-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
jóbarátom 7D-hez keres Tami 17-50 2.8-at, VC nélkülit. Gondoltam, beírom ide, ha tudtok, privi pls.
Köszi !
-
törölt tag
... bocs nem ide..
-
törölt tag
válasz
radi8tor #22234 üzenetére
Mennyire nézi akárki is, hogy Nálad-e a cucc és az van-e Nálad, amikor kitöltöd a kiviteli engedélyt ? Mert ha nem áll ott az ember, vagy nem figyel rá, csak legyél túl rajta, akkor simán az új cucc szériaszámát rátenni a kivitelire, pöcsét, stb, aztán visszafele lehet mosolyogva mutatni..
-
törölt tag
Üdv szakik ! EOS 600D-ben még nincs AF micro adjust, igaz ? A kétbetűsöknél indul ez a feature ?
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #21319 üzenetére
Sztem innen a fórumról - vagy az objektíves topic-ban - ha megkérsz valakit, megteszi Neked tiszta lelkiismerettel, főleg, ha az illetőt a többiek is ajánlják (1. ért hozzá, 2. jólelkű, normális, nem átverős, nem lezser/hanyag arc).
Én szívesen megtenném Neked, de debreceni vagyok - szerk: mégsem. Nem Canonom vanElég sokmindent kell nézni (talán az obis topic-ban lehetne ezt a témádat folytatni amúgy)..Bár az 50-es fixek többnyire betonstabilak, legalábbis a márkából (Canikonra gondolok). Inkább rutinműtét lesz, zoom-nál már nagyon oda kell figyelni.
A többiekkel ellentétben a netet nem ajánlanám alapból. Itt bevállalható, mert elég kevés Canon/Nikon 50-essel van gond, de ha mást veszel, felejtő sztem. Hogyne, spórolsz párezret, aztán postával szívsz + az obi küldözgetésével ide-oda, telnek a napok, kiesik 1 hét, 2 hét.. áhh.. én az ilyen szenvedéstől irtózok. De mindenki máshogy áll hozzá ehhez.
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #21310 üzenetére
Eddig minden obimat 220-ban vettem, egyik a Boráros, másik a Budagyöngye-ben. Mindkét helyen engedték kipróbálni vétel előtt az obit a saját vázamon. A Tamron 24-70-t egy órán át tesztelgettem Budagyöngyében úgy, hogy a végén az eladó a vázból kiesett jpeg-et betette a gépbe (amin elad) és együtt néztünk meg pár képet, jó-e a fókusz találati arány, decenter van-e, milyen a bokeh, ilyenek. Egy hobbifotós srác volt, nem tudom, ő van-e még ott. De úgy alapból mindannyian normálisak sztem és teljesen konstruktívak. El is hoztam az üveget (aztán beregisztráltam Tamronnál 5 év garanciára online).
Edigital is jó, csak nekem ezt dobta a gép. Jó élményekről pedig szívesen számolok be.
Sztem ED-ben is tudod tesztelni, kibontják Neked, felcsavarod és ha minden ok, elhozod. Ilyen egyszerű
-
törölt tag
(Hölgyek-)Urak !
Egy cimbim szeretne váltani Nikon APS-C-ről FF-re és komolyabban fotózgatni. Semmi sportfotó és nagy fps igény, csak normál felhasználás + szokott néha gyenge fényben lőni, ami neki fontos. Nikon D600 olajozik, D610 sok, EOS 6D nagyjából oké.
Na, ezért vagyok itt. Szóval: igazat állítok, hogy a 6D jó ?
Nikonos létemre ezt ajánlottam neki, mert iso tesztekben nagyon jól teljesít, 1/8000-re nincs szüksége szerintem, viszont AF finomhangolást tud a váz az obira (két gyutávra is), 20MP bőven elég mindenre neki, nagy iso-n sem esik szanaszét a kép (egy DX után főleg élmény lesz 3200-6400-en), és cserébe tudna most kedvező áron egyet venni magának (keveset futottat). Úgy gondolom, esküvő-portré-stúdió és hasonló, kevésbé mozgékony dolgokra bőven elég az AF rendszere is.
Van vmi hülyesége a váznak, amitől "véres a torka" ? Mintha cOxeR-nek lenne ilyen innen, de lehet, rosszul emlékszem. Még nincs döntés, csak témakörbejárás.
-
törölt tag
-
törölt tag
Mielőtt elkezdenéd temetni akár a 40D-det, akár a gépedet, akár a kábelt, akár bármit: nézd meg ugyanezt a műveletet ugyanezzel a kábellel másik számítógépen. Ismerősén, rokonén, akármin.
- Ha ott jó, akkor a Windows-odban lesz valami hülye USB hiba, szoftveresen, vagy az alaplapodon hardveresen
- Ha ott sem jó, kábelcsere.- Új kábellel próbálkozni. Ha jó, megvan a probléma.
- Ha nem jó, nézd meg másik gépen is a bizt. kedvéért. Ha továbbra sem jó, akkor valszeg a gépek jók, és a 40D a bibiSzóval 3 elemű a lánc: 40D, kábel, PC.
Én amúgy SOHA nem használtam az oldalán lévő USB csatit, mert nem akarom, hogy lifegjen a műanyag borítás (a gumifedél). SD kártya kikap, USB3-as olvasóba bedug és mint a villám, másol.
-
törölt tag
válasz
Zozzer888 #11620 üzenetére
Bocs h beleszólok, lehet tök hülyeség lesz, árulom a 450D-met és megkérdezték, hogy csak a vázat adom-e.. itt pedig akkor én, hogy egy kitobi kit érdekelne ?
18-55 IS (1-es). Szerintem szép képe van, nyilván nem L, de azért van egy élesítetlen RAW-ból 1:1 áthozott mintaképem, tuning stb nélkül, szépen látszanak a faágacskák, ez az obi annyira nem is rossz. Mintakép katt
Szívesen eladnám itt baráti áron, ha van rá érdeklődő.
-
törölt tag
Ha már itt tartunk, ez engem is érdekelne, de más kontextusban: Balaton Sound-ra, vagy akár egy Sensation White-ra be szabad vinni fényképezőgépet ?
-
törölt tag
Thx, igy van. Autom is lehetne modernebb, de annyit nem jarok vele, foleg h ceges van.. szoval en most meg az uj lcd tv-rol is lemondtam, a jo kep, szep emlekek szenvedelyemme valt es teszem amit mondasz, pontosan
A 450D is szobrot erdemel amugy, nem egy 24-105-os kepem keszult studioban vele, mindenki csak pislogott mit keres ez itt, aztan mikor az ereket elohozta a szemekben (utana retus)
volt meglepodes.
) Semmi extra, de jo uveggel sokkal tobbre kepes mint gondolna az, aki eleteben nem fogott belepo DSLR-t. (TIPA szerint nem is belepo: advancedet nyert)
Megtartom mindenesetre. Imadom. Hozzam nott. Meg az idetlen kis nyekkenos zarhangja is
Baratosnot erdekli ugyis, majd csinal jo kis "werkeket" rolam, ugysem vagyok sosem rajta egy kepen sem.. Tanulni tokeletes kezesbarany gep volt, kivalo ergonomiaval (kiveve h kicsi, de amugy gombok, menurendszer - teljesen jo).
-
törölt tag
Erre.mar gondoltam (Bali nyert, USA volt elotte teriteken, de ott mar jartam).
Es behozom a nyakamban a szettet a hataron v mi ? Az ures dobozt meg hazapostazom onnan ? Vagy hogy?
Vam ? Vagy a kutya nem nezi ?
Ha itthon veszem meg, tuti kerek ra kiviteli engedelyt, amivel igazolom visszauton, h nem kintrol van. Eddig legalabbis ez az elkepzeles.
-
törölt tag
Nezd, akar meg lehet is igazad, de en hobbi fotos vagyok, amator, nem profi. Nem ez a munkam.
Egy kollegam 400 2.8 fixxel nyomul, 1D mk4 es feleannyit fotozik mint en. Mert eppen az alcazast epiti a csonakjara
De amiket fotozik, amikor kimegy terepre, pfffff.... NatGeo kategoria.
Sztem a mennyiseg nem mervado. Valamit mutat, ebben igazad lehet, de nem abszolut.meroszam.
Meg hat a maganelet.. jan-marc 3 kepem volt osszvissz. Elni is kell valamibol.
De boldog.leszek, amikor tavasszal felkattan a nagy uveg a vazra es csajszimat a teraszos rizsfoldeken tudom gyonyoru bokeh-val megloni
Vagy este egy klassz felvetel a 24-70-nel, a varosrol.. f/11, allvany es katt, 36MP tomeny elvezet.
Erzelembol fotozok, nekem ez nem munka. Azert hozzateszem, h a Nikont nem hagynam pihenni sokat, el kell nyuzni a 200e expo-t
-
törölt tag
Nezegettem de ha itthon megkapom a vazat 830 korul, minek eBay-ezzek + posta, gar, stb.. szenvedes. Obira uez ervenyes. De azert megnezem azt is. Elso par perces nezelodesem azt mutatta, h itthon is jo arak vannak mar, csak keresni kell.
A nagyobb aggodalmam az EUR/HUF kereszt: szopo ag jon, ha a kormany tovabb tancol az IMF-et cukkolva. A fizum Forintban jon, es ha csokken a vasarloereje, komoly obinal mar siman dragulhat a motyo arfolyam miatt sulyos tizezreket. Es a politikabol semmi jot nem nezek ki most.
-
törölt tag
válasz
Klemice #11081 üzenetére
1. USB3-as a D800
2. USB3-as kártyaolvasóval dolgozom (drága de megéri)
3. SSD rendszernek + kidolgozásra (itt landolnak első átmásoláskor a képek)
4. 2x2 Terabyte Seagate HDD, raid 1. Végső tárolásra. (+1 a polcon, havi 1 mentés ide)
5. Gép Core i7 2600K, húzva 4G-re. 16G RAM.Szerintem nem problémás. Azért "szerintem", mert (lehetséges) mhelyváltás miatt tolom 1 hónappal a vételt, esetleges két szék között maradáskor megfontolva a dolgot.. (A Nikkor 50 f/1.4 már úton)
1-2 netről szedett NEF-en jól dolgozik a PS, de pl. batch processz teljesítményt nem tudok nagyon mérni 1-2 képen, Bridge beolvasás sebességét sem, szóval inkább tömegével ha lesz vagy 50-150 NEF-em egyetlen könyvtárban és elkezdem őket beolvasni, módosítgatni csoportosan (WB, expó, stb) akkor tudnék erről nyilatkozni, milyennek érzem a komplett rendszert.
Amúgy ma már "fillérekért" kapsz terabyte-okat, szerintem ezen ne is agyalj, hogy húzós-e. 70MB az nem kicsi, de én spec. mindent 1920x1080-as JPEG-ben tárolok, amivel nincs dolgom, így megmutogatni bármikor meg tudom USB-re kinyomva egy LCD tv-n (családnak, barátnak, szóval a laikusoknak és így is kapom a "hűűű"-ket).
Amivel dolgoztam sokat, azt TIFF-ben tárolom természetesen, ugyanitt, a RAW-k között, almappában, ehhez viszont már ajánlott az U2711..
Viszonyításképpen: megjelenés után fél évvel vettem meg a 450D-t és 230 Gb képem van eddig összesen, benne RAW (az első kockától kezdve RAW-ban fotózom), és ezekből konvertált JPEG és kidolgozott 1-2 TIFF is. Tehát ugyanilyen iramú kattintgatásnál - amit kétlek, mert azóta kevesebbet exponálok, de azok tartalmasabbak - 1.0 és 1.2 Tb közé esne a helyigényem D800 esetében. Ami nem a világ vége, és ez több év termése.
A 2600K-nál is van még újabb i7 már, pedig ez is pokolian gyors proci.. mai játékok nagyja i3-i5-ön vígan elszalad bivaly VGA-val és a PS multithreading-jén is van még mit fejleszteni..
Szóval szerintem aludj nyugodtan
RAM kelleni fog, ez fontosabb. Hugom Phenom2 X2 B55-öse (+2 rejtett mag aktiválva) négymagosként 4G DDR3-mal egy 10 képes RAW-ból álló panorámával már izzadt PS alatt vagy másfél percig. CPU púpon, RAM 75-80%-on de utána elkezd swappelni ha nagyon bántod, így ne bántsd
És ezek "kicsi" CR2-k, 12-14Mb. Na de hol van egy Phenom2 X4 egy tuningos i7-hez ? (Sehol). Ezért nem veszek Mac-et..
-
törölt tag
Ismét úgy gondolom, megosztom
Nikon D600.. kattHa hoz egy 5Dm3 szintű alacsony zajszintet magas iso-n + hozzá a Nikon sokkal nagyobb dinamikájú szenzora ISO400 alatt, búcsút intek Nektek
Istenem, de jó, hogy még nem ugrottam bele semmi durvába.. jól meg lett mindkét gyártónál kutyulva a leves
-
törölt tag
VÉGRE
Szivárognak az első tesztek a Tamron SP 24-70 f/2.8 VC USD-ről.. kattNekem spec nagyon tetszik, ár-érték über.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Morgal #10236 üzenetére
Szeretem ezeket a "nem arra lett gyártva" című dolgokat
Még ha olyan lenne, hogy vmi értelmes optikai magyarázat vagy hasonló.. de itt lehet, mindjárt a befőtt teszi el a nagymamátAz, hogy a crop miatt EF lencse nem ultra-wide APS-C-n, egy dolog. De hogy a képminőség maga rosszabb lenne APS-C-n, mint FF-re felcsavarva, háááát
Ha értelmesen elmagyarázza valaki a fizikát - mert ugye azt nem lehet megbaszni - akkor elhiszem, addig meg csak inkább mosolygok.
Túl sok L-es üveget kéne elhajítani a 7D , 30D 40D 50D 60D tulajoknak stb..
Szóval sztem ha igaz is a dolog, nem számottevő, vignetting-nek pl. kifejezetten jót tesz az APS-C, de tág rekesznek is, mert ugyebár a teljes APS-C-re vetülő fénnyaláb a lencsesor legszélét kihagyja, ergo a legnagyobb CA, a legnagyobb vignettálás és a legnagyobb szoft-osodás pont kimarad a képből. (Lehet hülyén fogalmaztam, de érti mindenki sztem).
De mondom, ha jön egy fizikai magyarázat a jelenségre, meggyőzhető vagyok. Addig viszont kacsa marad
-
törölt tag
válasz
adamka16 #10104 üzenetére
Könyvvel szoktam, teleírt oldallal: kinézek egy betűt, 45 fok.. arra fókusz - és nézem, merre megy félre
Sigma válogatásnál nagyon jó, ha nincs épp a kereskedőnél helyszínen semmi kéznél.
Szerk.: a lap szőre (ne fényes lapú legyen) segít, ha ránagyítasz
Újság tökéletes, pl. egy gyengébb papírminőségű Metro, ilyesmi. Vmi szar, az szőrös
-
törölt tag
Aki esetleg keresné még a Tamron nyers fájlokat.. katt
Itt van zip-ben is, egyben letölthető..
-
törölt tag
És egy újabb D800-5Dm3 összehasonlítás, itt most video-n a fókusz.
A moiré-teszt az oldal közepe felé görgetve elég "durva".
(D800 moiré és ez még csak nem is az E verzió).
katt -
törölt tag
Kis érdekesség
katt -
törölt tag
Lehet nevetni fogsz, de iwiw-en rákerestem Peru-ban élő magyarokra, és a legszimpatikusabb fotó alapján egy emberkére ráírtam, velem egy korú srác, segítőkész, rendezett háttér, stb. szóval kb ez lesz, de nem is egyedül megyek.. annyira nem életveszély, nem egy drogbárók földje
Nem számítok komplikációra, azzal csak bevonzom. 24-70-nel azért annyira nem batár az 5D, van mérete, de mittomén. A súly nem számít, a vasat szeretem, túrázni is tudok súllyal (2x ekkora VHS kamerával már nyomtam Lengyelország Zakopane-t és túléltem, fele ennyi izommal)
-
törölt tag
ISO-ra mentem eddig. Nem azzal van a bajom, hogy nem tudom, mit akarok, hanem hogy igazából nagyon közel van egymáshoz a két gép.
Sokat fotózok természetben, stúdióban, illetve novemberben megyek Bali-ra, azután Peru-ba, azokat szeretném rendesen megörökíteni, akár azt is, ahogy a sámán éjjel a tüzet körbetáncolja - anélkül, hogy telibe szórnám valami "gyönyörű" vakufénnyel.
Ugyanakkor ez csak 1 alkalom. Általánosságban elmondhatom, hogy mindkettő nagyon jó gép, a fotós ismerőseim egyike Canon, másik Nikon-os, egy stúdióban lőnek, béke van és néha cserélnek, szóval a fene se tudja.
Jómagamnak Canon van, de FF-re váltanék, Mark 2 már nagyon meggyőzött, de most összejött az utódjára a $, akkor miért ne. Ez a nagy ISO alacsony zaj nagyon megfogott, mindig erre voltam "allergiás" eddig.
Soha nem fog megtérülni, hobbiból fotózom. Ezen részével nem is foglalkozom. Van rá, megvenném egyiküket, ilyen egyszerű. Nem a legyek hordják össze nekem sem, de na, most megengedem magamnak.
-
törölt tag
Sziasztok, bár Canon topic, mostanában agyalok erősen a Nikon D800-on, illetve a D800E-n. Itt jön képbe a moiré kérdése.
link1 katt (html)
link2 katt (pdf)Az érdeklődőknek..
.. 5D M3 mellett maradok, egyelőre legalábbis inkább erre hajlok.Végül egy érdekes link: 5Dmk3 és D800 ISO összehasonlítás, katt .. a cikkben van egyéb szempontból összehasonlításra mutató link is, de engem az ISO érdekelt nagyon.
Summa summarum, az 5Dm3 22MP, a D800 36MP, ISO 800-nál kerülnek egy szintre részletezőképesség szinten, ISO800 alatt a D800 nyer a sok megapixelnek köszönhetően, ISO800 felett pedig az 5Dm3 mutat több részletet az alacsonyabb zajának köszönhetően (ugyebár a zaj nem csak "pöttyök" és "gríz" és "kása", hanem a képre is kihatással van: nagyobb ISO -> mosódnak az élek, görbülnek az egyenesek, stb.. ergo 36MP már csak egyre jobban kicsinyítve élvezhető, tehát a részletek tűnnek el).
Na, szóval bennem eddig 55-45 5Dmk3 javára, ez azt jelenti, hogy meggyőzhető vagyok a másikról, de ez már lehet off
Aki hasonlón töri a fejét, annak esetleg fentebbi linkek jó támpont lehet (ha tud még teljes rendszert váltani).
-
törölt tag
Enyém is csinált ilyet újkorában, néha előjött. Firmware-t frissítettem. Soha többé nem találkoztam a jelenséggel, azóta is tökéletesen műxik. Talán ez lehet Nálad is. Ha engedi magát frissíteni, meglépném. Egy próbát megér, elrontani nem tudod nagyon (azt, ami már "elromlott")
-
törölt tag
Bár nem lesz olcsó szerintem, de jómagam pl. a Tamron 24-70 f/2.8 VC-t várom, mint messiást.. (hogy kiteszteljék DPReview-n, és ha sarki élesség + CA + felbontás jó, megveszem). Fényerős, várhatóan jól rajzol majd (és nagyon szépen jönnek fel a 3rd party gyártók minőségben), VC is van benne (=IS), időjárás álló is (ami eddig nem volt) bla bla bla
Addig viszont az 50 1.4-et nyúznám, ha én lennék Te. De nem vagyok
Szerk.: Amúgy video-ra pont a felbontás miatt lehet elég egy standard zoom is, tehát a 18-55. Video közben nem nézeget az ember pixel-mélységben (amúgysem, általában)
-
törölt tag
Ahh nem rossz ez a Nikon D800 sem.. nézegetem itt a sample images-t a neten, amit gugli talál, és A FENE SE TUDJA melyiket venném inkább.. Ráadásul nem vagyok egy pixelkukker, de a D800E is érdekes.. ahh
-
törölt tag
Ahhh, mikor jön már 24-70 2.8 VC ?
Ez FF-en úgy néz ki, mint APS-C-n egy nemlétező 15-44 igaz ? (Keresőben, Canon 1.6x crop). -
törölt tag
Nekem Media-ban Sanyo-t ajánlottak, töltővel, mindennel. Árban kedvezőbb volt valamivel (nem sokkal), elhoztam. Egyelőre beváltak, durván nem teszteltem őket, de works as designed.
(Szokásos motyó: 4 cerkát tud tölteni a gyári töltő, AA vagy AAA. Párosával. Tehát 1-et nem tud tölteni, illetve 3-ból csak kettőt egyszerre, a harmadikat nem tölti).
-
törölt tag
válasz
killerjohn #9689 üzenetére
Amúgy lehet, igazad vanMost leszek 33 de jópár haverommal ellentétben nekem már inkább érzelem kell (na persze optikája legyen)
Volt fiatal is, MILF is, korombeli is, külsőre is mindenféle, .. nincs új a nap alatt, a kisugárzás a fontosabb
(Négerrel nem próbáltam még, de nem is akarom, japánnal sem, kínaival sem, ferde-európai félvér oké lenne és a Monique Fuentes féle latinák is piszkálják még a fantáziámat, de igazából ezt már tudom kontrollálni)
-
törölt tag
válasz
killerjohn #9685 üzenetére
Nos, ő nagyon szép nő, de nekem nagyon sok nagyon szép nővel volt már dolgom (köszönöm, Istenem)
és kettővel-hárommal már nagyon megégettem magam, úgyhogy a testiség már nem minden. És ő nem az a fajta, akibe azonnal szerelmes leszek, úgyhogy de, ez csak haveri szint és így is marad.
A kérdés mögött nem kacsintás volt
de értem igen: neeem, most arra sincs igényem, sikerült valahogy felküzdeni az agyam az alsónadrágomból - vagy csak alakulóban lévő nihil, ki tudja.
De haver. Pont.
-
törölt tag
válasz
killerjohn #9681 üzenetére
Tanúsítom, ma fotóztam gyerekkori barátomat és családját a játszótéren.. 2 éves fiú, pár hónapos kislány, mondta mennek a játszótérre és dumáljunk ott, ha van kedvem. Én meg vittem a gépet egy spontán felindulásból. 180 kép lett belőle, ebből kb 20-ra azt mondta, hogy "úúú"
Ez vagy rossz arány, vagy jó, de megérte
Iszonyú nehéz gyereket fotózni, aki forgatja a fejét, mászkál, rohangál, pofákat vág, stb
Folyton csak a vízszintes-függőleges jár az eszedben, a Nap állása, árnyékok, illetve az aranymetszés, .. nagynehezen beállítod (1 mp alatt) a kompozíciót, erre mikor kattintanál, hopp, már másik irányba néz - kép nulla.
-
törölt tag
válasz
killerjohn #9679 üzenetére
Tökingyen, barátnő. (haver-bnő). Neki is móka és nekem is. Nem vár profi fotóst, én sem profi modellt. Már csináltunk egy sorozatot nyáron, tetszett neki. Nekem is.
-
törölt tag
Sziasztok,
lehet off, de inkább Tőletek kérdeznék, mint mástól, más topicban: holnapra (szombat) megbeszéltem egy barátnőmmel, hogy fotózunk. Modell alkat, csinálta is korábban hivatásosan, minden ok. Glamour-t terveztünk, a természetben. Mindenképpen valami fából vagy (középkori) kőből készült környezet lenne a megfelelő, nem modern épületek.
Tehát:
- gémeskút
- várrom, egy álló várfal sarka pl.
- nádtetős parasztház
- búzatáblák (ilyenkor ez kevésbé játszik, üres minden szántóföld)
- Turistaútvonal pihenő házikója (fa, rönk)
- vízesés..
- Tisza part (csak sajna magas a vízállás, így nincsenek homokos partok most, ez is kiesik)
- egyéb ??Fontos, hogy ne nagyon legyenek emberek a környéken. De ez érthető.. egy combfixes vagy magassarkús, piros kiskosztümös csajszi ahogy pózolgat, eléggé piroskarikás dolog, de 16+ mindenképp
Tudtok ajánlani valamit ? Akár fotós, akár privát életből.
Csak helyszín tipp kellene, semmi több. iGO navi odavisz. -
törölt tag
Nem ez a bajom vele, hanem amit utánam is írtak eggyel.. hogy szürkületben f/1.8 ..
Ez eddig oké, csak a mélységélesség olyan pici, amire nem feltétlen vágyom mindig.Legalábbis rendezvénykor, események fotózásánál.. pl. ha nem egy síkban vannak az emberek és a háttérből is akarok valamit sejtetni..
A gépet kezelni
Nos, egy 450D zajszintje nem egy 5D. Bár nem rossz, ahhoz képest, hogy nem mai szenzor, azért ha lehet, az ISO 1600-ot kerülöm.
Jobban tetszik a kit obi 3.5-5.6 közötti IS-el megfogott 1/30 körüli működése, egyedül a képminőség zavar, ezért filózom azon, hogy az idei év végi utamat nemigen fogom tudni (pénz miatt) 5D-vel fotózni, hanem nézek rá egy ilyet és csoki.
-
törölt tag
Nyomtam egy 50 fixxel egy hétig, halál
Vagy csak nagyon hozzászoktam a kitobi IS-éhez, ami kiváló egyébként..Stúdióban állványról oké, erős fényben kézből oké, de sok egyéb szituban pfuh, nagylevegő, visszatart, csíííz, és persze tolja az ember az ISO-t, hogy élesre fogja a témát.
Brr. -
-
törölt tag
D800-ban egyetlen dolog tetszik, a nyakbaakasztó pánt befűzője a vázon.
Nem gyilkolja el a pántot, és forog szépen.De ez régóta van így minden Nikonon van már, míg Canon-é egyetlen lapos izé, ami a pántosoknál kb. megeszi idővel a befűzés pontján a pánt anyagát.
Praktikum, nüansz, nem tudom minek hívjam, de plussz pont a Nikonnak.
-
törölt tag
Akkor azt mondjátok, Nikon ?
-
törölt tag
Szevasztok,
hát ez az 5D M3 és az ára elég k.o. .. mennyire lehet alternatíva a Nikon annak, aki 5D M3-ra várt és ezért nem vett M2-t ? M2 ára sem esik nagyot, ha M3 ilyen drága marad.
Én érzem úgy, hogy nagyon túlárazta a Canon, vagy jogos is akár ?
Nem technikai szemszögből, hanem IRL amit ad mondjuk egy M2-vel szemben. -
törölt tag
Hm fura hogy a 24-70 lágytojás, dpreview szerint meg a 24-105 (f/4L) szinte ugyanott van.
Melyik a legborotvaélesebb üveg ?Másik kérdésem: stúdióban én eddig tipikusan f/8-f/12 körül fotóztam, ahol már indul a diffrakció. Nincs ilyen veszély túl nagy fényerejű obiknál, hogy már f/10-en ezen kell gondolkodnod ?
-
törölt tag
válasz
#40935168 #9176 üzenetére
És még annyit, hogy az üveg mindig fontosabb legyen, mint a váz. Mert sz*rból nem tudsz várat építeni Photoshop-pal sem
Ami az utómunkát illeti, én nem vagyok MAC fétis hívő, kvázi ugyanolyan eredmény jön ki Windows7-ből is mint MAC-ből, ez csak ízlés dolga.
Na de ami az utómunkát érinti: keress Workshop-okat, kérdezz fotós embereket, ki mivel nyúl a képeihez. Nem lesz tökéletes szoftver, ami mindenre jó, se tökéletes út - minden út egyedi, csak úgy ne járj, hogy sokféle szoftvert kezelsz közepesen, de egyet sem igazán
Tavalyi egri fotós fesztiválon pl. én beültem Körber Laci, a Ferrari hivatalos fotósának Photoshop session-jére és "wooooowww" ..
.. szóval a nagyok előadásira érdemes elmenni, néha atomvillanás nagyságrendű fényt képesek gyújtani a kezdő amatőr fejében
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest