Új hozzászólás Aktív témák

  • vegetableman

    csendes tag

    válasz vegetableman #28111 üzenetére

    Na, az ősz folyamán végigmentem az összes olyan budapesti machine learning pozíción, ami a kiírás alapján kicsit is relevánsnak/ígéretesnek tűnt. A többség LinkedIn-es megkeresés volt, egy-kettőre én jelentkeztem, de az olyanokat meg se próbáltam, ahol már a job posting alapján se szerettem volna dolgozni (pl. kifejezetten juniort kerestek, igazából data engineert/szoftverfejlesztőt kerestek, aki max. kicsit ért ML dolgokhoz is, maguk se tudták, hogy mit kerestek, vagy csak max. heti 1-2 HO engedélyezett stb.) Maradt kb. 8 pozi.

    A legtöbb helyen semmi esetre sem tudták volna megadni a br. 1,7M alapfizetést, ami Hays alapján a medior közepe/senior alja (ennél többet kértem elsőre, ez már a végső szám volt, amiért elgondolkoztam volna a teljes csomag meg az interjúk alapján kialakult benyomás függvényében).

    Két hely volt, akik kifejezetten seniort kerestek, az egyiknél br. 1,9 lett volna a sáv legteteje (Hays szerint ez a tipikus senior fizu), viszont ott menet közben derült ki, hogy ott is csak érintőlegesen kell ML-lel foglalkozni és valójában DevOps-ost keresnek. A másik hellyel most már lassan egy hónapja nem sikerül második körös interjúra időpontot egyeztetni, úgyhogy egyelőre azt is elengedtem. Ott egyébként "nincsenek bérsávok", 2,1M-ra azt mondták, h tök oké (tehát valszeg feljebb is lehetne menni), viszont kerekperec megmondták, hogy sok a túlóra, USÁ-val kell rendszeresen este meetingelni és nyáron nem lehet szabira menni.

    Időközben a jelenlegi helyemen is kaptam 20+% fizetésmelést (br. 1,4M így az alapfizu + bónusz stb.), amivel nem vagyok száz százalékosan elégedett, de kevésbé van fizetés FOMO-m, látva hogy ami nekem most elérhető, az azért többnyire lényegesen a Hays számok alatt van. Következő kör jövőre a külföldi full remote pozik (egyre már most is interjúztam, de ott végül a domain knowledge-em nem volt elég a senior szinthez).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák