Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz atee_13 #148036 üzenetére

    Te ezt állítottad: sziti ép helyzetet nem tudott kialakítani 100 perc játékidő alatt. 0,2 vs 2,0 lett az xg is, szart sem érdemelt a sziti. Rámutattam, hogy hol voltak lehetőségek amikből gól születehetettet volna. Ez a szám pedig nem nulla.

    Ez csak játék a szavakkal, nyilván lehetőségek akadtak igen, olyan meccs nem is nagyon létezik ahol lehetőség sem adódik, de konkrét helyzetet nem voltak képesek kialakítani, főleg önmagukhoz képest nem, amikor azt írtam hogy ép helyzetet nem tudtak kialakítani nyilván nem úgy értettem hogy semmit az ég világon, mert valami próbálkozások nyilván voltak, nem gondoltam hogy ezt ennyire magyarázni kell :)

    Mivel már máskor is említettem, h nem azt mondom, h nem valós az xg, hanem, hogy az adott meccsre vonatkoztatva nincs konkrét relativitása a sok éves átlagszámolgatásnak.

    Ebben egyetértünk. Az xg különbségek a legjobban teljes szezont levetítve mutatják meg egy csapat minőségét. Egy meccsről messzemenő következtetéseket nem szabad ebből levonni, hülyeség is lenne bárkit megítélni, mert ez alapján a sziti kurvaszar csapat, ami nyilván nem igaz :)

    ez xg ben annyit ér mint ha valaki beb@ssza a kipattanót a fekvő kapus mellett az 5 ösről? ;]

    Nem, mert számít hogy van-e kapus vagy védő előtted a lövés pillanatában, vagy hogy rosszabbik lábbal lövi-e.

    B@sszátok meg ha a húgyos xg-t már mátrixal egy lapon kell kezelni :DDD egyre több helyen bent vannak már az alapvető statisztikában a kapuralövések meg a labdabirtoklás mellett, hamarosan ez is egy full alap statisztikai elem lesz a sok között. Nem kell ehhez Morpheusnak lenni ;]

    Sőt remélem előbb-utóbb az xT is bekerül, mert az már azt is számításba veszi, ha elmarad a lövés, bár a szabálytalan helyzeteket szerintem ez sem számolja (pl. les), miért is tenné.

Új hozzászólás Aktív témák