Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Bitcoin topic
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewloxy
junior tag
válasz torma1981 #107199 üzenetére
Az elvakult fanok egyébként megveszik semmi mással nem foglalkoznak. Csak azt nem tudják hogy a G4 és s95d is már jobb nála bekalibrálva fele annyi pénzért. 2025-ben lesz nagyobb verseny mert Sony és Samsung Fronton is jön a legújabb qdoled kijelző és most a Sony meg tudja mutatni hogy tud-e valami pluszt. Nyilván ár értékben mindig le fog maradni . Ha meg nem hoz ki most se új modellt 25-be akkor szépen kezd lemaradni lassan mindenki mögött.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz torma1981 #107196 üzenetére
Sajnos ez igaz már a ps-re is
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz torma1981 #107196 üzenetére
DE még mindíg ott van. Az ár/érték és hogy technológiailag a legjobb OLED tv az független dolog egymástól.Az tény hogy borzasztóan túlárazzák a nevüket.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Franky2Ster
senior tag
Govee tulajokat kérdezném, hogy ezeket az értékeket a filmezéshez ti ,hogyan állítottátok?
-
HUNgabus
senior tag
válasz Icewloxy #107184 üzenetére
Nem vagyok Sony fan, de Samu nem kell, ingyen se, több okból, s nem csak a DV hiánya miatt.
Akkor már inkább egy LG G4.Szeretem a minőséget, egy bizonyos összegig. Ha belefér a "legjobbat" akarom.
Sok helyen (még ha meg is szorongatta a G4) a A95L a Best! S az már majd 2 éves technika. Várom mit tudnak alkotni az új 3.gen QD panelra, már ha lesz.Több helyen olvasni, hogy nem hiába idén is a Bravia 9 (MiniLED) TV-jük lett a "csúcs"! Lehet inkabb arra mennek '25-ben is, s nem lesz is lesz új Oled TV-jük.
Végül is meg mindig a "csúcson" vannak.Nagyon sok infót nem várok ez ügyben a CES-en se, tavaly is tavasszal külön jöttek az infók tőlük.
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #107188 üzenetére
Szerintem elérte azt a szintet az oled, hogy már felesleges tovább...minek? Ha egy filmet direkt mondjuk egy c3-c4re csinalnának, azaz max 830nit, és rendes dinamikus metaadat, akkor szét szedi az is a szemed!
Hidd el, hát látom ha van egy normálisan anyag, mocskos erős...főleg meséknek erződik...amin kellene javítani az a nagyon ablakokban lévő fényerő... -
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #107189 üzenetére
Kalibrálás előtt is csak filmmaker módban mérem meg, tehát nagyon hideg színvilág mellett nem. Kivéve most, mert megmértem a legelcseszettebb képmódban, ott is 1000 nit alatt volt, 9xx valamennyi.
Gyárilag filmmaker képmódban is 900 nit alatt van.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz Icewloxy #107180 üzenetére
1000 nites C szériás LG OLED még sosem volt
Ami a cumi hogy a c4 ezek szerint 852 nitet tud, miközben az én régi c9-emre is mondtak 800 körülit. Tehát le lehet szögezni hogy a fejlesztés nem ebbe az irányba zajlik.
Rohadtul kíváncsi vagyok vagyok a c5-re, hiszen a Samu miatt nem odázható tovább már ez az állapot. Annyit már tudni hogy még mindig nincs MLA C osztályban.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
verti1
tag
Sziasztok!
Van esetleg B4-es LG-hez ajánlott beállítás? A kezdeti AI-s dolgot kihagytam. Egyelőre úgy van ahogy kivettem a dobozból.
köszi
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #107185 üzenetére
Nem tudom, hogy gyengébb-e vagy kint trükköznek a méréssel. Én ennyit mértem mindenféle trükk nélkül, kalibráltan.
-
Csandi
őstag
válasz Icewloxy #107177 üzenetére
EU-ban szigorúbbak az energia felhasználási/gazdálkodási törvények és ez a TV-kre is hatással van.
De amúgy autó/motor piac ugyanez, motoronál EURO5 meg 5+ miatt rengeteg modell értékesítése megszűnt EU-ban ami Amerikában ugyanúgy minden probléma nélkül kapható.
[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #107180 üzenetére
852 nit, annyi mint a c3.
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #107175 üzenetére
Valóban, a lengyelek is csak 5%-os csúcsfény növekedést mértek, teljes ablakos fényerő viszont tényleg jobb ~30%-al. (EU ész nélküli energiamegtakarítás, csakhogy amerikában még olcsóbb legyen mindenfajta energia. Hány száz évig kell még jóvátételt fizetni?)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #107177 üzenetére
Én csak nagyon nagyon minimális eltéréseket mértem. Kanada teljesen más piac, nem vagyok benne biztos hogy 100%ban megegyeznek a magyar piacon kaphatóakkal.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #107173 üzenetére
Lehet Kanadában van, nálunk nem igazán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz eL Geri #107172 üzenetére
Igazából megtehettem volna hogy a c3 teszt 95%at felhasználom, igy 1 havi meló meglett volna 1 nap alatt de ilyet nem csinálok
-
alaves
addikt
válasz eL Geri #107172 üzenetére
Úgy korrekt (rtings mérései szerint), hogy azért van 15-20%-os fényerő növekedés (színfényerő is) + 144 Hz. Hangnál pedig a torzítás csökkent eléggé.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz csabi0805 #107169 üzenetére
Igen, szerintem holnap felkerül
[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Azt szeretném megkérdezni Vhiktortól hogy a C4 teszt kint lesz az oldalon a napokban?
Sikerült végülis befejezni? -
hunspikey
őstag
válasz Tyrone89 #107167 üzenetére
Te nagyon jól csinálod amit csinálsz.
Engem komolyan néha egyébként annyira elkap a düh amikor nézek egy -egy elfuseráltra grédelt anyagot, hogy viszket a tenyerem szinte, hogy neki essek újra grédelni az egészet....
-
Tyrone89
aktív tag
válasz KisZozó #107166 üzenetére
Hát hozzáértő nem vagyok, az túlzás, ha az lennék egy stúdióban lennék, én egy mezei átlag ember vagyok, de próbálkozom a lehetőségeimhez mérten és bízom abban hogy ha egyre több tapasztalatom lesz, akkor könnyebben és még jobban fognak sikerülni, kevesebb kísérletezésből. Nem vagyok profi egyáltalán, ezért is szoktam írni hogy esetleg akit érdekel és megnézné aniket épp csinálok, annak szívesen elküldöm. Aztán majd eldönti hogy szerinte, számára tetszik e úgy, amilyen lett. Mindenesetre köszönöm ha Neked és itt a fórumon még néhány embernek tetszettek az eddigiek.
[ Szerkesztve ]
-
KisZozó
kezdő
válasz hunspikey #107123 üzenetére
A mai felhozatal láttán inkább sokszor visszanyúlok a régebbi idők gyöngyszemeihez.Amikor még tudtak jó mozit csinálni.
Főleg ha ilyen hozzáértő emberek "dolgozzák" meg ezeket a filmeket,mint Tyrone89 fórumtárs.
Köszönet neki."Küzdeni mindíg,feladni soha" Denon AVR-X1400H - Zidoo Z9X 8K - LG 77"G2
-
spleenszuru
őstag
válasz Vhiktor #107146 üzenetére
Oh köszi, ez lehet a megoldás.
A kettő együtt valószínűleg nem fog kelleni, mert csak az egyiket beállítva is sokkal kímélőbb.
Alapvetően nem HGIG-en van a dinamikus tónusáthelyezés, csak simán Be-n.
A színhőmérséklet meg nullán áll, de végülis bármikor le tudom vinni, ha nem is 50-ig.
#107147anderledani
Amúgy miért érdemes HGIG-re állítani a PS5-höz?
Nálam a C4-en annyit tesz, hogy "sötétebb" lesz a képernyőm.Malaka!
-
alaves
addikt
válasz anderledani #107160 üzenetére
Játéktól függ, és hogy támogatja-e a játék a HDR10+-t.
- HDR10+: Játék HDR: ki, HDR10+ game: alap/haladó (szerintem nem kell/lesz HGIG)
- HDR10: HDR10+ game: ki, Játék HDR: alap/haladó
Adott játékhoz kell állítani, ahogy jó. Gondolom a helyes beállítás után célszerű a PS5 HDR kalibrációt elvégezni.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
makoss
veterán
válasz spleenszuru #107144 üzenetére
Szia!
Gondolom a C3-as videóját is nézted, szerintem lehet az is elég lesz a C4-hez, ha a C3-C4 koppra egyforma, akkor a C4-es videót már nem hiszem, hogy beteszi, ha akarta volna már rég betette volna...
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
HUNgabus
senior tag
válasz Icewloxy #107159 üzenetére
sebaj, majd megyek Lölöhöz strómannak
talán megáll 2.5M tájt, nagyon remélemkomolyba,
felszámolom az itthoni házi-mozit, (projektor, vászon, stb)
plusz nem iszom, dohányzom, nőzöm, gyerekek kirepültek, + filmbuzi vagyok ! ( maradna vagy 4-5 évig tutira )mire költsek ha nem erre
[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
válasz alaves #107149 üzenetére
Ha a játék hdr-t alapra teszem, fura lesz a fehér/fekete szint a ps5 hdr kalibrációjában… nagyon nagy az ugrás a semmi nem látszik után, már nagyon látszik a szimbólum, aminek épp hogy láthatónak kell lennie. HDMI feketeszint alacsonnyal kicsit tűrhetőbb
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
anderledani
őstag
válasz alaves #107149 üzenetére
A HDR10+ gaming mit csinál? Ha az nem “ki”-n van akkor már semmiképp nem hgig lesz? Vagy legyen mindkettő “alap”-on?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz HUNgabus #107154 üzenetére
Írd ide nyugodtan, ha olyan javítom.
[ Szerkesztve ]
-
HUNgabus
senior tag
hátha van akit érdekel ( nem csk engem)
jövőre is csak bonyolódik a panelLottó
immár 83" is,
(remélem nem hiába várom a Sony alkosson vmit ebben a méretben is )
[ Szerkesztve ]
-
Suri84
kezdő
Sziasztok, az uj frissítés óta tapasztalt valaki olyan tüneteket a tv-n, hogy kezdőlapból nem nyitja meg pl a tv csatornákat, youtubot, Disney plus csak fekete képet mutat, menü belassulva, van amire nem vagy késve reagál stb. Nem szokta ezt csinálni, lehet a frissítés az oka, vagy valami megy el a tv-ben? 2szer csinalta fel órán belül rohadtul idegesítő és csak az áramtalanítás segitett. Nem igen tetszik egy drága tévénél ha ilyeneket csinal... Lg oled c3... 😧
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
ha "találtam" egy elírást az összefoglalóba, kinek lehet jelezni?
-
alaves
addikt
válasz anderledani #107147 üzenetére
Samsung HGIG:
Beáll. > Kapcsolat > Játék mód beáll. > Szakértői játékkép
- Játék HDR: ki > HDR-tónusleképezés: statikus
- Játék HDR: alap > HGIG (HDR-tónusleképezés: statikus)
- Játék HDR: haladó > HGIG (HDR-tónusleképezés: aktív)
- HDR10+ game: ki > HDR10+ kikapcsolása
- HDR10+ game: alap > HDR-tónusleképezés: statikus
- HDR10+ game: haladó > HDR-tónusleképezés: aktívSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
anderledani
őstag
válasz Vhiktor #107146 üzenetére
Samsungon mi az ekvivalense a hgig-nek? Olvastam már korábban is, hogy ps5-höz arra érdemes állítani
-
Vhiktor
Topikgazda
Meleg 50 színhőmérséklet és HGIG?
-
Csandi
őstag
Fényerőtt vedd csak lejjebb simán. De HDR-nél hagyd 100-on.
-
spleenszuru
őstag
Gondolom szokatlan lesz itt a legtöbb embernek, amit most írok, de este nekem gaming közben már bántja a szemem a C4 fényereje (gondolom, a fényereje).
Van, hogy sorozatozás közben is, mikor van fehér a képernyőn.A Vhiktor általi videó szerint állítottam be a TV-t, és most főleg HDR-ről beszélek, PS5.
Mi az ajánlottabb? Simán vegyem lentebb a fényerőt, vagy inkább kapcsoljak szemkímélőt?
Malaka!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz T.Peter #107140 üzenetére
Nekem abszolút nem lényeg, felül írok mindent.
Én most méregettem a teszt tv-knél, factory reset viszzaállít mindent gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Én feltettem a 23.20.54-es fw-t (G3) és hál istennek semmilyen negatív tapasztalatom nincs. Minden működik, mondjuk nekem az 50-es végűvel is ment. Állítólag valami eARC problémát javítottak, nekem nem volt ilyenem.
Fényerő 2700 nitre emelkedett - ja bocs nem
-
T.Peter
őstag
válasz Vhiktor #107138 üzenetére
Visszaolvastam, erre celoztam:
OLED TV topic - PROHARDVER! Hozzászólások
Szoval akkor ez meg mindig igy van vagy mar visszahozza a gyari ertekeket? Vagy nem hozza, de nalad nem lenyeg, mert ugyis atallitod kalibralaskor?[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #106864 üzenetére
Remek. Élőszereplős átlagos HDR/DV-nek pedig így kellene kinéznie, mindenféle technikai szempontból (pl. erős hátérfényben is látszik a szereplő arca, stb.): Falling for Christmas (2022). Ennél lehet jobb is, de legalább az átlag ilyen lenne.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz T.Peter #107135 üzenetére
menubol.
-
addikt
válasz szkutyi #107136 üzenetére
Egyik esetben sem foglalkoztam vele, mert a hibák miatt csomagoltam is vissza, hogy minél hamarabb tudjam intézni a cserét. Sajnos ez nem mindig, nem mindenkinél egyszerű, ezért igyekszem gyorsan cselekedni.
Meg nálam van több TV is, így ideiglenesen más került a helyükre.
De lehet már legközelebb ezzel fogok kezdeni.
Szerk.:
De most nézem ezt lehet nem is tőlem kérdezted volna, csak félrement. Inkább Maltheus -tól.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz T.Peter #107133 üzenetére
Factory reset megoldja.
-
alaves
addikt
válasz anderledani #107129 üzenetére
A 2024-es Samsung TV-k az első fw-től kezdve tizen 8.0-val rendelkeznek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #107130 üzenetére
Szép
-
addikt
válasz Vhiktor #107127 üzenetére
Igen, mint választható opció. De nálunk az nem jellemző, hogy beérkezik mondjuk készletre 10 db TV, abból 6 db egyből megy "kalibrálásra". Aztán így értékesítik őket különböző árakon.
Vagy legalábbis én még ilyennel nem találkoztam egyik kereskedőnél sem itthon. Nem tudom van -e olyan, ahol ezt csinálják.
Általában, ha beállított TV -t kapsz és te ezt amúgy nem kérted, akkor lehet véletlenül lett beállítás áldozata. Vagy ami valószínűbb, hogy kiállított TV volt, esetleg már járt kint valakinél és visszaküldték.
Nekem ami beállítva érkezett ki, az egyben gyári hibás is volt. Lehet már az is visszaküldött darabként került hozzám.
Amit legutóbb visszaküldtem TCL TV, az szintén gyári hibás volt. Valamiért, egy bug miatt nem tudom eltávolítani a TCL accountról, így látom Google Home -ban is a TV állapotát. Ahogy látom azt is, hogy át van nevezve a készülék, így valakinek kiküldték.
Mivel elég kevés idő telt el, nem vagyok biztos benne, hogy megjárta a szervizt panelcserével. Simán el tudom képzelni, hogy így eladták valakinek, aki nem foglalkozik minden kijelzőt érintő problémával. Főleg, ha egy régi, felhős TV -ről váltott, ami eleve szarabb.
-
anderledani
őstag
válasz alaves #107128 üzenetére
Ezt is már rég tisztába akarom tenni: Nekem S90D WOLED van, és 1201 firmware van rajta, még novemberben is frissült, de nem tizen 8. Ez miért van? Vagy S90D-re még nem jött ki a frissítés?
-
alaves
addikt
Samsung S90C/S95C: kb. 10 napja eltávolították a weboldalról a 2013.1 fw-t (tizen 8 update), mert különböző problémákat okozott (pl. aktív optikai HDMI kábel jelszakadások). Most kaptam netről a 2020.1 gyorsfrissítést (javítás 10-15 mp alatt fent volt). Az általam használt funkcióknál problémát nem észleltem.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #107126 üzenetére
Nálunk is így van, hogy így próbálják mindig eladni.
-
addikt
válasz Vhiktor #107125 üzenetére
Ha valóban 0 perces, akkor tényleg inkább "kalibrált" TV legyen. De azért vicces, hogy az aktuális készlet dönti el, hogy olyan TV -t vehetek -e, amihez tényleg nem nyúltak hozzá. Ez úgy lenne korrekt, ha erről a vásárlás során dönthetne a vevő. De mindegy, ez van.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #107124 üzenetére
Lenyeg, hogy ne kiállított tvt vegyen, s többit megoldja egy reset
-
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz ρσгτσ #107119 üzenetére
Ez attóél függ, hogy milyen műszert használnak, ha csak colorimetert akkor biztosan rosszabb egy G3 esetében.
-
addikt
válasz Maltheus #107118 üzenetére
Igen...gondoltam, hogy felétek ez így megy. Ezért van ilyen opció. Szerencsére nálunk ez nem divat. Külön lehet kérni.
Még mindig jobb egy előre, valószínűleg rosszul beállított TV, mint egy kiállított darab. Ezt visszaállítod gyárira. Valószínű még az is jobb, mint amit ők csinálnak.
Szerk.:
Az üzemidőre rá tudsz nézni. Az összefoglalóban van egy link Vhiktor videójához.[ Szerkesztve ]
-
Maltheus
csendes tag
válasz ρσгτσ #107114 üzenetére
Részben jogos, de az van, hogy otthon fogalmam sincs mit csinálnak a MM-ben. Azt tudom, hogy itt Bajorországban halomban állnak a kalibrált TV-k. Gondolom kereslet kínálat, ha nem tetszene az embereknek nem lenne így. Ez volt a csomag, ezeket lehetett választani. Szerintem ez így sem volt rossz üzlet de ez szubjektív. De nem hiszem, hogy volt egy bontatlan és rám sózta a plusz kalibrációt mert rögtön elhozható volt. Ez itt normális..
-
anderledani
őstag
Felhívott végül az emag. (Minden email váltás után újabb sürgető emaileket kellett írnom, mert 2 napig nem válaszoltak, pedig már ott tart a dolog hogy megrendelik a futárt a cseréhez)
Azt mondta az ügyintéző lány, hogy kicsit belekavarodtak a dolgokba, részben azért mert félig románul zajlik a kommunikáció a vezetőkkel.
nincs 55S90DATXXH-juk, de cserélniük kell az EXXH-mat egy ugyanolyanra, mert a garancia nem lenne érvényes különben, mert DATXXH van a garanciajegyre írva.
EKÖZBEN dolgozik elvileg a jogi osztályuk azon, hogy emiatt az egész miatt milyen kompenzációt akarnak adni.
azt mondta most már javítani fogják a webshopon (még mindig DATXXH-ként van fent)iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Maltheus #107113 üzenetére
Többek között ezért sem jó:
[link]Colorimeterrel önmagában nem lehet kalibralni, beepitet korrekcioval sem. Beepitett korrekcioval is felre mér akar deltae 3-al is, osztottam már meg itt merest. És a g3 gyarilag deltae 2 körül van ezt el lehet így rontani delltae 5re is a valóságban ezért fizetni badarság.
Újjat vedd meg aztán reseteld a képmódot vagy egy factory reset még jobb
Ha csak nem használnak spectrot, de én nem tudok még külföldi boltról sem ahol hasznalnának, mindenhol c6 hdr2000 vagy c6 hdr5000 colorimetert használnak önmagában, ami baj.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Maltheus #107113 üzenetére
Normális esetben eleve nem "kalibrált" egy TV, hanem bontatlan, és arra lehet kérni ilyet. Már akinek kell...
Másszóval van két bontott TV, amiből az egyik sokat, a másik keveset ment, és még el is rontották a beállításokat.
Szerk.:
Amikor nekem küldtek olyan TV -t, ami véletlenül(?) be volt "kalibrálva", akkor én azt mondtam a MM -nak, hogy köszönöm, de én új TV -t kérek. Nekem ez már használt. Tök mindegy, hogy mennyi rá a garancia.[ Szerkesztve ]
-
Maltheus
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. A boltba kiderült, hogy van még egy új G3, DE kalibrált. Szóval vagy elhozom 980 euroért a kiállítási darabot vagy 1090-ért a null kilométeres, de kalibráltat. Igazából nem tudom mit csinálhatnak, de tényleg nagyon nyomták, hogy mennyivel jobb így meg úgy. Volt egy bemutató ahol teljesen túltolt, elrontott képekkel próbáltak meggyőzni, hogy jó ez. Ezen a ponton ez szerintem nagyon vicces és szomorú egyszerre. Az összes gyártó túlszaturált színes csillivilli képekkel próbálja meg eladni a tévét, ez lett a standard teljesen elrontotta mit várnak az emberek. Most pedig ugyanezzel csak inverz próbálják meg eladni a kalibrációt. Mondtam is neki, hogy volt c1-em tudom mit tud film módban ne adja el nekem, hogy ennyire szar lesz a kép. De valahol megértem, hogy az átlag embernek is el kell tudni magyarázni és rávenni őket, csak nem hiszem, hogy ez így etikus, még ha a cél jó is. Majd holnap felrakom a falra aztán beszámolok milyen dealt sikerült összehozni.
-
senior tag
válasz Maltheus #107106 üzenetére
Viszel magaddal PEN drive-on 4 képet: zöld, kék, piros (alapszínek) és szürke. Ezeket ráengedve a TV-re meg lehet szépen vizsgálni, hogy van-e beégés/ghosting a panelen, valamint nagyjából azt is, hogy mennyire uniform.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
István 67
tag
Sziasztok.Ha szeretnék venni egy Samsung oledet erre ,hogy tudok kedvezményt kérni (kupon).Hogyan működik ez? A MM--ban például erre van lehetőség?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Maltheus #107106 üzenetére
Kiállítási darabot én csak nagyon nagyon nyomott áron vennék. Új ár felét adnám értem de ez én vagyok. Kiállítási darab révén a "kalibraciot" egyből megprobaljak majd radsozni.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Icewloxy #107103 üzenetére
-
Vhiktor
Topikgazda
De idegesítő, hogy most a legújjabb hsz-ek a topic tetején vannak és nem az alján
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest