Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Sasi001 #102791 üzenetére
Nekem is csak Apple TV (4k) esetén és csak Infuse használatakor csinálja ezt a pattogó hangot, de csak az S90C, mert amikor BT hangszórón hallgatom akkor megszűnik.
Csak eléggé idegesítő, mert nem mindig azon akarom hallgatni hiába szebben szól néha elég (lenne) a sima TV hangszóró is.Nem igazán értem...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Ha már S90C.
Nemrég vásároltam és nagyon tetszik viszont azt hittem eddig, hogy a sorozatok minősége változott és azért csinálja amit. A képpel semmi gond nincs viszont a hang pattog a háttérben folyamatosan. Több film és sorozattal is próbáltam viszont amint at váltok Bluetooth hangszóróra (H&K) egyből megszűnik. Próbáltam videón szemléltetni, remélem hallható rendesen. Ez mégis mitol lehet?
Apple TV és azon belül Infuse amivel nézem és jelentkezik a dolog, de csak a tv-n hallgatva a hangot.
Itt a videó. Bármi tanács? Nem feltétlenül néznem mindig külső hangszóróval a dolgokat...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz alaves #102021 üzenetére
Legjobban a fényerő zavar, hogy közel sem annyira "erős", mint az intelligens esetén, hanem lényegesen kisebb. A színeket megszokom előbb utóbb, bár mivel OLED monitorom is van és azon nem ezek a beállítások vannak jó kérdés, hogy mikor...
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz alaves #102014 üzenetére
Nem tudom miért, de a filmmaker mód számomra sokkal sokkal kevesebb fényerőt jelent, mint az intelligens mód esetén. A fehér egyensúly meleg 1 esetén már nem annyira sárgás, mint a 2 de még mindig nem fehér.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz belan #101963 üzenetére
Nem hinném, hogy csalódás lesz.
Én is már a Goveekat nézegetem, mert annó a CX-en volt és az is elég jól működött. Nem annyira, mint a beépített Ambilight, de közel olyan jó volt és nagyon "hiányzik".
Szerintem várok vele kicsit aztán hátha Black Fridaykor a korábban is linklet T2 akciós lesz, mert egy kicsit sokallom ezt a 130 eurót érte..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz belan #101868 üzenetére
Én most cseréltem le a 806-ot, de nagyon szerettem. Sosem volt rá panaszom és az Ambilight már most hiányzik pár nap után. Nagyon sokat tud dobni mindenen, mintha kiegészítené a jeleneteket és az egész téret jobban betöltené.
Nekem anno CX-et váltott és az LG C2 helyett vettem azt, nem bántam meg.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Vhiktor #101674 üzenetére
Le vittem 1-es módra így sokkal fehérebb számomra ez lesz a jó beállítás addig.
Viszont a hangszórók annyira halk a Philipshez képest...
Azzal is állítani kell valamit?
Philips 10-esen volt annyi, mint ezen a 25 kB.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Próbálom beállítani a film módot a TV-n viszont ki van szürkülve...Ha be kapcsolom az Apple Tv-t akkor a HDR bekapcsol, de a Film uzemmod továbbra is szürke. Mi lehet a gond?Sikerült végre beállítani és Alaves amit írt le checkoltam és egyeznek. Viszont ez ilyen sárgának tűnik nekem ahol fehér kellene legyen. Ez azért van, mert meleg színű nagyon és megszokom majd?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Vhiktor #101665 üzenetére
Kereslek majd 100+ üzemóra után, a monitor is lassan eléri amiről korábban beszéltünk csak azon nem találom sehol a tényleges órák számát...
Addig is a kettő közül amelyik szimpatikusabb kiválasztom.
Feleségem sima TV adást is néz (sajnos) az is mehet a kettő közül bármelyikben ugye?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Uhh nem volt szándékom megbántani senkit vagy vitát indítani. Szimplán szemléltetni akartam azt amit én láttam élőben is egymás mellett a kettővel.
Nyilván nem használunk automatában semmit viszont Auto-Auto ellen elég fairnek gondoltam mivel az S90C-t még nem tudom mire kell állítani ezért mind a kettőt arra tettem és így bizony ekkora különbség volt a két TV között. Meglepődtem, mert tudtam, hogy lesz, de ekkorára nem számítottam egyáltalán.
Nem tudok több képet készíteni a kettőről, mert ma reggel el is vitték a 806-ot.#101657 Akkor az ment volna vissza egyből.
S90C-re tippek, beállítások tanácsok? Kalibrálás nyilván jó ötlet lehet, de ahhoz kell egy kis idő.
-
veterán
Megjött az S90C. Kicsit furcsa volt a lába, de utána jöttem rá hogy ehhez még van egy másik talp rész is...
Mindenesetre, ha más mondja, hogy ekkora a különbség nem hiszem el. Full auto módban mind a két tv. Philips 806 vs Samsung S90C.
-
veterán
Akkor egyértelműen inkább a tavalyi modell.
Pont azért kérdeztem, mert jó akció van rá az Alzában most a bosszantó csak az, hogy a Samsungon is lenne kedvezményem amivel 380 lenne az idei 55" csak hát WOLED..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Kicsit ki égtem, de még mindig vonz azért a TV csere.
Szerintetek az idei S90D ami WOLED ezek szerint vagy a tavalyi S90C ami pedig fixen QD lehet a jobb döntés? Egy árban tudom megvenni őket ezért bosszant még jobban....The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Kicsit vaciláltam a dolgon és közben olvastam is, hogy az új Samsung széria esetén lehetséges a lutri is a W-OLED és QD-OLED panelok között. Samsung.hu-n az 55", 77" és 83" esetén DAE végződést ír míg a 65" esetén DAT-ot szóval rákérdeztem náluk és azt írták, hogy csak a rendszer hozza így nekik az oldalon, de itthon csak QD modell van, W egyáltalán nincs. Akkor most mi az igaz, amit itt írtak Chaten nekem vagy amit ti írtok itt, hogy az mégis csak W?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz John D'oh #101049 üzenetére
Nyilván az 55"-os modellt tudom annyiba elhozni, de az is jó árnak tűnik jelenleg. A másik probléma, hogy amúgy sem férne el nagyobb jelenleg a szekrény miatt azt pedig nem akarom cserélni.
Lehet akkor benevezek egyre valószínűleg érezhető váltás lesz a Philips 806 után.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz John D'oh #101029 üzenetére
Nekem is a negyedik OLED TV-m lenne..
LG B8 -> LG CX -> Philips 806 és most pedig ezt néztem ki. Asus QD monitorom van és előtte pedig Samsung G8 QD-m volt és imádom a képét ezért félek csak kicsit. Asszony sokat nézi a TV-t és "komoly" SDR adások is mennek naponta rajta, de én is csak filmre használom magamnak. Jó ez a Philips, de monitorok után látva a QD-t milyen most mindenképp én is azt veszek és elég jó áron hozzá tudnék jutni. Lehet akkor megnézem aztán, ha mégsem jön be a matt coating miatt akkor elállok tőle.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Van itt már valakinek tapasztalata S95D-vel? Relatív jó áron be tudnám szerezni viszont ez a matt bevonat kicsit zavar. Mennyit "ront" az élményen? QD lényege számomra az erős punchy színek és a matt bevonat első gondolatra eléggé ronthat ezen az élményen...
Tapasztalatok / vélemények?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Philips 806-os TV esetén hol tudom megnézni, hogy mennyi üzemóra van benne?
Valamint kb mi lehet a reális ára a piacon? 2 éves múlt, még van rá 1 év garancia majdnem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
Valóban, árukeresőn megnézve már "jobb" a helyzet. A gondom az, hogy továbbra is csak 55"-os TV fér be a nappali bútor miatt szóval nem tudom, hogy értelmes váltás lenne-e egyáltalán...
-
veterán
Nézegetem az idei szériás OLED TV-ket, mert lassan ideje lenne lecserélni a 806-os Philipset aztán haveromnak S95B van ami elég szép képet nyújt. Most nézem az idei modellt ebből, mégis mi a jó égtől kerül ez több, mint kétszer annyiba, mint az anno?
-
veterán
válasz alaves #100089 üzenetére
Hmm az komoly.
Nem folt van rajta, hanem ilyen kis pöttyök ami lehet tényleg tüsszentés vagy nem is tudom mitől ragadhatott rá. Akkor beszerzek ilyen gyógyszertári etanolt és mikroszálassal átmegyek rajta. Köszi ismét!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Hahó!
Nem teljesen TV-re vonatkozik, mert egy Asus monitor az alany, de QD paneles. A borítás szerintem a legtöbb TV esetén ugyan ilyen fényes. Szóval vannak ezek a kis pöttyök amik nem tudom milyen koszok lehetnek, de egyszerűen nem bírom el tüntetni őket
Mikroszalas kendővel próbáltam és elég erősen is kaparni, de a bevonatot sem akarom megserteni. Bármi tipp?
-
veterán
Köszi a tippeket, de ez nem megoldás sajnos, hanem csak más nézőpont. Én ezt szeretem és nem akarok rajta változtatni, mert az előző oled ami igaz QD volt nem volt ilyen gondom és a C2-vél sem ez volt a gond, mert ott ki tudtam kapcsolni. A kérdés tehát az, hogy a woled az ezek szerint nem nekem való, mert ilyen megkötései vannak vagy ki küszöbölhető?
Vhiktor ahogy írta lehet a szerviz távirányító megoldása lehet a dolognak, de az sem biztos, hogy teljesen megszünteti?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Quadgame94 #99317 üzenetére
Megbocsátok.
Lehet, hogy sok, de nekem ez a kényelmes és ehhez vagyok szokva. A Samsung még nagyobb fényerőn ment és azon sem nagyon váltottam az SDR módot, szinte soha. Bár az "kalibrált" volt. Böngészés, játék stb mind fixen annyin ment (85%) annál a monitornal. Ennél elég a 80% is, de ez a sötétedés ki kerget a világból már két nap alatt..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Vhiktor #99314 üzenetére
Arra gondolok, hogy folyamatosan el sötétíti a képernyőt, ha más ablakot nyitok meg más színekkel vagy akár csak, ha a háttér van ott is látszik, hogy sötétít egyet rajta. Samsung esetén ilyen nem volt, a QD ennyivel másabb lenne?
-
veterán
válasz alaves #99311 üzenetére
Hát ez elég sok kompromisszum lenne fényerő tekintetében, amit nem igazán áldoznék be érte. Jelenleg 80% fényerő van, de a csucsfenyero az Magas beállításon üzemel.
Volt C2-m amit monitornak használtam és amiben ki lett iktatva a dolog. Az is kb ilyen volt ahogy viselkedett és nem 10x több.
Ugyan olyan szerviz távirányító jó lehet hozzá, mint a TV-khez is vagy van más módja?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok.
Nem teljesen TV topic, de ettől jobb és relevánsabbat nem találtam, ahol tapasztalat is lehet hasonlóval. Szóval monitort cseréltem és a választásom az új LG monitorra esett. Nagyon bejön, de kalibrálás az tuti fog kelleni viszont ami égetőbb és idegesítőbb egyaránt az az ABL. Próbáltam az energia takarékos módot kikapcsolni, de továbbra is látható a dolog. A kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan tudom ki kapcsolni?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Nekem megvan már egy éve az említett TV és nagyon megvagyok vele elégedve. Igazából a fényerő is elég tud lenni simán, ha nem vereted rá a fényt állandóan.
Én csak azért gondolkozom cserén, mert relatív jó árban el lehet még adni, de annyival drágább a G3 és a 95C, hogy lehet inkább marad..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Direkt van hátra tolva, mert az Ambilight-hoz az ajánlott/ideálig távolság 10-20 cm. Oldalról mondjuk ez nincs meg, de hátul igen. Egyébként a szekrényen, hogy így vissza tükrözi még jobban is néz ki szóval az kimondottan tetszik!
#85567 Semmi gond nincs vele.
-
veterán
Még ha csak évente cserélném a telefonjaim vagy cuccaimat...
Igen ez is benne van, hogy még bőven garis és relatív jó árban el tudnám adni. Nem megy 100% fényerőn egyébként, mert azt nem ajánlották.
Igazából bajom nincs vele, csak már egy éve megvan.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
Most lett bútor cserélve és csak az 55" fér el, asszony gondoskodott a dologról..
Szóval csak az a méret játszik.#85546 Hasonlóan vagyok bár játékra már nem használom egy ideje, bár ez változhat.
Csak a kérdés, hogy megéri-e a 95C a felárat a 95B-re? Mert a G3 elvileg sokat lépett most az elődhöz képest.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem a Philips 806-ot viszont nem tudom, hogy az új LG C3 vagy a G3 brutális ára megéri-e azt amennyivel többe kerül? Esetleg Samsung 95C? Melyik a legajánlottabb jelenleg?
55" fér el maximum szóval a méret az fix.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz ForRedGlory #85004 üzenetére
Van érdemi előrelépés a CX/C1/C2-höz képest?
-
veterán
válasz Farkassacred #81303 üzenetére
Én nagy nehezen megszoktam a 42"-ot kb 70 cm-ről, de hetekbe telt az is. Azóta viszont kicsi minden más pedig már leváltottam...
Más kérdés. Szerintetek jelenleg "okos" döntés megvenni egy Samsung S95B-t vagy már jobb lehet kivárni a következő szériára?
Philips 806-ot váltana és bár imádom az Ambilightot, más előnye nem nagyon van a többi TV-vel szemben.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Lackooo84 #78043 üzenetére
Köszi!
Az eleje megvolt csak a 3-as pont nem. Remélem így már nem fog előfordulni.Szerk.:
Sajnos ugyan úgy csinálja. Próbáltam szemléltetni ezen a videón miről is van szó.
[link][ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Megvettem párnapja az LG C2-t. Monitorként használom és elég zavaró az, hogy sötétedik a kép aztán világosodik. Az Auto Dimminget már kikapcsoltam viszont még mindig csinálja főleg a fehér háttérnél.
Ez mitől lehet, mit kell még kikapcsolnom hozzá, hogy egyenletes legyen a fényerő?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Yodamest #77945 üzenetére
Köszi az infót!
Egyedül az ABL-t fogom kikapcsolni aztán jöhet a kalibráció és szerintem tökéletes lesz az elkövetkező időben!A tálca elrejtés és a sötét mód az alap nálam, nem beégés miatt, hanem egyszerűen így tetszik / szeretem.
Bár az ikonokat kint szoktam tartani, de majd megszokom.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Lacielvtárs #77921 üzenetére
Beégés "ellen" mivel védekezel?
Jó cuccok!
-
veterán
Sziasztok!
Használt itt valaki LG C2 42"-t monitorként? Vagy alapból ilyen modell van valakinek? Ha igen tudna írni pár szót róla?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
Asszony "fűbevág", ha még egy TV lesz szóval az egyiknek mennie kell csak nem tudom melyik lenne a jobb döntés!
Az Ambilight nagyon tetszik, de a Govee ezt nagyjából ki tudja váltani ahogy anno a CX esetén is ki tudta. Nyilván nem olyan pontos, de szép!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Hahó!
Van itt már személy tapasztalat / vélemény QD-OLED-el/ről?
Megvan a tv kb egy hónapja, de azóta is a dobozába áll annyi időm nem volt, hogy ki bontsam.
Most azon gondolkozom, hogy van-e értelme lecserélni rá a 806-ot vagy inkább hirdessem meg így bontatlanul..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Adott egy Apple TV 4K az első generációs modell közül. Ez elvileg támogatja a Dolby Atmos és Visiont is egyaránt viszont amikor a elindítom a Netflixet vagy Disney+ aminek van is ilyen tartalma csak sima HDR-ként indulnak el...
Ha viszont Infuse által kezdem el lejátszani a tartalmat amit virágboltból szedtem ott aktiválódik mind a kettő... A másik pedig, hogyha a TV-m "natív" alkalmazásából indítom szintén aktiválódik a DV és DA is...
Ez mitől lehet és esetleg mi a megoldás, hogy az Apple TV-ből is menjen "rendesen"?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Pro Koryak #75205 üzenetére
Hosszú napod lehetett..
-
veterán
Köszi srácok. Nem tudom mi legyen..
Ha megjön a TV szerintem egymás mellé állítom őket és megnézem a dolgokat aztán kiderül. Bár sanszos, hogy csak hétvégén lesz rá időm és addig a dobozba fog piheni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Holnap megjön az S95B (újra) viszont nem tudom, hogy jó ötlet e az első szériás modellre cserélni a jól működő és kB egy hónapos 806-om. Az Ambilgiht az nagyon jó viszont ami főként vissza tart az a Dolby Vision hiánya, mégha annyira nem is elterjted jelenleg, de egyre több tartalom jön ki úgy is.
-
veterán
válasz Vhiktor #75064 üzenetére
Azt az egyet zárta most éppen ki, mert b8 volt neki és mást akar.... Szóval most a Sony és Philipsen gondolkozik. Ambilighton kívül van "erőssége" a Sonyhoz képest?
Igaz nekem az van, de a Sony én egyáltalán nem ismerem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Hahó!
Haverom akar TV-t venni aztán én ajánlottam neki az általam már használt LG CX újabb verzióját a C1 vagy C2-t és azt ami most van nekem a Philips 806. Viszont nagy Sony fan és kinézte a Sony Bravia XR-55A83J-t is. Szerintetek a három közül melyik a legjobb választás?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz ImpersonatoR #74978 üzenetére
Én az 55"-ost néztem és így 455-re jönne ki, mert a SAYCM10 már nem használható, de az is eléggé elgondolkoztató...
Bár még most vettem meg a Philips 806-ot...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz N.YCityBoy #74701 üzenetére
77 lesz a legnagyobb belőle.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jorgi Kormi #74226 üzenetére
-
veterán
Amint írtam akkor is és most is: HDMI 2.0 a kábel.
#74221 Úgy látom te is az a fajta vagy aki megveszi az R8-as Audit azért, hogy 50-el közlekedjen vele. Nincs ezzel semmi gond csak épp tök felesleges.
-
veterán
válasz N.YCityBoy #74203 üzenetére
Nekem volt már olyan HDMI kábelem ami folyamatosan eldobta a jelet a HDR esetén (Apple TV-vel volt összekötve a CX) és csak egy új, minőségibb kábel segített rajta.
Szóval igen is van különbség köztük![ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát ez érdekes...
A belétri egységet már újraindítottam, de sehol semmi...
Legjobb beállítások esetleg SDR/HDR/DV/DA kontenekre?
Azt lehet állítani, hogy amikor a forrás választásnál vagyok azok legyenek legfelül?#74165 Szerintem jó választás így egy nap használgatás után..
#74171 Igaz nem sokat, de PS5-el is próbálgattam kicsit és igazából semmi különbséget nem veszek észre a CX-hez képest. Miért ajánlottabb a C1 játékra?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest