-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte #42097 üzenetére
De ha Józsibának van egy fia, aki Vaterázik/hardveraprózik vagy jófogásozik, annak már jó üzlet lehet... sajnos van rá példa (ilyen szempontból eddig mázlim volt, csak egy 50E Ft-os füles és egy 25E Ft-os fotóstáska tűnt el, de mindkét esetben az Ebay visszatérítette a pénzt).
-
-
KTTech
veterán
válasz
rednifegnar #42094 üzenetére
Amíg nincs kézbesítési visszajelzés tőled, az eladó nem kapja meg a pénzét, Te meg kérhetsz refund-ot egy bizonyos idő után... szóval az eladónak nem érdeke, hogy ne küldje a cuccot. A szállítók/posta viszont le tudja nyúlni, de ez már másik történet...
-
törölt tag
válasz
rednifegnar #42094 üzenetére
Ebay-ról rendeltem már többször gond nélkül. Remélem most is így lesz.
-
Chicago
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek, 2022-ben érdemes venni 5d mark III-at?
Kizárólag fotózásra használnám, nem videózom.
Találtam egy pár ezer expós vázat, de mivel még nem volt Canonom, nem tudom, hogy álljak hozzá.
Köszi! -
válasz
AttyVin #42084 üzenetére
Nekem Sigma objektívról jött le részben az a gumiburkolat, amivel a zoomot állítom.
Fogpiszkálóval megemeltem ezt a vékony gumi-héjat, és másik fogpiszkálóval finoman Palmatex univerzális ragasztót kentem alá. Aztán egy napra körbetekertem szigetelőszalaggal, hogy a száradásig tartsa fixen a helyén (a Palmatexet nem így kéne használni, de ahogyan használni kéne, úgy nem lehet oda kenni).
Ez már vagy 2 éve volt, azóta nem vált el újra.
-
AttyVin
aktív tag
Egy gyors "szervíz-kérdés".
Hogyan és mivel célszerű a leváló gumiburkolatot "házilagosan" ragasztani?
(Ha volt már téma, elnézést, de "az ismétlés a tudás anyja"....)Köszönettel.
-
trialboj
őstag
Üdv,
használ valaki eos R vagy R6-ot videózásra?
Arra lennék kíváncsi hogy miért nem tudom rendesen rákötni egy monitorra? Az r6 teljesen eltorzítja a külső smallHD monitoron a képet, összenyomja, az eos r, meg vagy úgy mutatja hogy csak a small HD monitoron van kép, vagy ha mindkettőn van kép akkor nem enged felvenni.
Ez valami elcseszett szoftos limitáció hogy aki videózgatni szeretne az menjen oszt vegyen cinema line kamerát tőlük?
Csak mert egy harmad ennyibe kerülő kis fuji kamerán simán kiküldi a 2. kijelzőre ugyan azt a jelet, és megmarad a érintőképernyő és az összes lehetőség.
Van valakinek tippje, milyen eldugott beállítást kellene átpöccinteni valahol?Köszi
-
válasz
racskobalazs #42073 üzenetére
Van egy Canon EOS 80D-m egy Tamron 16-300-al, és újabban egy csomószor előfordul, hogy az AF fókuszt téveszt.
Szerencsés vagy, hogy csak mostanában fordul neked ez elő, nekem kezdettől fogva így van
Pl. itt is írtam róla, a korábbi Tami 18-270 obi sokkal jobb ebből a szempontból.
Azt el tudom mondani, hogy ez nem a 80D hibája, mert a Tami 16-300 obi nálam egy 750D-n is ugyanezt csinálja.
Kicsit segít a dolgon, ha nem a középső egy fókuszpontot, hanem mondjuk a középső 9 fókuszpontot teszed aktívvá a gépen, de ez csak felezi a hibás fókuszálás mennyiségét, meg nem szünteti
-
vegyszer
addikt
válasz
rednifegnar #42079 üzenetére
Hangja nincs. Manuálisan bárhol van fókusz. De az AF ennek ellenére semmit nem talál meg.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
vegyszer #42077 üzenetére
manual fokuszban beallithato es eles a kep teljes feluleten?
nem mozdult el valami tag? vagy ha razod a fuled mellett akkor nem zorog benne valami?en nem szertem a gen2-est, az stm sztem jobb technikailag meg konstrukcioban is. de igazabol az stm se a szivem csucske, van gen1-esem azt szeretem, fem bajonett, fokusz skala, fokusz gyuru.
-
PuMbA
titán
válasz
racskobalazs #42076 üzenetére
Majd egyszer kipróbálsz egy jobb obit és csodálkozni fogsz, hogy milyen a szinte azonnali, pontos fókusz
A fotózás sajna drága mulatság és egyes fotó fajtákhoz elkerülhetetlen a nagyon drága cucc: vadfotó, sportfotó. Aki nem pénzt csinál belőle, annak ez a hobbik közül egy drága választás.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Van egy Canon EF 1.8/50mm II obim. Ami egyszer kiesett a fotós táskából. Azóta a váz nem talál vele élességet. Oda vissza keres a két végállás között, de semmi.
A váz (M50) más obival ilyet nem csinál, de mit tegyek, hogy bizonyos téma esetén ez a kedvencem.
Lehet ezt kiszűrni valahogy, hogy mechanikai hiba, vagy pl szalag szakadás/kicsúszás?Aki esetleg az STM verziót is használta, és az II verziót is, az tudna róla nyilatkozni, hogy melyik javára van különbség?
Köszönöm a segítséget! -
racskobalazs
senior tag
válasz
rednifegnar #42074 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
@PuMbA: Hát lehet, majd egyszer talán egy Sigma 150-600 váltja, de egyelőre erre volt keret (erre is használtan) -
PuMbA
titán
válasz
rednifegnar #42074 üzenetére
Ettől függetlenül az is igaz, ha az objektíveket fókusz szerint sorrendbe kéne rakni, elől a jobb fókuszúak, hátul a kevésbé jók, akkor ez az objektív a sor vége felé van.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
racskobalazs #42073 üzenetére
probald ki masik vazon. kontaktpucolas stb.
altalaban a legtobb obiban a szalagkabel torik meg, egy darabig bizonytalan amig kontaktos, aztan vegleg kifexik. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon EOS 80D-m egy Tamron 16-300-al, és újabban egy csomószor előfordul, hogy az AF fókuszt téveszt. Pl: középső 1 pont AF-re van állítva, a viewfinderben ráviszem az AF pöttyöt a célra, és simán elé/mögé fókuszál, és néha dönteni se tud, nem lockol az AF, csak többedik próbálkozásra. Valamint elég sokszor lesz tök homályos az eredmény, 1/1200-as záridővel is, (igaz kézből használom, de VC is be van kapcsolva).
Mi lehet a gond? Eddig teljesen jól működött, nemrég kezdte el csinálni. Lehet valami rossz beállítás, amire már nem emlékszek mikor állítottam? Vagy gép/obi hiba?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
csacsi77
senior tag
válasz
Donki Hóte #42071 üzenetére
A 80d-t egy 17-55 f/2,8-al használtam egy ideig. Hát az tényleg nagy volt és nehéz.
Viszont a fiam pár hónapig 200D-vel csinálta a videóit, így én is kipróbálhattam a fogását (nem hinném ,hogy különbözne a 250d-től fogásban). Nem volt az olyan rossz, a 10-18-al illetve a 18-55 STM-el nagyon kis cuki volt és meg lehetett azért fogni.
De igazatok van amúgy DSLR-t vagy nagy kedvezménnyel vagy használtan érdemes venni Fotoplus használt oldaláról, 220volt használtról esetleg Fotoptix-tól. -
-
PuMbA
titán
válasz
Donki Hóte #42069 üzenetére
A 80D egy felnőttnek se lehet túl nagy, mert a 250D gyerekkézbe való
-
-
Leki78
tag
Köszi fiúk, szétnézek.
-
válasz
Leki78 #42065 üzenetére
A felettem lévő kolléga ajánlását én is csak megerősíteni tudom, szinte új állapotú, 2 számos vázat is tudsz venni a 250d új árából, nembaj, ha a gép többet tud mint amilyen szinten vagy.
Szerintem egy 80D használtan ott körül lehet ha jól emlékszem [link]
A másik, hogy én 18-55mm DC III-ért pénzt biztos nem adnék, régi technika stabi nélkül, az STM verzió hatalmas ugrás, ez a leggyorsabb és leghalkabb lencsém az összes közül, pedig van L-es USM-ek is itthon. -
PuMbA
titán
válasz
Leki78 #42065 üzenetére
Egyik se. Bevizsgált, alig használtat tudsz venni két kategóriával feljebb, hiszen mindenki MILC-ezik ma már és a DSLR-ek ára ezért nagyon leesett. További előny, hogy ha eladod, szinte ugyanannyit kapsz érte, mint amennyiért vetted, míg új esetén sokat csökken az eladási ár.
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő kérdésben.
Ez a fényképező a kiszemelt típus: Canon EOS 2000D + EF-S 18-55mm DC III vagy esetleg megéri a többletköltséget a Canon EOS 250D + 18-55mm IS STM?
-
-
KTTech
veterán
válasz
rednifegnar #42061 üzenetére
A mérete nem zavarna a 16-35/4L IS-nek (615gr), kisebb, mint a 24-105/4L IS (795gr)
(bár tény, hogy a 17-40/4L (475gr) még kisebb és könnyebb).
Fixet nem vennék (nem vagyok odáig értük, bár van egy 50/1.8mk1, nagyon-nagyon ritkán kerül fel, néha gondolkodok is az eladásán, bár sokat nem ér...), mert akkor vagy-vagy lenne: vagy a 17-40/16-35 vagy a 24-105 lenne nálam mászkálós objektívnek.
-
KTTech
veterán
Használ valaki 17-40/4L-t 26Mpixel körüli FF vázon?
Érdekelne, hogy muzsikál...Tudom, hogy jobb a 16-35/4L IS, de közel dupla árban van, és nem tudom mennyire használnám ki (alapvetően a képeim 99.5%-a jelenleg a 24-105/4L IS-el készül, a maradék a 70-200/4L IS-el), néha kellene nagyobb látószög, például várak belső tereiben, és tudom, ciki, de néha selfiek-hez a barátnőámel, hogy ne a telefonnal kelljen csinálni... (az állvány nem játszik, sok helyre nem engedik be ahova járunk, de van egy pisztoly markolatom, ami vezetékkel ki tudja oldani az RP-t).
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Donki Hóte #42054 üzenetére
Ez a projekt nem doglott meg? Valahol azt olvastam, hogy DIGIC 8-ra nem is lesz...
-
gyapo11
őstag
válasz
Donki Hóte #42054 üzenetére
Porting started: 80D, 200D, 77D, 5D Mark IV, 7D Mark II, 5DS/R (Hello World)1300D, 2000D, 4000D, 750D, 760D, 800D, 6D Mark II, EOS R, SX70, SX740 (ROM dumpers available)
-
válasz
racskobalazs #42053 üzenetére
Van a 80D-re MagicLantern
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Az EOS 80D tud(na) Focus Bracketinget? Mert olvastam, hogy a 90D már igen, de 80D-re csak Exposure Bracketinget látok. Ha nem akkor milyen megoldást lehetne rá találni? MagicLantern? Vagy kézi fókusz Expo Bracketinggel? -
PuMbA
titán
Elolvastad a 220Volt használt oldalán a tetején lévő infókat? Ezeket a gépeket bevizsgálják, mielőtt kirakják, szóval nem lutri:
"Amit kínálunk:
- Szakszerű állapotfelmérés, tanácsadás és versenyképes ajánlatok.
- Széleskörű piaci kapcsolat, melynek segítségével rövid időn belül eladhatja, illetve megtalálhatja az Ön által kínált/keresett termékét.
- Hitel lehetősége, használt és új termékekre egyaránt.
- Min. 72 órás garancia."Még beszámítás is van, ha a 7D-től megválnál:
"Ha beszámíttatnád a felszerelésed, akkor azt is nevezd meg, hogy mit vásárolnál helyette."
Nyitott szemmel nézelődj, nyugodtan olvass utána dolgoknak és ne engedd, hogy az automatikus negatív gondolataid elhomályosítsanak (nincs kép = lutri)
-
racskobalazs
senior tag
Én nemrég vettem tőlük egy 80D-t, hasonló exposzám körül, kifogástalan állapotban volt, dobozzal, összes papírral együtt. Ha mailre nem válaszolnak (ami fura, nekem órákon belül reagáltak a kérdésekre) akkor telefonon megpróbálhatod őket felhívni. Adnak rá garanciát is, hiába használt (1 évet ha jól rémlik).
-
Roxx
tag
Aha köszönöm..csak gáz így,hogy kép nincsen a termékről mert én csak megrendelni tudom így kicsit lutri...
-
PuMbA
titán
Olyat nem tudsz csinálni, hogy megveszed, kipróbálod és ha nem hozza az általad elvárt különbséget, eladod 1 hónapon belül? Így nyugodtan elkönyvelheted, hogy kipróbáltad, megfogtad, megszagoltad, fényképeztél vele és nincs bizonytalanság többé. Mivel használtan amúgy is olcsón veszed, így pár ezernél többet nem kéne buknod rajta. Van egyébként most egy 220Volt használt oldalon egy 7DMKII 220k-ért.
-
PuMbA
titán
Nagyon szubjektív dolgokat kérdezel, amit nem igazán lehet megválaszolni, mert egyénenként változó a válasz. Tudom, hogy a lehető legjobb döntés érdekében infómorzsákra vadászol, de ez szerintem vakvágány. Én 3 vázon és sok obin mentem keresztül és a végén nem az lett a megoldás, ami a mások véleményéből összerakhattam. Aki szinte állandóan ISO 100-on fotózik az mondhatja, hogy a 7DMKII alig jobb, de aki magas ISO-n annak meg sokkal jobb a 7DMKII
És ez még semmi, hiszen egyénenként változó, hogy ki milyen skálán értékel egyáltalán. A fotózásban (is) a saját magunk általi kipróbálás és a tapasztalás a legfontosabb, mert nem más tudja megmondani, hogy nekünk mi mennyire jó, ahogy te sem az alapján étkezel, hogy a másik ember szerint finom-e az a kaja.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Ha van valaki itt aki 7D ről váltott MKII re esetleg leírhatná,hogy mit tapasztalt mennyivel vollt jobb stb..jó nyilván több fókuszpont stb..de kb mennyivel jobb.
-
válasz
Donki Hóte #42040 üzenetére
Hmm, megnézem majd, köszi a tippet!
-
-
Azt tapasztalom, hogy az EF-S obik azonos beállításokon mindig egy picit világosabb képet készítenek, mint EF társaik. Főleg akkor látszik, amikor vingettál az obi, mintha a vignettálás inverz működne. Nem a képszél a sötétebb, hanem az a referencia és a kép közepe világosodik ki EF-S-en. Ez extrém kis különbség, kb ilyen 0.1-0.2 EV-t kell elképzelni saccra, de mégis látható a végeredményben. Valaki tudja esetleg, hogy mi ennek a jelenségnek a háttere?
-
Surfym@n
senior tag
280ért most láttam 5D3-t 68k expóval ;)
-
Surfym@n
senior tag
válasz
KTTech #42035 üzenetére
6D középső AF pontja még követő módban is megbízható a Canon L-ek RingUSM-jeivel együtt (tudom, próbáltam). Sigma 150-600 már necces lenne valóban...
Amúgy azon érdemes lehet elgondolkozni, hogy a Canon 100-400L egy 1,4x TC-vel ad-e olyan képet 560mm-en, mint a Sigma 600mm-en. Ha igen, akkor a Sigmát el kell adni és +200e pénzzel, már elérhető lesz az 5D3 is
Illetve ha a 70-200 a 2.8as fajta, akkor a 100-400L helyett inkább egy fix 400/5.6-ban gondolkodnék. Mindegyik jól bírja a TC-t (1.4x), a 70-200-al ott a zoom opció (lesen a lábzoom nem opció), viszont a fix400-as szuper rajza megéri a kompromisszumot. 5D3 pedig (ha jól emlékszem) fw-frissítéssel már tud fókuszálni f/8 fényerő mellett is. -
KTTech
veterán
Ekkora összegből inkább ne válts... FF-nél croppolnod kellene (a legjobb TC is ront a képminőségen), amivel a kisebb felbontású FF vázak előnye el is veszne. Az AF sem épp acélos az olcsó kategóriában, mert bár lesből fotózol, de ott is mozog előtted a célpontod, amit a 7D AF rendszere azért elég szépen meg tud oldani, FF-ben 5DmkIII alatt esély sincs rá. Az meg nem 200E-be kerül. MILC szintén kiesett, mert még az EOS RP is drágább ennél, de nem tud gyors sorozatot és mellé még követő AF-t is (a 2 kép/mp körüli AF-C+sorozat teljesítmény a felhasználásodra kevés).
-
gyapo11
őstag
Tisztázni kellene, hogy miért nem vagy elégedett az aps-c képpel. Nem éles az obi, nem elég jó a felbontása? Az aps-c szenzorban is tökéletes sorokban és oszlopokban vannak a pixelek, és a számuk sem feltétlenül kevesebb, mint egy FF szenzorban. Vagyis ha az obi az ok, akkor nem érdemes vázat cserélni.
Sok a zaj? Akkor nyerhetsz a FF szenzorral, de akkor az obik egyből 1.5-1.6-szor rövidebbek lesznek.
6D vázat lehet kapni 200 kFt alatt, 5D Mark II-őt is, de én előbb megnéznék egy ilyen vázzal és a te obiddal készült képet, hogy mire is számíthatsz, ha jó, akkor mehet a csere.Ja, ezek tükrösek, milcet nem tudom. Ha aps-c milc, akkor képalkotásban ugyanott vagy, ha FF milc, akkor meg gyanús, hogy nem lesz 200 kFt alatt.
-
PuMbA
titán
Ez elég hülye kérdés volt, tekintve, hogy ez a fajta fotózás követeli meg a legdrágább gépeket és objektíveket
Ne feledd, hogy a sport és természetfotós DSLR-ek azért ilyen olcsóak, mert már nagyon régiek és elavultak. Anno a 7D Mark II 600 ezer Ft körül volt kapható. A sport és természetfotós gépek a legdrágábbak, szóval most a sport és természetfotós MILC-ek 1 millós ára teljesen egybeesik a 2015-ös sport és természetfotós DSLR-ek árával, ha az inflációt is belevesszük.
-
Roxx
tag
Köszi. Milcből esetleg ami a 200 ezres keretbe beleférne....
-
PuMbA
titán
Olcsó megoldás: használt 7D Mark II, alig 200 ezer Ft felett kapható. Az előrelépés kisebb, mert egy DSLR-ről van szó régebbi APS-C szenzorral és pár év múlva megint kevés lehet, szóval kevésbé időtálló / hosszútávú megoldás. Drága megoldás: Canon R6. 900 ezer Ft, de előnye, hogy egy MILC az egyik legjobb fullframe szenzorral és 8-10 évig biztosan nem kell új vázat venned.
-
Roxx
tag
Sziasztok.Lesből szoktam fotózni madarakat a jelenlegi felszerelésem Canon 7D,Sigma 150-600C,Canon 100-400L,Canon 70-200L..A vázamon szeretnék fejleszteni nemmtudom milyen váz lenne a megfelelő.Képminőségben szeretnék előrelépést elsősorban.Milc is szóba jöhet és fullframe.Köszi
-
Surfym@n
senior tag
válasz
szpeti40 #42015 üzenetére
Amazon.de-n néztem az árakat, de köszi a tippet
Esküvő, lovassport, portré, családi fotó a repertoár...
Köszi, bolondbiztos és villámgyors egy tank@balazs1022:
SD adapterezés elsőre jó ötlet valójában szűk keresztmetszet lenne végül az SD-kártya sebessége@Donki Hóte:
Nem a 70 eFt-tal van bajom (majom vs banán), hanem hogy USA-ban kétszer akkora tárhelyet + kártyaolvasót dobnak utánad a magyar árszintért cserébe...
lehúzást nem szeretem, arra 2 Ft-ot se adok szívesen
Tényleg csak a postázást kell megugrani valahogy.Ellenben az ssd-s megoldás nagyon ötletes
-
tvamos
nagyúr
válasz
balazs1022 #42021 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e ennek ertelme.Azert eleg draga cucc.
-
válasz
balazs1022 #42021 üzenetére
Ilyet használj, ha feltétlenül adapterezni akarsz, ennek megvan az eredeti CFast kártyának megfelelő sebessége.
Az SD kártya adapter sajnos csökkenti az SD kártya eredeti írási sebességét, szóval egy SD kártyával és adapterrel nagyjából tizedakkora írási sebességet tudsz elérni, mint egy CFast kártyával. Ebben az esetben pedig teljesen megkérdőjeleződik a második kártya használatának az értelme.
-
tvamos
nagyúr
válasz
balazs1022 #42016 üzenetére
Ilyesmire gondolsz? [link]
-
válasz
CFast kártyát nem lehet adapter segítségével egy SD kártyával helyettesíteni. A CFast 2.0 kártya SATA 3.0 interfészt használ, ezt nem lehet adapterrel az SD kártya formátumára átalakítani, vagy ha lehet, akkor olyan lassú lesz, hogy értelmetlen használni. Adapterezni csak úgy lehet, hogy az adapter másik végén egy SSD meghajtó van.
-
válasz
Surfym@n #42014 üzenetére
Nem értem a problémát, azoknak a gépek, amelyek CFast kártyát fogadnak, azoknak az ára jóval félmillió Ft felett kezdődik. Ehhez képest egy 70 eFt-os kártya nem gond...
Na, a viccet félretéve, vannak ilyen egzotikus kártyaformátumok (pl. a Huawei nano formátumú kártyája, a SONY Memorystick kártyája, a SONY/NIKON XQD kártyája és ide tartozik a CFExpres/CFast kártya is), amelyek a felhasználók számára semmi különösebb sebességbeli előnyt sem nyújtanak egy UHS-II SD kártyához képest, viszont az áruk a sokszorosa az UHS-II SD kártyának
Ha egy gépbe raknának 2 db párhuzamos UHS-II kártyafoglalatot, akkor az olyan írási biztonságot nyújtana, hogy egy gép teljes élettartama alatt sem lenne mentési probléma miatt elveszett kép. Persze akkor nem lehetne még egy bőrt lehúzni a kameravásárlókról.
-
válasz
Hát ahogy olvastam ebből él, szóval én nembiztos, hogy ajánlanám az adapterezgetést.
-
Surfym@n
senior tag
No megvan az új igásló. Exposzámot nem ismerve simán rá lehet mondani a gépre, hogy szinte új
Gondosan volt szervízelve, terepen nem volt használva (csak stúdióban), vadiúj gyári akksival kaptam. Ma kicsit teszteltem, 2,5 éves fiaim voltak a tesztalanyok, 143 kép közül 140 volt éles, pedig volt benne motorozás, rohangálás, illetve nappaliban játék (ott sigma 50/1.4-el volt, mikor iso 32000-en készült kép)
Egy apró gondom van vele csak (szerencsére), egyelőre csak CF kártyával tudom etetni, mert a másik kártyahelyre CFast 2.0 szabványú adattároló megy. Néztem a használtpiacot, de sehol nem találtam eladót
64GB-os Sandisk van boltban kb 70-ért, közben német amazonon a 128-ast kínálják ugyanannyiért. Sajnos a spéci formátum soha nem olcsó... -
balazs1022
őstag
válasz
Surfym@n #42012 üzenetére
Hűha, akkor az tenyleg erősen alku alap. En 550d-t vettem 74 ezerrel, de eleg jo árban volt. Magam gondoltam a zárat kicserélni (meg is vettem hozza az új zárat). Lekopogom, még működik... A biztos kepekre megyek
Ha nem biztos akkor, akkor van egy 450D is mellette.
Sajnos a kérdésedre nem tudom a valaszt. Esetleg kérj tőlük egy árajánlatot.
-
Surfym@n
senior tag
válasz
balazs1022 #42011 üzenetére
374ezer (a "tervezett" 400 ezerből)
-
Surfym@n
senior tag
Sziasztok, valaki képben van a mostani zárcsere árakkal? Kamera Kft oldalán már sajnos nem tüntetik fel. 1dx-emtől most válnék meg, következő szezont már az utódjával tervezem...
Találtam is egy 1dx2-t jó áron, viszonylag sok expoval, csak alkualap miatt jó lenne tudni, hogy még 65 e Ft a zárcsere vagy már jóval drágább lett azóta.
-
meliska73
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy 2018-ban vásárolt, Canon EOS 1300D gép 18-55obival, hátizsákkal, 16gigás sd kártyával és minden tartozékával. A gépben maximum 200 kép lehet nem több.
Esztétikailag hibátlan. Nagyjából mennyit érhet, tudnátok benne segíteni.
Előre is köszi. -
Ha sokáig 0-ra merülve hagytad, vagy éppen teljesen feltöltve tetted el, az ronthatott az akku élettartamán. Hosszabb tárolásnál a legjobb ha 50% körül van eltéve és néha rátöltve. Több infó itt az oldal közepe tájékán: [https://www.apple.com/hu/batteries/maximizing-performance/]
-
-
Boha
tag
válasz
Donki Hóte #42002 üzenetére
Új kora óta kb ennyit fotóztam összesen evvel az akksival (másfél-két év), kicsit furáltam hogy egyre gyorsabban merül mostanában. De meggondolom még a gyári akkumulátort.
-
zafiridas
csendes tag
én már korábban is terveztem a plusz akut és tavaly decemberben vettem +1 gyári akut mert ezen a télen joval többet fotozok mint eddig és az első töltés óta 800-1000 kép biztos készült már és még mindig birja igy a második töltésre még nem került sor.(sok a sorozat kép live view off). most nem azért de egy gyári aksi a gép árának a töredéke.
-
Az életében összesen bírt 1800 fotót, vagy egy feltöltéssel bír 1800 fotót? Az egyik rettentő kevés, a másik meg hihetetlenül sok...
Egyébként a halódó akkud gyári volt? Mert akkor választ kaptál a kérdésedre, egy négyszeres árba kerülő gyári akku se mindig bírja tovább, mint a sokkal olcsóbb utángyártott. Egy jobb minőségű (chipes) utángyártott akku szerintem teljesen jó választás és még a jobb minőségűből is hármat kapsz egy gyári akku árából.
Nemrég vett egy ismerős GreenCell márkájú utángyártott akkut, erről azt kell tudni, hogy a gép működik vele problémamentesen, de a gyári töltő nem tölti. Csakhogy egy gyári akku árából kapott egy hármas pakk Greencell akkut, amihez adtak ajándékba pluszban egy USB-s töltőt, amivel kettő LP-E17 akkut is tud tölteni párhuzamosan
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest