Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz LyonnaisFan1 #123922 üzenetére

    A FÉKIR-REJTÉLY

    Rejtvény:

    💰💰💰 Nabil Fékirt tavaly az FC Liverpool közel 70 millió euróért megvette (a részletek most nem fontosak, csak a számok - lásd majd lentebb).

    💰 Ma a Real Betis sajtóértesülések szerint kicsit több, mint 20 millió euróért csábította magához.

    Mi a fene történt? A megoldókulcs sok elemű.

    A legnyomósabb ok az, amiért a Liverpool az utolsó utáni pillanatban lékelte meg a dealt: valami nincs rendben Fékir térdével. Már megvolt a hivatalos kép a piros mezben, a bemutatkozó videó, kis social media-poszt, a bulit mégis lelőtték. Iparági pletykák szerint (csapatorvosok, gyógyterapeuták és persze újságírók) Fékir korábbi keresztszalag-szakadása egyáltalán nem jött rendbe az elvártak szerint. Térde még 2015-ben egy francia válogatott meccsen reccsent meg, a gyors felépülés reményében (a 2016-os hazai Eb képe ott lebegett) artroszkópos beavatkozást választott, ami a térdszalagoknál bevett eljárás, viszont elsiettetheti a megfelelő felépülést és a felmerülő fájdalmakat is tompítja, mivel a cél, hogy a játékos minél gyorsabban visszatérhessen a pályákra.

    Fékir ugyan visszatért, de a berobbanása körüli időket nem tudta felidézni. Vagy inkább: az a trendvonal, ami karrierje elején körvonalazódott, évről-évre lejjebb ereszkedett.

    A liverpooli átigazolásnak két komoly következménye volt: Fékir kénytelen volt maradni még egy évet Lyonban, majd ügynököt váltott. Elmúlt szezonja pedig pont olyan volt, mint egy foghúzás: 12 góllal és 9 gólpasszal meg sem közelítette legjobb szezonját (21 gól, 9 gólpassz). Szerződéses ügyeit pedig Franciaország egyik leghatékonyabb ügynöke helyett az apja vezeti.

    Egészségügyi állapotának híre és a gyengébb ügynöki munka persze nem magyaráz mindent. A körülmények sem játszanak most Fékir kezére.

    Az angol liga például most - kis túlzással - pang. A Chelsea egy éves büntijét üli csendben, a Liverpool a sikerét ünnepli hangosan, a City-nél nincs középpályás-kérdés, csak az, kit hozzanak Vincent Kompany helyére. A United-nél egy randomgenerátor kormányoz sportkérdésekben, az Arsenalnál pedig Stan és Pan, ráadásul utóbbi két csapatnál létezik már más (=nem feltétlenül jobb, de létező) opció Fékir helyére (Mata, Lingard vs. Özil, Mkhitaryan).

    Marad az olasz liga, ahol a sikeresen érvényesülő 10-esek meglehetősen ritka példányok, vagy a spanyol csapatok, ahol a Real Madrid már kiköltekezte magát, a Barcelona Antoine Griezmannra, az Atletico Madrid pedig Joao Félixre tette le a tétjeit. Maradt az alsóbb polc, az olyan csapatokban, ahol a 26 éves Fékirre már nem mint a “jövő” tehetségére számítanak, hanem mint egy késztermékre.

    Rejtély, hogy Fékir fog-e valaha európai top20-as csapatban játszani. A Betishez való igazolásában sérülése, tavalyi lagymatag szezonja és a körülmények szerencsétlen összejátszása is szerepet játszott, ugyanakkor motivációt is adhat abban, hogy ez nem az az állomás, ahol fél- egy évvel ezelőtt láthatta magát.

    Szerinted: helyes út, vagy pocsékolás?

    Omlett du fromage

Új hozzászólás Aktív témák