Hirdetés
- Bevétel nélkül is odadobnak 150 millió dollárt egy AI-chatbotra
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Mesterséges intelligenciával figyelné meg az embereket Franciaország
- A Meta szerint nem az ő pénzük a megoldás az EU-s telekomgondokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
Köszönöm a válaszodat. Első körben ismerkedem az általad linkelt dokumentumokat. De ahogy nézem lesz mit tanulnom, hogy el is tudjak indulni a docker világában
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
haddent
addikt
Huh, jó rég jártam erre
Nem! A Docker (és egyéb modern) konténerizációk esetében a konténerek "ephemeralálisak" (ha van ilyen magyarul
).
Úgy képzeld el a Dockerfile -t, mint egy Makefile -t. Az a recept, mely alapján előáll rétegenként (jellemzően egy utasítás a Dockerfile -ban egy réteg) a kész ephemeral image ami aztán bárhol bárhogyan futtatva ugyanazt eredményezi. Perzisztenciát külön alakítunk ki, utólag, pl mountokkal, stb.Amit te szeretnél, nagy valószínűséggel, az a Dockerfile -al való definiálása annak a folyamatnak, amivel előáll a kész alkalmazásod egy konténerben.
A "B" verzió, fejlesztői környezetként is lehet egy konténert használni. Azaz a Dockerfile -lal egy fejlesztői környezetet definiálsz, amibe aztán belépve tudod fordítani az X-Y speciális programjaidat, majd másnap új konténert indítva friss, tiszta környezetből indulsz ismét.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Új év új kihívás, mely félsiker
Adott itthon 2 gép, OMV6 és Xpenology. Mindkettőn Dockerezek, kezdetben az OMV6-os gépen lévő ddclinet + Nginx Proxy Manager amivel a tanusítványt legyártottam majd működött, de hát muszály volt kipróválnom a CF Tunnelt.
1. OMV6 gép: CF Tunnel Dockerben feltettem, szükséges appokat kiengedtem a netre. Egyetlen apróság amit kellett állítanmo/lefuttatnom az az UDP Buffer Size
Itt kiengedett minden subdomain tökéletesen megy.
Próbáltam ip szűrést beállítani (CF Zero Trust/Access/Application), viszont 5-10 perc után ha belépek újra, kér CF-es E-mail belépési kódot random. Ez mitől lehet? Beállításom: [kép]
Laptopon/telón, wifi és mobilneten kipróváltam, random kér CF-es E-mail Access-t és mailben kapott kódot kell beírnom, hogy továbbdobjon a domain-re.
Hogy tudom beállítani, hogy tökéletes legyen a szűrés, és csak magyar és német IP-ről tudjak belépni?2. Xpenology: Itt CF Tunnelen belül létrehoztam egy új Tunnel ,,profil" ahol a szükséges subdomaineket(CNAME) létrehoztam, viszont inkognitóablakban kipróbáltam 502-es error-t kaptam
Ilyesmi hbaüzenetet kapok, ez mitől lehet?
2023-01-03T17:35:05Z ERR Request failed error="Unable to reach the origin service. The service may be down or it may not be responding to traffic from cloudflared: x509: cannot validate certificate for 192.168.50.48 because it doesn't contain any IP SANs"....Restart után Argo Error 1033-at kaptam.
Valakinek volt hasonló problémája?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, annyi fejleményem volt, hogy tunnelen belül német ip-ről nem érem el a domaineket, csak magyarról, viszont most sikerült kiküszöbölni az e-mail kérést, mert kikapcsoltam az alábbit:
- CF Tunnel => Zero Trust => Acess => Application => egyik profil kiválaszt/subdomain amit konfiguráltam => Authentication menüpont:
- Accept all available identity providers :zöld(bekapcsolva)
- alatta aktív volt a One-Time PIN, amit kikapcsoltam.Német IP-ről 403-as Status kódot kapok, magyar oldal megy, ami egyenlőre jóhír nekem.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Napközben megpróbálom, mert szerintem rossz helyen konfigurálom: Link
Vagyis pontosabban a Tunnelben lévő IP szűrés(Ország alapján) szerintem csak úgy enged majd be kód nélkül az adott IP-ről ha már 1x bejelentkeztem kódddal/e-maiiel.Viszont lehet a főoldalon kellene a Security / WAF (Web Application Firewall) menüpont alatt.
-
stigma
addikt
Nah, félsiker, vagyis kéne egy kis értelmezési nekem
OMV6-os subdomain-ek tökéletesen , a netre kiengedett alkalmazásokat elérem magyar és német ip-ről, ahogy írtam.
Viszont a Xpenology-os alkalmazásokat is elérem, viszont ott volt 1 trükk, hogy az alábbi menüpontot be kellett kapcsolni:
"No TLS Verify : No TLS VerifyDisables TLS verification of the certificate presented by your origin. Will allow any certificate from the origin to be accepted."Ez ponosan mit is jelent?
Ezt bekapcsolva az általam szükséges alkalmazásokat (Xpeno bejelentkezés és Photo-s) is megy.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok. Nem vagyok túlzottan expert a témában, ezért a Portainerben stackekkel szoktam konténereket létrehozni
(OMV-t használok Raspberryn.) Egy valamire nem találtam megoldást: hogyan lehet úgy létrehozni egy konténert, hogy NE induljon el automatikusan a létrehozást követően? Hibába írták a neten több helyen, hogy az adott stack kód végén az legyen, hogy "restart: no", nekem akkor is elindul a konténer deploy után. Van erre valami működő módszer? (Portainer beállításai között sem találtam erre vonatkozó opciót.) Köszi előre is.
-
DarkChild
senior tag
Az előző kérdésem stornó, megoldottam
Viszont közben felmerült egy másik probléma, amire nem találok megoldást, még a ChatGPT-ről is lepattantam. A glances nevű erőforrás monitorozó alkalmazást akartam konténerizálni a Portainerben egy stack segítségével, de úgy, hogy jelszóval legyen védett a böngészőből való elérése (ebből a doksiból indultam ki).
Létrehoztam a szükséges "pwd" fájlt, átmásoltam a "/secrets/glances_password" almappába a doksiban megadott paranccsal (ez a mappa ugye a root mappából érhető el a "/run/secrets/glances_password" útvonalon), ám a stack deployolása nem megy végbe, ezt a hibaüzenetet kapom: "failed to deploy a stack: Container glances Creating Error response from daemon: invalid mount config for type "bind": bind source path does not exist: /data/compose/37/run/secrets/glances_password"A YML script idevágó része így fest:
secrets:
- source: glances_password
target: /root/.config/glances/admin.pwd
secrets:
glances_password:
file: ./secrets/glances_passwordA leírtak alapján valaki meg tudná fejteni nekem, mi lehet a gond?
Ezer hála és köszönet -
DarkChild
senior tag
Előző kommentem is stornó, ezt is sikerült megoldani.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
DarkChild #1459 üzenetére
Ez egy segítő jellegű topik, lehet hogy másnak is lesz hasonló problémája később, ha rájössz valami okosságra, sose baj ha leírod. Később is lesz aki megköszöni. Pl. az elsőt én se tudom hogy írod be a portainer stackbe (ami egy docker-compose file).
[ Szerkesztve ]
A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
DarkChild
senior tag
Jogos, bár pontosítok: az első esetben nem megoldottam, hanem megkerültem a problémát
Elméletileg azt írták több helyen, ha a compose fájlban az szerepel, hogy restart: "no", akkor nem indul el automatikusan a konténer, de ez nem igaz, akkor is elindul (legalábbis nálam).
Az én problémám az volt, hogy néhány konténer internet hozzáférését össze akartam kapcsolni egy VPN-kliens konténerrel (gluetun), vagyis hogy csak azon keresztül érjék el az internetet, de ehhez a létrehozást követően mindig le kellett állítani a VPN-függő konténert, átparaméterezni, majd újraindítani, ami nyilván idő.
Ezt kerültem meg azzal, hogy az átkonfigurálni szándékozott konténerek compose fájljába beírtam, hogy "network_mode: container:gluetun" és ezzel már az indításnál a VPN konténerhez van kötve a netelérése, így már nem probléma, hogy azonnal elindul, hiszen a fentebb leírt folyamat is teljesen kihagyható.
Nem ismertem korábban ezt a módszert, szóval ez a megoldás még jobb is, mint amire eredetileg számítottam
--------------------------
#1460szpeti40: Köszi. Úgy látom ennek a konfigurálása már bőven meghaladja az én minimális Docker tudásomat -
paizinho
tag
Szép estét! Sziasztok!
Cloudflare alá bevihető domain témában szeretném a tanácsotokat kérni.
Magán felhsználásra szeretném a domaint, lekérdeztem nem foglalt a név.
Van jelentősége, hogy magyar vagy külföldi regisztrátornál intézem?
Itt és más fórumokon is többször felmerült a Namecheap, mint lehetőség.
Úgy láttam, itthoni regisztrátornál a magyar domain-ek olcsóbban, a küldföldinél pl. a .com-s olcsóbb. De ott lehet, hogy a megújítás viszi el a hosszú távú költségeket.
Technkailag (napi használat) azt gondolom nincs jelentősége a hol regisztrálok kérdésnek. De lehet, hogy nem ismerek minden szempontot (sőt :-)).
Inkább magyar oldalra húznék, de előfordulhat más szempont is.
Van esetleg javaslatotok magyar regisztrátorra?
Köszönöm ha szántok időt megválaszolni. -
cSuwwi
aktív tag
válasz
paizinho #1463 üzenetére
.hu-t csak magyar regisztrátorral tudsz bejegyeztetni, 2000 Ft körül van 2 évre az alja
.com-ra keress valami olcsót, vagy ha nem kell ilyen mainstream domain akkor pl. xyz meg egyéb fancy nevek vannak 1-2 dollárért is, pl. porkbun-nál, azt meg fenntartásra átviszed a cloudflare-re ha úgy kényelmesebb. a renew díjat mindig nézd meg ne érjen meglepetés.A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
paizinho
tag
Sziasztok!
Köszönöm a domain-s segítségeteket / információkat.
Végül Forpsi lett, hu domain-el. (volt az első évre 50%-s kupon is :-) )
Legyen szép napotok! -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Dockert nem sokat használtam még, most hogy újra húztam a Rapsberry Pi-met, gondoltam amit lehet docker alól futtatok, feldobtam a SyncThing-et is. https://hub.docker.com/r/linuxserver/syncthing
Elindul, belépek, az eszközök megtalálják egymást, viszont van egy problémám!
Valmiért csak akkor megy a szinkronizáció, ha kiengedem global-ra (nyílt internetre) a SyncThing-et, és így a helyi hálón lévő 2 eszköz a WAN kapcsolaton keresztül kommunikál, amit nem szeretnék, de ha úgy állítom be, hogy csak a LAN-on keressen kapcsolatokat, akkor meg nem találják meg egymást az eszközök.
Gondolom, hogy ezt a "hibát" az okozhatja, hogy konténerben fut, elszeparálva a SyncThing, ha nincs ötletetek, mit lehetne ezzel kezdeni, akkor felrakom rendesen a progit, de szeretném megérteni a dolgot, hogy miért nem látják helyi hálón egymást az eszközök, és miként lehetne megoldani a dolgot. -
PistiSan
addikt
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
PistiSan #1470 üzenetére
A reference-ben is benne van: [link]
--network="host" illetve a többi lehetőség is. 1 konténer compose nélkül is kezelhető cli-ről, ha stacket használsz akkor kell(het) a compose (de kényelmesebb is kezelni). Tegyél fel egy portainert akkor böngészőből is tudod kezelni és abban is van compose support. Nekem is van rpi-n docker, portainerből meg kb. 15 féle service fut rajta.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
-
szuszinho
őstag
Használ valaki Nexust, mint Docker repository?
-
gazso75
aktív tag
nextcloud nektek az utolsó frissítéssel, nem rogyott meg ?
nekem ennyi van:
This version of Nextcloud is not compatible with > PHP 8.0.
You are currently running 8.1.16. -
DIEGO15
őstag
Sziasztok. CF Tunnel-el próbált már valaki Home assistant kiengedni? Nekem nem jön össze. 400: Bad Request dob. Minden más konténer simán megy.
-
stigma
addikt
válasz
DIEGO15 #1483 üzenetére
Hi, már HA-m nincs mert a kisgépem amin futott darabokra szedtem és eladtam, de csináltál egyéb mást HA-ba, mint konfigurálás?
Configuration.yaml fájlban rémlik ilyesmi?
http:
use_x_forwarded_for: true
trusted_proxies:
- 127.0.0.1Asszem én is még a CF-es ipv4 és ipv6-os hivatalos ip-et is megadtam + talán a helyi hálózatos server címét amiről fut (192.168.X.X)
Nem mondom 100%-ra ez a megoldás, mert én is szívtam vele egy csomót sajnos.
HA amúgy VM-ben fut vagy külön gépen?[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Tudtok segíteni Digis servlet Plex integárlásában?
Részben siekrült, részben nem, leírom bővebben.
Itthoni NAS-on Plex fut, 2 db Coreelec lejátszom van. Coreelec Boxokra PlexKodiconnect app van telepítve, ami annyit takar, hogy mindkét lejtászóvál, ha valahol megállítom, akkor ugynanonna tudom folytatni.
Viszont most szeretném, ha az Digi Online ~50 csatorjánát látnám a boxom.
Eddig amit elértem vele:
- Dockerben az alábbi konténert a emgfelelő paraméterekkel futtattam : Link
- m3u8 és EPG XML fájlok legenerálódtak
- Windows 11-es laptopon VLC-ben a csatornákat , betallózom elérem és megy.Amit viszont szeretnék, az az, hogy a Coreelec lejátszómon tudjam nézni, aminek 2 megoldása van:
1. Coreelec (CE) boxra IPTV Simple Client alpalmazást leszedtem de sem remote linkként, sem local pathként (lementettem a fájlokat az eszközre) nem tudom futtatani sajnos.
2. Plex-be bele szeretném integrálni, mert a PlexKodiConnect appal el fogom tudni érni a linuxos Coreeelc lejátszón.2. megoldással próbálkozom, fél sikerrel:
- Gazsó furomtárs( ha te hoztad létre köszi) által ltrehozott kontlner fut töéletesen, m3u8 és EPG.xml fájlok generálódnak. => Link
- leszedtem egy xTeVe által létrehozott konténert, amit egy leírás alapján léterehoztam:
xteve konténer
Leírás
- Plexbe integáltam, műsorújság,minden lejött és be is töltődött Plex-be.
Viszont ha Plex webes felületén tesztelném az alábbi hibaüzenet van :
"Nem sikerült a csatorna beállítása. Kérjük, ellenőrizze a vevő egységet vagy az antennát."Tud valaki nekem ebben segíteni?
Logból sok mindent egyenlőre nem látok.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gazso75
aktív tag
Hali,
Itt válaszolok, hogy más is lássa.
Igen én voltam
Én a Kodiban felraktam a TVHEADEND klienst, azon keresztül használom.
Ennek ugye feltétele még egy TvHeadend docker is, ami feldolgozza a servlet linkjét.
A simple TV-vel sosem próbáltam, mert a célom a megállítás/felvétel/programozott felvétel volt. -
stigma
addikt
válasz
gazso75 #1489 üzenetére
Hi, sikerült megoldani a problémát, eddig lekopogom 5-10 percet néztem és megy.
Amire szükség volt/van:
1.gazsi75 fórumtárs konténere: https://hub.docker.com/r/gazso75/digionline_drom4x
2. Az itt feldolgozott xml és m3u8 fájlokhoz egy másik konténerre: https://hub.docker.com/r/dnsforge/xteve
3. Coreelec boxra fel kell telepíteni az ffmpeg-et :
SSH-n belépsz, majd ha nincs fenn az opkg csomag akkor lefuttatod az alábbiakat:
installentware
opkg install ffmpegMajd CE restart
4.Utána IPTV Simple Client-et felteszed a CE-re , remote linkként az xteve konténer által generált m3u és xml fájlokat remote linkként beírod.Majd itthon egy másik boxon is tesztelem még eddig kb 5-10 percet néztem, és működik úgy néz ki.
Aminek még utánajárok, hogy 1280x720 (720p) és 720xvalamilyen felbontás van amiben tudja az ember nézni a csatornákat.[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Na ezt majd kipróbálom én is
-
stigma
addikt
válasz
szuszinho #1491 üzenetére
Hi, remélem sikerül neked összehozni mint nekem, és remélem stabil lesz.
webes felületen a sport1 mondjuk HQ-ban megy, szóval lehet még az Inputstream ffmpeg-ben kell majd még valamit beállítanom szerintem.
Ha kisérletezel és van megoldás a felbontás javítására ne tartsd magadbaUgye ehhez hogy működjön kell egy Digi-s előfizetés , ahol be vagy reggelve a digis ügyfélkapuba.
-
cSuwwi
aktív tag
A hivatkozott github repot (dromax) én tartom karban. A gazso féle dockerhub-os megoldás nem tudom frissül-e ha én frissítek rajta, és ahogy látom csak arm64-et ad, de van armv7 és v8-ra is buildem (ez kell pl. raspberry pihez). Javaslom inkább imagenek azt használjátok amit a githubon buildelek, ott van az image linkje a dockerfileban.
Ez az xteve ahogy látom csak más formátumot ad ki, ha csak ennyi a változása, ezt bele tudom varrni alkalomadtán, hogy csak ezért ne kelljen egy külön konténert futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Megnéztem mit ad ki az xteve, és pár extra attrib van az xmlben és az m3u8-ban, amúgy sima proxyként üzemel. Annyi előnye van, hogy a webes felületén össze lehet legózni milyen csatornára van szükség (ha nem kell minden).
A következő updatenél majd belerakom ezeket, így az összes csatornára tudok adni majd közvetlen kimenetet, ha kell szűrni akkor az xteve-vel lehet (beírom majd a leírásba).
Mivel van nem docker edition is (az eredeti amiről forkoltam én is), docker only verzió lesz belőle. Csak ki tudja mikor...A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót, egyben gratulálok és köszönöm, hogy létrejött az alábbi konténer.
Nekem nem szükséges updatelni, mert nekem így is jó, 2 egyszerűen konfiguálható konténert kell használom, nekem így jobb , mint Coreelec alatt parancsokat és csomagokat frissítsek
Egyenlőre 2 boxon teszteltem, a 2 konténer épített NAS-on fut(digi servlet + xteve), ezt pedig egy Amlogic boxon dolgozom fel (IPTV Simple Client - m3u és xml fájlokat).Én úgy vagyok vele, emiatt plusz munkát nem adnék neked, nehogy baj legyen másnak is, én így is elvagyok vele
Én amúgy nem ARM boxon dockerezem - nem azon fut a servlet - Így lehet felesleges kicserélni a gazso féle konténert, de kipróbálom valamikor a tiedet is ígérem.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Lényegében most is ezt használod, csak gazso csinált egy korábbi verzióból egy image-t a dockerhub-ra. Mivel lényegi változás nem igen lesz, valójában frissíteni sem muszáj, csak ha már nem működik, pl. diginél változtatás miatt, ami bármikor lehet. Az új csatornák, epg tudja követni a változásokat, ezért nem kell updatelni. Az arm támogatás miatt javaslom, akit érint.
Ha lesz időm-kedvem hozzá, ki fogom szedni belőle a standalone/osmc fájlokat, csak tisztán docker verzió lesz, így csökkenni fog az image/konténer méret, illetve ezek a minimális m3u8, xml változtatások.A legjobb dolgok "P" betűvel kezdődnek
-
stigma
addikt
Hi, rendben köszi.
Ha változás lesz küld majd el kérlek, igérem kipróbálom és teszteni fogom.
Részemről ez a megoldás most tökéletesen működik, eddig úgy néz ki, hogy megy, de majd a teszt az esi BL meccs valamelyike lesz amit megnézek.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
cSuwwi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud All Apps Licenc kulcs
- Avast vírusírtó kulcsok gyorsan, jó áron
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest