Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefanitsr
senior tag
Az 1000D egy amolyan olcsóság jegyében épült hibrid váz érdekes megoldásokkal. Az érzékelője a 400D-é, hétpontos fókuszrendszere a 350d-ből köszön vissza (400d-é és 450d-é a 20d-30d-40d-ével rokon), kapott liveview-t kontraszt detekt AF-el, és mindenhol a költségcsökkentésre törekedtek, ezért kicsit gagyibb a kivitele mint a 450d-é, ami jobban össze is van rakva meg egy csomó lényeges helyen gumibevonatot kapott a váz, markolat, hátlapnál hüvelyk támasz stb. Emellett tök használhatónak ígérkezik, míg 350d-m volt, nem volt semmi problémám az AF-el, peg a 70-200 2.8L már megvolt annál is és annak már elég szűkre lehet venni az élességtartományát, hogy megdolgoztassa az AF-et.
Az erősebb AF mellett a 450D-nek új az érzékelője, 3" a kijelzője, meg egymás mellett tapizva kicsit jobb a fogása. Inkább a fogás meg az összerakottság miatt csengetnék többet a 450d-ért mint a többi dologért. A kijelző nem akkora nagy dolog hogy számítson, AF nem vérre menően jobb, érzékelő meg már a 400d-ben is túl sok megapixeles volt.
Esetleg néznék használtan apróneten egy 450d kitet, mintha rémlene 110k környékén egykettő...
-
Allien
veterán
Azért VAN fejlődés a Nikon részéről is, a kicsikbe már raknak magyarszkíjt is.
Nem olyan régen (kb fél éve) kollegám vett egyet (eredetileg mást akart venni), és amikor a boltba nézelődött, az egyik dobozon külön matrica hívta fel a figyelmet a magyar menüre (valszeg frisebb szállítmány volt).
Meg is vette, igaz, nem ezért, de örült neki, hogy magyarmenüs. Eleinte ragaszkodott ehez, de sikerült meggyőzni arról, hogy kisebb megapixelest vegyen, tehát inkább a képminőség, mint a magyar menü, úgyis kap mellé használatit, meg amúgy is, automatice használja.
-
Miért ne lehetne ez is szempont? 12 egy tucat belőlük.
Egyébként jól sejtem, hogy magya nyelvű oprencer alatt dolgozol? Miért? Hiszen a szakma nyelve alapvetően az angol, és a fájl,save alap dolgok.
Miért nem olvasol szépírodalmat eredetiben? Talán mert nem tudsz külföldiül?
Szerintem egy határozottan jó pont a gyártó részéről, hogy minket is piacnak tart, netán a "futottak még" kategória vagyunk.
Szerinted egy francia, vagy spanyol milyen nyelven használja a gépet? Anyanyelvén, vagy angolul? Persze itt is ott is akad aki az angolra esküszik. -
Loach
tag
ááááá....lecsúsztam róla...
Azért köszönöm a választ!
Végül is 172 euroért ment el, túllicitáltak...Így jártam, na mindegy. Mennyire ajánlott/nem ajánlott használt gépet venni? Néztem S5600/5700-as Fujit 25000ért, de ugyanennyiért találtam S602Z-t is...Vagy nézzek inkább vmi mást? Előre is köszi a válaszokat! -
ottkar
addikt
A tükör meg a mattüveg meg a prizma se lehet nagyobb mint az érzékelő mert egyik se lóghat túl a másikon csak a szembe jutó képet lehet nagyítani.
Ellejted hogy a tükörből a sugarak párhuzamosan lépnek ki és a mattüvegen át a prizmában párhuzamosan haladnak és a szemlencse gyűjti őket össze, ezért értelmetlen túllógni egyik passzív alkatrésznek a másikon.
-
Degeczi
nagyúr
mindjárt nem annyira mindegy, ha egyszer éles helyzetben gyorsan kell cserélned (mert váratlanul merült le, mivel NiMh akkuval tipikusan elég megbízhatatlan az előrejelzés), pláne félhomályban: 4 egyforma henger helyére 4 másikat dugdosni úgy, h a polaritásuk jó legyen, a két készletben soha ne legyen keveredés, és el se guruljon egy darab - vagy kettő olyat fölcserélni, ahol a formájuk miatt akár töksötétben is eltéveszthetlen a behelyezés...
(üzemlátogatáson egy kollégám futott bele ilyenbe: a csere kapkodásában ügyesen leejtett egy ceruzaakkut a rácsos padlóra, amin keresztül az egy emelettel lejjebb vándorolt - azóta valahogy ő sem kedveli igazán a 4 akkus megoldást)
-
madgie
titán
[Lehet ezt szebben is], köszönet érte Roboter kartácsnak
-
ottkar
addikt
"magnézium váz sokkal olcsóbb "
Ez megint egy közkeletű tévedés amit a "szakírók" is erősítenek nem magnézium váz az hanem alumínium-magnézium ötvözet úgy hívják hogy magnálium csak 5-30% magnéziumot tartalmaz és 1-2% rezet.Ha nikkelt tesznek hozzá 1-2%-ot tüköfényesre polírozható.
-
Champipi
aktív tag
Kössz Adik! Néztem szatyurnban a Panasonic asszem SDR-S7-est elég kicsi az tetszett. Aztán utánaolvastam hogy amazonyon milyen user vélemények vannak róla, és egy elegáns mozdulattal áthúztam a "bevásárlólistámon". Ott azt írják, hogy annál egy TZ5 sokkal jobb képet ad. De majd megnézem a magasabb modellszámúak talán jobbak...
-
Nem mondtam, hogy több érdemi infót tartalmaz. Csak a felbontáshoz képest jobb zaj/részlet arányt kapok. (Kicsit hülyén fogalmaztam az elöbb.)
Ha már úgy is le kell méretezni a képet PS-ban (mert messze nem tartalmaz 6MP-nyi infót a mosottság miatt), akkor már csinálja a gép, és így legalább több kép fér egy kártyára. Ennyi. -
ottkar
addikt
Az érzékelőkben nincs rosszabb minőségű.Az túl kényes alkatrész ahhoz hogy gagyit csináljanak mert avval még kép sem lesz. Egyforma minőségűek a kompaktok és a tükrösök érzékelői a gyártók is azonosak. Leegyszerűsítve egy 1/2,5"-os érzékelőre 4 megapixelnél többet rápakolva jelentkeznek hatványozottan a problémák. Amit szoftverrel próbálnak csökkenteni de a szoftverek sem egyformán jólsikerültek.
-
Ok, ez mind igaz, nem váltja ki a Ps a jobb képminőséget.
Én a szüleim polaroid i633 gépén alapból 4 megapixelre állítottam a felbontást 6 helyett, és így kevesebb a részletvesztés, és a zaj is kisebb, mert ez a gép először szűri meg a képet, és csak aztán méretezi le. ha fordítva van, akkor rosszabb az eredmény, pl. fuji s9600 esetén. -
Azért a nagyobb felbontású, de zajosabb képekből lehet ugyanolyan jó képet csinálni képszerkesztővel, mint amilyen a régebbi kisebb felbontású, de zajtalanabb kép.
Ez persze nem igaz, ha az új gép agyon szűri a képet, vagy halálra élesíti.
Olyan gépeket érdemes választani, ahogy nem nagy az élesítés, és inkább világossági zaj magasabb, nem a színzaj. Ilyen képből könnyebb jót varázsolni. -
Köszi,hát lassan már mindegyik gépen lesz élőkép.Akkor remélem engem sem ér már meglepetés.
Pár kérdés:Miért jó,ha minnél több AF mező van?Mert úgy is csak egy dologra tud fokuszálni nem?
A D40-ben nincs AF motor,amit a képen úgy mutatnak,hogy hiányzik róla egy kis pöcök.Azzal a pöcökkel hogyan lehet AF beállítani,mert elég kicsi és mozogni se tud igazán.
Ha hirtelen le akartok fotózni valamit(DSLR géppel)akkor auto módra rakjátok egyből a tárcsát?Mert nincs idő állítgatni.Meg milyen sűrűn használjátok az auto módot.Mert gondolom nem szoktátok mindig állítani a blendét.Előre is köszönöm a választ,ez már csak kiváncsiság
-
ottkar
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
-
Petterson
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet venni csak nem tudok dönteni!Segítenétek nekem?
Canon 350 d vagy nikon d40???
Egyenlőre nem lesz obira pénzem de előbb utóbb biztosan veszek majd szóval az a kérdés hogy a gyengébb nikon jobb obival vagy a jobb canon gyengébb obival?
Nagyon gáz a canon kit?Az a baj hogy a canon jobban tetszik!Bár vannak napok mikor a nikon áll közelebb a szívemhet!
SEGÍTSETEK!!!!!!!
Köszönöm előre is! -
Szten Márs
nagyúr
Igen, obi kompatibilitás elég szívás... bár egy 55-200 VR teljesen oké lenne rá. Amivel viszont nagyon régóta szemezek az egy 70-210 F/4 objektív használtan. Annyira régóta, hogy már rég elkelt
De ha találnék újra eladó példányt jobban tetszene mint az 55-200 VR, csak hát nem lenne vele AF... na meg 50mm F/1,8 miatt is szívás, ami annak ellenére, hogy rengetegen mondják, hogy felesleges, elég szimpatikus obi. Mindegy, egyelőre csak halvány gondolat, hogy kéne ilyesmi, egyelőre maradok annál a verziónál, hogy no kompromisszum, és inkább maradok még tovább gép nélkül, amíg nem tudok egy D80-nyit összeguberálni, csak hát kisördög, meg nagyördög, meg megy az idő cefettül...
-
Szten Márs
nagyúr
Hát nem tudom én belenéztem a D40 keresőjébe, majd a K100D keresőjébe még anno, úgy hogy egymás mellett voltak az edigitalban... közvetlen egymás után, többször. És egy kicsit sem volt roszabb a D40 keresője. Adatra: D40: 0,8 nagyítás, K100D: 0,85 nagyítás. Minimálisan érezni talán. Világosság: A D40-é legalább olyan világos. Elég sokat használtam EOS 350D-t. Na annak katasztrófális a keresője. Egy D40-é nem igazán emlegethető vele egy lapon. Szerintem próbáld ki még egyszer azt a keresőt, ha jól tudom úgyis ilyesmi boltban dolgozol, szóval van rá lehetőséged.
-
rozsdee
tag
Ja, igem. bocs, elfeljtettem. Olympus-on értelemszerűen 50 mm. Bár a Sigma, Tamron,.. csinál 4/3-os rendszerhez is 105-öst, nem? (Csak más a megnevezés talán)
Az olympusnak 50mm/f2.0-ás makró objektíve van. Igazából ez nem tudom mennyire jó.. Erről még nem olvastam..
Nikon, Canon? Hát én úgy gondoltam kéne az a beépített stabilizálás, de ha már lemondok róla, legalább legyen kihajthatós élőkép (makrózás miatt).. Persze még nrem döntöttem.. Volna esetleg javaslat? Láttam egész jó áron használt D70s-t is... -
drkbl
őstag
Nekem okésnak tűnik, bár eddig csak a kitobival játszok - én csak a villanymotor vagyok, ugyanis a középső fókuszpontra van élességvisszajelzés. Remélem, ez más, mérőképes obikkal is így lesz, bár őszintén szólva majd új obikat szeretnék beszerezni.
Messzire jutottunk a parasztvakítás szó értelmezésétől, és nem is győztetek meg -
drkbl
őstag
AF-I és AF-S obikkal autofokuszál, az előbbi 1992, az utóbbi 1996 óta van velünk. A kérdés helyesen: milyen és mennyi obit akar? Mert ugye a D40-et rendesen lehet obizni egy D40-D200 árkülönbözetből... bár, aki verébre akar ágyút szerelni...
Obigyártók alhattak eddig, árkedvezményt adva fogyasztásért, sebességért cserébe.
A használt, jó, és tényleg olcsó obikThe original F-mount appeared in 1959, and lenses that were produced from then until about 1979 are usually referred to as Pre-AI. These lenses are dangerous on current Nikon bodies. With the exception of a modified F5 and the D40/D40x, mounting one of these lenses on your new Nikon will result in damage, so don't even try it.
Keresőméretről ugyanott: The new viewfinder is somewhat better than the D50/D70 viewfinders. It seems bigger and brighter, though the stats show that the changes are modest in nature compared to the D80/D200 viewfinder change. Ebbe nem mennék bele, személyes tapasztalatok híjján. -
drkbl
őstag
A Nikon obik java AF-S
És nem véletlenül... Az egyetlen különbség, hogy Canon egyből kukázta a régi rendszert, Nikon átmenettel. Amúgy D40-re többféle Nikon obit rakhatsz fel, mint D200-ra.
Kereső: ez menetiránytól is függ, nekem ez a kicsi, szűk lyuk igencsak tágas az S5600 1,8''-os keresőjéhez képest
Wickeey: Tehát a parasztvakítás neked azt jelenti, hogy a legolcsóbb Nikon kevesebbet tud, könnyebb, mint a drágább? Akkor nem egy nyelvet beszélünk - ezt mondjuk sejtettem, de azért rákérdeztem.
Mondjuk súlyról, összeszerelésről annyit, hogy sikerült az USB kábellel lerántanom a gép tetejéről (kb. 30cm magasról), csak az obisapkát kerestem vagy tíz percig (nem hittem volna, hogy addig repült), egyébként semmi baja. Ütésteszt nálam pipa.
-
Wickeey
csendes tag
1 : A tájképeken a háttér egy része mintha teljesen össze lenne mosva, mondjuk hibás volt a gép,de azért ...
2 : A pentaxról csak annyi,hogy elég rossz híreket hallottam róla. Igazság szerint a boltban sem tűnt túl jónak.
3 : D200 - Konkrétan nem ez érdekelne,de ha nincs más
A d80 -at megnézem. -
hugoo
aktív tag
Szia!
Dpreview-n azt írják nem annyira best buy:
vannak előnyei, de lassú a fókusz(!!), gyenge a sorozat, legjobb minőségű jpeg is erősen tömörített(!) (és nincs raw), ISO 400 és fölötte zajos (alatta viszont jól teljesít).
És valljuk be a 10MP is sok erre a ccd-re (de legalább nem 1/2.5-ös)
üdv -
Khelben
nagyúr
Már több helyen olvastam, hogy az e410/e510nek milyen kicsi a keresőképe. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a keresőben látott kép exponáláskor széltében kb. 70 pixellel nagyobb lesz (most próbáltam ki). a 3678hoz képest ez 1,9%. Szerintem nem egy tragédia. El nem tudok képzelni olyan felhasználást, amikor zavaró lenne (igaz, csak kocafotós vagyok)
A liveview autofókusza tényleg nem szerencsés, de arra meg ott a manuál fókusz, az ''live''. Mondjuk nem nagyon használom, kihajthatóság híján nem is nagyon látom az értelmét. Nekem főleg a stabilizátor döntötte el kérdést, ami viszont tényleg hasznos. -
Zoli bácsi
őstag
Nos, én úgy gondoltam, hogy ha valaki nem akar obikat venni, hanem a kitobival használja a gépet, akkor az Oly nagyon jó választás. Mint írtam is, semmiféle gyakorlati tapasztalatom nincs az Olyval, ezért objektívet sem kerestem hozzá.... Az ár, és a szolgáltatások (CCD tisztítás, stabilizálás, élőkép) miatt szimpatizálok vele, és ötlött fel bennem hogy a legközelebbi DSLR-em egy E-510-es lesz, ha leesik az ára a mostani E-330 szintjére. Ja és ami még nekem az Olyban szimpatikus, az az, hogy állítólag elboldogul a régi, nagy talpfaszültségü vakukkal. Van a fiókban egy Hanimex, hatalmasat villan, csak 60V-ot mértem a talpán. Nekem egy kétobis kittel azthiszem elég lenne egy E-510-es, de addig még változhat párszor a véleményem.
-
Holnap
csendes tag
Na jó, akkor színt vallok.
Nagyon kezdő vagyok, az ismereteim egyelőre elég felszínesek, az Oly lehetőségeit se merítetem ki teljesen, -ne vessetek meg- gyakran inkább az automata beállításokat használtam a kézi lehetőségek helyett. Ezen szeretnék változtatni. Sokat kell tanulnom és gyakorolnom és most ehhez keresek olyan gépet, amivel érdemes kísérletezgetni. Sajnos jelenleg nem tudok képeket feltölteni, mert egy ''jobb pillanatomban'' az összes értéktelen fényképet szanáltam... Csak néhány kép maradt.
No ezek után kérdezem újra, hogy mit válasszak? Gondolkoztam használt gépen is, de talán az túl rizikós, mert nem venném észre, ha valami problémás gépet kínálnának nekem. Így jutottam el a lentebb említett masinákig. -
kutyuska
aktív tag
Az S3 IS-emben Kingston Elite PRO-t használok, 512k és 1Gb darabokat. Még RAW-ba is megfelelő sebességgel dolgoznak.
Ja és van hozzá egy Corsair SDHC 4 Gb Class2 kártyám is. Azzal is tökéletes. Ennek a pontos sebességét nem tudom, mert nincs megfelelő kártyaolvasóm.
Apropó! Van valakinek SDHC-t tudó kártyaolvasója ( pl. Kingston MobileLite 9in1 v. Data Traveler Reader ) egy formázás erejéig?
[Szerkesztve] -
johnjohn
addikt
Nem biztos, inkább vennék mellé egy tükrös gépet is, van amikor praktikusabb egy bridge,fix obis géppel mászkálni, pl. nyaraláskor trópusi melegben, homokban nem túl praktikus obit cserélgetni, viszont a nagy tele máskor jól jönne.
Minolta 5D, Minolta 18-70 objektív, Tamron 28-300 objektív HOYA Super HMC UV szűrővel..Ezt is ajánlották, így egyben kb.220 ezerért, bár ez egy régebbi gép.
[Szerkesztve] -
-
-
Fogadjunk, hogy neked Fuji 5600 van?!
Itt [link] megnézheted, hogy milyen ''ömberesen szar'' képeket ill ha átlépsz a videóra, milyen videót csinál.
A képek vágva, ill. leméretezve vannak, és a videót is tömöríteni kellett.
sulep: Veszprémben és környékén elég esélytelen a Kodak. Én WEB-en rendeltem P880-at, de hibás és hiányos volt, így visszaküldtem. A fehérvári Auchan-ban vettem meg a C875-öt, és ha jók az infóim, szintén a fehérvári MM-ben is van Kodak.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest