Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #106599 üzenetére
Ha van rá igény akkor beszerzek egyet
Bevallom, hogy számomra teljesen érdektelen mennyit fogyaszt, egyáltalán nem érdekel, nem ez alapján választok tv-t.
De megértem, hogy tesztben hasznos lehetISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makoss
veterán
válasz Vhiktor #106595 üzenetére
Kár mert hasznos infó lett volna
#106596 Quadgame94 Igen, lenne, de tavaly előtt augusztus óta sajnos nagyon is számít! És itt nem csak a TV a lényeg, sok minden más
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Sasi001
senior tag
válasz anderledani #106597 üzenetére
Bekapcsolt állapotban kikapcsoló gomb nyomva tartása ameddig újra nem indul a tv, vagy esetleg 20-30 másodperc áramtalanítás.
-
anderledani
őstag
válasz alaves #106593 üzenetére
Akkor sincs rendben, hogy visszadob random normálba bekapcsolt állapotban, játék közben.
a menünek van normál(kalibrált) módja, ha ebben van, ugyanolyan a kép, mintha film(kalibrált) lenne. Ilyenkor a színhőmérséklet, fényerő is a film(kalibrált)-nak megfelelő. De van hogy visszaáll normálra. És ELFELEJTI különféle módokra vonatkozóan az auto fényerő beállítást is…iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz makoss #106592 üzenetére
Fogyasztásmérőm éppen nincs
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
nbl2
senior tag
Köszi az infókat.
Never give up!
-
alaves
addikt
válasz anderledani #106590 üzenetére
Ahogy Sasi001 írta, vedd le a 'normal' képmód fényerejét és akkor jó lesz a menü.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
makoss
veterán
válasz Quadgame94 #106588 üzenetére
Köszi de azért Viktort kérdeztem mert neki van pár műszere, gondolom fogyasztásmérője is ... meg gondolom be is tenné vagy ide, vagy videóban.
Egy 65"-os C4-ről lenne szó, nem nagyobbról.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Sasi001
senior tag
válasz anderledani #106590 üzenetére
S95d a menü mindig normál lépmódban van. Szerintem az s90d is ilyen.
-
anderledani
őstag
válasz anderledani #105645 üzenetére
Most teljesen random, PS5 játék közben visszaállt normálra (film(kalibrált)-ról) a képmód… napi első bekapcsolásnál pedig szinte mindig normálban indul a menü, kikapcsolt automata fényerővel (kib@ssza a szemem…)
samsung 55S90D 1201 szoftver (nem talál újabbat)tapasztalt BÁRKI ilyet?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Kuter
senior tag
válasz Quadgame94 #106587 üzenetére
Ja lehet , már öregszem sajnos
[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
RockCNC
senior tag
G4-re most érkezett egy 1717 MB frissítés.
-
addikt
válasz hunspikey #106544 üzenetére
C2 még nem kaptam meg a webOS 24 -et? Vagy majd jövőre? Mert a webOS Re:New program -ban a teljes 2022 -es OLED család is benne van.
Szerk.:
Egyébként érdekes, hogy már Orion TV -n is van webOS, Magic Remote, és elvileg LG ThinQ -hez csatlakoztatható.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Kuter
senior tag
válasz Quadgame94 #106581 üzenetére
És én meg ezt írtam utána " Lehet de nem ezt kérdezte, hanem ,hogy a menübe benne van e. Ezt még én sem próbáltam na de majd most . Gyors ki is próbáltam működik. Pendrive be-tízszer megnyomni a kék gomb. Köszi." Tehát megértettem egyből és meg is köszöntem , nem vagyok gyagyás.
-
alaves
addikt
válasz imre2016 #106580 üzenetére
Teljesen egyéni dolog, hallgasd meg valahol a különbséget. Van aki pl. OLED és belépő LCD között sem lát különbséget. Vagy pl. régen hallottam a 192 kbps vs. 320 kbps mp3 közötti minőség többletet, de most már nem.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Quadgame94
őstag
válasz Kuter #106562 üzenetére
Csak egy G3 és C2 van itthon. Szóval olyan nincs.
"Ez már nincs benne. Szerintem csak szerviz távirányitóval."
Nem kell hozzá! Hányszor írjam le ember? Vhiktor youtube csatornáján és az összefoglalóban is benne van hogyan lehet csekkolni az üzemidőt. Inkább helyette csináltál képeket. Okés...
-
blakey
titán
válasz alaves #106574 üzenetére
Az Apple TV 4k pl. nem támogatja natívan…
- bár egyértelmű, amit írtál, de sokan ezt másképp értelmezik, mert pl. az Apple TV nem lesz néma, ha ilyen hangsávval találkozik, hanem átalakítja a megfelelő csatornaszámú LPCM-be vagy ebben az esetben EAC3-ra. Tehát, az Apple TV minden hangsávot támogat viszont a továbbküldés (raw, passtrough) opció nem támogatott, tehát egy DTS-HD 5.1 az LPCM 5.1 lesz, True HD + Atmos, EAC3 + Atmos lesz, azaz az Apple TV-re van bízva az átalakítás és nem az AVR-re.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hunspikey
őstag
válasz Kuter #106573 üzenetére
Szerintem nem égnek be a mai panelek. Foltosak lesznek, melyek hol jobban, hol enyhébben látszanak, illetve jellemzően függőlegesen csíkosodnak. Persze ezeket csak tesztábrával, tipikusan 5% szürke lehet fülön csípni. De pont senkit se zavarjon mert az elő képen nem látszik. Én a barátomnak átadtam egy C9-est, nálam 4 évet ment napi 8 órát. Aztán totál tiszta, pedig rohadtul nem figyeltem oda. A minap elaludtam netflix előtt, dolby vision ment, na reggel nézem, ki van kapcsolva a TV- tehát belement a 4 órás korlátba. Na , mondom, akkor ennyit erről, volt egy G3-am, ennek reszeltek. Betöltöttem a tesztábrákat, hát kajak még jobban festett mint a legutolsó csekkoláskor. Szóval ez sokszorosan túl van lihegve ma már. Régen biztos volt beégés, áruházban és is láttam, de az inkább a kompenzációs ciklusok kimaradása miatt (kihúzták a barmok az áramból) volt, nem a panel volt szar. Nekem a C9 négy év után ha rohadtul akartam látni, akkor egyedül a szélesvászon lenyomatát láttam, de ez olyan halvány volt, hogy csak spéci módszerekkel lehetett megmondani. Egyenlőtlenül fogyott a panel. De mondom ez 4 x 365 x 8 óra...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
alaves
addikt
válasz imre2016 #106567 üzenetére
Az Apple TV 4k pl. nem támogatja natívan (a legújabb lehet hogy igen, nem tudom). Illetve, lehet, hogy vannak még külső lejátszók, amiben nincs natív TrueHD 7.1. Utána kell nézni, annak, aki teljes értékű TrueHD 7.1-et szeretne. Olyan ez, mint a Dolby Vision mizéria.
-
Kuter
senior tag
válasz nfsu17 #106572 üzenetére
Ö a ludas . Nekem most lett meg a második oledtv-m . Ez előt egy C1 volt vagy van. 3 éve folyamatosan 80% oledfénnyel üzemelt napi 6-10 órát tv-streem vegyesen . A panel teljesen homogén beégésnek még a nyoma sincs. Én úgy gondolom , hogy lehetnek érzékenyebb panelek ugyan abból a szériából. Lehet pont kifogtam. Remélem ennél az új verziónál is igy lesz.
-
Kuter
senior tag
válasz spleenszuru #106566 üzenetére
Szerintem azért valami támpontot ad a tv hátulján lévő firmatábla (matrica) pl én most vettem kb 2 hete, és a hátulján lehet látni, hogy 10/2024 gyártású. Mediamarktban vettem. Lehet, hogy még a dobozon is rajta a gyártás ideje, sajnos ezt már nem tudom megmondani, mert a dobozt kidobtam.
-
addikt
válasz spleenszuru #106566 üzenetére
Valószínű azonos modellt kapsz, ha ilyen lenne.
Az övé azért volt speciális eset, mert kifutó modellt vett, és valószínű a maradék már nem új készülék volt.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
spleenszuru
őstag
válasz Quadgame94 #106558 üzenetére
Közben megkerestem a videót.
Egyébként egy ilyen screenshottal pl. lehet reklamálni, igaz? Vagy akár a pendriveon lévő fájllal.
Csak ha a fórumtárs korábbi példáját nézzük, hogy ő újabb modellt kapott, akkor velem vajon mi lenne, adnak egy G4-et?
Malaka!
-
Kuter
senior tag
válasz ρσгτσ #106564 üzenetére
Lehet de nem ezt kérdezte, hanem ,hogy a menübe benne van e. Ezt még én sem próbáltam na de majd most . Gyors ki is próbáltam működik. Pendrive be-tízszer megnyomni a kék gomb. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #106560 üzenetére
Az én tapasztalatom mást "mond", az összes F1-et nézem, néha egyéb csatornákat is, 2 óra után nyoma sincs a logóknak, pedig a pixeleltolás nálam ki van kapcsolva, a logóvédelem nem, tehát az teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kuter
senior tag
válasz Quadgame94 #106558 üzenetére
Vagy valószínűséggel neked nincs ilyen tv-d , nekem van. Tések itt vannak a képek. De itt nem szerepel üzem idő.
-
alaves
addikt
válasz nfsu17 #106560 üzenetére
Ha a védelmek be vannak kapcsolva és 100-120 niten SDR TV-zel, akkor biztosan nem lehet gond. Egyébként nem a fehér logók veszélyesek, hanem a színesek (nick, filmbox, stb.). Aki csutka SDR fényerővel TV-zik naphosszat, annak valóban a miniLED a megoldás.
-
nfsu17
veterán
válasz spleenszuru #106553 üzenetére
Amúgy tényleg vicc, ja (ha így van)... nézel egy két órás F1 futamot, és rossz szájízzel kelsz fel a tévé elől, hogy "bakker, az m4 logó az nem tett most jót szegény tévének, jajjj...jajj"
-
alaves
addikt
válasz apszi #106552 üzenetére
A bios-nak is be kell jönni, csak idő kell. Most néztem (a leírásomban lévő konfig.-al) PC bekapcs. után del. nyomkodásra 45 mp múlva jött a bios (mire felpörög a 6 sata-s és 2 USB-s HDD). Nálam felbontások bekapcs. után (amit érzékelt a TV gamebar): 1280x1024/60Hz > 720x480/120Hz > 3840x2160/120Hz
-
Quadgame94
őstag
válasz spleenszuru #106557 üzenetére
Vhiktor csatornáján ott a videó és a összefoglalóban is ott van. Ne hallgass másra.
Kuter: Ez nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kuter
senior tag
válasz spleenszuru #106548 üzenetére
Ez már nincs benne. Szerintem csak szerviz távirányitóval.
-
Quadgame94
őstag
Persze hogy rossz. Ha folyton valaki leállítja a filmet, főleg HDR-ben majd 6-8 percig ott marad akkor ez hosszú távon simán okozhat gondot. Bár az LG úgy gondolja hogy aki OLED-et vesz az vigyáz rá úgy is, amiben van igazság... de akkor is totál érthetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
Ezen gondolkoztam én is, biztos már nem annyira gáz a panel szempontjából.
Én arra értettem, hogy az appokat nem zárkóztatják fel a gyártó új szoftveréhez...Én manuális lehetőséget, csak a képernyő kikapcsot talátam.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz fenergie84 #106542 üzenetére
Amúgy az olyan sok? Mert egyre többet olvasni, hogy annyira nem érzékeny már az OLED.
Illetve manuálisan nem lehet aktiválni?Malaka!
-
apszi
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz spleenszuru #106548 üzenetére
Összefoglalóban benne van
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
LG C4 üzemidejét hogyan tudom lecsekkolni? Kell valami speciális cucc hozzá?
Redditen ezt találtam, de írtak alá páran, hogy nem mutatja nekik:
"On the remote, click the gear button to access the settings. In the menu that's displayed, click the gear icon at the top. A menu will be displayed. Click on "Support" and in the sub-menu click on "TV Information". The total TV power-on time will be listed in that list of information."
Köszönöm.
Olvastam itt a korábbi Euronics rémsztorit a 11 ezer órás TV-ről, viszont már csak ott tudnám megvenni, ha nem rendelni akarom, és félek ettől a használt TV dologtól kicsit.
Malaka!
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Rambi2 #106512 üzenetére
Ha virágboltból töltesz le, és UFO971 release, elvileg már ő úgy csinálja meg hogy megy mp4ből is a profil 8 DV. Ha nem akkor át kell muxolni ahogy írták TS-be. Egyébként ufo a torrentek nevében feltűnteti hogy profil 8 vagy profil 5 DV e az adott film. A profil 5 az megy mp4ből..a profil 8 a gond, az is csak azért mert a webos 24es frissités elrontotta. De TS-be muxolva működik.
-
alaves
addikt
-
imre2016
csendes tag
4-5ezres bitratenél nem irja ki hogy atmos csak ha 700 bitrátásaknál irja ki. Gyári hdmi vel öszekötve tv lejátszojával nézem a filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz fenergie84 #106540 üzenetére
A két számjegyű firmware okozza. C3; C4; G3; G4 mind megkapta és elmúlt a screensaver.
Van aki azt mondja csak a futó appokat kéne felzárkóztatni, hogy hívják meg az új firmware szerinti screensaver funkciót, de én azt látom ez csak nem akar bekövetkezni és azt meg nem tartom reálisnak, hogy senki az app fejlesztők közül nem képes megírni az appját úgy hogy megint 1 perces legyen a SS., miközben már mindegyik app többszörösen is lefrissült és még se.
Szóval feladtam személy szerint, én kiemelten figyelek arra hogy ne maradjon ott semmi, már hatalmas rutin a gyorsmenüben rányomni a kép ki opcióra.
-
Csandi
őstag
válasz fenergie84 #106540 üzenetére
Jött szoftver update amitől csak 30p után kapcsol be.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Akihnek C4 van, tőlük kérdezném:
A tv-n be szokott nálatok kapcsolni a képernyőkímélő?
A C2-mön simán, rövid idő után bekapcsol. A C4-nél azt vettem észre, hogy nem.
A beállításokban be van kapcsolva, de még egyszer sem láttam, hogy bekapcsolna.
Mit nézhettem el?
-
imre2016
csendes tag
Sziasztok, vettem G3-hoz Samsung Q990D-t, a filmeket hordozható merevlemezről játszok le. Mi az oka, hogy a 4-5 ezres 7.1 hangsávot nem játsza le?
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz ricsip #106527 üzenetére
Ha nem is 5 perc, de 10-15 percbe belefér. Én így szoktam: Inviska mkv extract-al DTS hangsávot kiszedem > Audacity-be beolvas, majd export ac3-ba > mkvtoolnix-el beteszem az ac3 hangsávot.
-
-
ricsip
addikt
válasz evitiguF #106515 üzenetére
Ha a tv-n futó médialejátszót használnád valamilyen nas-ra letöltott .mkv filmhez, az a dts-t ilyenkor sehogyan nem kezeli. Átugrik a következő felismert nem-DTS hangsávra (ha van több hangsáv is az mkv-ben). Ha a végére jutott a hangsávok listájának, de nem talált olyat amit felismerne, akkor pedig némafilm lesz.
Ha tv-ben fut a netflix v. más streaming kliens app, azok tudnak róla h. samsung tv nem kezeli a dts-t, és automatikusan olyan hangsáv formátumot választanak helyette, amit ismer a tv-d.
Ha külső lejátszó eszközben nyitod meg az mkv fájlt, és a tv csak a megjelenítő (+megszólaltató, azaz hangszóró) egy hdmi kábelen keresztül, akkor 2 lehetőséged van:
1) a külső lejátszóban beállítod h. a dts hangsávot kódolja át PCM-be és azt küldje át a HDMI kábelen a tv felé (a képpel együtt). Ez àltalában minőségromlással is jár(hat), mert pl. a 7.1-es lossless DTS HD-t 2.0 sztereó PCM-re kódolja át.
2) Vagy a külső lejátszón ha van lehetőség pl. szétválasztani a képet ill. a hangot más-más kimenetre, akkor a képet hdmi-n kiküldeted a tv-re, a dts hangot meg egy másik kimeneten (ami lehet hdmi vagy optikai esetleg rca) egy a tv-től különböző hangrendszerbe: ami lehet egy soundbar, vagy erősítő, esetleg direktben külső hangszórók.[ Szerkesztve ]
-
-
hunspikey
őstag
Samsung, Philips védi magát. Nem könnyű beégetni - igazából rettentő sokat kéne rajta aktívan dolgozni. LG is védte magát, de mostanában jött új szoftver ami után még mindig nem állították vissza a rendes azonnali screensaver-t szóval jelenleg itt van esély némi oda kokszolásra ha rendszeresen ténylegesen órákra ugyan az kint van nagy fényerővel. De azért ezt se úgy értsd, hogy pár hét alatt.. Nem, majd pár hónap alatt.
-
Kuter
senior tag
Üdv mindenkinek.
Valaki, akinek lg c4 van megpróbálna nekem lementeni usbre a csatorna listát és után vissza tölteni, hogy működik-e. Nálam nem megy, vagy 6 pendriveval próbáltam. Rendesen mutatja, hogy menti a csatorna listát, meg azt is, hogy vissza tölti. Újra indul a tv 5 másodperc múlva az nincs egyetlen egy csatorna sem. A C1 oledemnél tökéletesen működött, működik még most is. Lehet szoftver hiba? Köszönöm.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
alaves
addikt
válasz evitiguF #106515 üzenetére
Külső lejátszóról közvetlenül a DTS képes soundbar-ra vagy erősítőre tudsz DTS-t küldeni. A TV is fog szólni külső lejátszóról, ha a lejátszón beállítod, hogy a DTS hangot PCM-ként küldje a TV-re. A TV streaming app.-oknál nincs probléma. A TV belső médialejátszója nem olvassa a DTS sávot. Ha feltétlen kell az mkv-ból a DTS, akkor külső lejátszó (akár a telekomos android box is jó vimu playerrel /kényszerített képfrissítéssel kadencia helyes/).
[ Szerkesztve ]
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, és egyetlen kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni.
LCD tv-ről szeretnék OLED-re váltani, de a beégés miatt bizonytalan vagyok. Nálunk a gyerekek néha nem kapcsolják ki a tv-t csak pause-lik vagy ott hagyják a netflix kérpenyőjét egy órára is. Mivel LCD tv van ez nem okozott eddig semmi gondot, de mi a helyzet egy OLED tv-vel, az mennyire tolerálná az alábbi képet a képernyőn egy órára és elég gyakran?
Köszönöm,
Üdv,Never give up!
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
samsung oled tv-nél a dts hiány az miben ütközik ki pontosan?
Ha a samu rendszerén (tizen) alatt indítok valamilyen appot, (netflix, hbo, medialejátszó) ahol a médiának van DTS hangsávja, akkor az néma lesz, nem fogja lejátszani, jól értem?Mi van akkor, ha van egy médialejátszó, pl nVidia Shield, és onnan indítom netflixet, hbo-t?
a tv hangszórói akkor sem szólalnának meg?
ezt egy soundbarral, hangrendszerrel meg lehet oldani? -
alaves
addikt
válasz apszi #106511 üzenetére
Úgy értettem, hogy két HDMI jel változás között nem telik el annyi idő, hogy meg tudná jeleníteni a képet, vagyis egybefolynak a pillanatnyi fekete képernyők és akkor lesz kép, amikor már a vga driverben beállított HDMI jel lesz véglegesen. Nálam lassú a boot HDD-ről, úgyhogy ha kirakom állandóra a gamebart, akkor látom, hogy kb. 2-3 felbontás is van mire megjelenik a desktop.
[ Szerkesztve ]
-
Rambi2
csendes tag
Sziasztok! Meg tudnátok mondani, hogy az lg g4 médialejátszója milyen videóformátumokat kezel? 3 DV mp4 filmből nekem egyiket sem ismeri fel.
Galaxy S21FE, Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE, LG G4
-
apszi
őstag
-
sinick
senior tag
válasz Chartmen #106505 üzenetére
Valószínűleg ledarált műanyagból van.
(90-es évek végén 2000-es évek elején ilyen fröccsöntő-összeszerelő gyárban voltam meós. Egy nagy híradástechnikai gyárnak gyártottunk komplett összeszerelt híradástechnikai eszközökhöz előlapokat két helyre, a belföldi és francia gyárakba. A magyar gyárba kelet európai piacra ez mehetett, ha nem feltűnő helyen volt, a francia gyár az viszont nyugat európai piacra gyártott, emiatt szerződésbontással is fenyegettek. Ugyanis a ledarált műanyag felhasználása tilos volt, idővel vetemedik, széleken elválik és ahol éles kontrasztú vonalak vannak, annak mentén törik is az anyag. Utoljára pár éve egy nagy nyomtatógyártónál láttam ilyet a nyitható fedlapon.) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Chartmen #106505 üzenetére
Kép róla?
-
Chartmen
csendes tag
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés, de most vettem a Mediában egy 48-as c4-et.
Kibontották ott előttem persze, hibátlan a kijelző, de a hátlapi része számomra meglepő volt.
Ilyen márványos vagy füstös valami. Olyan mintha kopott lenne vagy rosszul újrahasznosított műanyag lenne kevert színben. Azt mondták ez ilyen design.
Az 55 ös volt kiállítva annak megint teljesen más hátlapja volt ilyen velúr anyag hatású. De az úgy rendben is volt.
Van egy c1-em ott szép homogén hátlap van teljesen más is.
Persze okés nem azt nézni az ember, csak még is furcsa.
Illetve érdekes hogy míg a 48-as kávája olyan kb mint a c1-esé ( mármint papír vékony ) úgy az 55-ös méretben már bő 1 cm vastag.Ez így a jó az új szériáknál?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
G4 a falon
Félve kapcsoltam be a tinting miatt, de elsőre teljesen homogénnek tűnik.
Érdekes, hogy egy ilyen 99% kijelzőből álló lapos valami is tud annyival igényesebben megjelenni, mint egy olcsó LCD. -
alaves
addikt
válasz apszi #106499 üzenetére
1. hunspikey által említettek
2. Resetelt az alaplapi bios és a gyors ellenőrzés (vagy hogy hívják most) bekapcsolódott (vagy bekapcsoltad).
3. PC indításnál (pláne ha SSD) többször változik a HDMI jel (pl. felbontás), amíg a desktop megjelenik és a TV felbontás változásnál mindig egy pillanatra fekete képernyővel válaszol, és ha elég ideig kap egyforma jelet, akkor lesz kép.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest