Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #50969 üzenetére
kezd vicc lenni tényleg, lassan azoknak lesz igazuk, akik kikapcsolják az update-t, azt jónapot
egyébként köszi az infót. -
efi99
őstag
válasz Steelmanus #50875 üzenetére
Köszi, ez úgy néz ki jó lesz.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
addikt
válasz Steelmanus #49528 üzenetére
Én egy dolgot nem értek. Amikor a Microsoft sajtótájékoztatókat tart a Win 10-el kapcsolatosan, az ott lévő sajtósok közül soha senki nem tette fel azt a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha valaki frissít egy éven belül a 10-esre, majd másfél év múlva valamilyen okból kifolyólag újra kell raknia a rendszert, hogy akkor mi lesz?
Mert ha akkor már meg kell venni a dobozos verziót, akkor igen csak xarul tálalja a cég ezt a fene nagy ingyenességet, mert akkor ez ebben a formában nem igaz, ha meg nem így lesz, akkor meg miért nem mondják már meg a tutit."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
tatabike
őstag
válasz Steelmanus #35373 üzenetére
Ja, nem basszus, váltottam már rég. PH67-DS3-B3 Gigabyte 1155-ös van, G2020 procival, bocs.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
LonGleY
veterán
válasz Steelmanus #35097 üzenetére
HDD öndiagnosztika - gyártó-, típus- és firmware függő a dolog, nem a win sunyul.
-
brd
nagyúr
válasz Steelmanus #35097 üzenetére
Nekem a WD HDD-m önellenőriz ugyanígy, ez a Windowstól független tevékenység, pl. a BIOS-ba lépve is rákezd, ha úgy érzi.
The only real valuable thing is intuition.
-
zoli62
addikt
válasz Steelmanus #34367 üzenetére
Azóta egy Vista Business SP2-es gépen is néztem, ott sincs online súgó. Az is lehet, hogy azért nem működik, mert én brand gépeken néztem. (Hp, Toshiba)
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz Steelmanus #34349 üzenetére
Lehet, hogy azért nem megy, mert nincs fent az SP1?
-
edeleny
őstag
válasz Steelmanus #34326 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ki fogok próbálni mindent!
Nálam most 68 giga szabad hely van. Van rajta pár program. A legnagyobbak egy 2014-es Nero, és Civilization5.
A legnagyobb helyet maga a Windows mappa foglalja el 20,1 gigaval
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz Steelmanus #34165 üzenetére
Nem volt benne vinyó, mindkét gépen csak ssd van benne, mert nem kell tárolásra sok hely... Mit tudnék tenni, hogy a partíció megszűnjön, vagy hogy a locked OEM partíció problémát megoldjam?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz Steelmanus #34144 üzenetére
Köszi! Olvastam hogy van valami Achi mód meg Smart opció a biosban hogy azokat át kell állítani. Vagy ne nyúljak hozzá? Egyáltalán mik ezek?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz Steelmanus #34141 üzenetére
500 gigás lesz a hdd. És itt bemegyek a lemezkezelőbe, formázom NTFS-re és adok neki egy betüjelet? Ennyi az egész? Az SSDt meg csak kiválasztom a telepítésnél és magától utána formázza meg levágja azt a "rendszer számára fentartott részt?
Akkor elég egyszerű a dolog. -
törölt tag
válasz Steelmanus #33893 üzenetére
Annyit az SSD-hez, hogy Win esetén (7,8,8.1) ha nem a telepítővel partícionáltad az elején, akkor a kezdő blokk eltolás (alignálás) ellenőrizd. Ha a telepítővel partícionáltad, akkor erre nincs szükség.
Pl: AS SSD nevű program alkalmas többek közt az eltolás ellenőrzésre is. Ha zölddel írja a kezdőblokk helyét (pl. 1024k) akkor minden rendben. -
törölt tag
válasz Steelmanus #33891 üzenetére
Ne zavarjon. Minden memória alapú tárolóhoz kiteszi a ReadyBoost lehetőséget, de csak ott használja, ahol értelme van. Nekem egy RamDisk-hez is kitette.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Steelmanus #33889 üzenetére
Alapvetően nem használja, és nem is SSD-hez van, hanem pendrive-hoz, ha direkt be van állítva rá. Szóval ezzel a résszel nem kell foglalkozni. Esetleg az időzített defrag-ot érdemes kikapcsolni (start menü > töredezettségmentesítés > időzítés).
-
Pityu.
nagyúr
válasz Steelmanus #33638 üzenetére
De azt hogy mikor a win 7 en dx11 van?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
válasz Steelmanus #33636 üzenetére
Nekem a 11 van fent 2 gépen és hiba nélkül megy.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Pityu.
nagyúr
válasz Steelmanus #33589 üzenetére
igen köze van ahhoz a programhoz amit én használok a diskeeper hez csak ez a külön program kicsit több beállítási lehetőségű pl van benne IntelliWrite ami pl íráskor rendezi az adatokat hogy kevésbé legyen töredezett a meghajtó meg még van benne jó pár dolog ami a beépített töredezetségmentesítőben nincs,szerintem jó kis cucc.
-
LonGleY
veterán
válasz Steelmanus #33589 üzenetére
Az eredet egy dolog, azóta viszont a Microsoft API része, és ezt használja mindegyik, a beépített is, az elég régóta van. A mondanóm lényegén nem változtat.
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #33244 üzenetére
Persze hogy nem *.bmp-re kerestem
-
padi68
senior tag
válasz Steelmanus #33132 üzenetére
ez sem műkszik, mert itt is jelszót kér....
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
padi68
senior tag
válasz Steelmanus #33132 üzenetére
szia, hogyan tudom csökkentet módba tenni a gépet?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
spiritex
veterán
válasz Steelmanus #33089 üzenetére
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Delta×
senior tag
válasz Steelmanus #32941 üzenetére
AsusHD 7870
ASrock H67M Getegnap hozták a VGA-t és gondoltam akkor legyen friss minden hogy kicsit jobban mennyen a gép, de erre amivel akarnám nyomni pont nem indul el
Hoppá bocs most látom az alsút még birtam volna szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32493 üzenetére
Megszüntetni partíciókat, és újakat hozni létre, átméretezéssel. De már megcsináltam köszi
A többi infot is köszi, természetesen nem nyúltam ahhoz a partícióhoz!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32489 üzenetére
Épp aktuális, sikerült USB-ról indítanom egy particionálót, ahol látszik a 100Mb külön partíción, akkor gondolom ezt nem szabad bántani. Itt már meg is kérdezném, hogy ez mire szolgál? Jó párszor particionáltam már, de ezt sose értettem.
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
zack
nagyúr
válasz Steelmanus #32489 üzenetére
Na ez volt a lényegi kérdésre a válasz! Köszönöm!
(#32490) LonGleY
Neked is köszi, megnézem.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32464 üzenetére
Köszönöm!
Arra az oldalra én is eljutottam tegnap, de nem volt türelmem végigolvasni Minden esetre annyit még megpróbálok, hogy letöltöm a kitet, felteszem, restart, aztán megnézem így foglalkozik e az EASEUS az USB vagy CD készítéssel. Ha nem, akkor végigmegyek a guide-on, és próbálkozok úgy.vighpeter:
Ezt tudtam eddig is, de az tud olyat, hogy összevon 2 partíciót, és utána létrehozok vele 2 tetszőleges méretűt?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Ice&Lime
veterán
válasz Steelmanus #32453 üzenetére
Értem, pedig azt általában nem árt néha.
-
addikt
válasz Steelmanus #32140 üzenetére
oprend.hu-n mindig beleírják a cikkbe azt is ha egy frissítés emeli a kernel verziószámát, úgyhogy szerintem az ie10 nem.
Ahogy pl itt is írják, látszik a képen hogy ők registryből nézik.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion BuildLabEx kulcs.[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
LonGleY
veterán
válasz Steelmanus #32140 üzenetére
(#32141) Rudi50: Control Panel > Administrative Tools > System Configuration
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Steelmanus #32134 üzenetére
Tök alap, hogy felteszed a frissítéseket, még ha nem is használod az IE-t... Ez nem is kérdéses.
-
creed33
aktív tag
válasz Steelmanus #31771 üzenetére
-
Krystal_s
addikt
válasz Steelmanus #30861 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy megnézted.
Restart után a Prefetch mappáról eltűnt a lakat, most csak a LiveKernelReports-nál maradt ott.Közben megnéztem a másik gépen is, restart után ott is eltűnt a lakat a Prefech mappáról, de újabb megnyitásnál megint kérdez a Win és ráteszi.
A LiveKernelReport-on ott maradt. hm nem tudom mitől lehet. A neten eddig csak megosztással kapcs. találtam ilyen infókat, de én semmit nem osztok meg.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Steelmanus #30781 üzenetére
Köszi, úgy néz ki ez bevált!
-
dethroner
veterán
válasz Steelmanus #26905 üzenetére
Igen, a HD Sentinel fut a háttérben. És valóban, ha kikapcsolom működik a pendrive. Már csak arra kéne rájönni akkor, hogy erre a tárolóra miért allergiás a sentinel, mert van 2GB-os kingmax pendrive, ami akkor is működik ha fut a program, és nem volt semmi plusz beállítva a hd sentinelben, látta meghajtót. Míg most ha a kingmax és a hama is csatlakoztatva van, a hd sentinel azt írja: Státusz Nincs lemez a meghajtóban.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
kpal
nagyúr
válasz Steelmanus #26906 üzenetére
Fogalmam sincs mikor kerülhetett fel . Nincs a gépen SmartDoctor . Mit tehetek most ? Eszközkezelőben kettő EIO Driver van és csak az egyik bibis .
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz Steelmanus #26891 üzenetére
Nincs mit!
Még egy-két hasznos apróság:
Volume2 - OSD hangerő kijelző (a magyar fordítást kb. 1 éve Én csináltam, ha nem jó valami, nálam lehet jelezni) Néha-néha benyom egy-egy reklámot, de korrekt a srác, nem kell félni ha reklámmentesíteni akarod - INGYENES
Keyboard LED - ha vezetéknélküli a billentyűzeted és nincs visszajelző a Caps Lock, Num Lock, Scroll Lock gombokhoz - INGYENES
MiniBin - Aprócska kuka ikon az óra mellé. Nem fogyaszt sokat, egyszerű használat - INGYENES
AutoSizer - Automatikus ablakméretezés (ha szereted a rendet, tetszeni fog) - INGYENES
WizMouse - Görgetés azokban az ablakokban, amelyik az egérkurzor alatt van, még ha az ablak nem is aktív. (mint OS X-en) Két monitornál már nagyon hasznos - INGYENES
Librarian - Könyvtár ikonok cseréje rém egyszerűen, portable alkalmazással - INGYENES
Wunderlist - To-Do alkalmazás Windows, OS X, iOS és Android rendszerekre, automatikus szinkronizálással, riasztással, megosztási lehetőségekkel - INGYENES (van fizetős is, de ez is bőven elég)
Paragon Backup & Recovery Free - Ha mindent jól beállítottál a, állítsd le, bútolj be a program segítségével kiírt lemezről/USB kulcsról és mentsd le a rendszered. Bármi gond van, 10 perc alatt visszateszed és dolgozol tovább - INGYENES (van még egy előnye, de ezt csak privátban)[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
brd
nagyúr
válasz Steelmanus #26671 üzenetére
Igen, ez lesz az.
kiskornel: A helyesen beírt usernév/password pont ide kellene bekerüljön.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
kungzi
veterán
válasz Steelmanus #25985 üzenetére
köszi, de már mindegy, újra raktam az egész rendszert
-
félisten
válasz Steelmanus #25881 üzenetére
"Valahol olvastam regebben hogy irtad melyik AHCI driver nem jo a Giga lapokhoz. "
Azt SSD-k kapcsán írtam, mert nem támogatják a TRIM-et, ott az OS alap AHCI driver-ét kell használni.Esetedben ezt telepítsd fel a telepítővel: AMD Chipset Driver
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
drr
őstag
válasz Steelmanus #25700 üzenetére
Frissen telepített winről van szó...
-
dani3l
őstag
válasz Steelmanus #25527 üzenetére
Köszi, rakerestem, ez jonak tünik.. Most nincs itthon üres cd-m, ugyhogy majd csak holnap tudom kiprobalni, remelem jo lesz, de majd jelzem azert, hogy mi lett. Köszönöm addig is megegyszer!
-
dani3l
őstag
válasz Steelmanus #25500 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy mindegyik ugy kezdödik, hogy "menj a start menübe", en pedig meg mindig nem tudok belepni..
-
fdisk
őstag
válasz Steelmanus #25271 üzenetére
Kipróbálom ezt a megoldást is.
Remélem jó lesz.
Köszi a segítséget!A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #25271 üzenetére
A YouTube videókhoz nincs köze a Firefox hw gyorsításának, a Flash playernek külön van hw gyorsítása, és ott az számít.
-
Yooha
aktív tag
válasz Steelmanus #25235 üzenetére
Ezt olvastam előtte, de ez is azt írta, hogy minden beavatkozás nélkül kellett volna működnie a dual bootnak, mivel ax XP-re telepítettem a win7-et, és nem fordítva.
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
-
nagyúr
válasz Steelmanus #25231 üzenetére
Mások a betűjelek, szerintem két különbözőre rakta fel.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
alienpapa
senior tag
válasz Steelmanus #25143 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod, de pont ezért tettem fel a kérdést! Ugyanis egy olyan exe fájlról van szó, aminek sajnos nincs kompatibilitás fül a tulajdonságai között.
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
kengyel
nagyúr
válasz Steelmanus #25140 üzenetére
Megnéztem és benne van a frissítési listában mint sikeres. Azt hiszem a hétvégén újrarakom a gépet és akkor talán rendben lesz. Köszönöm a segítségeteket. Most is második indításra rakta ki az alkalmazásokat
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
spiritex
veterán
válasz Steelmanus #25132 üzenetére
A kolléga azt írta, hogy már visszaállította ms ahci-re, úgyhogy jónak kell lennie.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
nagyúr
válasz Steelmanus #25084 üzenetére
Miért nem vessel 3k-ért egy routert és akkor non-stop lesz neted?!
-
RootRulez
félisten
válasz Steelmanus #25077 üzenetére
Hálókártyát kikapcsolást nem lehet tiltani az energiagazdálkodásban? Vagy az ezzel nincs is összefüggésben?
═════════════════════════════════════════
-
VGYke
addikt
válasz Steelmanus #24935 üzenetére
Vagy butaságokat írkál memória ügyben, vagy az "Összes memória" nem a videomemória. Nekem 2GB-os kártyára szintén 4095 ír, de ha a dxdiag-ot 64 bitesként futtatom, még kevesebb is, 3821MB!
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
ETOM
addikt
válasz Steelmanus #24524 üzenetére
Szia. Este a mse vírusirtót frissítettem manuálisan szoktam az update rész alól keresés és kijelöltem véletlen mind a kettőt. Egyik volt ez a directx cuccos..
Nem is gondoltam, hogy ezzel már találkozhatok az updatek között.
(#24525) Steelmanus: Köszi szépen megpróbálom leszedni
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #24524 üzenetére
Elnezest kifutottam az idobol, szoval ellehet tavolitani a mint a DX frissitest, mint az IE 10-et.
-
HZoli87
veterán
válasz Steelmanus #24487 üzenetére
Igen, az indító a 64 biteshez tartozik. Elindítva amúgy 2 folyamat látható a feladatkezelőben, az egyik 32, másik 64 bites.
vlevi
IE10 preview mellett fent van az IE9 is nálad? Ha igen, akkor a preview változatot töröljed manuálisan, és utána próbáld meg telepíteni a végeleges verziót.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz Steelmanus #24471 üzenetére
Nálam ezeket telepítette fel. IE9 lett frissítve vele. KÉP
Start menüben már csak egyetlen indítója maradt (nincs külön 32 és 64 bites).
Természetesen mind a két verziót frissíti.
-----------------------------
(#24466) DS39
Igen, frissíti mind a kettőt.
-----------------------------
(#24467) VGYke
Simán települt (pár perc), végén újraindítást kért. Igen, frissíti a 9-es verziót.
Igen, végleges verzió. WU-ra biztos egy kis késéssel kerül ki (akár több hét).
[ Szerkesztve ]
-
creed33
aktív tag
válasz Steelmanus #23416 üzenetére
sfdrakex köszi ,a többórás gép előtt üldögélés belassította a felfogóképességem
Szia Steelmanus!
Ezeket töröltem,és ez már az újraindítást követő regedit kép,ami azért érdekes mert maradt majdnem minden a régiben azzal a különbséggel Hogy G:-ből F: lett
Hagyjam a fenébe az egészet akkor?
Végülis nem fajsúlyos a probléma ugye[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Steelmanus #23202 üzenetére
semmi gond, akkor csak egy olyan kellene nekem, hogy hova menti ki pontosan az aero témát a windows.
nem az alap beállított aero téma, hanem amit én csinálok és mentek el, na azt hova menti?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Steelmanus #23189 üzenetére
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #22796 üzenetére
biztonsági frissítések, azért még 2014-ig lesznek rá.
ja és inkább xp valóban.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz Steelmanus #22708 üzenetére
Igen megjelenik az a két illesztő...
Értem tehát nálad akkor 2 különböző hibajelenség is előjött.
1. Az általad itt #21880 említett Kernel-PnP hiba.
2. Az usb-s Disk error ( Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\DR1.)Nálam csak az utóbbi nem is létező usb-s Disk error volt párszor a naplóban és mikor írtad, hogy a 3.5.1 .Net frissítése okozta kicsit örültem, hogy megvan a "hiba" forrása.
Sőt olyan is volt, hogy egyszer a rendszer vinyóra kezdte el naplózni a nem valós Disk hibákat.. Elsőre meg is ijedtem, de aztán rájöttem, hogy egy program (Macriumra gyanakszom), vagy frissítés okozta és visszaállítottam a rendszert. Utána már nem voltak jelzések. Úgy tudom amikor valóban gond van egy lemezzel, akkor a Win külön kis ablakban figyelmeztet hdd és pendrive esetén is. Kérné a lemezellenőrzés futtatást, vagy formázást.Trebron09: Az msconfig - Rendszerindítás fül - Speciális beállításoknál nincs véletlenül beállítva valami érték a Maximális memóriának ?
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz Steelmanus #22702 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Én egy ideje olyan "jó" véleménnyel vagyok az MS frissítésekről, hogy W7-re már az SP1-et sem engedtem telepíteni. Inkább átnézem az aktuális frissítési listát, hogy pontosan mire vannak, vagy várok pár napot és ha nem látom, hogy panaszkodnának rá, akkor engedélyezem csak őket.
XP-s rendszeren természetes volt, hogy feltettem az SP-ket, de Win7 sp1 után igen sok rendszer lett lassabb. Örülök, ha végre nincs gondom a rendszerrel, úgyhogy inkább mellőztem...Hát lol, de ezt a két 1,1 keretrendszert pont pár napja engedtem neki miért ne alapon.
Ez milyen gubancot okozott nálad ? Én nem vettem észre még semmit. A 3.5 .Net-eket már nem engedtem. Az a 3db régi van csak telepítve, amit írtam korábban, de ezek szerint nem azok okozzák az USB-s Disk hibákat, amik nálam egy ideje nem voltak. Viszont, akkor biztos, hogy nálad az új 3.5 miatt volt a hiba ? Most direkt csatlakoztattam azt pendrive-ot, amire sokszor írta már a napló, hogy vezérlési hibát észlelt, de most nincs vele gondja. Semmi naplózás.
A 4 miatt nekem is kellett már teljes rendszer visszaállítást csinálnom. A win betöltést lassította le nagyon, (fekete képernyő és csak pörgött a kis jel.) a mérete is közel 500MB volt. A Win Live Messenger 2012 rakta fel szó nélkül. Inkább hagytam a 2011-et.Viszont most nincs meg a hiba oka.
ui: Amúgy én nem hiszek ezekben a réstömködésekben. Szerintem nevetséges. Tudom, hogy 1-2 hibajavítás szükséges, de ezek a foltozások ? Mintha egy szűrő lyukait akarnák egyesével betömni. Köztudott, hogy végtelen sok van és milyen érdekes, hogy ezek minden X. héten találnak újakat kb ugyanannyit. Ahhoz képest, amikor kijött a W7, azt mondták ezen nem lesz annyi rééés, aztán pár hónap után már több lett a havi javítás, mint xp-nél volt.
Természetesen senkit nem akarok lebeszélni a frissítésekről. Hagyni kell automatán, hely van bőven, had dolgozzon a háttérben magától, kérdés nélkül és a végtelenségig csak pakolja, pakolja...
Hát nálam nem fog. -
Krystal_s
addikt
válasz Steelmanus #22662 üzenetére
Szia,
ez a Net.sz@r már nagyon sok embernél okozott gondot, itt is írták sokszor, hogy meghülyítheti a rendszert, aztán nem indul, vagy végtelenségig akarja újrafrissíteni magát stb. főleg a 4-es.
Az általad írt Disk hibát nálam is néha jelzi a napló usb-s cuccokra változó időközönként. Pedig tudom, hogy a pendrive-ok és a külső hdd is jó...már azt hittem, hogy az usb driver hibája és nem foglalkozom, ha néha hibát ír, mert tudom nem valós.
Most viszont megnéztem az előzményeket és sajnos látom, hogy még 1 éve én is engedtem a 3.5 frissítését... van 3 db. Azóta mindig elrejtem az újabbakat.
Megtudnád nézni nálad melyik okozta a gondot ? Nekem ezek vannak fent...
KB2518867
KB982526
KB979916 -
pinnacle
nagyúr
válasz Steelmanus #22665 üzenetére
Köszi! Akkor azonnal átállítottam. Eszközkezelőben, BIOS-ban is mindent letiltottam. Remélem a Felébresztési időzítők engedélyezése, kikapcsolása megoldja a problémát.
Most jutott eszembe, hogy régebben is volt ilyen "magától bekapcsolás", csak ritkábban 1-2 havonta. Azt hittem, hogy valamelyik családtag felejtette bekapcsolva, pedig váltig állították, hogy nem. -
Steelmanus
addikt
válasz Steelmanus #22655 üzenetére
Szinte biztos voltam benne hogy a .Net 3.5.1 frissites okozza. Visszatettem egy regebbi ghost fajlt es ujra telepitettem a frissiteseket amit tegnap adtak ki. Csak a Fontos frissitesek a .Net nelkul:
Nincs hiba az USB pendrive csatlakoztatsakor. Utanna feltettem a Fontos .Net frissiteseket is,
Erre mar elojott a hiba:
Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\DR1.
Benne is hagytam a ghostolos lemezt az olvasoba, es reszemrol a .Net elfelejtve. -
pinnacle
nagyúr
válasz Steelmanus #22646 üzenetére
Köszi! Igen a Temp mappába teszi. Ki kell innen másolni, mert ha bezárom a telepítőt akkor viszont törli.
Még azt is javasolják felébredés ellen, hogy változtassuk meg a Multimédiás beállítások-Mediafájlok megosztásakor beállítást.
-
tbalint3
tag
válasz Steelmanus #22040 üzenetére
Köszönöm, akkor inkább ezt a kettőt kihagyom.
-
félisten
válasz Steelmanus #22000 üzenetére
Köszöntem, majd megsasolom.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Steelmanus #21891 üzenetére
Magamnak és egyetlen ügyfélnek sem telepítek ajánlott frissítést, vagy ha igen, akkor csak azt, amiben érdekelt (az ajánlott frissítések leírását nem szokták elolvasni a user-ek, sok, teljesen felesleges hulladékot varázsolnak a gépükre, teljesen feleslegesen)
SP1 nálam valóban nincs, de csak azért, mert 2x megszívatott már az eredetiség ellenőrző frissítés(befeketítette az asztalt, hogy nem eredeti az OS), holott jogtiszta, nevemre bejegyzett/regisztrált W7-em van. (Csak az Ultimate userek-nél lehet ebbe beleszaladni)
Nálam (meg ahol telepítek) ilyen frissítés sosem került/kerül fel, amiről a képet linkelted.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
válasz Steelmanus #21878 üzenetére
A TCP/IP elől is kell szedni szerintem.
-
félisten
válasz Steelmanus #21880 üzenetére
"...feltettem az AMD North es USB szuroprogramjat."
Az USB filtert nem kellett volna, azzal vannak gondok egyes deszkákon... Konrétan ilyen hibával még nem találkoztam a kapcsán, de semmi szükség nincs az USB filter használatára.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
DS39
nagyúr
válasz Steelmanus #20683 üzenetére
köszi, ha otthon leszek, kipróbálom
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Steelmanus #19379 üzenetére
Így már értem amit írtál, te arra írtad ha másik VGA-val elindul, világos, oké.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Steelmanus #19365 üzenetére
Valamit félre olvastál, el se indul a gépe, BIOSig se jut el.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
TigerCat
nagyúr
válasz Steelmanus #19273 üzenetére
Infra Recorder-t használok régóta és bevált. Esetleg egy próbát megér ez is...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
maestro87
őstag
Igaz, már el is felejtettem ezt a funkciót, rég nem írtam így lemezeket. Én inkább várok, míg össze nem gyűlik egy dvd-nyi anyag és akkor írom ki. Azt hiszem nem is nagyon ajánlják ezt a többmenetes írás módot, de lehet tévedek. Ha meg mégsem tudok várni, mert fogytán van a hely, akkor inkább újraírhatóra írom ki, persze nem ismerem az ő szokásait, hogy hány lemezt szokott írni naponta...
-
addikt
Nero Lite v10.6.11300 jópár lemezt írtam vele minden rendben, na persze nálam az előző nerokkal se volt soha egyikkel se semmi baj, nekem az ingyenesekkel vannak rossz tapasztalataim lemezrontás, idióta kezelés, stb. Azért az utóbbi időben már egész jól fejlődött a cdburnerxp is, alternatívaként inkább azt ajánlanám.
osii: elmész az alaplapod honlapjára, leszeded az ahci/sata/raid illesztőprogramot, kicsomagolva ráteszed egy pendrivera, windows telepítése közben amikor ott tart hogy hova akarod rakni megmutatod neki.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
őstag
válasz Steelmanus #19258 üzenetére
vagy ashampoo 6 ?
ingyenes, majdnem olyan mint a nero -
maestro87
őstag
válasz Steelmanus #19258 üzenetére
Beszéld rá az ImgBurn-re.
Nem tudom egyeseknek miért nem jó az. Az ImgBurn legalább gondolkodik is és kiválasztja a médiának megfelelő írásmódot. És 1 perc alatt meg lehet szokni. Igaz, rég használtam Nero-t, nem tudom most mit tud. Kb. a 6 évvel ezelőtti verzió jött be nekem, utána pár év szünet következett, gondoltam kipróbálom az újabb Nero-t, erre az első lemezem nem elb@szta? A dvd-rw-t meg 1 óráig törölte még sem jutott sehova. Ezt csak úgy le szerettem volna már írni. -
félisten
válasz Steelmanus #19252 üzenetére
A SATA üzemmódok(IDE/AHCI) lényegtelenek ebből a szempontból, lemezkezelővel elő lehet particionálni. Egy kis segédlet pluszban
Telepítés | KlónozásMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Steelmanus #18857 üzenetére
Ez majd kiírja, hogy mi milyen driverrel működik, úgy egyértelműbb: DriveControllerInfo
-
Aarpok
őstag
válasz Steelmanus #18857 üzenetére
Pedig szerintem a sata drivert fel kellene tenni mert a képen is látszik,hogy a Win telepítésekor egy általános drivert tett fel a sata eszközhöz ez pedig valószínűleg ennyire képes tehát mindenképp a gyártó sata drivere kell,hogy megfelelöen kezelje.
Аарпок
-
bpx
őstag
válasz Steelmanus #17810 üzenetére
de, másik gépen is meg lehet, ugyanilyen módon command promptból vagy a grafikus lemezkezelővel
-
TGWH
őstag
válasz Steelmanus #17269 üzenetére
Igen, ismét leírom, hogy elolvastam... azt is írtam, hogy frissítés megvolt, 4H van a 4B helyett, azt írtátok ez a legújabb. Vagy lenne másik is? Mobilról most nem állok neki frissíteni.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
vilmaboy
őstag
válasz Steelmanus #17075 üzenetére
Én azt használom. Nem vettem észre őszintén különbséget a 32biteshez képest. Én a prog. f. mappába szoktam tenni.
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
nagyúr
válasz Steelmanus #16667 üzenetére
Ie10 metro 2 tabbal. 174 mega.
Ie10 desktop mód 2 tabbal 64 mega."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Steelmanus #16663 üzenetére
Only windows 8-on vagyok ie10 metróval.
-
westcoastog
veterán
válasz Steelmanus #16635 üzenetére
Macrium-mal klónoztam én is, de muszáj volt letörölnöm a rendszert mert a fentebb látott képernyőtől tovább nem jutottam, bebootoltam volna ubuntu lemezről ha nem dobáltam volna ki őket.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Steelmanus #16635 üzenetére
-
Pityu.
nagyúr
válasz Steelmanus #16625 üzenetére
Én nem a gyors tesztet csináltam hanem a lassút,a gyorsnál nekem is minden jó de a hosszabnál nem,próbáld ki a hosszab tesztet
-
wutuka
aktív tag
válasz Steelmanus #16503 üzenetére
Megbízhatóságfigyelő
Nem találok ilyent.Lionel Messi : The Best !
-
félisten
válasz Steelmanus #16373 üzenetére
A HDD Delay nincs kapcsolatban a SMART-al. (Ez utóbbi különböző, a meghajtót érintő statisztikai/diagnosztikai/hibajavítási stb adatokat szolgáltat: Hard Disk Sentinel S.M.A.R.T list)
A SMART legyen mindig bekapcsolva a BIOS-ban..A HDD Delay-nek a szakmában csak "álmos" hdd-knek nevezett meghajtóknál van/lehet szerepe, ezek azok a hdd-k, amelyek lassan "ébrednek". Ez az "ébredés" nem más, mint a hdd-k inicializálási procedúrája, ami akkor lép életbe, amikor bekapcsolod a gépet(újraindításnál nem, sajnos sokan ezért rontják el a SSD-k/HDD-k firmware frissítését, mert csak újraindítják a gépet, nem leállítják).
Ez az, amikor hallod, hogy felpörög hdd, parkolózónából kimozdítja a fejeket (ez az ami különböző "csattogással" jár), a firmware lefuttat gyors-diagnosztikát, majd csak ezt az időt követően tudja elérni a BIOS és beolvasni róla a szükséges infókat.
Az "álmos" hdd-knél ez az idő lehet több, mint 5 sec, azaz, ha a BIOS-ban ez 5 sec-re van állítva, akkor a BIOS nem ismerné fel az "álmos" HDD-t.
A HDD Delay-t túl kis értékre nem célszerű állítani, jó az, ahogy alapban a BIOS beállítja, nem arról van szó, hogy 15 sec-re állítva ki is lesz várva a 15 sec, csak arról, hogy max 15 sec-ig próbálja felismerni a HDD-t.[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz Steelmanus #16258 üzenetére
Nem egy elegáns megoldás, de működik és amíg kipróbálom a rendszert megteszi.
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Teodor52
senior tag
-
krealon
veterán
válasz Steelmanus #16192 üzenetére
CD-rol bootolo virusirtora 1 pelda:
Kaspersky Rescue Disk[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steelmanus #16110 üzenetére
Cool record edit pro. A képen is ott van.
-
vilmaboy
őstag
válasz Steelmanus #16099 üzenetére
így van. egyszerre csak egy nyelvi csomag lehet tudomásom szerint is... Telepítésnél választható bármelyik nyelv, de utólag most hogy így beszéljük, már nem is vagyok bent annyira biztos, hogy legális a csere...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Prego
senior tag
válasz Steelmanus #15867 üzenetére
Sambát nem is használok, csak ha át akarok pár fájlt tolni a laposra. A HTPC-re is csak alkalmanként, meg néha távoli asztallal babrálom.
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest