-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz
Alx.Mercer #23197 üzenetére
Én LR-nél nem vettem észre változást, PS viszont szerintem a megjelenítésél hasznát veszi a jobb VGA-nak. Pl intel HD graphics VGA-val töredezett volt a kép ha nagyítottam vagy kicsinyítettem, most Radeon 7610M-el nem csinálja ezt, sokkal jobb dolgozni vele.
-
C^^
őstag
válasz
Én az i5 IGP-jét használom, nincs dedikált videókártyám. (Inkább +RAMot meg SSD-t vettem az árából, ezen a téren többet segít.
)
-
zgospel
őstag
válasz
uh hát azért az egy elég drasztikus visszalépés, 128 mega vrammal nem tudom mi az ami elfut
azért minimum megkötései vannak a PS-nek meg az LR-nek is, ha jól tudom egy 256 megás videókártya azért kell neki
-
Alx.Mercer
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Van egy elég régi VGA-m, valahol... (azt hiszem Geforce 5300), lehet hogy teszek egy próbát és kicserélem a két kártyát aztán megnézem mi változik a Lightroomban.
-
Klemice
senior tag
ef-s 60 makróról van valakinek tapasztalata?
-
zgospel
őstag
válasz
Alx.Mercer #23189 üzenetére
Ennek a két programnak nem annyira fontos, a számításokhoz tudtommal nem használják. Ha csak ez a szempont akkor nyugodtan cserélheted egy alacsonyabb kategóriásra, persze ne túl gyengére, mert a végén még a Windows Aero sem fog működni
Premiere Pro vagy After Effects esetében már számíthatna az nVidia CUDA technológiája miatt, ezeknél a programoknál a VGA besegít a renderelésbe a CPU-nak ha a kártya fel van szerelve CUDA magokkal (vagy hogy mondják magyarul).
Illetve egy jó SSD megdobhatja az élményt a programok sebessége meg a rendszer sebessége szempontjából, pl ha SSD-n van a Windows akkor a boot időd is jelentősen javul, és ha a Photoshopot is ide telepíted akkor az is pikk-pakk pár másodperc alatt elindul a hosszas töltögetés helyett.
Vagy LR exportnál akár egy RAID 0-ba kötött merevlemez páros is segíthet. De a CPU számításainak idején ezek természetesen nem javítanak. -
Clemi
veterán
válasz
Szerintem meg ezt a kérdést nyugodtan tedd fel a Photoshop topicban. Az én véleményem szerint a PS-ben nem véletlenül van külön menü a teljesítmény beállításoknál a grafikus kártyához. Nyisd meg a PS/CC-t és beállításoknál keresd meg ezt a részt. A mező fölé tolva az egér kurzort, alul megjelenik a magyarázat, hogy mit befolyásol az OpenGL ki vagy bekapcsolása. Az alapján te magad is eldöntheted, kell-e neked a dedikált videókártya, vagy nem. Azt persze nem tudom, hogy a grafikus kártya erőssége mennyire észrevehető, mert én csak egy GTX460 kártyát használok és nálam röccenés nélkül megy minden, azt viszont igen, hogy ha nincs dedikált kártya, csak a prociba integrált, akkor ez a menü szürke marad.
-
copass
veterán
válasz
lightroom nem használja a vga-t számításra, csak megjelenítésre. vannak cuccok amik használják, pölö a blender cycles rendermotorja. oda az istengpuja se elég néha!
-
bl4ze
veterán
válasz
Nekem 4GB ram van a gépben és a PS és LR is nagyon gyors. (Lenovo B590 i3 proci, 4GB RAM)
-
.DLL
veterán
válasz
Én passzolom, de mindig is a gyakorlatias megoldások híve voltam, ha van az ismerőseid között, akinek gyenge(ébb) VGA-ja van akkor cseréld el vele egy időre, és emglátod, hogy lassult-e a képszerkesztés. Ha nem, akkor eladhatod.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Képszerkesztéshez nem fontos a videókártya, nem használják a képszerkesztő programok a teljesítményét, a RAM mérete az elsődleges.
Videóvágáshoz nem árt erős videókártya, szóval ha később ilyenben gondolkozol, akkor ne add el. -
Alx.Mercer
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem pont a tökéletes helyre írom, de a többi fotós fórumtémákat nem követem olyan rendszeresen, mint ezt.
Annyi lenne a kérdésem, hogy képszerkesztésekhez (pl Lightroom 5.2, Photoshop stb) mennyire szügséges, vagy mérvadó a videókártya teljesítménye, illetve az azon található RAM mérete?Van a gépemben egy Asus Geforce GTX660 OC 2GB-os videókártya, ami azért egy elég komoly darab még ma is. Anno játékokhoz vettem, de mióta hobby szinten "fotózok" azóta leszoktattam magam erról az időrabló tevékenységről... Vagy a gép előtt ülök és játszok, vagy megyek fotózni és max képek szerkesztésekor ülök a gép elé. Én az utóbbit választottam :-)
A gépben van még egy Q9650-es, négy magos processzor és 8GB DDR2-es RAM.
Én úgy tudom, hogy a Lightroom (pl.) inkább processzor és RAM függő és nem sokat használ a videókártyából... A kérdésem pedig erre irányul, mert, ha lényegtelen a videókártya teljesítménye, akkor szívfájdalom nélkül eladnám a GTX660-at.Tud valaki ebben segíteni? (mármint nem az eladásban, hanem, hogy kell-e erős VGA a képszerkesztő programokhoz
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
qnadam #23187 üzenetére
Persze: nem tudod egyszerre őket is képelni meg közben még mondjuk vágóképet is rögzíteni.
Igen, általában sokat akar a szarka...Ismerős a történet: videós kolléga kapott olyan árajánlatkérést, amiben szó szerint le volt írva, hogy mindent kérnek de minél olcsóbban.
Mit ne mondjak: feldobta a napunkat.
-
válasz
*Ropi* #23186 üzenetére
videóban is hasonló történetek mennek, szokott jönni az igény, hogy másfél-két órás film. olyankor elmesélem, hogy azt általában csak a pár nézi végig egyszer, meg akiket még rákényszerítenek, viszont egy laza, jókedvű, lendületes 15-20 perc milyen kellemes dolog tud lenni. aztán még elmondom azt is, hogy másfél órás nagyjátékfilmet egy kamerával nem lehet megoldani (vagyis lehet, de az olyan is lesz) (vagy mehet egy kamerával, de akkor a szertartást kell 2-3 alkalommal előadni
), tehát két kamerályosember, sokkal több utómunka, még annál is sokkaltöbbebb pénz. érteni szokták
-
*Ropi*
félisten
válasz
copass #23176 üzenetére
"3 képből hoztam össze egyszer egy jó nagy csoportképet. mert ott mind a 3-on volt pislogás mikor kinél."
Csoportképet szigorúan csak nagy sebességű sorozat módban lövök.
(#23177) matyi012345: "Az ilyen 1000-1500 képet átadó fotósok képei között általában elég sok a töltelék ami számomra élvezhetetlen."
Egy valamit elfelejtesz: a párok igénylik a sok képet, konkrétan elvárják az 1000 db feletti átadásra kerülő képszámot ("A Julcsinak is 2000 képet adott a szomszéd srác!"). Én pl. azért tértem át az időpont szerinti fájlnevekre, mert korábban volt egy menyasszony, aki a képek átadása után küldött egy listát a fájlnevek alapján hiányzó képekről, hogy azt még kéri.
Michelangelo-tól elkérték a Sixtusi kápolna freskóinak megfestése után a maradék festéket? Vagy a Dávid-szobor maradék márványát?
Jeff Ascough mesélte egyszer, hogy őt is megtalálják néha az "...És hány képet ad át?" c. kérdéssel (ő egyébként 100-at: deklaráltan nem fényképez *mindent*, hiszen nem leltárazni megy). Az egyik, ezt kérdező menyasszonynak elővett egy korábbi esküvő papírképeivel teli dobozt, szép komótosan kitette az összes képet a szőnyegre körbe, majd megkérdezte a menyasszonyt:
- Ennyi elég?
- Ön szerint hány darab?A válaszok: igen, nem tudom (100 db kép volt).
Tavaly egyetlen pár volt, akinek odaadtam az összes (1265 db) képet, mindenki más 400 db körül kapott. A slideshow-kat is nem véletlenül csinálom kb. 4 percesre: tudom, hogy többet nem nagyon tudnak odafigyelve végigülni a nézők...
-
bl4ze
veterán
Használ itt valaki Yongnuo Speedlite YN-565EX vakut? Úgy tűnik nekem is lesz egy használt darab, lenne kérdésem privátban
Köszi
-
LamaCube
addikt
válasz
stultus78 #23170 üzenetére
Néha azért elgondolkodom, mi lenne ha még pattintott kőbaltánk lenne meg nem tudnánk tüzet gyújtani...
A technika és sok minden más fejlődik és fejlődnie is kell. Ettől függetlenül abban van igazság, hogy amikor filmes géppel mentem nyaralni, akkor 3 tekercsnél több nem fogyott el, mert 2x meggondoltam mit fényképezem. -
copass
veterán
válasz
matyi012345 #23179 üzenetére
ebből lesz az XY Photography!
mert ez az én stílusom! így művészi!
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #23177 üzenetére
jaa, neem . persze, csak 1 maradhat!
igaz most már egyre kevesebb kerül a kukába technikai hozzánemértésem miatt!
-
matyi012345
őstag
válasz
copass #23176 üzenetére
Nem konkrétan ilyenekre gondoltam, teljesen rendben van ha sorozatot lő valaki. Csak pl amikor délutáni programként 1600 darab esküvői képet kellett végignéznem és néha megjegyezni hogy jajdeszép jajdejó akkor kicsit teleszaladt a hócipőm. Pláne hogy 10 olyan kép volt amit megtartanék vagy amit szívesen tennék a falamra. Miért nem lehet mondjuk 50 vagy 100 vagy netalán 150 képet adni egy rendezvényről, amik viszont olyanok amiket a vevő 10-20 év múlva is elővesz vagy amit büszkén tud megmutatni bárkinek és nem kell a családnak másfél óráig a szemetet nézegetni.
Persze valaki sok jó képet is tud csinálni és átadni, de ritkább eset. Az ilyen 1000-1500 képet átadó fotósok képei között általában elég sok a töltelék ami számomra élvezhetetlen.
-
copass
veterán
válasz
matyi012345 #23175 üzenetére
én speciel szeretek 3-as sorozatot lőni, mert mindíg van vki aki belepislog. mindíg. de rohadtul tudom útálni azt amikor van egy szuper pillanat és olyan bamba lesz az arca mert félig nyitva a szeme.
3 képből hoztam össze egyszer egy jónagy csoportképet. mert ott mind a 3-on volt pislogás mikor kinél. -
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Valaki így gyorsban meg tudja mondani nekem, hogy a Canon 700D gép 64 gb-os SDXC kártyát tud kezelni? Class 10-eset természetesen.
-
csacsi77
senior tag
válasz
matyi012345 #23171 üzenetére
2000-ben három tekercs 36-os filmmel és egy Praktica LLC-vel végigfotóztam az unokahúgom esküvőjét úgy, hogy végül a 100-as albumot oda tudtam adni neki, ami tele volt.
Valóban a digitális technika elkényelmesít, de nagyon élvezem a dolgot és örülök, hogy beleástam magam az LR-be és értékelhető képeket adok ki a kezem közül (persze csak amatőr szinten a családnak barátoknak).
Nem akartam amúgy flame-t indítani a 700D+STM obi vs. uszoda sztorival. -
stultus78
tag
Néha azért elgondolkodom mi lenne a sok fotóssal Lightroom meg photoshop nélkül.
-
Zozzer888
addikt
Igen, csak manapság az emberek rögtön mindig a technikára fogják, ha nem sikerült valami kép, biztos a gép, meg az obi a hibás. Mostmár semminek se elég jó a felbontása, és nincs az a magas ISO ami ne lenne kevés.
szerk.: Ezt most nem konkrétan a topictársra értem, csak ő hozta fel a témát és sajnos sok helyen ez van.
-
vlevi
nagyúr
-
_seth_
veterán
válasz
csacsi77 #23150 üzenetére
600D+55-250ISII a vizilabdás képeket nézd meg, annyira azért nem vészes, sportfotózni pedig a profik elég komoly cucokkal mennek ki, oda egyik cropos váz és kitobi sem a legjobb megoldás... de azért nem kell leírni sem
Pl a focis képek meglepően jól sikerültek és csak a nézőtérről készültek, a vízilabdások szintén a nézőtérről kézből, ott sem volt olyan sok fény.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Zozzer888 #23159 üzenetére
Azért fattyu kicsit más tészta, mert ő az egyik legpengébb makróobival (Canon MP-E65) használta a 350D-t adott célfeladatra.
-
vlevi
nagyúr
válasz
csacsi77 #23155 üzenetére
Azért ne trabizzuk már le a héccázdét, csak azért, mert van nála jobb.
Jójójó, értemén, hogy belépő SLR gép, de azért mégiscsak SLR, és aki abban reménykedik, hogy 6D-vel sokkalta jobb képeket fog készíteni, azt csalódás is érheti. Persze, más, ha rendszeresen eléri az ember a 700D technikai korlátait (ISO és egyebek), de nem minden a gépen múlik
Én mondjuk nem biztos, hogy feleannyi idő alatt felérnék Pestre egy Veyronnal, mint egy Astrával -
*Ropi*
félisten
válasz
csacsi77 #23155 üzenetére
Akkor Te is nézd meg ezt!
Persze a gyerkőc sötétben fotózásának kivételével.
-
csacsi77
senior tag
válasz
copass #23154 üzenetére
Hát igen csak Trabi már volt, Ferrari meg még nem.... Ezért tudom összehasonlítani a Kispolszkit (700D) és a Trabit (70D). Bár a 70D azért jobb, mint egy Trabi. Olyan full extra sport Lada bólogató kutyával szőrme kormánnyal és billiárdgolyó váltóval...
(#23152) .DLL
A tapasztalat az, hogy nagyon hosszú még az út, amíg jó képeket szülök és kell egy 70-200 f/4 IS L-es obi+6D.... -
csacsi77
senior tag
Csak egy kis tapasztalat megosztás......
Fényképezni mentem a gyerek utolsó úszóedzését. Szép nagy feszített víztükrű 50m-es medence, lámpák nem égtek, de nagyon nagy ablakokon jött be a fény. Szemre teljesen elfogadható volt, simán lehetett volna olvasni a lelátóról.
Canon 700D+18-135 STM. ISO-t az egekig kellett tolni 3200-6400 volt szinte mindig. A gyutáv nem ment nagyon 100mm alá. Ahhoz, hogy ne nagyon mozduljon be 1/100-at stabilan hozni kellett, sőőőőt...
A képek persze zajosak lettek, amit LR-el lehet valamennyire kezelni, az árnyékokat rendszeresen fel kellett húzni, hogy egyben legyen a kép. 100%-on látom, hogy nem is mindegyik lett teljesen éles, de 4k-ra leméretezve még elmegy.
Szóval a tapasztalat--> ISO-bajnok 6D.....
Jó ez a 700D, de a 70D-hez képest azért látszanak a korlátok a fókuszrendszerben. Videózni jó volt, lefilmeztem egy hosszt, ott nagyjából tartotta a fókuszt, nem vadászott idegesítően sokat. Családi felvételnek elmegy.
Mindezt csak azért írtam le, mert már sokszor volt kérdés (lehet, hogy a Nikon topikban....majd átszoknak ide ők is...) a sporteseményen fotózás és a 700D képességei is szóba kerültek már.
-
vlevi
nagyúr
Ezt találtam : Sigma 24F1.8 DG EX Vs Canon 24L1.4II in the real Life
Itt a Canon 1.4L-hez hasonlítják. -
Clemi
veterán
Kinéztem egy újabb obit amiről csak angol nyelven találtam értékelést. Sigma 24mm f/1.8 EX DG ASP
Ezt ismeri valaki? Igaz a képek alapján ez már jóval feltűnőbb, mint a Canon 24/2,8-as, de vajon ennek milyen a képminősége a Canonhoz képest? A the-digital-picture.com/Reviews oldalon ez nincs a listában sajnos. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
A Canon 24mm f/2.8 obiról milyen vélemények vannak? Kellene a készletembe egy fix 35 körüli látószög, és a croppos vázamon ez a gyutáv az ami szerintem jó lenne. Az utcán járva kevésbé feltűnően fotóznék életképeket, ehhez keresek üveget.
-
Athes88
tag
Na végülis olcsó megoldást találtam mert van egy canon nyakpántom de azt nem tudom átfűzni mert túl kicsi a fényképezőn a lyuk. Viszont ezzel ami a linkelt képen van megtudnám oldani a dolgot csak nemtom mi ennek a pontos neve mármint annak a műanyag kapcsos madzagos izének xD lécci segítsetek, köszi. Itt a kép róla: [link]
-
csacsi77
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Nekem van 18-135stm néhány napja. Nem sokat használtam eddig, de tényleg jó. Sigma 17-70-et cseréltem le, nem bántam meg. Igazad van, akár mehetne az 55-250 is a piacra, de nincs helyette más. Oké, egy 100-400 adná magát, de annak az ára nem az én pénztárcámhoz van szabva.
-
*Ropi*
félisten
14 Bitest, mert egyetlen Canon FF váz sincs 16 Bites szenzorral szerelve. A 16 Bit FF-en egyelőre "űrtechnológia": a pixelméret és az A-D konverter (ami a fotonokat képpé alakítja) kevés. A 14 Bit is úgy áll össze, hogy 12 Bit + 2 Bit, ami lehet normál, vagy a D+ lighting / highlight tone priority-hoz rendelve. A DSLR szenzorok általános felhasználási körülményeit tekintve (hőmérséklet szempontjából, ami a zajt nagyban befolyásolja), a 16 Bites kép utolsó 2 Bitje nagyjából felesleges, mert csak sztochasztikus fotonzajt tartalmazna: nem sokat nyernél vele még egy FF lapka pixeleinek méretével sem. KF-on már más a helyzet.
(#23124) k1csi: ha előbb észreveszem, hogy leírtad akkor nem írom le még egyszer...
-
csimpekve
tag
Nekem is van 40 2,8 és én is az 50 1,8 helyett használom, és én is meg vagyok vele elégedve minden téren, de ami a legjobb benne, hogy felcsavarod, nyakadba veszed a gépet, és szinte meg sem érzed, hogy van nálad valami. Mint egy MILC :-) Sokszor vittem magammal így a gépet, amikor más obival eszembe sem jutott volna gépet magammal vinni, pl. kerékpározáshoz, esti sétához vagy épp egy sörre kimozdulva. Alaphelyzetben ez van fent, ha fel kell kapni és menni, akkor ne kelljen cserélgetni. Napellenzőm nincs rá, nem is gondoltam, hogy ekkelene, mert épp a kompakt kialakítását rontaná, de ha ilyen "pancake" a napellenzője is, akkor miért ne?
Mennyit kérnek érte?
-
bl4ze
veterán
válasz
matyi012345 #23116 üzenetére
Na ja, igaz.
Akkor rendelek egyet, érdekes, hogy ez nem is a szokásos design, hanem "csak" egy keret-váz, gondolom a pancake kialakítás miatt : -
Telda
addikt
Hali!
A Canon EOS 5D MARK III 14 vagy 16 bites képeket csinál?
-
copass
veterán
idézem csacsi77 aranyköpését:
Fotózni kell és élvezni az eredményt. A környezetemben úgyis én vagyok a FOTÓS, mert
1 - van külső vakum
2 - felteszem a napellenzőt
3 - nem b@aszom oda a képeket, hogy "....most nem tudtam kiválogatni, nézzétek el nekem...."
4 - állítok LR-ben vízszintet, fehéregyensúlyt, zajt szűrök és nem átallok és croppolni sem ha kell
5 - a szar képeket törlöm és sosem mutatom meg
6 - nem csinálok ugyanarról a helyről három tök ugyanolyan fényképet
7 - egy fotóalbum maximum 80 kép lehet, aztán úgyis mindenkinek más dolga akad
8 - gyerekeket és ülő embereket nem felülről fotózok
Hát ilyen egyszerű... -
matyi012345
őstag
Napellenző elméletileg mindig jól jön. Olyan irányból is fényt kap az objektíved ami nem tartozik a látószögébe az elméletben rontja a brillanciát mert a nem hasznos képalkotó sugarak aránya megnőhet. Gyakorlatban nem mindig veszed észre, én sosem használtam pl de tudtam hogy kéne. Amúgy jó az az obi, én most Nikon 35/1.8-ra hajtok, régebben volt akkor is imádtam, most is fogom szerintem
Extrém esetben amúgy a napellenző flare-t is megakadályozhatja. Erős oldalról-szemből jövő napfény pl...de a brillanciát elméletben mindig javítja.
-
bl4ze
veterán
válasz
Zozzer888 #23113 üzenetére
Igen, élesebb. Sokkal.
Pedig az én 50mm-em jó volt, nem fókusz hibás.
Ez valami álom ez a 40mm 2.8 STM. Döbbenet.
Sosem gondoltam. Sok jó review-et láttam róla, meg többen mondták, de már az első pár kattintás után éreztem szeretni fogom. (ezt nem tudtam megélni az 50mm 1.8-cal sajnos nem volt szerelem) -
bl4ze
veterán
40mm f2.8 STM használóktól kérdezem: használtok napellenzőt , érdemes ?
ES-52-es való hozzá a doboza szerint, gondolom elég valami utángyártott is ha érdemes rá.
(az 50mm f1.8 obira tök béna volt napellenző ezért kérdezem a palacsintára jó-e, érdemes-e...) -
Athes88
tag
válasz
stultus78 #23048 üzenetére
Üdv. Még mindig nyakpánt kellene a Canon SX160-as gépemhez és bár ebay-en találtam kicsit sok a kiszállítással együtt. Biztos hogy nálunk nem kapni sehol se ilyen nyakpántot? Valahogy kétlem hogy ennyire beszerezhetetlen lenne. Emlékeztetésképpen itt van milyet is keresek:[link]
Nagyon hálás lennék ha valaki tudna egy weboldalt vagy egy helyet(város) ahol hozzá lehetne jutni egy ilyenhez. Annyit elárulok hogy nagyobb város max Békéscsaba vagy Szeged jöhetne szóba mert ezekhez nem lakok olyan messze. -
bl4ze
veterán
Ma végre sikerült egy garanciás, 1 hónapos pár expos 40mm f2.8 stm obit vennem Dörr UV szűrővel volt : ez valami álom!
Elsőre is ezt kellett volna vennem, a plasztik csoda 50mm f1.8 nem vált be, ez már első pár expo után szerelem !Valami hihetetlen, hogy milyen penge éles f4-en, nagyon szép kerek-kör bokehokat rajzol.
Gyors, hangos - love at first focus -
duni84
aktív tag
válasz
LamaCube #23108 üzenetére
többekkel együtt én is leírtam a megoldást (eladó üzletnek vissza, aztán harcoljanak ők, mert valahol az ő saruk a dolog. ha egyértelműen nem a srác tehet a problémáról, akkor már eleve ott sem azt kellett volna csinálni, h kifizetni x-y arányban a tisztítást, hanem a bolté a teljes kiadás), mások előttem még május elején leírták, h ennyit kell(ett volna) tenni. segítettünk tippekkel, ennyit lehet tenni. értem én is, h azon megy a vita, h kért (helyette valaki más valamit egy munkalapon) és aztán valami történt (és fizetett). most viszont már tényleg nem fogok ezen pörögni, csak majd várom a beszámolót, h mi is volt, de az első tüneti leírások alapján tényleg nem por (és nyilván por tisztítást kért az üzlet az ő nevében a szervíztől, amit jóhiszeműen feltételezhetünk, h meg is történt).
amúgy ha elkezdenék problémázni a fórumban, hogy egy mindössze 10 hónapos 5d mk3-as vázamról simán leválik a gumírozott rész, akkor is közfelháborodás lenne? mert ez történt
jártam bent, azt mondták, hogy "ilyet nem szokott" és hogy "ez nem garanciális", de végül elintéztük annyival, h "pedig rendeltetésszerűen volt/van használva, majd behozom, amikor épp nem fog hiányozni 2-3 napig és kicserélik rajta a levált és picit szétnyúlt gumit". a többi 10e db nem csinálta, ez pont csinálja, hát erre van a jótállás, ha valami váratlan dolgot produkál az eszköz normál használat mellett. személyesen minden gördülékenyebb (nem csak itt, hanem mindenhol). persze én könnyebben vagyok, mindössze másfél óra autókázás tőlem a szervíz, ami azt jelenti, h csak kb 3 órát kéne rászánnom a dologra, de mivel az én érdekem, ezért megteszem. de még az is lehet, h garanciafutár lesz, merthogy ezt személyesen már egyszer megvitattuk, csak akkor épp nem akartam letenni a vázat és mivel nem mindennapos a hiba, nem volt raktáron tartalék borítás
-
LamaCube
addikt
válasz
belovary #23105 üzenetére
Nehogy már kitöröltesd a hsz-ket!!! Ezért tart itt ez az ország, mert a sok birka csak béget, nem mer szólni semmit, csak a bólogatás megy és a jelentgetés. Itt már nem azon megy a szájtépés, hogy garanciás vagy sem, mert a kosz természetesen nem gari téma. A baj az, hogy 2x kitisztították és még mindig poros vagy valami baja van és ezért kifizettél 20 ropit. Nehogy már te érezd magad rosszul.
-
matyi012345
őstag
válasz
belovary #23105 üzenetére
Nanehogymár te kérjél elnézést. Bocs, de ha fizettél a szolgltatásért és nem végezték el, de a pénzt lenyúlták akkor a Camkft húzza be a fülét-farkát ha egy ügyvéd ide téved, semmiképp sem te. Mégis hol élünk?
Rágalmazás? Miről beszélünk? Elhiszem hogy valakinek jó tapasztalata van velük, de amíg egy jó tapasztalatra jut kettő rossz addig nincs miről beszélni.
-
belovary
senior tag
Na még az lenne szép, hogy még engem kezdenének ki, mert ideges vagyok erre az egészre...
Amúgy ez nem rágalmazás, nem írtam semmi olyat szerintem, csak az igazat. Mármint, hogy számomra, az én véleményem szerint felháborító, ahogy az én ügyemet kezelik. Már ez is bűn?
Naná, hogy megértem én a szervizt, meg mindenkit, csak azt nem értem, hogy miért tartunk itt... Én kérek elnézést!
Mindegy! Amúgy is már nekem is unalmas a sztori, és nem tudom hol kell megkérnem az ADMIN-t, hogyha megtenné nekem azt a szívességet, hogy törli a hozzászólásaimat az elmúlt 2 hónapban ebben a topikban, azt megköszönném! Csak azért, hogy békesség legyen, na meg senkit nem szeretnék megbántani az írásaimmal.
Köszönöm mindenkinek!
Ha megoldódott,azért majd leírom, hogy mi is volt a gond, gombásodás, vagy por, vagy mifene... de már mindenféle körítés nélkül! Attól függetlenül nekem ez a gép nagyon bejön, imádom, csak keveset van velem. -
.DLL
veterán
válasz
Fotonhámozó #23102 üzenetére
A kérdés már túlhaladott azon, oké benne van a por, oké nem garanciális, oké, fizetett érte, hogy kitisztítsák. És ez az amit rosszu/hanyagul végeztek el, mert ugyan úgy ott a por. Kérdés, hogy hol, de ezzel már nem foglalkoztak, inkább csak visszaadták ilyen szöveggel, hogy ne fotózzá' szűk rekesszel.
A fizetett munkát nem végezték el rendesen, eredményorientáltan , ezért van a fő felháborodás. -
Fotonhámozó
senior tag
válasz
belovary #23070 üzenetére
Fórumon már leírtad, ha jót akarsz magadnak, akkor adminnal törölteted (ezt is), mielőtt ügyvéd olvassa el a hozzászólásaidat... Nem azzal a dobozzal vetted át a gépet, amivel kellett volna, hanem más kitobjektíves dobozzal. Ergo előtted valaki már objektívet cserélhetett a gépeden, vagy kirakati darab volt. Nagyon kicsi az esélye, hogy a gyárból rosszul dobozolt termék került volna ki. Átvetted, 3 napon belül nem jelezted a problémát (per esetén senkit nem fog érdekelni miért nem). Most próbálsz olyan dolog miatt reklamálni, ami nem garanciális (elhiszem, hogy nem te piszkoltad össze a szenzort). Csak akkor tudnád egyértelműen bebizonyítani, hogy nem te vagy az okozója, ha por helyett gombás lenne a szenzor.
Egyáltalán nem akarom védeni a hazai képviseletet, de... képzeld el a másik oldal helyzetét is. Mintha dízel autót vettél volna, amibe az autószalon alkalmazottja véletlenül pár liter benzint tankolt volna. Nem áll meg miatta azonnal a motor, de később gondok adód(hat)nak miatta. Eladóként elhinnéd, hogy az alkalmazottad (általad sem ismert) hibája miatt kell átvétel után hónapokkal később az új autót nagygenerálozni, vagy inkább hajlanál afelé, hogy a vevő a ludas?
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest