- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Mikrotik routerek
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bl4ze
veterán
600D tulajok: kaptam egy ilyen fényvédőt
a kit obi-hoz kaptam, 18-55mm - jó erre, ajánlott ? beltéri fotózáskoz nem zavaró ? (vakuzás stb.)
thx
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy körülbelül 3 éves Canon EOS 400D gépem egy Optikai Stabilizátoros objectivvel, amit kb 1 éve nem használok azért, mert fotozások közt előfordult egy jópárszor hogy kifagyott és nem lehetett kikapcsolni. Csak az akkumlátor kivétele után tudott újraéledni a gép. Mi lehet esetleg a probléma? A gond annyira rabszodikus hogy még a márkaszerviz se tudta produkálni a problémát. Jelenleg az 1.1.1 es Firmware van rajta, tehát a legujabb, lehet hogy az a baj?
Megköszönném ha egy szakértő segíteni tudna, én most "örököltem" ezt a gépet nemrég tesómtól, mert ő nikonra váltott.
-
Monya78
veterán
válasz
Tatter #20093 üzenetére
Canon 35 F2: ugyanaz a felépítés mint a mostani 50mm 1.8-od, ahogy teszteken látom képszéleken kicsit jobb mint a 28mm F1,8-as de itt kb. véget is ért a pozitívum.
canon 50mm F1,4: a Tiédhez képest, kevesebbszer ront az AF, gyorsabb, halkabb, minőségibb, de képszélek
nagyon rosszak, F2,0 alatt nem szívesen használom.Nem tudom mennyi rá a kereted de újabb modellek közül ott a Canon 35mm F2 IS, Sigma 35mm F1,4 Art.
-
Monya78
veterán
válasz
Tatter #20078 üzenetére
APS-C mellett régebben volt ilyenem, szűken vett közepe éles nyitottan is, szélei viszont gyengusok. F4-en előzte meg a 18-55IS kitobi képét. Amúgy gyors volt, összeszerelése jó, kompakt méretű. Pár hónap után megváltam tőle...
Gondolom FF-en hatványozódik a képszéli gyengesége... -
*Ropi*
félisten
válasz
Klemice #20086 üzenetére
2.8-as utcaképek? Oda azért nagyobb mélységélesség kellene feltéve, hogy nem tilt-shift témákra hajtasz.
"...3 hotpixel van a szenzoron..."
És? Kimappolod.
"...őrülten koszos a kereső..."
Ééés? Kitisztítod.
"...mállik a markolat..."
Ééééés? Megragasztod kétoldalassal.
"...addig használom a vázat amíg bírja a zár..."
Előbb fogod megunni.
"Egyébként nagyobb, jobb fogású gépre vágyom, világosabb keresővel, és talán jobb autofokusszal, meg jobb ISO teljesítménnyel."
Akkor menthetetlen vagy.
-
Klemice
senior tag
válasz
*Ropi* #20076 üzenetére
Mostanság csak sötét este jutok el fényképezni, így feltolom az iso-t, meg 2.8at használok végig, főleg utcaképek. Tudom állvány kéne, de az nincs normális. Állatokra kipróbáltam egy 70-200 2.8-at és az valami álom volt.
Hogy mi korlátoz? már 3 hotpixel van a szenzoron, őrülten koszos a kereső és a mattüveg, és mállik a markolat, de úgy vagyok vele, hogy addig használom a vázat amíg bírja a zár.
Egyébként nagyobb, jobb fogású gépre vágyom, világosabb keresővel, és talán jobb autofokusszal, meg jobb ISO teljesítménnyel. -
*Ropi*
félisten
-
csacsi77
senior tag
válasz
alpharoy #20079 üzenetére
Ha a videózás fontos, akkor a 70/700D vonalat nézd STM obival. Ez szigorúan családi jellegű videókat jelent, mondjuk a gyereket lekapod az évzárón vagy levideózod a családi pikniket a tűz körül. Arra tökéletes az STM obik nyújtotta állandó AF. Ha a videózást komolyan gondolod, akkor úgyis kézi fókusz lesz belőle, két-három fix obi (esetleg egy 6D) és egy csomó kiegészítő: különböző állványok, kiegészítő LCD-monitor, gurulós kiskocsi, külső mikrofon, szűrők és egyebek.
Való igaz, hogy az obi jelenti a nagyobb hányadot, mindenki azt mondja, hogy a jó obi a fontos, a mai vázak már nagyon jól teljesítenek.
Mennyi lenne rá a kereted? Pontosan mit videóznál? Mit szeretnél fényképezni? Ha ezeket megmondod, akkor többen és pontosabban fognak válaszolni. -
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Sziasztok Canonosok,
Idemerészkedtem a Nikon topikból
Egy barátom kért tőlem segítséget, tudok-e Székesfehérvárott vagy környékén (mondjuk Veszprémig bezárólag) valami megbízható fényképezőgép szervizt, aki rendbe tenné a jó öreg masináját. Talán valami 500D vagy 550D, tényleg nem mai csirke már... Vélhetően márkaszervizbe, Budapestre nem nagyon vinné/küldené már, ezért keres helyben valami megoldást.
Kérlek ha tudtok valakit jelezzétek!
Köszi és Üdv:
Tamás -
alpharoy
csendes tag
Hali,az első dslr kamerám kivásztásában kérnék egy kis segitségek.Abszolut kezdő vagyok a fotózás világában ( a kompakt az nem számit...).Kb fél éve olvasgatom a fórumokat megpróbálva minél több infót gyujteni mielött rábökök valameikre,és naggyábol leszükült a kör.Ugy néz ki hogy a Canon pártiak táborát fogom erősiteni,méreg drága gépre nincs keret (meg igény sem ) úgyhogy. 700d - 70 d esetleg használt 7d -6d - közül fog kikerulni a győztes . A kérdés adja magát,ti melyiket ajáljátok,illetve hogy van e közöttuk kép illetve video (mert a video rész fontos szempont számomra )minöségbeli külömbség,es ha van akkor meik javára.Esetleg egy válasz arra az állitásra amit több forumon is olvastam hogy kép illetve video minőségében az obiektivnek kb 70% a szerepe és aváz nak csak 30% ,mert akkor az lenne a logikus döntél ha egy olcso vázat vásárolnék (esetleg egy 650d is megfelel ,egy Magic Lantern tuning al ) és obiektiv re szánnek nagyobb összeget.Elöre is köszöm a segitségeteket
-
Tatter
csendes tag
Sziasztok. Használ valaki közületek Canon EF 28 1.8-as objektívet? Rendezvényen, esküvőn használnám, de nem tudom mennyire használható nyitott rekeszen. (képminőség, mélységélesség) fullframen és APSC-n is használnám.
-
k1csi
senior tag
válasz
Klemice #20074 üzenetére
Az obi listádból látszik, hogy UW-normál tartomány között egyértelműen nem az obik adják a gyenge láncszemet. Viszont a két opcióból amit felvetettél számomra pl. egyáltalán nem látszik az irány, hogy hova szeretnél elmozdulni (hol érzed, hogy valami téged korlátoz, vagy csak van erre szánható pénzed?).
A 70D egy nagyon jó fókuszrendszerrel ellátott váz gyors sorozatokat engedő váz. Az 5D ennek pont az ellentetje, igazából a nagyobb szenzor miatti jobb háttérmosást engedő váz. Viszont a 24-105 egy f/4-es obi azaz sokkal előrébb ezzel sem leszel (a 24-105 gyutávja miatt egy univerzális FF utazózoom).Röviden: Amit írtál abból egyáltalán nem látszik, hova szeretnél eljutni.
-
Klemice
senior tag
Felmerült bennem egy második váz vásárlása, elsőnek egy 70D-t néztem ki, ha lenne idén karácsonykor 3 év garanciás, meg pénzvisszatérítős akció, akkor lecsapnék rá.
De felmerült egy olyan gondolatom is, hogy vennék egy 24-105-öt meg egy klasszik 5D-t, mindkettőt használtan (amik kijönnének kb egy 70D árából).
A mostani cuccaim: 1000D, tamron 17-50, tokina 11-16, 50 1.8 mk2, 55-250.
Melyik opcióval járnék jobban? -
-
robi222
senior tag
Már írtam a kártya ropikba is de sürgős lenne a segítség.Mert behalt a memória kártyám .Tudtok valami programot ami rendbe tudja hozni?Formázni nem tudom, azt írja ki ,hogy a formázást nem tudja befejezni,vagy hogy formázás hiba.
-
k1csi
senior tag
válasz
csacsi77 #20066 üzenetére
Igazán ütős akkor lenne a 7DII, ha megkapná a hibrid keresőt, azaz liveview módban valahogy az optikai keresőkép helyett elektronikusat kapna. Azaz lényegében megszületne a hibrid DSLR/MILC gép (ha a normál MILC-et már nem nagyon akaródzik fejleszteni nekik).
Fotóra kapná a szokásos még több AF pont, még több fps, esetleg duplakártya stb-t.Viszont szenzortechben nagyon bele kellene húzzanak. Az AA elhagyása csak bizonyos pixelszám felett realitás, a mostani szenzortechel meg inkább ne akarjanak pixelszámot növelni (és ezt 70D, GH2 hasonlítás után mondom; GH2 2010-ből...).
Ugye tavaly meg már a legtöbb helyen a fullHD 50/60p ment, az idei év meg a 4K éve lesz (ha akarjuk, ha nem; pl. Pana GH4 vagy aminek fogják hívni boritékolhatóan 4K lesz).
Szóval nagyon össze kellene ezen a téren szedjék már magukat. A dual pixel AF irány példás, de amíg rendes sebességgel nem tudják kiolvasni a szenzort, meg a kiolvasás zaját nem tudják kordában tartani addig csak helybentoporgás lesz.
A 100D meg környékére nyomtam egy ignore gombot. Ha valamiből kicsit akarok akkor rendszerszinten szeretném és nem a kezelhetőség rovására (vázméretcsökkentés az obik meg vaku stb. marad
, inkább veszek egy jobb kompaktot)...
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Beleoffolok egy kicsit a témába.
Valami olyan szoftvert keresnék amivel katalogizálni tudok képeket. Témákra szétbontani. Ezt elvileg manuálisan is meg tudom csinálni könyvtárakkal, de azt nem tudom létezik e olyan funkció, hogy a fájlnév mellett a fájl maga egy rövid leírást is eltároljon a képről. Termékekhez lenne szükségem hozzá, mert ugye fájlnévbe bele lehet rejteni évszámot, típusszámot de kellene még 1-2 plussz információ amivel úgymond "tag-elem" a fotót és ha újra megnyitom akkor láthatom ezeket a tag-eket.
Létezik ilyesmi vagy valami nagyon valóságtól elrugaszkodott igényem van?Előre is köszönöm ha van valakinek infója, hogy mire keressek.
És bocs hogy ide offoltam, de akkor már a "sajátjaim" között kérdezem. Szép napot. -
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #20065 üzenetére
Emlékszem tavaly pont ugyanígy vártam a 7D MII-t.... Ahogy nézem még pár hónapot várhatok.
Remélem a Dual Pixel AF vonal megy tovább, szerintem nagyon jó technológia. Ha a 7DMII is megkapná, akkor nagyon ütős lenne. Gondolom az AA-szűrőt is kihagyják belőle, az most úgyis divat és biztos 24 vagy több MP lesz, mert az jól mutat majd az "I'am Canon" kampányban... -
csacsi77
senior tag
válasz
Klemice #20062 üzenetére
Jó, jó 1200D. De miben lesz az rosszabb, mint a 100D? 2014-ben nem lehet már olyan alacsony kategóriára jellemző gépet kiadni. Nézd meg a Nikon D3300 paramétereit.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Fandango #20060 üzenetére
Most beindulhat a találgatás, hogy milyen lehet az a gép, ami a 100D alatt van?
Mondjuk nem lesz érintőkijelző vagy kisebb lesz a felbontás a az LCD-nek? Nagyon mást nem lehet csökkenteni benne. Kisebb felbontású szenzort a marketing miatt nem lehet berakni. Rosszabb videó sem lehet, mert milyen lenne már a visszalépés? A kereső sem lehet kisebb és sötétebb, akárcsak a váz mérete, mert az már elég kicsi.
Akkor miben lesz "below"??? -
Fandango
veterán
Aki esetleg nem ismeri a Canonrumors oldalt, onnan egy kis info:
"We’re told by a great source that the next Canon DSLR announced with be a brand new entry level model below the EOS 100D. We’re told the announcement is “soon”. Which we expect to be for CP+ next month in Tokyo.
The same source also commented that two more DSLRs would be announced in 2014 and one of them would be the EOS 7D Mark II. There was no mention of what the third one would be, as that could still be under tight wrap in Japan.
No specs were given for any of the cameras.
It was also confirmed that “a lot” of lenses were coming this year."
-
_seth_
veterán
válasz
duni84 #20056 üzenetére
Én is ebayről vásárolgatok amit csak tudok, pusztán körbe szoktam nézni itthon is, sikerült már pl jó bringát féláron vennem vateráról, van amikor bejön
Obi is kintről lesz úgy érzem, az itthoni ár körül van csak azzal a különbséggel, hogy az itthoni használt árért újat kapok kintrőlsokszor jobb állapotban.
-
-
duni84
aktív tag
válasz
_seth_ #20052 üzenetére
az ár oka az, hogy ez nem a canon 2009-es belépő gépváza, hanem egy "Tükörreflexes félprofi gép"
amúgy én is fel szoktam háborodni, amikor látom, hogy miket mennyiért árulnak használtan (10-12 éves technológiák újkori árának 90%-áért általában), amikor meg én hirdetek valamit a pofátlanság határa alatt, akkor boldog-boldogtalan azzal kezdi, hogy "mennyit engedsz a feléből". sajnos szp1-el kell egyet értenem és bizony én is ezerszer szívesebben vásárolok akármit kínából/külföldről, mint a hazai használt piacról. sajnos tényleg ez a követhető példa. (és akkor én is kipanaszkodtam magam pár hónapra
)
-
szp1
addikt
válasz
_seth_ #20052 üzenetére
Ez már teljesen off, ha akarja, a modi kiszedi úgyis, de:
ezek a "piacok" kicsiben a nagyobb "ökoszisztéma" leképezései.
Értsd : amilyen a közmorál, olyanok az "köz" résztvevői - tisztelet a kivételnek. Főleg az ilyen "szűrés" nélküli portálokon, mint a V...a tükröződik ez a gátlástalan, korrektséget és önkritikát nélkülöző viselkedés. De máshol is sűrűn találkozni ezzel. Ez a példa, ezt szabad és kell követni. Ez nyilván nem most kezdődött, de egyre inkább elhatalmasodik.
Persze lehet, hogy rosszul látom....
Én mindenesetre inkább egy ismeretlen kínaitól vásárolok az e-bay-en....igaz nem sok tapasztalatom van, de ők még egyszer sem akartak átverni. -
.DLL
veterán
válasz
_seth_ #20052 üzenetére
//OFF
Vatera = hülyének nézés, átb***ás a palánkon.
Annó pár éve használt projektort akartam venni, hogy ott is mi ment... (vagy még megy ma is) használhatatlan szarokat akarnak rád sózni, jó lesz az vagy úgysem értesz hozzá. De a legjobb volt, egy régi (bár már "kazettás" diavetítő gépbe beépített (beragassztott), elemes TV-ből kiszedett LCD volt, amit 30e-ért akart eladni. Még annyi esze is volt, hogy tett fel képeket (az érdeklődők szerencséjére) ökölnyi pixelek, sárgás kép (sima izzó ugye) és akkora vignettálás, hogy a kép sarkai nem látszódtak. De azé otthoni mozizásra alkalmas, meg nem kell bele drága izzó! XD
OFF// -
_seth_
veterán
Figyelgetem az obi árakat és mindig belebotlok valamibe, miből gondolja valaki, hogy ez ér ennyit? Amikor 600D+183135 kit már 190-ért is van újonnan? A filmes canon gépek ára is rémísztő, pl eos 300-as gépeket akarnak 25-50e körül elpasszolni... nekem egy eos váz hetekig volt fent neten 3e forintért mire elkelt, nem volt hibája sem mégsem kellett senkinek sem.
A legjobbak az obik, 18-135 is van 50-75e között használtan, de ami még jobb amikor adott egy használtan pl 50-et érő obi egy 25 ezres hibával és beírja, hogy megkímélt darab így az apró hibával (pl nem jó az af motor, szalagkábel hiba, akad, stb...) ő 55-be odaadja de nem enged belőle... Tegnap találtam valahol 300D-t kitobival 90-ért, annyiból már zsír új 1100D is van de használtan már komolyabb is.
Szintén tegnapi, 28-90 canon obi (filmes gépek jobbik kitobija, jobbik csak az átfogásra igaz), 25e...
Több olyan is van aki még upolja a hirdetését vagy meghosszabbítja oldaltól függően és már több mint fél éve de az ár változatlan...
Licites cuccoknál is szép amikor már 90 ezren áll a licit és 95e a villámár de még a minimálárat nem érték el holott már a 90 is meredek érte.Onnan indult a dolog, hogy ismerősöm el akarja passzolni a 17-85-ös obijektívét és írt, hogy hibátlan vigyel el ha gondolom... utánaolvasva, teszteket, képeket nézve arra jutottam, hogy az átfogás nagyon tetszene, az usm motor szintén, az, hogy aránylag szép, robosztus obi szintén... hiba csak a képalkotásban van, inkább a 18-55 ISII, képeket nézve köröket ver a kitobi a 17-85-re és ennek ellenére is 50e körül van az ára, még régebbi vázokon 10mp-ig elmegy de felette már egyáltalán nem jó a kép, sok ca, nagy torzítás, porosodási hiba, lötyögő frontlencse hiba (bár ez egész sok komolyabb obit is érint).
-
m3ss
veterán
nincs senkinek Canon EF 100mm f/2.8 USM macro obija? jo lenne tudni raynox 250 vignettal-e rajta...vagy egyaltalan ra lehet-e rakni
ugy latom +3 cm a munkatav sigma 105-hoz kepest. meg a tubus sem jon ki. -
.DLL
veterán
De pont, hogy videónál számít ugye az előfeldolgozás is (ahogy ezzel mindenki egyet is ért), namármost, ha alul (sötét részeken) zajmentesebb képet eredményez, DE felül hamarabb kiég a 160 és többszörösei, akkor egy lapos képprofil kevesebb részletet tud belepréselni a képbe, ráadásul mivel a szélesebb dinamikaátfogást ugyan úgy 8 biten kell letárolnia ezért a tónusátmenetek durvábbak lesznek, emiatt egy kiégés még csúnyább is lehet. :/
-
Tin
veterán
70D-n nekem annyira nem számít, 1000-ig teljesen kezelhető az ISO, felette pedig már tökmindegy a zaj mértéke, mert van. az viszont tény, hogy ha valaki ultra zajmentes videót akar csinálni, 160 többszörösét érdemes használni, de akkor viszont előre mindent beállítani rendesen, hogy alul-felül kijöjjenek az átmenetek, de ehhez meg ugye mindenképp post-processing dukál.
szóval én videózáskor ezt a 160 többszörösét leszarom, manuál mód, 24 fps, fix 1/50, F2.8 vagy amennyi kell, és auto ISO. ja, és én Canon X picture style-t használok, nekem valahogy az jött be.
-
k1csi
senior tag
Egyébként részleteiben, hogy mit lehet látni.
Natív ISO: 100, 200, 400 stb.Alexpós utólag 1/3 Fé-el felhúzott ISO-k: 125, 250, 500 stb.
HW szinten az ISO125 valójában ISO100, stb.
Itt jobban látszik az árnyékos részek zaja, de csúcsfényes részek nehezebben égnek ki.Felülexpós utólag 1/3 Fé-el visszahúzott ISO-k: 160, 320, 640 stb.
HW szinten az ISO160 valójában ISO200, stb.
Kevésbé látszik az árnyékos részek zaja, de csúcsfényes részek hamarabb kiégnek.Ugye itt jókora erősítést rátettek, valóságban kb. ISO3200-ig egyáltalán nem zavaró a zaj, ha rendesen van expózva.
-
k1csi
senior tag
válasz
*Ropi* #20037 üzenetére
Látom még mindig nem érted, hogy attól, hogy kisebb lesz a zaj nem lesz nagyobb a dinamikatartomány mert a csúcsfényes részeket pont 1 Fé-el a kiégés felé viszed el és a szenzor meg az A/D konverter számára csak az ISO100 beállítás létezik.
A lényegében +1 Fé kompenzáció ugye kétszer annyi fényt enged a szenzorra. E-miatt az árnyékos részek jobban kiemelkednek a zajból pont 1 Fé-el. Viszont a csúcsfényes részeket pont 1 Fé-el a kiegés felé viszed el (amit nem biztos, hogy visszaszed az utólagos visszahúzás). Azaz a dinamikatartomány pont ugyanaz marad ami nem csoda, hiszen a HW pont ugyanazt tudja.
Egyébként az a ~11 Fé a legtöbb esetben tényleg bőven elég már. Pl. az mFT Pana GH2 vázam is alig tud többet ISO160/200 esetén mint az 5D és hiába vannak nemcsak szenzorban, hanem sok másban jobb mFTs vázak nem rohanok cserélni, mert számomra nem ér annyit mint amennyit elkérnek érte (és még azok sem tudják mindazt amit szeretnék a sűrű csereber meg nem túl gazdaságos).
Az 5D legnagyobb előnye a nagy szenzor nyújtotta kisebb DoF. Egyébként szenzorilag (pixel szinten) kb. annyit tud mint házon belül a 70D (leszámítva, hogy a 70D sokkal több pixeles). Akinek csak a kisebb DoF nyújtotta lehetőségek a szempont az vehet olcsón 5D-t (és a kisebb felbontás miatt az olcsóbb obik hibái sem látszanak), akinek meg elég ugyanez szenzorilag, de kell a jobb fókusz, jó liveview fókusz, kihajtható kijelző stb. az vehet 70D-t. Akinek meg kell a jobb fókusz meg a szenzor (és nem lényeg pl. a többi 70D extra) az vehet 5DmkIII-at 1DX-et stb vagyonokért.
Tin
A legtöbb szenzor + A/D konverter kombónál csak 1 Fé lépésekben (azaz 2 hatványai szerint) lehet állítani az erősítést. Az 1/3 (1/2) Fé lépcsőket SW-es kompenzációval érik el az A/D konverter utáni digitális adatokkal. A zár persze pl. normálisan megy. A nem natív módok meg persze itt is valamivel rosszab dinamikával mennek. Viszont videónál mivel nincs RAW (1x bites) szenzoradat a beállítható profilok sokkal többet számítanak. -
*Ropi*
félisten
Nem téves: éppen csak a zaj lesz kevesebb, ez bőven elég.
-
m3ss
veterán
ki kellett probalnom a 15-30-at is rogton
mondjuk a lanchidat nem nagyon sikerult kiexponalni, kicsit tullottem. bar ahogy nezem a google kepeket masnak is sikerultezt a panot pl mar nem tudom ertelmesen visszahuzni...nagylatos kepeket nem vagtam, max nemelyiknel vmi manual lencsekorrekcio van, meg 16:9 vagas...mondjuk lr 4.x-ben nincs benne a 15-30 profil
-
menyhartlevi
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg a 60D lesz belőle!
-
albert8
veterán
Valakinek van esetleg tapasztalata Dörr táskákkal? a táskás topikban ajánloták, igy valszeg azt választom.
De még nem tudom, hogy 3-as vagy 4-est vegyek. Szóval akinek ilyen lenne annak a véleménye érdekelne. -
-
_seth_
veterán
válasz
Fotonhámozó #20028 üzenetére
Ilyet.... benéztem, hogy 600D a másik nem 650D....
Igen, a 650D-nek hybrid AF szenzora van így STM obikkal gyorsan fókuszál és ezen még az érintőkijelző is segít, akkor a kérdés az, hogy mennyire fontos a videó. Az külön téma, hogy általában aki csinál egy komolyabb videót úgyis kézzel fókuszál -
Fotonhámozó
senior tag
Ha nagyon fontos a videózás, akkor az STM miatt inkább 650D. Plusz érv mellette, hogy érintőképernyős. Ha nem annyira fontos a videó, akkor minden más esetben 60D.
-
_seth_
veterán
válasz
menyhartlevi #20025 üzenetére
Nincs nagy eltérés árban akkor pedig inkább a 60D. A képminőség kb 99%-ban ugyanaz tehát nem ott van a plusz benne, inkább az, hogy jobban kézreáll bár itt kérdés, hogy egy alapvetően nagyobb vagy tömzsibb gépet szeretnél hordozni magaddal ugyanakkor a nagyobb markolat mindenképpen jó pont. A 60D-ben van digitális vízszintező, majdnem dupla olyan gyors sorozatfelvételben, a zársebessége a 60D-nek 1/8000 a 600D-nek csak 1/4000. Az akkuja a 60D-nek 2,5x többet bír. A 60D ellen semmi sem szól azon kívül, hogy van aki nem szeret nagy gépet hordozni (bár szerintem az ne dslr-ben gondolkozzon arra ott van a 4/3-as rendszer).
-
bl4ze
veterán
válasz
menyhartlevi #20025 üzenetére
60D
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Van most nekem egy Canon EOS 50D-m. Szeretnék venni egy új Canon gépet, mert már egyre inkább zavar hogy nem tudok vele hanggal videózni(meg egy új objektív is jó lenne...
)
Tudnám Amerikából ismerőssel hozatni a gépet így ezeket a refurbished gépeket néztem ki (18-135mm-es objektívvel:
Canon EOS 650D és 60D.
Azért néztem ezeket mert nem sok plusz pénzt szeretnék rá költeni.
Szóval azt szeretném kérdezni hogy inkább melyiket ajánljátok és miért?
Köszönöm! -
Clemi
veterán
A minap kitárgyaltuk, hogy nálunk valami oknál fogva néha többszörös áron adják ugyanazt a terméket a kereskedők, mintha az ebay-ről vagy akár az EU valamelyik webshopjából rendelnénk meg.
Ide illetve témába vágó az én Lowepro hátizsákom, amit egy Német webshop-ban rendeltem meg, akiknek van Ausztriai üzlete, és onnan szállította házhoz 3 nap alatt a DHL konkrétan 32e Ft körüli áron, plusz kb 2500 Ft szállítási díj (110€ volt, de még tavaly ősszel) míg itthon a legolcsóbb amit találtam 48e Ft körül volt, és az is akciós ár volt.
Hát vazze azért mert a határ innenső oldalán van, már rögtön 10e forintot rádobunk? Aztán csodálkoznak, ha nincs forgalom. Kérdezem én ilyenkor mindig, mi a francot képzelnek a kereskedők? Nem nézik az árakat? Na és amin meg már csak jókat mosolygok és majd azon is, mikor bezár az a bizonyos e-mag áruház, ami tavaly kezdett el dolgozni elég emberi árakon. Na mostanra meg elgurult a gyógyszerük, megtörtént a beetetés, mert ahogy megnéztem néhány általuk bazi akciósan kínált cikk árát, és rákerestem a hazai üzleteknél, az árukereső szerint legalábbis keményen a legmagasabb árkategóriában van.
-
bl4ze
veterán
válasz
Agostino #20009 üzenetére
Kevés volt a fény, igen - ezért vakuzott a gép.
Üveg csészével is megnézem majd - előfordul, hogy abban kell kávét fotózni.Kérdés érdemes-e CPL-t használni kávé fotózáshoz ahol a gép fém, a csésze porcelán vagy üveg.
Ezt kell kitesztelni. A víz, üveg felületekre jó az egyértelmű, meg sokan írják, hogy égbolt fotózáshoz is jó(jobb-ajánlott)Az 55-250mm IS obi ami jön azon meg UV szűrő van,kérdés érdemes-e rajta hagyni számít-e bármit. Egy C60 napvédő is van rajta, azzal vettem. Februárban jön az ismerős Londonból Ő hozza majd meg.
-
k1csi
senior tag
válasz
*Ropi* #20010 üzenetére
Önmagában is téves amit írtál, az ISO50-től (vagy más kiterjesztett módoktól) semmivel nem lesz jobb a dinamikatartomány.
A kiterjesztett ISO mód mint pl. ISO50 esetén a szenzor ugyanúgy min ISO-n megy mint ebben az esetben ISO 100 esetén, ami történik, az ugyanaz mint amikor 1Fé + expo korrekciót adsz azaz pl. nagyobb záridőt enged azzal az egyetlen extrával, hogy a JPG-t úgy késziti el, hogy 1 Fé-et visszahúz rajta (meg vsz. a RAW-ba is beirja ezt, hogy 1Fé-et vissza kell húzni megjelenítésnél/feldolgozásnál).Szóval akkor van előnye, ha a gép által kidobott JPG-t akarod használni és inkább kockáztatod a kiégett részeket mint a bebukást. Ez egy egyszerű SW-es feature, nem igazán kurriózum. RAW-ból dolgozva a végeredményt tekintve semmilyen előnye sincs ahhoz képest mintha ISO100-at 1Fé + expo korrekcióval használsz.
-
bagaba1
tag
m3ss: Mark I-et vettél? Én is gondolkodom egy vételén majd, nagyon vonz a FF
1600 és 3200 ISO-n mennyire használható még? 1600 fölött ritkán járok, ha addig jó akkor idevele
-
*Ropi*
félisten
Ő nem azt kérdezte, hogy hogyan viszonyul az 5D1 szenzora a Nikon D5200 szenzorához, hanem, hogy önmagában milyen: tud-e vele alacsony ISO-n jó dinamikájú képeket lőni. Nem kell mindenre a Nikonnal, a D5200-zal, meg a DxO-s testchartokkal példálózni.
Legközelebb már az jön, hogy: -"De szép kék az ég..." - "Igen, de a D5200 szenzorával sokkal szebben mutat és a DxO-n is van már teszt róla!"...
(#20009) Agostino: Igen, eddigi ismereteink szerint a polár fémen nem működik.
-
_seth_
veterán
1.02-es a váz és ilyen az új ml is. Rejtett fájlok mutatása után látom, hogy a memkari gyökerében ott van az ml és még pár fájl, a jelenlegi ml könyvtár 9,2 mb az újban csak 1,7 + az újban van egy fél megás autoexec.bin is ami korábban 1,5 mega volt. A kérdésem pedig annyi, hogy csak másoljam át felülírással vagy hogy csináljam?
-
bl4ze
veterán
HOYA 58mm CIR-PL filter : nagyon úgy néz ki eredeti.
Megcsináltam az ajánlott LCD-monitor tesztet - forgatva kivilágosodik, és feketébe vált.Csináltam vele képeket is ON-OFF mód, sajnos még csak lakásban tudtam vakuval - beltéri.
A próba képen látszik, hogy a fémes becsillanást szépen tompítja. Ilyen belső kávés képeknél talán majd az üveg csészénél segít. Mit gondoltok ?
Víz, égbolt képeket nem volt ma módom csinálni sajnos.
De nagyon úgy látom eredeti a cucc. -
csacsi77
senior tag
Na egyébként én is elgondolkodtam, hogy két masinát kéne tartani. Egy jó kis FF-et vagy mondjuk olcsóbban egy 50D-t fotózásra és videónak meg egy Panasonic G5 vagy Canon 100/700D egy jó külső mikrofonnal.
Múltkor egyszerre kellet videózni és fotózni. Akkor a 70D fényképezett, a feleségem Samsung EXF2-e pedig videózott.
Nem volt rossz a kompakt, de a félhomályos pincében már magasra ment az ISO és zajos lett a videó. Bár DVD-re leméretezve már nem látszott olyan vészesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest