekva mecha, ellensúly, állvány, asiar vagy laptop, akku. A D3 meg 1.3 kg, plusz egy kompakt kisállvány, 2 kiló alatt ki lehet jönni kompletten. Hátizsákban simán felsétálsz vele egy hegyre, vagy kirepülsz vele kézipoggyászban Namíbiába és fotózod a déli félteke olyan objektumait, amit másképp nem tudnád.udash: "mit csinal a tulajdonosa? Ennyi erovel nezegethetem mas elkeszult fenykepeit, ahhoz is kb annyi kozom van, mint az ilyen eszkozok altal csinaltakhoz."
A fgépekben már rég alap az autofókusz, bezzeg régen! Meg PASM programok, helyetted számolja ki a záridőt és a többit. Ezek a maiak, ennyi erővel nézegthetnék mások elkészült fotóit, bezzeg mi még... Sőt, asztrofotózásnál maradva, ha egy Asiairt használsz egy full ZWO rendszerrel, AM5, EAF, 2600MC-Duo, onnantól is már csak a gombot kell nyomnod, akkor is kb annyi közöd lesz hozzá, nem?
Vicces, ahogy annyira az univerzális rossznak akarjátok beállítani. A következő az lesz, hogy gyíkká változtatott? Ha nem tetszik, nem veszed meg, kész. Másnak, más feladatra viszont lehet, hogy pont ez kell.Jim: nájsz, grat!
Ú, jó, hogy mondod, más feladatok között kicsit elsikkadt a dolog, meg kéne írnom a cikkeket, hogy megjelenjenek
De azért produktív voltam most ezekben az esős (igen, lol, holnap is +, nem elírás, plusz 6C lesz itt 350 km-rel a sarkkörön túl! és továbbra is szakadó eső) napokon sokat tudtam haladni a timelapse képek feldolgozásával és videókká összefűzésével. Volt pár elég szép fogás. Most csak egy színesebb hullócsillagosat teszek be mutatóba:Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jim-X
őstag
BUEK!
Idei elso fotom, a Mars oppoziciorol! Jo atlatszosag es rossz seeing jellemezte az ejszakat Ezt sikerult kihozni belole
Ha esetleg valakit erdekel az idei januari Meteor magazinban benne van ket kepem es Lorandnak is az M33 "posztere"
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
udash
csendes tag
-
popey37
addikt
válasz KAMELOT #9248 üzenetére
ezek a cuccok megölik az asztrofotozás filingjét, ráadásul körömnyi látomezöbe semmi sem fér bele. azol a csatolt képek tuti nem ezekkel a kütyükkel készültek. volt szerencsém a sestar 50-hez. nem gyözött meg, a hasonlo méretü asi 178 mc fényévekkel jobb képeket csinál, pedig nem is mélyeges kamera.
azimutális álvány, alapbol kilöve asztrofotozáskor, a beállitások eléggé korlátozottak: pl .expoidö meg a többiek.
nem beszélve az árárol.
ha annyira jo lenne, minden asztrofotos ezt használná. udom, drága hobbi a fotozás. szerintem magyarországon nincs tulajdonban összesen 10 darab.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
t72killer
titán
Még csak most kezdem bemelegíteni a bolygós kamerát, ez valami iszonyat adatmennyiséget generál visszafogott méretű ROI ablakkal is . Van valami "asztro-tömörítési" megoldás, amivel külön elmenthető mondjuk a legélesebb 10% a videó-framekből ? Ezzel elrakhatnám a nyersanyagot az "úgysenézekrákésőbb, de még jó lehet valamire" winyóra esetleges újrafeldolgozáshoz.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KAMELOT
titán
Ugye olvastam és sokkalta gyorsabb, úgymond okosabb és ahogy írod bedobod a hátizsákba. Meg gps alapján egyből megtalál mindent.
Gyorsan csinálja a képeket és azokból elég hamar is készen van a végleges kép.
Még jó, hogy nem vettem tavaly, mert akkor ahhoz kellett volna mindenféle kütyü.
Ez meg rohadt kompakt és okos.Érdekes az a táblázat amit küldtél. Köszönöm!
Majd átrágom melyik is lenne a legjobb.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
.mf
veterán
válasz KAMELOT #9245 üzenetére
Nincs, de felkapom és repülőre rakom vagy bedobom a hátizsákba és felviszem valami hegyre cuccnak egy ideje szemezek a Dwarf 3-mal, csak még nincs készlet, még a preordereket teljesítik.
Témában klasszikus a Zwo Seestar 50, bár nekem a látószög kicsit szűk. Remélem hamarosan jön utódja, hátha kicserélik a szenzort és az üveg-anyagot.
Biztos jó a Vespera is, csak elég drágán mérik.
Smart scope speci-táblázat itt.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
KAMELOT
titán
Szeretnék belékezdeni a műsorba.
Láttam ezt a VESPERA cuccot.
Valakinek van már tapasztalata?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9243 üzenetére
jja, télen az ablak totál esélytelen. Anno én 600mm-es obival próbáltam héjákat fotózni ablakból télen: hiába nappali kép, használhatatlanra mosta a turbulencia.
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9242 üzenetére
Hát, nem segített, hogy a nappali ablakából próbáltam ismét, csak most nem kézből kihajolva, hanem az ablak elé lerakva az állványt. Csukott ablakkal még tisztább volt, mint zárttal
De még dolgozok a tracker-en. Sokkal nagyobb macera, mint gondoltam... A forgási sebesség megvan, gyorsulási rámpát sikerült csinálni tegnap, kell egy végálláskapcsoló - vagy kettő, gyorsjárat már van, még a doboz kell kb és ennyi is. Meg össze kel lfésülni a kuszaságot. -
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9241 üzenetére
Fűtés. Télen városból nem megy a móka
-
tag
Most kezdtem el belekóstolni a HOO kidolgozásba. Lángoló csillag-köd lett az első próba.
[C31_IC405] nyersanyag ua mint az előző hozzászólásnál, csak a kidolgozás más.
norbert1998 csak, hogy szeme is legyen a szörnynek[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Errefelé tegnapelőtt csúcsszuper sarki fény volt (FB posztok) - "természetesen" a mi megyénkben totál be volt borulva, pedig készenlétben álltam és az infó is időben jött
Tegnap este 10 körül kiderült, de már nem volt semmi. Most szép kék az ég, kipakolom a cuccot hűlni (a fészerben még nincs biztonságos hely, a hordó alja kapott 1 kiló frissen mikrózott szilikagélt):
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Tegnap elég felhős, fátyolos éggel indult a sarkifény-vadász túránk, sokáig alig szakadozott fel az előrejelzés ellenére, de végül (éjfél után, 1 körül) annyira kitisztult, hogy már azon gondolkoztam, hogy feltegyem a másik állványra az LX3-at és a 24-120-szal lőjek pár M42 képet is Igaz ilyen magasan északon (69°) az Orion nagyon alacsonyan, szinte a horizonton van.
Ellenben elkezdek sarki fény timelapse-eket feltölteni a YouTube-ra is, kicsivel jobb minőség, mint a Facebook. Itt az első ebből a szezonból, dec 22/23, Nikon Z6II + Viltrox 16 f1.8 @ f2.5, ISO800, 5s - 75x gyorsítás. Lesznek olyanok is, ahol 2s / 30x gyorsítás volt csak. Real-time videót is vettem fel párat, de azok elég zajosak, ISO25600-40000-51200...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
tag
Lángoló csillagköd -IC405 -és környezetét bemutató fotóm 2024 karácsonyi időszakában több éjszakán keresztül készült (kitelepülve vhol a Kiskunságon). A kidolgozás már az idei évre maradt. Mélyég fotózás területén nagy látószögnek mondott Samyang135mm obi kellemesen nagy látómezőt és fényerőt (f2.0!) biztosít megörökíteni a csillagos égbolt egy nagyobb szeletét még a ZWO183MC kamerában található kis szenzorral is.
A képen látható nagyobb objektumok: IC405(C31) Lángoló csillagköd, NGC1893 csillaghalmaz, M38 Tengeri csillag csoport, M36 (NGC1960) Szélkerék csoport, IC417 Pók köd, NGC1931 Légy köd.
Kidolgozás során a több éjszakányi anyagot SiriLic-el adtam össze, majd GraXpert, Siril, Gimp és LR-ben készült el a végleges(?) kép.
126x180sec Optolong eNHance szűrős kép
20x180sec UVIR a csillagoknak
Képet nagyobb méret itt tudjátok megnézni:
[link]
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9230 üzenetére
Sajnos anélkül meg a holdak nem látszódtak. Stackelni kéne, de ahhoz közel se volt elég jó a letáasztott kezes megoldásom. Majd ha megvan a tracker, utána könnyebb lesz sorozatot lőni, beállításokkal játszani.
A mechanika kész, az elektronikát hajnalban forrasztottam talán készre, most írom a programot hozzá, hogy wifin tudjam vezérelni telefonról. A motor amúgy már tud forogni, barbár módon fix fordulattal akár neki is vághatnék a bulinak, kézi visszatekeréssel, külső intervalométerrel. -
popey37
addikt
megérkezett az új családtag:
és egyből mukára is fogtam, volr kemény 1 óra tiszta idő:
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9229 üzenetére
Nna, haladunk! Az 1/250 teljesen jó lesz, de elég neki ISO800 környéke. Masszívan túl van exponálva a bolygó.
-
norbert1998
nagyúr
Sikerült elkapni (szintén csak a nappaliból fotózva remegő állványon) a Jupitert és holdjait.
300mm és 1100mm (Minolta és MTO), nem szerkesztettem rajtuk semmit, annyira nem jók
Gyakorlatilag letámszatott kézből, 1/30 és 1/250s, az MTO-hoz ISO25600.... -
kabalababa
tag
Rendelhető a ZWO CAA
Hogy itthon mikor lesz elérhető, az jó kérdés.
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9226 üzenetére
Az még nem a zóna, az igazi zóna, az auróra ovál, az 67° +/- ~3°, ami erősebb aktivitás hatására kiterjedhet.
Ilyen aktivitást havi 1-2x látunk, pedig szinte minden éjszaka kint vagyunk, lehetőleg felhőmentes helyen. Ezek most konkrétan bevilágították a tájat, olyan erősek voltak. Normál esetben valóban csak szürke derengésnek indul (mivel a szemünk sötétben alig érzékel színeket), egy fényes felhőszerű képződmény, ami mögött viszont látszanak a csillagok (innen tudni, hogy nem felhő), aztán utána összeállhat teljes égboltot átszelő ívvé vagy ívekké, olyankor már erősebb.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
. Életemben eddig egyszer jött össze igazán (pedig a zónában lakunk, csak ugye felhők), 99%-ban szürke volt szemmel. Úgy néz ki, az extra színek luxusnak számítanak. Tanultam az esetből, az öreg 14es samyang FTZ átalakítóval startra kész, hogy félálomban is be tudjam zörrenteni.
-
.mf
veterán
válasz t72killer #9222 üzenetére
Felülről a másodiknál néha felsejlett a piros / bíbor, alulról a harmadiknál lehetett látni egy kis lilát az alján. A fgép persze mindig többet lát, de ez most volt annyira intenzív, hogy 2-5s expók (f2.5-2.8, ISO800) elegendőek voltak, utóban is max csak 1/3 FÉ-t emeltem rajtuk.
-
.mf
veterán
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9219 üzenetére
3D sztem felejtős, ez tipik fém feladat. No mind1, annyira nem sürgős, egyelőre megoldom a 2"-os kimenettel és egy bajonettes csőrrel a feladatot és ha újra a szülőfalumban járok megpróbálom előásni a régi esztergályos kontaktot . Ott egy megfelelő aludarab és egy 4es doboz sör volt a taksám 20évvel ezelőtt, ha még él a kolega remélhetőleg nem viszi túlzásba az inflációt
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sziasztok, egyedi fém menetadaptereket esztergál vki Mo-on értelmes áron? Kéne egy M66.5 (maki) -> SCT átalakító, a bolti agyrém drága, vmi 66 font.
-
t72killer
titán
Mondjuk 20-30 subbal nem vágja agyon a redőnyt, mehet ennyiszer pl 15sec + sequator. Az üstökös-képem (#9045) is így jött össze, ráadásul ott még állvány se volt csak egy pad a parton, amire leraktam a gépet .
Manuál ditheringért jár a nagy piros pont , fentebbi forgatókönyv szerint mondjuk minden 5. subnál moccintasz a gépen picit mind2 tengely mentén.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz szucstom #9212 üzenetére
D3400, 18-55 és állvánnyal is lehet már ezt-azt fotózni. Ha asztro-tájképet akarsz, azaz pontszerű csillagok és táj, akkor elég magas ISO kell, zajos lesz a kép; ha star-trail, akkor hosszabb expóval / expókkal már kevésbé lesz zajos, ha csak csillagok, akkor követés nélkül is lehet rövid expókat stackelni, igaz lesz benne ú.n. walking noise, a szenzor fix zaja miatt egy csíkozódás a képen... hacsak x képenként kicsit arrébb nem mozgatod (manuális dithering).
Fgép, állvány, obi kombóval (követés nélkül), nagyon rövid expókból 25s-nyival ezt tudtam összehozni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t72killer
titán
válasz szucstom #9212 üzenetére
Tejutat tudsz vele fotózni. Tud a mechanikus zárat békénhagyó e-shutter funkciót? Mert pl 50-60db 10sec expóidős képből már egész jókat lehet stackelni, és ahhoz semmiféle mechanika v tracker nem kell. Mechanikus zárral az a gond, h ezeket túlzásba véve azért kopik.
[ Szerkesztve ]
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Nemrég rákaptam az asztrofotózás témájára és érdekelne, hogy szerintetek egy amatőr fényképezőgéppel (Nikon D3400 egy alap 18-55mm-es obival) milyen szinten valósítható meg az, hogyha nem is a holdat, de legalább a csillagokat az égen le tudjam fotózni?
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9207 üzenetére
Dec 6án és karácsonykor ne lézerezz (Miku+rénszarvasok!)
Ez a kit planetáris videókra lesz jó, mehetsz neki a Vénusznak-Jupiternek-Marsnak
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Na, elkészült a mechanika. Hát, többet szenvedtem vele, mint terveztem, de talán jó lesz már ez. A lézert meg hőlégfóvóval melegítettem a forgástengelyére. Kicsit erősebb, mint ogondoltam. Féltem, hogy 30 mW kevés lett - hát ez rohadt sok. Fényes nappal 200 méterre lévő ház falán még SIMÁN látom A legális vonal elég szürke zóna, rohadtul nem találok róla infót, de ez egy Class 3B. Majd próbálok nem megvakítani senkit vele, emrt szerintem ezzel lehetne már, ha másodperc nagyságrendben kapja jóember.
Illetőleg, próbáltam egy hódfotót, konkrétan kilógtam a harmadik emeleti ablakból az MTO obival, és kattintottam. Ez crop nélküli fotó, csak amit az APSC levág. Végre megjött az M42-NEX adapter, így végre a fókuszgyűrű feliratai is pontosak, tehát a hold pontosan a végtelenjel közepén éles. Már amennyire, mert még mindig koszos az obi belseje.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9205 üzenetére
Stabil állvány: Hát egy Velbon VS-3 (VideoStativ) állványom van, lehe tvagy 30-35 éves, én azt mondom, ez elég masszív ahhoz, hogy tízszeres ár alatt nem kapok olyat se, mint ami megközelíteni tudja - de azt is tudom, hogy drágábban vannak még sokkal jobbak.
A mostani PC-m szerencsére eléggé friss, kéken izzó hulladék gyintel procival és orbitális fogyasztással, de legalább gyors is mellé. Csak gáz, hogy az i5-öt a gyári boost és max TDP ALATT nem képes egy 280-as AIO 100 fok alatt tartani 20 másodpercnél tovább, pedig moddolva lett azóta a lefogató is.
A rövid idejű sorozatoktól félek, mert nincs silent mód a gépemben, azaz minden kattintás egy redőnyzárást is von maga után. Egy vagy-jó-vagy-nem fotóért nem szívesen dobnék ki ezres nagyságrendben expókat. Viszont, amiket mondasz, mind megjegyzem, felírom, mert ha később lesz olyan gép, lesz rá több keret, ezek mind segítenek a jó irányba vinni a dolgot. Viszont első körben a magam szórakozására csinálom, nem publikációkra vagy hasonló magas babérokra
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9204 üzenetére
Fényerőre utazz, az f/6.3 nagyon sovány pláne ismerkedéshez, az 500as fókusz meg mélyégre már komoly feladat, bolygóra (Juiter holdak, Vénuszsarló, szaturnusz-gyűrű) pedig rövid, arra jobb az MTO-d.
Nagy kérdés, hogy mit szeretnél elérni, mi a cél? Mélyég fotózáshoz kezdésnek egy fix 2.8/180-2.8/200 körüli obi ideális. Sötétebbekkel csak szenvedés van, f/4-en ugyanazon eredményhez dupla hosszúságú subokkal kell operálni, ami tripla nehézségű feladat a mechanikának. Nem beszélve arról, hogy ezek a kicsi fényerős obik tényleg jól rajzolnak és simán lehet, hogy egy 2.8/180-as régi mechanikus nikon jobban előhozza neked a részleteket, mint a 6.3/500 Tamron, hiába pakol az 500-as több pixelre.
szerk: jórégen, amikor volt 4/300-as obim (elég jóféle, AFS nikkor) akkor csináltam 1sec állókamerás sort. Anno még elég gyerekcipőben járt a szoftveres oldal, így nem lett nagy szám, de manapság sztem többet lehet ebből kihozni, csak egy stabil állvány, 1-2sec expókból mondjuk 1000db sorozatban lőve. Ha van nem túl régi asztali PC, az elbír vele.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9203 üzenetére
Egyelőre a 70-300-as Minoltával játszok, az MTO-t még szét kell szednem takarítani, illetve kell egy normális adapter. Jelenleg a gép hátulján lévő 3D nyomtatott adapter annyira áttetsző anyagú, hogy több fény megy be a gép kijelzőjéből, ami hátrafelé néz, mint a sötét égre fordított objektívből. Mondjuk az már úton van. Aztán maximum eladom, a B terv egy Tamron SP 500 6.3 fix tele, sok évvel ezelőttről, az még jó árban van. Aztán meglátom, hogy akarok-e élni ezzel a bulival. Lehet, hogy csak egy lelkes pár hónapos jelenség leszek mindössze itt nálatok
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9202 üzenetére
Nyilván használtan. Motorral amúgy a pajtaajtó se lesz túl olcsó.
Kérdés mi a cél, mekkora optikát akarsz vezetni? Alapobit, kistelét, v az óriás MTO-t? Elsőhöz nem kell (100db pár sec-es állókamerás sub + stack oszt csókolom), másodikhoz tényleg jó, MTO alá viszont az ilyesmi csak arra jó, hogy pl bolygófotózásnál a látómezőben tartsd a célpontot, mélyég kb ki van csukva. Kapásból jó robosztusra kell tervezni minden miliméternyi erőtartó porcikáját, egy stabil állvány is kell alá.MTO-hoz még pluszban meg kell oldani a PONTOS pólusraállást (kamera + ninával telepített laptop pl, van full manuál mód elvileg) és az automatizált vezetést, ha a nagytelével mégis mélyégre pályázol.
Közben masszívan javallott a cloudynights fórum, youtube, gugli böngészése, h kinek mi vált be hosszú fókuszú akármivel. Az MTO nem egy redcat51...[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz t72killer #9201 üzenetére
Az EQ3-nak az a baja, hogy többe kerül, mint a teljes szettem, amivel jelenleg bírok
Viszont ezt a pajtaajtót most durva 10 ezer forintból létre tudom hozni, aminek a jelentős része az elektronika, ami később máshoz is jó lehet.
Illetve az is lehet, hogy az MTO annyira életlen, hogy nem éri meg vele szöszölni
-
t72killer
titán
válasz norbert1998 #9200 üzenetére
Amúgy ez is ám csak kisteléig jó szórakozás, a méteres fókuszú MTO-hoz igencsak precíz pajtaajtó kell, autogiuding-al. Minden megoldható persze, csak ezekbe már annyi melót kell beleölni, hogy fényévekkel egyszerűbben kijösz egy használt motorizált, óccó EQ3-al pl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon 1300D tükörreflexes fényképezőgép objektívvel
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II CSAK 860 EXPOVAL, sok kiegészítővel!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Canon EOS 2000D gépek, kiegészítők, objektívek (578 vagy 1835 vagy 700 expo, újszerűek)