-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNgabus
senior tag
hát lehet kinevettek de igazából semmi különleges,
amolyan zseb rohangálós gépem van ( sony rx 100 m4 ) az jó mindenre, nagyon jó a 4k videója, stb.
most adtam el egy panasonic fz1000-t, az volr eddig a családi gép de azért nem olyan jó a képminősége mint szeretném, pláne kevés fénynél, videózni meg ott a sony,
vagy 2 éve nézegetve a teszteket, flickr képeket, stb. egyre jobban érzem hogy miért öljek pénzt és energiát egy aps-c vagy bármely más milc rendszerbe a ha a vége úgy is az FF lesz, sony A7 lett volna az arany középút, de nem akarnék sokat pepecselni RAW-kal hogy canonos színe legyen ha van amiből már jpg-ben is az jön ki
nem vagyok profi, nem munkára kell, hanem örömködni, tanulni a fotózást, lehet megunom vagy ez se jön be és eladom majd, de most úgy érzem hogy ki kell próbálnom egy ilyet, igazából ennyi,
tudom sokan szidják, de nekem nagyon bejön ez a kicsit melegebb sárgás képi világa, még a magasabb ISO-n lévő szemcsézettsége is tetszik, ez van
-
suits
tag
Kutyák,macskák ,lovak stb.Arra sztem nem is lenne rossz az ef 50 f1.8.Leginkább a videonál nem tetszik a kitobi mert ez a váz nagyon fapados beállitási lehetőséggel bír.Ha jól figyeltem meg video közben nem lehet állitani se iso-t se blendet semmit hanem automatikusan állitja.Néha 1600,3200-re ahol már látszanak hibák(szín nem olyan élethű stb).Gondolom egy jobb fényerejű obinál kisebbre is tudná venni az iso-t.Lehet akkor tájképre marad a kitobi minden másra meg ott lenne az 50-es ,meg a mastercard
A 10-18 meg egy kicsit húzós árban nekem most.
-
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Köszönöm válaszod!
Elsősorban a feleségem aki a fotózás iránt érdeklődik, Ő fényképez többet. Kislányunk elkezdett táncolni és a versenyeken közeli képek készítés lenne a cél. Továbbá ha kirándulunk, vagy nyaralunk közeli képeket készíteni, tájról vagy más érdekességről. Én ritkán ugyan, de már készítettem több kisfilmet is, amihez a közeli állóképek készítése még szemléletesebbek lennének. Az apró részletek közeli filmezésénél is hasznosabb lenne.
Üdv.: Zoli -
.DLL
veterán
Velem is előfordult már, hogy becsapott az AF. Nem motion blur volt a képen, hanem optikai életlenség. Mindenhol. Nyilván közelebb állította a fókusz, de közelebb nem volt tárgy ami éles legyen.
Egyébként kézzel nehéz végtelenre állítani, főleg ilyen olcsóbb obikon, mert a végtelenen is túl tudja tekerni az ember, és nincs rajtuk jelölés. Élőképen mondjuk beállítható, és akkor tuti jó lesz. Ha utána is elmosódott lesz az tényleg motion blur... Bár 18mm-en 1/250s záridővel bemozdítani valamit kifejezetten művészet, tehát ha a valószínűségét nézzük akkor azért elég kicsi...
fr3ntzen: tudnál mutatni egy ilyen "elmosódott" képet?
-
JohnyBlue
addikt
húúú akkor ez nekem való szoftver
hajam már amúgy is alig van, a nagy sörfogyasztást is rá tudom majd fogni
Teljesen jóóó lesz
Na akkor lehet Orsikám telefonjára csak felrakom kipróbálásra ( bár le vagyok róla tiltva mióta majd én megmutatom, hogy kell exportálni és importálni smseket és névjegyeket mondatom után mindent legyalultam a telójáról
-
JohnyBlue
addikt
Pont ez az, hogy nem szeretnék mindenféle plusz kütyüt magammal ráncigálni. Mert az uccsó nap végére úgyis elhagyom (a nagy számok és a sörök alapján).
Alapból az simán megoldható lenne szerintem, hogy a váz raw + hoki jpeg re van állítva és amikor úgy gondolom olvasó meg kábel elővesz rádug a telóra OTG módban. Ami kép kell átmásolom továbbítom Béláéknak.
Amit szeretnék az pedig az lenne, hogy lóg a nyakamban a haddé közbe előveszem a telót és átbogarászom a tartalmát a kártyának és ami kell átmásoltatom vele. Oszt már mehet is Bélának... Na most ez működik a gyakorlatban?
-
sweet122
tag
Na ja.
Amugy en mindig ugy jartam vele, hogy mikor venni akartam egy-ket darab volt elado, azok is ilyen 22-25k kozt, de mikor eladtam, csomoan arultak 17-20k kozt..
En mikor eladtam par honapja az enyemet, megfogadtam, hogy soha tobbet. De az stm verziora benevezek, ha turheto lesz 2.5 alatt.. A fokusz biztosan jo lesz, mint minden eddigi stm obinal, amiatt nem aggodok.
-
fr3ntzen
aktív tag
Meg a webshopok, ahol ugye van 4 fős szemelyzet , akit nem kell ugy megfizetni mint egy "hivatalos" boltban, mert kb az ilyen helyeken diszpécserek vannak mondjuk havi 100rongy fizuert nem egy szakember havi 200-300ért.
(Mielőtt valaki belekötne a fizu arányokban, csak példának hoztam fel nem ismerem a fizu szinteket ezekben a témákban , de valahogy igy mozoghat sztem).
-
Surfym@n
senior tag
Esküvő, portré, stock, tájképek...
FF váz kell mindenképp a jó dinamikaátfogás, alacsony zaj, meg a jó RAW-ok miatt.
17-40, 28-70 és 70-200-nak keresek egy jó társat...5D Classic alaplaphibás lett 290ezer expó után... Béke poraira...
6D szóba jöhetne, de ha már +markolat + akksi + sd-kártyák miatt is fizetnem kell, akkor majdnem ott vagyok ahol az 1Ds mk3, s még akkor csak egy jó fókuszpontom van...
Néztem 5D3-t is, az viszont drágább még, s hiába a jó AF azért még mindig az 1D/Ds család jobb a fókuszban.
1D mk4 volt még amit néztem, de nincs szükségem 10fps-re. És az csak APS-H...
-
DM-Fan
nagyúr
Kb. fel is soroltad azt, amiben a 700D a jobb, csak nézd meg, hogy a másik oldalon ezzel szemben mennyi minden van, amiben meg a 100D-t hozták ki jobbnak. Pontosan ezért vagyok bizonytalan. Ez a kevés a 700D oldalán ér-e annyit, amennyivel a 100D többet ad (mondjuk a kihajtható LCD - ami egyébként gyengébb is - nem érdekel, ahogy a picit gyengébb akksi sem - nem szignifikáns az adatok alapján ugyanis, amivel gyengébb -, a mono felvétel meg adott, de a 100D-n ennek ellensúlyozására legalább van sztereó mikrofonbemenet)? Szóval nagyjából az AF gyengébb mivolta van-e akkora érvágás, hogy emiatt a 700D mellett kéne dönteni?
"De én azt mondom, ha soha nem veszel hozzá semmit, se objektívet se mást, akkor jó a 100D, ha bármi komolyabb kell akkor a 700-as."
De kitben venném: 18-55 IS STM és 55-250 IS. Ezen lencsék mellé már inkább a 700D lenne ajánlott, vagy ezeket még elbírja a 100D simán és ki is hozza a maximumot?
-
bbkmachine
aktív tag
Nem értem ezt a "nem való aps-c obira" dolgot?! Aztán miért nem való rá? Én egy 24-105L obit használok aps-c vázon és gyönyörű, éles képeket lövök vele. 70-200L obim is van, szintén aps-c vázon, az még szebb képeket készít. Sok EF-S objektívet használtam, még a méregdrága 17-55 2.8-am is volt, de azt is megeszi reggelire mindkét L-es obim aps-c vázon.
-
bbkmachine
aktív tag
Nem kell megkérdezni őket. A mostani obi akcióban rendeltem az Extreme Digital-ból egy 10-18 STM-et és egy levelet kaptam megrendelés után tőlük. Leírták, hogy egy hét múlva várható a szállítás, mert nincs raktáron jelenleg az objektív. Világosan megírták, hogy az akció ideje alatt rendelt obimra, GARANTÁLJÁK az akciós árat az akció lejárta után is! Igyekezni kell, mert az akció 25.-én lejár!
-
_seth_
veterán
Azokkal már előfordulhat a hiba. Egyébként teljesen össze-vissza jön elő, épp most is állítgatom az enyémet.
Bosszantónak mondhatnám, hogy egy 2.8-as obit F3,2 vagy F4-en kell használni de a képe jó, és még akkor is tudom pl fix F3,2-ként használni ami még mindig jobb mint a 18-135 vagy más gyenge fényerejű obi
Ahogy olvastam a külföldi oldalakat, a hiba a fényerős zoomokat még jobban érinti mint a fixeket viszont nem minden 70D érintett. Ugyanakkor van akinek korábban jó volt de később tévesztett. Van akinek 3x cseréltek AF-et benne és mégsem lett hibátlan.
Kétlem, hogy egy firmware frissítés ne segítene egyébként, nem tűnik óriási hibának.
-
_seth_
veterán
Érdemes pár dolgot tisztázni
A hiba csak ekkor merül fel:
70D + középső fókuszpont + F2.8 vagy jobb fényerejű obi
Ha változtatunk valamin akkor nincs hiba. A 18-135 STM esetében nem fordul elő ez a hiba.
Nekem 17-55 2.8 esetén 2,8 mellett vannak gondok, rekeszelve vagy másik fókuszpontot választva nincs gond, továbbá van 18-135 STM obim is, azzal egyáltalán nincs gond.6D és 70D-t pedig kár is összehasonlítani, a 6D elvileg mindig élesebb lesz + azon tuti nem a 18-135 obi volt rajta
Körtét almával...
70D-n a 18-135 STM és 10-18 STM obik 0/0 micro adjustment állítással a legjobbak. De pl az 50 1.8 II obim amit ugye sokan szidnak, most rászolgál a hírnevére mert valóban életlen képet gyártott, viszont annak +1 elég volt a látszólagos sikerhez de még nem tudtam leellenőrizni, ugyanakkor 600D és 60D vázon is tökéletes volt.
A 17-55-öt belőttem +5/+3-ra, és rendkívül életlen képeket kaptam pedig tesztábrán ez tűnt jónak... F4-en pl már jó, de nem a fókusz miatt hanem mert ott annyival több minden éles, hogy az is beleesik amire fókuszáltam. -
matyi012345
őstag
Gondolom beleunt. Bevallom őszintén én sem foglalkozok már vele, nem érdekel hogy milyen vázzal etetik a népet vagy milyen ultimate feloldóképességű lencse jött ki. A megrendelők 99,5%-a facebookra, emailes körlevelekhez, weblapra, újságba kér képet. Ez max FullHD felbontás, ami 2,5 mpx. ( számolva, hogy a gépnek nem 16/9 az oldalaránya és a hosszabbik oldal az 1920px) A gépek ISO-ban nagyjából elérték az elérhetőt, vonalpárból meg bőven sok egy kitobjektív a legtöbb munkára. 4K monitorra vittek most képet tőlem és elég volt az is, meg voltak elégedve (jó, nem kitobival csináltam elismerem de elég lett volna egy IS I vagy VR II is). Nagy plakátnál meg úgyis elvérzik mindenki hátfal vagy 5Ds nélkül, bár ugye attól függ mekkoráról van szó. Idő után az ember rájön, hogy a képet az határozza meg hogy hogyan komponál és világít.
Stock oldalra is fotózok ahova 4 mp kell, az igaz hogy oda komolyabban kell venni de még oda is el lehet lenni kényelmesen az összes mai vázzal/objektívvel. D70-el fotóztam egy ideig oda. Pontosan kell komponálni és nincs lehetetlen. Mostmár könnyen vagyok D3100-al, itt már nem kell annyira komolyan venni a kompót és könnyebb belőle pixelszinten tökéletes 4mp-t kihozni. De ez már nem átlagfelhasználás, az átlag ennél alacsonyabb. És ez sem lehetetlen közel sem.
-
Azért itt is néhányan a ló túloldalán vannak obi ügyileg.
A 10-20 napból lehet következtetni, hogy pl. utazásokhoz keres kényelmes obit.
Nikon oldalon tudom a helyzetet, de C-re is hasonló lehet:
A 18-200VR egy igen tisztességes alternatíva, de Sigma 18-200OS HSM és 18-250OS HSM-em is volt 1-1 ideig. Nos, lehet, hogy nem tűélesek, de mindhárom megazoom tette a dolgát. A kép középső része kb. mindig megfelelő, a széleken, de inkább a sarkokban jön némi kompromisszum.
Néhány saját példa megazoomos képre:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
matyi012345
őstag
Az AF az vicckönyvbe illik amit az 50-es csinál
pontosságra, vadászásra, hangra mindenre. Tré cucc, annyit sem ér amennyibe kerül, pedig olcsó. STM kell és kész. 1,8-al meg mire megyek, ha 2,8-nál kezd értelmeset rajzolni közepes pixelméreten. Akkor ott az STM 2,8-tól és nagyobbat is lát amiből lehet vágni, könnyebb tartani stb..
-
zozó72
csendes tag
(Canon EF-S 10-18 és Canon EF-S 18-55)
Köszi, azt hiszem ezzel meg is oldódott a problémám.
(A Facebook-on vettem észre, hogy ha a két különböző gép fotóit felrakom együtt, akkor eltérőnek mutatja őket az oldal. (Dehát ezt meg egyszerű megoldani, a kisebb méretre konvertálom feltöltés előtt a nagyobb méretű fotókat.))
Még egyszer köszi.
-
Fotonhámozó
senior tag
-
.DLL
veterán
Hát az érdekes
majd megkérdezem haveromat, mert ott volt előttem az iPad is, rajta a 6D élőképe, megkérdezem, hogy akkor videózott-e.
(#27045) szasza_1: Biztos, hogy én vagyok a maradi, de nem értem mire jó ez...
Wifi bekapcsolásnál ráadásul úgy is várni kell amíg meglátják egymást, most az, hogy az első alkalommal, a jelszót, stb-t nem kellett begépelni...
-
zserbox
őstag
-
m3ss
veterán
ez van nekem is beallitva. de nem tudok gyorsan visszaugrani igy a kozepso pontra. amig 5d vazakon megnyomod a joyt rogton visszaugrott. masodperceket is elbukok igy mire visszatalalok vmelyik szelso pontrol.
foleg ha ket kameraval fotoz az ember...sokszor nincs idom fokuszpontokat allitgatni. megragadom a masik kamerat mert mas latoszog kell. egyuttal megnyomom a joyt, meg balra tekerem a felso tarcsates azonnal lehet kattintani...ezert szeretem az auto isot is, ha nincs ido allitgatni.
6d-t sokszor odaemelem a szememhez..felig lenyom expogomb. utana kiderul hol jar az af pont...na akkor valahogy talaljunk vele vissza. viccmeg jo h azert a 2 tarcsat meg statuszkijelzot raktak a fulllframe gepukre kanyonek
-
Alx.Mercer
aktív tag
Remélem, hogy aki ki akarta használni a Canon pénz-visszafizetéses akcióját az megtette még időben, mert a elég egyre több olyan termék ára emelkedik, ami benne van az akcióban...(#26807) matyi012345: Ott ha jól tudom a Japán természeti katasztrófák miatt emelkedtek az árak.
-
bbkmachine
aktív tag
Biztos vagyok benne, hogy jobb a képe a 24-105-nél, mivel ez utóbbi a leggyengébb L-es obija a Canonnak. Mondom mindezt úgy, hogy nekem is van egy 24-105 obim, mivel nem találtam jobbat ebben az árkategóriában. Olyankor vagyok szomorú, amikor a 70-200L f4-el készült képeimet nézem, mert azok sokkal szebbek és élesebbek. Jó lenne egy nagyobb látószögű obi, hasonló árban és minőségben, mint a 70-200L. De nincsen ilyen.
-
Clemi
veterán
Csak azt tudom mondani erre, ha nem lennének ilyen extrém módon túlárazva a "gyári" cuccok, akkor szinte mindenki inkább azt venné. Nekem az előző gépemen és most a 70D-n is utángyártott Meike markolat van, amibe utángyártott akksik landoltak, mindezt töredék áron, mégis mondhatni ugyanaz a minőség, csak a cimke más. Nem mondom vannak halál gagyi utángyártott cuccok, mert van például utángyártott napellenzőm a gyári 12e helyett alig 2e forintért, és abból is első nekifutásra sikerült belenyúlnom egy halál szarba, de a másodiknál már figyeltem, hogy ne a legolcsóbbat rendeljem és az már bevált.
Egyébként ez a "semmiből nem vagyok hajlandó utángyártottat" mindenkinek a saját ügye, de az eredeti szakmámban csak üdvözölni tudtam ezt a hozzáállást, mert nem kicsivel több volt a haszon a "gyári" termékeken. Volt persze aki elfogadta, hogy a "gyári" ugyanabban az üzemben ugyanabból az anyagból készül, csak más a doboz felirata, de volt aki csak legyintett, hogy nem beszéljek marhaságot, de mikor kihoztam neki a raktárból a két terméket, az egyik a "gyári" a másik a gyártó feliratos dobozban, majd a kezébe adtam hogy nézze meg az apró feliratokat, akkor már elhitte.
Persze a Kínából érkező cuccoknál sose lehet tudni, viszont ott is vannak megbízható "utángyártók" csak az árra és a gyártóra kell figyelni. De ismétlem mindenkinek a szíve joga, hogy mit rendel
-
bbkmachine
aktív tag
Nekem van egy 70-200 f4. A stabi hiánya csak komponáláskor zavaró, amikor 200mm-en remeg a kép a kezemben. Meg lehet szokni. A képe kárpótol mindenért! Az IS hiányát a képek minőségében nem érezni. Kevés a bemozdult, vagy homályos kép. Persze mindez kültéren. Beltérben még az IS verzió is kevés lenne, oda f2.8 kell. De crop-os vázona 70-200-at nem igazán lehet használni beltérben a magas kezdő gyutáv miatt.
-
Vrtboy
tag
Szia,
Igazából két dolog között vaciláltam. Vissza a D7K -hoz vagy a 70D. (néztem kisebb vázakat, de a kis méretű vázakat képtelen vagyok normálisan fogni ) A cacheback miatt lett 70D. De h. őszinte legyek, ha visszapergethetném azt a bizonyos kereket...mert ez így egy sapka szar... A 85mm 1.8 pedig már nem fért bele a keretbe, illetve mivel főként beltéri fotózás van / volt a cél. De mivel kicsi a belső tér így gondoltam ezzel a szenzorral az 50mm kiválló lesz. Na aztán az ára meg egyenesen parádés. Na itt a csapda?!
A tesztek:
Teszteltem sorban elhelyezett elemekkel, érmékkel, fókuszlappal. Volt h. azt mondtam, hogy na most teljesen jó. (+5 -t korrigálva a backfocus irányába..), de aztán a végső konklúzió:
- ez az obi azt csinál nyitott rekesz mellett amit ő akar...Egyszer jó a fókusz, egyszer elé, egyszer mögé lő... De tényleg. Lőttem olyan képet amire azt mondom, hogy ennél jobb nekem nem kell, de leginkább olyat amit a régi Nikon Coolpix 2500-el is megugrok..
Holnap felhívom a Canon-t hátha mondanak valami szívmelengetőt, vagy esetleg felajánlják h. csinálnak egy fókusztesztet, ingyen-áron. (A Nikon szervízzel nagyon jók a tapasztalataim, bízom benne, hogy a Canon -nál sincs másképp..)
Ezeket a vigyorgó smile-kat még sosem használtam de ha most választanom kéne akkor talán:
-
Vrtboy
tag
Most fogom megpróbálni távvezérléssel, állványról.
Találtam rengeteg bejegyzést, videót ami pont ilyen jellegű hibát említ...
A papír döntve volt....
Egy olyan videót találtam, ahol a tesztlapot 45 fokban a kamera elé helyezték és úgy állították az AF-t.
A tűéles fogalma meg nyilván szubjektív. Azt gondolom, hogy igen jó a látásom és igen kritikus vagyok a képekkel. A korábbi gépeimmel (d7000, d5200, - itt mind fix 50 és 35 mm, Fuji x20) mind "tűéles képet" készítettem. Sosem volt ilyen gondom. Most meg vettem egy szettet 400e Ft-ért és egyből belefutottam. Biztos vagyok benne, hogy az emberi hiba a legkézenfekvőbb magyarázat, de ....
Na mind1, tesztelek még
-
duni84
aktív tag
van itthon egy 7D 217e expóval. hébe-hóba használjuk, nem esett szét
valóban csak annyit számít, mint az autóknál a kilóméter állás, ami mást jelent német autópályán és megint mást kátyúkkal tarkított belvárosban. igen, ez munkára volt használva, most pedig arra, hogy ha úgy gondolná valamelyik utód (pl 5dmk3 160e expóval), hogy akkor nekik most elég, akkor a csomagtartóból elő lehessen venni az igáslovat, hogy kihúzza a méter mély sárból a szekeret
tehát ahogy autóból is szabad sok kilóméterest venni, mert "nem óraállást veszünk, hanem állapotot", úgy fényképezőben sem kell megijedni az "50e feletti" számoktól, mert itt sem "kattintás számot" veszünk, hanem állapotot
persze a 7d az nem egy 70d. kettejük közül az egyik egy elpusztíthatatlan harcieszköz, a másik meg egy fényképezőgép
-
*Ropi*
félisten
A 7D-t a helyén kezelve kell használni és akkor jól működik. Tény, hogy jó üvegek kellenek hozzá, meg érdemes figyelembe venni, hogy a szenzora ISO 800-ig zajosabb mint pl. a 40D, cserébe magas ISO-n jobb. Fotózni ugyanolyan előkészületekkel kell vele mint a többi Canonnal is (felülexpózás, majd számítógépen visszahúzás). Zajt szűrni meg a Lightroom nagyon jól tud, még akkor is ha nem használsz Magic Lantern Dual ISO-t.
Majd ha kitavaszodik csinálok vele egy magas ISO-s tesztet valós felhasználási körülmények közben.
-
*Ropi*
félisten
Azért ez így, ebben a formában nem feltétlenül igaz: attól függ, melyik F2.8 IS-ről beszélsz.
Ugyanis a képminőségük növekvő sorrendben:
- 2.8L IS,
- 4L,
- 2.8L,
- 4L IS,
- 2.8L IS II,tehát (mint látható) a két 2.8L IS a lista két végpontján helyezkedik el. Nekem a régebbi van: azt mondják rá, hogy nyitva használhatatlanul lágy, de Kenko DGX 1.4x TC-vel is teljesen korrekt képe van 5D3-on (szerintem).
(#26435) bbkmachine: Belőlem még 1 is sok, nem, hogy 600...
-
bbkmachine
aktív tag
Az elérhető árkategóriájú L-esekre vonatkoztatva írtam, de ezt jeleztem is. Persze, hogy egy 70-200 f2.8 IS sokkal jobb, de árban az már horror. 24-70 2.8 L mark II például mindenhol csoda számba megy teszteken, de 600ropi az ára! Volt ahol egyenesen a legjobb obiként kiáltották ki a 24-70 2.8 markII-t.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem is az STM-s objektívet ajánlották korábban, csak most írták, hogy az alap is jó lesz. Te különben profi fotós vagy? Lehet, hogy amatőr szinten, nem látszik a különbség. Be kellet volna vinnem egy SD kártyát, és pár próba képet lőni. Nem tudom, hogy lehet-e cserélgetni a különböző Canon gépek között. Hol láttál 18-135-ös kit-et, 170-180-ért? Én csak drágábban találtam. Egyébként az MM-ben is a 18-135 objektívet ajánlották, mint "utazózoom"-ot, de az annyival drágább volt, hogy nem is gondoltam rá.
-
bbkmachine
aktív tag
-
copass
veterán
jó nekem az első vázam certo certina!
-
InFRaReD
csendes tag
-
InFRaReD
csendes tag
Az 5D-nél tán az a legnagyobb "visszatartó erő", hogy mégiscsak egy 2008-as modell, viszont arról tudom hogy brutál. Kérdéses az is, hogy egyáltalán találsz-e még mindig a neten olyan használtat, ami nincs csapágyasra hajtva és leharcolva.
Azt hiszem keresnem kell valami megoldást arra, hogy ki tudjak próbálni egy 6D-t. Az viszont fura, hogy egy ilyen kategóriás gépnél 1/4000s a max záridő és hogy "csak" 4,5kép/max a sorozata. Ok tudom, akinek kell, pld sportfotóhoz, az vesz olyat amit gyorsabb, tiszta sor. Amihez szintén adott esetben alkalmazkodni kéne, hogy nincs beépített vaku - nem mintha az előző gépben annyit használtam volna, de azért 1-2x jól jött. Mondjuk ezen is túl lehet lépni, mert van külső vakum.
-
Alx.Mercer
aktív tag
Azért a legtöbb kártya, amire ráírják hogy -pl- 45MB/s-el olvas vagy ír, azok általában tudják is ezt a sebességet és nem ragadnak le a class10 minimumnak meghatározott értékén. Ha el is maradnak, akkor se sokkal. Nekem a Sony Class 10-es kártáym 45MB/s-el ír és 94MB/s-el olvas a paramétere szerint. Van egy USB3-as kártyaolvasóm és ha közvetlenül az USB portra dugom (kábel nélkül) akkor az írási sebességét maximálisan hozza, olvasásban mag kb 80MB/s-ot tud.
-
Monya78
veterán
Nekem volt ilyen: Sandisk Ultrám: [link] rajta van hogy class10 és az hogy max 30Mb/sec, írást megmérve 12Mb/sec környékére jött ki ezért le is áll vele a videó
De pl egy ilyen, Sandisk Exreme video [link] szintén rajta van hogy Class10, viszont külön írják a olvasás, írási sebességet mivel ez utóbbi nagyobb mint 20Mb/sec ezzel nincs probléma a canonos full hd rögzítéssel.
Van egy rakat ilyen kártya mint az utóbbi, csak meg kell fizetni. most pl. Samsungot használok pontost típust nem tudom de az kb. 20Mb/sec-el ír nincs is vele semmi baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest