- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Starlink
- Bitcoin topic
- Mozilla Firefox
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasza_1
senior tag
Köszi! Már gondolkodtam a gariztatáson. Kár érte. Amúgy Audacity kb 1mp "néma" sistergés alapján gyönyörűen kiszűri. Másik lehetőség, ha keverőpulttal a mikrofonon +50-60dB erősítek, és a pultot kötöm rá a bemenetre, menüben a csillapítást engedélyezem, és a csuszkán is lejjebb veszem a hangerőt. Csak jó lett volna, ha alapból tökéletes...
-
papaya
senior tag
Erről jut eszembe.
Voltam múltkor a helyi hülyék vagytok áruházban mert tisztították ingyen a canon gépeket. Mint kiderült a camera kft emberei voltak itt, és a tisztítás során mondták, hogy elégé régi a firmware a 6d-n azóta van pár frissítés, érdemes lenne felraknom. Mondtam, hogy csak azért nem tettem meg, mert ML-t akarok rárakni az meg nem támogatja a legújabb verziót emlékeim szerint. Na erre kaptam az ívet, hogy azt nem kellene felraknom, mert már jó pár gép ment miatta tönkre, amit aztán hozták hozzájuk. A szakember állítása szerint a Canon csak azért nem rakja bele ezeket a raw video, és egyéb funkciókat, mert egyszerűen nem erre való a proci, és nem bírja az ilyesfajta durva megerőltetést. -
szasza_1
senior tag
Maga a váz és 2 obi cipelése nem gond, ugyan úgy beleteszem egy pisztolytáskába, mint egy bridge gépet. Tudom, hogy miért vettem ezt: képminőségre jobb (magas iso-n), elfogadható árú használt obik vannak hozzá (bár várom már nagyon az 50mm F1.8 STM-et, abból új lesz, ha nem lesz drága), jó áron van hozzá rendes vaku (a yn600ex-rt már csak 35e, azt hittem, hogy még én vettem olcsón év elején 47e-ért), és rendes fogása van. És még a gyorsaság is nagyon fontos volt, nem szeretek már semmilyen gépre várni. A Pana FZ-1000 is esélyes volt, de mindenben nagyon elmarad. Illetve még a dual pixel AF miatt, videózásnál nagyon jól jön. Arra számítottam, hogy LV módban (többet) fogom használni, de sokkal gyorsabban, és jobban tudok a kukucskálón át komponálni.
-
szasza_1
senior tag
Igen másik irányból kezdve, de hasonló módon szoktam megnézni: "Így azt tudom csinálni, hogy ha legtágabb blendére törekszek, hogy vaku nélkül megnézem, hogy melyik rekeszen lesz 1/250-es záridő, és utána nyitom fel a vakut."
Szoktam csinálni vakus képet és vaku nélkül is ugyan azokkal a beállításokkal, és sokszor a beépített vaku azért tett hozzá a képhez, javított a helyzeten, (ha egyes esetekben nem is sokat).
(A külső vakum majdnem olyan nehéz, mint a fényképezőgép, még azt is cipelni...)
-
*Ropi*
félisten
A sorok közt olvasva: a cikke teljességében reklám, hogy neki milyen jól megy: mindig az aktuális csúcstechnikát használja (mármint amit megmagyaráz, hogy az jobb, mint a valódi csúcstechnika
). Ha igaz amit ír, hogy havi 50+ eskit fotóz, akkor azért nem utómunkáz, mert egyszerűen nincs rá ideje.
A képek meg lehetnének sokkal rosszabbak is, láttunk már rá példát szép számmal - de valóban csúcstechnikát használó fotósoknál...
-
berzerker83
csendes tag
Köszi az infót neked is és mindenkinek, nagyon hajlok én is a Tamron felé.
Azért futok egy gyors kört, mert én is utálok feleslegesen pénzt kidobni, valamint ha marad a keretből, abból szeretnék inkább vetetni új háttereket, vakut, fényterelőt, vagy bármi fotós bizbaszt (bár most csak egy obi rendelésére van lehetőség). A sztori a tipikus "köbö ennyi a keret, holnapra kell a lista a rendeléshez" esete. -
berzerker83
csendes tag
Nem tréfa.
Ha pontos szeretnék lenni, akkor egy a kitobitól picit hosszabb fényerős zummot kellene néznem a munkahelyemre. Nagylátó nem szükséges, inkább a tele vége felé legyen hosszabb (köbö ekv. 35-től felfele), ezért is akadt meg a szemem ezen. Nem én használom, de a fotósunk nem akar ebbe belefolyni, nem érdekli a tech része (de szeretné ha Canon lenne), én pedig ezt találtam elsőre, nem ismerem a Canon rövidítéseit.Canon APS-C vonal marad, mert évi egy gépet elkoptatunk, valamint fotósunk saját cucca is Canon, lehetőleg ezzel is kompatibilisnek kellene lennie.
@Flashback:
stúdióban kitobi elég volt eddig is igáslónak, az új igényekhez kellene az új objektív.@*Ropi*
azért is akarok vetetni valami háttérmosó-csilivilicsináló cuccot, hogy nem menjen rá két napom az utómunkára...meg erre van igény.
Nem mondom, hogy a pénz nem számít, de ez is beleférne. Rákérdeztem, hogy mi a véleményetek, remélem valamit azért javasoltok is.
-
matyi012345
őstag
Studioba se. Akkor gyűjtök inkább egy 645Z-re vagy vadászok egy H2-t és kész. mRAW-ba jó rendezvényen, de akkor meg minek. Vége lesz ennek az egész sztorinak pár éven belül. Maradnak a MILC-ek, meg az MF. Csúcsnak meg úgyis ott a 8x10 a Schneiderrel. Talán majd szép lassan becsorog a digiszenzor az LF-be aztán kész. De akkorra már nem lesznek ezek a tükrös biszb*szok.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Szerintem sem Sony szenzor van benne, elvégre akkor most nem lenne akkora híre annak, hogy a Canon "adja a DPAF-et a Sony meg a szenzort.
1FÉ azért elég sok... Még a Nikon D7100 se nagyon jobb fél fényértékkel ISO-ban (de inkább 1/3-ad) mint a 70D.
Nem a DXO-n kell hasonlítgatni, hanem két ugyanolyan képet ugyanazon az ISO értéken.Én nem nagyon látok 1FÉ különbséget...
-
.DLL
veterán
Igazad lehet, ma már én is egy kisebb, jóképű, jóvidejóú Milc-et vennék, hiszen csak hobbizom, szerencsére én még régebben vettem a Canon, amikor teljesen jónak számított (550D), és akkor még nem voltak a milcek ennyire felfejlődve.
És az is szerencse, hogy nem romlott meg azóta sem az 550D, így ma is ugyan úgy megfelel. -
zserbox
őstag
szerintem az ok amiért 2.8-al dobják piacra az az, hogy az stm miatt ez videózásra van elsődlegesen oda meg még a 2.8-is felesleges kb., mert rekeszelni kell még a megfelelő mélységélességhez ergo úgy se lenne kihasználva az 1.8.
ettől függetlenül én is örülnék ha nem 2.8-asak lennének -
k1csi
senior tag
Elgépeltem és már nem tudom módosítani: szférikus aberráció.
A háttérmosás simaságának javítására több módszer is van. Az egyik a szférikus aberráció. Ezt alkalmazza a 50 1.2L. Nincs fényveszteség, de az élességi síkban sem marad meg a nagyon jó felbontás (kontraszt igen) és rekeszeléses fókuszshift van.
A másik az apodizációs filter (amit a most bejelentett Fuji portréobi használ), itt megmarad az élesség sík jó felbontása és fókuszshift sincs, viszont van fényerőveszteség. -
Clemi
veterán
Bocsi, én is ebay törzsvásárló vagyok, de azért ilyen drága cuccot nem ott vennék az tuti. Ha viszont megnézzük a hazai árlistákat, kikeresve mindkét vázból a fellelhető legolcsóbbat, akkor bárhogy keresgéltem, nekem a 70D 274e a E-M1 pedig 490e. Vagy nem ez a két váz volt összehasonlítva? Egyébként meg a M43 és a DSLR összehasonlítás nagyjából olyan, mint a laptopok és az asztali gépek hasonlítgatása. Lehet rajta rugózni, de semmi értelme.
De részemről nincs több hozzáfűzni való, ez a téma nem ide vágó, nagyon nem, csak meglepődtem minek kell két ennyire eltérő rendszert összehasonlítani. -
Damage
senior tag
Video csak családi/hobbi célra volt használva, arra tökéletes.
Egyszerűen a gép nem tudhatja ha több dologra lehet fókuszálni hogy mire kellene.
1. Kiválasztom az arcfelismerőt, ha embereket szeretnék videozni. Követni fogja folyamatosan az arcokat.
2. Kiválasztod a kijelzőn LV módban, hogy mit kövessen, megérinted a kijelzőt. Akárhova fog mozogni az adott akármi vagy akárki, a fókusz folyamatosan követni fogja amíg benne van a látómezőben. Amennyiben hirtelen mást szeretnék követni, ismét csak egy ujjal hozzá kell nyúlnom a kijelző adott pontjára és onnantól az új témát fogja követni.Tapasztalatból mondom, hogy ez működik is a gyakorlatban! Nem keresgél előre-hátra tekergetve fókuszt, STM objektívvel nagyon szépek az átmenetek is, nem ugrál. Kismillió video van fent youtube-on (70D video AF tracking).
Kihajtható kijelző: emberek feje felett, földön "fetrengés" helyett. Hasznos dolog.
Érintőkijelző: képkészítésnél a fókuszpontot sokkal gyorsabban kijelölhetem. Vagy akár úgy is be lehet állítani (szintén csak egy gombnyomás), hogy a fókuszpont kijelölését követően egyből a képet is elkészítse anélkül, hogy az expo gombot le kellene nyomni. Videozásnál hatványozottan előnyösebb az érintőkijelző. (Egy példa. Két ember között szeretnék váltani, kis DOF, az egyik ember 10 méterrel közelebb van, mint a másik. Ha nincs érintőképernyő, akkor a fókuszpont mozgatásával az éles tartomány az alábbiak szerint fog alakulni: egyik ember éles, majd ahogy mozgatod a fókuszpontot az emberek mögötti háttér lesz éles és miután a fókuszpontot átmozgattad a másik emberre ő lesz éles. Érintőkijelzőnél nem lesz éles soha a háttér, mert: egyik ember éles. Nem kell mozgatni a fókuszpontot csak rábökni a kijelzőn a másik emberre és máris gyönyörű átmenettel a másik ember lesz éles. Lehet, hogy kicsit hülyén fogalmaztam, elnézést ezért, de remélem érthető, hogy mire gondoltam.)
Bizonyos funkciógombok is helyet kaptak a kijelzőn, és néha gyorsabb így aktiválni, kiválasztani 1-1 dolgot. Képvisszanézésnél belenagyítani két ujjal és vissza (sokkal gyorsabb) és ugyanazzal a lendülettel lapozni a képek között (persze a tárcsával gyorsabb a lapozás, ha keresünk valamit).wifi: nincs kioldóm, de pont emiatt nincs is rá szükség. Ráadásul bizonyos paramétereket is változtathatunk komponálás közben (logikusan fókusztávolságot nem). Kábelen keresztül töltöm le a képeket számtógépre A wifinek nem az elsődleges célja, hogy kiváltsa a kábelt. Volt rá példa, hogy egyből igényt tartott ismerős/ismeretlen a képre. Két gombnyomás volt letölteni a képet telefonra (akárhol, bárhol, bármilyen segédeszköz nélkül) és elüldeni mail-ben, feltölteni valahova stb.
Nekem sem célom OFF-olni, de mivel ez egy EOS-os topic és én használhatónak találom a rendszert, emiatt a "védelmére" keltem. Szerintem nem kell leírni az APS-C szenzoros gépek -jelenlegi- legjobbját. Nem hinném, hogy rosszabb, mint az m43-as rendszerek (beleértve a képminőséget is). A keresletet meg továbbiakban is az igény fogja meghatározni. Mindenkinek másra van szüksége.
-
Damage
senior tag
"Persze fényerősebb obival már a 70D felé billen a mérleg nyelve."
A 70-200 F4 IS-t nem nevezném fényerő bajnoknak.A Sigma F1,8 tényleg nem könnyű darab, nehezebb a 70-200 F4-nél.
Az m43-asok tömegével/méretével kapcsolatos előnyét nem vitatom, de néha jól jön, ha meg lehet fogni a gépet. 350D-m például csak portrémarkolattal érzem kényelmesnek. A 10D, 40D-vel nincs problémám. A 70D határeset, még "elmegy" markolat nélkül.
"Szóval eljutottunk oda, hogy az, hogy minek a legjobb a képminősége/részletgazdagsága nem egy paraméter, hanem egy paraméterrendszer 1 paramétere."
Ezzel is egyet értek, de abból kell építkezni, ami rendelkezésre áll. Mit ér egy jó váz, ha nincs hozzá megfizethető áron nagyon jó objektív és nincs nagy lencse választék. Én FF-re váltáson gondolkoztam, de az alábbiak miatt mondtam le róla:
- Nincs 1,6x crop (így a telém ekvivalens értéke 200 lenne a mostani 320 helyett).
- Több olyan korrekt, megfizethető objektívem van, ami EF-S bajonettes. FF változatai többszörösébe kerülnének (10-18 STM IS, 18-35 F1,8).
- Hobbi/családi videozásra (nem akarok manuál fókusszal szórakozni video alatt, nem vagyok operatőr) a 70D a legalkalmasabb. Az STM objektíveimmel (ebből is több van) gyors és pontos a követő fókusz.
- kihajtható érintőképernyő (sokkal több előnyét látom, mint előzetesen gondoltam
- fél pillanat alatt átküldök bármilyen képet wifin a telefonomra és fél percen belül ott van a kép, ahol akarom
- nincs számomra megfizethető áron hasonlóan gyors AF-fel rendelkező FF váz, amik megfelelnek az előző kritériumoknak isValóban vannak a Canon APS-C-nek gyengeségei - mint minden másnak -, és ahogy mondtad, mindenkinek más paraméterek a fontosabbak. És ez nemcsak a képminőségre értendő. Összességében én ebben találtam meg (a nem tökéletes), de számomra legideálisabb megoldást.
-
Damage
senior tag
Nézegettem ezekkel a gépekkel készült teljes méretű tesztképeket. Amiket én láttam, azok alapján kijelenthető, hogy sem képminőségben, sem részletgazdagságban nincs párban a 70D+70-200 f4 IS vagy 70D+18-35 F1,8-cal.
(#24364) Gondwana : a 8 irányú gomb közepén található "set" gombbal köuépre ugrik a fókuszpont. Mivel rosszabb a 70D-ben található AF? Szerintem semmivel...
-
Damage
senior tag
Annyit hozzátennék, hogy a jostick helyett a set gomb és a nagy tárcsa közé került egy 8 irányú izé, ami a joystickot hivatott leváltani. Van 40D-m (joystick) és 70D-m is. Számomra nem jelentett problémát átállni (még úgy sem, hogy felváltva használom a gépeket).
"Képminőségben sajnos nem jobb mint pl. az Oly E-M1 (hasonló fényerős üveggel)."
Ez szvsz kicsit meredek kijelentés. Én nagyon szívesen odateszem a bárki által választott/talált/készített Olympus-os kép mellé, az általam készített (hobbifotós vagyok, nem profi) 70D képet és lehet "pixelvadászni" 1:1 eredeti méretben!
Az utolsó két sorral egyet kell, hogy értsek!
-
TayRol
nagyúr
-
k1csi
senior tag
Ja nem kell nekem elhinni, ki lehet próbálni.
Persze rángatni ezt sem érdemes, de finom mozgásoknál olyan mintha folyadékban úszna a szenzora.
Sajnos a Panasonic sem vette még át ezt a stabit (lehet a stabi miatt kevésbé tudják elvinni a hőt a szenzorról) a Canonra meg gondolom remény sincs... -
copass
veterán
erdő közepén bróker jányok
kevés neki szerintem a yn565 lézer fénye, mert megtalálja a csak kíínosanlasssaan! -
belovary
senior tag
Elsőre azt akartam, vannak szettek, stb... De mindenki azt írta, hogy nehogy hozzányúljak, kizárólag szakember, plusz azonnal vigyem vissza, hiszen csak 1 hónapos a gép, hogy lehet ilyen? Szóval ezért küldtem vissza a boltba, ők a szervizbe, ahonnan még mindig nem jött válasz a levelemre. Nagy ívben.... rám.
-
nubreed
veterán
igen, közben már én is megtaláltam ezt a módszert a youtubeon. egy próbát mindenképp megér. Azért köszi.
Ha nem jön össze, akkor irány a camera kft, de remélem megúszom. Nem a javítási költség miatt, mert még garis a gép, 1 éves sincs, csak most hétvégén nem tudom/akarom nélülözni a gépet, ha már megvan az új obi, ki akarom próbálni.
-
csacsi77
senior tag
Az engem is megmozgatott. Ott aztán van minden nyalánkság. Érintős, dönthető kijelző. Nagy szenzor, választható kereső, jó fényerős obi, markolat, vakupapucs. Csak az AF legyen gyorsabb, emlékeim szerint az nem volt túl acélos a tesztek szerint az elődnél. Másodgépnek szívesen venném...
-
-
Tatter
csendes tag
Classic 5D-re lenne, jelenleg egy 24-105/4 és 70-200/4 objektíveim vannak az 50 1.8 objektíveim vannak és főleg az esküvők lagzi részén használnék valami fényerős nagylátót. Ilyenkor már inkább a megragadott pillanat fontos, mint a pixelnézegetés, de F4 és max ISO3200 már eléggé korlátoz abban, hogy bemozdulásmentes legyen egy kép vaku nélkül. Lehet egy 50 1.4-re cserélem a jelenlegit vagy majd egyszer 6D-re váltok.
-
-
.DLL
veterán
De pont, hogy videónál számít ugye az előfeldolgozás is (ahogy ezzel mindenki egyet is ért), namármost, ha alul (sötét részeken) zajmentesebb képet eredményez, DE felül hamarabb kiég a 160 és többszörösei, akkor egy lapos képprofil kevesebb részletet tud belepréselni a képbe, ráadásul mivel a szélesebb dinamikaátfogást ugyan úgy 8 biten kell letárolnia ezért a tónusátmenetek durvábbak lesznek, emiatt egy kiégés még csúnyább is lehet. :/
-
Tin
veterán
70D-n nekem annyira nem számít, 1000-ig teljesen kezelhető az ISO, felette pedig már tökmindegy a zaj mértéke, mert van. az viszont tény, hogy ha valaki ultra zajmentes videót akar csinálni, 160 többszörösét érdemes használni, de akkor viszont előre mindent beállítani rendesen, hogy alul-felül kijöjjenek az átmenetek, de ehhez meg ugye mindenképp post-processing dukál.
szóval én videózáskor ezt a 160 többszörösét leszarom, manuál mód, 24 fps, fix 1/50, F2.8 vagy amennyi kell, és auto ISO. ja, és én Canon X picture style-t használok, nekem valahogy az jött be.
-
*Ropi*
félisten
Nem téves: éppen csak a zaj lesz kevesebb, ez bőven elég.
-
*Ropi*
félisten
Ő nem azt kérdezte, hogy hogyan viszonyul az 5D1 szenzora a Nikon D5200 szenzorához, hanem, hogy önmagában milyen: tud-e vele alacsony ISO-n jó dinamikájú képeket lőni. Nem kell mindenre a Nikonnal, a D5200-zal, meg a DxO-s testchartokkal példálózni.
Legközelebb már az jön, hogy: -"De szép kék az ég..." - "Igen, de a D5200 szenzorával sokkal szebben mutat és a DxO-n is van már teszt róla!"...
(#20009) Agostino: Igen, eddigi ismereteink szerint a polár fémen nem működik.
-
_seth_
veterán
1.02-es a váz és ilyen az új ml is. Rejtett fájlok mutatása után látom, hogy a memkari gyökerében ott van az ml és még pár fájl, a jelenlegi ml könyvtár 9,2 mb az újban csak 1,7 + az újban van egy fél megás autoexec.bin is ami korábban 1,5 mega volt. A kérdésem pedig annyi, hogy csak másoljam át felülírással vagy hogy csináljam?
-
-
.DLL
veterán
Bár a hosszú idejű megvilágítás nem merevítené ki a témár, de az ezzel együtt használt rövid záridő viszont igen, nem? Persze kicsit más fázisban lesz a sportoló teste a kép alján, mint a tetején, mert a zár lefutása alatt ő arrébb mozdult (ugyebár a jól ismert rolling shutter torzulás), de vajon mekkora mértékű, és mennyire zavaró? Nameg ugyan úgy jelentkezik vaku nélküli, pl. napfényes időben készült sportfotóknál is...
Tehát mindkét módszernek vannak hátrányai:
-Hosszabb záridő & rövid villanás: ha nem jók a fényviszonyok, fényarányok, akkor a kivillantott pillanat mellett ott lesz az elmosódott mozgás is
-hosszabb vaku megvilágítás & rövid záridő: rolling shutter torzulás fordulhat elő.
-
kiskornel
addikt
Háát... én úgy tudtam, hogy az csak a történelem.
Én valami hasonlót olvastam a modern vakukkal kapcsolatban, mint pl. itt van:
[link]Onnantól, hogy "High-end flash units address this problem by offering a mode, typically called FP sync..."
Régebben valóban egy lámpa gyulladt ki, és X-sync-ig égett közel azonos teljesítménnyel. Ez volt az eredeti FP... de én úgy tudom, hogy a mostani modern vakukban villogtatással van megoldva. A rés lefele fut, és amikor egy rés távolságot lejjebb megy, akkor megint villant 1-et. Ezt egészen addig, míg lefut a végéig.
Ez a rossz az internetben. Minden állítás fent van, és mindennek az ellentettje is fent van.
Meg hát ezzel rövidre zárom a témát (forrás Canon.com)
[link] -
kiskornel
addikt
Hát... ebben most nincs igazad. Teljes biztonsággal kikövetkeztethető, hogy milyen sportról beszélt az illető.Belépő szintű váz mellé valami yungno, youngno, vagy mittudjamén mit emlegetett, meg hogy ki akarja merevíteni a mozgást. Ez alapján már senkinek nem lehet kétsége, hogy a sport, amiről beszél, az a sakk.
És ugyebár az beltéri sport.
Mondjuk csak a logika mondatja velem, de ha a vakuszinkron 1/200s, akkor FP (HSS) 1/400s-on kétszer kell azt villantani, amit 1/200-on. Ha 1/800, akkor (ahogy fut le a redőny) 4x kell azt villantania, mint 1/200s-on. Nem világít az végig. Már az FP elnevezés se arra utal, hogy végig világítana.
Az ISO3200; 1/2000s; F2,8 elég lenne egy negyed csarnok erejéig HSS-sel? Jövőre, ha megint megyek évzáró buliba (sportcsarnokba tartják), akkor kipróbálom.
-
bagaba1
tag
A redőnyzár lefutása 1/200nál kisebb sebesség esetén tiszta volt eddig is. Úgy gondoltam az utolsó részt, hogy ha pl a záridőt 1/1000re állítom a vaku pedig ennél hosszabb ideig világít(pl 1/800 sec), akkor az egész témát éri a vakufény. Vagy ez miért nem megvalósítható? Ha a záridő rövidebb mint a vaku villanási ideje akkor minden esetben a teljes szenzort éri a fény, csak nem egyből teljes felületén, hanem mindig csak egy bizonyos részen, ahol épp a "redőnynyílás" jár. Tehát vakuval villantani vagy akkor tudunk amikor a teljes szenzort egyszerre éri a fény(esetemben 1/200-nál nagyobb záridők esetén), vagy amikor a vakufény végigkíséri a redőny lefutását, tehát 1/800 vakufénysebesség esetén 1/1000-2000-4000 záridővel. Ha már idegesítő a próbálkozásom akkor sajnálom, de nekem így logikusnak tűnne a dolog.
-
bagaba1
tag
Tehát vagy veszek akár egy sima manual obit, és 1/200 záridő mellett, 1/4 vakuerősség környékén villantok 2. redőnyre állítva, vagy veszek egy komolyabb TTL vakut ami tud HSS burst módot, így tudok 1/1000-1/2000 környéki záridővel dolgozni. Gondolom utóbbi lenne a jobb megoldás. Egyébként a Yongnuo 560 III vakujába már van rádiós jeladó, úgyszintén a 600D vázban így nem kéne külön rádiós kioldót venni, vagy vezetékkel szórakozni, ez jó alternatíva lenne az első módhoz. Később meg egy komolyabb vakura beruházni, és akkor sem fog ez kárbaveszni.
-
copass
veterán
egy kezdő "szerintem" pár év alatt éri el azt a szintet amikor már érzi hogy kevés a szenzor.
mert fullfrémen is be lehet gyönyörűen égetni a karácsonyi díszkivilágításon a kéket, hiába teljesít jobban a szenzor vagy az L-es obi!
de ez már megint olyan "nekemnagyobbjobb" dolog!fotózni kell nem pixelt kukkolni.
-
szalon
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
FF gépet úgy érzem nem engedhetek magamnak, mivel nem tudnám normális obikkal kiszolgálni... főleg nem rövid távon.
700D-ben azért gondolkozom, mert inkább azt a plusz pénzt obira költeném, de meggyőzhető vagyok...
Azért újban gondolkozom, mert nekem játszik az áfa vissza...Ha tényleg hosszú távon is maradni fog ez a hobbi, akkor 1-2-3 év múlva, ha már kevésnek érzem a 700D-t akkor váltanák majd vmi 7D utódra.
Ha nagyobb vázzal kezdenék, akkor melyikkel lenne érdemesebb? 7D vs. 70D esetleg 60D ? (canon akcióban, most a 7D még olcsóbb is, mint a 70D) Videózás nem lenne elsődleges cél.
Macróban akkor maradok a stabi nélkülieknél, esetleg az EF-S 60mm f/2.8 Macro USM lehet alternatívája az EF 100mm f/2.8 Macro USM-nek?
17-55 mellett szükséges lehet fix 50 1.4 ? esetleg nem járnék jobban egy Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM -el?
Tudom tudom almát a körtével, de akkor isÖsszegezve, a 7D-hez akkor vennék 17-55 + 430 + makró + kiegészítők, állvány stb...
Ha pedig 700D-t vennék, akkor 17-55 + 10-22 v 50.1.4 + 580/600 + makró + kiegészítők, állvány stb...
Ha meg majd oda érek, hogy 70-200 f/4 L, akkor majd remélem, már nem kell tanácsot kérnem, hogy el tudjam dönteni, stabis, vagy nem stabis kell nekem.
-
*Ropi*
félisten
"Milyen SW? JPG motor?"
Nem, a raw előfeldolgozás.
"RAW-ban magas ISO-n még kicsit el is marad az 50D a 18MP-es APS-C szenzorokhoz képest pixel szinten..."
Tény, hogy az 50D nem remekel pixel szinten (ISO 800-ig konkrétan zajosabb, mint a 40D: ezért is nem vettem 50D-t, viszont megtartottam egy 40D-t.
, de én a 60D-ről beszéltem.
(#18192) Klemice: A Canon két számjegyű vázainak mindig is 350.000 Ft körül volt a nyitó ára, már a 40D-k is onnan startoltak 2007-ben.
-
Tin
veterán
köszönöm a részletes leírást, hasonlókat olvastam, de ennyire nem mentem bele, így viszont értem a miérteket is
a marketing részével teljesen egyetértek. abszolút jó példa rá a movie digital zoom a 600D-ből, ami aztán a 70D-ben landolt. nevetséges, pedig tök jó dolog, de a közbenső 4 vázba (650D, 700D, 100D, M) sem került bele. pedig a pre-prod firmware-ben még benne volt...
csacsi77: én is akkor néztem, amikor hazavittem a 700D-t, és már nagyon alacsony iso értéken is látszott a zaj. előszedtem az 550D-s képeket, aztán látszott.
a másik, ami az 550D-ben király volt, hogy automatikus videózás közben be tudtál állítani fix iso értéket, a többit meg ő állította utána. ez a 650D-től nincs, van a full automatikus, meg a manuális mód. oké, hogy 24p-hez 50 körüli záridő, fix alacsonyabb iso kell, és a blendével lehet játszani mint egyetlen paraméter, de néha az a félmanuális üzemmód igenis jól jött.
-
Zozzer888
addikt
-
Tin
veterán
nekem volt mindkettő. a 700D képminősége nekem visszalépésnek tűnt, persze nem a jpeg engine-t nézve, mert az jobb volt. érzékenységben láthatóan jobb volt az 550D.
hát igen, a szűrők, és amit még olvastam, az érzékenység analóg erősítője is a gyengesége a Canon szenzoroknak, de nem akarnak lemondani róla.
másrészről viszont a háttérben nem kis fejlesztések folyhatnak, hiszen egy lényegében 40MP-es szenzort épített a Canon, ami még ha picivel is, de jobb minden tekintetben az előd 18MP-esnél.
szerintem a szenzor tekintetében is lesz egy nagyobb előrelépés a Canonnál, de az interjúkból úgy tűnik, nincs kész. már a klasszikus aps-c dslr végét is belengették, de kétlem, hogy komolyabban fókuszálnának az alsóbb szegmensre.
én inkább arra tippelek, hogy több irányban folynak a fejlesztések, de most náluk az elsődleges a CMOS AF volt, ebben most hirtelen az élre is ugrottak. lehet, hogy a 7D2 nagy újítása ugyanez a szenzor lesz más szűrőkkel, esetleg másféle erősítővel, abból talán többet tudnának kihozni.
-
Tin
veterán
egyetértünk, pl. a 700D képminősége lényegesen az 550D alatt volt, nem értem, miért.
a Canon lassan fejlődik, de iszonyat sokan veszik, nincs is értelme fejleszteniük. még nem gázos a szenzoruk annyira, és hidd el, ahogy a CMOS AF-el, egyszer csak kijönnek valami más elven működő hatalmas előrelépésű szenzorral, aztán megint átveszik a helyet.
-
"Persze sokan camcorder helyett szeretnének DSLR-t. Az azért még erősen kompromisszumos."
Folyamatosan olvaslak benneteket, mióta én is elgondolkoztam egy camcorder kiváltására is használt DSLR vásárlásán, és tanácsot kértem tőletek. Örülök, hogy mostanában sokat beszéltetek a videózásról, mert szépen letisztult bennem amit az elején is írtatok, hogy alapvetően nem családi, esemény-videózásra van ez kitalálva. Bár a képminősége biztosan vetekszik egy középkategóriás camcorderével, de a praktikussági, ergonómiai kompromisszumok, a követő fókusz hiánya azért erősen a videó-céleszköz felé billenti a mérleget, de ez nyilván természetes. Arról nem is beszélve, hogy igazán jó képminőséget és nagy zoom-átfogást (ami esetleg megközelíti egy camcorder 10-30X-os optikai zoom-ját.) csak nagy fényerejű és nagy átfogású obikkal lehet elérni, az meg aranyáron van. Akinek eleve megvan a videózásra is alkalmas, nagy fényerejű, nagy átfogású obi-parkja, annak ez nagyon ideális, profi videókat tud csinálni DSLR-el, főleg manual-fókusszal. Mert egészen biztos vagyok benne, hogy az az igazi, ha az ember maga állítja rá az élességet az adott témára, az automatika (pláne DSLR esetén) biztosan tévedhet. Csak sajnos az óvodai ballagás esetén erre nemigen van lehetőség.
Száz szónak is egy a vége, mindenre a célhardver a legjobb választás. Úgyhogy megrendeltem, ma érkezik meg egy Panasonic HC-X800-as videókamera, remélem jól döntöttem. A régészeti ásatások során előkerült 350D pedig természetesen megmarad az alap és egy 50/1.4 obival, ez nekem most kielégíti a fotós igényeimet. (Persze de jó lenne például egy kihajtható LCD, meg egy gyorsabb sorozatfelvétel, meg a nyilván jobb képminőség, úgyhogy biztos beújítok előbb-utóbb, csak most elköltöttem a házi képrögzítés technológiai fejlesztésére szánt pénzemet.
)
Köszönöm nektek!
-
*Ropi*
félisten
"...aki meg inkább hobbizik vesz egy régi gépet és megkockáztatja az átalakítást (és ugye innentől nincs gari)..."
A régi gépekre már amúgy sincsen gari.
(#17913) Khelben: 1Ds3-ra vennéd az üveget? Olyan vázon nézd az összehasonlítást, amire vennéd! Vagy, ha nincs a listában, akkor legalább a szenzorméret ugyanaz legyen (APS-C)! Teljesen máshogy viselkedik egy üveg FF / APS-C / APS-H vázon!
[ Módosította: radi8tor ]
-
"Nem tudom kezded-e már érezni, hogy ez nem eseményvideózásra lett kitalálva még kiegészítőkkel sem"
Persze, már az első válaszaitokból is kiéreztem, valószínűleg lukra futottam a funkció-összevonó tervemmel.
Ja, egyébként mindkét obi-m szerepel a linkelt kompatibilitási listában, köszönöm! Még a legalapabb alapobjektív is benne van, az EF-S 18–55mm f/3.5–5.6 II. Persze ez most nem vigasztal, sajnos sok videós negatívumot említesz, amik felülírják az optikáim 70D-hez használhatóságának felhőtlen örömét.
"azt nem tudhatjuk neked mi elfogadható és mennyiért"
Nekem a jelenlegi, halódó Sony DCR-HC14E videókamerám által megszokott általános képminőség már elfogadható lenne, pedig az SD. Viszont nem elfogadható a nem fókuszált, életlen téma, nem elfogadható a felvétel hangjába behallatszó optika, nem elfogadható egy jó videókamerát meghaladó ár, pláne, hogy az alapgépen kívül még megannyi kiegészítővel lehetne csak megfelelő minőségűvé tenni a videózást. Tudomásul kell vennem, a DSLR fényképezőgépek HD-videó felvételi lehetőségét nem az én felhasználási célomra találták ki, legalábbis egyelőre.
(Az én nem túl drága és elég régi videókamerámon a fókuszálás követi mindig a témát, csak extrém gyors kamera-elmozdulásnál lehet látni a keresgélést egy ideig. Ott hogyan oldják meg vajon?)
"jobb kompaktok pl. Panasonic LX7 már bőven ilyen célra használható videót tudnak"
Ez a gép nagyon tetszik, de mennyiben lenne jobb, videó terén? HD, az rendben van, de a DSLR-eknél felmerülő problémák ennél a kompaktnál nem jelentkeznének? (AF-probléma, optika hangja a felvételben, színzaj stb.)
Köszönöm!
-
Köszönöm!
"normális követő AF videóban 70D alatt nincs"
Tehát a 70D-től fölfelé gondolkozhatok csak? Az már 350 körül van árban, annyiért egy (számomra) nagyon jó videókamerát kapok..... Hmmm..... Hát nem tudom. Lehet, hogy el kell felejtsem a projectet? A 350D-vel fotó-szinten semmi bajom, tehát azt önmagában nem cserélném, csak a videó miatt jár az agyam, hogy összekombinálom a két funkciót.
A 70D-ben lévő video-AF bármilyen objektívval működik? Az alap 18-55-össel is? Meg van egy fix 50-es 1.4 us-es objektívem, azzal is menne?
A 700D leírásában szerepel ilyen a HD videónál, hogy "hibrid AF technológia". Ez mit jelent?
Ja, és még valami! Videónál van LCD-s élőkép a 70D-ben? És fotónál?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest