Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkanyolo2
őstag
[OFF]
Sziasztok!Sok itt a banki projektben dologzó IT-s ezért dobom fel a kérdést.
MBH bankba beolvadt a Takarékbank, abba meg sok kisebb takarékszövetkezet még korábban. Van rá esély, hogy mondjuk 2003-as adatokat, bankszámlakivonatokat le tudjunk kérni az MBH-tól? Korrektül migrálják ezeket? Esetleg valami RAW export kérhető?
[/OFF]٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
carapace
csendes tag
válasz VirsLee #34794 üzenetére
3m környékén az van, hogy aki itt tart, annak pénzügyileg gyakorlatilag három opciója van
1. Megpróbál menedzsment irányba menni
2. Megpróbál valami 500+ eur napidíjas remote projektet behúzni contractban. (bár ez általában szakmai visszalépés lesz)
3. Külföld (bár 80k eur fölé menni Ny-Europában se mindig triviális)Klasszik alkalmazottként kifújt a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Vision #34795 üzenetére
A szakma annyira szuk, hogy utobbi idoben tobb helyrol hallottam tobbedik koros leepiteseket, fokepp videki szekhelyu cegeknel, KKV-knal, amik eddig szent tehennek szamito iparban tevekenykedtek (pl e-commerce, EV, industrial safety autoiparban stb), nem Mancikat kuldik el hanem fejlesztoket mert nem jon projekt
Pesten meg a reakcioido lassult, cegek is huzzak a kivalasztast mint a retest, gondolom naponta valtozhat a rendelkezesre allo opex…. -
veterán
válasz VirsLee #34794 üzenetére
Azért a Nofluffra sem kerül fel minden, sőt, egészen kevés dolog. Linkedin már egy fokkal jobb. És sok pozi sehova sem kerül fel, hanem rácsörögnek valami haverra, hogy nem tud-e valakit. Időnként tud. Ez amúgy nem protekció, simán csak a kapcsolati háló mozgósítása. Ráadásul bizonyos területeken a szakma is szűk, előbb-utóbb belefutsz ismerősökbe.
-
VirsLee
őstag
Szerintem valamennyire tisztában is van vele. Nézz fel a nofluffra, nagyon ritkán megy bármi 3m fölé alkalmazottként. Inkább xero nincs vele tisztában, hogy most milyen fizuk vannak a piacon. Nyilván azért ül ugyanott 5 éve mert kifogott egy piaci átlag feletti fizut, és ahogy az elmúlt 5 évben nem jött jobb ajánlat, úgy ez alkalommal se.
Nincs ezzel gond. Csak néha itt az emberek elfelejtik, hogy sokszor a szerencse/ismeretség nagyobb szerepet játszik abban hogy jól fizető melót kapnak, mint a tényleges képességek/teljesítmény. Nekem se érkezett jobb ajánlat mostanában, mint ami van. Nofluff-on sincs a területemen jobban fizető meló. Ekkora király lennék? NEM! Szerencsésen váltottam, ennyi. Ha akkora király lennék, akkor bármikor tudnék ilyen összegért vagy magasabbért váltani. De nem tudok. Nem szégyen ez, csak itt sokan úgy adják elő magukat, hogy a nagy fizu = egyedülálló képesség és teljesítmény
-
veterán
válasz BlueAthlon #34791 üzenetére
Ahol most kezdtem épp, az ugyan BA-ként fut, de bőven elmenne egy solution architect pozinak is, ugyanis lefedi azt kompetenciában. Nem mondom, hogy ez általános, de ilyen is van.
MBH dolgot furcsállom, talán 2 hónapja interjúztam hozzájuk SA-ra. Elég sok ilyen pozit látok linkedinen, érdemes rápróbálni.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz Vision #34783 üzenetére
Business Analyst pozikra nem lövök, a Solution Architekt-i vonal sokkal jobban mozgat a sok implementációs konzulensi meló után.
MBH-nál januárig éppen hiring freeze van a belsősökre, ajánlatot sem adnak ki addig. Amúgy megerősítem, ott a teteje éppen
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
gyépés
aktív tag
válasz tototos #34788 üzenetére
Szerintem igaza van Xero-nak. A legutolsó kis indiai zaklató is tudni szokta, mi a stájsz, de legalábbis nagyjából. Idehaza viszont szoktak nagy rácsodálkozások lenni. Szerintem ez csak szimplán felkészületlenség. Csak pár karrier szájtra ha ránéz, vagy megnézi az elmúlt pár hays vagy bluebird jelentést, simán képbe kerülne, ha pályakezdő is. Mennyi lenne ez? 2 óra munka kb. pozíció tipusonként?
[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Drizzt
nagyúr
Egy random cég HR-esének honnan kéne tudnia, hogy a te adott poziciódban a te cégednél mi a tipikus fizetés? De még ha a tipikus fizetést ismeri is, akkor azt, hogy a tied ahhoz képest hol helyezkedik el, honnan kéne tudnia? Azt megértem, hogy ez frusztráló, de sajnos teljesen irreális elvárás, hogy tudja. Nincs honnan.
I am having fun staying poor.
-
tototos
őstag
Hát szerintem a HR-s azt sem tudja mi a különbség architect meg architect között. Ő max a saját területére lát rá, és ott nem szokott olyan nagy különbség lenni(autóiparban pl 30%-al ad többet bizonyos pozíciókban az egyik cég mint a másik).
Egyetemi alapítvány alá tartozó cégnél vajon milyen fizetések lehetnek? Vajon le tudják követni a piaci fizukat?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz BlueAthlon #34781 üzenetére
Alkalmazottiban a 2-t nehéz megugrani BA-ként, beszámlázva viszont sima. Most 135k/nap a legfrissebb ajánlat egy brókercégnél.
Ha az SA solution architect akar lenni, akkor az MBH-nál belsősként 2,2 a teteje. -
Xero
nagyúr
válasz BlueAthlon #34781 üzenetére
Engem ma hivott egy HR-es, mivel a megkeresesre annyit irtam, hogy kerem a savot. Nyilvan telefonban sem mondott savot, igy tolem kerdezte, en pedig mondtam, hogy valahol 3 folott gondolkozom el a valtason.
Gyarto ceg, architect pozi. Szerencsetlen kopni-nyelni nem tudott, majd benyogte, hogy 2 a teteje, majd visszakerdezett, hogy itthon vagyok es itthonra dolgozom? Mondom igen. Erre annyit tudott reagalni, hogy ilyenek vannak?Piszok nagy kulonbsegek vannak, es megdobbento, hogy a HR-esek arra nem veszik a faradtsagot, hogy megnezzek a delikvens hol van es ott kb mit kaphat.
-
BlueAthlon
senior tag
Nemrég a CapGemini-vel kerülgettük egymást egy kicsit (spec banki SA, szokványos body-shop konstrukció ) ott legalább a HR-es korrekt volt, kerek perec megmondta hogy már 2M sem ok, mert nekik is kellene a margin..
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
HoTDoG
tag
válasz eggolajba #34658 üzenetére
Ismerős itthon volt BIG4-nál, mint ügyvéd/jogász és elkezdett rááállni az adatbiztonság témára, majd átment a lila színű fapados légitársasághoz adatbiztonsági szakinak (data privacy/protection officer), onnan kb egy év után beadta a jelentkezését Svájcba egy neves hajótársasághoz. Felvették, azóta is ott van családdal. Mindezt Budapestről. Szóval innen is lehet.
-
HoTDoG
tag
válasz csakegymunka #34774 üzenetére
Nem érinti. Akkor lenne érdekes, ha lenne ott leányvállalat, telephely, onnan jönne osztalék, kamat.
-
Reggie0
félisten
Szlovakiara nem gondoltal? Bp-rol napi 2x50km inga teljesen hiheto, vagy papiron is ki lehet koltozni.
-
törölt tag
válasz dellfanboy #34775 üzenetére
-
dellfanboy
őstag
erinti
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
csakegymunka
csendes tag
Mellékállású AAM egyéni vállalkozóként amerikai cégeknek számlázok, érinti ezt valamilyen módon 2024-től az usa-magyar egyezség megszűnése?
-
addikt
-
MODERÁTOR
válasz Night940607 #34770 üzenetére
Melyik cég ha szabad kérdzni / privátban?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
adrian14
tag
válasz Night940607 #34770 üzenetére
Grat, szép fizu. Látom előtte szegedi multinál dolgoztál. Hasonló skilljeim vannak. Még a végén kiderül, hogy csapattársak voltunk
-
Night940607
csendes tag
válasz Night940607 #28547 üzenetére
Sziasztok!
Update a legutóbbi posztom óta. Sikerült egy új helyet találni, ahol jól is érzem magam.
Nem: férfi
Kor: 29
Munkakör: Backend Engineer / Java, Spring Boot
Végzetség: Gazdaságinformatikus BSc
Nyelvtudás: Angol B2
Bruttó fizetés: 1 700 000 HUF
Egyéb: Évi nettó 500 000 HUF kafeteria szép card
Hely: Budapest / Home office / Kisebb Külföldi cég ~300
Tapasztalat: 1 év 8 hónap tesztelői. Git, Cucumber, Capybara, Selenium, Jenkins, Rspec 6 év 9 hónap fejlesztői. Git, perforce, Ruby, Ruby on Rails, JavaScript, TypeScript, React, Java, Spring Boot -
Domonkos
Ármester
válasz eggolajba #34768 üzenetére
Az eppen aktiv hirdetesek alapjan megitelni a piacot nem biztos hogy celravezeto, mert azok ugye pont azokrol a pozikrol szolnak, amik betoltetlenek.
Szoval ott igazabol csak azokat a konfiguraciokat latod, amik (epp) nem mukodnek.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
eggolajba
lelkes újonc
Nézegetem nofluffot…
Tapasztalt villamosmérnököket keresnek Br.600-ért. Ez komoly? Ennyiért recist nem lehet találni érettségivel.
Recruiter Br.700-1M. What? Ez miért ér ennyit, amire bárki felvehető?
Programozás: Mid és Sen fejlesztő bérek totàl egálban hirdetve, Br900-1.5M. Minek menjek seniornak ha mid is ugyan annyit kap? Vagy a mid igazából 900-at kap csak odaírják, hogy “lehetne” 1.5 is?
-
n00n
őstag
válasz csakegymunka #34764 üzenetére
Ezt mennyi órában kb?
-
n00n
őstag
válasz csakegymunka #34762 üzenetére
Egyébként ez kb csak tapasztalatszerzésre jó, nem? Ahogy néztem csak bagóért vannak taskok. Vagy én nézek be valamit?
-
csakegymunka
csendes tag
válasz Citroware #34761 üzenetére
1. ingyen nem lehet, de tudsz jelentkezni munkákra akár 5 dollár fizetségért.
2. hát ezt pontosan nem tudom. én igyekeztem az elején relative kevés pénzért mindent is megcsinálni az ügyfélnek, csak hogy meglegyenek a jó feedbackek. ha minden igaz tudsz fellebbezni, ha egy értékeléssel nem értesz egyet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz csakegymunka #34759 üzenetére
Azzal az oldallal kapcsolatban két dolog merült fel bennem:
1. Lehet-e ott is ingyen vállalni először néhány referenciaprojektet?
2. Mi történik akkor, ha az elején egyik-másik első projekt rosszul sül el és negatív visszajelzés(eke)t kap az ember, nem feltétlenül az ő hibájából? -
csakegymunka
csendes tag
válasz dellfanboy #34756 üzenetére
pont ezt akartam írni. elindulni nem könnyű ott sem egy ideje, de ha beszedi az első pár projektet meg pozitív feedbackeket, akkor már válogathat is a melók között.
-
törölt tag
-
VirsLee
őstag
Egyszerű a megoldás, megpróbálsz betörni, ha nem sikerül próbálkozol erős kedvezménnyel betörni, ha az sem akkor megpróbálsz legalább ingyen találni valamit ami jó referenciának és úgy betörni. Üzletez szerezni legtöbbször nehezebb, mint a tényleges feladatot elvégezni.
-
MODERÁTOR
Mint ahogy talán már írtam szeretnék referenciát, szeretnék kvázi másod állásban dolgozni kissebb projekteken.
Nyilván van releváns tapasztalatom (vagyis remélem), de valami kézzelfogható kéne hogy erre a piacra is be tudjak törni. Egyértelműen nem akarok a WordPress pistikkel versenyezni nem is ez a célom.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
gyépés
aktív tag
válasz Drizzt #34750 üzenetére
Ezt nem nagyon értem. Nagyon sok oldalon ott van a referencia, hogy ki csinálta. Valami link, vagy ilyesmi. Ezt csak simán ki kell kötni a szerződéskötésekor. Szerintem ez nem kellene, hogy gondot okozzon. A GitHub meg nyilván csak a forrás miatt fontos. Nem tudom pontosan milyen referenciát szeretne a kérdező, vagy ő mit ért ez alatt. Jó lenne, ha az érintett becsatlakozna a beszélgetésbe, mert egyelőre úgy érzem, csak találgatjuk, mit akar pontosan.
Én egyértelműen a kódbázisra gondoltam, szerintem az a problémás."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Drizzt
nagyúr
válasz gyépés #34749 üzenetére
Nem teljesen így értem. Nem pályakezdő, csak nincs még híre a piacon, ahol szeretne lábat vetni. A végfelhasználókat - akiket szerintem céloz - nem fogja Github projektekkel elérni. Mert a célközönség a laikus megrendelő, nem a programozó cég. De mindenféle pet projectekkel - akár a githubon tárolva - el lehet referenciaként indulni egy piacon. Viszont az a pet project valami értelmes és színes szagos dolog kell, hogy legyen. Mert a megrendelőnek színes szagos dolog a lényeg, nem az, hogy mögötte pókháló van, vagy szépen berendezett szoba. Ha dolgozni akarsz valakinek alkalmazottként/contractorként, akkor eltolódik a súlypont a második kérdésre.
Na de mindegy, ne találgassunk, öntsön tiszta vizet a pohárba ő maga![ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz Drizzt #34748 üzenetére
Értem, mire gondolsz, de az alapján itt az a helyzet, hogy modal szerinted nem tud releváns tapasztalatot felmutatni azon a területen, amin el szeretne kezdeni mellékállásban dolgozni. Ha valaki pályakezdő egy területen, az sajnos ilyen. Az, hogy a cégek legszivesebben ingyen munkára gondolnak, az meg a cégek természetéből fakad, ezen én nem lepődnék meg. Sok olyan GitHub projekt van, amik valós projektekből vannak kiollózva anonimizálva, átdolgozva, szerintem lehet egyszerűbb ilyen irányba elindulni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz gyépés #34747 üzenetére
Lehet tévedek, de az eddigiekből kiindulva az érzetem:
- mobal mellékes munkát keres.
- Mindehhez azt gondolja, hogy referenciára van szüksége.
- Következésképp nem az lehet a fő célja, hogy meglévő projekten kontraktorkodjon, hanem kisebb egyedi szoftverfejlesztéseket csináljon. Ha kontraktorkodni szeretne, akkor bőven elég referencia lenne az, hogy itt, meg ott ezen, meg azon a projekten dolgoztam. Viszont amikor kisebb egyedi megrendelőid vannak, akkor jelentősen más a leányzó fekvése. Hülye példa lesz sok szempontból: Microsoft alkalmazott vagy és egy kis modulnak a Wordben egy apró részét te csináltad egy 50 fős csapat részeként. Ha egyedi fejlesztéseket akarsz csinálni, akkor mit mondasz a user-eknek? Én csináltam a Word-ot, csinálok nektek ugyanilyet két nap alatt? Nyilván a célcsoportnak releváns referenciára van szükség. Ha kontraktorkodni, vagy alkalmazottként dolgozni akar, akkor az tök jó, hogy dolgozott a Microsoftnál, de ebből sokat nem lehet arra vonatkozóan levonni, hogy ha mondjuk kér tőle valaki egy kisebb portált, akkor mire számítson. Microsoft azért szar példa, mert ott talan a cég hírneve van elég erős ahhoz, hogy elfogadják akkor is referenciaként, ha amúgy a konkrét munka szempontjából irreleváns. Szóval valami kevésbé ismert céget képzeljetek inkább a helyére. Mondjuk: én csináltam az xy takarékszövetkezet tulajdonosi mérték nyilvántartó modulját. Na, ez alapján egyedi portál készítésre megbíznál valakit? Én nem biztos.I am having fun staying poor.
-
gyépés
aktív tag
válasz Vision #34744 üzenetére
Én nagyon sokat interjúztam, de max. github projekteket kérdeztek, hogy van-e valami tech demóm vagy pet projektem ilyesmi. Nekem egy sincs. Biztos valahol hátrany volt ez, de elboldogulok nélküle. Szabadidőmben nem szeretek a szakmával foglalkozni, elég arra a napi 8+ óra heti ötször.
Szerintem a cégek nagyon érzékenyek rá, hogy az ő kódbázisukat mutogassák, nem csodálom, hogy komoly kompenzációt várnak el érte automatikusan."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
-
Drizzt
nagyúr
-
Ursache
senior tag
Arra asszociálni, hogy fejétől bűzlik a hal. Ha ingyen kijön nekem fát vágni, akkor lehet utána a referencia munkás ácsot is ki kell hívnom, hogy rendbe tegye a kéglimet.....
Eleve nem értem, hogy miért így kell hirdetni magam Az ügyfelet ez a része abszolút nem érinti, mint ahogy az sem hogy te hogyan adózod le. Vagy hogy utána fehér vagy barna kenyeret veszek, lol.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
-
MODERÁTOR
válasz Citroware #34735 üzenetére
"Azzal a kockázattal fizet, hogy egy kezdő el fogja-e tudni végezni a munkát megfelelően."
Ez rám nem illik. Erről tájékozódni sem az én dolgom szerintem. Meg kell kérdezni.
-
Reggie0
félisten
válasz Citroware #34735 üzenetére
A masik resze felol pedig nincs ertelme igy hirdetni, ha penzt ker a munkaert. Jon akinek jon, ha panaszkodik a keves referenciaert, akkor eleg a kedvezmenyt bedobni. Vagy kedvezmenyes aron hirderni es amikor panaszkodik a referenciak hianya miatt, akkor bedobni, hogy ezert olcsobb. Mindenki mas igy csinalja.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Persze hogy nincs ingyen. Ő azzal fizet, hogy lehetőséget ad tapasztalatra, és ha elégedett a munka minőségével, akkor ad egy jó feedbacket. Azzal a kockázattal fizet, hogy egy kezdő el fogja-e tudni végezni a munkát megfelelően. Kezdésnek elég értékes ez is. De ezt nem is kéne magyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A riziko a vevo reszerol sincs ingyen es a megszerzett refko is ertek, de ettol meg a konyvelonek beadott bizonylaton lehet nulla forint. Olyan munkanal, amihez nem targy az inputja/outputja pedig nem ritka egy jo refert nullaert vallalni vmit. (Pl. fodrasz is vag hajat ingyen a tapasztalat(kezdonel) es refko(pl. forgatas, tv musokba bejutas) megszerzese miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Akkor miert irnank ide? Megkerdezted, hogy mit gondolunk, mi meg elmondtuk. Elmondasod szerint nem mi vagyunk az egyeduli emberek, akik igy gondoljak, hanem kvazi a tobbseg. Nem fogunk megerositeni egy tevhitedben, mert az szeretned hallani. Nem sertesnek szanom, de ez igy az autopalyan szemben felhajtas klasszikus esete. Ha ott van, hogy referencia munkakent vallasz valamit, teljesen normalis asszociaciokent jelenik meg a megrendelo fejeben az, hogy a referencia az ellentetelezes maga. Egon javaslata egyebkent alapvetoen jo. Vagy ha nem kedvezmenyes aron szeretned elvegezni a munkat, akkor minek kell egyaltalan beleirni, hogy referenciakent akarod felhasznalni?
-
Reggie0
félisten
Na igen, ez a vallalkoz(as)ok egyik osi problemaja, amikor a sok tapasztalattal a hatuk mogott nem tud az egysegsugaru kliens fejevel gondolkodni, aztan nem erti, hogy miert nem az tortenik amit szeretne. A hetkoznapi kifejezeseket nem fogjak neked (bool)algebrai alapokon elemezni es ertelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Mert? Nézd már a megrendelő szemszögéből!
Tegyük fel, hogy keresek embert fakivágásra. Elkezdem túrni a netet, és találok 100 hirdetést "Fakivágást vállalok" jeligére. Meg találok olyat, hogy "Saját vállalkozás indításához referencia fakivágást vállalok". Szerinted mire kellene asszociálnom? Ha nem is feltétlenül az ingyenességre, de arra minimum, hogy jóval olcsóbb lesz a történet, mint a többi "normál" hirdetésben szereplő szolgáltatás lenne. Máskülönben miért írná bárki is a "referencia" szót? Mivel ellentételezed, hogy felhasználhass referenciaként?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Drizzt
nagyúr
-
MODERÁTOR
Miért hiszik azt az emberek, ha kiírom valahova, hogy saját biznisz indításához referencia munkákat vállalnék az = ingyen munka?
-
nagyúr
válasz Vision #34716 üzenetére
Egyetértek, épp BME-n csinálom az MBA-t - 4. közgáz diplomám lesz PhD előtt, nincs relevanciája számomra karrier szempontból, egyfajta hobbi inkább. Sok újat 4. diplomaként nem nyújt a képzés, ellenben már két új partnert szereztem a cégünknek, szóval a kapcsolatépítés része maximálisan igaz - ezt egyébként a képzés nyitó tájékoztatóján legalább 5-ször elmondták, hogy erre fókuszáljunk, a tananyag az tananyag, de aki MBA-re megy, az jó eséllyel már egyébként is tanulta előtte kb. mindet valamilyen szinten.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
addikt
válasz #79563158 #34715 üzenetére
Csináltam egy kis keresést, a legjobb Entrepreneurship kurzusokra is sok helyen MBA kurzusokat ajánlanak, és azoknak van is erre szakosodott specializációja. Természetesen nem magyar egyetemekről beszélek. De amiken én végigmegyek, nem feltétlenül egyeznek az MBA képzéssel.
Persze azt látom, hogy sok olyan téma van, ami csak akkor lehet hasznos, amikor valaki nagy céget irányít, nem pedig egyedül kezd egy start-upot, de például ez a Business Strategy kurzus is adott néhány olyan gondolatot, ötletet a kezdéshez, ami miatt már megérte a rászánt időt. Árban nem is volt ez kérdés.
Aztán ki tudja, lehet egyszer az enyém is akkora céggé növekszik, ahol már azok a témák is előjönnek. Vagy később váltok egy olyan helyre. De amit én magam nem is használok, legalább jobban megértem, mi van a fejem felett a jelenlegi munkahelyemen is.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem érdemes a vadkapitalista amerikai egyetemek árait összehasonlítani az európaiakkal, náluk nem a tudásátadás a lényeg, hanem minél több $$$ beszedése a boardnak.
USÁban már komoly probléma, hogy az egyetemek évente az infláció többszörösével emelik az áraikat, aztán komoly hitelekbe kergetik a hallgatóikat.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
veterán
MBA-t Tier 1 suliban érdemes csinálni, és 99%-ig kapcsolatépítés miatt. Nem véletlen, hogy a McKinsey például csak ilyet finanszíroz a melósainak (jellemzően Ivy League). Ezek a BME/ELTE MBA-k...röhej. Főleg, ha valaki még ki is írja a neve mellé a Linkedinen. Maga a tudásanyag klasszikus összeollózott üzleti képzés, nem ad többet, mint mondjuk egy Nemzetközi gazdálkodás MA. Jó sok pénzért.
-
törölt tag
válasz Citroware #34714 üzenetére
Sajnos egyet kell ertsek VirsLee kollegaval. Az MBA jellegu tananyagok nem kifejezetten hasznosithatok gyakorlatban vallalkozasfejleszteshez, ilyesmihez kifejezetten Enterpreneurship cimszo alatt erdemes kurzusokat/tananyagot keresni, foleg ha nem a papir szamit, mint neked.
-
addikt
válasz VirsLee #34713 üzenetére
Ez nem igaz, főleg úgy, hogy az MBA képzéseknek különféle specializációi szoktak lenni, éppen ezért, hogy kiválasszák, mire kell.
Mondjuk én ugye nem az MBA-t csinálom, csak egy ütemtervet, ami tudásátadásban kiválthatja, és hát bőőőven van haszna azokon a témakörökön végigmenni, és még enyhén fogalmaztam.
-
VirsLee
őstag
válasz Citroware #34704 üzenetére
Miért is foglalkoztat annyira az MBA? Saját vállalkozásban semmi haszna, gyakorlatilag nulla. Akkor van értelme, ha 1. nagy multi cégnél menedzserkedsz és szeretnél egyre feljebb lépni vagy 2. szükséged van az ottani kapcsolati tőkére. Ehhez nagyon jó nevű iskola és személyes megjelenésű képzés kell, különben ilyen nem lesz.
Ha ez a kettő nem áll fenn, akkor csak egy high level bullshit halmaz lesz az mba. -
bandus
veterán
válasz gyépés #34709 üzenetére
ez nagyon élethelyzet függő. de erre játszani biztos nem éri meg. én pl. a 22-ben ledolgozott 3 hónapom után visszakaptam 7k-t, ennek része volt a költözés költségeinek a leírása. a már említett tanulmányi költségek visszaigénylése is baromi sokat számít, egy több tízezer eurós képzés esetén. szóval van amikor ezt jól ki lehet használni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
nyunyu
félisten
válasz Vision #34708 üzenetére
Nézegettem lakásokat is, de ~300k € lett volna egy metróhoz viszonylag közeli 50 négyzetméteres lakás az ottani VI/VII/VIII/IX kerületekben (Belvárostól délre), bő 2-2,5-szerese a budai vár tövénél lévő lakásomnak.
Beljebb (I/II/III) nem is mertem nézelődni.
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz nyunyu #34707 üzenetére
Pontosan nekem is így jött ki a matek, nem is fogadtam el az ajánlatot. Csak ugye az adóvisszatérítésekkel nehéz kalkulálni, ha nem vagy benne, de úgy láttam az sem módosít akkorát havi szinten, hogy megérje.
-
nyunyu
félisten
válasz Citroware #34706 üzenetére
Bécsben mennyi is most egy albérlet?
Ahogy nézegettem augusztusban a 40-50 négyzetmétereseket, 1000-1200€/hó körül mozogtak rezsivel együtt.Valahogy sehogy se jött ki a matek, sokkal többe került volna az albérlet + ebéd + szolgáltatások (pl. férfi fodrász 17-19€! Pesten 5000), az éves nettóm meg kb. ugyanannyi lett volna, mint itthon.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bandus #34705 üzenetére
Persze számít az 1.2x, de nem annyit, hogy ezért keresztbevágjam egy hosszabb távú, annál sokkal nagyobb terv megvalósításának folyamatát. Itt már jól kiismertem magam, otthonosan mozgok, könnyedén túlteljesítem az elvárásokat, bőven marad még extra energia és idő az ilyesfajta önfejlesztésre, és ezt nem adnám fel évi 10-20k extráért, arról nem is beszélve, hogy pl Bécsben ez az extra el is menne a drágább albérletre.
A papír értéke nem érdekel, a múltkor elég szépen fogalmaztam arról, ahogy az eddigi diplomáim értékére gondolok. Nem azért lesznek vevők az általam létrehozott termékre, mert ezt mutogathatom, hanem hogy milyen minőséget sikerül teremteni és hogyan sikerül ezt eljuttatni az emberekhez.
A networking már egy jogos érv, de azt máshol és máshogy fogom folytatni, és itt is előnyt érzek, hogy nem az adott zárt közegben kerül erre sor, ami olyan amilyet éppen a sors ad, hanem általam kiválasztott helyeken.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Citroware #34704 üzenetére
ez jól hangzik, de nehezen tudom elképzelni, hogy ne érdekelje az embert, hogy X-et, vagy 1.2X-et keres. az önfejlesztés király dolog ha saját bizniszben gondolkozol. nyilván hasznos alkalmazottként is, de szerintem nem reális alternatívája az mba-nek, ahol inkább a networkért és a reputációért fizetsz. én most akarok nekiugrani (vagyis jövőre), de még keresem a jó képzést erre vonatkozóan. addig érdemes ezt megcsinálni amíg itt él az ember. nem vagyok ugyan tisztába a környező országok adórendszereivel, de itt nagyon nagy része a képzési költségeknek leírható az adóból.
megy egy pm is.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
addikt
Na, közben megkaptam a "nagyobb" mértékű emelést, még januárban lesz valamekkora, ilyen 70-75k-nál áll meg, ezzel itt vidéken szerintem nagyjából kimaxoltam, ami elérhető, innen már szerintem csak hosszú évek alatt fog valamelyest emelkedni, de még városban sem lenne sokkal több, nem is érdekel olyan nagyon hogy 70-80 vagy 90, én már másban gondolkozom: saját biznisz az állandó munkahelyem mellett, majd az jelenthet alapvető különbséget a megélhetésben. Furcsállom is, hogy mások itt nem említenek saját vállalkozásokat, mindenki alkalmazott, vagy esetleg contractor.
Ahogy említettem is, elkezdtem egy otthon összeállított, saját tempóban végigkövethető MBA-alternatívát. Első állomás a Business Strategy, már a vége felé járok. 40 órás online videokurzus - 1 hónap alatt kivégezve. Témakörök: Világgazdaság, Korrupció, Szociális tervezés, Üzleti stratégiák. Mindenféleképpen jó ötlet volt ez a tanulási módszer, egyértelműen hatékonyabb, mint egyetemi órákra bejárni. Maga a tananyag egyébként nem nagy szám és jelentős része túl általános. Nem érzem úgy, hogy most már sokkal beljebb lennék, de ha úgy tekintek rá, mint egyetlen tantárgy egy egyetemi képzésen, annak jóféle, tettem egy 10% lépést a felkészültség irányába. Sok hasznos gondolatot és nézőpontot átadott, bár van benne egy kis agymosás, azaz hogy próbálják arrafelé terelni az embereket, hogy olyan vállalkozást indítsanak, amik a társadalom számára jótékonyak, hasznosak, zöld jövő, föld élővilágát nem károsítja, szegények felzárkózását segíti stb. Egyébként jogos érvek, csak kicsit túl volt tolva. Nem tudom egyértelműen ajánlani haszon/idő arány alapján, de nem bántam meg.
Következő lépés egy Mini-MBA lesz, az már kicsit konkrétabb (marketing, pénzügy, számvitel, HR, Irányítás...). Az kb. 40%-a az ütemtervnek, azzal elérkezek majd az út feléhez.
Utána jönnek majd a lényegretörő skillek, mint a pénzügymenedzsment, digitális marketing, szerződésjog, tárgyalási készség, networking (itt már nem mind online kurzus).
Szerintem jövő őszre megleszek. Egyelőre jó ötletnek tűnik és előbb-utóbb megtérül majd, mert saját magam főnöke szeretnék lenni, és nem akarom hogy más ember jókedvétől függjön a megélhetésem.[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
válasz dellfanboy #34652 üzenetére
Naluk azt jelenti az investment manager, hogy te a start-upok technologiajat, koncepciojat elemzed, es a finance kollegakkal egyutt javaslatokat teszel a befektetesekre. Egyebkent kozgaz + muszaki diplomam is van (utobbi Becs), az elelmiszeriparban is relevans a tema, amirol szo van.
Nem irtam, hogy nem lenne jo a fizu, egyszeruen nekem a mostani kb. 80-85k EUR eleg, foleg ahhoz kepest, hogy nem szakadok bele a munkaba, tudok a csaladdal lenni, stb. Egyebkent NRW, koltozni kellene.@Tapsi, nemetul C1+ (magyar szinten C2 ), angol is eros, franciaul nem tudok
[ Szerkesztve ]
hábm bábm
-
veterán
válasz XP NINJA #34700 üzenetére
18 nappal számolva ez 300 dolláros napidíj. Kicsit karcsúnak tűnik nekem, bár nem tudom, hogy senioritásban hogy állsz. Vállalkozói bevételt nettó bérjövedelemre átfordítani messze nem triviális. Alapvetően ez nem extrém rossz pénz, viszont országon belül is elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest