Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz amdboy #104996 üzenetére
Én WOLED -es Samsung -ot nem vennék. Ha beesik egy tinting vagy más egyéb probléma, azt nagy eséllyel le lehet nyomni az LG torkán. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a Samsung -nál minden könnyen át fog menni. Ha egyáltalán átmegy.
Szóval a felajánlott TV -t én nem fogadnám el.
Szerk.:
Samsung mellett szerintem a legkomolyabb érv a QD OLED.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz amdboy #104991 üzenetére
A qd olednek sokkal nagyobb a színtér lefedettsége és a szinek fenyereje is sokszoros. Jelenleg a legjobb tech.
S90d helyett c4el jobban jársz, de az drágább. Ha más nem akkor fogad el.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
addikt
válasz amdboy #104992 üzenetére
Pénzvisszafizetés azért lenne érdekes, mert ezek után ettől a cégtől nekem nem sok kedvem lenne vásárolni. Ráadásul nem te vagy az első, aki hasonlóan járt. Valószínű ők is rájöttek, hogy gáz a helyzet.
Vagy cserélsz másikra, erre írtunk pár opciót. Nyilván az egyszerűbb...csak nem biztos, hogy jobb.
[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
-
addikt
válasz amdboy #104986 üzenetére
Én 55S90D helyett előbb választanám az 55C3 -at, ami szintén WOLED, de jobb garanciális háttérrel. Szintén 380 -ért van náluk.
Már ha annyira nem rugalmasak, hogy egy jobb TV, de QD OLED legyen helyette. Vagy egy C4. Bár ezt is érdekes így leírni, mert ha az embernek lenne több ideje és kedve ezzel foglalkozni, akkor ilyen átverés után minimum a pénzvisszafizetés kellene "kikényszeríteni".
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
A WOLED az LG és az olcsóbb Samsung-ok kapják, a QD-OLED meg saját, jól tudom?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz amdboy #104984 üzenetére
Mivel jól atvertek, ezért méltányosságból adjanak s95d-t. Ez a minimum.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz amdboy #104979 üzenetére
Nem. Mert 55 colban az s90d sima woled paneles, nem.qd oled. Adjanak s95d-t.
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Ma kaptam egy telefonhívást amin meg is lepődtem ( mármint a gyorsaságon)Az Euronicstől kerestek és mélységes elnézéseket kérve elmondták, hogy sajnálják az esetet ami történt és mivel már S90C készülék újban nincs, a legközelebbi hozzá tudásban közelálló készüléket tudják felajánlani ami egy QE55S90DAE. Pénzvisszafizetésre nincs lehetőség. Szóval az a kérdés, hogy erre érdemes e cserélni a jelenlegi S90C-t? Vagy ha max 400k-ig tudtok más alternativát megköszönném. ( 55colosban)
-
alaves
addikt
válasz tibaimp #104977 üzenetére
A számozás a képminőségi sorrendet is jelenti. Ebben az árkategóriában nincs más, az 65A80L drágább, esetleg a 65Z85A, de nem hiszem hogy lemegy annyira az ára.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
alaves
addikt
válasz tibaimp #104975 üzenetére
65" 450-500 eFt-os kategória, amelyet ajánlok: elkapott akcióban
1. Samsung 65S90D
2. LG OLED65C4
3. Philips 65OLED718[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözletem ismét!
Érdeklődnék, pár kérdés merült még fel bennem az Összefoglaló elolvasása után is.
LG:
- Ha jól értem a C2-C3-C4 verziók között nem sok minden előrelépés volt, és ezek már a EVO panelok mind, amit a G sorozatból örökölt meg, csak nem tud akkora nit-et?
- A feldolgozó SOC (C3, C4) ez az Alpha 9 6-7. generációs cucc se sokat fejlődött, szinte csak átnevezés?
- Az árak hogy szoktak alakulni, csökkenés érdekelne persze, mert most néztem ~500e Ft-ért van C3-as, általában a Black Friday-re ez még szokott csökkenni, vagy így kifut és kész?A többi gyártónál Samsung, Sony, Panasonic, Philips melyek azok a számok/típusok, amik az LG esetében a C sorozatnak felelnek meg?
Hisesne, mennyire vállalható ez a TV gyártó? Van tapasztalat?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
djnice
veterán
válasz hunspikey #104971 üzenetére
Akkor már egyszerűbb LLDV-ben kiküldeni a Samsungra (egy normális lejátszóval) és akkor nem kell konvertálgatni, sőt így még az L1 metaadat változásait is nyomon tudod követni a lejátszás alatt (GUI-ra kiírva).
Bár látom neked LG-d van, ahhoz akkor eleve jobb lenne a Resolve által generált DV fájl.[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #104966 üzenetére
Igazán nincs mit, bár nem vagyok profi egyáltalán, sőt... nekem is jó volt tapasztalat szerzés miatt, és bevallom hogy sokkal jobban tetszik nekem is mint a hivatalosan kiadott 4K HDR verzió. Szóval bár időigényes kísérletezgetés volt, de látva a gyári kiadást...megérte vele foglalkozni
-
-
félisten
válasz hunspikey #104966 üzenetére
Én egyetértek vele hogy nem feltétlenül a csúcsfényerővel van gond, hanem az átlagos fényerőséggel és ha az magas egy filmnek onnan a csúcsot már nem fogja tudni megfelelően lekompenzálni. De ahogy olvasoma topikokat egyébként az is problémás, hogy szinte mindegyik gyártó egyedi megoldásokat használ.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hunspikey
őstag
válasz balazsovics #104967 üzenetére
Ha jól értem akkor az a kérdés, hogy G2 vagy C3 vagy B4?
G2 - szerintem
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Ez LG OLED55B43LA mennyire a vehető kategória, vagy tavalyi C-s, vagy inkább 2 éves G? Már ha jól értelmezem a típusszámokat...
köszi!
-
hunspikey
őstag
Én ezt a bejegyzést már rég olvastam, de akkor sem értettem egyet vele.
Ugyanis az én világomban, ha van normál HDR10 tartalom, tehát egy nem dinamikus metaadatos cucc és teszem azt ez 2000 nites konténerben van, akkor a kontent készítő tudja már ezen a dinamika tartományon belül elhelyezni jelenetenként a filmet helyesen.
Teljesen fordítva ülünk a lovon szerintem!
A TV-nek kell megfelelően tone mappelnie, hogy jó legyen és ehhez kell a dinamikus frame by frame metaadat? Minek?
Miért nem a tartalom gyártó mappelte helyére az egyes frame-ek világossági adatait.
Persze azt értem és oké is teljesen, hogy majd mindenki TV-je szépen ezen belül képességeihez igazítja pl a 2000 nites skálát, magyarul követi az EOTF-et amíg tudja aztán roll off a belső firmware szerint - de ezzel szerintem nem kerülünk hátrányba egy DV anyaghoz képest.
Vagy a tartalom gyártók nem tudják hogy odakint a nagyvilágban milyen TV készülékekkel próbálkozik az átalag megtekinteni a cuccost? Ők nem gondolják, hogy pl egy 2000 nites konténerbe rakott 1400-1600-as csúcsokkal rendelkező anyag gyönyörű lesz minden háztartásban?
Pár napja Tyron kolléga kérésemnek eleget téve kisérletezési kedvvel, nagyon sok munkával, melyet utólag is nyilvánosan köszönök, készített egy HDR konverziót az Alien Romulus-ból. Ezt kb 20 nekifutással sikerült elérni, mire minden szépen e helyére került, nem mondom rettentő sokat kellett játszani a felső világossági és az árnyékábrázolási paraméterekkel, de végül azt kell mondjam, hogy született egy beszarás szép HDR anyag - messze szebb mint bármelyik gyári ócskaság.
Itt a plotja, ezt meg lehet nézni!
El sem kértem a DV fájlt ezek után. És olyan hangulata van, de olyan, hogy megnéztem egymás után háromszor - beszippant.
-
félisten
válasz hunspikey #104961 üzenetére
Ajánlom ezt a bejegyzést. [link] Én lemezeket veszek igaz egyre kevesebbet. Pl az utolsó ilyen film Csizmás a kandúr utolsó kívánság egy élő példa ahol a Dolby Vision lemez messze felülmúlja a natúr HDR--t
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Tyrone89 #104963 üzenetére
Szerintem 2 opció van.
A. Ennyire értenek hozzá.
B. Felmérték, hogy az átlag néző min nézi a tartalmat (mobil budin, buszon ülve) és ezért nem is faradnak az egésszel.
Aki meg megveszi lemezen az úgyis örül, hogy egyáltalán megjelent.[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz hunspikey #104961 üzenetére
Így van, max 4k lemeznél, vagy az arról(normálisan) elkészített remuxon látni különbséget, mivel csak itt van Profil 7 DV ami tartalmazza a javító réteget is. (Mondjuk ez a Disney filmeket ugyan úgy nem menti meg..azok az eredeti 4k lemezen is rosszak DV szempontjából, legalább is fényességet tekintve mert 99%-ban ugyanazt a mastert kapják mint a streaming verzió) Tehát igazából ha egy filmnél ilyen 150-200 nitet tud a HDR/DV kiadás...az a lemezen sem lesz jobb. Csak a videó bitrátája lesz magasabb. Nem tudom mi történik manapság az utómunkáknál hogy ilyen anyagokat adnak ki ami abszolút nem használja ki az adott szabványt
-
alaves
addikt
válasz vata666 #104956 üzenetére
"A rendszer néha belassul, főleg ha hdr műsor, tartalom alatt akar az ember mondjuk a menüben "játszani"."
4k/HDR anyag lejátszása közben a hardvernek már nem sok szabad kapacitása marad. Pont olyan, mint PC-n, amikor pl. a cpu kihasználtsága magas valamitől, mellette sokkal lassabb lesz egy másik folyamat, a prioritásokat is figyelembe véve. A TV-k hardver konfig. méretezése pont annyi, amennyi feltétlenül szükséges, minél olcsóbb legyen. A TV-nek elsődleges prioritása a megjelenítés, ne játszogass a menüben, stb. közbenSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
hunspikey
őstag
Na én ezt az anyagot nem találtam még meg mióta DV képes LG OLED TV-m van, márpedig B7-el kezdtem.
Teljesen komolyan ki merem jelenteni hogy csak speciális lemezről jövő anyagnál lenne talán különbség.
Streaming forrásból egyszerűen ez a különbség - tehát HDR vs DV nem értékelhető.
-
Sasi001
senior tag
válasz Quadgame94 #104957 üzenetére
Így van. Ezért mondom én is ha valakit a DV hiánya tántorít el a vásárlástól akkor nézze meg mindkettőt ha van rá alkalma, mert igazából nincs különbség.
-
hyppo!
tag
Nekem nem lett kevesebb a dv hianyával, pedig megnézném. A vásárláskor való döntés nem a dv hatarozta meg, hanem aza ár. Amúgy én még mindig megbízom a samsungban, nem hiába mar a hetedik tv-m az.
-
Quadgame94
őstag
Igen csak az S95D QD OLED a G4 meg MLA. Szóval hiába szebb a DV (megfelelő anyag esetén) a QD OLED miatt a HDR10 sokaknak szebb lesz. Ezt sajnos egymás mellett még nem tudtam tesztelni, de átvittem blu ray lejátszómat és pár DV Blu ray filmet sógoromhoz, akinek S90C-je van... háát rohadjak meg ha nem volt hasonlóan szép mint itthon a G3-on. Egymás mellettlenne és menne ugyan az a kontent akkor talán látnék differenciát. De ez nem életszerű.
-
vata666
tag
válasz Sasi001 #104937 üzenetére
Mivel volt már egy darab belőle itthon júliusban, így a látvány, hangzás nem új. Csak akkor visszaküldtem... Most még olcsóbban meg tudtam venni. És éppen volt is készlet. Nagyon ritkán van belőle. A connect box CI modul része volt, illetve kérdéses. Nem akarta rendesen felismerni a kártyát. Tegnap volt is kint a szolgáltatótól ismerős. Ki is cserélték a kártyát és a modult is. Azóta lekopogom, hogy rendben van. A kép szép, hang szar 🙂. A rendszer néha belassul, főleg ha hdr műsor, tartalom alatt akar az ember mondjuk a menüben "játszani". S95B is csinálta néha. Belső alkalmazásoknál veszek észre bugokat. Este pl a Disneyn egy tartalom eltolódott képpel jelent meg. Pause, start és jó lett. Azt írják avs fórumon, hogy jön hozzá, illetve már egyes régiókban van 1201-es sw és javul... Mondjuk az éppen gamemod amit olvastam, de akkor is. Hangprojektor ma érkezik. Azt viszont nem tudom, hogy a digitális audió kimenet 100ms -os alapértelmezett beállítás jó lesz e hozzá ha osszerakom. Optikai kábel esetén ugye. HDMI kizárva a házimozi rendszer miatt.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
Sasi001
senior tag
Nem szándékom vitázni de néztem megfelelő anyaggal és szebb a kép az s95d-n. A jóval magasabb szinfényerő miatt nagy a különbség. Felmerült bennem, hogy visszatérek az Lg vonalra és vásárlás előtt összehasonlítottuk a g4-et és az s95d-t. Hozzáteszem, hogy számomra a vita elkerülése miatt.
-
félisten
válasz Sasi001 #104950 üzenetére
Van látható különbség, ha megfelelő minőségű anyaggal és lejátszóval nézed vagy Dolby vision játszol. Általánosan valószínűleg kevés,de ezt nem lehet kijelentő mondatként alkalmazni.
Egyébként van akinek a statikus HDR jobban tetszik,de ez más téma.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #104942 üzenetére
olcsóbb a gyártás.
-
ndomokos
tag
válasz Pro Koryak #104936 üzenetére
Nembaj szeretek legozni
-
ndomokos
tag
válasz Pro Koryak #104933 üzenetére
Igen, csak a részlet játszik
-
alaves
addikt
válasz vata666 #104925 üzenetére
Köszönöm. Akkor még valami nem egyezik a 2013.1 fw és az RTL+ app. között. Akinek fontos, érdemes jelezni a Samsung-nak és az RTL-nek.
-
vata666
tag
válasz alaves #104920 üzenetére
Igen van és működik. 1120-as sw. S95B-n is jó volt még hétvégén(akkor volt bekapcsolva utoljára). Sőt van a konyhában egy 43q60c, azon is működik (sw:2000). Elvileg minden Samsung készülék megkapta. Először 2020-as modellektől, pár napra írták, hogy 2018.
[ Szerkesztve ]
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
alaves
addikt
válasz hyppo! #104918 üzenetére
és hunspikey
Pontosan, semmiképpen nem vennék S85D-t, hiszen a B4 gyakorlatilag pont annyiba kerül. Esetleg 718. Szerintem a régió szerviz nem is támogatja, valószínűleg szállítja a Telekom nyugati szervizbe ha szükséges.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz makoveizs #104902 üzenetére
Samsung S90C/S95C: a 2013.1 fw (tizenOS 8.0) update után egyelőre nem elérhető az RTL+ app. Az előző fw-n (2002.2) tizen 7.0-n is csak pár hét óta elérhető.
Sasi001 és vata666 fórumtársakat kérdezném, hogy az S90D/S95D-n lévő tizen 8.0 megkapta-e már az RTL+ app.-ot?
-
hunspikey
őstag
válasz beverly #104913 üzenetére
Igen, de felesleges ilyen drága talpakat venni.
Én ezt használom a 77 colos G3-hoz és atom stabil és masszív és elegáns és olyan prémium feeling mint amilyen egy G szériás TV és ne foglalkozz vele hogy csak 75 colig van írva, szerintem a 80 colos is felférne:
-
hyppo!
tag
Az elmúlt évekhez képest a Telekom kínálata síralmas!
77G4 , 65S95D, 55S95D, (QN széria 2022es modell még van!!!!) kínálatban nincs és nem is várható. Jobban fókuszálnak 500k alatti tv-k forgalmazasára, nah abból van dögivel.[ Szerkesztve ]
-
beverly
tag
A G3 tévével kompatibilis a G4 gyári talp?
-
hunspikey
őstag
válasz ndomokos #104911 üzenetére
Már hogyne lenne. (ami épp nincs az pár nap és megint lesz -tapasztalat)
65 vagy 55 colt választhatsz, havi 33 vagy 25e forint kamatmentes törlesztéssel.
Illetve van ott egy 65C4 is, ez annyi mint az 55 G4, itt erősen elgondolkodnék, hogy atom stabil prémium osztályú G széria, vagy normál C széria de 10 collal nagyobb méret.
A legnehezebb kérdés szerintem.
Nézd:
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz ndomokos #104905 üzenetére
Vegyél egy G szériás LG OLED TV-t - azokon olyan fasza hűtőborda van, hogy gyakorlatilag tényleg nem égnek be. Mondom a különbséget:
Nekem az előző C9-es LG OLED Our Planet című David A. narrált természetfilmje az Édesvíz epizódnál, mert ez a kedvencem, rögtön a legelején az Our Planet felírat oda ghostolt (IR) a jelenetet váltó következő képre (egy sárga sivatagos jelenet jön ahol repül a kamera, viszont halványan állt rajta a felírat 2 másodpercig).
Szóval a normál EX panelek ennyire ghostolnak és oda is kokszolnak előbb utóbb.
Most G3 van (gyakorlatilag = G4) ami tökéletesen teljes mértékben mentes a ghostolástól, pedig tudjuk, hogy majd kétszeres fényerőt tol.
Ennyit számít a hűtés - ezért én a G szériát venném kizárólag. Telekomnál szerintem van, bár nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ndomokos #104908 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy nálam 70-75 százalékos szürkénél kezdett látszani. Nem erős kontúrral, de a logó például kivehető volt. Valószínű az átlag felhasználó, az emberek többsége észre sem vette volna normál tartalom mellett.
Nekem azért volt fontos rendesen megvizsgálni, mert október végéig volt a 3 év alapgaranciám, és előtte el akartam intézni. Az LG szerviz jó, velük egyszerű a garanciális ügyintézés. Beégésnél is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ndomokos #104905 üzenetére
"az én felhasználási szokásaimhoz nem tudom mennyire megfelelő az Oled, főleg a statikus tartalom miatt, mindig ugyanazok a tv csatornák logói, este sokszor bekapcsolt tv-n alszik el a gyerek néha úgy maradt hosszabb időre a műsorújság is, de elvileg a mai modellekben sok védelem van a beégés ellen"
Nekem hasonlótól égett be a Duck TV logó. Meg egyéb más is annyira, hogy nem volt egységes a panel. Védelemmel, pár ezer óra után, alacsonyabb fényerő mellett. Úgy, hogy egyébként az első két évben nem sokat, kizárólag konzolos játékra volt használva, és akkor még egységes volt a kijelző.
Viszont garancián belül az LG -nél könnyen megy a panelcsere.
"50-50 kb. Világosban oldalról kap fényt a szoba 1 nagy ablakon kb. félig engedve a redőnyt."
Ha nem kap közvetlen fénycsóvát a kijelző, akkor ez oké. Az LG szerelője azt mondta, hogy az ebből felmerülő meghibásodás sem ritka. Valószínű nem mindenkinél jelent problémát, de a panelnek nem túl jó.
[ Szerkesztve ]
-
ndomokos
tag
Sziasztok,
50UH635V lesz cserélve, VA paneles volt talán, webos szimpatikus volt. Erősen Oledek felé húz a szívem, milyen tv-t vegyek topicból jövök.
Az alábbi paraméterekkel mit ajánlanátok?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
475.000 MAX
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Reggel, délután 2-3óra TV (főleg HD valami és Jimjam, Nick) este Xbox Series S 1-2óra. Hétvégén film, 2-3óra.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Min. 55” ideális lenne, 65” szerintem ennyi keretbe nem fér bele.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
50-50 kb. Világosban oldalról kap fényt a szoba 1 nagy ablakon kb. félig engedve a redőnyt.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
3-an a gyerekkel együtt, ágy a tv-vel szemben. Így szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nincsenek ilyen előfizetéseink.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Csak HDMI, abból 2, Telekom box, Xbox
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Teljesen mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG-webos-magic remote nagyon szimpatikus volt.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Csak a képminőség érdekel elsősorban.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.•Euronicsben nézelődve LG C4 Oled tetszett,
(az én felhasználási szokásaimhoz nem tudom mennyire megfelelő az Oled, szinte mindig ugyanazok a tv csatornák logói, este sokszor bekapcsolt tv-n alszik el a gyerek, néha úgy maradt hosszabb időre a műsorújság is, de elvileg a mai modellekben sok védelem van a beégés ellen) itt nincs HDR10+.
•Samsung S90, azt mondta az eladó itt a panelekkel kavar lehet, WOLED-QD-OLED. Képminőség itt is patika volt, tizen rendszer annyira nemjött be, a távirányító szintén. Itt nincs Dolby Vision.
•Hisense-TCL nekem nagyon kínai, nem igazán tetszettek.
•Sonyból volt egy W755 LED, azt nagyon szerettem. Mai modelleket nem ismerem. Kiállítva nem volt OLED.
•Philipsekkel nem volt jó tapasztalatom LED-téren.Átolvastam vagy 50 oldalt tesztekről, egy tucat reddit posztot, mindig mindenki mást ajánl, amire aztán ha rákeresek azt meg mindig lehúzza valaki...
Nekem fontos hogy gyönyörű színek és jó kontraszt legyen, a fekete ne legyen szürke… élmény legyen bármilyen tartalom….oled az talán ilyen wao faktor lenne, de félek hogy tönkretenném ezzel a felhasználással?
Így teljesen tanácstalan vagyok, hátha ti tudtok segíteni[ Szerkesztve ]
-
makoveizs
csendes tag
Sziasztok! Egy QE65S90C Samsung tévém van. Frissítés jött a tévére és eltűnt az RTL+ applikáció. Eddig volt. Ilyenkor mi van? BL meccset nézném...
-
Sasi001
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest