- Disney+
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Asustor NAS
- Synology NAS
- Mozilla Thunderbird
- Bitcoin topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok ! Ma a tulajdonomba kerül egy 600D ... Még nagyon kezdő fotós vagyok ,de remélem jó választás ez a gép ! Ugyhogy ma számithattok rám néhány kérdéssel tuti betérek.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Ricardo128 #28088 üzenetére
Addig csinálja, amennyi a záridő, mert fotóz egy sötét képkockát is és azon megkeresve a hotpixeket kiszűri a meglévőből.
-
.DLL
veterán
válasz
pinnacle #28094 üzenetére
Nekem a telóm volt olyan, hogy egészen pontosan néhány porszem jött elő az első hónapban, a kijelző szélén. Akkor megjósoltam, hogy valami durvát fogok vele tenni, de szerencsére több nem keletkezett a 4 év alatt, így a szigetelés jónak mondható. Ez valszeg kínai por, amit még a gyárban tettek bele (gondosan oldalra söpörve a káva alá).
Remélem nálad sem szaporodnak tovább.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
_seth_ #28095 üzenetére
Köszi! Ez 2 hónapos. Nem tudom, hogy eleve poros volt vagy csak most lett ilyen. Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy tud ide por bejutni? Ha homokviharban cseréltem volna objektívet, azt érteném.
Esetleg akinek van 1200D-je legyen szíves nézze meg. Lehet, hogy ez gyárilag ilyen.
-
-
pinnacle
nagyúr
Canon 1200D LCD kijelzője poros. Ez garanciális hiba? Nem is értem, hogy lehet egy zárt rendszer ilyen poros, legalább 30-40 apró porszem. Nem tudom, hogy ez eleve ilyen volt, vagy csak most vettem észre, miután megtisztítottam.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
Ricardo128 #28090 üzenetére
Tévedtem, az nincs meg
Letöltöm a próbaverziót, ha van rá mód.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
matyi012345 #28089 üzenetére
Legutóbb amikor a PS feltelepítésére került sor, a többi program alól kiszedtem a pipát, azokat nem telepítettem fel, mert minek. Mostanra megbántam.
Köszönöm a választ!
Meglesem mit tud.
-
matyi012345
őstag
válasz
Ricardo128 #28088 üzenetére
Lightroom automatikusan kiszedi a hotpixeleket a képről és akkor nem kell várnod a dupla expóval
-
matyi012345
őstag
-
Flashback
addikt
Sziasztok
A mostani Kata válltáskámat cserélném egy HÁTI táskára.Kritériumok:
- 1 DSLR váz + 17-50/2.8OBI-nyi hely. Gyors Hozzáféréssel
- Rendszervaku
- +1 obi
- 14-15" laptop rekesz
- Ár minél olcsóbb, de ne menjen a minőség rovására (Max 50e)Ki mit ajánl?
Köszönöm
Üdv,
Szabolcs -
Tubi2
senior tag
válasz
Ricardo128 #28083 üzenetére
C. Fn II: Image menüpont> Long exp. noise redution. Nem tudom, talán pont erre való, de nem láttam sose a 400D-mnél látott piros pöttyöket sose, miután 40D-n bekapcsoltam.
-
matyi012345
őstag
válasz
Ricardo128 #28083 üzenetére
Sima hotpixelesedés. Millioszor kitárgyalt téma, LR vagy bármelyik normális feldolgozó kiszedi egyből.
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van egy kisebb problémám a 40D-mmel amit nem tudom, hogy hogyan fogok tudni megoldani, gondolom sehogy, de azért megmutatom a hozzáértőknek is, hogy mivel állok szemben. Ebben a topicban már kiveséztük, hogy valószínűleg a szenzor bugol, de azért itt is megosztom, hátha... ugye a remény hal meg utoljára. Lőttem 13 képet, objektív nélkül, hogy demonstráljam a hibát, különböző expó beállításokon, mindegyiket 100-as ISO értéken. Mindent a szemnek.
30s
25s
20s
15s
13s
10s
8s
6s
5s
4s
1/60s
1/250s
1/1000sIgen, talán fel sem tűnik elsőre a probléma, és sokan lehetnek azok, akik azt gondolják, hogy minek aggódok emiatt, meg sem látszik egy normális képen. Persze, most nem, de egy éjszakai, hosszú expós (30s) képen, ráadásul nem 100-as ISO-val, hanem magasabb értékkel már jobban feltűnnek ezek a kék, piros pontok. A Manual Sensor Cleaning nem oldja meg a problémát, utómunkával meg szinte lehetetlen eltávolítani ezeket.
Előre is köszönöm!
-
person
senior tag
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_ #28079 üzenetére
A felső LCD fólia jó dolog, de nem ragad rá mert enyhén domború az LCD, az egyik oldala elválik, raktam már rá súlyt is egy éjszakára, hogy hátha odatapad, de nem...
Ilyet adtak mellé, lehet, hogy ez nem is védő hanem maga az lcd plexije? Akkor nem csoda, hogy nem akar rátapadni.
-
_seth_
veterán
Na igen
------
220voltban vettem, direkt 70dhez valo es benne volt a felso lcd foliaja is -
_seth_
veterán
Megvettem, felraktam, szuper
A felso lcdre is volt egy a csomagban bar az nem uveg de hasznos
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
_seth_ #28073 üzenetére
Be lehet csukni a kijelzőt, hiszen 0.5mm vastag a fólia. Érintőképernyő kompatibilis is. [link]
Features:
Automatic installation activated by touch
Impact resistant and shatter proof
Adhesive free
Anti glare
Smudge resistant
Touch and Swivel screen compatible
No glue residue after removal
Frame design -
_seth_
veterán
GGS Larmor kijelzővédőt használ valaki érintős Canon vázon? Használható marad utána az érintős kijelző?
70D-n a plexi felhelyezése után be lehet teljesen csukni az LCD-t? -
válasz
kiskaktusz #28071 üzenetére
ez teljesen nyers, az utómunkát nem én csináltam
ha én csinálnám, menne rá egy limiter. de egyszer egy ihletett pillanatban csinálok egy tesztet
a digitalrev azért nem jó példa, mert általában szabadtéren forgatnak, ott meg némi atmoszféra mindenképp lesz benne. -
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28070 üzenetére
Jobb, mint amikkel találkoztam, de a digitalrevtv szintet nem üti meg ennyiből, amit hallottam. Gondolom itt még nem is volt semmi hangkeverés, mert amikor a leereszti a fejét, elég rossz, ezeken kéne dolgozni, ha kimegy.
Mi ilyen helyekre dissolve-ot rakunk ~5 frame hosszan.
-
válasz
kiskaktusz #28068 üzenetére
volt egy nagy projekt (sokszáz videó egy kamera + egy mikroport felállásban), aminek egy kicsi részét dslr-rel vettük fel, de egyrészt nem tudom, melyikek voltak azok, másrészt nincsenek meg a nyersanyagok. egy negyedperces darabot találtam, amit a moiré miatt tettem fel
a digital gain nulla, és az analog sincs plafonon, veszteségmentesen van vágva és átmuxolva mkv-ba. de ez sem korrekt teszt, mert nem tudjuk, hogy a zajból mit adott a kamera, és mennyit szedett össze a port
-
role_of_72
tag
válasz
csacsi77 #28027 üzenetére
Hi!
Nincs még, pedig én is azt várnám.. Viszont szerintem ne kergessünk hiú ábrándokat: a szenzorról én úgy tudom csak megjelenés előtt pletykálták hogy Sony gyártmány, az első hírek szerint amiket láttam made by Canon, bár ne legyen így!Valahogy áprilisban jelennek meg az új gépek - szóval tesztek is kb. akkortól várhatók szerintem -, de biztosra veszem hogy mindenki elsőként az árnyékos/sötét részeket kezdi el majd felfelé cibálni, úgyhogy hamarosan megtudjuk amit szeretnénk.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28067 üzenetére
Neked van valami anyagod, amiben te lőtted be a hangfelvétel beállításait a felvételhez? Mondtam már, hogy elhiszem, de mivel nem találkoztam még dslr-miki minőségi videóval, nem tudom elképzelni, kérlek küldj egy linket, ha fent van yt-on, bárhol. Itthon nincs monitor hangfal, de azért meghallgatnám.
Btw a digitalrev tv is így vesz fel hangot, de én azt sem engedném adásba.
Esküvő, kis nézettségű dolgokhoz tökéletes, de azért a digitalrevnek van egy elég nagy follow bázisa..
-
válasz
kiskaktusz #28065 üzenetére
a tömörítés miatt ne aggódj, a canonok pcm-et vesznek fel
radi8tor1: nem, de a bemenet sztereó
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28063 üzenetére
Nem összehasonlítani kell
Hiába az érzékenység, ha utána tömörítve lesz, ez a probléma. Meg mondom, nem találkoztam még minőségi hanggal, amit kamera vett volna fel, kivéve broadcast camcorderek..
Egyébként okostelefonra vannak appok, amik tudnak jó minőségű hangot felvenni, akár losslessben is, csak kell hozzá egy ~5K-s fejhallgató mikrofonnal.
Egyszer ha lesz lehetőségem felveszek pár teszthangot 5d-vel mikrofonnal, androidos alkalmazással meg olcsó diktafonnal-mikrofonnal. De cska ezért nem veszek diktafont D
Szerk.: Egyébként nem akartam ekkora lavinát elindítani, csak sok embertől hallom, hogy nem vesz x fényképezőt fényképezésre használni, mert amikor évente egyszer videózna, akkor kell neki a mikrofon. De ha megnézed az nyaralós utazós kisfilm az konkrétan vágóképek sokasága valami hangulatos zene alatt. Ehhez nem kell mikrofon bejárat
Szerk2: Ezzel vettek már fel narrációt
-
válasz
kiskaktusz #28059 üzenetére
ezek közül speciel pont csak az impedanciával van olyan kapcsolata a váznak, amit össze lehet hasonlítani
.DLL: persze, komolyabb dolgokra komolyabb technika kell, meg milliós mikrofonokhoz nyilván nem egy dslr hangrendszerét használjuk, csak túlzásnak tartom ezt a "nem tudja azt, amit a mikrofon" dolgot, és ugyanilyen jó egy telefonos headset
copass: 6d-ben meg 5d3-ban van egy hang menüpont, ott kézzel is lehet szintet állítani.
-
.DLL
veterán
válasz
qnadam #28057 üzenetére
A belső mikrofon előfok és ADC minősége, dinamika- és jel/zaj viszonya, stb. Mintha egy énekesnőnek a felvételhez megvesznek egy drága és minőségi kondenzátor énekes mikrofont, de egy alaplapi hangkártya bemenetére dugnák.
Annál azért többre képes az a mikrofon, ha normális elektronika van mögötte. Ami nyilván nem lényeges egy átlagos videónál, ahol nem kell különösebb hang utómunka. -
válasz
kiskaktusz #28055 üzenetére
de milyen hardveres adottságra gondolsz?
copass: ehhez mondjuk nem is kell ml
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28054 üzenetére
Canon fw-k vannak azokon az 5D-ken, amiket bérelnek, de oké, elhiszem, hogy lehet jól is csinálni, ugyanakkor még mindig nem fogja kihasználni teljes mértékben egy beszálló katergóriás puskának sem a teljes hardveres adottságát. Elsősorban ezek még mindig fényképezőgépek videós extrafunkcióval.
-
válasz
kiskaktusz #28053 üzenetére
nyilván komoly produkcióknál komolyabb minőségű rögzítés van több sávon
a kamerával rögzítést pedig sok ponton el lehet rontani, pl ott, hogy magic lanternben ki lehet választani a belső mikrofont akkor is, ha van valami a gépbe dugva
-
kiskaktusz
addikt
válasz
qnadam #28052 üzenetére
Volt már, hogy fel kellett hívnom a hangmérnököt, hogy A vagy B camre dugta a portot... Erősködött az operatőr, hogy majd úgy jó lesz. Ezek szerint oké, lehet jobban is csinálni, de nem véletlenül forog wav 6MB/s-cel a produkciók kisfilmjeihez, többletmunkával (hang + kép group).
-
válasz
kiskaktusz #28051 üzenetére
azért nem olyan rossz a helyzet, csak tudni kell használni
ha akkora szintet küldesz bele, hogy a digitális erősítésre nincs szükség, és kikapcsolod az agc-t, akkor semmi baj nincs vele, amíg elég a 16 bit / 48 kHz.
a 6d-t szoktam mikroporttal használni, gondolom az 5d3 se rosszabb
-
kiskaktusz
addikt
válasz
DemonDani #28050 üzenetére
Egyébként bármilyen drága mikrofont is dugnak az 5Dmk3-ra, az nem lesz adásképes hangminőség.
Csak 2 csatorna, ki sem használja a miki specifikációját, gondolva arra hogy hány bitet és kHz-et tudna venni..
Azt nem mondom, hogy vegyél hangmérnökök által használt cuccot, mert az sem baráti, de egy telefonos headphone kb ugyan ott van mint az 5d-s mikrofonos hang, csak "körülmányesebb" az utómunka mert nem lesz rögtön ott a jobb hang, még össze kell groupolni, vagy a legalább egy szekvencián timeline szinkronba kell lerakni, de ezen segít egy jó csapás megfelelő take bemondással -
DemonDani
addikt
válasz
kiskaktusz #28042 üzenetére
Bocsi, szinte már pozitívum, nem is értem ki volt az a hülye, aki kitalálta ezt a ficsőrt.
Köszi a korrekt és kimerítő választ
-
m3ss
veterán
220v-nal is jo arak vannak. 35 art, ajandek dokkolo, 10% kedvezmeny. lenne 50 art ilyen csomagban, sztem nem birnam ki. igy is gondolkodoba estem
most latom, hogy ez ez akcio csak nikonra van... -
ChipKng
aktív tag
válasz
spiky03 #28044 üzenetére
Szerintem nem jol gondolod. A menete ugy van, hogy kitoltesz egy formualt amin megadod a szamlaszamod, eluldod a vonalkodot ami a dobozon van es utaljak a penzt a szamlara. Ezt a penzt nem az a ceg fizeti ki akitol vetted, hanem a Canon sajat maga. Canon honnan tudna, hogy reszletre vetted vagy sem? A lenyeg: a termek nalad van, szamla nalad van, csokolom.
-
spiky03
veterán
Ugye jól gondolom, hogy az a Canon-os pénz visszatérítéses akció az csak az egy összegben történő vásárlásra vonatkozik?
Esetleg részlet fizetéses vásárlásra nem érvényes? -
ChipKng
aktív tag
válasz
inteltunder #28038 üzenetére
Ez az "akcio" lenyege. Kisoporje a raktarbol azt ami a kutyanak se kell, de van az az ar amiert mar elviszik.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
DemonDani #28041 üzenetére
Vegyetek fel hangot külső hangrögzítővel, vagy akár telefonra dugott headphone-nal, csapjátok össze és utómunkában el van intézve a hang és kép közötti szinkron. Televíziós cégek is forgatnak így kisfilmeket 5D-vel az aktuális nagy produkcióhoz, nehogymá átlagjúzernek ne feleljen meg, amikor a tvben megfelel és nem is tudja milyen eszközökkel vették fel azt.
-
DemonDani
addikt
Hát igen, akkor tényleg ilyen "úri" lett a kínálat...
Látom, ott lenne az 1200D, a 100D-t viszont nem figyeltem, köszi, hogy felhívtátok rá a figyelmem.
Az 1200D-n jól látom, hogy nincs külső mikrofon csatlakoztatására lehetőség?
Azért az a kijelző, nemcsak h nem hajtható ki, de sajnos sokkal rosszabb minőségű is.De ez még nem jelentene akkora gondot talán annak, akinek kellene, viszont a mikrofon kimenet hiánya az nagyon súlyos probléma lenne neki.
Szóval ebben a megerősítéseket kérném.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
DemonDani #28032 üzenetére
Ez azért is oltári nagy hülyeség, mert a Nikon gyakran két generációval előbbi gépet is forgalomban tart a legújabb modell mellett. A Canon is ezt csinálta hosszú éveken keresztül, most meg csak az új modelleket tolják és slussz. Nem értem én sem, hogy ez mire jó?
Viszont ahogy írták előttem is, az 1200D az gyakorlatilag egy 600D kihajtható kijelző nélkül. Néhány funkció hiányzik a menüből ezen kívül és a kijelző felbontása alacsonyabb. Minden másban megegyezik a két gép.
-
válasz
inteltunder #28036 üzenetére
Mit nem adnak? Egyedül a vázak egy része van kizárva az akcióból?
-
inteltunder
tag
220 elmehet a francba a 10%-ával, ami kéne és raktáron van azt neeeem adja, minek, rohadjanak el
-
csacsi77
senior tag
válasz
DemonDani #28032 üzenetére
Tulajdonképpen az 1200D az egy 600D csak nincs kihajtható kijelzője.
Itt meg egész jó áron van. -
DemonDani
addikt
A Canon mi a fenét művel? Egy ismerősöm kérdezte, hogy milyen Canon gép van elérhető áron, szóval 150 alatt, nézném neki, erre fel látom, hogy a 600D meg gyakorlatilag a 650D is megszűnt létezni, hogy teljesen értelmezhetetlen áron kaphat. Most komolyan nincs a Canonnak rendes gép KIT-be 180 ezer aka 700D + 18-55 STM IS alatt? Ezt egyszerűen nem tudom felfogni. Nekik már ilyen jól megy, hogy nem kell értelmes belépő gép? Egy 1200D megy a Nikon D3300 meg a Pentax K-50 ellen?
De még a Nikon D51/200 is befigyel már 140 alatt...
Csak én néztem volna el, vagy komolyan ez a helyzet?
-
220 voltban hétvégén 10% kedvezmény van a legtöbb raktáron levő termékre, ha valaki vásárolna éppen.
Van pár obi ami így elég jó áras.
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Van már elérhető teszt az új 750/760D szenzoráról? Pár napja előkerült itt egy pár kósza mondat, de valamilyen átfogó tesztre lennék kíváncsi tesztábrákkal.
Hátha nem rontja el a Canon azt a jó Sony szenzort...vagy igen? -
-
_seth_
veterán
Tegnap még a 17-55 is benne volt a pénzvisszatérítésben a canonnál, mára csak az 5dmkIII, macro obik és körvaku maradt, tud esetleg arról valaki, hogy a 17-55 visszakerül-e listára? Vagy már csak ezek a termékek maradnak? 234e újonnan amiből 33e lenne a visszatérítés, 20e forinttal lenne több a garis új mint a használt többnyire gari nélküli darabok...
-
_seth_
veterán
Arra gondoltam csak rosszul írtam
A 600D-re felraktam de magas volt még és le is szedtem egy idő után + én nem videózok így nem használtam ki, néhány + infót írattam ki vele a képernyőre mindössze.
Végülis még csak kopás, karc vagy használatinyom sincs rajta sehol, ha videóztak is vele eléggé kímélték.
Most ismerkedek még a géppel, az AF rendszere csúcs
STM obikkal villámgyors és hangtalan minden.
BobChemistry: köszi
Megtartom
Aputure volt a 600D-hez, amíg nem volt a 60D-hez meike jónak tűnt, a meike is csúcs volt ma délutánig, a gyári elég masszív darab és súlyos is, talán kényelmesebb is mint a 60D-nek.
-
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #28016 üzenetére
2 hónap eltérés van a gép és a váz között, ami épp el is képzelhető, hogy így kerülnek ki, pontosabban 2013 07-es az akku és 2013 09-ben értékesítették, akkor még az előző állításom sem feltétlenül igaz. 5dmk2-vel rendelkező ismerősömnek 1 piros jele van de gond nélkül használja tehát azt tudom, hogy nem sokat jelent csak érdekes
-
_seth_
veterán
Megvan a 70D, nem akkora váltás mint 600D után a 60D... fogásban nem, de tudásban jóval nagyobb
Az érintős kijelző megszokásához idő kell majd.
A 60D meike markolata egész jó, de a 70D gyári markolata nagyon masszív, gyári canon markolat volt már a kezembe de régebbi darabok, ez még garis. (220 voltból vásárolta az előző tulaj 60e jó magyar forintért, még pár hónap rá a gari, tehát egész friss darab).
Ami viszont érdekes: a 60D-m gyári akkuja 3 zöld egységet mutatott akku állapotra (amíg el nem hagytam...) a 70D akkuja viszont hiába újabb csak kettőt és még csak 4391 expo van a gépben.
Sebaj, marad amit kaptam vele + rendelek hozzá a tuti forrásból blumaxot -
válasz
bbkmachine #28009 üzenetére
Nem túl acélos a felhozatal sajnos.
-
szp1
addikt
válasz
bbkmachine #28007 üzenetére
Nem a Hotel Famulusban lesz ?
-
bbkmachine
aktív tag
Senki nem mossa le rólam, hogy nem a Canon marketingese vagyok, de ezt beszúrom ide:
A Canon ismét pénzvisszatérítési akciót hirdet, amelynek köszönhetően akár 99.000 Ft-tal olcsóbban juthatunk hozzá professzionális fényképezőgéphez.
A promóció 2015. március 6-tól 2015. május 4-ig tart, s az időszakon belül a Canon Hungária által kijelölt partnerektől való bizonyos új termék vásárlása esetén vehető igénybe.
Az akcióban részt vevő termékek:
Canon EF 100mm f/2,8 L IS USM Macro
Canon EF 100mm f/2,8 USM Macro
Canon EF-S 60mm f/2,8 USM Macro
Canon Macro Ring Lite MR-14 EX II
Canon Macro Ring Lite MT-24 EX
Canon EOS 5D Mark III váz
Canon EOS 5D Mark III váz + Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM objektív kit -
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28007 üzenetére
Lehetne ilyen az orszag masik feleben is
-
bbkmachine
aktív tag
A Győr és környéki tagoknak infó, hogy március 27.-én egész napos Canon nyílt nap lesz a Nobilis-ban. Figyelem, mert előzetes regisztrációhoz kötött a dolog! Fotópályázat is van, valamint ingyenes gép átvizsgálás, tisztítás. 1fő/1gép. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Panasonic GX80 ,ELKELT, értékelésre vár....
- Nikon Nikkor Z 24-70mm f/4 S új állapotban
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest