Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz Viszlát #129267 üzenetére

    Azért ég és föld a két eset :) a 12 meccses veretlenségi sorozat alatt sem látszott, hogy Ole bármilyen edzői értéket hozzáadott volna, a csapata felszabadult a befeszült megromlott Mou korszak után.

    Az azért sokat elmond, hogy 8% a győzelmi százalékuk 50%nál nagyobb labdabirtoklás esetén (PL 19/20). Ehhez képest:

    Liverpool 93%
    Leicester 77%
    Manchester City 65%
    Chelsea 56%

    Arteta alatt már 3 nap után látszottak a tudatos, begyakorolt labdakihozatalok, szépen körvonalazódik hogy mit is akar, mi koncepciója, már most többet mutatott mint Emery és Ole egyszerre a PL-ben.

    Már az első meccse első 20 percében megvolt a 4-2-3-1 - 4-3-3 közti éles váltás, transitionben az egyik leglassabbak voltak a ligában(ebben emery és ole csapatok iszonyú lassúak), és nagyon jól tudtak értelmesen támadásokat felépíteni többek között azzal, hogy Saka feljebb ment, mögötte biztosított Xhaka, Torreira meg pivotban, miközben Özil jobb oldali halfspacebe futott be, és jól működött az is, hogy beljebb húzódott Auba. Főleg bal oldalon voltak igen látványos gyors, kombinatív játékkapcsolataik.. ez azért több mint biztató :)

    A korábban mindenki által körberöhögött Xhaka kurvajól osztogatott, az Arteta éra első gólja is az ő mélységi passzából lett, mert nem kellettek több tízméteres folyosókat levédenie, de cserebe jó helyről osztogathatott, megfelelő opciókkal maga előtt.

    Arteta legnagyobb pozitívuma ez eddig, hogy gyakorlatilag mindenkit úgy használ, ahogy a skillsettje a legjobban kamatoztatható, minimalizálva a gyengeségeket, és ilyenek a jó edzők. Ha mást nem csinál idén, csak folyamatosan jól használja Torreirat meg Özilt, már többet lerak mint Emery valaha.

    No, nem azt mondom hogy a keret minőséghiánya előbb utóbb nem fog kiütközni, meg az is jól látható, hogy Emery tornaórái után maximum 60 perc intenzív játékra alkalmas ez a csapat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák