- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Videó stream letöltése
- Microsoft Edge (a Windows Internet Explorer utódja)
- OpenWRT topic
- Linux Mint
- Windows 11
- Itt az AI-képes hallókészülék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
köszi srácok.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
üdv.
vannak családi videóim, azokat hova másoljam hogy működjön?
most vannak ugye a filmek meg a sorozatok. valamelyikbe tegyem be?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Zene lejátszás
Melyik rádió mi szerint válogat pontosan?
-Könyvtári rádió
-Deep Cut rádió
-Időutazó rádió
-Véletlen album > itt talán egy albumot játszik le véletlenszerűen?"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Dzs3ko
tag
edit/fix: free -h esetén esetén nem buffers hanem shared alá kerül
-
Dzs3ko
tag
válasz morfondőr #17837 üzenetére
A Plex transcode-oláshoz használt könyvtárhoz egy picivel nagyobb méretű memóriával rendelkező gép esetén egyértelművé válik a ramdisk ötlete, vagy esetleg linux ideiglenes ram fs. Linux rendszerek esetén azonban erre nincs szükség mert általában a Linux létrehoz magának egyet alapból, egy példa:
#df -h | grep tmpfs
tmpfs 4.8G 10.6M 4.8G 0% /dev/shmEgy sima parancs elég hogy ellenőrizd a transcode méretet:
cd /dev/shm
watch du -sh *
Elindítasz egy filmet és ellenőrzöd hogy mennyit "zabál"Ha valami oknál fogva szeretnéd, különállót is létrehozhatz, mount point könyvtár létrehozása:
# mkdir /transcode
Mount:# mount -t tmpfs -o size=4G tmpfs /transcode
Ellenőrzés:# df -hTP | grep transcode
tmpfs tmpfs 4.0G 0 4.0G 0% /transcode
Eltávolítás:# umount /transcode
A plex transcode mappa viselkedésére már nem emlékszem, de olyasmi rémlik hogy elkezdni legenerálni, és a film végéig ott maradnak a transcode fileok akkor is ha beletekersz, ergó nem vagyok benne biztos hogy segít, de lehet hogy érdemes tesztelni ha csökkentet a buffer időt.
Ennek eredményeként azért az 50 perces sorozat epizódból ami kb 1-2GB file nyilván több is elfér, de persze ebben nem fog egy 4K 50GB+ film 120 perc-re beférni.
Persze ha van ram bőven akkor azért több időtartamnyi buffert használhatunk, egyszerre mehet akár több stream is párhuzamosan, és sok diskidőt megspórol.Példa:
[/dev/shm/Transcode] # du -sh *
210M Detection
0 Downloads
2.6G Sessions
[/dev/shm/Transcode] #A sessions könyvtár nálam volt már 12Gb méretű is mikor több transcode session futott egyszerre, szóval némi elővigyázatosságot igényel.
Esetleg ha van fent valami pl zabbix, grafana akármi a buffert nézd.
Van amikor egyben van:$ free -h total used free shared buff/cache available Mem: 7,7G 3,8G 1,1G 611M 2,8G 3,0G Swap: 3,8G 0B 3,8G
Van amikor külön:
/usr # free
total used free shared buffers cached
Mem: 2053456 434572 1618884 0 77888 201820
/usr # cat /proc/meminfo
MemTotal: 2053456 kB
MemFree: 1618736 kB
Buffers: 77928 kB
Javasolt párhuzamosan több nagyobb filmet futtatni és monitorozni a memóriát, mert ha elfogy akkor könnyen lehet baj.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Aha, köszi akkor a myoverlays.yml les az.
Mert defaultal egymás alá teszi.schedule_overlays: non_existing
overlay_files:
- default: ratings
template_variables:
rating1: critic
rating1_image: imdb
vertical_position: top
operations:
mass_critic_rating_update: imdb[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
zseko
veterán
válasz Biga123 #17843 üzenetére
Én csak a leírást követtem.
Írtam egy plusz sort az overlay_files: alá:
overlay_files: ## <<< ADD THIS LINE
- default: resolution
- file: config/MyOverlays.ymlAztán csináltam a config mappába egy másik file-t a MyOverlays.yml névvel, és beleraktam ezt:
overlays:
rating_with_logo:
overlay:
name: text(audience_rating)
default: rating/IMDb.png
horizontal_offset: 0
horizontal_align: right
vertical_offset: 45
vertical_align: bottom
font: fonts/Inter-Medium.ttf
font_size: 63
font_color: "#FFFFFF"
back_color: "#00000099"
back_radius: 30
back_width: 300
back_height: 105
addon_position: left
addon_offset: 25
plex_all: true[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nem tudta levonni a plex pass -t mert nem volt a számlámon pénz. Próbálkozik még automatikusan vagy meg kell újítani? 7-én próbálkozott ( akkor jött az email) de csak ma ment pénz a számlámra.
-
blakey
titán
2023-tól újra támogatják, 2020 előtt volt DTS, aztán kihagyták, majd néhány modell esetében újra lett.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
morfondőr
őstag
válasz szpeti40 #17838 üzenetére
Nekem csak az volt a lényeg, hogy ne a HDD-ről menjen az olvasás/írás/olvasás egyszerre, meg még ami éppen fut a háttérben mindemellett. Mert eléggé meg tudta akasztani, hiába van RAID5-ben. Így a HDD-kről csak az eredeti fájlt olvassa be, átkonvertálja, kiírja az SSD-re, majd onnan vissza olvassa a lejátszáshoz.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz morfondőr #17835 üzenetére
Köszönöm, jó ötlet a 10 perces puffer, megcsinálom.
SSD-t használok a NAS-ban, úgyhogy ez nem gond. Még a Cache NVMe meghajtója is kötetté lett átalakítva egy szkripttel
@ugyes:
Jogos az észrevételed. Ugyanakkor az én tévém B7V, azon van DTS, és 2017-es model, utána egy darabig nem volt (itt olvastam valamelyik topikban, hogy panaszkodtak egyes sorozatokra a DTS hiánya miatt), majd megint van. Szóval nehéz elmenni az LG logikáján. Mindenesetre köszönöm a kiegészítést, mert ezek szerint rosszul tudtam.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
morfondőr
őstag
válasz kis.zsolt #17832 üzenetére
Érdemes figyelembe venni, hogy ha a hangot át kell alakítani, akkor sokszor a képet is transzkódolja. Én rákérdeztem a Plex-nél, ezt azért csinálja, hogy ne essen ki a szinkronból a kettő.
Nekem egy régebbi TV a másodlagos, azon érdekes módon DTS van, de a DD+-t már nem tudja, így sokszor megy az átalakítás. Én egy SSD-t tettem a NAS-ba, arra másolja az ideiglenes átalakított fájlokat, meg beállítottam egy jó hosszú, talán 10 perces puffert, így észrevehetetlen szinte, hogy átalakít.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kis.zsolt
aktív tag
Nézd át a Hisense kliens beállításait, és próbáld úgy összehozni, hogy hasonlítson a Samsungéhoz. Kép/hang beállítások, illetve a közvetlen lejátszás főként.
Érdekes módon nálunk hasonló probléma volt anno: minden tévénk LG a rokonságban. Mégis a testvéremnél van 2 egyforma típusú, de külön képátlós régi 3D-s tévé. Folyton átalakította hol a képet, hol a hangot a Plex. Aztán beállítottam úgy, ahogy az otthoni OLED tévém van, és azóta nagyon ritkán fordul elő probléma.
Ami még érdekesebb: sosem akadt a film a lejátszás során, de volt, hogy fél percig karikázott (pufferelt) előtte.Ja, és bár egyes beállítási pontok ugyanott vannak a tévé Plex menüjében, a tartalmuk készülékenként eltérő lehet (az új LG-kről hiányzik a DTS hang pl.)
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
Kowa
tag
Sziasztok
Valaki használ Hisense Tv n PLEX klienst?
távolról kapcsolódik mind a kettő Hisense Tv a szerverhez a legtöbb stream 720 és 1080p max 10-15mbit és az a jelenség hogy az esetek 95% ban a eredeti minőségről lejebb kell butitani a minőséget és van hogy még egy 480p SD tartalmat is lentebb kell "butítani" hogy ne puffereljen . Van egy régi Samsung Tv egy 10 éves azon is kipróbáltam és azon nem kell lentebb venni a minőséget.
Lehetséges hogy a Kliens progival van valami probléma a Hisense Tv n ?
köszi a válaszokat -
kis.zsolt
aktív tag
-
Biga123
addikt
válasz kareszkaresz #17825 üzenetére
Igen a plexhez kapcsolódó cucc, tudod moddolni a borítóképeket vele.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz tobias40 #17821 üzenetére
Ha ez benne van a compose.yaml-ben, és az ott van a kometa mappában, és végig csinálod amit írtam, akkor mennie kell. Kb 5 perc...
A config.yml-re példa: [link]Átírtam teszteléshez:
version: "3.8"
services:
kometa:
image: kometateam/kometa
container_name: kometa
volumes:
- /volume1/docker/kometa/config:/config:rw
environment:
# - PUID=1026
# - PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- KOMETA_CONFIG=/config/config.yml # Specify a custom config file to use.
- KOMETA_TIME=03:00 # Comma-separated list of times to update each day, HH:MM
- KOMETA_RUN=True # Set to True to run without the scheduler.
- KOMETA_TEST=True # Set to True to run in debug mode with only collections that have test true.
- KOMETA_NO_MISSING=False # Set to True to run without any of the missing movie/show functions.
restart: unless-stopped
[ Szerkesztve ]
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz tobias40 #17819 üzenetére
1. Létrehozod ezt a fájlkezelővel: /docker/kometa/config
2. Kimásolod, amit alább írtam, és elmented compose.yaml néven
3. A compose.yaml-t bemásolod a /docker/kometa/ helyre.
4. Elindítod a Container Managert
5. Projekt --> Létrehozás: Projekt neve kis betűkkel: kometa
6. Elérési út: betallózod a /docker/kometa/ útvonalt.
7. Megtalálja a compose fájlt, és jelzi, hogy tudná futtatni.
8. Engedd neki és várj
9. Ha a terminál ablakban a nulla megjelenik, akkor készen vagy.
10. A Container Managerben zöld pötty lesz a kometa előtt.
11. Állítsd be a kométát. Ne feledd, ezekkel a beállításokkal hajnali 3-kor fog dolgozni.
12. Érdemes figyelni a \\nas\docker\kometa\config\logs\ mappát.[ Szerkesztve ]
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz tobias40 #17817 üzenetére
Hátha ez segít, de előtte a saját volume-t írd be. PUID és PGID elhagyható.Ja és a dcker megoosztás aatt legyen egy kometa mappa, amiben van config mappa. Valahogy így: /docker/kometa/config
version: "3.8"
services:
kometa:
image: kometateam/kometa
container_name: kometa
volumes:
- /volume3/docker/kometa/config:/config:rw
environment:
- PUID=1026
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- KOMETA_CONFIG=/config/config.yml # Specify a custom config file to use.
- KOMETA_TIME=03:00 # Comma-separated list of times to update each day, HH:MM
- KOMETA_RUN=False #True # Set to True to run without the scheduler.
- KOMETA_TEST=False #True # Set to True to run in debug mode with only collections that have test true.
- KOMETA_NO_MISSING=False # Set to True to run without any of the missing movie/show functions.
restart: unless-stopped[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz tobias40 #17815 üzenetére
Hát, az a kérdés, proxmox-ot használsz-e mint én, én abba raktam fel lxc-be a dockert, onnantól lényegében csak a parancsokat kellett bemásolgatni a weboldalról, utána már csak a végével volt kisebb szívás, hogy egyszerre jelenjen meg a felbontás és az IMDb osztályzat.
HR24.hu
-
zseko
veterán
És össze is jött, köszi a segtségeket.
Igazából annak megértése volt nehéz hogy mi a bánatot akar előkövetelménynek, onnantól hogy megtaláltam a docker-t, már egszerűbb volt.
Bár azt még mindig nem értem minek kell a tmdb api, mikor az imdb-ről veszi a pontszámokat, de majd egyszer azt is megértem...HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz kis.zsolt #17809 üzenetére
Köszi, közben már megcsináltam. Én magyarul írtam be mire használnám, majd fordítóznak okézás után már pár másodpercen belül meg is jelent az API.
Plexhez kér IP-t is, az gondolom a pc-m címe jelen esetben, majd ha lesz külön a kispc-n akkor azt kell majd megadnom, feltételezem.
Mást nem használok hozzá, igazából a kometa-ra sincs szükségem, csak kíváncsi vagyok.
Köszi a plusz kiegészítést.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
-
kis.zsolt
aktív tag
Developer.
Pár kedves szóval (angolul) leírod, hogy pl.: I would like to use the Kometa plugin for my Plex Media Server. To do this, the API is required.
Én valós adatokat adtam meg, de pl. az utcának csak a nevét.
Ha jól emlékszem a beküldés után 3 perccel már volt is TMDB token, amit emailben is elküldtek.
A Plex token komplikáltabb.
A Plex médiaszerere bejelentkezel, rákattintasz egy tetszőleges filmre, ott a borítóképtől jobbra legszélen van 3 pont. Rákattintasz, és kiválasztod az "információ lekérése" sort. Megnyílik egy ablak, és a bal alján lesz egy XML megtekintése link. Na erre is ráklikkelve kapsz egy oldalt tele krixkraxokkal. Ha a böngészőnek a címsoránál a szöveg legvégére mész, akkor kapsz egy karakterhalmazt, itt van egy része:https://192-168-xxx-xxx.7baxxxxxxx.plex.direct:32400/library/metadata/15141?checkFiles=...&includeStations=1&X-Plex-Token=Wxxxxxxxxxxxxxxi
Ez tehát a Plex token, ami nekünk kell, és nem az, amit a Plex a menüjében felkínál.
A Tautullihoz (már ha van) az alkalmazásból lekérhető a token.
Találtam képes segítséget: [link]
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Biga123 #17806 üzenetére
Az a te dolgod, viszont, ha segíteni szeretnék valamilyen szinten, valamilyen kezdeményezést, akkor megadok minden adatot, amire szükség van, ennyire nem "fosok" a dolgoktól.
ui.: telefonszám nálam nincs megadva, legalábbis nem találom az adataim között.#17807 zseko
Megvan, hogy nálam mihez kellett, a Syno Video Station-nél volt szükség és azokat kell megadni, amiket írtam, minden jó. Mivel már nincs VS-em, így átírtam a Plex-re, tovább működik a kulcs.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zseko
veterán
válasz Biga123 #17806 üzenetére
Anélkül nem hajlandó továbbmenni, már az url nélkül nem volt hajlandó továbbmenni.
Mindenesetre most egy kicsit hanyagolom az egészet, most loptak meg 2x20e-es crunchyroll kártyás előfizetéssel mire le tudtam tiltani a harmadik előtt, inkább ezzel foglalkozok...HR24.hu
-
blakey
titán
Megadott az app nevét, pl. Plex, megadod az url-t, ami a helyi hálózatot érinti, azaz a PMS IP-címét, pl.
http://192.168.0.11:32400/
, a leírásnál meg beírod, hogy borítókhoz, adatokhoz, kb. ennyi.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Régóta van tmdb felhasználóm és van hozzá API, nem emlékszem, hogy kértem volna, de ha igen, akkor egyszerű volt. Az adataim alatt található. Nem tudom, hogy miért kéne kamu adatokat megadnod. A tmdb-n, tvdb-n néha szoktam fordítani, módosítani, hogy a tartalmak normálisan jelenjenek meg. Szerintem jó, ha van egy normális felhasználód az adott oldalon.
-
zseko
veterán
válasz Biga123 #17797 üzenetére
Szóval... tmdb api-t kérnék, azt hittem tök egyszerű erre választanom kell hogy developer vagy pro meg adjam meg az adataimat, lakcím, telszám, webhelyem címe (asztali alkalmazást kiválasztva, lol). Valós kell vagy mehet kamu adat is - webhelycímnek nem is tudnék mást - , max. az email marad valós?
#17799 markyskus valóban, csak várni kellett vagy negyedórát míg megjelentek, úgy néz ki előbb nem vártam eleget. Köszi!
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz stickermajom #17800 üzenetére
Én is türelmetlen voltam, és a 'foghegyről' - vagyis tőszóban, semmi magyarázat nélkül - odavetett egysornyi válaszokra is kissé... cinikusabban reagáltam amit aztán más zokon vett (nem az akinek válaszoltam).
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Egérpad topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Ukrajnai háború
- Íme az új Android Auto!
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB