Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz nyunyu #31594 üzenetére
2 év alatt is mondjuk egész jól hozzászagol a retail folyószámla+betét modulokhoz, vagy esetleg a fizetésforgalomhoz. Majd jönnek a nehezebb diók, mint a retail hitelezés ( vállalatit ne is emlegessük, szindikált hitelek pfujj ), esetleg egy jó kis back office treasury és trade finance, stb..stb...
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
carapace
csendes tag
válasz Vision #31598 üzenetére
Az volt a legjobb, amikor Bécsben dolgoztam első héten jön a főnököm, hogy szia, itt ez a rendszermodul, ennek mostantól te vagy a product ownere.
Én: Tök jó, és ez mit csinál?
Ő: Hát ööö... nem igazán tudjuk
Én: Nem baj, dokumentáció van?
Ő: Nincs
Én: Oké, akkor van valaki aki dolgozik ezzel?
Ő: Hát volt egy srác, de ő a múlt hónapban elment.Reverse engineering lett a dologból, mondjuk nem ez volt az egyetlen ilyen eset, egy évig bírtam a helyet
-
carapace
csendes tag
A Six-nél (svájci tőzsde) van egy rendszer, ami azt csinálja, hogy a világ összes tőzsdéjéből összekukázza az adatokat, kitiszítja, rendszerezi, aztán, ezt a cég különféle bankoknak meg bef alapoknak árulja. Van vagy 30-40 éves. Megpróbálták lecserélni pár éve, de amikor elkezdték rájöttek, hogy a rendszerbe kb 40.000 adatmanipulációs, transzformációs szabály van belekódolva, sokról már azt se tudta senki, hogy micsoda, és miért van ott, de mivel senki nem panaszkodott az adatok miatt úgy hagyták. A lecserélős projekt bukta lett, azóta is működik
-
veterán
-
nyunyu
félisten
Cobolban, Fortranban 30-40 éve írt banki számlavezető rendszerekre gondolsz?
Anyabankunk román SSCje fejleszti a rég kidobásra érett számlavezető rendszerünket.
2 év, mire egy újonc kolléga beletanul annyira, hogy átlássa az üzleti folyamatainkat, ehhez szükséges funkciókat, aztán lelép az IBM mainframe üzletágához még nagyobb pénzért, aztán kezdhetnek megint betanítani egy újat...Párszor már felmerült, hogy olcsóbb lenne kukázni kéne az egészet, és bevezetni egy újat, de akkora a banki ügyintézők ellenállása a megszokott folyamatok megváltoztatása miatt, hogy évek óta nem merik meglépni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kobe
veterán
válasz Vision #31590 üzenetére
Ez azert nem feltetlen igy van
foleg penzugyi teruletena legacy rendszeren dolgozo oregmotorosok gyakran olyan lovet kapnak hogy hawaiidizsi van nyugdijig
Mert egesz egyszeruen amikor az ezereves monolit rendszert probaltak lecserelni, parszor beletort a bicskaja a cegnek es rajottek hogy egyszerubb jozsit a mindenest szarrafizetni mint a harmadik negyedik projekt teljes budzsejet leirni.
Nyilvan ezzel a cegek toljak maguk alatt a szart, de attol meg jozsi sem jelenik meg a piacon allaskeresokent de ha megjelenne sem feltetlen eladhatatlan emberkent -
Jhonny06
veterán
válasz tboy93 #31587 üzenetére
Szerintem a magasabb fizu az esetek 99%-ában a legkevésbé szól a kompetenciáról és inkább arról, hogy utánanézel, hogy ténylegesen mennyit kaphatnál. Meg aztán a rugalmasságról, hogy meg mered-e a lépni a váltást. Persze ezt nem azt jelenti, hogy a teljesen inkompetens embereknek fizetnek sokat (ilyen is előfordul), hanem hogy az átlagos képességű ember mennyire ismeri fel a saját értékét a piacon. Szerintem már mindannyian találkoztunk olyan típusú emberrel, aki nagyon okos bizonyos értelemben, de az "élethez hülye".
-
veterán
válasz Marky18 #31588 üzenetére
True. És az IT-n belül is rengetegen dolgoznak akár évtizedek óta legacy rendszereken, de ha kikerülnének a piacra, akkor alig tudnának elhelyezkedni, mert a tudásuk nem korszerű, tehát nem piacképes. Az ő fizetésük éppen ezért nem releváns egy aktívan kereső ember számára.
-
Drizzt
nagyúr
válasz mandleee #31584 üzenetére
Ez mindig felmerult, tevesen. De nem szeretnem beidezni a modszertanat a Hays felmeresnek. A lenyeg viszont, hogy meglevo munkaviszonyok is beleszamitanak. De a pontos sulyozas nem ismert. Keresd ki a guide-ot es olvasd el a modszertanat a feltetelezgetes helyett.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
dnelb
veterán
válasz monkeyground #31574 üzenetére
hays-t se kell szentírásnak venni azért ahogy látom ismerősöknél, ő ismerőseik, reddit, fórumok, a nagy átlagnak általában mindig a tavalyi guide számai lesznek reálisak az aktuális évre. Persze biztos vannak olyanok akik reális az idei, lehet tényleg ekkora buborékban élünk
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz monkeyground #31578 üzenetére
Alkudni próbálnak, nem kell vele foglalkozni. Illetve jelentkezz 20-30 helyre, így lehet szondázni a piacot, nem 2 interjúból.
-
monkeyground
újonc
válasz Vision #31575 üzenetére
Mennek, csak a cégek panaszkodnak, hogy nem tudnak embert felvenni, meg késik a projekt, közben a több éves tapasztalattal rendelkezőnek meg annyit se adnak mint egy friss diplomásnak. Valahogy ez nem áll össze, de ők sem hülyék szóval biztos van rá logikus magyarázat.
El, gyakornokság nem számít ez volt rá a válasz. Csak nem értem egy junior aki diplomával a kezében kezd, és akkor találkozik először agile ceremony, corporate culture, pr review, CI/CD, különböző toolok, stb. az mért számít, mint aki ezt megtanulja gyakornokként. 2x kaptam már meg ezt, azért is vagyok rá kíváncsi, hogy ez ennyire megszokott, vagy szimplán így alkudnak a bérből.
Igen, erre számítottam, hogy valszeg azt a pár céget kell megtalálnom ahol megadják majd, mert nem mindenáron váltanék, viszont egyre kevesebb a nyitott pozíció mostanában
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz monkeyground #31574 üzenetére
Gyakornokként se bíznak rád feltétlenül rosszabb melót, mint egy full kezdő juniorra, szóval heti óraszám alapján (tehát mondjuk 1 év 20 órában az fél év tapasztalat) számolnám ki, az teljesen reális. A közvetítők a legtöbb esetben teljesen fogalmatlanok. El kell neki ezt magyarázni, de ennél többet nem tehetsz. 1.3-1.4 még mindig jó pár helyen belelóg a senior bérsávba, tehát nem mindenhol fogják megadni, erre készülj fel. Egyébként meg teljesen reális, szóval keresgélj tovább, ha ez nem jön össze. Máshol össze fog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz monkeyground #31573 üzenetére
Nem találtam ennél pontosabb modellt erre, úgyhogy én azt mondanám a principal-agent problem áll ehhez a legközelebb. A lényege, hogy a döntéshozók sokszor érdekkülönbségek és az információ elérhetöségének asszimetriája miatt nem úgy döntenek ahogy a tulajdonosoknak olcsóbb/optimálisabb lenne, mert a döntéshozók és a tulajdonosok céljai különböznek illetve a szervezeti egységek céljai nincsenek összhangban. Pl más a HR szervezet és a product/engineering szervezet célja, ezért extrém esetekben lehet, hogy a két szervezeti egység úgy fog törekedni a céljai elérésére, hogy a másik szervezeti egység vagy az egész szervezet látja kárát.
Pl. anno a Microsoftnál ki volt adva a dev marketing csapatnak, hogy növeljék a Windows 8/Windows Phone 8 alkalmazások számát a Storeban és ezért egyetemistákkal irattak hardverekért cserébe móricka alkalmazásokat, amiknek semmi haszna nem volt és igazából ciki is volt, hogy fingós meg zseblámpa appokkal van tele a Store, de cserébe nöttek a számok. A marketing csapat jól járt mert elérték a szervezeti célt, az egyetemisták jól jártak, mert pár órás munkáért kaptak drága hardvert, a tulajdonosok látszólag jól jártak, mert papíron nött az appok száma, de igazából egy nagy rakás semmit kaptak csak a pénzükért.
-
veterán
válasz monkeyground #31573 üzenetére
Akkor menjenek máshova dolgozni, ha megfizetik őket. Szóval ezen kár panaszkodni. Most amúgy kicsit turbulens a piac, de biztosan le fog ez nyugodni.
Ugyanezt elmondtad neki is? Mármint hogy 4 év tapasztalatod van. Ha igen, mit reagált?
Nálunk is seniort szeretnének junior fizetésért. És tényleg nem jelentkezik senki, aki használható lenne minimálisan is.
[ Szerkesztve ]
-
monkeyground
újonc
Gyakornokságot, hogy kellene számolni tapasztalatként? Munkaközvetítő jelezte, hogy sok amit kérek 3év munkaviszonyra, miközben benne van CV-mben, hogy előtte 1.5 évig voltam gyakornok (egyetem közben nyáron 40óra végig, meg utolsó évben szorgalmi időszakban 20-24 órában). Összesen kb 4év, ami hays guide alapján is 1.3-1.4 java-ra. Egyébként is technikai interjú nélkül mi alapján mondja, hogy sok amit kérek Én ülök fordítva a lovon, vagy csak próbálja lealkudni a bérem?
-
monkeyground
újonc
Erre mi a logikus magyarázat egyébként? Ugyanezt tapasztalom most, gyakornokként kezdtünk a cégnél (2000+ fős amerikai multi), kifizettek több hónapos képzést (IT dev), mire most nem akarnak fizetést emelést/counter offert sem adni. Ember pedig kéne, mert párhuzamosan interjúztatunk is. 4év java után ~br900... (dollárban ez évente ~33k ). Egy új ember 1.1-1.2alatt kétlem, hogy eljön ennyi tapasztalattal és akkor minimum 1év mire felszedi a bussines tudást ami a rendszer mögött van.
Ugyanez ismerősnél ssc accounting, felmondott január óta 5-10 ember egy részegről (+40-60%al többért) akiket friss diplomásokkal pótolnak többért.
Próbáljuk megérteni a logikát de még nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
Tudnatok mondani olyan kozvetitoket (akar priviben) akik bankokhoz visznek contractorokat? A feleségem most akar visszamenni babázás után, ő CH-ban egy pici banki szoftvercégnél volt tesztelő, neki most valami ilyesmi jó lenne.
-
veterán
válasz carapace #31569 üzenetére
Haha, mi keresünk BA-t, valami Agile lead bizbasz megnevezéssel, de nincs értékelhető jelentkező. Gondolom tudják, hogy szarul fizet a cég.
Egyébként ugyanezt tapasztalom én is. Nyilván ki fog majd lőni a piac, és akkor mindenki embert akar felvenni, csak most behúzták a féket. Az én szerzimet hosszabbították most.
Moltól hozzám 2 hete beesett egy 90 ezres ajánlat. Visszaírtam nekik, hogy ne nevettessenek már.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
A BA meg PM vonal elég döglöttnek tűnik most amúgy, gyakorlatilag hetek óta ugyanazok a hirdetések jönnek szembe, valahogy tök statikusnak tűnik a magyar piac, mintha nem mozogna semmi.
A gond az is egyébként, hogy senior BA-ból felfelé menni nagyon macera, lead pozi alig-alig van. El lehet még menni product ownernek, de ott is éktelen ratyi fizetések vannak zömében, szóval szerintem ami reális alternatíva az a contracting, egy két hónapja felhívott egy nő valami bankos BA contracttal, mondtam neki, hogy napi 150, mondta, hogy az szerinte reális.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz NightHunter0 #31564 üzenetére
Én is BA vagyok, csak pár évvel több tapasztalattal. Hays senior szintre br 1.5-1.8 millió FT -ot ír. Engem ilyenekkel találnak meg a fejvadászok, de az eloszlás sajnos az, hogy 10 ből 8 a sáv alját tudná adni max. Szerintem azt is érdemes megnézni, hogy mekkora cégnél vagy, mennyi a bevétele, ki tudja-e gazdálkodni a fizetésed.
A linkedines megkeresések alapján nehéz felmérni a piacot, mert fejvadásszal a rosszabb pozíciókat hirdetik. Ahol jól fizetnek, ahhoz nem kell fejvadász, a munkatársak visznek CV-t és találnak embert fejvadász nélkül is. -
Jhonny06
veterán
válasz NightHunter0 #31562 üzenetére
Szerintem jó alkupozícióban vagy, illetve az 1.4m is reális. Te vagy az egyedüli senior, fontos a domain tudás, azaz gondolom nem igazán szeretnének elveszíteni, valamint egy újonnan érkező emberke se kérne kevesebbet. Én simán bedobnám.
[ Szerkesztve ]
-
NightHunter0
csendes tag
válasz gyépés #31565 üzenetére
4-en vagyunk ebben a pozícióban a cégnél, senior egyedül én vagyok, egy junior és 2 medior. Az egyik igeretes, jo kepessegekkel rendelkezo medior bérigényét, amit mondani fog, tudom, neki 1.1m. Vele szoktam neha errol beszelni, mindkettonk celja h magukat a bersavokat toljuk ki, mert a jelenlegiek szerintünk nem reflektálják a hozzáadott értéket.
-
gyépés
aktív tag
válasz NightHunter0 #31564 üzenetére
Érdemes azt is számításba venni, hogy a kollégáid a cégnél hasonló tudással mennyit keresnek. Ha a fizetésed bérfeszültséget okozna, akkor kicsi az esély, hogy megadják. Ha viszont jól keresnek, több esélyed van.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
NightHunter0
csendes tag
válasz Nehaiu #31563 üzenetére
Cégen belül biztos jobban meg kell érte küzdjek, ezzel tisztában vagyok (amúgy szerencsére az a tendencia a a cégnél, hogy érvényesíteni tudod az igényedet ha van erős alapod rá és kulcsfigura vagy)
Inkább kitekintve arra lennék kiváncsi, hogy az itteniek tapasztalatai alapján mennyire reális amúgy maga a bérigény (egyébként utolsó 3 hónap linkedin megkeresései, amik bérsávot is tartalmaztak, 1.2-1.6 között mozogtak). -
Nehaiu
csendes tag
válasz NightHunter0 #31562 üzenetére
Azt nem tudom mennyire realis az 1.4, de te epp egy 27%-os emelest szeretnel, az meg eleg ritka.
-
NightHunter0
csendes tag
Nem: Férfi
Kor: 34
Munkakör: Business Analyst
Tapasztalat: 8 év
Végzetség: Pénzügy MsC
Nyelvtudás: Tárgyalóképes angol
Hely: BudapestSziasztok! BA pozícióban dolgozom, a jelenlegi helyemen lassan 5 éve. A klasszikus BA feladatok ellátása mellett kiemelten fontos a domain tudás (a cépiac összetettsége mellett) valamint IT közeli beállítottság (egyeztetéseken egy bizonyos szintig tudni kell helyettesíteni az architekt szerepét, illetve sokszor van reverse engineering feladat).
Lassan elérkezik az idei bértárgyalás, és ehhez kapcsolódóan szeretnék véleményt kérni.
Amennyiben csak az inflációs alapemelést kapom (ennek mértéke már tudott, 13%), akkor azzal a jelenlegi fizum bruttó 1.25m/hóra emelkedik (+1 havi bónusz). A linkedin-es megkereséseket és a salary guide-okat elnézve viszont én legalább 1.4m/hó-ra szeretném emelni a fizetést. Szerintetek ez mennyire reális bérigény? Előre is köszi a választ! -
bandus
veterán
válasz adalbert1 #31558 üzenetére
nézz utána az adórezidensségnek. az, hogy valahol fizikailag többet tartózkodsz mint az év fele, nem feltétlenül eredményezi azt, hogy ott is kell adórezidensnek lenned. van erre több leírás, blogposzt, amit olvastam de nem mentettem el, így sajna ugyanannyiba telne nekem kiguglizni ismét mint neked de az ultimate tanács itt is, mint minden esetben: egy konzultáció egy adószakértővel.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
törölt tag
válasz adalbert1 #31558 üzenetére
Ha van a cégnél ilyen és monitorozza is valaki, akkor az IPS/IDS-en felakadhatsz, hogy ismeretlen/szokatlan helyröl jelentkeztél be, viszont ebböl nagy valószínüséggel probléma nem lesz, csak megkérdezik, hogy tényleg te vagy-e az.
Csak akkor lesz (itthoni) adózási szempontból probléma, ha 180 napnál többet töltesz ott egy évben. Külföldi jogszabályokról meg az adott országban kell érdeklödni.
-
adalbert1
veterán
Ha a schengeni övezeten belül mozog az ember, akkor valahogy ellenőrzik, hogy az év felénél többet Magyarországon kívül tölt-e valaki?
Megfordult a fejemben, hogy ha külföldi munkát keresnék, akkor lehet, hogy addig az itthoni munkámat végezném remote kintről, ennek lehet valamilyen buktatója? Elsőre az adózás jutott eszembe. -
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #31556 üzenetére
Erste mikrovállalati netbankban a sima Forint átutalás csak magyar IBANokra mehet, litván IBANos Revolut számlára nem engedi.
Forint átutalással azonos díjazású SEPA transfer opció tetszőleges európai IBANra mehet, de csak EURban.Így ha Revolutra nem EURt utalsz, akkor csak a deviza utalás működik, ami gondolom a SWIFTet használja.
Utaláskori árfolyamot visszakeresve kb. 12 USD-vel került többe Revolutra utalni, mint magyar számlaszámra.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ha az segít, akkor idén egy Erste céges számla -> Revolut 10M HUF utalás került 18700 SWIFT költségbe + 10000 tranzakciós adóba.
Helyi forintszámlára 0.144% + (0.3% max 10k) lett volna, az 14400 + 10000, ha jól számolom.[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki USD local számláról fogad business utalást USD-ben?
Mennyi átlagos a SWIFT utalás díja?
Sakkozok most, hogy Wise, vagy Revolut éri-e meg..
Wise nagy előnye, hogy USD local számlát is ad, míg a Revolut ugye csak SWIFT-en keresztül tud USD-t fogadni.
Wise-nál viszont van egyszeri 20000 HUF számlanyitási díj, és az USD-HUF konverzió is magasabb fee-vel megy.
Viszont ha a SWIFT transfer levesz 20-30-40 USD havi utalásokból, akkor már 2-3 utalás alatt visszajön a Wise számlanyitás díja, onnantól kezdve meg ha nagyobb is a konverziós fee, akkor is többet nyerek az ingyenes fogadáson. -
Froclee
őstag
válasz vegetableman #31552 üzenetére
Jó pénz a fél millió, de én pl az általad említett kötöttségekkel nem fogadnám el. Ha nagyon kell a pénz, tovább keresnék.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz gyépés #31551 üzenetére
Ez teljesen megszokott, nagy cegeknel valsagosabb idoszakban 2 dolog miatt nem szokott valtozni a hirdetett poziciok szama:
- PR fogas, igen, nekunk annyira megy hogy meg valsagban is csak novekedunk de epuleten belul kozben mar a wc papir beszerzest is visszafogjuk, biztos ami biztos. Persze ilyenkor a pozik joreszere “sajnos mar betelt” jelzest kapsz vissza
- HRes munkafeltes, valamilyen oknal fogva a recruitment csapat letszamigenyet mindig a kiirt poziciok / lefolytatott interjuk szamaval merik, nem pedig a tenylegesen altaluk felvett emberek szamaval. Legkonnyebb HR eskent megtartani a pozid ha feleslegesen csinalsz meg par kort az egyebkent sem felveheto jelolttel, veletlenul meghosszabbitod a pozik palyazati idejet 1-2 honappal, voila, papiron maris sokat dolgoztal -
vegetableman
csendes tag
válasz vegetableman #29301 üzenetére
Végül öt hónapos huzavona és több eltűnés után adtak egy ajánlatot: br. 2.25M + kisebb ezmegaz.
Most elég nagy dilemmában vagyok, mert a teljes juttatási csomag kb. 45%-kal nagyobb a jelenleginél, viszont nem véletlenül. Alapvetően jól érzem magam a mostani helyemen, de azért mégis kb. havi nettó félmillió pluszról beszélünk. Cserébe szabadságra koratavasszal meg ősszel lehetne csak menni, min. heti két meeting USA nyugati part időben (este 6-8) + bárkit a csapatból bármi miatt utolérni szintén az itteni munkaidőn kívül lehet, de közben a budapesti irodába is be kell menni heti kétszer. Elég transzparensek voltak a túlórák tekintetében is, játékfejlesztő cégről van ugye szó.
Jelenleg 4-kor megy a laptopom a fiókba, irodába átlag heti egyszer bemegyek kávézni, nem is tudom, hogy mi most a hivatalos bejárási policy stb.
Hays szerint ez az ajánlat egy tipikusnál kicsivel jobb senior bér, de ahogy az előző posztokban írtam, az interjútapasztalataim alapján a többség inkább az 1.5-2.0 sávban akar csak fizetni, szóval nem tudom, mi legyen -
-
gyépés
aktív tag
válasz dellfanboy #31546 üzenetére
Két munka közt voltam simán belefért. Sőt! Pont ez volt a munkám! Egyébként meg kb. 33%-ban hívnak be első körbe, akkor az meg napi 1-2 interjú, ami már inkább kevés, ha épp munkát keres az ember. És soknál kiderült rögtön, hogy alacsony lenne a napidíj csak ugye nem volt kiírva.
Nagy a különbség egyébként, mert itthon alkalmazotti poziba, kb. 90%-ban behívtak, és majdnem mindig eljutottunk ajánlatig. A zsíros eu-s remote pozikra nagyobb a verseny."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz kadet93 #31485 üzenetére
A NAV-nak van információs vonala, meglepően korrektek. Mikor katáztam is kellett kérdezni tőlük, meg könyvelő rokonom is mondta, ha valamiben bizonytalan mindig őket hívja. És tényleg jó! Sokat segítettek.
-
dellfanboy
őstag
válasz gyépés #31545 üzenetére
mindenhol layout van, tavaly év végén volt a nagy tech cégeknél, tegnap meg olvastam hogy a magyar posta is elkuld 1200 embert
ám én a napi 1-5 jelentkezést kicsit soknak tartom, még ha 2vel számolok az is havi 60. + ha mindenhova felhívnának első körre és nyomnál velük egy félórás szeánszot az is kb 30órányi első körös interjú. minek? én átgondolnám ezt a stratégiádat
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
gyépés
aktív tag
válasz Vision #31544 üzenetére
Pozi az van rengeteg. De ha az ember az epamot meg az upworköt kiszedi, akkor egyrészt már egész kevés marad. Ami marad az is jellemzően az olcsó kelet-közép európai munkaerőt keres vagy országon belül.
Jó, mondjuk elfelejtettem, hogy család mellett emberi időben szeretnék kelni meg feküdni, ilyen kb. magyar időzónát keresek. Lehet ez a nagy szűrő, de nem kellene, hogy ez luxus legyen. Aztán így el is jut oda az ember, hogy tavaly naponta 1-5 helyre tudtam jelentkezni, idén eddig hetente 1-5-re. Ez van sajnos."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
válasz Vision #31535 üzenetére
Senior szoftverfejlesztő vagyok, naponta szondázom a linkedint. Idén sajnos rosszabbak a remote ajánlatok, mint tavaly, a 400 euro a lélektani határ, kevés helyen mennek csak fölé. Akkor is jellemzően országon belüli remote. Nem olyan könnyű 400 fölötti napidíjat találni. Van, csak az a ritka. Plusz nyugati árért hátrányból indulsz, tavaly 2 hely is így úszott el, hogy meggondolták magukat a szerződés előtt és magyarnak inkább nem adnak annyit. Idén meg eddig eléggé uborkaszezon van. Remélem tavasszal beindul a szezon.
-
veterán
válasz HoTDoG #31540 üzenetére
Ahhj, ugyan már. Erre most hozhatnám példának egy jó barátom feleségét, aki holland fizetésért dolgozott full remote itthonról. Minden csak deal kérdése. És nem, ez nem egy magyar pozi, ez egy EU-s pozi belgiumba riportálva, full remote. A TIG-edet ott fogják jóváhagyni, a költséghely is ott van. Szóval ennek megfelelő árazást lehet kérni.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31539 üzenetére
"Szerintem arról beszéltünk, hogy ez a daily rate milyen egy EU-s pozi esetén. Mivel ez egy EU-s pozi, nem lokál. "
Ne haragudj, de akkor már lehet a legelején elvesztetted a fonalat.csakegymunka: "..Megkerestek egy contractor pozival, belgium de remote, day rate 400 EUR, a pozi pedig egy cloud network engineer..."
HoTDoG: "...Mihez képest nagyon gyenge? Belgiumban valszeg 2x-2,5x lenne a szorzó, de pont azért nem annyi, mert full remote és tudják, hogy Magyarországról..."
Szóval nem tudom mit takar az EUs pozi. Van remote pozi meg van helyben végzendő. Ez az előbbi, és erről kis beszéltünk, illetve, hogy Magyarországon ez piaci viszonyokhoz képest milyen.
Tényleg nincs értelme tovább ragozni. -
veterán
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31537 üzenetére
"Bele van írva. "
Jogos. Az apróbetűnél: "A Hays árait nem tartalmazza". Hát, akkor úgy tűnik az én tapasztalatom szűkös, de én ilyen árakat legjobb szakértőknél sem láttam, egyik szektorban sem. Kivéve, ha nem magyar cég volt a beszállító, hanem Big4, de ott jellemzően az alkalmazottak még kevesebbet kaptak kézhez, mint az olcsóbb magyar tanácsadó cégen keresztül beszámlázók.
"Ez egy belga pozi. Magyarországon a 400 EUR több, mint fasza lenne."
Írta, hogy remote és végig arról beszéltünk, hogy Magyarországon mit ér ez a pénz.
Vagy az a gond, hogy belga cég fizeti és nem magyar, és fizethetne többet belga (EU) viszonyoknak megfeleően?[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31535 üzenetére
"Elvileg a Hays-ben beszámlázott díjak vannak, nem az, amit az agency kap (annak semmi értelme nem lenne)."
Erről kellene egy validáció. A Hays kiadványt olvasó munkáltató szempontjából van értelme, hogy a végső díjat tüntessék fel, sőt, számára leginkább csak úgy van értelme. PM-ként mindhárom szektorban láttam a díjakat, én állítottam ki TIG-eket különböző cégeknek. Nem láttam soha ilyen BA napidíjat, megközelítőt sem. Szóval meg merem kockáztatni, hogy ezek agency díjak feltüntetve a Hays-ben és azokból is a top. Amikből még lejött 20-30% mire eljutott a végfelhasználóhoz.
A mezei BA-t szokták egy lapon említeni a PM kategóriával. Például az említett nemzetközi cloud tanácsadó cég salary guide-jában rendre minden országban magasabb a PM napidíj, mint a cloud engineer. Ezek mentén a 400 EUR, Magyarországról, egy hosszú távú poziért/projektért szerintem továbbra sem nagyon gyenge kategória, még cloud engineer-ként sem.
Félre ne érts, kívánom mindenkinek, hogy a legmagasabb fizuti harcolja ki magának. De a Hays és az említett cég guide-ja alapján, valamint alaposan ismerve a magyar helyzetet, továbbra is az a konklúzióm, hogy a nagyon gyenge jelző a 400 EUR napidíjra, Magyarországon, hosszú távú (értsd min 6-12 hónap) szerződére szerintem messze van az emlegetett realitástól.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz HoTDoG #31534 üzenetére
Oké, csak ezek személyes percepciók, a statisztika pedig reprezentatív. Nyilván a végén az lesz, hogyha nagyon nincs ember (márpedig nincs ember), akkor meg fogják fizetni a magasabb díjakat is. Elvileg a Hays-ben beszámlázott díjak vannak, nem az, amit az agency kap (annak semmi értelme nem lenne).
A bankszektor pedig kifejezetten szarul fizet, legalábbis amiket én láttam.
És olyan napidíjakról beszélünk, amiket kiforgatva havi költségre lassan már főállásban is meg lehet keresni. Direkt nem akarok személyes példákat írni, itt írt egy kolléga nemrég 500 EUR napidíjat mezei BA pozira Svájcba. Linkedinen is elég jól lehet szondázni a piacokat, sok helyen ki van írva a daily rate.
És hja, call centeres kislányból átképzett BA nem is fog ennyit keresni. Az egyik nagybanknál láttam ilyet, nem keveset.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31529 üzenetére
"Ezeket a pénzeket már Magyarországon is meg kehet keresni. Senior BA óradíj 18 ezer átlagban."
Amennyire én láttam bankszektorban, telconál, energiaiparban, ezeket az óradíjakat a közvetítők kapják. De még ők is kevesebbet általában. Ebből pedig 20-30% lejön mire eljut a dolgozóhoz. Aztán lehet én mozogtam csak rossz helyen mindvégig, meg az ismerősi merítésem is lehet korlátozott, de hogy Magyarországon BA magának napi 144-et kiszámlázzon, olyat mesében sem hallottam, pedig ezek a legjobban futó szektorok, elvileg.
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31529 üzenetére
Hívhatjuk globális realitásnak is, globális pozival . A valóság az, hogy a cégek azért is alkalmaznak innen munkaerőt, mert olcsóbb, mint a helyi - vagy mert már helyben nincs. Ez pedig win-win. Neki olcsóbb, Te pedig jobban keresel, mint magyar alkalmazottként.
Ez a realitás, persze vannak eltérések, akár jelentősek is.
Lehet várni a 6-800 EUR-os ajánlatra, de feltételezem a kollégának ez a napi 400 EUR is jelentős előre lépés lesz a mostanihoz képest. -
JoinR
őstag
válasz HoTDoG #31523 üzenetére
Én sem értem a felháborodást, a Hays 2023 szerint is az átlag senior cloud engineer napiíj 370 EUR körül jön ki. Persze értem, hogy külföldre dolgozva nagyobb óradíj kellene, de annyira nem látom ezt a gyakorlatban megvalósulni, de lehet csak rossz helyen nézelődök.
szerk: Pont nemrég láttam hasonló holland melót hibrid munkavégzéssel valami 350 eurós napidíjjal. Nyilván nem reprezentatív, csak említésként. Januárban néztem a norvég cloud/devopsos alkalmazotti béreket, azok sem annyival magasabbak, kb. nettó 2.5M HUFot láttam elérhetőnek az én szintemmel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz HoTDoG #31528 üzenetére
De felejtsd el a magyar realitást! Ez egy EU-s, és nem lokál pozi, ezért EU-s a napidíj is. Amúgy megnéztétek ti a 2023-as Hayst? Ezeket a pénzeket már Magyarországon is meg kehet keresni. Senior BA óradíj 18 ezer átlagban.
Szerintem az 500-600 EUR a reális egy ilyen poziban seniorként. De hát contractor azért jellemzően senior szokott lenni. Aki ennél sokkal kevesebbért dolgozik, az jó nagy madár. Mármint ha EU-s, és nem lokál a pozi.
[ Szerkesztve ]
-
ody42
senior tag
válasz HoTDoG #31523 üzenetére
Ő valszeg a hegy csúcsáról posztolgat
Szerintem teljesen reális a 4-500eur/nap, nekünk van, aki ennél jóval kevesebbért dolgozik AWS public cloud contractorként, de ennél jóval többet is meg lehet keresni, ha valaki ügyes a területén, és mondjuk 2 vagy akár 3 helyre be tudja számlázni a napi 8 órát. De ez már nagyon nem triviális a meetingek és határidők miatt, és ez csak akkor működik, ha egy adott scope-ra szerződsz, de szerintem a lenti esetben nem erről van szó. -
ody42
senior tag
válasz csakegymunka #31516 üzenetére
Szia!
Az, hogy ez jó ajánlat vagy sem, azt neked kell eldöntened, a mostani fizetésed alapján, én contractor pozira akkor váltanék, ha az alkalmazotti juttatásokhoz képest benne van legalább +30%. (bónuszt, fizetett szabadságot, céges autót, mindent számolj bele,mert contractorként csak a day rate van.)A contractor meló rizikósabb, azokat építik le először (mert olcsóbb megszabadulni tőlük), ami egy mostani gazdasági környezetben azért para lehet. Simán lehet, hogy valami belga contractor cégen keresztül akarnak majd alkalmazni, és ha az összerúgja a port a céggel, akkor mész te is a levesbe, hiába volt jó a munkád. (Láttam már ilyet sajnos)
A belga rendszer azért nem rossz ilyen szempontból.
Alkalmazottként több juttatást kapsz, szabi/betegség mind olyan, mintha 0 pénzt keresnél azokon a napokon.
Kb. 30% adóval számolhatsz, könyvelő mindenképp kell. -
HoTDoG
tag
válasz Vision #31522 üzenetére
Mi a piaci realitás Magyarországról ezért a poziért akár alkalmazottként, akár contractorként?
A Hays 2023 szerint ennek a pozinak a teteje bruttó 2.6, ami nettó 1.7.
Egy nemzetközi cloud szakértői tanácsadó cég salary guide-ja előttem, országonként, pozinként. Erre a pozira Magyarországra 155k napidíjat írnak - az ügyfeleiknek. Ezt most szinte pont 400 EUR.
Szóval komolyan érdekel, hogy mi a realitás Magyarországon most, ha ez nagyon gyengének számít.[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
válasz Vision #31519 üzenetére
Ezt egy picit meredeknek érzem. Mihez képest nagyon gyenge? Belgiumban valszeg 2x-2,5x lenne a szorzó, de pont azért nem annyi, mert full remote és tudják, hogy Magyarországról. Ez havi 18 nappal számolva havi 2 millió nettó. Budapesten sem osztogatják mindenkinek az ilyen szintű fizut ezért a poziért.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Igen, kell Kft vagy Bt. Ha utána jársz, rájössz, hogy nem nagy deal, de az alkalmazotti kényelemhez képest - hó elejön megjön a fizu - bizony foglalkozni kell vele.
Havi 18-19 nappal érdemes számolni éves szinten, ha az alkalmazotti szabik számát hozni akarod.
Nagyságrendileg 70% lesz ami megmarad. Laptopot általában nem adnak, de ez cég és projektfüggő is. -
veterán
Ez nagyon gyenge pénz ezért a melóért. Főleg Belgiumból.
-
OPiiPO
veterán
Keress rá itt is, van sok hasznos infó - de kb. egyetértek bandussal.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bandus
veterán
ha beirod a googlebe ezt a nehany keresoszot, biztosan talalsz erre vonatkozoan iranymutatast, listakat, cikkeket, blogokat. ha magadtol nem jutottal ennyire, akkor a contractorkodas nem neked valo, engedd el. alkalmazottkent is tudsz ennyit keresni, jobb feltetelek mellett. nekem 3 eve volt ilyen contractor szerzodesem, igy, hogy kozom sincs az it-hoz, szoval ez meg csak nem is egy jo ajanlat.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
csakegymunka
csendes tag
Sziasztok,
Megkerestek egy contractor pozival, belgium de remote, day rate 400 EUR, a pozi pedig egy cloud network engineer.
Sosem voltam még contractor, hol találok egy jó leírást, hogy ez pontosan hogy működik? Hogy fogok adózni, kell-e létrehoznom bármilyen kft-t, mennyi marad ebből a 400 EUR-ból? Ilyenkor laptopot a cég ad vagy nekem kell ezt biztosítanom?
Tehát lényegében egy kis iránymutatást kérnék, hogy induljon el egy kezdő a contractor úton?
Nagyon köszönöm! -
Dr. Akula
félisten
válasz VirsLee #31514 üzenetére
Elég sok bérszámfejtőt ismerek, nem kell bemutatni mivel foglalkoznak. Egyébként a többiek is kb. ugyanazt mondták mint én. A szoftver önmagától nem számfejt, csak azt számolja ki, amit a bérszámfejtő betáplál. De hogy mi legyen betáplálva... na azért van a számfejtő.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz VirsLee #31505 üzenetére
Amit a neve is mutat: bért számfejt. Kiszámolja mennyi fizetés jár neked, +/- betegszabi költsége (50%? 70%?), járulékok, pótlékok, távolléti díj, éjszakai pótlék, túlóra, fizetendő nyugdíjjárulék, tb, stb. Nem csak feléd a nettódat, de a mindenféle hivatalok felé a tarhákat is rendezi.
"Nem számol adót, nem számol járulékot, nem utal fizetést, nem készít bérpapírt, stb mert ezeket már egy ideje egy szoftver végzi."
Ami viszont nem gondolatolvasó, nem tudja mikor mennyit kell számolnia.
"Mi van még ezen felül, ami megmaradt ebben a pozícióban, mint élő erőt igénylő feladat?"
Kb. mint az esztergályos. Ott a CNC gép, elesztergálgat magában, nem? Majd kitalálja mit szeretnél legyártani, aztán a gép megtervezi, legyártja, kezedbe nyomja. Ja nem.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Pfiucska #31511 üzenetére
Elég sok cég kiszervezi a tényleges bérszámfejtést külsős cégnek és a cégen belül már csak adatok rögzítése és a munkatársakkal való kapcsolatartás van. Meg persze a bérutalás is marad a cégen belül, aminél nagyon fontos, hogy flottul menjen. Nem tudom mennyire világos, de a szerződésben rögzítve van a bérutalás időpontja és ha ekkor nem történik meg akkor kötbér illeti a dolgozókat. Az sem jó dolgo ha valaki rossz bért kap legyen ez több vagy kevesebb.
-
Pfiucska
aktív tag
A többiek már leírták, amit még hozzafuznek:
- a szoftverek jellemzoen meg csak arra alkalmasak, hogy ha beallitottad, hogy eppen mennyi az adott kedvezmeny es, hogy adott dolgozora vonatkozik-e (amit nem feltétlen tud a szoftver magától), berogzitetted a havi szabadsagait, bervaltozasait, bonuszait, tappenzeit (dokumentalva, ellenorizve van!), letiltasait, berelolegeit, vallalati kolcsoneit, stb. Akkor utana igen, egy kattintassal szamfejt a rendszer, mar csak kovetni kell, hogy valtozott-e barmilyen szemelyes irata, csinalni a KSH statisztikakat, az emlitett bevallasokat, ki es belopokkel foglalkozni es isten tudja meg mivel..Egy kisebb nagyvallalatnal vagyok, kulsos berszamfejtonk van + 1 fo HR, de boven-boven van munkajuk velunk..
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
tototos
őstag
AZért rengeteg dolgot csinálnak, sőt rengeteg dolgot amit lehetne automatizálni de sajnos nem igazán mozdult még el ebbe az irányba a legtöbb cég.
Párom payrollon dolgozik és nem szent heverde az élete. Például meg kell vizsgálni bérutaláskor hogy megfelelő adatok vannak a rendszerben, egyezik-e az utalási összeg stb. EZen kívül a kollégák ügyes bajos dolgait is nekik kell rögzíteni ilyen pl a betegszabdság, apanap, letiltások és sok más ami a bérhez kötődik. -
Fido01
aktív tag
válasz VirsLee #31507 üzenetére
alapvetően igen generálja az összes program az adatszolgáltatásokat, én is szoktam számfejteni attól, hogy nem ez a munkaköröm, és nálam az alapszabály az, hogy mindent ellenőrzök, és a bérre ez kiváltképp igaz, mert ez a legérzékenyebb adathalmaz. Olyan nem fordulhat elő, hogy a dolgozó nem- vagy nem jól kapja meg a fizetését, vagy hibás adatszolgáltatás miatt pl a TB ellátását felfüggesztik, és ha ez megtörténik akkor bizony senki nem a programhibára fogja, hanem a hülye számfejtőre
-
-
Fido01
aktív tag
Valóban szoftverfüggő, hogy mennyire automatizált a dolog, de ittvan néhány példa amit manuálisan kell intézni:
- havi számfejtés berögzítése (tehát azt nem automatikus, hogy adott hónap 2-án kész a bérjegyzék)
-szabadság, betegszabadság, táppénz nyilvántartás
-bónuszok, jutalmak stb nyilvántartása, rögzítése
-utazási, bérlet stb költségtérítése (a reprezentációt is általában a bérszámfejtő végzi mert bérjellegű adói vannak)
- belépő-kilépő dolgozók papírjai
-havi adatszolgáltatások ('08-as bevallás, rehab, statisztikai jelentés)
-ezen felül ami igen komoly feladat az a megfelelő dokumentálás, mivel minden munkaügyi iratot a végtelenségig kell őrizni (a dolgozóra irányadó nyugdíjkorhatár +5 év az őrzési idő, tehát én vagyok 30 éves és az idei M30-as lapomat úgy kell eltegyék, hogy a következő 40 évben bárki kérheti)
-nálunk pl sok a projekt jellegű feladat amiért nem főállású, hanem megbízási díjjal fizetett emberek vannak, mivel az időszakos teljesítésű, így minden időszakra (akár hetente) teljesítésigazolást kell kiállítania, illetve ezen emberek zsintén manuális rögzíteni kell a rendszerben és számfejteni.
Hirtelen ennyit jutott eszembe ami fixen előfordul szinte folyamatosan -
VirsLee
őstag
válasz -Skylake- #31501 üzenetére
Ezért is kérdeztem, hogy mit csinál egy bérszámfejtő. Az nagyon felszínes válasz, hogy "bérszámfejtenek". A tanácsadóra sem az a válasz, hogy egész nap tanácsot ad
Újrafogalmazom a kérdést. Mivel tölti a napját a bérszámfejtő, aki egy ember és nem egy szoftver? Nem számol adót, nem számol járulékot, nem utal fizetést, nem készít bérpapírt, stb mert ezeket már egy ideje egy szoftver végzi. Egy dolgot el tudok képzelni, pl. a táppénzes papírokat valakinek adminisztrálnia kell. Mi van még ezen felül, ami megmaradt ebben a pozícióban, mint élő erőt igénylő feladat? Berögzíti a rendszerben a fizetésemeléseket? Szóval komolyan érdekelne, hogy mit csinálnak.
-
Dr. Akula
félisten
-
-Skylake-
addikt
válasz VirsLee #31500 üzenetére
meg fogsz lepodni : berszamfejtenek. aki alkalmazott (BARHOL) azt berszamfejtik, mert azzal szamoljak ki a fizetesedet. ugyhogy annyira letezik, hogy mashogy nem tudsz fizetest kapni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
- Új 8GB 1600MHz 1,35V DDR3L és 1,5V DDR3 laptop RAM-ok, ingyen (Fox)posta másnapra
- Apple Iphone 16 plus 128gb fekete szinben TELJESEN UJ bontatlan FUGGETLENUL elado
- HP OEM/CUSTOM 775 alaplap + hozzátartozó front panel I/O TESZTELETLEN
- GIGABYTE 970A-UD3 REV1.2 TESZTELETLEN
- GIGABYTE GA-M52L-S3 TESZTELETLEN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest