Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz Tankblock #33299 üzenetére
Én is arra reagáltam, csak 900 helyett véletlenül 800-at írtam. A lényeg, hogy az általa írt bérsáv alját simán megadhatják, ez teljesen reális, akár megyeszékhelyen is. Az nem jelent semmit, hogy bemondanak egy 1.2M-et, mint a sáv teteje. Ez sok cég csinálja amolyan csaliként, aztán a sáv alját adják csak meg.
-
Tankblock
aktív tag
válasz Jhonny06 #33298 üzenetére
"2+ év tapasztalatot kérő munka esetén 900-1.200 ezer a bruttó."
erre reagáltam, Conti egy német autóipari multi megyeszékhelyen.
"általa írt bérsáv alját megkapja és kész." --> az általa írt bérsáv és a 2+ év nem egy dimenzió ennél a cégnél.
Realítást kérdezett... Priviben válaszolok ha van kérdés.Release the Beast....
-
WinDanesz
csendes tag
válasz nyunyu #33292 üzenetére
Értem, köszi.
Ezzel kapcsolatban van még néhány kérdés ami felmerült bennem...
1. Kft vagy EV - megszokták követelni a külföldi szoftver cégek a Kft-t, vagy EV-ként is volt már rá eset, hogy szóba álltak valakivel?
2. Céges számla mindkettőhöz kötelező gondolom. Szerinted/szerintetek előnyöket és hátrányokat összevetve, külföldi cégnek melyik vállalkozási forma kifizetődőbb? -
addikt
válasz nyunyu #33293 üzenetére
De, még durvább. Egyébként nincs nagy különbség a dialektusban, csak azért szélsőségesebb a stájer, mert a nagyvárosiak füle a multikultiság miatt lényegesen jobban rá van állva egy egységes, mindenki számára érthető köznyelvre, többet találkoznak hochdeutsch-csal és külföldiekkel is, míg a kisebb stájer településen sokkal inkább bennszülött körülmények uralkodnak, főleg az olyan idős emberek, akik egész életükben valamilyen stájer kistelepülésen éltek, na azok a legdurvábbak.
Én minimális némettel de jó angollal jöttem ki 4 éve, és még most is legfőképpen angolul dolgoznak velem együtt, mert az jobban megy. Ha nem megy nagyon jól a német, akkor mindegy hogy középszinten vagy alapszinten megy, nem az lesz használva.
[ Szerkesztve ]
-
Tankblock
aktív tag
válasz DanielLong #33277 üzenetére
2+ év tapasztalat Medior pozíció, első kézből mondom, hogy az általad említett bérsáv nem az a Veszprémi telephelyen. Így az információ helytelen. 5++ akartál írni az más tészta. A többi része igaz, havi 6 nap bennt lét szükséges. Cafetéria jó.
Release the Beast....
-
426os
őstag
válasz nyunyu #33293 üzenetére
De, az echte stájer az egy külön nyelv kb, van hozzá szótár is
De ez inkább még vidékebbre, kisebb falukra jellemző. Többnyire, ha akarnak, tudnak érthetőbben is beszélni, de vannak egyedi kifejezéseik, amikkel elsőre nem tudsz mit kezdeni, akármilyen perfekt is vagy németből. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy tudják ők magukról, hogy úgy beszélnek, ahogy és többnyira lazák ezzel kapcsolatban, simán kifigurázzák magukat is, mikor szóba kerül a téma.
Van egy AustrianKiwi (Facebook, Youtube) nevű újzélandi figura, aki nagyon jól (viccesen) tudja bemutatni az osztrák dialektusokat, ajánlom követésre[ Szerkesztve ]
.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz WinDanesz #33291 üzenetére
Alapító okiratba beleírja az ügyvéd, hogy bemutattad, könyvelő meg a házipénztár nyitóösszegeként kezeli.
Ebből fog a könyvelésben levonódni, ha KP számlára veszel valamit a cégnek. (pl. kifizetted az ügyvédnek a cégalapítás díját.)
Ha sok pénz gyűlik össze a céges számlámon, akkor időnként átutalom magamnak, és közleménybe meg beleírom, hogy házipénztárba, vagy ha éppen túl kevés van rajta, akkor saját számlámról visszateszem a cégesre házipénztárból címkével, ebből tudja a könyvelő, hogy pénz mozgott céges számla, meg a házipénztár nevű virtuális kassza között.
Céges bankszámlakivonatot minden hónapban kéri a könyvelő, azon látszanak az ilyen átutalások, meg a közleményeik is.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
carapace
csendes tag
válasz Pfiucska #33289 üzenetére
A fő probléma, hogy ők erre a nyammogásra hiszik azt, hogy ez a hochdeutsch. Egyszer még anno elmentem az osztrák kollegákkal sörözni, ott németül nyekeregtek erre-arra, mondtam nekik, legalább beszéljenek rendes németül, erre néztek nagy bociszemmel, hogy dehát ők úgy beszélnek. Frászkarikát.
-
tototos
őstag
válasz carapace #33287 üzenetére
Német multinál nyilván előjön a német vs angol probléma. Nálunk az idősebb német kollégákkal volt az a szitu, hogy nem igazán tudtak angolul és nem mertek/akartak angolul beszélni a hiányosságok miatt. Így nagyon jók voltak a meetingek amikor ültek csendben és nem mondták hogy ezt így vagy úgy kellene...
-
carapace
csendes tag
Abban a munkahelyi környezetben ahol a magunkfajta mozog, ott igenis szép hochdeutschot tudnak produkálni. A svájci tőzsdénél volt ez vicces, ott az egész csapatom svájci volt + én + a német főnök. Néha a meetingeken megfeledkeztek magukról a jóemberek és elkezdtek svájciul hadoválni, olyankor a német mindig csúnyán nézett, és akkor sűrű elnézéskérések közepette visszaváltottak.
Az idősebb kollegák egyébként ebben sokkal jobban, nagyon szigorúan tartják magukat a hochdeutschhoz, a fiatalok szoktak elkalandozni. -
-
426os
őstag
válasz nyunyu #33280 üzenetére
Sok pozi van mindenféle cégeknél (multik, startupok), ahol elég csak az angol, de azt gondolom, hogy ahogy növekszik a kivándorlási hullám, nagyobb lesz a verseny, ezért biztosan vannak helyek, ahol feljebb teszik kicsit a lécet a német nyelvtudással.
Érdemes lehet esetleg Grazban is körbenézni: a lakhatás olcsóbb, a bérek viszont nem biztos, hogy annyival le vannak maradva Bécshez képest..
-
Xero
nagyúr
válasz carapace #33281 üzenetére
Probaltam en kocsmazni Svajcban, azert volt baj...
Nyilvan ott erzik a problemat magunkban es egybol valtanak.
En csak broken nemetet tudok produkalni szoval egybol angolra valtottak, de asszony akinek anyanyelvi szinten megy a hochdeutsch es nemileg megerti es beszeli a zurichi regios svajci nemetet, na nala is sokszor elbol angolra valtottak. -
carapace
csendes tag
válasz nyunyu #33280 üzenetére
Hát a fene tudja, van egy csomó angolos állás Bécsben, ahova semmi német nem kell, amikor 10 éve kerestem ott állást, legalábbis elég könnyen találtam ilyet. Ellenben most amikor tavasszal keresgéltem, csomó fejvadász betalált onnan, de mindenhova kellett volna a német.
Na most ez nekem nem lenne alapvetően gond, mert Svájcban is voltak németes munkáim, de amíg ott tök tiszta, szép hochdeutschot beszélnek, a bécsi német valami förtelmes és totál érthetetlen, szóval nem erőltettem.
-
nyunyu
félisten
válasz HoTDoG #33276 üzenetére
Ahogy nézegettem, 900-1000€-nél indul az albérlet Bécsben.
Gondolkozom rajta, hogy augusztusban 1 hónapra kimegyek körülnézni a kinti IT piacon.Kérdés, hogy jól berozsdásodott alapfokú német elég lesz-e a középfokú angol mellé, vagy erre nagyon háklisak?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz WinDanesz #33261 üzenetére
Miért kéne beletolni a 3M-et a kft-be?
Elég cégalapításkor az ügyvédnek felmutatni, hogy van annyid KPben vagy a lakossági bankszámládon. (Enyém még ezeket se kérte.)
Könyvelőm se javasolta, hogy a céges számlára betegyem. (Ugye az 0.0000000%-ot kamatozik)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
kkjoz
újonc
válasz DanielLong #33277 üzenetére
Régi kollégáim dolgoztak / interjúztak veszprémi Continál; állítólag nagyon rossz hely, monoton feladatok, inkompetens vezetés. Részletesebben nem emlékszem, de nézz utána rendesen mielőtt megléped.
-
DanielLong
senior tag
Megkerestek a Contitól egész jó pozikkal, kicsit érdeklődtem az elérhető bérsávról és meglepődésemre 2+ év tapasztalatot kérő munka esetén 900-1.200 ezer a bruttó. Ehhez van még valamennyi bónusz meg cafi, azt nem érdeklődtem meg. Valamint elég fontos, hogy mindezt hibrid munkavégzésben, havi 4-5 nap office látogatással ajánlják. Innen van valaki náluk, van esetleg első kézből infó bárkinél beágyazott területen, főképp Veszprémből?
-
HoTDoG
tag
Ismerős Vodafone SSC-ben (ez másik entitás, mint amit a magyar állam felvásárolt) csapatvezető, már csak novemberig. Onnantól Albániában lesz az új székhely, itt pedig mindenkitől elköszönnek.
Nincs nagyon rálátásom az SSC-k világára mostanság, de ilyen infláció mellett nincs kizárva, hogy a kivándorlás általánosan is felerősödik. Emellett pedig megnő a bérigény is. A hasonló multik pedig köszönik szépen, mennek keletebbre vagy délebbre.Visszatérve az inflációra, egy éttermi vacsora vagy egy török gyros, annyi, mint Bécsben. Svájcban élő kolléga szerint pedig több termék már drágább egy itthoni Aldiban, mint egy kinti hasonló kaliberű üzletben. Lényegében már ott tartunk, hogy a lakhatást leszámítva Bécs már nem drágább.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Oppenheimer #33274 üzenetére
Szerintem már az ONYA-t is lehet erre hasznalni, az bongeszobol megy.
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
veterán
válasz Oppenheimer #33268 üzenetére
ÁNYK nekem simán megy macen desktopról indítva.
Ha valami nem egyértelmű, nyugodtan vedd fel a kapcsolatot az ellenőrrel. Segítőkészek.
-
félisten
válasz Oppenheimer #33268 üzenetére
while (!sleep) sheep++;
-
n00n
őstag
válasz WinDanesz #33257 üzenetére
Szia!
Ha nem úgy számoltad ki a fizut,, hogy 8 órával és 22 nappal számoltad fixen, akkor egy elég senior embernek már mi is megfizetjük ezt a bérsávot, itthon, bejelentve. Ha angol C1-es szinten megy, van 5 év AWS tapasztalat és kened-vágod a DevOps-ot, akkor dobhatsz egy CV-t nekem is, ha érdekel.
-
Oppenheimer
nagyúr
Adoellenorzesnel hogyan kell beadni a doksikat?
Az abevjava appot kene mukodesre birni? Egyelore a ceges macen nem sikerult, majd kesobb megprobalom magan windowson.
Nincs egyszerubb modja?
NAV csak ennyit irt:Az ellenőrzési eljárás során a szükséges nyilatkozatokat, eljárási cselekményeket és egyéb kötelezettségeket elektronikus úton az ELLUGY Adatlap elektronikus ügyintézéshez ellenőrzési eljárás során megnevezésű nyomtatványon teljesítheti.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
törölt tag
válasz WinDanesz #33257 üzenetére
Szerintem nem ez az ajanlat kiemelkedoen magas, hanem a mostani helyen kapsz borzasztoan keveset, ha ez 70-80% fizu bump lenne ugyanezert a munkaert. Plusz jovo evtol ugrik a kettos adoztatast elkerulo egyezmeny, ugyhogy konnyen megszivhatod egy full amerikai ceggel.
-
-Skylake-
addikt
válasz Misogi #33262 üzenetére
ezt kezeld ugy mint a youtube videokat amin valaki 2,2 meter magasra ugrik helybol. van ilyen ember, csak a masik 8 milliardrol aki 80 centi magasra ugrik, arrol nincs a youtubeon video.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Madwe
nagyúr
válasz WinDanesz #33259 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy contractorként nem jár szabi, betegszabi órabérhez (hacsak nem úgy szól a megállapodás h azt is fizetik) ezért ökölszabályként 18 nappal szokás havonta számolni.
Az ugye 144 óra, az bruttó 7920 usd, azaz 2.6M. Ennek 70% az durván 1.850M
Ez azért annyira ma már nem elérhetetlen (kb az, de már alig) ellenben amit még érdemes megfontolni:
- contractorokat sokkal hamarabb leépítik, ez manapság egyre jobban szempont lehet
- ha kell hitel, akkor alkalmazottként sokkal inkább hitelképes leszel
- a kezdeti költségek (cégalapítás, saját gép, kft esetén 3M is be kell valamikor tenni h értelmesen vehess ki stb) plusz futó költségek (könyvelő s egyebek) is érdemes még belevenni
- tudom nem szokás komolyan venni, de azért alkalmazottként egyéb juttatások is jellemzőek aminek itt búcsút mondhatsz s azért forintosíthatóak (magáneü, caffi, bónusz, prémium, team budget, home office setup pénz stb)
Szóval ezeket szummásítsd, s ez alapján próbáld eldönteni, h ér e neked annyit. -
WinDanesz
csendes tag
válasz dellfanboy #33258 üzenetére
Full remote a meló, és Mo-n alkalmazottként esélytelen ennyi keresni, azért lennék hajlandó rá, a plusz adminisztráció mellett. Azért voltam eddig csak alk., meg csak olyan lehetőségekkel találkoztam.
-
dellfanboy
őstag
-
WinDanesz
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy ajánlatot B2B contractorként mint AWS devops engineer egy amerikai céghez, a munkaidő szokásos 160 óra / hó, $55 az órabér. Eddig mindig alkalmazottként dolgoztam, céget sosem csináltam, sajnos ismerős sincs aki ebben nyomul. EV vagy Kft-vel szoktak az emberek manapság "kidolgozni"? Illetve mit gondoltok, érdemes lenne meglépni az ajánlatot a rizikókat meg ilyesmit mérlegelve. Ha kb 70%-ra számolom a nettó/bruttó arányt, akkor is ilyen 70-80%-os emelés lenne a mostani, alkalmazotti fizuhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Ezzel a céggel találkozott már valaki?
https://nofluffjobs.com/hu/job/platforms-engineer-chorus-one-remote-2
Elég régóta hirdetik és alkalmazotti br 4.6 M-et nem nagyon látni máshol a piacon. Mi Cloud Architectek-nek (min 2 cloud) tudunk 3 körül adni maximum. -
veterán
Most hívott a kapcsolattartóm. Contractor rendszerszervező magyar bankokban (ők 3-mal vannak kapcsolatban) 13-14 ezres órabéren működik, és ez már a teteje.
-
holex91
csendes tag
Sziasztok!
Continentalnál data science, machine learning jellegű allásokkal kapcsolatban van valakinek fizetéssel kapcsolatos információja? Bármilyen tapasztalati szinten.
Köszönöm. -
Qtya123
őstag
válasz Misogi #33244 üzenetére
Semmi megkötés nincs munkaidő tekintetében. Ha Te 168 órát dolgozol a fő munkahelyeden, semmi nem akadályozza, hogy afelett dolgozz másodállásban.
Ahogy írják előttem is, a munkahelyeden viszont le lehet szabályozva a dolog, de írtad, hogy ez sem áll fenn.
Nekem pl a másodállásomat be kellett jelentenem és engedélyeztetni. Én pl egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzem a másodállásomat. Pontosabban már nem is nevezném másodállásnak, mert a főállásomból nemrég kiléptem.[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
válasz azbest #33246 üzenetére
"Ahoz alkalmazott, ott előfordulhat, hogy szerődésben kikötik, hogy tájékoztatási kötelesség van-e, összeférhetetlenség van-e, vagy egyáltalán a cég engedi-e, hogy máshol is dolgozzon."
Nincs szó semmi ilyenről, esetleg a versenytilalmi okozhatna problémát de ez teljesen más terület, más technológiák, más célközönség, szóval az 100% kizárva.
Köszi amúgy a segítséget!
-
bandus
veterán
torvenyileg szabad, mas kerdes, hogy sok munkaltato kikoti a munkaszerzodesedben, hogy nem csinalhatsz ilyet. tilos mas munkavegzesre iranyulo tevekenyseg vegzese. szoval nezd meg a sajat szerzodeses, hogy tiltja-e, es ha igen neked kell merlegelned, hogy ezt valojaban mennyire veszi komolyan a munkaltatod.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
azbest
félisten
Különböző helyen, simán. Fix mellékállásban is lehet, ha előre tervezhető a munka ideje és fixen ottlétet követel meg. Ahoz alkalmazott, ott előfordulhat, hogy szerődésben kikötik, hogy tájékoztatási kötelesség van-e, összeférhetetlenség van-e, vagy egyáltalán a cég engedi-e, hogy máshol is dolgozzon.
Ha alkalmanként, feladat jelleggel vannak megbízások, akkor meg a mellékállású átalányadózó egyéni vállalkozó is jó lehet. Attól függően, hogy éves szinten mekkora összeget keres vele.
Technikailag és jogilag annak sincs semmi akadálya, hogy akár 8 + 4 + egyéni vállalkozó legyen valaki, csak bírja energiával és idegekkel. Viszont hiába alkalmazott valaki 12 órában, akkor is csak úgy számít be nyugdíjba és egyéb helyekre, mintha egy helyen dolgozna. Ha jól sejtem a táppénz is ugyanúgy van maximalizálva bárhány helyen bármennyit is keres és adózik.
[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
Meglévő teljes állás mellett, munkaidőn túl, dolgozhat az ember heti 10-20 órában?
Az lenne a kérdésem célja valójában hogy kiderítsem hogy "szabad"-e tulajdonképpen másodállást vállalni. Ha valaki kap egy felkérést hogy dolgozhatna heti pár órában, amit kifizetnének, mit kell tennie az illetőnek?
Csak annyit kell kitalálni hogy hogyan oldható meg az adózás és ha ez megvan, mehet is a dolog? Köszi.
(bocsi ha buta kérdés.)
-
tototos
őstag
Köszönöm a tippet az álláskeresési járadékra. Szimplán online el tudtam intézni az egészet, júliusban érkezik is a pénz.
Ami fontos, hogy csak a munkanélküli első napján adjátok le az igényt, én előző nap éjjel 11-kor adtam le és visszautasították, azzal a címszóval, hogy még nem voltam munkanélküli -
-
őstag
-
-
Nehaiu
csendes tag
válasz horcsog8472 #33236 üzenetére
Koszi. Ismerem nagyjabol a viszonyokat, evekkel ezelott dolgoztam ott en is. Ez a sav azert eleg gyenge sajnos, gyorsan ki is vertem a fejembol az esetleges visszateres gondolatat.
-
horcsog8472
újonc
válasz Nehaiu #33235 üzenetére
Lead dev 1.4 - 1.8m körül van. Solution architectből van több szint. Az SA1 gyakorlatilag a lead dev szintjén van kezelve. Senior dev után lehet legkorábban SA irányba váltani vagy maradni dev tracken és lead dev irányba lépni. Tehát az SA1 is kb hasonló kategória fizuban, csak a feladatkör más. Utána szintlépésenként 20-30% emeléssel érdemes kalkulálni és nem csak SA, hanem dev tracken is lehet még a lead fölé menni több lépcsőben is, de nehezen adják meg ezeket a pozikat. Szerintem nem is érdemes azzal számolni, hogy kívülről egyből SA2-be vagy dev megfelelőjébe kerülsz, de próba szerencse.
Ha hajlandó vagy marha sokat dolgozni, akkor amúgy korrekt bónuszokat lehet összeszedni.
[ Szerkesztve ]
-
Nehaiu
csendes tag
EPAM-nal manapsag milyen savban mozog egy Lead Developer/Solution Architect (utobbibol azert az alacsonyabb szintuekre gondolok) fizetes? Akar privatban is johet ha valakinek van infoja.
-
-
veterán
Vajon eljön az az idő, amikor a személyes tényezőt minimalizálni lehet majd egy recruitment folyamatból? Egy ismerősöm most felvételizett (gyógyszerkutatás), és elég rossz élményekkel gazdagodott. Az AI ezt is forradalmasítja majd?
-
carapace
csendes tag
Ja valahol olyan 500-800 között lehet, elég nehéz megmondani, ez a szakma elég képlékeny. Pl ha azt mondod, hogy a gazdasági rész dominál, ott nagyon nem mindegy, hogy structured product pricing vagy raktárlogisztika...
-
sb95
csendes tag
Szerintetek mennyi most egy reális bérigény egy teljesen kezdő személynek rendszerszervező, vagy gazdasági elemző (sql-el megfűszerezve) munkakörben?
Nem: Nő
Kor: 23
Végzetség: Közgazdász BSc + IT-s MSc folyamatban (Data-s vonal)
Nyelvtudás: Angol felsőfok
Netto fizetés: ?
Hely: Budapest[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Nem a work-life balance volt ott a probléma, hanem az, hogy a fejlesztőket gyakorlatilag minden előszűrés nélkül, teljesen random módon kukázták össze különféle vendor cégektől, el lehet képzelni a minőséget ezek után. Az emberek zöme konrkétan használhatatlan volt.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Drizzt #33219 üzenetére
Én most váltottam, igaz nem a pénz miatt. Kb 12%-al keresek majd többet az új cégnél, tehát nem ez volt a fő motiváció. Felmondás előtt/után elég sokat gondolkoztam azon, hogy jó döntést hoztam-e meg lejátszottam fejben pár karrier utat itt is ott is. Akkor merült fel bennem, hogy igazából számomra nagyjából még egy szint ugrás van a régi cégnél karrierben és ott megállt az élet. Tehát ~35 évesen elértem a maxot és utána már nincs feljebb csak a középvezetői szint. De még ha azt is elérem onnan már tényleg nincs nagyon hova tova, beállok én is a csatasorba aztán elvegetálok éveket egy nagyjából jó fizetésért(1,5-1,9 lehet most a sáv) hozzá a céges autó magán használattal.
A bérsáv elég fixen le van rögzítve, pl az idei fizetés emelésnél jó páran elértük a maxot és egy egyszeri kifizetéssel lett meg 13%os béremelés. Ez ugye most a következő emelésnél lesz szívás, hiszen az alapbér az kisebb és ha erre emelnek majd akkor kb ugyanazt a fizetést kapják az emberek amit eddig csak most majd az alapbérük alapján. -
JayZ
tag
A "mennyire csapatfüggő egy multi" ékes példája ezek szerint, több embert is olvastam hogy élete legjobb work-life balance-szal járó helye volt az MS.
-
Drizzt
nagyúr
válasz tototos #33217 üzenetére
Ha az ember tényleg jó és csak a pénzért menne el máshova, akkor azért általában bérsávok ide, vagy oda, szoktak találni egyedi megoldást(részvények, bónuszok, csak formálisan magasabb, esetleg teljesen másik ágon levő beosztás). Ha nem kezdenek legalább keresni megoldást, akkor nem érzik azt, hogy megérdemelnéd a pénzt. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy jó, vagy nem érdemelnél pénzt. Néha egyszerűen az van, hogy nekik adott szint felett az extra teljesítményed nem tűnik extra haszonra konvertálhatónak. Lehet lesz más olyan cég, akinek meg szüksége van az extrára és hajlandó is megfizeni. Lehet nem lesz. A másik ami persze alapvető kérdés, hogy tulajdonképpen mit akarsz? Ha az a lényeg, hogy növeld a fizetésed, akkor érdemesebb máshol munkát keresni. Nyilván ha van megfelelő lehetőség a piacon. De csak a pénzért elmenni vezetői irányba az nem egy nyerő megoldás. Se neked, se a cégnek. Ha nem csak a pénzért, az teljesen más szituáció.
Egyébként a bérsávot egészen konkrétan tól-ig formában megadták neked? És nem tudsz senkit, aki a cégnél felfelé, vagy lefelé kilógott belőle?I am having fun staying poor.
-
Qtya123
őstag
válasz carapace #33215 üzenetére
Haver Morgan alkalmazott kb 7 éve. Már nem egy embert tanított be és interjúztatott, ezen kívül van, hogy nem is ügyeletes, de őt hívják, ha valami gáz van, mert ő meg tudja oldani, mikor az ügyeletes elakad. Egyrészt még mindig nem VP, másrészt melózik elég sokat. Múltkor agyilag ki is égett kicsit, aztán most meg a sok üléstől prosztatagyulladása lett. Mondtam neki, hogy vegyen állítható asztalt, a tököm ülne egész nap, főleg, hogy HO és úgy még annyit sem mozog. Én többet mozgok egy nap a kamionban bakker. Ki be szállás a rámpáknál, átakasztás, papírokért menni, stb...
Aztán a br. fizuja 1 millió volt, tán most tavasszal emelték 1.1-1.15-re. Nem értek a területhez, de valóban nem az álomfizu kategóriának tűnik. Főleg a munkamennyiség miatt sem. Azt nem tudom mennyire nehéz, egyszer mondtam neki, hogy mutassa meg a munka egy részét, elkezdte irkálni a fene tudja milyen utasításokat, meg mondta, hogy ilyen szerver, olyan szerver felé az utasítások, stb... Aztán jeleztem is, hogy inkább engedjük el, nekem ez a 14 évvel ezelőtti Pollackos mérnök informatikus diplomámmal teljesen kínai. Jó mondjuk úgy persze, hogy az, hogy egy percet nem dolgoztam benne.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Nekem német autóipari multi után fura hogy nem egységes a bérezés a cégen belül. Nálunk megvoltak különböző bérsávok és az összes dolgozót abba rakták bele. Tehát egy HR kereshetett ugyanannyit vagy még többet is mint egy mérnök attól függően melyik sávba került.
Ha már bérsávok akkor lenne egy kérdésem. Ti mit csinálnátok ha 10 év alatt eléritek a legutolsó bérsávot és onnan nincs tovább egy cégnél vagy csak nagyon szűk rétegnek a középvezetői pozíciók? -
Xero
nagyúr
-
carapace
csendes tag
-
JayZ
tag
válasz carapace #33213 üzenetére
Én is pénzügyi multinál dolgozok, fizetésben az is kaka. Van olyan pénzügyi multi ami kb piaci átlag körül fizet, nem kell beleszakadni a munkába és vannak legalább törekvések/projektek haladni a korral fejlesztésben, folyamatokban? Nálunk ebből a három feltételből az első kettő áll instabil lábakon persze-persze, csapatfüggő a második és harmadik pont.
Régóta követem a topikot, jó munkahelyről ritkán olvasok
-
carapace
csendes tag
A kiválasztási folyamatuk valami botrányos. Két éve interjúztam hozzájuk PM pozira, az interjút egy managing director tartotta, tehát egész magas szinten ment a dolog. Rohadt jó kis beszélgetés volt amúgy, a pofa meg is ígérte, hogy 1-2 napon belül visszajelez, mert ez egy marha urgent pozíció. Na amikor két hét után se volt feedback elkezdtem hivogatni az álláshoz rendelt recruitert, persze nem vette fel, és emailre se válaszolt. Felhívtam az egyik kollegáját, akivel korábban beszéltünk, az csak nyöszörgött össze vissza, hogy hát lassú a process, de ne aggódjak lesz visszajelzés. Na visszajelzést azóta se kaptam, ellenben fél év múlva jött egy levél, hogy az állást törölték.
A másik amit érdemes megjegyezni, hogy ez egy olyan quant pm pozi volt, amihez kellett minden szar, x év pm gyakorlat, python, uml, safe tapasztalat meg elég komoly trading domain tudás. Ez az interjún is kijött ott is volt minden tücsök bogár a python kód elemezgetésétől kezdve a derivatívákig. Na ezt sikerült belőniük AVP szintre, amikor bemondtam nekik, hogy másfél milliót kérek majdnem infarktust kapott a pasas, mondta, hogy AVPnek ennyit nem tudnak fizetni, de megpróbálja felupgradelni a pozit VP-re és akkor ott cégautó pénzzel már meglenne. Úgy tűnik, hogy nem járt sikerrel, legalábbis a pozi törlése ezt mutatja. Viszont a konklúzió hogy pénzügyileg szar.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Friss infó. Sziti bank -shiti bank conFusion center
Vulnerability Management Analyst (igen a sima), 1,8 brutto a teteje. (Adecco-n keresztül keresnek embert)*flies away
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
MrSealRD
veterán
#33192 bandus: Ahogy írtam is EURO 1-6-ra céloztam...illetve a viszonylag szűkre szabott határidők által okozott nyomásra... Jó ez így...nem ez a gond. De ez a nyomás megvan a repülés és a hajózás oldalán is?! Én nem találtam ennek nyomát, de ha tudsz mutatni ilyen akkor szívesen veszem...
#33194 Tapsi: Alapvetően neked is az előző... ezeket én is látom...dolgoznak új takarékos hajtóműveken..stb. És bár a kevesebb kerozin égetés kevesebb káros anyag...de ezek elsődleges motivációja a költség csökkentés, és nem a környezetvédelem. Tehát azokat a vetületeket nem is erőltetik ami azonos fogyasztás mellett csökkenti a szennyezés mértékét.
Sulis témára meg csak annyit, hogy fogalmatok sincs róla pontosan ki honnan érkezik oda. Csak annyit tapasztaltok, hogy sok az autó... lehet hogy van aki 1km-ről gurul oda.. Az nyilván tök hülye... De én akikkel eddig beszéltem azért mennek autóval sulijáratra, mert általában A - B - C - D helyszínek érintésével mennek. A több állomásos történetnél nagyon sokszor vérzik a BKV-s ötlet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
Amúgy létezik autós topik
-
nyunyu
félisten
válasz tototos #33187 üzenetére
3 éve, amikor bevezették a totális lockdownt, meg nem ülhetsz be az étterembe ebédelni, hanem csak takeaway van témát, akkor a Gellérthegy utca 6-ban lakó egyik újgazdag köcsög minden nap dél körül kiállt a Brabus által piszkált G-jével * a mélygarázsból, hogy elmenjen a Krisztina tér túlsó sarkán lévő Dérynébe az ebédjéért, aztán 10 perc múlva vissza.
Szerintem hamarabb le tudta volna gyalogolni azt a 150-200m-t a kajáért, mint hogy kiállt volna a mélygarázsukból, és elinduljon, de legalább 3-4 szomszéd háztömb hallgathatta a turbós V8-at oda-vissza.
*: Azóta kb. az ötödik autónál tart: Maserati Quadroporte, Ferrari Italia, Range Rover, most meg egy új AMG G.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Qtya123
őstag
válasz Worm40000 #33193 üzenetére
Így vagyok ezzel én is. Ha nem belváros (és nem a reggeli-délutáni csúcs), akkor nincs gond az autóval.
Azon nagy ritka alkalmak, amikor a belvárosba megyek, akkor is autóval teszem, de így ki lehet bírni. De napi szinten a belvárosban parkolót vadászni, illetve benyomorgatni a szűk helyre, a rohadt magas padkára ráállva, na azt nem tenném. Gondolom az állandóan a belvárosi szűk utcákon, a járdán félig fenn álló autók között ritka, ami ne lenne legalább egy kicsit meghúzva.
Iskola dologhoz: egyik munkatársam 500 méterre lakik az iskolától és a gyereket autóval viszik. Azt mondja azért, mert emelkedős az út és szegénynek ne legyen ez nehézség...
Az autónak biztosan kifejezetten jót tesz az 500 méteres táv...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Ha eleged van a vacakolásból: új 2,5 Gb PCIe és USB hálózati adapterek
- Xbox Series / One Kontroller Beszámítással
- Új 3,4GHz Intel N100 barebone
- Új 8GB 1600MHz 1,35V DDR3L és 1,5V DDR3 laptop RAM-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest