Új hozzászólás Aktív témák
-
TomPack
őstag
A gyári romon be lehet állítani azt, hogy a főképernyőn, vagy másképp mondva az "asztalon" is duppla koppra lezárjon a képernyő?
Nem a képernyőzáron való dupla koppra gondolok!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
zsoltip
őstag
válasz Karavik #1120 üzenetére
És te mit mondasz Karavik Fórumtárs következőre:
Érdemes-e még a xiaomi.eu ROM-hoz ragaszkodni, vagy elég a váltás EEA vagy Global-ról TW vagy Indonéz ROM-ra, és azt bloatware mentesíteni, beállítani rendesen?Utóbbi mellett az szól nálam, hogy pl. zárva marad a BL.
De ui. felmerül bennem, hogy miért jó ez nekem? (2014 óta xiaomi.eu ROM-on vagyok, ezért agyalok most mi lészen a jó döntés....)
Tudom, ambivalens, de én is sokat agyalok most ezen...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
Most is benne vagyok csak többé a xiaomi.eu vonalon nem, mivel tavaly ősszel kiléptem a xiaomi.eu csapatból mert összevsztem Igorral. Azért nem szerepel már az aláírásomban a xiaomi.eu hivatkozás.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
osonte
őstag
Köszönöm az infót. Amikor semmilyen torzítást nem szeretnék, akkor alapból a telét szoktam választani. Érdekes amúgy, ezt a Xiaomi 14-nél is megcsinálhatták volna, amit írsz, mégis 400 ezres telefon volt, de mindegy. Gondoltam rákérdezek, de akkor a 14-es sorozat ilyen. Sima képnél úgysem látszik.
Motorola Moto G54 Power 12/256GB
-
luikay
tag
-
osonte
őstag
Nem is konvertálom, a Windows gyári képnézegetőjével fájl mentése másként és jpeg-et választok. Szóval csak más formátumban mentem, de a RAW is ugyanez, csak azt nem tudom linkelni. Nem változtat a képen semmit, max a jpeg tömörítés tüntet el némi zajt.
-
osonte
őstag
Ezekszerint akkor másnál is ilyen, nem durva, csak ha rááll az ember szeme. Így akkor inkább mindig a 2x digitális zoom-ot használtam, ha a kép szélén volt egyenes. Csak fura, hogy az elődje nem ilyen volt és egy 60 ezres mobil sem, de ezt leszámítva persze jó fotókat lőtt.
-
osonte
őstag
válasz novinyul #1107 üzenetére
Szia!
Sokat szoktál fényképezni, azért Tőled kérdezem. Volt ilyen telefonom már, de arra emlékszem, hogy a 13-hoz képest jobban hajlította egy asztal élét a főkamera: [kép] . Bocs a csúnya rajzért, lehet eltúloztam, de a piros vonal ívére hajlított egy asztalt, ha felülről fényképeztem. Most egy legolcsóbb Motorolával fényképeztem és ott is elég egyenes a képernyő széléhez viszonyítva.
Neked is hajlítja ott vagy csak az én telefonom volt hibás?
Előre is köszönöm.Motorola Moto G54 Power 12/256GB
-
Karavik
veterán
Igen de nekem közben volt több váltás. Közvetlenül Xiaomi 12-ről váltottam.
Xiaomi 14 az első Xiaomi telóm amiben a közelség érzékelő kifogástalanul működik. Van tekintet észlelés feature is, így nem sötétedik el a kijelző olvasás közben. Nincs lekerekítés a kijelző szélein szerencsére. Méretben is viszonylag kompakt. Jól össze állt minden ebben a telóban, én szeretem nagyon.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
-
Styleair
aktív tag
Szerintem jó az aksija. Persze minden relatív. Én egy MI9 SE-ről váltottam. Annak 3300as akkuja volt és az is már a második és pár éves. Ahhoz képest jó.
Attól is függ, kirándulás/túra neked mit jelent.
Mennyit mész / vagy kint, hány fok van, miket csinálsz vele.?
Én fotózok, túraútvonalat nézem rajta. Net, gps, bt bekapcsolva állandóan, stb.
Szoktam vinni pb-ot, de múltkor itthon felejtettem.
19 km bóklászást kibírt 0/-2 fokban, a végére merült le.
Amúgy ezek ilyen alma-körte hasonlítgatások.
Mindenki másképp használja. Saját magadnál fog kiderülni az előző telódhoz képest, hogy mennyivel jobb ugyan olyan használat esetén.
Amúgy meg tök jó gyors a gyári töltője.Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Franky74
tag
Sziasztok!
Ma feldobta a telefon, hogy telepítsem a memeos enhancer xiaomi app-ot(Google Play-ből).
Miután felraktam, felkínált sok beállítási, frissítési lehetőséget.
Egyenlőre nem használtam még.
Nekem nem érkezett meg a HO 2.0(még HO 1.0.24.0 vagyok). Elméletileg ezzel az app-al frissíthető a teló.
Kérdésem, hallotatok/ használtátok már az app-ot? -
Karavik
veterán
Ma reggel kaptam OTA 2.0.3.0.VNCEUXM frissítést:
-
Smiro
senior tag
Kérdésem lenne: az akku üzemideje milyen? Az elején olvastam, hogy csalódás, naponta kell tölteni. Nálam játék zéró, hírek, zene, bolti fizetés, és esetleg néhány fotó, amire vezeték nélkül a telefonálgatás mellett használnám. Oké, hogy egy napos töltés elvileg elegendő, de kirándulások alatt nyilván nem lehet rátölteni, powerbankot meg eleget cipelgettem utóbb. A 14T Pronak nagyobb az aksija, de nincs sok infó erről.
-
Smiro
senior tag
Még mindig hezitálok. Tavasszal Dubaiban vettem egyet, de itthon rögtön el is adtam becsomagoltan, mert egyrészt jó volt az árkülönbség, másrészt jött a kamera párásodási dolog, ami miatt inkább lemondtam róla. Azóta a magyar ár is ott van, ahol akkor vettem és szolgáltatónál 2 év hűségidő és részletfizetés a romló forint mellett megint ebbe az irányba terel. Azt hiszem, a napokban megveszem. MI8-ról megy a váltás, ami az akkut kivéve máig is tökéletes minden szempontból, na meg a frissítések hiánya. Csak még mindig bukkannak fel bosszantó hibák, ahogy olvaslak Benneteket napi rendszerességgel. Egyébként a Honor M6Pro még a hezitálás oka, de számomra az gigantikus méret, hordhatatlan kategóriának tűnik.[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Nem tudom a saját Xiaomi-fiókomat társítani a telefonomhoz, csak egy másik accountot. Nevezzük utóbbit "B" - nek.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Ha a következő történik: a Xiaomi 14 készülékemet "B" iókkal társítom, majd feloldom a bootloadert, telepítek egy másik régióhoz tartozó ROM-ot, majd visszazárom a bootloadert, akkor ezek után használhatom a Xiaomi 14 készülékemet a saját fiókommal?
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
szeretnék egy összefoglalót írni, hátha valakinek segítség lesz a döntésben.
Előzményekről: Sokáig Galaxy S flagshipeket használtam, majd S22U-nál jöttem rá, hogy mitől fáj a szemem (S20U-nál is jelentkezett). A szemem érzékeny a PWM-es kijelzőkre. Aki nem tudja mitől fáj a feje vagy ég a szeme a telefon kijelzőjére tekintve - főleg sötét körülmények között, az járjon jobban utána. Végül muszáj voltam valami IPS kijelzős telefont venni, így lett iPhone 11. Mérete nagyon tetszett, kijelzőn pihent a szemem, viszont se kamera, se akksiban se egyéb specifikációban nem hozta amihez szoktam/elvártam volna - azért jó pár hónapig megvolt, végülis megszerettem. Próbáltam maradni Alma vonalon, 13PM vettem, kijelzőnek adtam egy esélyt, nem jött be a fenti probléma miatt. Bosszankodtam... mondom majd a 16 széria újít valamit, mert már majdnem minden kínai brand próbálkozik PWM-szemkíméléses vonalon. Az Apple ismét rá ment a nulla innovációra és a maximális profitra.Idő közben úgy alakult, hogy munkámból kifolyólag 2024 nyarától egészen decemberig Kínába kellett utaznom. Egyik utazás épp a Xiaomi 15 széria bemutatójára esett. A másik pedig a OnePlus 13-ra. Ezek a készülékek megfordultak a kezeim között, illetve ezen felül Vivo X200 Pro Mini - ami utóbb kiderült CN exkluzív marad. Szóval szomorúan láttam az árakat odakint. 250.000 Ft-nak megfelelő CYN volt a Xiaomi 15. Tudtam, hogy nincs - és a CN modellekre nem is akarok én faragni GMS-t. Így maradt a nyálcsorgatás, de azért összevetettem a saját szempontjaim szerint az elődjével (Xiaomi 14).
Itthon sokáig figyeltem a piac alakulását, megvártam még a hazai OnePlus 13 árakat, hát nem örültem neki és még méretben se volt nekem megfelelő. Aztán még az árait figyeltem az Alzán, láttam hogy felkúszott 500k-ra. Közben jöttek a hírek, hogy a SD Elite chipek drágábbak lesznek, így minden amibe ilyen chip van az is drágulni fog. Na mondom, akkor Xiaomi 14 lesz, kb. utolsó darabot csíphettem el a helyi képviseleten.Már csak azt bánom, hogy fotózni nem tudtam akkor még magammal vinni ezt a telefont.
Dobozban 90W töltőfej, minőségi tok, fólia a kijelzőn. Sajnos nem ez lesz a trend, de még úgy érzem elcsíptem a kezdő nyitó ára alkonyán (270k).
Kijelzője az érzékeny szememnek maximálisan megfelelő, full-range, azaz minden fényerő szinten DC dimminget használ a fényerősség szabályozására. Problémás telefonok esetében már 5 perc után éreztem a gondot, itt viszont semmi. Olyan kényelmes, mint a céges Motorola G54 IPS kijelzője.Teszek egy pár képet az utazásról, ami Xiaomi releváns, köszönöm hogy végig olvastad.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
19Petya83
tag
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
A ROM átnevezős módszer csak nálam nem működik, vagy globális a fennakadás?
-
egykori
őstag
válasz zala005 #1086 üzenetére
Most néztem be a sikeres frissítés után, hogy jelezzem a sikert. Erre pont azt olvasom - amit magam is gondoltam a frissítés előtt, hogy kikapcsolom a Novát (nem töröltem) -, hogy te is így jártál. Akkor ez az infó másoknak is jól jöhet, ha gond van a frissítéssel.
Minden esetre nagyon köszönöm a tanácsot utólag is! -
tomson67
tag
válasz egykori #1085 üzenetére
Nekem a 2.0.1.0.VNCEUXM érkezett meg.
Nem kell várnod semmire, a frissítés lehetősége ott lesz, mihelyst belépsz az alkalmazásba.
Megérkezik neked is, az biztos.
Jut eszembe, a Xiaomi fiókomban véletlenül kínai régió volt beállítva, franc se tudja hogy hoztam eht össze, tegnap tettem rendbe a dolgokat és váltottam át magyar régióra és lám, reggel a frissítés fogadott.
Nem tudom, ez mennyire befolyásolta pozitívan a dolgokat, vagy véletlen volt az egybeesés.[ Szerkesztve ]
I was trojan...
-
egykori
őstag
válasz tomson67 #1084 üzenetére
Ez jó hír és biztató, köszönöm. Nekem a Beállításokban folyamatosan látható a Frissítés, de az első kudarc miatt már nem mertem újra próbálkozni.
Ma délután terveztem ismét frissíteni. Várjak valamilyen konkrét felszólításra?
Neked melyik verziót tette ma fel a telefonodra? -
novinyul
veterán
Ma reggel végre megérkezett
Teszem hozzá hogy a security patch lehetne januári isXiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
egykori
őstag
válasz Black&White #1078 üzenetére
A cikk alapján már érthetővé vált, és a működése is.
Holnap délután elindítom a frissítést, remélem, sikerül.
Még egyszer köszönöm az infókat és a segítséget.
-
Black&White
addikt
válasz egykori #1077 üzenetére
Itt tudsz olvasni róla: [link]
Háttérben letölti és telepíti is, igazából egy reboot kérést érzékelsz az egészből.
Sajnos nem tudom megprobálni, milyen az amikor hibára fut, de pont erre van a beépitett védelem, hogy visszaáll az előző rendszerre és újra arról bootol.
Veled is ez történt. -
egykori
őstag
válasz Black&White #1075 üzenetére
Köszi! Sajnos, nem tudom, mi az az A/B slot. A felhasználó tudja ennek működését befolyásolni?
A HyperOS frissítés kb. mennyi ideig tart normál esetben?
Ha ismét nem tudja megcsinálni a frissítést, mi a szakszerű leállítás módja?
-
Aryon87
félisten
Ha még fenn is áll, 1x alkalom lesz. Én nyáron vettem az enyémet, első alkalmi videózásnál bepárásodott, tartott pár percig, azóta se produkált ilyet.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
egykori
őstag
Sziasztok!
Pár napja le kellett cserélnem a több mint 5 éves Mi9 telefonomat, mert az akku szétnyitotta a hátulját, és már csak fél napot bírt ki egy töltéssel. Helyette vettem egy Xiaomi 14-est, HyperOS 1.0.14.0.UNCEUXM verzióval adták.
A beüzemelés, belakás idején jelezte, hogy frissítsek az 1.0.22.0.UNCEUXM verzióra. Rányomtam a frissítésre, letöltötte és elkezdődött egy szinte véget nem érő folyamat a HyperOS felirattal a képernyőn. Kb. 20-25 percig vártam, de olyan forró lett a készülék, hogy próbáltam leállítani. Nem reagált a ki-be kapcsoló gombb rövid vagy hosszú nyomására sem, majd az említett gombbal egyidejűleg nyomtam a hangerő-le gombot. Ekkor előjött egy Fastboot meg nem tudom még milyen lehetőségek, és akármit választottam, nem történt semmi. Már csak a Wipe data (ha jól emlékszem) maradt kipróbálatlanul, de nem szerettem volna legyalulni mindent. Azután váratlanul leállt a frissítési folyamat, kiírta, hogy sikertelen a frissítés, próbáljam később.
Jelenleg minden működik, csak nem merem megpróbálni a frissítést. Egyáltalán, mennyi ideig tarthat normál esetben a rendszer frissítése? Járt már valaki így, vagy tudtok valamilyen megoldást javasolni a Wipe data-n kívül?
Köszönöm előre is, ha igen. -
-
barackle
tag
válasz 19Petya83 #1066 üzenetére
Ez engem is érdekelne, szerintem ez nem Huawei specifikus dolog. Nekem Mi Band 4-em van, csak az sms értesítés van beállítva, és valamelyik sms-nél kiírja a tartalmat a band-re, valamelyiknél meg csak a "bizalmas tartalom" vagy ilyesmi szöveget. Nem jöttem még rá, hogy mitől függ. Korábban a Mi8 esetén mindig el tudtam olvasni a tartalmat a band-en. Nálam már frissült Android 15-re és Hyper OS 2-re, és mintha csak az Android 15 óta lenne így, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
-
19Petya83
tag
Sziasztok!
Nekem is volna egy Huawei órás kérdésem.
Adott egy Xiaomi 14 és egy Huawei watch fit 3 óra. Az értesítések mindig szinte azonnal megérkeznek az órára, de gyakran van olyan eset, hogy annyit ír az óra, hogy "Bizalmas értesítési tartalom" ( vagy valami ilyesmi) Ez előfordul viber-rel, Outlook emaillel, gmail emaillel. Az sms-ben nem vagyok biztos. Mást appot nem jeleztetek át az órára. Fentiek közül egyedül a Viber van úgy beállítva hogy a telefon zárképernyőjén rejtve legyen az üzenet. A többinél ilyen beállítás nincs bekapcsolva.
Feleségem Samsung S24 Ultra és Huawei GT 5 párosánál ilyen gond nincs. Nekem sem volt ilyen korábban Oppo telefonnal és ugyanezzel az órával.Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
Aryon87
félisten
válasz novinyul #1064 üzenetére
13 nincs szolgáltatóiban, így szerintem a 14 lesz jó, feltéve ha tetszik is neki, mert nem mindegy ám hogy hogy néz ki a telefon (anyu külön műfaj bizonyos dolgokban )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz novinyul #1062 üzenetére
Olyan kéne ami jobban bírja amoledben. Samu nem éppen az Ahogy kinéz a mostaninak a kijelzője, elsírja magát az ember Xiaomi 12X-em lassan 3 éves, de nincs is beégve a kijelző, pedig mára már navitelefon.
+ Korábbi Samsungján is nyivákolt folyamat hogy ez nem jó, az nem jó. A Huawei P9-cel sosem voolt gondja, az tette a dolgát ahogy kellett. Mostani Samuval is állandóan nyavalyog. Ezért nem akarok neki újabb szemetet, pedig az S24+ is néztem neki.[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Franky74 #1055 üzenetére
Cáfolom. X14 Ultra van, Gt2-vel és hibamentesen megy. Az időjárás rész is, bár van mikor késik, de az órán frissítem, pár másodpercet követően lefrissül. És semmi hókuszpók nincs.
Ellenben párom Honor Magic5Pro-ja pl nem szereti a Gt 2-t.. Hébe-hóba kap értesítést. Mondjuk a bejövő hívást azt legalább észreveszi és jelzi.Emellett egy kérdés. ebben a sima 14-ben fizikai közelségszenzor van, vagy az a gagyi digitális, ami anno problémát okozott?
[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
válasz Franky74 #1055 üzenetére
Nekem Huawei W GT 2 van és még X8 Már nem sokáig, várom a 15 megjelenését és a 14 bezuhanását. Simán müxik minden, tökéletesen. Már amit tud az időkijelző, ami szerintem nem óra Ezzel csak azt akarom írni: az új cuccok nem akarnak keveredni. (Orsós is szóvá tette a fajok keveredését és az ecsetbajszú is régebben.) Ha az akku nem kezdene merülni és ha kapnám a biztonsági frissítést, dehogy vennék másikat!
-
Franky74
tag
Nekem X14 12/512 telefonom van, még nem kaptam meg a HO2-t. Huawei Watch GT órával használom. A telefonon minden nap el kell indítanom a Huawei Egészség app-ot, hogy az órán követhető legyen az időjárás. Az app megkapott minden jogot, a háttérben fut (lelakatoltam) mégsem működik.
Az órát Huawei Watch GT4-re akartam cserélni, de ilyen előzményekkel kérdéses.
A gyerek Xiaomi 13T-je sem szereti a Huawei Watch GT 2 órát.
Úgytűnik a két kínai cég nem szeret együttműködni.
Talán az új droid megoldja? Van esély? -
luikay
tag
-
ballazol
senior tag
párátlanul?
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
luikay
tag
válasz Kisbatyu75 #1037 üzenetére
Ez a hivatalos EU ROM, Android 15-el. Nekem bezzeg nem dobja fel...
-
válasz Kisbatyu75 #1037 üzenetére
Szia az a frissítés felment nálam az a droid 15 és az új hyperos
Nálam nincs gond vele 14T és Telekomos a telefonom[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
TomPack
őstag
válasz pityaa23 #1032 üzenetére
Igazándiból ha úgylenne ahogy írod; -a 80%-feletti töltés erősen degradálná az akkut-, akkor Te mégis azt választanád, hogy már újkora óta az akkud csupán 80%-át használod ki, és korlátozod saját magad, csakis azért hogy ne degradálódjon le 80%-ra az akkud 2 év alatt? És utána nehogy már csak 80%-os kapacitással kelljen élned. Jó esetben Neked, de inkább majd a következő tulajnak... Szvsz én nem dédelgetném az akkut, nekem jön át a logika, miért járnék jobban!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Ma jött egy frissítés jelzés. Eddig 1.0.24.0.UNCEUXM volt , most a 2.0.1.0.VNCEUXM frissítést akarja feltenni. Hivatalos Telekom-os üzletből van a telefon. Nem gond, ha más a kódja az új ROM-nak? (Lehet nem is az androidot frissíti, csak a HyperOS-t?)mobil: Xiaomi 14; PC:intel i5-8600
-
pityaa23
senior tag
válasz Steve198310 #1035 üzenetére
Az normálon van, de úgy is hipp-hopp fel van töltve a telefon!
-
Steve198310
őstag
válasz pityaa23 #1034 üzenetére
+ van a vezetékes töltés menüben egy opció. "Veztékes töltés mód" Ott "Normál" A másik opció igen tüzeli a készülék akkut. Cseréb nagyon gyorsan tele pumpálja.
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
pityaa23
senior tag
válasz Lacielvtárs #1033 üzenetére
Köszi!
-
-
pityaa23
senior tag
Én azt hittem így tovább marad jó állapotú az akksi. Pl az Asus laptopomban is van gyárilag ilyen lehetőség. 60-80-100%-ra lehet állítani a max töltést. Igaz ott általában rá van dugva a töltő mindig, lehet az miatt. Viszont, ha mobilnál felesleges ezzel törődnöm akkor annak csak örülök.
-
novinyul
veterán
Eleve a telefon vezérlése nem engedi sem maximum tölteni sem minimumra meríteni a telefont. A 0-100% nem a valós érték Igazából 2-3 évet kényelmesen kibírnak a mostani akkumulátorok. Ráadásul az új Si/Ca akkumulátorok még jobbak lehetnek, persze majd az idő eldönti hogy valóban így is van.
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
user26
senior tag
A neten van az mítosz, hogy napjainkban már nem 100% - és 1% között kell használni a telefont, hanem 80% - 20% és akkor az akkumulátor kapacitása kiegyensúlyozottabb. Szóval jobban bír ki 1 napt (1 töltést). Sok kép, egyéb cikket lehet látni ezekről, de egy hétköznapi felhasználó, hétköznapi használatt mellett nem hiszem, hogy ebből profitál, tisztelet a kivétel!
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
pityaa23
senior tag
Ha már a töltőkről, töltésről van szó. Olyat nem lehet beállítani, hogy csak pl 80%-ig töltse a telefont? Én kaptam hozzá 90W-osat és mindig sikerül túltölteni...
-
user26
senior tag
válasz vighi74 #1022 üzenetére
Érdekes a dolog, ha valóban ez történt. Mi van az első indítás után, nem tudsz belépni a saját fióddal, hibára fut ? Vagy gondtalanúl működik? Sőt megnézném egy factory reset után, ha első indításnál ezek után be tudok-e lépni a saját fiókba, vagy egy vad idegen ID jelenik meg?
(Ős régen még fiatal kormba egyszer vettem egy ilyent "hasonlót" aliról, nem tájékozódtam róla, hogy ezek egy álltalános fiókkal vagy .... setudja milyen fiókkal lettek feloldva, és amint factor reset történik azonnal ez a fiók lesz aktív.) Jelszava nélkül esély telen volt elindítani a rendszert. Idő kérdésével lett rá gyógyír, mert akkor az a modell volt a top xD de ja, szívás az ilyen az tény. Tudom nem nálad van, csak álltalánossan kérdeztem, nem személy szerint tőled.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
vighi74
csendes tag
Egy xiaomi szervizes írása, NEM AZ ENYÉM, de érdekes lehet a különböző régiókból vásárolt telefonok szempontjából.
Nagyon sok ügyfélnek fog kellemetlen meglepetést okozni amikor kibontják a karácsonyi ajándéknak szánt xiaomi telefont. Az egyiket egy sokak által istenitett sarki GSM hálózat firstphone, de a másikat is sokszor emlegetitek bestbyte nevezetű GSM. Sok ezer telefonról van szó amiket valószínűleg a kapzsi pénzéhes boltok megvásároltak olcsón a busás haszon reményében. Bizonyára más GSM hálózatok és boltok is érintettek lesznek.
Pár hete engem is keresett egy cég ( nem nevezem meg mert őket figyelmeztettem és nem vásároltak belőle.
A lényeg spanyol, portugál, olasz szolgáltatóknak szánt telefonok amik kizárólag csak abban a régióban használhatóak. Valaki az eredeti beszerzési forrást nem ismerem behozott magyarországra sok ezer darabot ezekből a telefonokból. Ahogy a telefon magyar IP cimes wifi vagy mobilnet hálózatra csatlakozik azonnal lezár egy master fiókkal ( mi fiók) és ezután használhatatlan lesz. Sem szoftveressen sem xiaomi szervereken keresztül nem lehet eltávolitani ezt a fiókot. Kínai kollégák jelezték hogy nem szabad forgalomba hozni ezeket a telefonokat. Mintának kaptam xiaomi 13t, 13t pro, redmi note 13 pro note 13 pro plus, redmi 13c telefonokat akkor még nem volt szó xiaomi 14 és 14t pro telefonokról. Hivatalos xiaomi matricával lezárt vadonatúj telefonokról van szó.
Remélem közületek sokan nem vásároltak ezektől a boltoktól és a jövőben inkább fizessetek többet de hivatalos helyről vásároljatok. Ha valaki közületek bele szaladt egy ilyen telefonba, azonnal jelezzétek az eladó ügyfélszolgálatán e-mailben és pénteken a nyitásnál legyetek ott, és kérjétek vissza a pénzt, másik vadcsi új telefont ne fogadjatok el mert ki tudja mit kaptok.[ Szerkesztve ]
-
-
jojoando
senior tag
válasz Steve198310 #1018 üzenetére
[link] XIAOMI hálózati töltő USB aljzat (33W, PD gyorstöltő 3.0 + Type-C kábel) FEHÉR
közel 200 telefonnak jó töltő, és nem nyírja ki az aksit 20V 6 Amperrel mint ez [link] XIAOMI MDY-14-EE gyári hálózati fehér gyors (Turbo) töltőfej 6A 120W A Honor 67W helyett mást venni csak pénz pazarlás. -
Steve198310
őstag
válasz Lacielvtárs #1012 üzenetére
Szia,
Nem minden esetben a teljesítmény dönti el azt ,hogy fogja e normális ütemben tölteni. Vannak töltés típusok. És vannak töltők amik csak azt tudják tölteni megfelelően amihez adták vagy a késülék tudja a töltés típust kezelni. Töltési típus a PD2.0, PD3.0, QC3, QC4 stb.
Pl. Adott egy 68W QC3 töltőfej. A készülék egy Xperia 1 ami csak PD2 tud. Tölti de sokkal lassabban a gyári 30W töltőhöz képest. A gyári fej 30W 16V tölt és 1,85ACsak egy észrevétel. Szerezz be hozzá gyári töltőt ha nem kompatibilis vele. A TÖLTŐ NEM CSAK EGY TÖLTŐ
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Alonso69
senior tag
-
-
jojoando
senior tag
válasz Lacielvtárs #1012 üzenetére
Igen, szerintem jól gondolod, a töltést a telefon panelja irányítja, a nagyobb teljesítményt nem biztos hogy ismeri , szóval a 67W megvan, akkor mindegy is milyen a gyári töltő főleg ha Honor, a gyári sem tudná gyorsabban adni az ampert. Én a gyárit elő sem vettem, mivel 1 slotja van, a [link] 4 slot, de kell is a fülhallgatóknak rádiónak és tudja a gyors töltést is ami elegendően gyors.
-
válasz jojoando #1010 üzenetére
értem amit írsz, és jogos is, de ezek alapján lehet nem is célszerű vennem gyári töltőt hozzá, mert van itthon egy honor 67 W-os töltő az is gyors töltéssel tőlti a telefont, igaz tuti nem full sebességgel, csak gondoltam egy gyári jobb lenne hozzá.
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
jani220
csendes tag
válasz manokaki #1002 üzenetére
Nálam is ez volt a frissítés után. Nagy nehezen rájöttem, hogy kivolt kapcsolva szinkronizálás és értesítés, mióta visszakapcsoltam működik. Gmail-en belül Beállítások - az email címedre kattints - címkék kezelés és itt nekem kivolt kapcsolva a beérkező levelekről az értesítés és szinkronizálás.
-
jojoando
senior tag
válasz Lacielvtárs #1008 üzenetére
Ha a telefon töltői része a 67W tud, felesleges illetve (talán nem is tenne jót a telefonnak) egy nagyobb amper átadására képes töltőt venni hozzá. Bár a töltést automatikusan teszi, de felesleges vásárlás volna. Nekem Blitzword töltőm, olyan 30W tud de az is feltölti fél óra alatt a napi használatra és stabil töltő évek óta. Vagy -5 perc megéri?
-
Drughi
addikt
válasz Lacielvtárs #1006 üzenetére
Nekem ez van: MDY-14, gyári 67w gyorstöltő, a gyári Usb A - C kábellel használom, szintén a 14T-vel
-
válasz jojoando #1007 üzenetére
köszi a linkeket, értékelem, csak jó lenne tudni hogy amit én linkeltem azzal menne e mert az itt van helyileg a szegedi médában és nem kell várnom hogy megjöjjön a hét második feléig
[ Szerkesztve ]
-
jojoando
senior tag
válasz Lacielvtárs #1006 üzenetére
[link] Ez bőven elég lesz számodra és eredetit kapsz érte garanciával., de ha nem elég itt találhatsz erősebbet is: [link]
[link] 67W Garanciát nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
sziasztok, hátha tud valaki választ adni nekem.
adott egy 14T sima ilyen telefonom.
sehol nem találok hozzá 67 w-os töltő fejet, esetleg ez jó lehet hozzá? [link]
tudná hozni a max töltési sebességet?
elrőe is köszi a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
jojoando
senior tag
Többet nem szeretnék ezen részen rágódni, de ne tudd meg, mennyien és kik játsszák a játékot, illetve 1 órára hetente képesek összejönni Budapest egyik részére a heti 1 óra event időre, és milyen kocsikkal jönnek jól szituált emberek. Van aki 4-6 telóval és tablettel nyomassa olyankor, és nincs különbség gazdagabb vagy csóribb emberek közt, a játék összetart minket, ami mindennél többet ér. Ami a telefont illeti nem kell pótaksival járkáljak, 2 simkártyát előfizetni, 1 telefonnal és 2 néven egyszerre tudok játszani GPS kapcsolattal folyamatosan. Ezt a márkát ismerem ilyen tudással régóta, ezért is szeretem a készülékeiket, megbízhatóak hardverben nagyon jók képernyő időben is tetszenek.
Elnézést a sok írásért offoltam is ezt, Köszönöm! -
manokaki
addikt
Van ötlet arra ,hogy a Gmail miért nem szinkronizál automatikusan ? Csak akkor ha megnyitom az alkalmazást .. pedig kivan pipálva ..üas telefonon ugyan ihy volt és ott müködött .
Ötlet esetleg ?
Attia
[ Szerkesztve ]
Attila
-
Smiro
senior tag
válasz jojoando #1000 üzenetére
Nincs is ezzel baj... én vagyok öreg. Játék - kivéve ami gyárilag anno rá volt pakolva az első mobilokra - soha nem volt a telefonjaimon. Amikorra megjelentek az "okostelefonok", a gyerekeim is felnőttek, szóval ez nekem kimaradt és ki is marad. Na igen, csodálkozom, ha felnőttek nyomják a játékokat. Megbántani nem akartam senkit, csak spontán jött. Férfiembert meg pokémonnal főleg nem tudok azonosítani, de hát egyre színesebb a világ, csak ne legyen kötelező Az unokáim pedig a játékok hiánya miatt el is kerülik a telómat hála Istennek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egy csokor, friss Galaxy S25 render
- PlayStation 5
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Videós, mozgóképes topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB !!! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 1TB !!! Black Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 Plus 128GB Starlight Gyönyörű állapot, karcmentes, eredeti tartozékokkal
- Samsung S22 128 / garancia