Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
werttzui
addikt
válasz
themebuilder #28746 üzenetére
oké köszi
-
werttzui
addikt
válasz
themebuilder #28731 üzenetére
Még csak mostanában jelent meg ,de egyből piacra dobták .
-
werttzui
addikt
válasz
themebuilder #28724 üzenetére
Értem ,de a panáról nem írtál.Az is érdekelne!
-
werttzui
addikt
válasz
themebuilder #28719 üzenetére
Miben jobbak ezek? Az érzékelőjük pont akkora icipici mint a többi!
-
werttzui
addikt
Minimál kategóriában Pana ls5 vagy nikon l23 ?
Melyik az ajánlhatóbb típus ? -
werttzui
addikt
Kérdés 20-25 ezres kategóriába milyen típusú gépeknek van a legjobb képminősége (érzékelője) ,vagy itt már mindegy? Melyik típust kerüljem?
-
werttzui
addikt
20-30e-ért tudnátok ajánlani valami "szappantartót" (relatív legjobb képminőséggel) ill melyiket ne semmi pénzért sem!
-
werttzui
addikt
válasz
Katka88 #10906 üzenetére
Gondolom a virág kint van az ásvány meg bent így nincs elég fény és ha auto módban fotózol akkor a záridő megnő és berázódik ill esetleg nem talál fókuszt valamiért a jó megvilágítást biztosítani kell és a rekeszt ha esetleg lehet manuálisan följebb állítani akkor f5.6-vagy fölé álítsd ill próbáld meg messzebről fotózni majd megvágod a képet így hírtelen egyelőre ennyi
Ja és ne zoom olj bele mert akkor a 2cm már nem elég ! -
werttzui
addikt
válasz
philoxenia #7994 üzenetére
kinek a pap.......
-
werttzui
addikt
válasz
DeathZombie #7982 üzenetére
Jaja nekem még 1000 mm -is kevés lenne de akinek nem telik másra ....(mert aki profin madarazni akar az vegyen tükröset meg 600 mm-es fixet jó-jó de ez már 3 milla
és 6 kiló
persze ,hogy szebb és jobb képek lesznek de aki szegény...........) . Néha pl én is mosolygok azokon akik 20 méterről szappantartóval vakuznak bár lehet,hogy nem értenek hozzá de lehet,hogy csak szegények. -
werttzui
addikt
válasz
szabokarlo #7420 üzenetére
A 30 d az egy komoly gép
Be kell vinni a camera kft-hez ott megmondják,hány expo van benne ha 30 e alatt akkor jó .Én nem is gondolkodnék rajta megvenném.
-
werttzui
addikt
válasz
monika7676 #7036 üzenetére
Ekkora fotóra kb 2Mpixel az ideális azaz kb 1600X1200 vagy kb ilyesmi .Viszont inkább csinálj képeket max felbontással és utólag méretezd le őket arányosan mert nagyobb felbontású képből többet lehet vágni
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #7019 üzenetére
Pentax valahol a d80-és a d200 közt helyezkedik el csak olcsóbb jobban együttműködnek vele a régi obik viszont a nikonhoz eleve jóval több obi ,tartozék van.
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #6701 üzenetére
Hozzátenném még,hogy a panán jól működik a zajmosás de ez inkább hátrány ja és ezek az érzékelők még elvileg mindig picik sajna
Kb a fuji érzékelője lenne a canonban az talán kiszolgál 6 mpixelt .Nekem az fz 30 1/1.8 as érzékelővel elég zajos a maga 8 mpixelével kb max 5 öt szolgállna ki egy kis hátszéllel
Pedig ez a kategória egyik legjobbja .
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #6690 üzenetére
Fz 50? ja igaz mihez képest
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #6551 üzenetére
Köcce
Bocs de szappantartókba már elvesztettem a fonalat ja és nem nekem kell
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #6549 üzenetére
Üdv egy kérdés 30-E max ért melyik a legjobb választás /kapható új gépek közül/.Sz.ted
-
werttzui
addikt
válasz
andeee1327 #6354 üzenetére
-
werttzui
addikt
válasz
KakaosCsirke #6035 üzenetére
Azért a tükrösöket jobban lehet rekeszelni a panának az obija 7,4-88-8 ig terjed és csak equiv-valens értéken éri el a 35-420-at ill a tükrösök nem zajosodnak csak magas iso érzékenységnél és valóban a tükrösöknél a kereső egy csoda pedig csak az üvegen nézel át
Ettől függetlenül a pana fz-30 a kategória egyik legjobbja cseréhez minimum egy Pentax k10-d Nikon d80 vagy Canon 30-d kell legalább két fényerős obival kisebbre cserélni nem éri meg . -
werttzui
addikt
Nesze nektek 39Mpixel és csak iso 400
hátfal
8,5 milla -
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #5607 üzenetére
Majd ő mondja,hogy rablás mert az ő hangja mélyebb
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #5605 üzenetére
És a 10 és 6 m piel között a külömbség jó jó 10 már sok neki de mondjuk 6-ra méretezve közel azonos vagy nem, ill többet lehet croppolni vagy ha croppolni kell akkor is a minőség romlására megy a 10 m pixel tehát észrevehető a külömbség?
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #5602 üzenetére
Csak valamelyik obi nem jó hozzá
-
werttzui
addikt
válasz
péter007 #5578 üzenetére
sehogy magában de megveszed kit-ben a d40-et 18 -55 mm-es obival ami max plussz 15-e ft és majd veszel később egy 55 -200 ast és cserélgeted őket a témának megfelelően haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ez így már kb 11x es zoom de kompromisszum az,hogy cserélgetni kell az obikat
-
werttzui
addikt
Hááát emberek /igaz nincs nagy iso az fz 30-ban de lassan én és BEE kolléga arany áron fogjuk eladni
Még mindig a legjobb bridge típusú masina (nem gondoltam volna,hogy az is marad).De azis lehet,hogy megtartom és 20-év múlva eladom egy gyűjtőnek 100 milláért
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #5189 üzenetére
Most miért
0 rajzolat zajmosás ca van benne minden
-
-
werttzui
addikt
Az lehet
Viszont ha sötétbe akarsz kompaktal fotózni akkor csak vakuval mert ha sötétbe az iso-t felemeled 800-ra hát az már nem kép lesz a kompaktok már iso 200-nál zajosodnak elég rendesen és ahhoz,hogy sötétbe tudjál fotózni az isot föl kell húzni rendesen ill nem árt egy olyan masina amire külső vakut tudsz tenni mert ez a kompakt villanó az lófasz
Elmosódás lehet hosszú záridő miatt kevés fényben tehát ha így fotózol(auto módban) az új gépeddel is el lesz mosódva 1/30-ad os záridő alatt nem fogod megtartani úgy hogy ne mozduljon be iso-t nem állíthatod magasabbra mert zaj ill zajmosott képet kapsz ebben a kategóriában és nem kicsit... Max vakuzhatsz de figyeld a záridőt mert auto módban nem biztos,hogy figyelembe veszi a gép lehet hogy ugyan úgy hagyja a záridőt pl 1/30-on és akkor vakuval is be fog mozdulni .Előbb próbálj a tz-ddel gyakorolni mielőtt eladod (manual ba is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Nikon D700 váz, 66 ezer körüli expoval, gyönyörű szép állapotban
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest