-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok!
Venni szeretnék egy új TV-t viszont nem igazán vagyok jártas eme technológia világában és betegségeiben.
Kinéztem 3 TV-t és nem tudom eldönteni melyik is legyen.
Az egyik egy Samsung QE55Q80TAT a másik kettő pedig LG OLED55B9SLA és LG OLED55B9PLA.
A három közül melyik lenne a legjobb választás filmezésre és játékkonzolos felhasználásra esetleg pro/kontra?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Fifához egyáltalán nem.
Akció játékok lennének a főképp és film valamint sorozat nézés!
Szépen sötétített a nappali szóval nem süt rá a nap szerencsére egyáltalán csak a lámpák tükröződnek, ha úgy van.Garanciást nézek mindenképp, a nélkül nem adok ki ennyit érte!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz alaves #52288 üzenetére
Köszi srácok!
Megvettem apróról amit itt árult egy kolléga.
Szerintem elég jó vétel volt.
Fél éves és még van rá 4,5 év garancia plusz törés biztosítás is!Eddig igaz "sima" 4K LED TV-m volt, de ez valami brutális mennyivel szebb már a sima 1080p HD műsorok is...
Sosem gondoltam volna, hogy TV-re ennyit költök, de úgy látszik ez most megérte az árát és szerintem marad legalább 3-4 évig.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
A napokban vettem egy LG OLED55B9PLA TV-t használtan, bár újszerűen viszont most a médiában le van akciózva elég jól az LG OLED55BX3LB közel ugyan annyira. Az lenne a kérdésem, hogy megéri a cserét vagy teljesen felesleges lenne?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz blakey #52426 üzenetére
Hat azon van majd 5 év garancia plusz törés biztosítás azért volt drágább. Az új meg sima garanciával lenne annyi. Viszont mivel ez egy nagyon jó modell a B9-ből így inkább marad. Koszi.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Külön LG OLED topikot nem találok így ide írok, remelem nem járok rossz helyen.
Szóval a napokban sikerült beszerez én egy LG B9 Oled TV-t és egyszerűen fantasztikus minden téren. Gyönyörű a kép és a hangzás is fenomenális.
Olyan “gondom” vagy kérdésem lenne, hogy a tv szolgáltató a Telekom és ugye STB van rá kötve. A távirányító felismerte és viszi is teljes mértékben viszont a Guide-ra kattintva az alap tv csatornákat akarja behozni ami ugye nincs is beállítva egyáltalán. Erre van valami megoldás, hogy azt is tudjam kezelni vele vagy arra marad a box távirányító?
Valamint van egy Apple TV-m is viszont amikor az alkalmazására kattintok a tévén belül akkor nem kapcsolja be és nem vált át arra a HDMI-re, hanem felhozza, mint alkalmazás. Ezt esetleg meglehet oldani valahogy vagy ez felejtős?
Előre is köszi a válaszokat, ha tudtok segíteni.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz rodman73 #52534 üzenetére
Ugyan ezen gondolkozom már én is. El is adtam a B9-et, de a Qled annyira nem vonz, mint az OLED és az igazat megvallva a BX teljesen értelmetlen vallatás lenne, de a C9 megint nem tud sokkal többet míg a CX már azért másabb.
-
veterán
Ma cseréltem le az LG B9-et egy Samsung Q82T-re.
Nyilván van bőven Pro és Kontra is a két TV-nél!
LG előnyei szerintem:
Tökéletes fekete
Dolby Atmos
Dolby Vision
Szélesebb látószögből nézheted
Full magic remote egérként használhatóSamsung előnyei:
Jóval nagyobb fényerő
Több fájlformátum támogatás
Smart Things app nagyon hasznos
Egyszerűbb távirányító, letisztultabb kezelés.Egy darabig szerintem maradni fog a Samsung az új PS-hez szerintem jobb, de amikor a CX-hez hozzá tudok jutni jobb áron akkor le fogom cserélni!
Nagyon megfogott az OLED és az általa nyújtott fekete...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Lehet az lesz, hogy megpróbálom sötétíteni a nappalit és jön a CX.
Egyébként nem rossz ez a Q82T sőt kimondottan jónak mondanám, de a fekete azért nagyon más, mint a B9 volt. Egyszerűen féltem tőle, mert használtan vettem és ezért adtam inkább tovább rajta. Lehet meggondoltalansag volt, de a Samsunghoz akciósan jutottam hozza olcsóbban szóval így nem faj a csere annyira. Nagyon szép ez a Qled is, de csak húzok az Oled felé, mert azért másabb kategória hiába árban megegyeznek a B9-el.
Tegnap megnéztem személyesen a CX-et és szerintem az lesz majd a nyerő számomra, de kicsit várok amíg elul a por itthon, mert pár hét alatt 5 Tv is volt a nappaliban.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Na nálam eddig tartott a Qled.....
Két nap után vissza vittem a MM-be amíg volt rá lehetőség.
Nagyon megbántam, hogy eladtam a B9-et és elhamarkodott rossz döntés volt. Szépnek nyilván szép volt a Q82T is, de azért az a fekete nagyon bejött ahogy az Atmos is...
Mivel azért változást is akarok ezért a BX-et én elengedtem és inkább kiadok többet a CX-ért, de remélem az 3-4 évig toppon is marad!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz Landon #52809 üzenetére
Ez egy hasznos komment köszi.
Nekem holnap jön a CX, de ezeket végig nézem rajta és csak utána teszem be a helyére, mert lehet egyből kerek is másikat.
Bar remelem jót fogok kifogni belőle és nem kell ilyenekkel szórakozni, de azért majd félmilliós tétel esetén azért nem tolerálok sok hibát..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Viszont egy eddig nem látott hibába ütköztem. Apple TV-t használok lassan egy éve és ilyennel még nem találkoztam. Egyszerűen elkezd vibrálni és pattogni a kép. A Hdmi kábel lehet rossz vagy mo okozhatja?
[Itt a hiba...]The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Strezi #52835 üzenetére
Köszi. Veszek egy 2.1 kábelt és kiprobalom majd.
Mas, a távirányítóval ugyan tudom irányítani a Telekomos STB-t, de a Guide megnyomásával a kábeles én befogott csatornák jönnek be csak. Erre van valami megoldás vagy azt buktam vele?
-
veterán
válasz blakey #52867 üzenetére
Köszönöm!
4K HDR @ 50 Hz van beállítva most és 4:2:0 így megy a Netflix és stb.
Viszont ahogy elindítottam egy 4K DV-s anyagot elkezd akadozni és a képernyő el-el tűnik és fent kiírja, hogy HDR. Kábel lenne a ludas?
Amint átviszem a Chroma beállítást 4:2:2-re elkezdi a pattogást ahogy a videón is van. Akkor valószínűleg a kábel a gyenge és abból ajánlott jobbat vennem? 4:4:4 nem is jön ki vagy ahhoz még magasabb beállítás kellene?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz blakey #52870 üzenetére
Azóta megszerkesztettem a hozzászólásom, mert ahogy írtam a 4K DV tartalom esetén is elkezdi az ugrálást csak HBOGO és Netflixnél nem csinálta.
De PS5-nél sem volt semmi gond...
Veszek egy normális kábelt, remélem annyi a gond. Köszi![ Szerkesztve ]
-
veterán
Az a baj a 3 méter kell, mert a 2 nem ér el a géptől a TV-ig..
Köszi csak telefonon annyit ütöttem be, hogy 2.1 HDMI aztán az Alzát hozta kis és ott nézelődtem.
Ebből a 3 méteres már veszít a jelből vagy miért nem ajánlott?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Ez így a legjobb ahogy leírtad a trükkre.
Vidzont az általam linkelt fotók elegek lesznek egy panel cserére valamit, ha az sem jó azt már látni fogja a szervizes és hoz újat bele majs?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Kicseréltem a HDMI kábelt és így most már megy szépen 4K dolby Vision el 60 Hz-en az Apple TV viszont egy kicsit sárgásabbnak látom mint amúgy amilyen volt ez direkt ilyen vagy csak nekem furcsa?
-
-
veterán
válasz daneel_hu #52930 üzenetére
55”.
#52931 Köszi, nem ez tart életben és nem is néztem eddig utána mivel nem foglalkoztatott a tv igazából egy két hete lett ez nálam aktuális a tv csere és azóta olvasom mi a helyzet és mik lehetnek a hibák.
#52932 Köszi!#52933 Valóban nem tudom és fogalmam sem volt milyen a jó meg milyen nem. B9 valamiért a használt dolog idegesitett, de az már a múlté. A Q82T az Oled után ég és föld volt szóval most a CX azért lett, mert ez a legújabb és talán a legjobb ami számomra elérhető árban van meg fel millió alatt.
#52934 Lehet az lesz így logikusnak tűnik.#52935 Köszi, egy két napot várok vele és igazából azóta nem is vettem észre. Sőt lehet amúgy sem vettem volna, ha nem “keresem”.
#52940 Köszi, lehet az a tuti.
-
veterán
válasz Celtis #52943 üzenetére
A barátnőm húzza a fejembe az összes tv-t lassan azért akarok várni kicsit.
Egyesek szerint durva egyesek szerint nem így nem tudom mit is tegyek igazából. Lehet elküldöm az LG-nek és ahogy SAS kolléga is mondta az ő dolguk, hogy oldják meg teljesen szépre.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- BMW topik
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest