Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz pitör84 #57655 üzenetére
Változnak az OLED panelek, változik hogy mekkora fényerőt engednek az egyes modellek, miként hűtik a panelt, így biztos változik az is, hogy mennyi idő alatt kezdenek kiégni a pixelek.
De a RTINGS éppúgy binárisan kezeli a dolgot mint eddig, csak a korábbi 1 helyett 2 pontot kapnak az OLED-ek. Később finomíthatnak a skálán ha úgy döntenek, pl. ha az Evo panelek konzisztensen tartósabbak lesznek. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz pitör84 #57648 üzenetére
A CX-nél már 2.0 értéket adtak a burn-in risk-re (a régebbi 1.0-hoz képest). SDR 80-100 OLED fénnyel, napi 12+ üzemórában nyilván "szétégethető" a panel. Valamint látszik, hogy teljesen más a panelvezérlés OLED fény tekintetében is (pl. a tesztek szerint az SDR referencia 100 nit fentebb került a skálán).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz pitör84 #57637 üzenetére
Rtings-ék 2017-es kijelzőt nyüstölnek, az pillanatok alatt be tud égni. Lásd régebben a topicban az én B7-em (fél év alatt 1000-1500 üzemóra után látható logó és egyéb PC statikus nyomok 60-as OLED fénnyel). Azóta 103%-al nagyobbak a piros alpixelek.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Palesztin994
aktív tag
válasz pitör84 #57628 üzenetére
Nekem a legvilagosabb nappalik egyike van, 2 ablak és egy erkélyajtó sor van a TV jobboldalan. Full fényerőn így is teljesen jó, de van távirányítós redőny, így a fényerő nem igazán kell, hogy több legyen. A kontraszt viszont olyan, amit sose hoz egy lcd. Elsőre megvettem a 950es sonyt, aztan végül becseréltem az A8-ra 14 napos elállással és rafizetessel. :) Nagyon komoly tvba 950 is, de akkor se bántam meg, mert amit 4k hdrben ez hoz, az brutál. Persze nyilván pl a pana 2000 még jobb, de na, nekem ez is boldogság. :)
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz pitör84 #57626 üzenetére
Erre emlékszem, ezt a videót akkor csinálták, amikor felröppent a hír, hogy sajnos előfordulhat a beégés, az oled tvknél! Így a Samsung marketing gépezet gyors be indult! Annak idején, volt nálam a B7 meg a Samsung Akkori Q7e akkor egyértelmű volt a B7 előnye! Azóta fejlődött a Qled is, oled nél is ezután növelték a piros sub pixelt, így jobban bírja! Kinek mi jön be, jól tudják ezt a gyártók is! Természetesen akkor a B7 maradt nálam.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pitör84 #57626 üzenetére
Ilyen és ehhez hasonló videó elég sok van a neten. van ahol az IPS LCD-t hozzák ki a legjobb LCD-nek, olyan magyarézattal, hogy besz@rsz . Szóval óvatosan kell bánni az ilyen promocós, másik eszközét lejárató videókkal. Bizonyos százalékban igaz de nem biztos, hogy az a része amit épp bemutatnak. Olyat kell keresni ahol mindkét készülék a lehető legjobban kalibrált és akkor lehet látni, hallani, hogy milyen eltérések vannak. Olyan, hogy tökéletes nincs, ne is keress olyat, olyan, hogy egyik vagy másik gyártó szerint a saját modelljük a legjobb, na olyan van, de azt ne vedd készpénznek.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
wallace 234
őstag
válasz pitör84 #57611 üzenetére
LG cseréli a panelt garanciába, kivéve ha a garancia nem gyártói, akkor más a helyzet! a barátod, CX e gyártói garanciával rendelkezik? Kicsit fura ez mert itt a topikba jó pár embernek, minden szó nélkül cserélték a panelt! Kivéve ha azóta, az LG úgy döntött nem cseréli a panelt!
blakey #57612LCD is beéghet, régen ez előfordult de ma már szerintem, elég extrém dolog kell hozzá. Oled már más téma, ott még néha a jó be állítás se segít. Ezért is cserélik a panelt garanciába! De elvileg ott is sokat javult a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz pitör84 #57611 üzenetére
A beégésnek egy oka lehet, nagyon magas fényerőn használta. Normális, jól beállított OLED 5 év múlva sem ég be.
LCD is beéghet. Annak aki nem tudja használni az eszközeit az inkább ne használja őket és ez nem csak OLED-re vonatkozik, tudom keményen hangzik, de ez van.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz pitör84 #55669 üzenetére
Én amikor kb.1 éve qled vs oled vásárlási szándékkal ide írtam ezt kaptam : [link]
válaszul és ez + a "személyes találkozás" ( Samu q90r+lg c9) engem egyértelműen az oled felé "kergetett" . Pedig ez a Samu volt az utolsó legjobb 4k qled.( Azóta visszafejlődtek )Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
alaves
addikt
válasz pitör84 #55674 üzenetére
Ha nem sok különbséget látsz, akkor nyugodtan vehetsz QLED-et. Másokkal ellentétben én pl. kevésbé látom élesnek az LCD kijelzőt (talán a pausz papír szerű műanyag felület miatt), mint az OLED-et (azonos élesség beáll.mellett). Sőt MM-ben csutka világosban még az OLED-ek közötti különbséget is látom. De, legyen ez az én bajom
-
blakey
titán
válasz pitör84 #55669 üzenetére
Sötétben visszavonod ezt az állítást. Továbbra is LCD és elmarad. Persze nem nézhetetlen.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Segal
veterán
válasz pitör84 #55634 üzenetére
Akkor is minimum az 1080p
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Tyrone89
aktív tag
válasz pitör84 #55631 üzenetére
Szerintem ha valóban főleg 720p tartalommal etetnéd a tv-t, akkor véleményem szerint elég számodra az 55ös. Bár jól skáláz fel az oled, de az ismert mondás szerint szarból nem lehet várat építeni..és ez 65 colnál még jobban kiütközne, főleg 720p felbontásnál. Gondolj bele, az ilyen tartalmakat, filmeket "kifeszíteni" egy full hd-nál is 4szer nagyobb felbontású kijelzőre...nem néz ki valami jól. Szóval ha mindenképp csak 720ban filmeznél akkor inkább 55ös méretet mondanék(ezen kisebbek és közelebb vannak egymáshoz a pixelek) így talán kevésbé lenne rossz a kép ennél a felbontásnál és vélhetően alacsony bitrátánál. Egyébként ha már ilyen tv-t vásárolnál, miért nem néznél rajta 2160p hdr filmeket inkább? Így gyakorlatilag nem is használnád ki a tv képességeit.
-
alaves
addikt
válasz pitör84 #55631 üzenetére
Ha van rá keret: 65-ös. A trumotion játék közben nem kell, az alacsony fps-es (pl. 24fps) forrásnál illeszt be két kép közé egy kiszámított képet. Sok kép beillesztésénél keletkeznek hibák (pl. artifact). Kompromisszum: LG (DJ.2/DB:10), Philips (Film).
-
Avela40
csendes tag
válasz pitör84 #55613 üzenetére
Sajnos csak és kizárólag a saját tapasztalataimat tudom veled megosztani, ez alapján én azt mondanám hogy TruMotion nélkül nagyon hasonló eredményt nyújthat a két modell. De mivel a TruMotion alkalmazása / igénye teljes mértékben ember függő, ezért lehetséges hogy jobban bejönne számodra a vaj sima érzetet keltő hatás, melyet a CX jobban megtud valósítani a fejlettebb processzora miatt. Sajnos 720p-ről nem tudok nyilatkozni, de egy ilyen TV-t lehetőség szerint magas bitrátájú 1080p, de leginkább 2160p-s filmmel érdemes etetni. Én mindig törekedek 2160p HDR10-es filmek beszerzésére amennyiben lehetséges, hogy minél jobban kiélvezhessem az OLED adta előnyöket. A 720p-re visszatérve, nem tudom hogy esetleg a CX mennyivel szebben tudná fel skálázni 4k-ra az adott tartalmat a BX-hez képest, ebben nincs tapasztalom. Ebben is valószínűleg jobban teljesít mint a BX, de ebben nem tudok nyilatkozni.
Battlefield 4 nick: Caprin05
-
F-ECT$
titán
válasz pitör84 #55605 üzenetére
1-2 példa a topicból:
LG BX: Ha a truemotion be van kapcsolva /bármelyik/, akkor kb 1-2 percenként bereccen/beakad a tv adás képe. Ami a durva, hogy a legártalmatlanabb szituációknál is, pl egy studióbeszélgetés közben a szájmozgásnál is észlelhetõ.
így pl. én senkinek nem ajánlanám sem az LG BX-et, sem a Panasonic HZ980-at... olcsók, de sajnos ez a képminőség kárára megy (az most részletkérdés, hogy a mozgásmegjelenítés csorbul vagy épp a maximális fényerő, vagy épp a sokak számára fontos - számomra nézhetetlen - mozgásinterpolációs feldolgozásra).
A BX-re sikerült annyira visszabutítania az LG-nek az alapszériát, hogy már láthatóan rosszabb mint a CX. Előtte nem volt ekkora a különbség, illetve nem is volt annyi hibája a B sorozatnak.
Dive ever, work never.
-
jófejsrác
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest