Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worthag
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #72044 üzenetére
Köszönöm.
Így világos.
-
cocka
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #71903 üzenetére
Tudom.
De különben olyan tök jó, hogy próbálok az embernek segíteni és másokkal beszélgetek az ő problémájáról úgy, hogy nem is reagál.
-
Krystal_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #70866 üzenetére
A Sandboxie... :\
"Our bot thinks sbiedrv.sys is the culprit of your computer crash.
sbiedrv.sys is Sandboxie Kernel Mode Driver."Win 11 miatt kellett a legújabb. Azon látszólag jól működik, ezért gondoltam a többi rendszeren is frissítem. Álmomban sem gondoltam, hogy kékhalált tud okozni. Hosszú évek óta használom, ha gondja volt hibát jelzett, de most...
Előző este meg a Vbox okozta, amikor az USB drivert akartam beállítani. Abban a pill restartolt az egész gép, nem csak a Vbox.
"Our bot thinks vboxusbmon.sys is the culprit of your computer crash.
vboxusbmon.sys is VirtualBox USB driver. It is published by Oracle."Hosszú éve nem volt nálam kékhalál, most meg egymás után 2. Megijedtem rendesen, hogy új gépet kell vennem.
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #70377 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Szóval:
AMD SATA Contorller frissítése majd visszaavítása a jelentős belassulás után történt.
A Win7 SP1 telepítését követően a rendszert nem frissítettem (nem mertem). Majd az ASRock 960GM-GS3 FX alaplapom honlapjáról letöltöttem az integrált hálózati kártya driverét:
https://download.asrock.com/Drivers/All/LAN/Realtek_Win7-64_Win7(7044).zip
Videokártyámhoz (mivel nem a beépítettet használom) pedig ezt:
https://www2.ati.com/drivers/whql-win8.1-win7-catalyst-15.7.1-oct30.exe
Régi hangkártyámhoz (mivel nem a beépíetett használom) egy neten találtat(PCI-8738-091211-7.12.8.1740(W7-RC-01).
HDMI hangátvitelhez a Driver Easy által javasoltat, mert anélkül nem ment.
Nyomtató, szkenner is fel van téve, de nem hinném, hogy az lenne a ludas.Vajon hol ronthattam el?
Ha nem tudom, hiába tenném újra a rendszert, ugyanaz a hiba alakulna ki.Most egyáltalán nem vagyok formában, hogy az [általad írtak] alapján ki5öljem, mitévő legyek.
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #70371 üzenetére
Letelepítettem az Avasot, ahogy mondtátok: [kép] csökkentett módban , de a probléma sajnos nem változott. : [kép] [kép]
Most már nincs vírusirtó a gépemen, mégis szinte változatlanul rém lassú a bootolás.A töredezettség--mentesítés alapbeállításon van, mégpedig így: [kép] : SSD-n: "sose futtassa".
Nemrég feltettem egy takarítóprogit (azt hiszem IObit-es progi), gyorsabb működést ígért. Gyorsabb nem lett a gép, helyette olyan fájlokat is letörölt, amikre szükségem volt.
Frissítgetésektől is félek: pár hete a Driver Easy(?) javasolt néhány frissítést: Az AMD SATA Contorllert frissítettem. Eredmény: rendszeres lefagyogatások, amit csak a frissítés visszavonása orvosolt.
[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #70358 üzenetére
A vírusirtó működése függ a beállítástól is,ha be van kapcsolva pl.: a archívumok figyelése illetve hogy a nagyobb fájlokat is figyelgesse akkor elégé rendszerterhelő tud lenni.Ezeket kiszoktam kapcsolni és csak manuálisan ellenőrizni,ezzel visszaveszek a szoftver terheléséből.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #70358 üzenetére
Köszi szépen a választ.
És az Avast helyett mit tudnék majd feltelepíteni? Tudnátok vírusirtót ajánlani?
Olyan vírusirtóra van szükségem, ami csak minimálisan fogja vissza a régi gépem teljesítményét, és van választható magyar nyelve is, és be lehet jelölni, milyen mappákban ne végezzen ellenőrzést. És nem az Windows Essentials.A driver visszaállításába egyelőre nem merek belekezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #70354 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok.
Van nekem feltelepítve egy IObit Uninstaller 6 programom az alapos eltávolításra és azzal
eltávolítottam a hangkártya driverét (remélem jól csináltam).
Van olyan jó, mint a Revo Unistaller Free portable?Az Office-ről és Adobe-ről kivehettem a pipát msconfig "Automatikus indítás" fülén.
De sajnos lényegében nem javul a teljes boot idő: 1 perc 33 sec.
Bootracer: [kép]Miután a ki tudja milyen frissítések hiányában nem tudtam feltelepíteni a Win7 beépített vírusirtóját, itt a vírusirtó topikban kértem, ajánljanak egy hardver erőforrásokat kímélő vírusirtót, és az Avastot ajánlották.
Pár hete letelepítettem az Avastot, azt hiszem a Windows Vezérlőpult Programok eltávolítása, módosítása menüpontjában, de a bootidő azzal sem javult.
Gondolom, nem az esetleges Avastmaradványok lassították a bootidőt ennyire.A másik, hogy a Bootracer 16 másodpercet ír az Avasthoz, ez nem tudom pontosan mit jelent, de nyilvánvalóan ha 16 másodperccel javulna a bootidő, az is nagyon lassú lenne.
Hacsak nem feltétlenül szükséges, nem telepíteném le az Avastot, mert nem szívesen állítanám be ismét.
Állítólag - mint azt utólag megtudtam - az alaplapom "nem szereti" az SSD meghatómat: Senitnel egyre növekvő számú Ultra ATA CRC Error Count hibát jelez: [kép] [kép]
Kipróbáltam SATA adat és tápkábel cserékkel, más SATA portra csatlakoztatással, de a semmi változás.
Ezügyben írtam a Samsung cégnek is, ők nem fogadják a Seninel progi adatait, és a Samsung_Magician programot ajánlották tesztnek, azonban azt egyelőre nem tudtam felbarkácsolni a ki tudja milyen frissítések hiányában.De a gép működés közben szerintem kellően gyors. Végeztem az SSD meghajtóra sebességtesztet, és az SSD topikban jónak találták a mért értékeket.
Szóval szerintetek mi lehet a probléma?
Talán az Ultra ATA CRC Error Count okozza? Ha igen, akkor az miért csak a bootolásnál lassít be ennyire?
Mitévő legyek?Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #70352 üzenetére
bocs nem neked akart menni..
-
Jarod1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #70347 üzenetére
officet és adobe ot kiveheted, felesleges indítani.
de most látom az avastot, váltsd víruskeresőt. -
peter889
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #70347 üzenetére
Köszi a választ.
Ezt írja ki: [kép]
Ez vajon megmagyarázza a lassú indulást?[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #14274 üzenetére
nagyon köszönöm, ezt kipróbálom!!!
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
R3nts
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #66368 üzenetére
Köszönöm! Hát ezaz, hogy pont az AMD-nek kéne,nagyon valószínű,hogy az is verte tönkre a 2015-ös VC++-t,mert voltak nagy gebaszok driver-telepítéskor 1-2 hónapja... Megpróbálom az uninstaller progit,hátha látja,köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
mumtaz
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #55868 üzenetére
Privátban elküldtem a linket, viszont közben végül sikerült a Bat to EXE Converter-el készítenem egy exe fájlt, amivel végre rendesen működik.
Köszönöm a segítséget.
-
mumtaz
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #55866 üzenetére
1997-es játék egy moddolt, aktualizált változata.
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #55854 üzenetére
Csak egy kérdés volt .., mert mintha a win8.1 topikban hajdanán valami olyasmit írtak, hogy az oem-es laposhoz is lelehet szedni az iso fájl ..., de ezek szerint valamit félreértettem.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #54449 üzenetére
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+ os és 125W-os biztosan mondom.
A lényeg F5-s BIOS kell ehhez a 6000+ os prochoz, jól értelek amit mondasz??
A BIOS frissítés menetét és annak buktatóit, következményeit ismerem, van szünetmentes saját tápom is amit én csináltam meg saját részemre, túláram védelemmel és teljesítménye maximum 2-Kw óránként, eszt nem poénból mondom.
A BIOS frissítéseket már végig ki is próbáltam mindet és semmi változás nincsen??
A kérdésem rammok időzítésével lehet a gond?, de ebben semmilyen gyakorlatom nincsen, mert sosem kellet idáig foglalkoznom ezzel a témával.A válaszodat köszönöm.
Üdv, István LászlóPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #54431 üzenetére
Köszi megpróbálom majd azt is. De úgy néz ki hogy ez a integrálós dolog bejött, mert a mostani lapom felismerte usb 3.0-ról a pendriveot.
Viszont eszembe jutott hogy fölösleges mindig új bootolható pendriveot csinálnom, elég ha a boot.wim-et megcsinálom egy adott géphez, rámásolom a pendrivera, kész is van.
kraftxld
Winyót felismeri rendesen, de most már akkor azt is tudom hogy ahhoz az kell amit mondtál.
iPhone 16 Pro Max
-
gerii
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #54331 üzenetére
Jó lett hozzá a serial, fel is tettem majdnem mindent már, csak a frissítés nem akar működni, órákig fut a zöld csík és ennyi.
Egyébként egy HP gép. -
AstraCDX
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #48830 üzenetére
De én nem akarok W10-re frissíteni !
Akkor tilthatom a GWX Config Manager kijutási kérelmét örökre ?
Üdv.
Astra
-
szaboi6512
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #40219 üzenetére
Szia!
Ebbe a hibába sajnos én is beleszaladtam.Megoldás van rá hogy ne legyen dirty flag?ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
kisza25
félisten
-
ViZion
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #48514 üzenetére
Avira és a progi telepítés/törlésből. restart volt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Brucehun
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #48512 üzenetére
HALF-LIFE FOREVER! 3dfx & Glide power!
-
ViZion
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #48510 üzenetére
"AV-t leszedtem"
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SamSem58
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #48369 üzenetére
Bocs de nem egészen értelek, hogy hol van az a bizonyos 8. oldal...
Samsem
-
Dot
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #48170 üzenetére
Fent van a driver, de nem indul.. Kék halál ahol eddig.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
olivera88
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #47386 üzenetére
Megpróbáltam ezt amit írtál de cleannál megállt azt írja hibát észlelt és hozzáférés megtagadva.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #47384 üzenetére
Jah. Köszi. Megnéztem, EFI rendszerpartíciónak írja. Linux telepítőnek volt használva régebben a Pen.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Kaneven
tag
válasz Fire/SOUL/CD #47147 üzenetére
Szia!
Gyári oldalát nem találtam (lehet leszedték , mert már lassan 10 éves a gép, de notebookcheck és egyéb nem gyári oldalakon megtalálható). Viszont driveket lehet még hozzá találni Acer oldalán, de csak Windows XP-hez,ami miatt sajnos legtöbb nem működik.
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #47133 üzenetére
Sziasztok!
A gép: VXL Itona TC-4300 vékonykliens
Az alaplap: Gigabyte GA-C7V7VX-RH
Egyedileg fejlesztett alkalmazás.
CNC eszterga, fontos a valós idejű elérés. Step-dir vezérlés, lépésvesztés nem megengedhető.Floppy port nincs a gépen. Van egy szabad ATA port, viszont nincs szabad tápcsati. SATA is van, csak nincs beforrasztva, elvileg működik, de nincs kedvem forrasztgatni. (Aki megtette, annak működik)
Igazából mikor nekiálltam nem gondoltam, hogy ekkora szívásba futok bele. Bootpendrive, fdisk, sys, stb pik-pakk kész vagyok.
Wni9x felejtős, a beépített 32 mb-s ssd-ről kéne futtatni DOS alól. Attól vadultam meg, hogy a Hiren boot pendrive hibátlanul megy, azon kívül meg semmi. Hogy az ssd miért nem megy másik gépben, arra rájöttem, nincs rajta tápcsati, mintha azt az ATA portból kapná (csak a pirosban megy a kettőből)A következő lépés, hogy másik táppal, vagy usb-ről (az usb-cd-t ismeri a bios) egy CD-ről próbálkozni, csak vasárnap semmi nem volt itthon.
De még mindig nem értem, miért nem megy semmilyen booteszköz a hiren-n kívül.Köszönöm!
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #47133 üzenetére
azt én is, de még eddig nem mondta el
Én ennyi idő alatt már odacammogtam volna egy floppyval, vagy optikával. Azt nehezen hiszem, hogy csak USB port van. DOS6.22-m van úgyis eredeti, USA-bólmostani gépemen is itt a Win8.1, de van benne floppy, meg SATA DVD író és NEC ZIP-100. Win7 korszakban még 5,25-ös floppy is volt, igaz annak kb nem volt értelme. Szerintem menteni kellett.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #47128 üzenetére
LPT, COM direkt vezérlés. De ahhoz szvsz a Win98SE is jó...
-
Dave46
tag
válasz Fire/SOUL/CD #47055 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót!
A másodikat kizárnám, hatványozottan odafigyeltem, hogy még csak véletlen se UEFI előtagos eszközt válasszak.
Az első felvetésre: még csak hasonlót sem találok. Ez a BIOS mondjuk az asztali gépemhez képest olyan, mintha annak valami minimalizált/egyszerűsített változata lenne.
Van egy informations fül,
(szokásos system info)van egy main fül
quiet boot
network boot
f12 boot menu
d2d recovery
wake on lan
sata mode (=AHCI)Security alatt lennének egyéb boot-tal kapcsolatos dolgok, úgymint:
Secure boot mode (Standard)
Erase all secure boot settings
Select an UEFI file as trusted for executing
Restore boot to factory default
Ezek a menük nem elérhetőek, nem tudok valamiért még csak belenyúlni sem.Boot fül
Boot mode (legacy)
Secure Boot (disabled)
Eszköz sorrendIt's never your successful friends posting the inspirational quotes.
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #47023 üzenetére
Nem az volt a baj. Szarul tette rá az iso-t a pendrive-ra a progi.
-
SamSem58
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #46572 üzenetére
Kösz! Megcsinálom, a "gyalulást" mert már tele a hócipőm az egésszel.
Samsem
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46204 üzenetére
de azt használom, és előtagos
vagyis már nem azt használom, mentett bootsorrend van
fastboot nincs is ebben a fosban...
AIO-ra rájöttem (korié), ez MSDN-es x64 onlyegyébként meg a grafikus driver miatt bassza meg magát...
Win8.1 megy rufussal is, hányszor mondjam még? Rufus annyit csinál mint ami Fire leírt, csak sokkal kényelmesebb
Kéne csinálni 8.1-Win7 hibridet..
amúgy az új HW revíziók ebből a hulladékból már nem támogatnak semmit...
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46200 üzenetére
csinálom, már a másolásnál vagyok, de nem bízok benne
sztem a rufus pont ezt csinálja -
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46196 üzenetére
A Win8.1 EFI firmware-rel elindult, és a starting windows-nál lefagyott. A loading files-nál túljutott.
Megköszönném ha leírnád.Az a bánatom, hogy nagy meló volna kipucolni ami rajta van...
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46193 üzenetére
YUMI-t használtam már rajta előtte, de annak nem lenne nyoma?
rufus megoldja ezt is[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46187 üzenetére
Akkor adja a pofás üzenetet. Olvastam a cikket.
Most ugyanúgy Rufussal csináltam egy 8.1 image-ből telepítőt, az bezzeg indul. Rufus meg azt csinálja, amit írtál, csak automatán.
Szal ez nem megyigen, keyt is töröltem már...
(#46191) Core2duo6600 : na ez hasznos, kősz. Megnézem mit csinál, ha a 8.1-ből rakom be.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #46189 üzenetére
A konkrét típust nem ismerem, csak a G3 verziót boncoltuk HP témában valamelyik nap kollégával, és benne volt még
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46185 üzenetére
igen, ilyeneket már olvastam
nem nincs és nincs
PIN kódot láttam a secure boot kikapcsnál már
ha utánanéztél volna a konkrét típusnak, láthattad volna, hogy idéntől nincs benne a BIOS-ban ennél a laposnál a legacy mód, és nem is találok elég régi BIOS-t hozzá...tényleg szívesen idehívnálak, hogy nézd meg, de már eleget indítottam újra a csodát várva
-
Pityu.
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #46091 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #46016 üzenetére
Köszi, a CCleanert kis túlzással napi rendszerességgel használom, ez érdemben nem segít. A linkelt infóval egy apró pici bajom van, jelesül az, hogy az angol kimaradt az életemből, nekünk a hatvanas években az oskolában még az orosz lőn a kötelező, a Goole fordító által kidobott szövegre meg inkább nem írok semmit.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #45993 üzenetére
Üdv!
Hasonló a szitu, mint a kollégánál. Júniusban lett a Win 7 újratelepítve alaplap+proci csere miatt. A 60 GB-os SSD-n a rendszertelepítés+az általam használt progik felrakása után kb. 31 GB szabad hely volt akkor úgy, a hibernálást rögtön kikapcsoltam, a rendszervisszaállításra meghagytam 3 GB-ot. Most jelenleg már csak 22,6 GB szabad helyem van úgy, hogy azóta kb. 6-8 kisebb helyigényű progi lett csak felrakva, főleg zenehallgatással összefüggésbe(Foobar2000, Spotify, stb.)
Az összes olyat, amit itt javasolni szoktak a helyfelszabadítás okán, azokat rendszeresen elvégzem, és mégis 6 hónap alatt kb. 8 GB-nyi hely "eltünt". Egyelőre ugye nincs gond, de az ilyen ütemű hízás, egy kicsit zavar.
Amit észrevettem, hogy az nvidiás cuccok nagyon helyigényesek. Itt van pl. a Program Files/Nvidia Corporation mappán belöl az Installer2-es mappa, csak ebben majd 2 gigányi cucc rakódott le.
Állítólag az ebben lévő motyók törölhetők biztonsággal, ehhez kérnék egy megerősítést, illetve ha van még más egyéb ezzel összefüggő cucc, ami szintén törölhető, akkor megköszönném a javaslatot.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Vladi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #45995 üzenetére
Hát igen, 30 gigás partíción lakik, egy 128 gigás samsung ssd-n. A legutóbbi frissítésnél ledarálta a szabad helyét 400 kbytera. Ezért kellett kis helyet csinálni.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
félisten
Ja, SSD, akkor nem szóltam.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vladi
nagyúr
No mindegy, köszönöm a segítséget.
-
Vladi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #45988 üzenetére
Nah megcsináltam. Most van 8 giga szabad helyem. Valami 4-et felszabadított, a winsxs még mindig 12 giga.
Kérlek mond, hogy törölhetem.
-
Vladi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #45978 üzenetére
Pedig de, momentán így fest:
link.Hibernálást letiltottam, page másik partíción. Ahogy néztem a winsxs mappa foglal 16 gigát. Az mi?
Rendszer visszaállítást nézem még meg.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #45976 üzenetére
Köszi megnézem a hibernálást, bár rémlik, hogy ssd miatt tiltottam.
A pagefile eredetileg hdd-n volt. Az kivettem de egy másik partícióra tettem át. Ez se foglal már. Ramom csak 4 giga van.Egyedül játékra van fenntartva a w7 nálam.
-
Celtis
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45447 üzenetére
Igen, csak nem fér ki a DVD-re az image...
De végül megvan a megoldás.Egyszerűbb mindennél, és sehol a neten nem találtam ilyen tippet.
Szóval hiába tiltottam az USB 3.0 támogatást a BIOS-ban és dugtam 2.0-ás portba az új 16GB-os 3.0-ás pendrive-ot, mindig belefutottam a hibába.Végül elővettem a jó kis régi 8 gigás 2.0-ás pendriveomat, ráraktam az image-et és láss csodát gond nélkül települ a windows.
Egy napom ment rá
Azért köszi a segítséget. Remélem lesz valaki, akinek segít a tippem és megtakarít némi időt. -
Celtis
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45445 üzenetére
Na most az a helyzet, hogy a másik telepítő USB-ről pont ugyanezt csinálta, de DVD-ről simán felment.
Amúgy a kölcsönzőből van, westlake, Mást nem is nagyon találok.
Loaderekről szabad itt beszélni? Vagy tegyek fel enterprise.t? -
Celtis
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45423 üzenetére
Hát rohadtul nem megy.
Megcsináltam amit írtál úgy is, hogy a clean után kiléptem és úgy is, hogy a diskparttal megformáztam az SSD-t. Tökmindegy. Ugyanúgy nem tetszik neki a lemez és jön a "telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni".
Pont, hogy nem a GPT a baja, mert eleve nem GPT van rajta a diskpart szerint.Úgy gondolom, hogy mégsem legacy módban indul a telepítő, pedig USB2-es porton van és nem az UEFI módot választom a boot menüből.
Kiírtam dvd-re egymásik telepítőt. Az felmegy, de az meg N-es, azért nem tudom "használni" a végén.
-
spiritex
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45167 üzenetére
Az újabb fejlemény az, hogy mégis találtam a fiók alján egy régi kis IDE-s rack-et, beletettem a vinyót, rákötöttem a gépemre, és ahogy a képeken látszik, elvileg jól működik (1.kép), de a Lemezkezelő nem látja egyáltalán (2.kép).
Ettől függetlenül érdemes próbálkozni a GParted-del?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45167 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Mivel nincs másik mini IDE-s gépem, sem rack-em, így egyelőre marad a Live Linux GParted. Megírom majd mire jutottam.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45164 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, de sajnos nem tudott partíciót létrehozni a lemezen: utolsó kép.
-
spiritex
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #45164 üzenetére
Köszönöm a tippeket, megírom majd mire jutottam.
Sub-ZeRo
Hogy megy-e még a vinyó? BIOS látja, telepítő látja.[ Szerkesztve ]
-
ALLAT001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #45042 üzenetére
Nem, sikerült felszenvednem a Win8-at
-
ALLAT001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #45035 üzenetére
Én is azt hittem, hogy gyenge a Baytrail, ezért vettem olyan notebookot, amin van még külön dedikált NV kártya.
Megjegyzem ekkorát tévedtem: [link]Youtuberól streamelt 1080p video CPU integrált VGA-jával kódolva: full folyamatos kép (2 monitorral) 15% kihasználtság...
EnnyiAz már csak hab a tortán, hogy a gép teljesen hangtalan és most először a fülcsöngésem a legnagyobb háttérzaj
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #45035 üzenetére
Az biztos, hogy az is hasonlóan Asus gép volt, szintén hivatalos driver támogatás nélkül és azon is előretelepített Windows 8.1 with bing volt. 8.1 még el lehetett netezni a gépen, de Win7 alatt már legalapabb d dolgok sem mentek szaggatás nélkül.
Mondjuk ezek a bay trail cuccok név szinten rohadt nagy átverések.. nem hogy quad core de még a 2 magos szint is alig látszik rajta. -
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #45032 üzenetére
Valaki írta egyik témában már, hogy a bay-trail M celeron és pentium procik nagyon rosszul teljesítettek Win7 alatt, Win8 alatt meg jobban mentek.
Asszem nem igazán kezelte jól a speedstepet meg energia takarékosságnál is volt kivetni való.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #45030 üzenetére
Azért a Win7 baytrail kezelésére kíváncsi lennék.
-
szalasz87
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #40915 üzenetére
Köszi szépen! Annyit kérdeznék még, mert volt itt klónozásról is szó, hogy ha jól értem ha újra feltettem a windows ezzel rá tudom telepíteni egy régi rendszer állapotot? Írtak winpe-t, de nem probléma az sem ha éppen működő windowst írnék úgymondt fölül? Köszi
-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #40764 üzenetére
Köszi, erre még nem taáltam rá pedig keresgetem egy ideje!!
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
titán
válasz Fire/SOUL/CD #40716 üzenetére
Szupi, koszonom szepen!
-
titán
válasz Fire/SOUL/CD #40711 üzenetére
Fire/SOUL/CD, weiss
Koszi szepen, nem is gondoltam, hogy csak ennyi az egesz!
Kesobb ezeket megtalalom valahol?
-
Krystal_s
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #40217 üzenetére
Első kettő jelenséggel már találkoztam és még olyan is volt, amikor nemcsak megnyitni nem tudtam Windowson a Linux alatt készített képet, hanem törölni sem lehetett, csak Linuxon.
A 3. viszont nagyon durva. Jó tudni.
Viszont azért kérdeztem rá mit csinált a fórumtárs, mert azzal, hogy csak elindította, használta úgy magától azért a bootpartíciót nem ronthatta el. -
olivera88
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #40219 üzenetére
Nem kezdtem el a telepítést, csak a particionálásig mentem. Vagy az is elég volt h elcsessze? Telepítettem már Mint Debian-t, de ez valahogy másmilyen nem ugyanúgy indul a telepítő mint a pendriverról bootolható.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #40186 üzenetére
Na, itt a jelszó sor hiányzik. Valószínűleg csak rendszergazda nezheti meg...
-
Joker88
őstag
-
csecso22
tag
válasz Fire/SOUL/CD #39102 üzenetére
köszönöm,sikerült megoldani a problémát.
"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #39028 üzenetére
Kényelmi okból szeretném, ha nem eltávolítva lenne a rendszerből. A rázkódás alkalomszerű és mivel kizárólag az említett anyagok vannak rajta, a rendszer alaphelyzetben nem használja a HDD-t.
Természetesen a letiltás/engedélyezés a legtökéletesebb megoldás, de hacsak nincs valami jó script a kényelmes használatára, elvetném jelen esetben.Elméletileg az imént találtam egy programot (hddscan), ami egyéb funkciói mellett tud ilyet is, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Elképzelhető, hogy nincs is szükség az egészre, mivel úgy tudom a laptop hdd-k elég hamar parkolják a fejet annak ellenére, hogy a motort nem kapcsolják le. Ez gondolom ad azért elég védelmet. Csupán egy opcióként szeretném a manuális leállítást. Láttam keresgélés közben valahol pár infót, hogy miként kérhető le az állapota a hdd-nek és küldhető neki parancs. Ha nem találok kész megoldást rá, akár írható is egy egyszerű program is, ami megoldja, de feleslegesen nem vacakolnék vele.
LonGleY: SSD (ezt nem érdekli a rázkódás) + külső merevlemez használata (ezt akkor dugod rá a gépre, mikor biztonságos a terep). Problem solved.
Érdekes a probléma megoldó készséged. Egy egyszerű program helyett hardverváltoztatás a feladat megoldáshoz. Marketinges szemlélet erősen, de jelen esetben ezt a lehetőséget elvetném.
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #39024 üzenetére
Nem letiltani szeretném, hanem csak leállítani a motort. Tehát, ha a gépnek szüksége lesz valami fájlra onnét, akkor elérje azt. Felpörgesse a motort és minden működjön, ahogy a leállítás előtt.
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #38999 üzenetére
Igen, ezt kerestem, köszi.
-
cheeka
tag
válasz Fire/SOUL/CD #38841 üzenetére
A lapos spec azt jelenti, hogy gyenge? A bővíthetőségét nem találtam, egy gyakorikérdéseken már feltette valaki, ott az a válasz volt, hogy 6gb-ig lehet bővíteni. Azért ez a oprendszer cserélgetés, próbálkozás annyira nem könnyű nekem. Ez is volt kb. 8 óra mire felment minden. (frissítések, office, dropbox, 3 böngésző stb.)
Egy 32bit 3GB, mennyi giga 64bit-nek felel meg?
-
Silious
tag
válasz Fire/SOUL/CD #38844 üzenetére
Köszönöm a választ!
Holnap ki is próbálom. -
hito
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #38691 üzenetére
Az SSD-t szerintem hibatlanul kezeli a gep, hiszen most is errol irkalok (HDD sentinel szerint 100/100-as). Gyari telepitett win7 fut most is rajta, sot az SSD-n meg rajta van a recovery particio is, csak nem akarom arrol ujrahuzni, mert USA lokalizacioju a gep es magyar rendszert szeretnek ra. Illetve ha utolag telepitheto a magyar nyelv a win7-re, akkor nekem a recovery-s rendszer is ok lenne.
Ok, koszi, holnap ranezek
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #38688 üzenetére
Ertem, nagyon koszonom a segitseget, eszerint fogok eljarni. Esetleg meg az nem lehetseges valahogy, hogy keresek egy ehhez a meghajtohoz valo drivert es pendrive-on felcsatolom amikor keresi a telepito az illesztot? Ha igy is megoldhato, akkor mar csak meg kell talalni az illesztot, amit azt se tudom hol keressek Az elvi lehetosege megvan annak, hogy igy mukodhet? Csak azert eroltetnem inkabb ezt, mert ebbe a notiba nem lehet mSATA SSD-n kivul mast tenni es eredeti DVD-t se lenne egyszeru felhajtani.
-
hito
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #38683 üzenetére
DVD-rol telepitem, a lemez masolt, de eredeti termekkodom van. A merevlemez mSATA SSD, pontos tipusa: Samsung MZMPA128HMFU-00000. A gep: Samsung NP900X1B. AHCI-val is probaltam, ugyanezt irja.
[ Szerkesztve ]
-
paavoo
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #1081 üzenetére
Sziasztok!
Win7 telepítés miatt megcsináltam a fentebb leírtakat a pendrive-val (Kingston micro 8gb).
A kocsiban viszont FM transmitter nem látja a pendriveom.
Először NTFS-re gondoltam, gyorsan leformáztam FAT32-re, de így se működik.
Mit kéne tennem? Köszi. -
Ispy
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #36275 üzenetére
Megnéztem a neten, egyetlen egy hotspotos cuccot találtam, ami normál áron 42k Az én előfizetésemmel még nem néztem, de biztos 10k felett van.
(#36276) szabonagyur
Igen, azt próbáltam, lite verzió, felraktam, majd mikor kiválasztottam a T-Mobile-t, akkor közölte, hogy azt már nem barátom, csak a PRO verzióval, tessék a pénztárhoz fáradni (50 dodo).
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #36127 üzenetére
1.: Olvasgattam a bejegyzéseidet ssd témakörben, de számomra nem tisztult ki, milyen és melyik drivert kellene használnom. Ilyen az ssdok a gépen: [link]
A hotplug/hotswap meg így jól van nem? [link]
2.: Kb. üzleti gép így nem tartanám kizártnak, hogy van funkció a BIOS-ban. Igaz nem néztem meg, de nem szoktam a BIOS-t piszkálgatni.
3.: A caddy-ben lévő hdd-re értettem. Nem akarom az os ssd-t kirángatni menetközben. Amúgy is intel320, még a áram kimaradásoktól is tartok.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #36124 üzenetére
Bonyolultan kérdeztem? Bocsi!
Egyébként ez érdekelt, igen. Köszi!
Szóval az van amit eddig is tapasztaltam, csak azt hittem csak én nem tudok beállítani még valamit ehhez. De számomra annyira nem logikus, hogy nem lehet megcélozni egy konkrét és adott mappát.
Ezt a visszaállítós dolgot szerencsére nem kellett kipróbálnom eddig, de ezek szerint sajna elfelejtem akkor a beépítettet. Kár, mert kényelmes volt, és nagyon-nagyon tetszett hogy VHD-t készít. De akkor van 3th szoftverem hozzá.
Köszi mégegyszer![ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #36077 üzenetére
Kulon vettem - bementem boltba, osszeallitottam a gepet, es leemeltem polcrol a windowst.
Ugye ket geprol beszelunk, mindegyikhez 32 bites verzio van, gyariak.
De akkor hogyan szerezzek be 64 biteset? toltsek le torrentrol, aztan a kulcs megadasanal adjam meg azt, ami a 32 bites dobozan van?Es ha nem 64 bites a rendszer, hogyan veszem ra, hogy lassa a masik 4 giga ramot is? A gep azt irja: 8 giga ram, de csak 3,48 hasznalhato.
[ Szerkesztve ]
Szereted az állatokat?
-
Chosen
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35876 üzenetére
Nos igen, utóbbival ránéztem, ezt írja:
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012914-21886-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0xBD88)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8003961280, 0xFFFFF88003E63D88, 0x0, 0x2)
Error: VIDEO_TDR_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys
product: AMD driver
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: AMD multi-vendor Miniport Driver
Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_TDR_ERROREzzel a problémával gondolom catalyst topik lesz...
-
Doky586
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #35868 üzenetére
a HDMI-in 'csak' azt jelenti hogy át tudja ezen bemenetről küldeni a jelet a HDMI-out vagy DVI-D-out csatlakozóra (akár kikapcsolt alaplap esetén is), de NEM azt jelenti hogy van benne digitalizálókártya...
Magyarán csak fényképezőgép vagy VMware...
-
Ice&Lime
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35870 üzenetére
Ájjáj, pedig olyanra gondoltam, hogy lenne egy program, amit feltenne az ember egy pendrive-ra, majd telepítésnél csatlakoztatná és pl a print screen-t megnyomva rámenti a képeket a pendrive-ra. Vagy ezt most csak én találtam ki így szépen?
-
Ice&Lime
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35868 üzenetére
Nekem egy inteles laptopom van, ahhoz akkor nincs ilyen módszer ugye? Marad a fényképezőgép akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35839 üzenetére
Köszi az infót, megnézem.
Ez a yumi tud olyat is, hogy beteszem a win dvd lemezt a meghajtóba és arról csinál telepítőt usb-re vagy csakis .iso-ból tud?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35839 üzenetére
Nem igazán ez volt a kérdés. Tényként mondtam, hogy a pendrive-okhoz nem jó az NTFS (mint naplózó fájlrendszer) - már ha másra is szeretnénk használni, mint win telepítésre. Tudnillik közel használhatatlanná teszi és az élettartamára sincs jó hatással. Ezért kérdeztem, hogy FAT32-vel is megoldható-e? De mindegy, mert én is a YUMI-t használom, ami szintén tudja, hogy a pendrive-ot FAT32-re kell formázni.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35836 üzenetére
Köszi, de nem ilyenre gondoltam, egyszerű kis programra, ahol pár kattintás és megcsinálja a dologot és még le is formázza előtte és persze fat32-re.
-
LonGleY
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35836 üzenetére
Jah, csak ez az, ami nem jó pendrive-ra, mert NTFS-t csinál. Lehet ugyanezt FAT32 paranccsal is?
-
RockHaRD
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35775 üzenetére
tervben van, csak most nem volt rá pénz
pár hét múlva megveszem a párját.
A lényegen viszont nem változtat, megy vissza az x64
-
RockHaRD
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35773 üzenetére
a ramból 2,5 gigát használ a full rendszer, szóval az nem kevés. Holnap akkor win telepítés
-
RockHaRD
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #35771 üzenetére
Be van kapcsolva, most néztem meg. A terhelés az kb 15 darab megnyitott flash alapú honlap. Chrome, IE, Ffox, meg külön flash alapú programok. Egy fos Gt210-es vga van a gépben + egy Asrock Z68-as lap, amin be van kapcsolva az iGPU multi monitor, mert 3 monitor megy a windows-ba +2600K 4,4 ghz-n +4gb ram.
Rakhatom vissza a 64 bitest?
-
Csupii
tag
válasz Fire/SOUL/CD #35757 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, minden itt tanácsolt dolgot kipróbálok! bár ugy emlékszem, már próbáltam magában a 4gigát, és felcserélve, de elég homályos, szerintem csak akartam... korral jár.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Csupii // Bíp, bííííp!
-
Csupii
tag
válasz Fire/SOUL/CD #35754 üzenetére
Nem veszem lazán a RAM cserét, tisztában vagyok a kockázattal. Másképp... egy Acer Aspire 5742G laptopról van szó, 2 chanellel. Egyrészt. Másrészt viszont a 4gb-os modult egy ugyan ilyen típusból vásároltam meg, support oldalon utánanéztem, támogatja a memóriát. (A RAM hibátlan, memtest 0 hiba) Ramot nem szoktam csak ugy kedvemre cserélgetni, azért vettem meg, mert reménykedtem benne, hogy hátha jobb lesz a 6gb RAM-al az egész hóbelebanc, ehelyett ugyan olyan sz*r sajnos. Sőt... hiába támogatja a 8gb-ot a gép, ha 6gb esetén csak 2gbal hajlandó boot-olni (64bit esetén).
Esetleg lehetséges, hogy a merevlemezen csak gyorsformázás volt, ezért problémázhat?!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Csupii // Bíp, bííííp!
-
dethroner
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #35735 üzenetére
Köszi, működik a dolog, de a problémámat nem tudtam megoldani vele, így megosztom veletek, hátha tud valaki hasznosat írni.
Egy program telepítése során kék halált kaptam. Azóta a win betöltése után nem megy az usb egér és billentyűzet sem. Bios-ba belépve mindkettő működik, szóval valami a rendszerben csesződött el. Ps2-be dugott billentyű megy, már nyomorult módon egerészni is tudok vele. Avg IS-t használok és a rendszervisszaállitás látja a program telepítse előtti visszaállítási pontot, de azt írja hogy a víruskereső program fut és ezért nem tudja a rendszert visszaállítani. És amúgy is ez az egy ilyen pont van, mert nem engedtem neki korábban hogy fusson Egy ikon kezdemény került ki az asztalra, de fehér és nem is megy, a telepítési mappájában lévő uninstal fájl pedig azt mondja hogy nem megfelelő az én rendszeremhez, így nem indul.
Szóval a win újrahúzása nélkül hogy tudnám megoldani a helyzetet?[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest