-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
válasz
_seth_ #20492 üzenetére
videónál hiába hangtalan az stm, ha kézzel kell fókuszálnom. Végülis nem nagy baj, de egy szélsebesen mozgó kislány feladja a leckét
Azt nem mondták anno a milyen gépet vegyek topicban, hogy ha video is kell, akkor 650D, csak annyit, hogy a canon 600D jobb, mint a nikon 5100 erre a célra... -
_seth_
veterán
válasz
zsoltee10 #20491 üzenetére
Mindenképpen érdemes hiszen nagyon jó a képminősége ami nem utolsó szempont fotózásnál. És igen a 650D nyerőbb lett volna bár nem tudom mit tud videózásnál az stm obival a hybrid af szenzor, ugyanakkor aki profi az szerintem ezután is manuál AF-et használ. Annyi jó még az stm obikban, hogy a fókuszgyűrűt szabadon lehet állítani bekapcsolt AF mellett is + hihetetlenül gyors is az AF és videónál szintén nem elhanyagolható tény, hogy hangtalan is.
-
zsoltee10
addikt
-
_seth_
veterán
Videó közben is lesz AF, most is van csak nem olyan szép folyamatos és gyors. Az csak stm obival és megfelelő vázzal megy. De pl egy régebbi vázon is jó képet készítenek az STM obik tehát azokra sem hülyeség újabb kitobit rakni (talán csak a 40-es az ami stm és nem kitobi, 18-55, 55-250, 18-135 ami még stm).
-
.DLL
veterán
-
zsoltee10
addikt
az ML mit javít a 600D video képességein, illetve általában? Kicsit ódzkodok tőle, még nem kerestem rá.
-
copass
veterán
-
válasz
radi8tor #20479 üzenetére
Viszont nem áll meg miatta a felvételed a lehető legrosszabb pillanatban, és ez fontos!
Külső kijelzővel, kb 3 akkuval végig lehet videózni egy esküvőt váz tekintetében, és a kijelző elvisz 3-4-et, viszont azt lehet etetni sima nem chip-es olcsó akkukkal.
Míg mondjuk fotózás tekintetében, 2 akku is elég a markolatban, igaz necccesen... de többnyire menyasszonytáncig nincs akkucser, képszám függvénye természetesen. ~1800 na meg télen hidegben is jobban merül, de ez megint más
Bocs, hogy ennyire esküvős mozzanatokhoz kötöm. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
*Ropi* #20400 üzenetére
Az a vicc, hogy mióta eltávolítottam ML-t a gépről ismét sokáig bírja az aksi kikapcsolt állapotban is.
Szóval mégis csak ML merítette le.Ettől függetlenül lassan érik az akkuvásár, mert videózni egyre kevesebbet lehet. De legalább nem 1 nap alatt merül le a gép használat nélkül.
-
Fujis2950
tag
http://www.technet.hu/megapixel/20140212/itt_a_canon_eos_1200d_uj_olcso_tukorreflexes/
itt az új Canon.. 127 ezer? Akkor az amire ideér lesz vagy 150-160 -
.DLL
veterán
válasz
MarKoo #20472 üzenetére
60D azért jobb fotóeszköz, jobb kereső, jobb sorozat mód (picit gyorsabb, de több képet lehet egyhuzamban lőni) Jobb fogású váz, ami egy súlyos, több mint egy kilós teléhez kelleni is fog a jó tartás érdekében. Jobb akkumulátor. Videó módban ugyan az; a 650D-nek még elég kísérleti jellegű az AF-je videó közben, igazi újítást a 70D hozott a teljes dual-pixel AF-fel, ettől eltekintve minőség és tudás szempontjából ugyan azt a videós képességet nyújtja.
-
csacsi77
senior tag
válasz
MarKoo #20472 üzenetére
A 60D robosztusabb, masszívabb váz, jobb fogással, státuszkijelzővel, két tárcsával.
A 650D kisebb, kompaktabb, nincs státsukijelző, nincs két tárcsa. Van viszont érintésérzékeny képernyő (bököd+fókusz+lő<- KIRÁLY!) és STM obik támogatása, ami videónál jön jól. Sorozatban mindkét váz 5 kép/mp körülit tud, az nem olyan nagy különbség.
Nem tudom, hogy lehet-e még 60D- újonnan venni. Már viszonylag régi váz. Talán a 650D jobb lenne és gyűjts obikra. Sokat. -
MarKoo
addikt
válasz
csacsi77 #20471 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a gyors választ. Legelső szempont hogy kosármeccseken tudjak normális képeket csinálni, a többi már csak hobbiszinten fog működni. Videót is lehet, hogy csinálok majd 1-2 db-ot, de nem az a legfontosabb. Ezek szerint elég egy 650D, 60D-n ne is gondolkozzak? Csak vegyek normális obikat? Használt gép kilőve, csak új jöhet szóba - pályázati eszköz lesz.
-
csacsi77
senior tag
válasz
MarKoo #20468 üzenetére
Ez m ind egyszerre nem fog menni. Talán tényleg a 650D a legjobb. Itt van is egy jó ajánlat. Ezzel a videós és az általános fotózást már ki is pipáltad. Sporteseményre jó fényerejű tele kell, általában a 70-200mm F/2,8 nagyon jó lehet rá, de az már önmagában is annyi, mint a kereted. Makróra a Tami 90mm-t szokták ajánlani, de olcsóbban kijössz egy közgyűrűvel és egy ezeréves F/1,8-as m42-es obival és jó megvilágítással. Aztán még ott van a bestbuy Tamron 17-50 mm F/2,8, ami egy általános nagy fényerejű zoom.
-
matyi012345
őstag
válasz
MarKoo #20468 üzenetére
Az obi fontosabb az esetedben, egy fényerős telére szükséged lesz, a váz szerintem itt másodlagos. Nézd meg a Tamron 70-200 f2.8-at, szerintem sporthoz jó kompromisszum mert fényerős és 200mm kisszenzoron már nem is olyan kevés. Sporthoz jól jön egy olyan váz ami bírja az ISO-t és viszonylag jó a sorozata, xxxD sorozat sporthoz élből kilőve szerintem. Inkább egy használt 50D, de láttam nemrég 165-ért 7D-t az lenne a legjobb.
-
MarKoo
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vásárlás előtt állok és nem nagyon tudok dönteni. Egyelőre sport események fotózására illetve videózásra használnám leginkább, később szeretnék elmélyülni pl. makróban is. Kb. 250.000 Ft-ot tudok rászánni és a következő vázakon gondolkodtam: 600D, 650D, 60D - ahogy olvastam a 60D nem nyújt annyival többet mint amennyivel többe kerül, de az esetemben nincs akkor különbség.
Olyan max. 300.000 Ft-ig hajlandó lennék elmenni talán.
-
csacsi77
senior tag
Az engem is megmozgatott. Ott aztán van minden nyalánkság. Érintős, dönthető kijelző. Nagy szenzor, választható kereső, jó fényerős obi, markolat, vakupapucs. Csak az AF legyen gyorsabb, emlékeim szerint az nem volt túl acélos a tesztek szerint az elődnél. Másodgépnek szívesen venném...
-
k1csi
senior tag
válasz
csacsi77 #20452 üzenetére
Na de jött ott egy kompakt is, bár árban nem olcsóbb, de azért egy kb. mFT szenzoros (alig kisebb mint az APS-C) váz f/2 induló fényerővel nagylátó részen vsz. nem rossz.
http://prohardver.hu/hir/uj_canon_powershot_g1_x_mark_ii.html
-
bl4ze
veterán
Használt 50mm 1.8 obit keresek olcsón ! Ha valakinek van eladó, ne tartsa vissza
-
csacsi77
senior tag
válasz
_seth_ #20461 üzenetére
De tudod, hogy úgy mennek a dolgok, hogy az $-t egy-egyben €-ra kell számolni és abból Ft-ra + byereség + ÁFA és így van meg a magyar kisker ár. Borzalom!!
Na mindegy, a Canon hatalmas hibát vét ezzel. lemarad két generációval a Nikon mögött.
Ettől még a 70D szépen megy...... -
_seth_
veterán
válasz
csacsi77 #20455 üzenetére
A dollár és euro árfolyam nem egyezik, 126e dollárból forintba átszámolva és még arra jön rá a hazai felár
Kereső: rengetegszer látom, hogy belépő dslr tulajok élőképet használva fotóznak, aki megveszi pl az 1100D-t 90e forintért kitobival az jó minőséget vár el de nem tuti, hogy keresőt is akar használni
Na mind1 szerintem érthető mire gondolok
-
.DLL
veterán
170e???
Jól indult a napom.
Lassan a 650D kerül annyiba, azon meg már van néhány duál pikszel is, meg... kb. mindenben jobb.Semmi gond, megszoktuk már. A 7D óta csak az elégedetlenkedés megy Canon bejelentések után.
Ettől én még szeretem, mert jó képeket készítek vele. :3 -
Fujis2950
tag
válasz
csacsi77 #20455 üzenetére
hát ez szerintem azért jön ki, mert muszáj " újat " kihozni. Az Eos1100 már "régi", a 100 meg "másik" mezőnyben van a Canon szerint. Inkább vártak volna vele és hoztak volna ki egy jobb gépet. Szerintem ezzel harmatgyenge statisztikát érnek el az eladásoknál. Hacsak nem lesz az ára baráti. Bár én erősen kétlem. Kitobival se lenne szabad 100K felett belőni, inkább alatta de jóval.
-
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #20454 üzenetére
Felül kell bírálnom nekem is az árat, olyan paraméterekkel 100 eFt lenne max. amit érne. 550 $ mondanak rá, az ugye 550 ojró, ami olyan 170 eFt körül lesz. Na azért sokkal jobbakat is lehet kapni. A 600D is olcsóbb és gondolom, hogy annak a szenzorát kapja. A hírekben nincs szó Dual Pixelről vagy új szenzorról, azért gondolom. Ez nagyon kevés, ennek semmi értelme, ha már a 100D kint van, ezt minek.
-
csacsi77
senior tag
Kis Canon újdonság...
Ha ezek igazak, akkor nem erőltették meg magukat. Ez csak akkor lesz eladható, ha nagyon jó áron jön ki. Max. 120-130 eFt. Kitobival.
Sajnos arról sem szól a fáma, hogy milyen lesz a szenzor. Megkapja a 600D-ét vagy a Dual Pixelt fejlesztik tovább/alább. Meglátjuk. -
-
Bahama
aktív tag
Sziaztok!
Van egy kb 1 hetes canon 60D-m, és a keresőjében megjelentek kis szöszök.
A képet ezek ugye nem befolyásolják, de engem viszont nagyon zavarnak.
Érdemes ezzel foglalkozni? Mert volt ahol olvastam hogy ilyenek mindig lesznek rajta idővel, bármennyit is tisztogatom.
Csak fura hogy 1 hét alatt megjelent, úgy hogy még a szabadban sem használtam. -
Winne
nagyúr
Köszönöm a tippeket. A 600D a videón kívül miért jobb választás még az 1100D-nél?
12 vs 18 megapixel, ez gondolom nem annyira fontos már, AF pont 9-9, a kifordítható kijelzőt látom még.@(#20442) matyi012345: este tudom csak megnézni, melóban nem jön be, tiltott az oldal.
-
BennyRay
tag
Urak!
Érdeklődöm, hogy 6D kezeli-e a 64GB-os SD HC kártyákat? (tisztában vagyok a nagy kártya - nagy adatvesztés veszélyeivel
)
Előre is köszönöm!
-
m3ss
veterán
válasz
matyi012345 #20442 üzenetére
melyik eredeti meretet, az 1500 x 1000 pixelest?
amugy azert azt nem mondanam, hogy 2.8 alatt nem hasznalhato...en csak ott hasznaltam idaig
amugy sztem apsc-n ha nem akarja a juzer a 35/50 fixeket 2.8 alatt hasznalni akarmi miatt is, jobban jar ha 17-50 tamront vesz...az is tud 2.8-at es lehet tekergetni -
matyi012345
őstag
Nekem jobban bejött a 40-es. Rendben, hogy a Canon 1.8-as de pont 2.8-ig kell rekeszelni ahoz hogy értelmes képet csináljon, a 40-es meg jó képet csinál 2.8-on is, bár 3,5-ön kicsivel jobb. Felépítésről és zajról és AF pontosságról nem is beszélve...
ezt a fix 40-el csináltatom nyitott rekeszen. Nézd meg az original méretet!
-
Winne
nagyúr
Most vagyok vásárlás előtt, azért kérdezek inkább előtte, mert ha ezt megvenném, akkor inkább nem vennék 18-55-ös kitet, hanem a másik obival rámennék inkább a nagyobb távolságokra, vagy csak sima vázat vennék, ez még kigondolás alatt. Megállja ez így a helyét?
Nagyon gondolkodom, hogy mivel nekem csak tanulógép lenne, hogy egy 1100D-ben kompromisszumot kössek, vagy a fullhd-s videó miatt is inkább kapásból rámenjek a 600D-re. Lehet nincs semmi olyan különbség a kettő között, amit én hozzá nem értő ki tudnék használni, nem tudom.
@(#20436) cOxeR: igen ez is tetszett benne, mert próbálgattuk egy 7D-vel és egy 50-es fix után annyira nem volt hangja, hogy az félelmetes.
-
.DLL
veterán
Ez inkább szűkebb kicsit, mint az emberi látószög, de utcán, piacon, vásárban, élethelyzetek fotózására szerintem ideális, gyors a fókusza és tényleg éles képe van nyitott rekesszel is, így a 2.8 használható bátran végig. Nem tudom milyen objektíved van most, de pl. egy kitobival ki tudod próbálni, hogy "leragasztod" a zoom-gyűrűt 40mm-nél és úgy próbálgatod egy ideig.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Beírom ide is, közben ráleltem erre a topicra is. Egy hozzá nem értő fog kérdést feltenni, előre mondom.
Ez az objektív kinek jó választás? Arra gondoltam, hogy általában élethelyzeteket fotóznék, kvázi előttem max 5 méteren belül történő dogokat, tárgyakat és ez a fix megoldás tetszik nagyon. Ha jól tudom ez nagyobb teret is lát be ill. az obi minőségéről is jókat olvastam, azt írják, hogy elég éles képek készíthetőek vele és most elég jó árban meg tudnám vásárolni.
Elsőre ennyi, köszönöm, aki szán rá egy percet és válaszol.
-
*Ropi*
félisten
-
Marky21
aktív tag
Hali!
Canon 550D beépített vakuja nem akar kinyílni M módba azt írja hogy külső vaku van rá csatlakoztatva ezt miért csinálja -
Bandesz18
tag
Én magamnak, hogy tudok kiolvasni egy 600d-ből exposzámot?
-
Fandango
veterán
válasz
radi8tor #20411 üzenetére
Te tudod, te vagy moderator, de van kezdo fotos topic (bar ezek oda sem illenek), illetve van makro fotozasos topik. Szoval nem ertem, hogy jon ide a Canon dSLR topicba ez, de biztos csak en vagyok ertetlen.
Rockcafe: eleg am egy hsz-ben megkoszonni mindenkinek, nem kell ezert 3-at irni.
-
Damage
senior tag
válasz
Rockcafe #20415 üzenetére
Tényleg elég érdekes képek jönnek ki a gépedből. Szerintem a CMOS adta be a kulcsot. Persze mindenféleképpen vidd el szervízbe (Somogyi u.).Nem csak az a pár vízszintes lilás csík van benne, hanem kismillió függőleges is. Ez nem beállítás kérdése, valami nem működik megfelelően benne.
Hosszabb záridő: TV módban a záridőt megadod és a gép automatikusan választ hozzá rekeszt vagy M módban megadod a záridőt + rekeszt. A te esetedben nem záridő, hanem hardware-es probléma van.
-
Korcsii
őstag
-
Rockcafe
újonc
Hosszabb záridőt javasol a leírás,azt hogy állítsam?
-
Rockcafe
újonc
Sziasztok!
Van egy CANON EOS 1100D fényképezőm,valaki tudja esetleg,hogy miért van az ,hogy szinte állandóan a fotók csíkosak lesznek ez a csík főleg vízszintesen jelenik meg! -
.DLL
veterán
70D-re van Mágikus Lámpás? Azt kéne megoldani, hogy a duál pixel teknológiát fel lehessen hazsnálni HDR videók készítésére, pl. a pixel egyik fele ISO100 a másik fele ISO400... zsír lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest