Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz hunspikey #107212 üzenetére
Van ez a beautiful wedding most a top filmek között, azt is mikor elindítottuk meglepődtem még a C4-en is, hogy baszki ez milyen jó fényes, más miért nem ilyen. Aztán lehet az nem is egy extrán magas nites film, de az elmúlt releasekhez képest határozottan fényesebbnek tűnt már rögtön a nyitójelenettől.
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #107212 üzenetére
Elfogadom, G3 színfenyerő miatt nagyobb lépés és nekem is G3 kellett volna írjak...de felesleges szét erőltetni azt a qrva nit-et....ahogy mondtam ha egy film g3ra van gyartva azaz dinamic metadata max 1400nittel, szét szedi a szemed ...innentől felfelé már csak marketing....
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #107188 üzenetére
Szerintem elérte azt a szintet az oled, hogy már felesleges tovább...minek? Ha egy filmet direkt mondjuk egy c3-c4re csinalnának, azaz max 830nit, és rendes dinamikus metaadat, akkor szét szedi az is a szemed!
Hidd el, hát látom ha van egy normálisan anyag, mocskos erős...főleg meséknek erződik...amin kellene javítani az a nagyon ablakokban lévő fényerő... -
KisZozó
kezdő
válasz hunspikey #107123 üzenetére
A mai felhozatal láttán inkább sokszor visszanyúlok a régebbi idők gyöngyszemeihez.Amikor még tudtak jó mozit csinálni.
Főleg ha ilyen hozzáértő emberek "dolgozzák" meg ezeket a filmeket,mint Tyrone89 fórumtárs.
Köszönet neki."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106864 üzenetére
Remek. Élőszereplős átlagos HDR/DV-nek pedig így kellene kinéznie, mindenféle technikai szempontból (pl. erős hátérfényben is látszik a szereplő arca, stb.): Falling for Christmas (2022). Ennél lehet jobb is, de legalább az átlag ilyen lenne.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
addikt
válasz hunspikey #106801 üzenetére
Nem kérdés, hogy jobb -e az OLED. Az már inkább, hogy ilyen használatra van -e értelme 50 százalékkal többet, vagy akár dupláját kifizetni.
Oké, nem sima QLED -et nézek, de ott van például a 75C805 és a 77B4. Utóbbi közel duplája. Biztos lesz még akció, vagy éppen lehet kuponozni is, de akkor is azért nagyon más árkategória.
Persze lehetne még egyéb részletekbe menni. Pl. szoftver, garanciális háttér, alap garancia ideje, fényerő, betekintési szög...stb.
Nyilván ezt mindenki döntse el maga.
Nálam az OLED a top, de szerintem nem (/sem) minden esetben, és nem minden felhasználásra az a legjobb választás. Vagy éppen nincs túl sok értelme. De ez tényleg tökre egyéni dolog. Nekem ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
HUNgabus
senior tag
válasz hunspikey #106739 üzenetére
Jogos nem irtam árat, sorry
Igazából nem tudom meg mennyit szánnék rá, 8-10M biztos nem, ha lenne se.
2M a max szetintem.
Voltam már par helyen megnézni a projektorokat, több milliós cuccok, de sose lesz olyan HDR meg képük mint egy TVnek.
Most az irodában egy VA paneles Panasonic van, 50" s kb másfél méterről nézem. Tűrhető. Épp ezért gondoltam veszek egy 77" vagy nagyobbat, S átrendezem inkább a "mozit".Tényleg, nem tud vki olyan helyet ahol megtekinthető a Bravia 9?
Köszi
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106665 üzenetére
Azt nem igazán értem, hogy miért nem egyforma az SDR és HDR módok teljes ablakos fehér fényereje több TV-nél vice versa (pl. B4, G3). Nekem az logikus, hogy kb. egyforma (pl. S90C/S95C/S95D, X955, A95L). Pl. B4-nél mi értelme HDR-ben levenni 144 nit-re, amikor SDR-ben 242 nit-re van belőve (G3 225/305).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106633 üzenetére
Pedig á kándálló fölé váló á lápostíví, mint junájtid stécc, jú nó
Amúgy nálunk sincs tűz. A tárasházban sajnos csak vásárolt áram van, viszont a fűtés forró vízzel a föld alól.
-
spleenszuru
őstag
válasz hunspikey #106635 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Párat még visszakérdeznék. SDR tartalom alatt a TV adást értjük (nincs bekötve még nálam), ill. pl. valami letöltött filmet adathordozón (ez valószínűleg nem is fog érinteni), vagy mást is?
Ennek a kompenzációs dolognak még utána olvasok jobban, úgy magában a TV menüben nem is látok ilyet.
Továbbá van az az OLED gondoskodás menü. Ott a pixelesnél írja is, hogy futtassa rendszeresen.
Van ott valami kötelező opció, aminek egy adott beállításon kellene lennie?Malaka!
-
-
addikt
válasz hunspikey #106544 üzenetére
C2 még nem kaptam meg a webOS 24 -et? Vagy majd jövőre? Mert a webOS Re:New program -ban a teljes 2022 -es OLED család is benne van.
Szerk.:
Egyébként érdekes, hogy már Orion TV -n is van webOS, Magic Remote, és elvileg LG ThinQ -hez csatlakoztatható.[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #106487 üzenetére
" Na ehhez képest sikerül még ezt is elkúrni, mert sokszor látni, hogy poszterizál a rosszul megválasztott tömörítés miatt. Nem nézi vissza? Nem érdekli?"
Nem, mivel teljesen automata a tömörítési folyamat, nem nagyon tudnak belenyúlni (meg nem is nagyon akarnak, mert az pénzbe kerül). Nem véletlenül van az Apple-nél szinte minden DV-ben: kevesebb tárhelyet és számítási teljesítményt kell áldoznia rá, mintha minden formátumból tartana egy-egy példányt. A végponton meg a szoftver majd megoldja, hogy kikerüljön a kijelzőre.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #106462 üzenetére
A HDR hivatalosan csak kis részben szól a csúcsfényekről, a filmek jeleneteinek 99%-a továbbra is bőven az SDR szintekbe esnek. Inkább úgy finomítanám a dolgot, hogy a HDR jobban szól a sötétebb tónusokról, mint a csúcsfényekről.
A túlzottan felhúzott fényerő, különösen azoknál a filmeknél, amiket filmre forgattak, csak ront a filmen. Nagy fényerőnél máshogy működnek a jól megszokott filmes dolgok: lassabban kell pan-olni, nem lehet gyors vágásokat használni, ahogy ez az ábra is mutatja, ami korábban, moziban, 48 nit-en 7sec-es pan volt, az 1000nit-en 21 sec-ig kellene tartson, hogy ne legyen szaggatás (24p-nél), vagy 3x-ra kellene növelni a képkockasebességet (azaz natív 72-re):
Emiatt a stúdiók nem is fogják erőltetni a dolgot, még jó sokáig. Mások azok a filmek, amiket eleve TV-re forgatnak, mint pl. a Netflix saját gyártású filmei, amik már eleve ilyen szempontok alapján készülnek (legalábbis jórészt, bár ott is van bőven szutyok).
Az AppleTV-nél meg köztudott, hogy SDR tartalmat rak PQ 2048 DV containerbe, így nagy részétől nem is kell többet várni.
-
ndomokos
tag
válasz hunspikey #106462 üzenetére
Hm....valszeg rosszul álltam hozzá az egészhez, vagy csak fura LED TV-k után.
Újra kezdem 0-ról gyári beállításokkal.
Elsőre csak az energia takarékos beállítást kapcsolom ki semmi mást.
Elsőkörön mi az amit érdemes át ill. ki/be kapcsolni a menüben szerintetek ezen kívül?3 dologra lesz használva alapvetően a tv:
1: Telekom TV, nagyrészt ez fog menni rajta a nap folyamán, SDR-ben. Itt melyik képmód az ajánlott? Boxon mit állítsak mire? 1080p-4k, UHD deep color on-off, RGB vagy ycbcr, TV-n egyéb beállítások nálad hogy vannak?
2: Series X: ezt esténként tolom 1-1 órát, direkt azért vettem LG OLED-et mert a Series X támogatja a Dolby Visiont, és hogy milyen állat lesz, outofbox semmit nem állítottam, csak game mód TV-n Freesync be, és nem jó... sötét az egész..(nem a szoba világos, este játszok csak...) mit kéne még beállítani? Xboxon a 4:2:2 van csak kikapcsolva minden egyéb be, színtér korlátozott(ajánlotton) TV bemenet konzol módban, 4:4:4 áthaladás off....
3: 4k filmek, sorozatok, itt egyébként már a standard nem tetszett, cinema talán jobbnak tünt, viszont csak dynamic tone mappingel... az így jó lehet? Mást kell állítani?
DV filmek nekem itt is szörnyen sötétek voltak, azt nem is erőltettem még, valszeg itt is hiányzik valami beállítás vagy sz@r filmet választottam....Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hunspikey #106463 üzenetére
Mondjuk nem is néztek ki úgy, mint például a Samsung -ok gyári értéken. Nekem van itthon 2 CRT is, amiből az egyik egy Sony PVM. Nagyon szép képe van, csak hát tudásban a modern anyagokhoz már kevés. De nem is ezért tartom.
[ Szerkesztve ]
-
ndomokos
tag
válasz hunspikey #106401 üzenetére
sdr max 35??? nálam 80-on van
Egyébként.... lehet velem volt a baj..., de átnéztem az összes nagy beállítós videót, leírást,
pl ezt, kövezzetek meg de megveszek egy 6kilós tv-t és ezek alapján kikapcsoltam minden képjavító funkciót levettem a fényerőt, hdr tone mappingot ki és egy fakó sárgás szar kép lett a végeredmény..... oledeknél ezt élvezi valaki komolyan??
Mint a régi plazmák talán arra hasonlított nekem... Vissza mindent alapbeállításra, én bekapcsoltam az AI képjavító cuccokat, Standard képmódon nekem sokkal természetesebb mint a filmmaker és társai.Telekom androidos box-al érdekesség pl. ha felveszem 4k-ra a kimenetet sokkal sötétebb és sárgább lesz a kép, így 1080-on hagytam RGB8 bit beállítással, TV-n 4k deep color kikapcs. és érdekes módon a színek is sokkal szebbek lettek. Másnál hogy van beállítva az androidos box?
Xbox series X-en is kirpóbáltam a dolby visiont, HGIG-t mind2 nagyon rossz szerintem, megint sötét színtelen sárgás kép.
Ott még kísérletezgetnem kell mit hogy kellene....[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106444 üzenetére
A felső képen egy LG G3, az alsó képen pedig egy LG UT8000 televízió képe látható.
Ne húzd fel magad, nézd a Disclaimer-t is SDR-ben 'osztjóvan'.
A minimum valóban az lenne, ha legalább 1000 nit-es csúcsfények lennének. A 4000 nit rózsaszínű álom, fehér holló kategória.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106416 üzenetére
10% ablakban mérve, és kikapcsolt csúcsfényesség mellett.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106386 üzenetére
Na ezt megjegyzem, rohadtul jó
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
roli2024
kezdő
válasz hunspikey #106221 üzenetére
Vhiktor, eléggé offolós lett ez a hozzászólás, elnézést, remélem, elfér a fórumban.
Két hozzászólásodra válaszok.
Spielberg: ő is azzal védekezett (és védték sokan a szakmából is) amikor Indiana sárga lett, hogy hát minden moziban más a kép az izzó miatt stb. (Egyébként régen a moziban azzal voltunk elfoglalva, hogy lássunk valamit a karcoktól – már az első napokon is.)
A legújabb kiadáson érdekes módon már nem sárga Indiana...
Amekkora név volt ő is, az utóbbi évtizedben kezd a helyére kerülni, a legutolsó nézhető filmje 1993-ban volt, előtte volt hat jó/nézhető filmje. De ez mindig így van, ezért kell a történeli távlat (film, regény stb.)James Cameron is elküld mindenkit mindenhová, mert szerinte a viaszbábus kinézet az nagyon jó 4K-ban. (Mondjuk eddig csak gyerekeknek csinált filmeket, szóval nekem nem oszt, nem szoroz.)
Peter Jacksont is többen kritizálták, hogy miért „kistévén” vág. Miért? Mert neki úgy kényelmes. (A Get Back képminőségének lerontásáról (lásd előzetes anyag) nem nyilatkozott... Vagy arról, hogy a FOTR-ről is eltűnt a zöld, igaz, helyette kaptunk egy új színvilágot.)
Arról nem is beszélve, hogy az operatőrök, restaurátorok szerint 35 mm-es filmeket lehet szkennelgetni 1000K-ban is, már az is csoda, ha a 3,5K-t elérik. 4K az életben nem lesz belőlük. És ezen nem fog tudni segíteni semmilyen technológiai fejlődés. A mai amerikai „filmeket” pedig vehetik fel 5-8K-ban és tehetnek rá szemcsézettséget, attól nézhetők még nem lesznek.
Egyébként én is (sokakkal együtt) azért hagytam fel a lemezek vásárlásával, mert, kis túlzással, már nem bírtam idegileg, hogy akkor most melyiket vegyem, mert lehet, hogy 2-3-24/60 hónap múlva kijön egy sokkal szebb negyedik-ötödik kiadás – ezeket is állandóan követni, hogy akkor melyik országban mikor mit adnak ki..., amiről aztán „lemarad” az angol felirat (vagy teljesen eltér az eddig megszokottól), és mivel nem beszélek koreai, kínai, japán stb. nyelven, akkor csak nézhetem – esetleg barkácsolhatok rá feliratot, de akkor miért fizettem?Vagy a hangzás: van amikor a rendezőnek úgy kell(ett) kikönyörögnie, hogy eredeti hangsávot, tehát amibe nem nyúlt bele senki is tegyenek a „feljavított” (pláne, ha monóból „csinálnak” 22.2-est) hang mellé, aztán a rendező halála után már csak a „javított” marad...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106232 üzenetére
Komoly helyeken tökéletesen kalibrált monitoron dolgozik a colorist, ezért vannak a referencia műszerek is.
Azért külföldön is kevesen használnak 35K-s monitorokat, inkább pár millásakat.
-
senior tag
válasz hunspikey #106221 üzenetére
Pont így gondolom. A rendező sem rohangál a kezében kalibrátorral. Ha jó a fény, akkor oké, ha nem, akkor szól az operatőrnek/világosítónak, hogy sötétebbet vagy világosabbat kér. Nem foglalkozik azzal, hogy a függönyön látszik-e a csipke mintája....
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106220 üzenetére
Így van, ami nálam járt teszten nagyon jó volt gyárilag, amiket kalibráltam azok is egészen jók voltak, mégha nem is annyira mint a teszt tv.
Hozzáteszem és remélem, hogy ezután is fogok kapni LG tv-ket tesztre, de nekem a teszt alatti tvk ebből a márkából mindig jobban teljesítenek mint mikor kimegyek ügyfélhez. Eddig egyetlen egy C3-al találkoztam ami ugyanazt hozta 99%-ban mint a teszt tv.
Többször rákérdeztem, de elvileg ugyanolyan tvk amik a boltba mennek, nincs különbség, sőt abból a szállítmányból emelnek le egyet.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106216 üzenetére
Hát mert lehet, hogy mégsem végeztek oylan jó munkát (bár ezt nem hiszem), esetleg amin dolgoztak a coloristok tvk nem voltak megfelelően kalibrálva (ezt sem hiszem, de ez lehetséges, tapasztalat, hogy sokan csak xrite colorimetert használnak, azért ilyen munkához referencia műszerekkel illik elvégezni a kalibrálást), illetve nem kalibrált a tv amin nézve van, vagy tényleg ezt akarták láttatni. Ez soha nem fog kiderülni, hogy a 2 közül melyik, azt viszont tudjuk, hogy a tv nem kalibrált.
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
válasz hunspikey #106156 üzenetére
Júniusban mutatta be a Mediatek az új Pentoic 800 chip-et. Ezzel végre a 2025-ös Sony/Panasonic/Philips tv-k is megkaphatják a 4 darab 48-as hdmi portot + így ezeken a tv-ken is garantált lehet a 165Hz.
*Ami még biztos, Samsung qd-oled-eknél 2025-ben megint újít a tükröződés gátló rétegen. F széria a következő generáció és már minden piacon woled panelt kap az S90F széria, egyedül a 65" marad qd-oled paneles. S95F qd-oled paneles lesz minden méretben.
[ Szerkesztve ]
-
lala666
őstag
válasz hunspikey #106156 üzenetére
Samsung is,meglátjuk.
Samsung displaySaeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
cross56
senior tag
válasz hunspikey #106097 üzenetére
Szia. Elég meggyőzőek a képek, nekem nagyon tetszik, a kamera sem tűnik zavarónak. Viszont a fő kérdésre esetleg tudtok válaszolni? Mivel valahol még olcsóbb is jelenleg a 3S mint a 3 Lite, és elvileg jobb is, így azt venném…csak nem vagyok biztos ebben az infóban.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #106066 üzenetére
Majd megnezem
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #105936 üzenetére
Kereskedelmi forgalomban volt, nemrég adtak el egyet eBayen Az kiinduló árra jól emlékeztél... és ebben még csak nem is az utolsó generációs neoPDP volt, azaz kb. a G30 szintjét hozta, a 3D pedig 2x60Hz, fullHD-n ment vele és 9 db 50"-os TV felületét adta mindössze 580kg volt a súlya, ehhez aztán művészet lett volna fali konzolt keresni (a gyári, magasságállítós "lába" azért elég vagány volt). A fogyasztás az 3700W maximum és 2620W átlagos volt.
"Launched on 1 Jul 2010, at $500,000 (?333,000), the Panasonic TH-152UX1 is the world's most expensive TV commercially available. The Panasonic TH-152UX1 measures 152 inches diagonally." - ez volt a Guinness record bejegyzése hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz hunspikey #105896 üzenetére
4K-t csináltak belőle, a nagy fényerő se volt gond (foszforral is elérhető 5-6000cd/m2, tartósan)... de az ár és a fogyasztás/hűtés már igen komoly gond volt, illetve a kisebb méretek készítése is (4K 153"-ban volt a Panasonicnál, de nem a kisfelhasználói portfólióban).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105853 üzenetére
Na alakul
-
hello28
aktív tag
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #105780 üzenetére
Samsung: kép kikapcsolás > mindig működik, viszont a YT-nál leáll a médialejátszás (az M3 streaming-en tudtam még kipróbálni, ott megy tovább a műsor)
Ui.: nem tudom kinek és milyen anyagi érdeke fűződik ehhez (is), de ha én is tudnék kreálni ilyeneket, akkor már Samsung 114" microLED lenne a falon
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz hunspikey #105749 üzenetére
" nem jó bizonyos szögnél jobban lehajtott fejjel nézni, mert kiszakad a tarkód egy óra alatt, plusz a szemed is nagyon lefelé tekeredik és sok lesz rajta a szemhéj amitől ha hiszed ha nem pici látás romlást kapsz átmenetileg -"
Ha felfelé néz, mert magas a tv, akkor nem pont fordítva van?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105687 üzenetére
Mire gondolsz?
-
ArGab
őstag
válasz hunspikey #105456 üzenetére
A 2 pontost már próbálgattam, és ha lejjebb veszem a zöldet, kéket mintha javulna. Vagy legalábbis az általam megszokotthoz közelebb kerül.
De mondom, én színek terén aztán főleg nem vagyok biztos magamban. Piros-zöld színtévesztő vagyok (deuteranópia), úgyhogy olyan vad színeket tudok egymás mellé tenni majdnem egyezőként, hogy mások el sem hiszik, hogy nem csak hülyítem őket. Máskor meg olyanokat tudok más színűnek mondani amik szinte megegyező árnyalatok. Úgyhogy azt már eldöntöttem, hogy Viktor jöjjön ránézni ha megvan a 100 óra. Már csak azért is mert kíváncsi vagyok profibb véleményre és mérésre, hogy a panellottó ment ennyire félre, vagy az én látásom/megszokásaim ennyire rosszak. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105456 üzenetére
Én szemre inkább csak a 2 pontos állítást ajánlom, mert 22 potnossal nagyon el tudja rontani és még banding is lehet a vége.
Köszi az ajnálást.
Beszéltünk telefonon, majd ha meglesz 100 óra megyek
Ha valamikor erre jársz a múltkori demo felvetésedre, szívesen várlak és megmutatom a mozi szobát.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105434 üzenetére
Számomra ő egy hatalmas kókler, szakbarbár.
Mint ahogy Piton is mondta a potterben; bizonyítsd
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #105349 üzenetére
Annyira látszik hogy a csoport 90% nem néz mesét...ami nyilván nem baj, csak ha valaki néz mesét, (normális minőségben persze) akkor ő tudja hogy mire is képes a tv valójában..mert a mesék 99% brutál fényes és látványos...pedig nekem "csak " 822 nit max van..de lehet a mesék többsége nem éri meg ezt sem el...
-
Quadgame94
őstag
válasz hunspikey #105349 üzenetére
Nyílván a fényerő is nagyon fontos a HDR-hez, de ugye a magasdinamikartomány az a színekre és a kép részletességére utal. Ehhez a fényerőn kívűl a nagyon magas kontrasztarány is kell, ami adott. Én elvoltam a B2-vel is anno, főleg sötét szobában. De a G3 abszolút game changer nálunk is.
Egyébként B sorozatot ma már én sem vennék.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #105292 üzenetére
Igen tudom hogy erre gondoltál, de ahogy irtam is, szerintem ha nem sikeres a folytatás, akkor a 8. Utas egyetlen film lenne..folytatás/előzmény gondolata nélkül. Szerintem sokan azt hitték anno mikor kiderült hogy Cameron is rendez egy Alien filmet hogy majd abból néhány kérdésre választ kapunk, de nem..Cameron csinált egy sci fi környezetbe ágyazott akció filmet teljesen más szemszögből és hangulatból mint az első
-
amdboy
senior tag
válasz hunspikey #105281 üzenetére
Én még tovább megyek. Egy kibaszott nagy elhagyott űrállomás van csak úgy ott az űrben és csak a tiniknek tűnik fel és mondjuk a földi vezetők közül senkinek? Vagy én értettem félre valamit? Egyébként a szerény véleményem az, hogy ez az alien filmek megcsúfolása, ettől még a Bolygó neve anál is jobb volt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105281 üzenetére
Teljesen nyugodtan ki merem jelenteni, hogy nálam sokkal jobb a kép mint az ország bármelyik mozijában
Natív 80.000:1 on/off kontraszttal. 14 fl a fehér, szóval el lehet képzelni mennyire fekete a fekete[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #105276 üzenetére
Szerintem alapjáraton amíg nem jött még 3 folytatás az Alienhez, addig nagyon senki nem foglalkozott azzal, hogy honnan jöttek, mik ezek stb. Volt egy misztikuma az egésznek amit utólag szerintem nem is érdemes megmagyarázni hogy mi hogy volt, miből lett...mert szerintem ha anno nem lett volna sikeres a a folytatás, az Aliens..és annak a sikerén felbuzdulva nem próbáltak volna meg még 2 folytatást csinálni, akkor ez a mára franchise is csak egy egy filmből álló történet lenne. Kétlem hogy Ridley anno egy filmnél többet akart volna, csak gondolom ha már lett 3 folytatás, akkor úgy volt vele hogy ő is csinálni akar még valamit vele és ezért indult inkább az előzmény sztori irányába.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #105268 üzenetére
A látvánnyal nem volt gond, nagyobbat ütt 120 colos vásznon sdrben mint fele ekkora csúcs tvn hdrben, szóval ezzel nem volt gond.
Csak a filmnek nem volt semmi értelme és nagyon amatőr volt. Olyan mint amikor lelkes gamer élete első modját megcsinalja egy játékhoz. Ami tetszett neki az eredeti játékból beleteszi, azt a végén lesz egy semmitmondó alkotás.@Tyrone89 120 col, 160 cm-ről nézve. Kb imax.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #105268 üzenetére
1.9 PD űr-tdi...sírok csinálnak maguknak advencsört Egyébként Vhiktor nagyvásznon nézte, bár nem tudom, még vetítik valahol, így hogy rég kint van már online formában? vagy lehet otthon projektoron nézte, Ő szerintem inkább projektorral vetítős mint tv nézős személy
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest