-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Macro fotózáshoz közgyűrűt használóktól kérdeznék:
Meghozták a vadi új AF-es, 3 részes (13mm, 21mm, 31mm) makró közgyűrű szettet :
EOS 600D a gép, két obim van hozzá : 18-55mm IS II, 55-250mm IS
Tippeket, ötleteket kérnék azoktól akik ilyet használnak - akár priviben is.
-
End-ru
aktív tag
-
copass
veterán
válasz
HUfantom #20388 üzenetére
Kezdő fotósok digitális fényképei topik kérj a képeidre véleményt és segítenek.
-
Lehet hülyeséget kérdezek, de akkor is
Van egy EOS 450D -n kb egy éve vettem, és egész jól kijövünk egymással. Kitobim van hozzá, egy-két szűrő, egy macrolencse+ nagylátószög. És valahogy, megrekedtem. Már meg tudom mondani a hibáimat a képeken, viszont nem tudom kijavítani őket. Hol találok valami irodalmat, vagy valami foglalkozást amivel ismét a fejlődés útjára léphetek ?? -
radi8tor
MODERÁTOR
Lehet az én készülékemben a hiba, de ML lemeríti az akkut még kikapcsolt állapotban is. (500D)
Úgyhogy törlöm a kártyáról. -
Fandango
veterán
Kivancsi vagyok, hogy mi lesz igaz abbol, hogy a 7D mkII prototipust allitolag ki fogjak probalni Sochi-ban, es ha igaz mit fogunk megtudni rola.
-
Monya78
veterán
Ez a tamron (150-600mm) már érdekesebb bizonyos felhasználási körökben: [link] összehasonlító tesztnek érdekes végeredménye lett
-
.DLL
veterán
válasz
Monya78 #20378 üzenetére
+1 a tesztek megvárásának, a 18-270 is egész használhatónak bizonyult. A Tamron erre feküdt rá, ez az egyénisége, a pár szokásos alap zoom-on kívül, mindig is a nagy átfogás volt a specialitása. Természetesen csodák nincsenek, ha egy terméket eladható áron kell tartani.
-
Monya78
veterán
válasz
zsoltee10 #20376 üzenetére
16-300 tamronnak valószínű a 200-300mm közötti gyenge képminőség lesz a hátránya, fényerőben megszokott a 3,5-6,3 -as érték a sigma, tamron modellek megazoomja között. De meg kell várni a teszteket, ki tudja...
Canon-Nikon megazoom obik picikét fényerősebbek 3,5-5,6Zoom számítás tele/nagylátó azaz 1768/18=98,222 tehát csak kerekítve 100x-os
-
zsoltee10
addikt
válasz
#40935168 #20370 üzenetére
Miért nincs? 18-1768mm.
Ha már Canon EOS topic, kérdésem van.
Hogyan lehet kikapcsolni video módban az automata fénymérőt? Baromira tetszik a video módban a manuál fókusz (végre), viszont az meg borzasztóan idegesít, hogy sötét részen feltekeri a fényt, világos részhez érve meg visszaveszi. Így a világos felület sötétebb lesz, mint a valóságban, a fekete ruha meg szürke. -
.DLL
veterán
válasz
matyi012345 #20373 üzenetére
Utazik a család, és az asszonynak kreatívkodni támad kedve a helyi növényekkel, akkor kiélheti magát, ennyi.
-
Monya78
veterán
válasz
csacsi77 #20359 üzenetére
Még mindig távol van a kompaktos megazoom mániától hisz a boltokban vehető a 60x Pana Fz72-es, a pletykák szerint Canon is egy 100x zoom-os kompaktot tervezget.
Ezekhez képest még ennek a tamron-nak is több értelme van.
Most nézem ezzel párhuzamosan a Tamron FF vázra is gondolt egy 28-300-as személyében...
-
csacsi77
senior tag
-
*Ropi*
félisten
-
Bandesz18
tag
Valaki adjon már nekem választ arra, hogy miért árazzák túl az emberek az 550d-t? Sokszor olcsóbban lehet kapni 600d-t! Vagy ezek az emberek csak árulják és nem akarják eladni?
-
csacsi77
senior tag
Olyan kevés szó esik a 100D-ről. Pedig tök jó kis gép. Nagy kijelző, érintőképernyő, családi videókra is alkalmas az STM-kezelés miatt. Rá lehet tekerni minden EF/EF-S obit, szóval nagy a kompatibilitása is. Még vakusaru is van rajta...
Jó-jó, a méret kicsi, de ez nem hátrány, hanem feature. Női kézbe való, nem is titkolt szándékkal. Képminőségben meg hozza azt, amit egy átlag tükrös.
100D for President! -
csacsi77
senior tag
-
Tubi2
senior tag
Sziasztok!
EOS DSLR gépet szeretnék vásárolni csak fotóra, nem kell bele videó, tehát nem mai gépről lenne szó.
Nálam van most egy 400D, megszerettem. Nézelődtem, nézelődtem, ott vagyok jelen pillanatban, hogy egy 40D. Tud mindent amire szükségem lehet és találtam egy új zárasat Vaterán. katt
Mit gondoltok róla, így megérhet ennyit? -
csacsi77
senior tag
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
180-200 kozt, tehat a belepo szintu gepek kozt nezelodom Canon legyen
.Mit tudtok ajánlani?
objektivval kapcsolatban: kitben milyen objektiv van melyik tipushoz? ill. utazos objektivben gondolkodom meg, az mennyire, jo kepet nyujt?
-
bl4ze
veterán
Sikerült egy vadi új közgyűrű szettet egy hazai eladótól 14 ezerről 8 ezerre lealkudni :
AF-es, 3 részes (13mm, 21mm, 31mm) makró közgyűrű szett
-
.DLL
veterán
Az úgy van, hogy ahány miliméteres a gyújtótávod, kb. annyi mm kihuzat kell, hogy elérd az 1:1 leképzést. Ez egy ilyen képzeletbeli cél, amikor a tárgy pontosan akkorában jelenik meg az képérzékelőn, mint amekkora a valóságban, tehát 0,5-2 centis témákhoz ideális. Tehát minden attól függ mit szeretnél makrózni.
Pl. egy 50mm-es objektívhez 50mm kihuzat kell, de ha csak fele akkorát teszel alá, akkor csak nagyobb, 4-5 centis témára tudsz ráfókuszálni. Ha 25mm-es gyújtótávon vagy, akkor elég 25mm-t alá pakolni 1:1-hez tehát "gazdaságos", DE sokkal közelebb is kell menni a témához, hogy ráfókuszálj, ez állatok esetén a legtöbbször már nem járható út. -
duni84
aktív tag
én még 3 éve ettől az eladótól vettem, az akkori értesítéseket már kitöröltem, a purchase history-ban meg a termék elnevezés közepe fele már "..." van, így nem tudom, hogy pontosan melyik volt, de amit különbségként fedezek fel az annyi, hogy az enyémen nincsen állvány menet (és természetesen nem merném az állványra a közgyűrűt felcsavarni
de bő 3 év alatt nem sikerült elhajlania/megrepednie. értelemszerűen a Fé-ből pedig levesz attól függően, hogy melyiket teszed az obi és a váz közé. másik opció valamelyik raynox előtét, amik helyett én személy szerint azért ezt választottam, mert ebben nincs semmi optika, ami esetleg módosíthat a kapott képen. természetesen egyik emberi áron elérhető cucc sem mikroszkóp
)
-
duni84
aktív tag
a műanyag baonettes közgyűrű vetemedni fog és előbb vagy utóbb "le fog konyulni" az objektív a vázról. persze a mostaniak épp könnyebb objektívek, de ezek is kifejtik a hatásukat, csak mondjuk nem 50-60 használat után, hanem picit később. ha "örökös" megoldásnak gondolod a közgyűrűket, akkor megéri a felár a fémre
-
*Ropi*
félisten
Ahogy látom mindhárom átviszi a váz és az objektív között az infókat, tehát mindegyik jó lehet (vannak olyanok is, amelyek nem viszik át az adatokat: azokban nincsen meg az érintkezősor).
A 18-55-tel nem szerencsés annyira a kis tárgytáv miatt, de a telével használhatóak.
-
*Ropi*
félisten
válasz
radi8tor #20297 üzenetére
A stabilizátoroknak két féle működési módja van: a teljes és a pásztázó mód (ekkor a horizontális korrekció nem működik, csak a vertikális). Az előbbi az 1-es állás a kapcsolós változatokon, az utóbbi a 2-es állás. Ha nincs kapcsoló, akkor vagy automatán érzékeli az objektív, hogy állványon van, vagy olyan régi, hogy még nem tudja ezt a funkciót. Az állványérzékelés ahhoz kell, hogy ne gerjessze be magát a stabilizátor, mert akkor pontosan ellenkező hatást ér el: nem kiegyensúlyozza a remegéseket, hanem berántja a képet. A pásztázó módot svenkelésnél használjuk (pl. egy autó követése), amikor csak függőleges irányú kiegyenlítésre van szükség.
(#20299) radi8tor1: Az IS pontosan a kézremegést szünteti meg (mármint nem magát a remegést, hanem a képre gyakorolt hatását
), a téma bemozdulását nem tudja megakadályozni.
(#20303) matyi012345: Küldtem neki mailt.
-
bl4ze
veterán
Urak!
Makrózáshoz nem akarnék külön obit venni, a kit obi 18-55mm és a 50-250mm obi-m van.A 18-55mm obihoz milyen közgyűrű van ami jó, használható ?
Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Klemice #20295 üzenetére
Kugli képkeresőben találtam az ötletet.
(#20300) matyi012345: Megkérdezem egy kollégámat, neki vannak régebbi 1-es vázai, ha jól emlékszem, hátha neki kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Sony DSC-HX 300 50x zoom fényképezőgép
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest