Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandokan66
tag
válasz
Szten Márs #4611 üzenetére
Sajnos nem találtam kacsintgatós ikont
-
sandokan66
tag
válasz
Szten Márs #4607 üzenetére
Elhiszem, hogy ki tudja rajzolni, de akkor még ott van a zaj kérdése. Úgy vettem észre ,hogy a fórumozók ezt a kérdést túl misztifikálják.Lehet, hogy a többség sose csináltat papírképet kedvenc képeiből, csak a monitoron nézi 1:1-be 15cm-ről, és úgy már lehet zavaró.
Javaslom mindenkinek, fogjon egy A4-es papírlapot, tegye a monitor mellé és kb csak annyira nagyítsa ki a fevételt, sok zavaró zaj fog ''eltűnni''.Akinek még mindíg nem jó az nyúljon a zsebébe és vegyen tükröset. -
sandokan66
tag
Bármelyik. Lehetőleg olyan gyártótól vegyél amelyik már a filmes korszakban is gyártott gépet.Ne vegyél túl drágát, ha ráérzel a fényképezésre úgy is kicseréled egy éven belül, akkor már tudni fogod mire van szükséged! Ha nem, akkor meg mindegy, 9x13-as papírképet bármelyikről lehet készítetni.
-
sandokan66
tag
Nem igazán értem miért van szüksége valakinek arra,hogy a keresőkép stabilizált legyen. Fényképrögzítés közben, ha muszáj hosszabb záridőt használni, akkor jól jöhet, ha viszont komponálás közben is annyira mozog (remeg) a kezedben a gép, hogy az zavar, akkor ott más baj van!
-
sandokan66
tag
válasz
Wickeey #4405 üzenetére
Végig olvasva a hozzászólásaidat, akkor jársz a legjobban, ha lehető legdrágább gépet veszed amit kifut a pénzed. Mindegy melyiket, úgysem leszel megelégedve vele! Nagyon sok igazán fotózni vágyó személy örülne, ha ennek a pénznek a töredékét is elkölthetné a hobbijára.
-
sandokan66
tag
Kodak Easyshare Z612 / Z712
Ki tud rólluk valamit? Teszt ,esetleg saját tapasztalat? -
sandokan66
tag
Nem értem miért vagytok úgy oda a video felvételért? Nézzetek szét a kamerák piacán, Kb szűk 60e től indulnak. Nem értem mit vártok 40-60e fényképezőgéptől? A video szolgáltatás csak plusz funkció ,nem lényeges. Arra mindegyik jó amire kitalálták. Egyébbként ne a monitoron nézzétek, hanem a TV-n.
[Szerkesztve] -
sandokan66
tag
válasz
#35104512 #3375 üzenetére
Olyan gépet nem találsz, amelyiket ne fikázna valaki. Olvass sok tesztet ,véleményt ,ha értesz valami belőle vond le a következtetést. Vedd figyelembe mire van szükséged, nézz a pénztárcádba és vegyél eggyet. Amennyiben komolyabban akarsz fotózással foglalkozni, akkor bármelyiket kinövöd de a kövekező gépnél már lessz saját tapasztalatod. Másik esetben ,amikor csak hébe-hóba fotózgatsz (kiránduláson összejöveteleken stb) , akkor tök mindeggy melyiket veszitek, levlap nagyságú képnek tök midegy, a monitoron meg bármelyiket széthúzhatod annyira ,hogyzavaró hibát találj . Hidd el sok embert aki össze vissza fikázza a gépeket, nem is is annyira a fotózás érdekli mint inkább maga a technika.
-
sandokan66
tag
válasz
[CS]Blade2 #3364 üzenetére
Tegyél fel ilyen csíkos mintaképet, könnyebb lenne ötletet adni.
-
sandokan66
tag
Én is az S3 -as felé hajlok ,egyszerű ok miatt. Manuál fókusz esetén van egy kis távolság skála, igaz becsülni kell a távolságot, de aki elkezdte a szmena 8m -nél a fényképezést annak ez nem gond. Nekem most Ps A75-öm van az is így müködik. Gyengébb fénynél mikor az AF belessul Át állok saccolásra és nincs gond az éleségre.
A Pana fz50 meg azért tettszik,mert nem húzza be az obit, ha 110mm-nél kapcsolom ki akkor onnan folytatja, nagy előny, mivel ha így hasonlitod össze a bekapcsolási sebességet eleve előnyből indul, hacsak nem egyből nagylátószögre van szükséged. -
sandokan66
tag
Gép vásárlás előtt állok, két jelöltem is van: Canon PowerShot S3 IS, Fujifilm finepix s6500fd. Rengeteg írást ,fórumbejegyzést olvastam, képeket töltöttem le, megvizsgálni az eixf adatokat. Most már csak az hiányozna, hogy kipróbáljam őket, mert ugyebár az az igazán mérvadó, ha sajátkezűleg készítem a tesztképeket, de erre még várni kell. Addig is írhatnátok véleményeket pro-kontra .
-
sandokan66
tag
Csak úgy, ez előttem szólók is az aksival görcsöltek,csak hoszúra sikeredett. Egyébbként majdnem minden topikba lehetne írni az aksikról úgy látom sokmindenkinek fingja sincs miről beszél.(aksi-elem 1,2v 1,5v).
-
sandokan66
tag
Két éve vettem egy PS A75-öt, bemelegítésnek 4db Gp 2500mAh aksit vettem, akkor 4800-ért. Később akartan venni tartalékot, azóta se volt szükségem rá.Új korában a 256-os kártyát telelőttem vele (275db) legnagyobb felbontás fine tömörítés melett 50%-os vaku és lcd mellett! Azóta több mint 15 000 expó van benne de még mindíg bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest