Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
válasz VirsLee #35799 üzenetére
Két nagyüzemi konyhát vezetek, Debrecenben élek, naponta 2-3 órát tudok tanulással tölteni, élelmiszermérnök vagyok, angolt tanultam, szóbeli felsőfok és közép írásbelim van meg, de 7 éve nem használom a nyelvet.
Sajnos korán megálltam a tanulással, de kicsit megtréfált az élet, és kellett a 8 órás munkából származó bér, emellett akkoriban más nem fért bele.[ Szerkesztve ]
-
Ádám16
addikt
Jobb híján itt kérnék segítséget, ha szabad.
A szakmámban úgy érzem, alkalmazottként elértem a maximumot, bérben is kiemelkedően keresek, de elég volt. Hajnalban kelek, 10 órát dolgozok, a lakásom teljes hitelét fedezni le van kötve jópár millió, emellett is van pár millió likvid, berendezések, eszközök, autó pipa.
Kicsit nyugodtabban szeretnék dolgozni, és ami fontos, hogy ez fiatalos közegben történjen, lehetőség szerint 8 órában, nem hajnal 5től... (most vezetőként sok 2bites 40-50 éves embereket irányítok. Érzem, hogy koravénülök.)Nagyon agyalok a programozás tanulásán, de nem tudom, melyik irányba induljak el a full alapoktól kezdve. Mi az, ami két év alatt ad annyit, hogy tudjak pénzt keresni vele (min. N° 600k Ft kezdőként. A felfelé már rajtam múlik.). Mi az, amivel tudok közösségben is dolgozni, és mi az, amiben most van "jövő".
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék AI-t, vagy valamilyen niche IT területet tanulni. Ha AI, merre induljak el, tudnátok irodalmat ajánlani? Ha nice, milyen érdekességek vannak a szakmában, amit csak a jövőben fognak felkapni? Köszönöm
-
mandleee
tag
válasz axioma #35783 üzenetére
Ez teljesen random, attól függ melyik külsős partner intézi. Valahol teljesen megáll a folyamat, ha nem érnek el valakit emailen, aki a kontaktnak van megadva, ott neked kell megpusholni. A másik lehetőség, hogy ők minden elérhető csatornát megpróbálják elérni a céget: emailen, telefon, de láttam, hogy még faxon!! is próbálkoztak.
-
n00n
őstag
válasz HoTDoG #35792 üzenetére
Nálunk is volt tavaly leépítés, bár kis mértékű. Kérdeztem a CFO-t, hogy miért, ha túl is lettek teljesítve a targetek. Azt mondta, hogy muszáj, mert elvárják a shareholderek. Az már kérdés, hogy minden pozi azonnal meg lett hirdetve újra, de tudjuk, az más budget-ből megy. A lényeg, hogy felkészült a cég a nehéz napokra papíron...
-
nyunyu
félisten
válasz dellfanboy #35790 üzenetére
Mint tizenéve az egyik mobilszolgáltató DWHját cserélő kínai cég, aki frissdiplomás arcokat hozott raklapszámra.
Aztán mire betanították/megértették, hogy miről szól a projekt, addigra lejárt a fél éves turistavízumuk, aztán mehetettek is haza.
Persze fél év "európai tapasztalatot" egyből beírták a CV-jükbe, és mentek át másik céghez, 1 helyett 2 tál rizsért.Persze hogy évekig kínlódtak a projekttel a félévente cserélődő arcok miatt.
Végül pont elkészült a DWH, már csak az élesítés volt hátra, erre a rendszerintegrátor közölte, hogy neki nem éri meg az európai piac, így felszámolta a magyar cégét.
Így a mobilcég dobhatta is a kukába a már kifizetett, frissen elkészült fejlesztést, mert nem volt rá support.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
HoTDoG
tag
A google is beszáll az újabb körös leépítésbe.
Amerikai édesség és kutyakaja gyártó óriás multi, tavalyi rekordnyereség után több IT divízióban is indiába vitte a munkaerőt és vagy külsősökkel tölti fel a pozikat.
Én most azt látom, tapasztalom a mikrokörnyezetemből és a hírekből, hogy akár jól megy a szekér a cégnek, akár nem, csökkentenek minden fronton.
Ezt az AI őrületet valahogy úgy képzelem a következő 1-2 évben, mint a COVID inverzét. Hirtelen mindenki úgy gondolja, hogy el lehet küldeni a fél céget, aztán pár év múlva majd rájönnek, hogy azért mégsem tart még ott az AI, és lesz némi visszapattanás a leépítésben. A COVID alatt meg ugye túltolták a munkaerő felvételt.
-
Dare2Live
félisten
válasz dellfanboy #35790 üzenetére
Az egyetemi oktatást értem POTEn 10éve millióft volt egy szemeszter. Bár a kipcsak/szitya/sziriuszi Tadzsik testvéreinknek lehet ingyenes.
Viszont itt nem értem. Jóval több pénzért veszünk fel hasonló vagy gyengébb szakmai tudású infrást akivel még ráadásul sokkal több HR meló is van. Mi ebbe a logika? Én csak tippelgetek, hogy pl a 98%nak evvel akarják megfogni a fizuját? Akkor se emelnek mert majd hoznak indiából...?
+a legjobb, hogy mindha ugródeszka lennénk. Felvesszük lehúz ~6hónapot majd megy tovább. Mire "betanult" elment.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dellfanboy
őstag
válasz Dare2Live #35786 üzenetére
nemtom, de haver pont mesélte, hogy ő még Bp-n dolgozik, de a multi ahol tengeti napjait a váci utcán, egyre több harmadik országbelit vesz el a Bp-i irodába.. mivel nem eu tagok ezért admin oldalról sokkal több idő meg pénz az egész ráadásul az értelmesebbje lehúz 1-2évet és megy tovább nyugatra.. de állítólag ez megy az egyetemi oktatásba is, csak ott nincs ismi most... india,paki,tadzsik,kazah,azer, ormeny, torok, mindenfos...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Egon
nagyúr
válasz dellfanboy #35788 üzenetére
Jogos, sorry.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dare2Live
félisten
Hamár India, annak van értelme, hogy pl 10év tapasztalatos infrásokat elengednek máshova és aztán többért felvesznek hazai lokációra akár szakmailag gyengébb indiait jóval magasabb fizura?
Vszeg az indiaiak felvétele elöbb elindult nem hiszem 3hónap alatt ez leszervezhető de az egész nekem mint ITs értelmezhetetlen. Több pénzért veszünk fel hasonló vagy gyengébb szakmai tudású szakembert akivel még ráadásul sok HR meló is van. wtf, hol van ebben a logika? Vki globalban kitalált vmit vagymi...?[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kraftxld
félisten
válasz Revolit #35784 üzenetére
Engem két éve zargattak napi rendszerességel, hogy menjek el akármelyik random Big4 IT mély indiai csodához
Egy katasztrófa volt mind, kb csak egy európai arcot akartak, hogy utána a Kumároknak lehet áttolni a melót és jól elb*sszák. Pénzzel is ment a bénázás, úgyhogy tiltólistára kerültek. Szerencsére nem nagyon hallottam felőlük az elmult időben.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
nyunyu
félisten
-
mandleee
tag
Background check azután van, amikor elfogadta a jelentkező az ajánlatot. Általában az emberek szokták jelezni a munkaadójuknak, hogy felmondanak, így olyan nagy meglepetés nem szokott lenni, ha utána fut be egy ilyen megkeresés.
Teljesen standard eljárás, általában külső szolgáltató végzi, itt dolgozott-e a jelölt ettől eddig és ez volt e pozíció amiben dolgozott. Általában a HR-re fut be, de te adod meg a kontaktot kit kell keresni. -
JayZ
tag
válasz benczeb #35777 üzenetére
Így így. bónusz az effektíve 0 és kB két havi összeg között szóródott ismerős elmondása alapján. Úgy vettem észre, náluk mindenki kerülgeti a bónusz összegének kérdését interjúkon vagy amikor érdeklődsz, szóval ezzel lehet számolni. De ez legalább valóban bónusz, teljesítmény alapú. Én egy német cégnél dolgozok, kb akkor is megkapod a kéthavit ha semmit nem csinálsz (igaz a fizu is vékonyka mellé, szóval ez a rosszabbik eset )
-
benczeb
aktív tag
Azt hallottam, h a Morgan 8-10% emelést adott idén a dolgozóknak. :/
-
gyépés
aktív tag
válasz nyunyu #35774 üzenetére
Sok pozit csak indiai közvetítőkön keresztül lehet elérni. Van köztük teljesen korrekt cég is, meg szar is. Nekem négyből egy szar egy jó meg két közepes a mérleg. Szóval nem mondanám számottevően rosszabbnak ezt statisztikailag, mint a magyarokat. És ugye dolgozni igazából nem velük dolgozok, csak nekik számlázok. Lehet ez a szerencse.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
tototos
őstag
Bosch leépítés [link]
-
Egon
nagyúr
válasz carapace #35772 üzenetére
Engem még sosem csekkoltak így le, és mi sem szoktuk ezt tenni a jelöltekkel. Ebből kifolyólag a CV-met is egyszerűsítettem kicsit, mert pl. az előző munkahelyemen elég hosszú ideig voltam, több különböző munkakörben, és csak nagyjából tudom, hogy melyik pozícióban mikortól és meddig dolgoztam; illetve voltam átmeneti jelleggel pár hónapig az üzemeltető csapat része is, két hosszabb ideig ellátott munkakör között, amit egyszerűen ki szoktam hagyni a CV-ből, mert semennyire sem releváns.
-
carapace
csendes tag
A background check az inkább olyasmi, hogy tiszta az előéleted, nem vagy szankciós listán, meg tényleg ott dolgoztál amit megadtál. Hogy milyen munkaerő vagy, abból nem fog kiderülni, ez referenciaellenőrzés. Svájcban ez pl eléggé megy, ott minden jelentkezéshez be kell nyújtanod egy referencialevelet az előző 5 év munkahelyeiről, és némelyik fel is fogják hívni, de ott ezzel mindenki nyilván előre számol.
-
Reggie0
félisten
válasz Harcipocok84 #35757 üzenetére
Normalis cegnel kulon megkernek, hogy nevezz meg olyan referenciakat, akiket felhivhatnak.
-
nagyúr
Sógornőm épp visszatérőben Erasmusról, marketinges állást keres, milyen bérsávban gondolkodjon így 2024-ben Budapesten szerintetek?
- Marketing Bsc (bge)
- Vezetés és szervezés, humán menedzsment spec Msc (corvinus)
- 2 év pénzügy, 2 év marketing koordinátor tapasztalat -
Egon
nagyúr
válasz Revolit #35762 üzenetére
Szerintem megdöbbentően sokan nincsenek fenn LikedIn-en, illetve a fennlévők jelentős része nem tartja karban a profilját.
A cég ahol dolgozom, kb. 100 főt foglalkoztat, ebből alsó hangon 70-en IT vagy IT biztonsági munkakörben vannak, mégis mindössze 41 LinkedIn profilt találtam, ebben pedig benne van a két HR-es, és 6 vagy 7 ember már nem is dolgozik nálunk, van aki évekkel ezelőtt ment el.
Mondjuk az is igaz, hogy vannak fenn páran úgy is az oldalon, hogy valamilyen okból nem szerepel a profiljukon a cég neve.[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
válasz Harcipocok84 #35761 üzenetére
Én interjúztattam előző cégnél, pár CV megfordult azért nálam, és soha nem találkoztam olyannal, hogy ne írt volna cégnevet.
Elég evidens, hogy aktuális helyet NEM hívunk fel. (Én amúgy sem hívogattam, ez nyilván HR vagy ellenőrző cég dolga). És ahogy írták, bizony a jog is így gondolja, és csúnyán megszivathattad volna őket (bár megértem, hogy nem volt kedved ezzel szórakozni).Szerintem is írd ki a cégnevet, ez egy nagy blama volt, de ebben az esetben egyetértek azzal a véleménnyel, hogy a saját esélyeidet rontod. Azért ez elég fura, ha valaki nem írja ki (mellesleg Linkedin-en nincs kint? Azt úgy is megnézik. Sőt, én legutóbb onnan generáltam CV-met )
-
Egon
nagyúr
válasz Harcipocok84 #35758 üzenetére
Szerintem a hasonló üzemeltetői munkakörökben vidéken (1-2 jobban eleresztett helyszínt, pl. Győr leszámítva) szerintem elég nehéz megkapni a 800K bruttót, de lehet hogy rosszul gondolom (szokás szerint 3 munkakör van összemosva a feladatokban, de vélhetőleg L1 szintű feladatok vannak a nem core tevékenységben, és max. mediort keresnek).
-
Egon
nagyúr
válasz Harcipocok84 #35757 üzenetére
Nem tudom mennyire vesznek komolyan, ha nem írod be a konkrét munkahelyed egy álláspályázatra elküldött CV-be. Szerintem nagyon ritka az ilyen eset, ami veled megtörtént, és tényleg nem volt jogszerű. Hasonló esetben simán élhetsz panasszal a NAIH-nál (és az nem fog jólesni az érintett cégvezetőnek...), illetve akár bírósághoz is fordulhatsz, sérelemdíj reményében.
-
Harcipocok84
tag
válasz dellfanboy #35756 üzenetére
Lehet hogy rosszul fogalmaztam: a saját seggemet védem
Sajnos van róla tapasztalatom a múltból, hogy a két cégvezető (az akkori főnököm, és pályáztató) összebeszélt, és nem igazán érintett jól...
Még csak szelektálás volt, de a cégvezető felhívta az akkori munkahelyemet, hogy mégis milyen munkaerő vagyok Ott meg csak pislogtak... Hát az akkor nem volt vicces, és szerintem még csak jogszerű sem...[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz Harcipocok84 #35754 üzenetére
a jelenlegi munkahelyemet - nyilván annak megvédése miatt - nem nevezem meg, hanem egyszerűen "Multinacionális termelő cég"
miwan?mit védessz? és miért kell a jelenlegi melóhelyet védeni??eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Egon
nagyúr
válasz Harcipocok84 #35754 üzenetére
Nem mondanám NER-közeli cégnek (bár a vezetése lehet az), legalábbis abban az értelemben, hogy már jóval a NER előtt létezett (és már akkor is sok szempontból hasonló szabályok szerint játszottak ezek a cégek).
Mivel vidéki helyszín, szerintem elég alacsony bérezésre lehet számítani. A hasonló cégeknél némi támpontot nyújthat, hogy közérdekből nyilvános pár bérhez kapcsolódó adat, ebből ki lehet indulni: Foglalkoztatottak_letszama_2023_III_n_ev.pdf (hmarzenal.hu)
A fentiek alapján az átlagbér a dolgozók körében kicsit kevesebb mint havi 400K bruttó."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Szerintetek erre mennyire merjek elkérni bértárgyaláson 15éves IT üzemeltetői tapasztalattal?
Rég voltam állásinterjún, nem tudom milyen bérek mozognak most...Arzenál
Ahogy nézem NER közeli cég, inkább csak tetszik a cég profilja. Imádom a fegyvereket (bár valószínűleg itt a közelébe nem kerülnék) de mégis...Illetve az mennyire negatív egy cég számára felvételizés során, ha a beadott önéletrajzomban a jelenlegi munkahelyemet - nyilván annak megvédése miatt - nem nevezem meg, hanem egyszerűen "Multinacionális termelő cég"-ként tüntetem fel?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz dvdbackuper #35751 üzenetére
Gondolom a megbízó (hiring cég) felé van valami szám amit hozniuk kell a kapott CV-k mennyiségében + a recruiter így próbál saját adatbázist építeni. De nem tudom, nem vagyok indus.
Az külön tetszik, hogy az üzenet alapján ő se kapott sávot, csak "market pay" 🤡https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
LTIMMindtree nevű jó ég tudja milyen cég megkeresett Vulnerability Management Assessor pozival, beböfögtem a 2,8-at erre azt mondta belefér a sávba és el is küldte a pozi leírást.
Ez valami indiai cég, lehet csak CV-t gyűjtenek. Tavaly is valami jóember megkeresett onnan másik pozival, de akkor maguktól 1,3-at írtak, mire mondtam hogy no thanks.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Worm40000
csendes tag
Egyébként az egész számlázós sztori külföldi remote-ból indult ki, ott eleve nincs értelme számlázáson kívül másról beszélni, hacsak nem akar a cég mindenáron közbeiktatni egy deel.com szerű harmadik felet.
-
gyépés
aktív tag
A katánál sem a bujtatott munkavállalas volt a fő gond, hanem hogy úgy csinálták meg az egészet, hogy legálisan kb. semmit nem adóztak, ami az államnak nagyon nem volt jó. A többi vállalkozási formából(kft, bt, ev) sokkal inkább megkapja az állam, amit akar. Az államot nem érdekli mit csinálsz, míg jattolsz neki.
-
JoinR
őstag
Elvi lehetőség lenne a bújtatott munkaviszonyra, viszont hogyha felmerül a vélelem, a katánál neked kell(ett) bizonyítani, hogy nem valósult meg, minden más formában meg a NAVnak kell, ami miatt érdemben nem foglalkoznak ezekkel. De ez csak az egyéni vállakozásra releváns, a kft-nél szerintem is mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
mandleee
tag
Ez a KATÁsokra vonatkozott. Bár nem vagyok wolt/
netpincer/foodora futár, de szerintem átalány adósként sem jelenthet gondot egy cégnek számlázni.
Gyors keresés után:
https://futarhub.hu/info/adozasi-kisokos/hu[ Szerkesztve ]
-
inch
csendes tag
válasz skoda12 #35724 üzenetére
Igen, az a lista a KATA-ra vonatkozott (most hogy kiherélték már nem is annyira lényeges )
Én Bt-vel számlázok lényegében egy ügyfélnek (eddig minden évben beesett egy-egy másik kis meló, de százalékosan 98%-ban a cég bevétele egy forrásból származik), külföldre. Alkalmazom magamat (és a feleségemet is). Nem lehet ráhúzni a bújtatott munkaviszonyt, annak az egyéni vállalkozóknál van értelme (és ott van is).
Ergó ha nem egyéni vállalkozóként hanem cégformaként számlázol, akkor senkinek semmi gondja nem lehet vele. -
vegetableman
csendes tag
válasz skoda12 #35724 üzenetére
Nem vagyok könyvelő, de amennyire tudom, ez a kritériumlista csak a KATÁ-ra vonatkozott, amikor még lehetett cégeknek számlázni. Ettől függetlenül más egyéni vállalkozási formánál is létezik a bújtatott foglalkoztatás fogalma, de mivel sehol sincs egyértelműen leírva, hogy mi minősül annak, ezért elég tipikus megoldás, hogy pl. valaki átalányadósként számláz csak egy cégnek. A NAV nem szokott ezzel különösebben foglalkozni, itthon kb. szürkezóna. Viszont külföldön elképzelhető, hogy sokkal jobban rá vannak állva erre az adóhatóságok, vagy mások a kritériumok, és a cég megégetheti magát az ilyenekkel. Kft. esetén nem tudom, mi a helyzet, szerintem ott működhet az egy cégnek számlázás, mert az már önmagában egy gazdasági társaság, ami foglalkoztat egy vagy több munkavállalót.
-
addikt
Néha eszem megáll, milyen (abszolút hasznos) ötletekkel futok itt össze. A fórumtémát már átnevezhetnénk Jövedelem, megélhetés, pénzügyek, karrier stb. átfogóbb címszavakra.
-
tototos
őstag
válasz Pfiucska #35733 üzenetére
Közben én is utána néztem kicsit. Elég szép a megfogalmazás. Ha otthonról megy a munkavállaló a külsős telephelyre akkor az nem számít munkaidőnek, de ha bemegy budapesti telephelyre majd onnan a külsőre az már munkaidő. És két munkával töltött blokk között kell 11 órának eltelni.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz tototos #35732 üzenetére
Kulonosebb utananezes nelkul:
A ket nap kozotti 11 ora pihenoido az elozo napi munkaido vegetol a kovetkezo napi munkaido kezdeteig kell, hogy meglegyen. A kerdes szerintem, hogy az utazas reszben/egeszben bele szamit-e jelen esetben.iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egy munkajogi kérdés. Ha külsős telephelyen történik a munkavégzés akkor mi számít munkaidőnek és mi pihenőnek? Ha mondjuk Budapesten van a szerződés beli telephely de Miskolcra kell járni minden nap. 8 óra munka és ehhez jön 5-6 óra utazási idő. Ilyenkor hogyan kell értelmezni a 11 órás pihenőidőt két munkavégzés között?
-
tototos
őstag
Vajon NER közeli cégeknél milyen fizetés emelésre kell számítani?
-
Drizzt
nagyúr
Okés, valóban lehet benne ilyen ellentmondást felfedezni.
Alapból a cégnél globálisan egyszerre szokott lenni fizetésemelés, ami teljesítmény alapú. Nincsen rá fix gyakoriság, van hogy évekig egyáltalán nincs, néha viszont több egymást követő évben is van. Az elmúlt két évben ilyen nem volt. Tehát pl. amerikai kollégák két éve nem kaptak fizetésemelést.
Viszont Magyarországon a magas infláció miatt volt két rendhagyó fizetésemelés, egyszer tavaly 10% alatt, illetve idén 10% körül mégegy. Ez teljesen független a globális, teljesítmény alapú fizetés változtatási lehetőségtől. Idén lehet lesz teljesítmény alapú is, mert a világ többi részén is már nagyon kezd viszketni az emberek tenyere, mert bár Magyarországon kiugró volt az infláció, de máshol is szokatlanul magas.
Elképzelhető, hogy más országokban is volt infláció miatti fizetésemelés, de az felénk nem jut el információként. Magyarországon ilyen infláció miatti mindenkinek járó emelés az korábban nem történt a cégnél. Legalábbis évtizedes távlatban szinte biztosan nem. 100 százalékra azért nem mondom, mert picit több, mint 4 éve vagyok itt, a 20+, 30+ éve itt dolgozó kollégáktól meg nem kérdeztem meg, hogy mondjuk a 90-es évek végén volt-e ilyesmi.
I am having fun staying poor.
-
Egon
nagyúr
válasz Drizzt #35728 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, tavaly "kevesebb mint 10%" béremelés volt, vagy "egyáltalán nem" volt béremelés? Mondjuk a kettő azonos halmazba esik, de ha utóbbi igaz, akkor azt is írhattad volna, hogy "kevesebb mint 50/100/200%-os béremelés volt"...
Nálunk kisebb-nagyobb kerekítések előfordulnak; kíváncsi leszek hogy az idén a nagyfőnök miképp fog eljárni (tavaly úgy jött ki a lépés, hogy a megszokott kerek számra kerekítéshez nem kellett mélyen a pénztárcába nyúlni: konkrétan cca. 15,38%-os béremelést kaptam. Idén, ha ugyanezen elv alapján, ugyanarra a nagyságrendre kerekít, akkor vagy csak 13,33%-os béremelést fogok kapni (remélem ez nem fog bekövetkezni, mert már tavaly is keveselltem az emelést), vagy kénytelen lesz 20%-ot emelni... Alternatív megoldás, hogy nem fog ragaszkodni a kerekítéshez. Meglátom majd hamarosan.).
-
Drizzt
nagyúr
~10% idén. Tavaly kevesebb. Idén nullára számítottam. Azt nem tudom, hogy esetleg később az év vége felé lesz-e teljesítmény alapján is valamire lehetőség. Mivel az globálisan szokott menni, nem ország specifikusan és globálisan tavaly egyáltalán nem volt, ezért szerintem elég nagy nyomás van, hogy idén legyen. De majd kiderül, az nagyon a jövő zenéje. Nekem ez az emelés már bőven elég a boldogsághoz önmagában is az idei évre.
-
Egon
nagyúr
válasz Drizzt #35726 üzenetére
Hány százalékot emelnek nálatok?
Nálunk elvileg 15%-os béremelés lesz, tavaly is annyi volt, és mivel az idei béremelések az előzetes várakozások szerint inkább csak 10% körül alakulnak, úgy néz ni, hogy idén feljebb zárkózunk bérügyileg."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #35599 üzenetére
Idén hatalmas meglepetésemre január elején jött egy levél a HR-től, hogy mindenki megint kap emelést, fix százelék, minden egyébtől függetlenül. Ezzel az idei éves várakozásaim bőven túl is lettek teljesítve. Nagyon meglepett. Ezzel úgy látom, hogy pár évig megint felesleges lesz egyáltalán reagálni is a Linkedin megkeresésekre. Rég nem kezdődött már így év.
-
skoda12
aktív tag
válasz basys2 #35719 üzenetére
A bújtatott munkaviszonyos büntetést akarja elkerülni. Majd kijavít, aki jobban ért hozzá, de van egy listája a NAV-nak egy rakás feltétellel, hogy ha azokból talán 2 teljesül, akkor nem minősül bújtatott munkaviszonynak a beszámlázás. Ilyenek vannak benne, hogy saját telephelyen dolgozol, saját eszközökkel, saját időbeosztással, a bevételed valami elég nagy része nem egy cégtől jön (valószínűleg ezen aggódnak), meg hasonlók és ha nem is az összesnek, de x darabnak teljesülnie kell. Tehát megoldható, hogy csak 1 cégnek számlázol.
Beszélj a könyvelőddel, de valószínűleg a NAV-nál is elmondják ingyen a pontos szabályokat.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Hollandiában dolgozik valaki contractorként?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
basys2
csendes tag
válasz gyépés #35717 üzenetére
Mármint ők azt mondták hogy szerintük muszáj több helyre számláznom és nem számlázhatok csak nekik, de én erre mondtam hogy szerintem ezt rosszul gondolják és rajtuk kívül nem kell másnak is számláznom cégként hogy legális legyen. Példának csak olyat tudtak mondani hogy xy kolléga aki romániában meg németországban dolgozik ott így van és ők azért nem B2B formában vannak.
De igen jól sejted szerintem is arra gondolt hogy biztos egyszerre több helyre akarok dolgozni akkor és azt akarja elkerülni... -
efemm
tag
válasz gyépés #35717 üzenetére
Arra gondoltak, hogy EV-ként nem számlázhatsz csak egy helyre, mert az burkolt munkaviszony lenne. (google dobta a témában)
-
gyépés
aktív tag
válasz basys2 #35713 üzenetére
Ha kft-d van, annyi helyre számlázol amennyire bírsz. Egyéni vállalkozóként is szinte biztosan így van. Nem is értem, mire gondolnak. Az online shopok is kft.-k azok is havonta csak egy helyre számlázhatnak? Szerintem vagy te vagy ők félreértettetek valamit. De amúgy mond nekik, hogy ők lesznek az az egy cég, akinek számlázol, ne aggódjanak!
Egyébként attól félnek, hogy az ilyen egyszemélyes kft-k remote pozikra eladják magukat többfelé is néha. És ilyenkor nyilván nem teszik bele sehova a napi 8 órát, így gyakorlatilag fél vagy harmad embert vesznek teljes árért. Alkalmazottként nem tudod ezt megcsinálni, mert egyetlen helyen lehetsz bejelentve napi 8 órában, gondolom ezt szeretnék. Hozzáteszem, ha emellett van kft-d, akkor ott ugyanúgy számlázhatsz más cégeknek és ugyanúgy nem látják, te mennyit dolgozol nekik, nem értem mire jó ez az aggódás. Ha remote a meló, az sokkal inkább bizalmi alapon megy, ezt el kell fogadniuk.[ Szerkesztve ]
-
travix
aktív tag
Én lopásról nem tudok cégen belül viszont egyszer majdnem megvertek a mosdóban, mert az "alfa hím" aki bejött ugyanakkor köszönt nekem mint én neki és nem hallotta valószínűleg és mivel háttal álltam nem látta a szám sem. Olyan ideges lett hogy elkezdett az arcomba mászni a mosdó előtt, aztán mondtam neki hogy köszöntem öreg
-
basys2
csendes tag
Sziasztok, kicsit off de már láttam korábban hogy volt hasonló téma itt.
Külföldre jelentkeztem remote fejlesztői pozíciókra, most a folyamat végén kiderült hogy ők mégse B2B re gondoltak mert olyan szöveggel jöttek hogy ha én itthon csinálok kft-t ( vagy e.v) akkor nem számlázhatok csak 1 cégnek, én mondtam hogy szerintem ilyen nincs.
Megtudnátok ebben erősíteni hogy igazam van?
Valaki esetleg privátban Budapest/Pest megyében tudna olyan könyvelőt ajánlani aki képben van hogy mi az a szoftverfejlesztés és nem kell sokat magyarázkodni neki hogy mit is fogok csinálni ? -
axioma
veterán
Azt hiszed viccelsz? Blackrockban a neve a pozicionak coffee lady, aki szigoruan mas mint a takarito, tolti a kaveparna-tartokat, viszik a mosogatogepbe amit a mosogatoba tesz a user (vagy elmossak ott es papirtorlovel(!) eltorlik), meg rendezvenybekeszites, ilyesmi. Bar mar par eve nem vagyok ott, nem tudom van-e meg, vagy cost cut volt ebben is.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Úgy emlékeztem, hogy a topikban volt szó az utóbbi 1 évben a Deloitte-ról, hogy milyen hely... meg milyen együtt dolgozni velük. Eszembe sincs oda tartani, csak szerettem volna visszakeresni, de nem találtam meg. Volt egy emlékképem és ezt akartam megerősíteni...
Viszont ha van valakinél ilyen infó amúgy, az is érdekelne.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz dvdbackuper #35670 üzenetére
Alapból a lopás a beállítottsága a társadalomnak.
A közösből elvenni igaziból érdem, mert ő okosba megoldotta.-Skylake-: Nálunk is fizetős a kávé, de mivel a nagytöbbség fullHO teljesen mindegy.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
tototos
őstag
Asszisztensek mesélték, hogy tanévkezdéskor az írószer készlet nagyon megcsappant. Volt olyan osztály ahol elemet már nem raktak ki a közös szekrénybe mert túl gyorsan fogytak.
A durva, hogy ez nem egy gyár volt hanem egy fejlesztési központ ahol azért nem minimál béren dolgoztak az emberek. Ingyenes covid gyorstesztek is megjelentek az adok veszekbe.
Sajnos ha több ezer fő dolgozik egy cégnél biztos lesz 1-2 agyament aki miatt szívni fog a többi ha jönnek a megszorítások.[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
Személyes tapasztalat alapján: a probléma megoldható. A korábbi telephelyünkön volt vagy 10 épület, mindegyik sokemeletes, ilyen-olyan összeköttetésekkel, kb. 50 konyhával, és az emberek bizony vándoroltak ide-oda, mégis meg tudták oldani, hogy a nap / hét / hónap végén kb. minden konyhában mindenből ugyanannyi legyen készleten.
A lopást viszont nem tudom hova tenni, lehet az én fantáziám korlátos. Ha bármilyen hardver eszközre volt / van szükségem, ami a legkisebb részben is munkára (is) lesz használva, akkor besétálok az IT-ra, és elhozom. 100 euró felett szoktak kérni manageri jóváhagyást, az plusz egy kör, de nem probléma. Most így visszagondolva az elmúlt 15 évben én nem vettem se egeret, klaviatúrát, monitort, headsetet, earplugot, semmit. Ez szerintem nem lopás, sokat vagyok home office-ban, tökmindegy hol és mikor használom munkára ezeket az eszközöket.
Nyilván ezek közül több tönkrement, a roncs darabok le lettek adva az IT-n, és kaptam helyette másikat. Gondolom ha egyszer kilépek, le kell és le fogok számolni ezekkel, bár olyan kis értékű dolgokról van szó, illetve higiéniai szempontból neccesek, hogy szvsz nem fogja senki se visszakérni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest