Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Azt pont nem tudtam próbálni, mennyire kényelmes?
Amit felpróbáltam azzal volt az a gondom, hogy ha emelem a lábam (lépcső/emelkedő) minden lépésnél valamennyire feszül a térdemen a nadrág.Mountex-be benéztem, de 31k-nál indult a legolcsóbb nadrág
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
forceberg
veterán
válasz Mercutio_ #4351 üzenetére
[link]
Ha minden igaz, akkor ilyenem van, mert a címkét kivágtam belőle. Ez sztreccs anyag, nem feszül a térdre. A térden feszülés tényleg xar. Nem elég, hogy kényelmetlen, de minden lépésnél plusz energia is. Én még ebből kaptam középszürkében. Túl sötét nadrágot nem veszek, mert azon nem látnám meg az esetleges kullancsokat.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Mercutio_
félisten
Szakik, véletlenül a ruhás topicba írtam, erről mit gondoltak?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
forceberg
veterán
válasz Mercutio_ #4354 üzenetére
Nekem a Redmond (v2 és v3 nem magasított) sosem törte fel a lábam.
A Tamásfalvi-kilátóhoz mentetek fel?
[link]
Én 2 vagy 3 talpbetétet használok, mindnek más a funkciója, de a Redmodnokban mindig 2-t, azokba sosem kellett az alsó extra rugalmas réteg.Remélem bejön a nadrág. + tavasszal az Aldiban is szokott lenni olcsó, de egész jó lecipzározható.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #4354 üzenetére
Lehet keményebb, merevebb bakancs kell neked, valamilyen approach vagy rocky terrain cipő. Én szeretem a hajlékony puha-vékony túracipőket, mert sportosabban, gyorsabban lehet bennük túrázni, de megvan az előnyük a merevebbeknek is. A mostani Mammut Ducan Mid GTX cipőmben pl. a kövekből, sziklákból SEMMIT nem érzek, elindulok egyenesen és átmegy mindenen, mint egy tank . De hát sziklás terepre szánta a gyártó is, elméletileg az egész talpában van egy óriási rock plate. Ha új cipőt akarsz venni és gyakran jársz sziklás, köves terepen, én a helyedben könnyű, normál túrázásra is alkalmas approach vagy rocky terrain cipők között néznék szét.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mercutio_
félisten
Alapvetően sima földes-saras terepeken mozgok, ott kevésbé intenzív volt az élmény, inkább a táv számlájára írtam a talp fáradását.
Esetleg egy vibram talp segíthet, vagy szimplán keveset terhelem a talpam azért volt megterhelő számára?
forceberg: Nem lett hólyag, vagy sérülés, szimplán "csak" mintha amikor egy bivalyerős masszőr átgyúrja a hátad, ahhoz hasonló (letépték, majd úgy-ahogy visszaraktak minden izmot és inat ) érzés volt a talpamban lehet a talpbetét lesz a megoldás, bár most is elég passzentos egy melegebb zoknival a bakancs.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Mercutio_ #4357 üzenetére
Én az ON cipőkkel éreztem ilyesmit, de minden hosszabb városi séta után is, meg régen volt egy lapos talpú Merrell-em, azzal is. Picit a Mammut cipővel is jobban fáradok, mint kéne, eddig a legkevésbé fárasztó cipőm talán az Icebug. Nem érzem plüssnek, puhának a talpát, csak eltompít mindent és nagyon széles, stabil. Lehet, hogy nálad is tapasztalat dönti el majd ezt, ahány láb, annyiféle. Ja, a Salewa MTN Trainer Lite sem annyira fárasztó, talán túl kényelmes is. Tehát a csillapítás (határozottan nem az ON féle rugózás), stabilitás valszeg segít ezen, gondolom valamennyit egy megfelelő talpbetét is segíthet. Meg persze többet kell gyalogolni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
AKU Slope van valakinek? Megnéztem élőben és rohadtul tetszik
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Nem annyira vág a témába, inkább elkeseredésemben írok ide. Bőr, tartós utcai magasszárú cipőt gyárt még valaki? Illetve nem is utcai a jó kifejezés, inkább "adventurer style".
[link] valami ilyesmire gondolok, csak nem 700 USD-ért.
Ha lehet, még a Panama Jack-nél [link] is olcsóbban.
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Valaki járt már a Solcava panoráma úton? Hol érdemes megszállni, honnan érdemes esetleg ezt a túrát végig csinálni, akár kisebb etapocban?
-
J.C.G.
aktív tag
-
freelanced
addikt
Üdv,
Valaki próbálta esetleg ezt a Decathlonos széldzsekit? Ha igen, mennyire lélegzik?
Más:
Esőkabát terén mit ajánlanátok? Nem találtam semmit ami szimpatikus, nem szeretnék bélést, nem szeretném, hogy túl sok extra anyag legyen, lehetőleg legyen relatíve kicsi, meg megfelelően vízálló. Amit eddig néztem, próbáltam az nem igazán működött jól. Ami még jó lenne, az a szellőzőzseb hónalj tájékon pl. Tudtok ilyesmit? Ki mit használ?Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
forceberg
veterán
válasz freelanced #4367 üzenetére
Én inkább a külön esőrétegre szavaztam. Nekem ez elég jól vizsgázott, igaz nem túl intenzív, de folyamatos esőben. [link]
Vagy a másik megoldás a poncsó.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
freelanced
addikt
válasz forceberg #4368 üzenetére
Köszi, igen, én is külön esőrétegre gondolok, poncsó van, de annyira nem szeretem mert nagyon nagy, plusz kilóg a kezem is belőle.
Mármint a széldzsekit konkrétan szél miatt szeretném, az esőkabát külön téma.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Orgi
addikt
válasz freelanced #4369 üzenetére
Én se szerettem a poncsót, de a Tátrában szoktam rá, ott gyakran elkaptam ilyen egész napos hatalmas esőket és tökéletesen vizsgázott. Nagyon nagy és főleg ha mászni kell, még zavaró is tud lenni, de befér alá az 50 literes hátizsák és egész napos esőben is oké, ráadásul vmennyire szellőzik is, pont a kezes dolog miatt.
-
freelanced
addikt
Igen, ezekkel egyetértek alapból, nem utálom annyira én sem, de legutóbb azért a kezem fázott a Tátrában nagyobb esőzés után. Nem volt kibirhatatlan, de azért nem is volt a legjobb. Plusz a hátizsákra is van esőhuzat, nyilván a poncsó jobban védi valamennyire, van előnye, hátránya is szerintem.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Orgi
addikt
válasz freelanced #4371 üzenetére
Nekem van egy eső-nadrágom, kabátom és hátizsákra huzatom, vmint egy poncsóm. A ruházatban azt utálom, hogy bele rohadok 5 perc alatt és ha elkezd szemerkélni, akkor cipő le, eső-nadrág felrángatva, kabát fel, huzat fel. A poncsót meg csak felkapom és ha eláll, akkor 1 mozdulat és kibújtam belőle, sokkal gyorsabban megy. A lábat is egész jól védi, ha nem telibe szakad, hanem csak úgy eseget....
-
Alg
veterán
Nálam kb így néz ki:
Gyenge eső, köd, pára, szitálás -> softshell, (illetve:"leszarom, majdmegszárad")
Komolyabb de rövid eső, változékony időjárás, nem túl szeles -> poncho, esetleg + kamáslival (szar dolog ha a nadrágszár+zokni vezeti be a bakancsba a vizet). Itt figyelni kell hogy olyan legyen ami hátizsákra van szabva, nem csak egy négyszög alakú tarp egy lyukkal a közepén mert különben hátszélben a seggedig elázik a nadrág.
Komolyabb egész napos eső, esetleg erős széllel párosítva -> héjkabát, héjnadrág, esőhuzat, és lassított tempó hogy ne izzadjak bele annyira. Hátizsákban a fontos cuccok nálam + vízálló tasakban vannak, ez több napos túrán fontos hogy száraz maradjon az alvós cucc.
Egy napos, városnézős, laza kirándulás meleg+eső kombóval -> esernyő
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hi!King
őstag
válasz freelanced #4367 üzenetére
Sajnos a tényleg jó, túrázásra jól használható esőkabát baromi drága. Mert egyszerre kell szellőznie és nem szabad átáznia. Tehát kell egy goretex vagy egy más gyártó hasonló rétege, amelyik vízzáró, de képes bentről szellőzni. Meg kell ezen felül egy külső vízlepergető réteg is, ami egyébként normál mosásnál vagy sok használat, sok ázás után elveszíti ezt a tulajdonságát, ezért a gyártói előírások szeritn újra kell impregnálni vagy aktiválni ezt a réteget. A hónaljnál meg a jobb modellek cipzárosak, kibonthatóak.
Nekem egy Mammut márkájú van, Goretex-es, 2.5 rétegű (ebből egy a külső védőréteg, utána a goretex, a belső félréteg meg belül védi a goretex réteget - a legdrágábbak 3 rétegűek, az olcsóbbak 2 rétegűek + belül hálóval vannak ellátva), és jó tapasztalataim vannak vele, de 200 eurótól kezdődik az ilyen. Viszont teljes mértékben alkalmas arra, hogy ha elkezd esni, simán folytatható a túra anélkül hogy alatta vizes legyek akár az esőtől, akár az izzadságomtól vagy a belső kicsapódástól.
A poncsó számomra ugyanaz a kategória mint az esernyő. Nem alkalmas túrázásra, mert nem lehet vele normálisan mozogni. Arra való, hogy hétköznapokban esőben gyalog eljuss A-ból B-be, ennyi.
-
Hi!King
őstag
Az esernyővel az a gond, hogy hogyan használod akkor, amikor erős szél van, ami gyakran van esőben, illetve még egy átlagos túraterep is csúszóssá válik, amikor esik, így jó ha szabadon tudod tartani a kezeidet egyensúlyozáshoz, vagy ha mégis taknyolsz, az épséged védelméért.
Nekem az a tapasztalatom, hogy előbb-utóbb mindenki beruház egy esőálló héjkabátra, mert az összes többi megoldás csak kényszermegoldás. Egyébként nekem hazai terepen a kétrétegű Columbia kabátom is elég, nagyobb tátrai esőben persze simán átázna, de egyébként ugyanilyen kabátot használok, csak másik példányt munkába kerékpározásra is esőben vagy szélben.
-
Hi!King
őstag
Ja, még esővel kapcsolatban az a tapasztatatom, hogy egy dolgot nem szabad csinálni: megállni. Menedékbe menekülni csak akkor van értelme, ha még a legelején sikerül, ha már kívülről vizes vagy, akkor is ha nem ázott át a ruhád, sokkal nagyobb szívás egy esőbeállóban dideregni, mint menni tovább folyamatosan az esőben. Mert a megnőtt páratartalomban hiába nem esik rád közvetlenül, nem fogsz megszáradni, cserébe a legtöbb eső hőmérséklet eséssel is jár, ami a magas páratartalommal kombinálva sokkal mélyebbre ható hidegként érződik. Nyilván ha kocsmát, hüttét találsz, ami nyitva van, vagy akár egy fűtetlen, de zárt winterraumot, akkor érdemes betérni, amennyiben van esély, hogy az esőnek vége szakad hamarosan, és amúgy is időben vagy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hi!King #4376 üzenetére
Nem mindegyik drága, nekem is membránosok vannak, egy drága Haglöfs, egy Salewa és van két olcsóbb is, amik ugyanolyan jól működnek, csak gagyibbak: egy Tresspass és egy Quechua. Megfizethető márkák még pl a CMP, Hi-Tec, Regatta, de a személyes kedvenc ár/érték bajnok márkám eddig a Mountain Warehouse. A lényeg tényleg az, hogy 2-3 rétegű membrános kabát legyen, lehetőleg összehúzható derékkal, állítható ujjakkal, fejmérethez igazítható kapucnival és az sem árt ha vannak kicipzározható szellőzőnyílások hónaljnál.
Utolsó bekezdésedre óriási +1, egyetértek. Bár lehet poncsóban, műanyag esőkabátban is túrázni, ha nagyon lassú vagy, de én szeretek dinamikusan, sportosan haladni, ami izzadással jár. Plusz rühellem, ha a ruházatom bő, lobog, beleakad mindenbe, szélben vitorlaként funkcionál stb.
-
Hi!King
őstag
Quechua, Simond is tud jó lenni ismerőseim szerint, de nekem nem volt még velük tapasztalatom (Simond pehelykabáttal viszont igen).
Viszont elég nagy szórás van ezek a hardshell kabátok között, azok között is, amelyek mind goretex-esek vagy goretex pro-sak, és nem az árral van arányban ez, én például elsőre egy nagyon rossz Mountain Equipment kabátot fogtam ki, amelyiknél esőben belülről kicsapódik a víz, feltehetőleg azért, mert a külső réteg nem szellőzik. És még drága is volt... Mammut hardshell kabáttal eddig feleségemmel együtt 3/3 a megelégedési arányunk (neki kettő van, egy ugyanolyan mint az enyém, meg egy drágább, Mammut saját membrános, ami hegymászó szabású), Mountain Equipment 2/0, Columbia 3/2 - feleségemnek nem vált be, nekem kettő is igen, The North Face 1/0 - feleségemnek volt, az ő saját membránjuk, és beázott.
(Regatta és Dare2b (ugyanaz a gyártó - 2 márkanév) cuccaink más célúak vannak, és minddel elégedettek vagyonk.)
[ Szerkesztve ]
-
J.C.G.
aktív tag
Nekem ismerősöm az esernyőt szereti mivel nem izzad bele. Gondolom van kabátja is de azt még sose láttam, kérdezni meg nem kérdeztem.
Én nem tudom elképzelni hogy esernyővel járkáljak, mert zavar a kéz használatban, botot se haszálok e miatt. Poncsót jjeahh jól leírta, hogy miért nem használom, maradt az esőkabát. Jelenleg egy Rockrider 3 rétegű kabátot használok ami be is vált. Két bajom van vele. 1, Nagyon szűk 2, 500 g a súlya. Ezért kezdtem el nézegetni a 2.5 rétegű kabátokat amik 300 g körül mozognak és 20k mm eső és légáteresztést tudnak. Lasportiva nagyon furcsa méretű ezért nem mertem megvenni. Volt még egy olasz márka ami 150 euro körülre akciózta le, de sokat vakaróztam és kifogyott a méretemben.
Köszönöm freelanced.[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Fura, hogy ennyien leszóljátok a poncsót. Pedig megvan a helye.
Szerintem nagyon kényelmes könnyebb túrákon, ilyen tavaszi jellegű időjárásban, amikor 1-2 óránként elkezd esni, majd eláll, megint rákezd stb.<1 perc alatt bele lehet bújni majd ugyanennyi levenni és lehet is menni tovább. Védi a zsákot is és 5-10e forintért lehet venni használhatót. Casual túrázóknak tökéletes és nem is kell több.
Nyilván, aki profi és kint van egész nap szakadó esőben és/vagy még tempót is megy emellé, annak nem alkalmas. De pont ez a réteg az, aki tudja magától is, hogy mire van szüksége és nem is sajnál rákölteni 50-100ezret.
A többieknek tökéletes egy dechatlonos poncsó (+egy vízálló cipő), botorkálni pár órát változékony időjárásban.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Hi!King
őstag
Bottal én másképp vagyok, mert az lehet része az egyensúlyozásnak is, tehát az hogy a kezemben van, a mozgásomat nem akadályozza, míg az esernyő akadályozná. Nyilván van az a terep, ahol nem használok botot, meg én amúgy főleg csak felfelé szoktam használni, kivéve jeges, havas terepen, ahol le és síkon is.
@Pá
A hardshell kabátot meg nem feltétlenül csak az eső idejére veszem fel, tehát nem biztos, hogy fel kell vennem, mikor jön az eső, lehet hogy már helyből rajtam van előtte és utána is, főleg ha a szél előbb jön, mint az eső.Én egyébként kezdő túrázóknak sem poncsót ajánlanék, hanem valamelyik olcsóbb 2 rétegű esőálló kabátot (van Decathlonos is), mert pont egy eső nagyon el tudja venni a kedvét a kezdőknek a túrázástól, akkor meg már jobb ha kényelmesebb viseletben vannak, nem olyanban ami be tud akadni, akadályozza a mozgást, stb. Persze a régi típusú, vízhatlan, műanyag esőkabátoknál a poncsó is jobb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek