-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még egy dolog garival kapcsolatban. Van ez az EWS garancia papír, ezen csak nekem tűnt fel, hogy ezer nyelven van, de egyedül és kizárólag a magyar résznél van olyan szakasz benne, hogy ki kell tölteni minden marhaságot az eladóról, gépről stb. hogy érvényes legyen a gari? Ha jól értelmezem, sehol a világon nem kell semmit kitölteni, automatikusan garis a gép és kész, csak nálunk van ez a baromság, hogy kitölteni a papírt vásárláskor, pecsét meg stb.
-
.DLL
veterán
válasz
belovary #22592 üzenetére
Ügyet se vess az ilyen utólagos "ugyemegmondtam"-okra, jól választottál hidd el.
Mint gép. Piszok a Nikonba is belekerülhet, az meg hogy a helyi bótban ilyen
faszok"segítőkészek" a csávók, arról nem a gép tehet. Tudom ez így egyben mégis sok a Canon brand rovására hiszen ezzel a logóval találkozol végig, és a hozzá kaocsolódó élmény élmény az, hogy : nem működik. De ahogy írták többen: több éves gépükkel sem szokott különösebb por probléma lenni, így ez sajna egyedi pech.
Remélem hamar visszakapod a géped, és folytathatod a tanulás útját.(#22597) csacsi77: Vicces, hogy az elvárások nyomására, már az UWA üvegekbe is kell képstabit tenni
-
csacsi77
senior tag
Megrögzött STM-rajongóként nagyon örülök, hogy jönnek az STM-mel felszerelt új cuccok. Most már lehetne egy nagyon baba 50 mm f/1,8 IS STM-et is kiadni....
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
belovary #22592 üzenetére
Ne haragudj, de ez olyan, mintha vettél volna egy drága bőrkabátot. De vásárlás után csak 1 hónappal vetted volna észre, hogy a hátán teljesen szét van szakadva. Az eladó helyében mit mondanál a reklamáló vevőnek? Hinnél neki?
A te esetedben legfeljebb akkor tudnád bebizonyítani, hogy nem a te hibád, ha kiderül(ne), hogy nem poros a szenzor, hanem gombás. Ettől függetlenül a hazai képviselet ingyen kitisztíthatná. Nem tudom, próbáltad-e körtepumpával (szigorúan fényképezőgéphez ajánlottal) lefújni a port.
-
belovary
senior tag
Elsőre azt akartam, vannak szettek, stb... De mindenki azt írta, hogy nehogy hozzányúljak, kizárólag szakember, plusz azonnal vigyem vissza, hiszen csak 1 hónapos a gép, hogy lehet ilyen? Szóval ezért küldtem vissza a boltba, ők a szervizbe, ahonnan még mindig nem jött válasz a levelemre. Nagy ívben.... rám.
-
belovary
senior tag
Az igazság az, hogy itt kint vittem el elsőre. Gondoltam drágább lesz, de itt aztán majd olyan lesz a szolgáltatás, hogy tyűha... Aztán jött a csodálkozás!
Bementem az üzletbe, elsőre csak érdeklődni, hogy mi a pálya, plusz lehet érdekelne (persze ahogy megláttam az árakat, nem érdekelt semmi
) állvány, és miegymás. Eleve már rosszul voltam attól, hogy bementem csak körbenézni, hogy felmérjem a terepet, és egyből odajött az eladó. Ezzel nincs is gond, így kell. De amikor mondtam neki, köszönöm, csak körbenézek, folyamatosan jött utánam, hogy ezt miért nézem, azt miért nézem, nyugodtan vegyem le, na ez ment pár percig, mondok akkor csapjunk a lecsóba, és odamentem a pulthoz, hogy infót kérjek, mert nem fogta fel az eladó, hogy hagyjon békén. Elmondtam a gondom, de szinte végig sem hallgattak, 70€-tól indul a tisztítás, 3 nap, és ha van valami még, vagy a megszokott időnél több amit foglalkozni kell vele nem tudom mennyi 10€ ugrál felfelé az ár. Mondom, ezt értem, és csak hajtogattam a mondókámat, ők meg a 70€tól indul.
Na aztán a végén, mondom így nem lesz jó, értsék meg, hogy ez új gép, és vizsgálják be, lehet nem is szennyeződés, csak a 70€... Erre az egyik megkérdezi, hol vettem. Mondom Mo.-on. ÓÓóóó, hát akkor vigyem vissza oda ahol vettem, aztán próbálkozzam ott. Mondom, de világgarancia, már közbe is vágott, hogy ez nem garanciális gond. Úgy öregem, hogy a gép nem volt a kezükbe, csak én feltételeztem hogy a szenzoron szennyeződés van, de nem biztos, mert nem értek hozzá. Bocsánat, kicsit hosszú lett. A lényeg, hogy ennyit arról, hogy itt kint elvigyem szervizbe. Kifelé még megálltam, mondom megnézem az állványokat, hogy árban mi a pálya, de nehéz volt visszafognom a röhögést. Majdnem dupla áron minden. Király!A lényeg, hogy a szerviznek nem így kéne működnie sehol, főleg nem ha még garanciális a készülék. Hiába mondtam, hogy szinte 1 hónapos, bla... bla... hogy lehet hogy ilyen gond van vele, de nem találtam "megértő" fülekre sehol. Van egy fotós barátom otthon, sajnos nagyon ritkán találkozunk, mert mindig is több száz km-re laktunk egymástól, na ő ugye a konkurencia híve, és csak hallgatom a na ugye megmondtam, miért nem hallgattál rám, stb... szöveget...
-
vlevi
nagyúr
válasz
hippo0315 #22589 üzenetére
Én is kiveszem az akksit, mert hozzá vagyok szokva, hogy az akkumulátorok, elemek néha ki szoktak folyni magukból, és tönkreteszik az eszközt, amiben benne voltak.
Nekem (450D-m van) még nem volt ilyen idő törléses problémám, pedig van, hogy nálam is hónapokig nincs benne akksi. Az, hogy nem jár olyan pontosan, mint egy Rolex, az más kérdés -
hippo0315
senior tag
Szervusztok!
4 éves az 500D-m (3300 expo
) 2 hete törlődött a dátum és idő beállítása - előtte 2 hónapig nem volt benne akkumulátor. Ha hosszabb ideig nem használom a készüléket az akkumulátorokat ki szoktam venni - lehet ez hülyeség részemről?
Lehetséges , hogy a beépített akkumulátort cseréltetnem kell vagy csak azért csinálta mert nem volt benne feltöltött aksi?
A cserélő cég a Beta kft. lenne, esetleg valakinek tapasztalata van a cégről?
Előre is köszi az infót.
-
Egyébként Canon jó fej, mert régen a váz garija volt csak régióhoz kötve, de minden L-es obi igazi worldwide garival jött, na most már legalább az sem.
-
válasz
belovary #22577 üzenetére
EU-ban vásárolt cuccra, EU-ban mindenhol van normális Canon gari. Itt a probléma azzal van, hogy ezt sehol nem garizzák le, hiszen le van írva, hogy nem garanciális probléma, hogy koszos. Már ha egyáltalán koszos ugye, ezt be kellene vizsgáltatni. Én a helyedben biztos kint vinném be hivatalos Canon szervízbe, hogy mondjanak rá valamit. Ha nem garis hiba, akkor úgyis fizetsz mindenhol, ha meg garis hiba, akkor meg úgyis ingyen van. Csak magadat szivatod, hogy magyaroknak küldözgeted, akik ugye szerencsétlenek.
Az már megint más kérdés, hogy Canon miért olyan béna, hogy itthon az xy pistike kft-vel kötött szerződést hivatalos javításra. De mondjuk sok más nagy cég uezt csinálja sajnos.
-
belovary
senior tag
Igen! Igazatok van, csak az a baj, hogy én külföldön élek, és nincs lehetőségem kipróbálni. Max ha visszaérkezik hozzám a gép. Itt kint meg a világgarancia úgy működik, hogy sehogy. Nem itt vetted? Vidd oda ahol vetted... ennyi... Itt kint meg 70€ -tól indul, hogy szóba állnak veled tisztítás miatt. Ha esetleg még kigondolnak valami, lehet kifizeted a géped árát...
Egy vicc az egész. Volt már pár garanciás cucc amit visszavittem, de sajnos azt kell hogy írjam, hogy a Canon nem igazán simogatja a vásárlóit. Nagyon nagy fekete pont!
-
drahotab
tag
Sziasztok!
A 650D-nek mennyire vagytok elégedettek az érintős LCD-jével? Van tipikus hibája a gépnek?
Köszi! -
belovary
senior tag
Így van, már napok óta ott van, mivel ők az otthoni Canon szerviz, és elviekben csak ott van garancia.
Ezért írtam, hogy nagyon szuper ahogy ez működik. Egy vicc! -
.DLL
veterán
válasz
matyi012345 #22570 üzenetére
Az egy egység, össze van ragasztva, a legtöbb szenzornál
Amúgy ha jól vettem ki, már a C. kft-nél van a gép. :/ -
belovary
senior tag
válasz
matyi012345 #22567 üzenetére
Igen, persze nem én, hanem hozzáértő, aki már csinálta párszor. Igaz, vegyszerrel nem nyúlkált bele, csak pumpával, de semmi. Ugyanott voltak a foltok. Ő is azt mondta, vigyem vissza, mert még az is lehet, nem a szenzoron van a szennyeződés... Írtam ugye délelőtt levelet, semmi válasz eddig.
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy EF-D mattüveg mivel jobb, mint a gyári, ami egy 50D-ben van?
Másik: mi a különbség a törőékes és a mérőékes között? A törőékeset tudom milyen, de az utóbbi az nekem úgy tűnik, mintha csak valaki egyszer elrontotta volna ezt a szót, és ugyanarra gondolnánk.
-
belovary
senior tag
Nem a tisztítás összegével van a baj, hanem azzal, amiket olvasni, és hallani a tisztításról, miszerint nem lesz 100%-os, ha hanyagul végzik károkat okozhat, stb...
Egy hivatásos fotós, grafikus srác írta nekem, hogy van pár gépe, valamelyik már 8 éves, és egyetlen egyszer tisztította csak a szenzort. Pedig cserélgeti az obikat össze-vissza. Azt írta, hogy kizárt, hogy nekem sikerült így beszennyeznem. Szóval ha visszakapom, és esetleg itt-ott feltűnik egy folt, akkor mi a fene van? Canon én így szeretlek? Azt...Amúgy itt ahol élek 70€, a levélben pedig 2500Ft-ot írtak, plusz mivel nem garanciális probléma még 2500Ft a szállítási költség.
Ezért írtam, hogy annyira nem is az összeg zavar, csak hogy most vettem, és már ilyen gond van, fizetnem kell érte, stb... VICC!!!! -
LamaCube
addikt
válasz
Ragnar95 #22550 üzenetére
Sajnos azzal nem fog elérni semmit, ha a koszosságra nem vonatkozik a garancia, márpedig, ha jól értettem, akkor az nem garanciális hiba, akkor a fogyasztóvédelem se fog tudni semmit csinálni.
Én elhiszem, hogy nem ő koszolta be, de sajnos ezt bizonyítani lehetetlen, mivel amint kiviszed a boltból onnantól kezdve nem tudod bizonyítani, hogy így vetted. Én a bolt helyében méltányosságból ingyen kitisztíttatnám, hogy az ügyfél is elégedett legyen valamennyire. Egyébként mennyibe kerül egy ilyen tisztítás? -
válasz
qnadam #22534 üzenetére
Köszi megsasolom!
A helyzet az én jpeg-ben mentem a képeket és azt szeretném az androidos tabletemre átküldeni.
Jól értelmezem, hogy nem gond neki, ha jpeg-ben vannak mentve a gépre a képeim ?
"This app goes even further than just copying jpeg files from the camera. If you shoot raw, CR2-Thumbnailer can extract the jpeg image that is embedded inside the raw file. That way you don’t have to switch to raw+jpeg when you want to upload a photo with your mobile. Fantastic!"
-
copass
veterán
-
belovary
senior tag
Most írtam egy levelet a szerviznek, egy kicsit felháborodós jellegűt, de szerintem tök igaz. Igen, itt pont ez a baj, hogy nem tudom bizonyítani, de ez a vicc itt, hogy még másfél hónapot sem volt nálam, és nekem kell bizonygatni? Bizonyítsák Ők! Az egészben az a tragédia, hogy ez a szerviz téma, abszolút nem működik. Megértem, hogy bevizsgálják, és ez nem garanciális, ha nem ennyi idős gépről van szó. De ez így nagyon nem korrekt. Szerintem.
Az üzlettel nincs gond, Ők rendesek, segítenek, több minden vettem náluk már. Ők azt mondták, szerintük tuti adnak újat, stb... meg is lepődtek ők is. Közel 400e Ft-os gép... Fizesd ki, aztán le vagy tojva! Ennyi.
Fogyasztóvédelemhez fordulni meg elég necces, már csak azért is, mert ugye le vannak védve, hogy ez nem garanciális probléma, és az nincs meghatározva, hogy 1 nap után, vagy 8 hónap után.Ráadásul most nézem a gép árát, jó 30 ezerrel olcsóbb mint 3 hónapja.
Faja...
-
zgospel
őstag
-
Ragnar95
félisten
válasz
belovary #22549 üzenetére
Egyrészt felháborító az eset, hogy egy ekkora nevű cégnél ilyen legyen a garis ügyintézés, bár a legkisebb cégnél sem lenne szabad, hogy ilyen előforduljon, másrészt viszont nem kell ebbe belenyugodni, tehetsz lépéseket. Elsőként kérd el a panaszkönyvet, illetve a szervizvezetővel beszélj, valószínűleg rögtön megváltozik a hozzáállásuk, de ha nem, akkor menj a fogyasztóvédelemhez.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Akit érdekel hogy alakul az új Canon 70D-m élete amióta nincs nálam, és már a szervizben van, az olvassa tovább, akit nem, az ne olvassa...
Szóval pár hete írtam, posztoltam képeket, hogy rádöbbentem hogy a vadonatúj 70D gép amit vásároltam, elég horror összegért, elég sok a szennyeződés a gépen belül. Illetve itt matekoztuk ki, hogy több mint valószínű, hogy a szenzor, tükör, vagy ilyesmivel lesz a gubanc. Persze utánaolvastam, és felkerestem pofátlanul hivatásos fotósokat is, hogy adjanak tanácsot. Persze mindenki mondta, hogy küldjem vissza, garancia stb...
Na ezt meg is tettem, vissza a gép, ahol vettem, majd ők tovább a garanciális szervizbe. Írtam egy kis levelet, főleg amiket a hivatásos fotósok erősítettek meg, szóval azt írtam le, hogy 1 hónap alatt igencsak extrém esetben lehet ilyen szennyeződés a szenzoron, így valószínű, hogy így adták el nekem, és ez így nem működik, stb...
Na teltek a napok, erre jött egy levél a cégnek ahol vettem, és ők átküldték nekem, hogy bevizsgálás során megállapították, hogy a kereső, és a szenzor szennyeződése nem garanciális probléma, ennyiért és ennyiért tisztítják meg. Szerintem el sem olvasták a mellékelt levelet, és a küldött fotókat sem nézték meg.
Oké, rendben van, felfogom, hogy por kerülhet rá, és ez nem garanciális, de az hogy egy vadonatúj gépben ilyen mennyiségű szennyeződés van, az nem oké!Szóval ennyi az annyi, és főhet a fejem, ha megtisztítják, akkor legyen pöpec legalább, mert úgy néz ki, hogy a Canon is csak addig nyal, amíg ki nem fizeted a nem is kevés zsozsót, utána azt csinálsz amit akarsz. Arra választ nem kaptam, hogy ez hogyan is lehetséges, hogy egy új gépnél ilyen van, ahol még objektív sem volt cserélve...
Most megkaptam már azt is, hogy jobban át kellett volna vizsgálnom, mielőtt elhozom. Ja persze... Néztem, vagy 15 percig, de ugye az üzletben nem volt az eszembe, hogy kéne keresni valami homogén hátteret, jó szűkre a rekeszt, hátha van szennyeződés a szenzoron, vagy valamerre. Nem ez járt az eszembe.
Még utána, amikor már kattintgattam sem vettem észre csak később.Természetesen megkaptam fotós körökből, hogy ezért is mondták, hogy ne vegyek Canon-t, mert a konkurenciánál ilyen nincs. Azonnal tisztítják, mivel ott nemhogy garanciális, hanem ez bárkinek ingyenes aki olyan géppel rendelkezik. Na mindegy, engem ez nem érint, egyenlőre csak az idegesség marad.
Vettem egy jó drága gépet, amit szinte alig használtam, ráadásul nem az én hibámból nem funkcionál normálisan, és lassan még nekem kell elnézést kérnem.
Na ennyit a garanciáról.
-
*Ropi*
félisten
válasz
copass #22545 üzenetére
Ne így mondd neki, mert félreérthető és azt hiszi, hogy az IS (mint képstabilizátor) elavultabb technológia mint az STM (AF mozgató léptetőmotor) pedig ez így inkább a körte és az alma közös nevezőre hozása.
A két dolog teljesen különböző funkciót takar, csak mint az objektív nevében szereplő, különböző részletek azonosítják egyértelműen az egyes üvegeket.
-
kerlac
őstag
Hááát fiúk, köszönöm szépen!
A fórum amennyire hasznos, annyira össze is zavar, de nem, tényleg, értem a lényeget, megfontolom, megrágom és hoszútáv-kihasználás-pénz tengely mentén döntök.
A 700D obija jobb mint a 1100D? mert mintha uaz lenne a neve, és most itt le is buktam, fogalmam sincs mi milye az obinak...
A pénz-visszatérés alatt mire gondoltatok?
-
válasz
kerlac #22538 üzenetére
De azért azt se hagyd ki a képletből, hogy a 700D mellé más a kit obi. + Ott van még a kihajtható kijelző, masszívabb valamivel a váz, többet is bír a zárszerkezet. Ha hosszabb távra tervezel szerintem célszerű a 700D-t venni és most a pénzvisszatérítéssel egész jó áron van.
-
kerlac
őstag
Nézd, tulajdonképpen meg tudnám venni a 700D-t is, nem erről van szó, de annyira nem dúskálok, hogy hübelebalázs módjára csak azért vegyem meg mert belefér, de kihasználni nem tudom. szóval csak akkor ruháznék be 700D-re szemben a 1100D-vel, ha ténylegesen van értelme. A különbözetből kijönne egy frankó tablet, telefon, akármi, tehát feltétlenül nem akarok beleölni 200k-t. Anno a kompaktot 2009-ben 75k-értt vettem és nem bántam meg, mert a mai napig megállja a helyét (Panasonic Lumix, TZ akárhányas, akkori majdnem legerősebb...)
-
_seth_
veterán
Memkarira visszatérve: a mostani 13mb/s-re képes maximum tech spec alapján, 10-et tudott a noti kártyaolvasójában. Erről akkor van értelmes gyorsabbra váltani vagy nincs? Samsung plust néztem ami 48-at tud maxon és lenne is helyben olcsón új
-
válasz
kerlac #22528 üzenetére
Minden attól függ, hogy mik a kereteid. Én nem szeretem senkinek azt mondani, hogy bőven jó neki az olcsóbb is, ha van rá pénz akkor a jobbat kell venni és kész. Sokat gondolkodtam én is, hogy egy Olympus E520 után menjek-e 60D, 70D felé, aztán majd ha egyszer értek hozzá, akkor feljebb. Végül arra jutottam, hogy inkább már most FF, nem akarom eldobni a vázat 1 év múlva az összes EF-S obival.
Szóval ahogy érzed, ha nem nagy megterhelés a különbözet, én nem mennék az ezres szériával.
-
Zozzer888
addikt
Jaja, előbb utóbb cserés lesz, bár még csak gondolkozom előre...
Azért kérdeztem, mert ha lett volna jelentősebb javulás akkor a vázcsere jóval olcsóbb buli, mint a 70-200
A 200-as vég nem zavar, mert ezt is csak addig tolom ki, mert felette nagyon lágyul. Max 220-230...
kerlac:
Én azt mondom, hogy 1100as + tanulás, jam. -
kerlac
őstag
válasz
Zozzer888 #22478 üzenetére
Szia!
Köszi Neked is és a többieknek is a sok hasznos tanácsot, akkor ha jól értem bőven jól lennék egy Canon 1100D-vel. Nézegettem a kínálatot, a 700D 18-55 obival és extra tartóval 200, anélkül 180 körül kapható, 1200D 140 körül, 1100D Canon 18-55mm IS II optikával 90 ezer.
Jól mondom az árakat? Vegyek 1100D-t tanuljam ki és ha bejön, pár év múlva profibbra váltok, ha meg nem, leglaább nem költöttem olyan sokat...1200D-nek nem látom értelmét, mert ha az 140, akkor már 180-ért 700D inkább...
-
.DLL
veterán
válasz
Zozzer888 #22518 üzenetére
Ezredesen megfelel a 75-300 képminősége, de 600D-n nem fog! Én még a 20D alatt lecseréltem egy 70-210 f/4-re már annak jobb a képminősége, igaz csak 200-ig (210-ig) megy, de addig legalább minden további nélkül kitolható, hát még az "új" L-es változat... Leginkább a bokeh minősége az ami megdöbbentően jó, és amíg nem tapasztal ilyet az ember addig nem is hajlamos foglalkozni a háttér kérdésével. Nagyon ajánlott lecserélni a 75-300-at.
-
fairi
őstag
válasz
belovary #22524 üzenetére
Zaklasd őket.
Én is beadtak oda, mondjuk fizetős szervizbe, és elég lassan haladt. Mikor harmadszorra hívtam akkor rákerült a gép munkalapjára hogy szeretném ha végre megcsinálnák(nyolc felkiáltójellel van ez ráírva arra a másolatra amit kiadtak nekem). Rá 1 nap és elkészült.
Tipikus cég mikor nincs konkurencia 9-től-5-ig nyitvatartás, szombaton nincs munka,horrorisztikus árlista. telefont nem mindig veszik fel, kb harmadszori próbálkozás átlagosan. És sehova se sietnek.
Ha ilyen a fizetős szerviz akkor garanciális rosszabb.
Hívogasd őket,ha majd munkalapra ráteszik ügyfél szeretné már javítva akkor gyorsan fog haladni. -
belovary
senior tag
Sziasztok!
Tapasztalat, vélemény a magyar szervizről? Camera káefté....
Kíváncsiság, és azért is mert ott a gépem. Lassan lezajlik a kb 1 hónapos kálvária a márciusban vásárolt vadonatúj gépem körül, és rohadtul nem vagyok megelégedve a canon garanciás mutatványával...
Na de ki a fene gondolta, hogy ez lesz... -
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #22518 üzenetére
A 70-200-ak AF-je más ligában játszik: nem lehet egy lapon említeni a 75-300-éval, szinte gondolatsebességgel működik a gyűrűs USM.
(#22519) qnadam: Az a jobbik eset, ha a marcsáé jobb.
(#22520) Sn00k: Csak különálló kártyaolvasóval működik, a vázéval nem.
(#22521) zgospel: Vagy hivatalos vagy szürke forrásból vásárolhatod a Canon terméket, előbbinél alapból 1 év (nemrég akciósan 2 volt Karácsony tájékán) garancia jár, utóbbinál 1+1 év, ami úgy értendő, hogy az első év a hivatalos Canon garancia, a másodikat pedig az eladó cég biztosítja, saját maga megoldva a javítást (pl. 220 Volt, Edigital). Magyarországon a hazain kívül a Canon EWS garanciapapír érvényes még. EU tagállamokban vásárolt eszközök javíttathatóak itt is.
-
zgospel
őstag
arról tudna valaki infót mondani hogy a Canon garancia hogyan működik? (biztos volt már téma de nem igazán találom
)
tehát hogy van olyan bolt ahol 1 évet adnak, van ahol 2-t ugyanarra a vázra. vagy alapból 1 év garancia jár és csak néhány bolt vállal még egyet (amit beleépít az árába)? illetve egy másik EUs országban vásárolt váz garanciális dolgai ugyanúgy intézhetőek itthon is? -
Zozzer888
addikt
válasz
*Ropi* #22517 üzenetére
75-300
Igen a 70-200 tervben van, de az elmúlt két hétvégén elbizonytalanodtam mert képminőségben jót hozott a 75-300 (szerintem). Viszont az AF jó párszor nem volt a helyzet magaslatán. Na mindegy a 70-200 örök darab úgyis , csak elgondolkoztam, hogy érdemes-e az első helyen hagyni a "kívánság listán"
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #22438 üzenetére
Nem. Mármint nem leszel előrébb vele, mert az extra érzékenység (a dupla keresztszál) 2.8-tól aktiválódik, ami azt jelenti, hogy 2.8, vagy annál jobb üvegekkel.
Tehát 5.6-os kezdőjű üveggel semmit nem profitálsz belőle. A Canon AF úgy működik, hogy fókuszáláskor teljesen kinyitja a blendét, hogy minél több fényt engedjen be (tehát ekkor, ha mondjuk egy 1.4-es üveg van a vázon*elvileg* 8-ra rekeszelve, az is 1.4-ként üzemel a fókuszálás pillanatában). Megtörténik a fókuszálás, majd visszahúzza a rekeszt a munkablendére, ami be van állítva (példánkban az említett F8) és elsüti az expót.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mészike #22496 üzenetére
A Phottixok jók, a Pixel vegyes: amilyet éppen kifogsz. 2 db Pixel Vertax BG-E11-em (5D3-hoz) van: az egy dolog, hogy a hozzá adott akkukról "elfelejtette" megemlíteni az eladó, hogy csak a saját töltőjükkel tölthetők és nem chipesek, így nem kommunikálnak a vázzal, emiatt nincs töltöttség visszajelzés.
Mindegy, cOxErNeK adtam őket, egy olyan monitorban használja ami nem akar "beszélgetni" az akkukkal.
Az egyik markolat mechanikailag sz*r volt, az első használatnál egy polgárin a bevonulásnál derült ki, hogy annyira lötyög az akkukat tartó fiókja, hogy amikor portréállásba fordítottam a gépet az önsúlya miatt kicsúszott a fiók ~1.5 mm-t és lekapcsolt a váz...
Az egész polgárit úgy csináltam végig, hogy fél kézzel az akkukat tartottam benne, de végül nem volt gond. Ugyanennek a marcsának az expógombjának a nyomáspontja alig érezhető, amikor fogást váltok a váz gomjáról kell 2-3 expó, mire ráérzek, mert a félállás nagyon halvány...A másik marcsát használtan vettem (mondjuk gyanús is volt, hogy 17k-ról 10-re egy lépésben le tudtam alkudni
), annak az egyik lába ragadt be, emiatt a joystick csak 1 irányba volt hajlandó menni. Szétszedtem, kitágítottam a lábnak a lukat, azóta tökéletes. Apróságoknak tűnnek de nagyon bosszantóak és ha nincs érzéke a barkácsoláshoz az usernek, akkor ablakon kidobott pénz...
(#22503) vlevi: Tud az USB2.0 többet is (papíron 480 MBit/s): a 2001-es kiadású HP laposom 32-33 MB/s-el másol USB2.0-án. Igaz, nagy fájlokat, nem ilyen 10-20-30 MB-osakat. Az írási sebesség nagyban függ a kártya formázott szektorméretétől és a felírt fájl méretétől is. Leegyszerűsítve: minél nagyobbak, annál gyorsabb az írás. Az igaz, hogy ilyen, relatíve kis fájlokkal nem túl gyorsak a kártyák, bőven nem tudják kihasználni a max. sebességet. A vázakban lévő kártyakezelés megint egy másik történet...Amelyik tud UDMA-t vagy UHS-t, attól lehet nagyságrendileg nagyobb sebességet várni.
-
válasz
qnadam #22510 üzenetére
Én most rendeltem meg az eredetit, kíváncsi vagyok rá.
BTW bementem itt Houston-ban egy Best Buy-ba, hogy elhozok egy 6D kitet, de persze pont kifogyott, de azért az eladó jól megmagyarázta nekem, hogy hülyeség a 6D, mirrorless Sony-t kő venni 24-70-es obival, mert az pont van is nekik.
-
válasz
Mészike #22496 üzenetére
nem tudom, mennyire releváns, de ma (tegnap) hozta a postás a meike markolatot 6d-hez. volt a kezemben gyári markolat is:
+ masszív, nem nyöszörög
+ minden működik rajta, pont mint a gyárin
+ korrektül össze van rakva, nem sorjás, nem pontatlanok az illesztések, jó kézbevenni
+ ötszörös különbség árban: 12e vs 60e
- kicsit más a tapintása mint a váznak és a gyári markolatnak
- a gombok nyomáspontja is más, a tárcsa is már érzés (de bőven használható, csak lehet érezni, hogy nem ugyanolyan)
- nem időjárásálló
- a rögzítőcsavarnak van egy kis holtjátéka. nincs jelentősége, csak jobb érzés volna, ha nem lenne -
_seth_
veterán
Nem vitaindítónak szántam
Olyat is találtam, hogy a 600D max 21mb/s-tud a kártyától függetlenül. Le akartam tesztelni ML benchel de nem találom a menüben, sőt nekem nem is olyan a 2.3 mint ezen a 600D-n: [link] Ami nekem rajtavan az 2.3 2012 juli 23-as. Elvileg pedig ugyanarról az ML-ről van szó
-
vlevi
nagyúr
válasz
csimpekve #22501 üzenetére
USB2 sebessége valahol 25-26MByte/sec körül van. Ennyi, amit az USB2-es külső HDD-k is tudnak átvitelben, pedig a winchester, ami benne van, az lazán menne 100-150-el.
A 15 az bizony a kártya sebessége. A 21 az határeset, de a 15 szinte biztos.Amire te gondolsz, a sorozatfelvétel, az mindíg a belső pufferbe megy. Azért ír ki ennyit, mert ez fér a pufferbe. Utána elkezdi kiírogatni SD kártyára, és ahogy szabadul fel a hely, úgy tud következő képet lőni. Ez azt jelenti, az én példámnál, hogy a 450D írási sebesége a pufferből SD-re valahol 15MByte/sec körül van, és egy RAW kép is kb ekkora, tehát az első 3 kép után a sorozatfelvétel belassul 1fps-re, mert ennél gyorsabban nem tudja üríteni a belső pufferét. De ha egy szutyoklassú kártyát teszek bele, ami csak negyedakkora sebességgel írható, akkor a sorozatfelvétel az első 3 kép után 4 másodpercenként 1 képre lassul.
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Volt ma innen valaki a fotós börzén?
Nem tudtam ma elmenni, de érdekelne hogy megéri-e ilyen helyekre elmenni.
Mennyien vannak, van-e például valami szakmai/egyéb előadás, beszélgetés stb, vagy csak árusító standok?
köszi! -
csimpekve
tag
válasz
_seth_ #22487 üzenetére
Ez szerintem USB2-n van mérve, amit mér az nem a kártya sebessége, hanem a kártyaolvasóé vagy az USB-é, mert az a szük keresztmetszet.
Van egy Samsung 16GB SDHC UHS1 C10 és egy Toshiba 32GB SDHC UHS1 C10 kártyám, de nem látok különbséget. A 650D sorozatképekre nekem JPG L-nél 3-at, RAW-nál 6-ot ír ki, bármelyik kártyával, beleértve a 100 éves 1GB Sandisket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest