Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pfiucska
aktív tag
válasz CyberPunk666 #31493 üzenetére
Normalisabb konyveloknek van felelosseg biztositasa.
Btw konyveles nem = berszamfejto es nem = adotanacsado
Sot, konyvelonek hivjuk azt is aki egyeni vallalkozokkal foglalkozik meg azt is aki penzugyi szolgaltatokkal foglalkozik es semmi koze egymashoz, hogy Mariska katás bt-vel mit kell kezdeni vagy az OTP konszolidalt beszamoloja hogyan keszul.iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
veterán
válasz #41635072 #31494 üzenetére
Nem véletlenül van ez így. Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon a valós büntetési kockázattal járó cselekmények ötletgazdája nem a könyvelő, hanem a vállalkozó, minimum közvetetten. Tőlem is megkérdezi minden neccesebb szitunál a könyevelőm, hogy mi legyen.
Amúgy ha kérdés van, akkor azonnal megy a NAV-hoz állásfoglalásért. Most itt a topicban ami felmerült (külföldi munkavállalás), azt is biztosan megfuttatná náluk, ha nem lenne biztos benne.
Senki sem mindentudó, nyilván egy könyvelő sem, főleg, ha az adott kérdés nem a szakterülete. De az tuti, hogy a büntetések java nem ebből jön össze, hanem simán a vállalkozó akar trükközni.
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #31493 üzenetére
Nincs alapvetően ilyen felelőssége, az adóalany felel mindenért. Aztán persze perelheted a könyvelődet utána.
Egyébként a szerződésben határozzátok meg, hogy ki meddig felelős, magánszemélyként azt írod alá, amit eléd rak (feltéve ha kapsz ilyet)
[ Szerkesztve ]
-
-
Resike
tag
válasz CyberPunk666 #31488 üzenetére
Én abban sem bíznék hogy ezek az adótanácsadó könyvelők bármit is érnének, teljesen fogalmatlan a legtöbbje bármiféle külföldet érintő jogszabályokból...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz kadet93 #31485 üzenetére
Soha, de soha ne kérj segítséget sima fórumon olyan ügyekben, aminek komoly anyagi következményei lehetnek.
Még a legjobb szándék esetén is lehet az információ elavult vagy hibás.Minimális anyag ráfordítással kaphatsz garantáltan fedezett tanácsot szakembertől, ez egy egyszeri apró kiadás, és többet nem kell rá költened és nyugodtan alszol.
Az említett linken lévő leírás egyébként arra vonatkozik, ha magyarországi állandó lakcímed van és úgy töltesz kint valamennyit, akkor számít a 6 hónapos szabály, de még ekkor is lehetnek speciális esetek.
Ha kivitted az állandóü lakcímedet az egy egészen más történet. Lehet arra is ez vonatkozik, de nem biztos.Mindenképpen kérdezz meg egy szakembert a konkrét saját helyzetedről.
-
bandus
veterán
válasz D1Rect #31484 üzenetére
én ilyet még nem figyeltem meg. amit korábban közelről láttam, ők mind szerették a munkájukt meg a cégeket is akiknek dolgoztak. ez most nekem is egy új helyzet, még szoknom kell ezt a fene nagy szabadságot
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
kadet93
tag
Offtopic, de:
Tavaly augusztusban koltoztem Hollandiaba. Kicsit ossze vagyok zavarodva, ha jol ertem, mivel 6 honapnal kevesebbett dolgoztam ott, ezert Magyar adoilletosegunek szamitok 2022-ben. Magyarorszagban kellene bevallanom az osszes 2022-re eso bevetelem, illetve ott adoznom es visszaigenyelnem a Holland allamtol, amit a jelenlegi munkaltatom erre az idoszakra mar levont/befizetett?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bandus #31483 üzenetére
Megfigyelésem szerint nagyon kevés nő szeret munkahelyen dolgozni.
Megcsinálják persze, de azért mert nincs más.
Férfiak között is van aki nem élvezi a grindeot, csak muszájból van ott, de inkább előfordul az, hogy nem azért hajt, mert pénzt kap érte.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bandus
veterán
van egy sajat kis mini vallalkozasa, azt epitgeti, de o peldaul ekkor jott ra, hogy nem neki valo a multis kornyezet es sokkal jobban elvezi a szabadsagot ami most megadatik neki.
adalbert: szerintem nem altalanos ez, vannak akik birjak az ilyen hullamzo workloadot, peldaul en is, sot, akar elvezem is, ha valami aktualis projekten ejszakaba nyuloan dolgozhatok. valaki viszont kieg, es jon egy 180 fokos hatraarc ugy, hogy munkaltatot sem akar latni tobbet, nemhogy multit.
[ Szerkesztve ]
-
-
adalbert1
veterán
válasz bandus #31480 üzenetére
Azta, amit leírsz, az kb. egy jól fizetett modernkori rabszolga meló...
Ehhez tényleg olyan kompenzációnak kellene társulnia, hogy utána évekig ne kelljen dolgoznod, és kipihenhesd ezt.
Az fogalmazódott meg bennem, hogy ezeknek a cégeknek miért érdeke (vagy ha nem is érdeke, miért elfogadható nekik), hogy ennyire leamortizálják a munkaerőt?
Azért gondolom egy minimum belépőszint van (legalább valami szakirányú bsc, vagy hasonló, nyelvtudás), ami alapján valószínűleg kevesebb potenciális munkavállaló van ezekre a pozíciókra, mint mondjuk a gyártósorra betanított munkásnak (amivel nem azt mondom, hogy azoknak a kizsigerelését helyeselném). -
bandus
veterán
válasz #41635072 #31464 üzenetére
nekem a csajom valtott controlling teruletrol finance-ra az egyik legnagyobb hazai ssc-ben. nem
volt ritka, hogy hajnal 3-4 korul is meg a gep elott pufolte az excelt es ugy kiegett tole, hogy felmondott ket eve es azota sem ment vissza dolgozni. persze biztos vannak kevesbe stresszes finance melok is, de ez kb tenyleg daralo volt (egyebkent nem rossz penzert).szerk: most latom a friss hsz-ed, akkor tudod mirol beszelek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát sràcok. Csajom már 2019-ben is netto 400-at kapott ssc-ben minimál tapasztalattal. Aztán elment máshova kevesebbért mert kiégett. És tavaly év elején kapott netto 500-as ajánlatot plusz prémium plusz cafi meg egyebek. Nem is mondanám finance-nem, mert semmi köze igazábol hozzá, de nem akarok pontos pozit írni.
Nyilván azért is kapott ennyit mert az ilyen helyeken megfordulókhoz képest sokkal normálisabb, és elképesztő milyen hülyék/leszarom emberek dolgoznak a területen.[ Szerkesztve ]
-
Pfiucska
aktív tag
válasz Vision #31472 üzenetére
Finance terulettel igazabol a legnagyobb problema/ nehezito tenyezo, hogy idiota hataridokhoz es allandoan valtozo jogszabalyi kornyezethez kell alkalmazkodni. Itthon szerencsere mindketto megvan.
szerk.: Tele vagyok junior ismerosokkel (Bsc-t bő 1 eve vegeztem), igy latom ezt a piacot Budapest es kornyeken. Rohadtul nincsen netto 4-500n kezdofizu. Van 1-2 ismerosom aki belenyult hasonloba (de papiron volt mar 1-2 ev tapasztalatuk), de a csoporttarsak zome inkabb 3-4 kozott kap.
szerk2.: Controlling es riporting fizet jellemzoen jobban, alatta konyveles alatta a banki pozik.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
-
kovsol
titán
SAP Basis Admin az nem level 1 supportot jelent. Nálunk ezen a szinten már upgradek, és egyéb komplekszebb dolgokat is végeznek az emberek. Persze lehet van olyan cég ahol nem, és egy HC megnyomkodásán kívül nem csinálnak mást, de nem arra adják hays álltal említett árakat az biztos.
Én végig jártam már a SAP Basis vonalat level1-től konzulens, engineer. Csomó hangzatos nevő megjelőléssel párosítva.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
n00n
őstag
Valaki nem tud itthon alkalmazotti állást DevSecOps/Cloud Architect munkakörben? AWS/GCP Architect és CKA cert, C2 angol.
-
veterán
Hollandiában SalesForce consultant 350 EUR/óra. Másodkézből jött az infó. Na, ebből már el lehet nyomorogni bárhol.
Hát, a franc se tudja. A forecasting önmagában lehet kreatív munka bizonyos szempontból, hiszen a jövőt kell számszerűsítened milliónyi paraméter alapján. Innentől az már kicsit hitvita, hogy kinek mi számít kreatívnak.
A túlóra inkább a szűkös határidők miatt van. Az én könyvelőm is este 11-ig dolgozik az ÁFA-bevallási határidő előtt, mert az egy strict deadline. Ugyanezt terjeszt ki globális multi szintre. Ott nincs az, hogy ez a feature átcsúszik a következő sprintre, aztán csókolom. Nincs ilyen opció.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
A hays-ban munkavállalói fizetések szerepelnek. (persze lejjebb van más is, de most nem arról beszélgetünk). Ezek a basic multis bérsávok teljesen barátiak. Az alap kezdő fizu bőven elég mindenre, ezt nem is firtattam. De már otthon is nettó 500-at kapott full juniorként olyan területen, multinál, amiben 0 tapasztalata volt, miközben hays meg irt ra 350 nettot...
Elfogadom a te álláspontod is, és értékelem, hogy leírtad, hogy Te miket tapasztaltál.szerk: a lányok punikája most ki van fényesítve a munkaerő piacon, de ez egy más téma. Nekem sokkal nehezebb. Csak ezt is vegyük bele a képletbe.
#31472Tapsi: Az igen, próbálom értelmezni Neked van tipped, hogy ezt hogy lehet elkezdeni? Azon kívül, hogy menj el gyakornoknak?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz #41635072 #31463 üzenetére
A hays is igen tavol all a valosagtol, egy erosen fovaros centrikus es a csak felejuk bevallott adatallomanyra tamadzkodik, tobbnyire kikozvetitett melosokra alapozva, de hogy a realitas talajan maradjunk, siman van hogy ugyanabban a pozicioban a piacon a felet sem kapja erte az ember ha nem fovarosi, nem multi stb ceghez megy direktben munkavallalonak
en csupan felhivtam a figyelmet arra, hogy a hardcore ERPkonzulensi vilag az nem epp a lablogatos fajta, max akkor ha egy adott relative kenyelmes ceghez mesz el sajat belso konzulensnek, de akkor megint a multis bersavok es berpolicyk csapdajaba esel, a kenyelemert cserebe. Ha tanacsado ceghez mesz alvallalkozokent beszamlazva ERP projektre, akkor nyilvan a loveval aranyosan sokkal kevesebb lesz a lablogatas es tobb a felelosseg.
Megugrani meglehet a valtast, de akkor valami lowlevel juniornak vesznek be, alacsonyabb fizuval, par evig fizetes a tanulopenzt es majd talan a harmadik projektre raknak ki onalloan klienshezPersze nem kotelezo annak hinni aki vegignyomott US tol EU-n at AsiaPac-ig jopar ilyen projektet es dolgozott internal / external konzulenskent is, majd megmondja inkabb a magyar hays
-
veterán
Nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ami quick win volt, azt már tuti megcsinálták, a bonyolultabb folyamatoknál pedig szerintem drágább a leves, mint a hús. Persze folyamatosan megy az automatizálás, ezen pörög most a fél ipar, de leginkább küszködést látok felemás eredményekkel.
Valami olyasmi ez, mint anno a T-nél az új számlázó rendszer bevezetésénél. Megcsinálták, csak ez azzal járt, hogy a termékek saccra x%-át meg kellett szüntetni (x>50). Az ügyfél meg dönthetett, hogy választ másik díjcsomagot, vagy elmegy a szolgáltatótól. Illetve amit mégsem lehetett megszüntetni, az maradt a régi rendszerekben. Szerintem te is érzed, hogy ez nem egy 100%-os megoldás.
Mindenesetre én jelentkeztem egy MBA képzésre finance alapokon
Ha ezt egy fasza egyetemen csinálod, az önmagában karrierformáló lehet. Hajrá! Erre amúgy érdemes pénzt áldozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vision #31465 üzenetére
Persze értelek. Valószínűleg igen az lehet a háttérben, hogy magyarországra a fos meló érkezik, ami rengeteg embert felszív. Ha linkedinen is körbenézek ilyen helyeken, legtöbb embernek van egy turizmus diplomája vagy valami.
Mindenesetre én jelentkeztem egy MBA képzésre finance alapokon, nem akarok úgy meghalni, hogy 0 ilyen jellegű tudást szereztem.
-
-
veterán
válasz #41635072 #31464 üzenetére
Hja, vágesz. Inkább arról van szó, hogy tényleg a pénzügyi adminisztrátor Marikát is pénzügyesnek hívják, meg azt is, aki multiknak rakja össze az 5-éves pénzügyi tervét. Előbbihez kell egy érettségi, utóbbihoz gyakran pénzügy mester és CFA/ACCA is befigyel.
Ezt ugyanúgy képzeld el, mint az Informatikus buzzwordot. Ez lehet a Windows telepítő, gépösszerakó Pistike, és lehet egy piszok kemény melót végző senior Devopsos/Lead dev, stb.
Morgannél is volt anno a LEG, akik tényleg droid excel melót csináltak, és volt a pénzügynek az a része, aki nagy hozzáadott értéket teremtett sok-sok túlórával. Vagy mondjuk a pénzügyi modellezők, akiknek jó része eleve fizikusként végzett.
Azért azt tegyük hozzá, hogy Magyarországra a multik jellemzően a trágya melót passzolják le, a fontos pozikat megtartják a központban. Ez már csak ilyen.
Na jó, ez kicsit off már megint.
-
törölt tag
válasz Vision #31462 üzenetére
Neked valoszinuleg tobb ismerosod van finance teruleten, mint nekem. Az a par akit ismerek, morgan meg egyeb ssck-ben, hat nem szakadnak meg, es viszonylag jo fizukkal csinalnak teljesen basic melot, amihez amugy kimondott penzugyes tudas nem is kell, mert folyamatok vannak, adatgyujtes, adminisztracio. (Fin analyst, reporting meg ilyenek) Strategiai, donteshozoi pozicio nagyon nagyon nagyon keves van, ott egy volt osztalytarsam van, hat o is csak a pocset logatja elmondasa szerint (legnagyobb alapkezelonel dolgozik).
Nem tudom melyik a jellemzobb.
Amcsiknak pl azert megy(ment) mindenki konyvelonek, mert tobbnyire nyugis melo, nem valtozik semmi, es full jol fizet. Raadasul naluk protected profession.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nézted egyátalàn akár a nemrég belinkelt magyar hayst? Még ott sincs fizuban kulonbseg az admin és consi fizukban.
Most ha az elobbi sokkal konnyebb, es ugyan annyit fizet, minek csinalna a nehezebbet?Ezt a szakmak kozotti ugralast is hagyjuk mar. Osszes munkahelyemen, plusz exeimen, baratnomen is mindenkinek volt mindenfele diplomaja (vagy az sem) es foglalkoztak mar mindennel is. En is mindig ugy valtottam, hogy a pozi egy reszehez akkor meg nem volt meg minden skillem, beletanultam.
Nem lehet, hogy teged hasznalnak ki, es tul borusan latod a a helyzetet? (En is voltam ilyen szorult szituacioban mar)
Masreszt megis mi a hihetetlen, hogy van olyan munkahely, ahol nem hajtanak szet, es átlagbért kapsz?
-
veterán
válasz #41635072 #31460 üzenetére
Azért az excelmasszírozás is lehet nettó agyatlan szolga meló, meg mondjuk forecasting, amibe beledöglesz. Ismerősökön látom, nagyon okos emberek, és este 10-ig dolgoznak 3-havonta hetekig. A finance közismerten egy űberszopás meló túlórákkal, elképesztő stresszel. Az IT ehhez képest gyerektábor.
-
Kobe
veterán
válasz #41635072 #31460 üzenetére
ha nem baj, kicsit helyretenném, van "némi" internal SAP konzulens tapasztalat hozzá, elég sok rollouttal.
admin kb 0 kreativitás, rendszerjogosultságokat osztogat ki, esetleg bázis adminisztrátor, fileserver beállításokkal is elszüttyög, de nagyjából lvl 1 tech support, emiatt nem is fizet sehol túl jól. Ha az excel masszírozás nem tetszik, hosszútávon ez sem nagyon fog
consultant - kb ABAP kódoláson kívül csinál mindent, konfigol, paraméterez, user exiteket ír ha épp olyan a folyamat, debuggol, releasel, problémát old meg, nagyon nem egy szint a sima adminnal.....épp ezért kérnek hozzá indulónak is több év tapasztalatot. És mindezt készhezkapott határidőre ugye. Szóval ha valaki ide beírja hogy konzulensi melóval SAP projekt alapon határidőre láblógat, az vagy szimplán kamuzik, vagy csak szar helyen dolgozik / esetleg ő a sepregetőfiú a projekten, akinek a kezébe nyomták a lapátot csak hogy ne legyen láb alatt.
Salesforce nagyjából kb ugyanez, ott a konzulensi kör talán még szorosabban összefügg a fejlesztő / programozó szereppel, SAP vonalon könnyebb elhatárolni ezeket a hierarchikusabb, nem-agilis módszerek miatt
az itt a topikban beírt dologokat én alapból elosztanám kettővel vagy hárommal, hiszen itt köztudott hogy mindenki napi 2 órában keres 3 miniszterelnökre való bért....
de az biztos hogy pénzügyesből konzulensi poziba 1 lépésben eléggé no-way[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Álláshirdetések, beszélgetések, salary guideok szerint is több a pénz benne. A pénzügyes melók 95%-a egy vicc, excelmasszírozás, adminisztratív munka, ezt 5-10+ éven keresztül nem is értem hogy lehet csinálni. CRM admin pozi mitől lenne stresszes? Akikkel itt beszélgettünk, és tolják a consultant irányt, mindegyik elég laid back életet nyom, senki sem idegeskedik.
Hagyjuk már, most is napi 1 óra munkáért kap 100K CHF-et, szvsz az a hülye aki sok munkával akar keveset keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz #41635072 #31458 üzenetére
de miből gondolod, hogy egy sima admin egy pénzügyesnél nagyságrendekkel többet kapna ? (nem kap)
vagy ha nyugdijas kompelxitasu melot keres az asszony, akkor hogy jött szóba a konzulens? (nem az)lehet csak nem kerek, hogy akkor pontosan mi is az elvárás, eddig nekem kicsit "jóval kevesebb melóért jóval több lóvé legyen" tűnik az első benyomásnak az meg a gyakorlatban ritkán szokott összejönni
-
törölt tag
válasz noiq_nolife #31447 üzenetére
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit visszakanyarodva a Hays Salary-ra van valakinek tapasztalata, hogy vidéki
vármegyeszékhelyeken mennyire érvényesülnek ezek a bérezések? Nekem a pénzügy érdekes nem az IT, de sajnos eddig nem igazán hallottam olyanról, hogy junior könyvelők 600 körüli bruttóval kezdenek.
Vagy nagyon rossz helyről informálódok -
őstag
Sziasztok!
Volt cégnél szeretnék, hogy supportot biztosítsak egy régebbi termékhez, amit csak én ismerek, senkit nem lehet berángatni az "utcáról". Ez fejlesztést és/vagy támogatást tartalmaz. Előbbi esetben vmi kisebb, új funkció, utóbbi esetben kérdésekre válaszolni, db-ből riport, ilyesmi.
Havi 16 órás keretről lenne szó, amit nem feltétlen használnak ki, de ettől függetlenül a havidíj ugyanannyi. Ti milyen számlázott nettó órabért gondolnátok erre reálisnak?
Nem kenyérre kell, igazából már kicsit nyűg, de "korpásodik a haj a pénztért" kategória.Semper fi!
-
carapace
csendes tag
válasz Oppenheimer #31450 üzenetére
Sok, főleg azért is mert az agencyknek vannak mindenféle elszámolós trükkjeik, amivel csomó pénzt kihúznak az adózás alól (pl kapsz külön lóvét, hogy munkaeszközt vásárolj meg ilyenek) Az adó nyilván kantonról kantonra (sőt ilyen összegeknél már települési szinten is változik), de emlékeim szerint Zürichben olyan 11-12k netto kijön belőle havonta 20 munkanappal számolva. Viszont itt már tényleg számít hol laksz, szóval érdemes Zugba menni ennyi fizuval, vagy valamelyik tóparti burzsujvárosba ZH kantonban.
[ Szerkesztve ]
-
carapace
csendes tag
válasz noiq_nolife #31447 üzenetére
Igazából az IT fizuk (Zürichben) eléggé be vannak tömörülve a 100-140 közötti sávba, amikor kinn voltam nekem szinte az összes ismerősöm ennyit keresett, ezért mennek át sokan contractornak, mert ott 800tól indul a buli és ha ügynökségen keresztül csinálod csomó olyan védettséged is meglesz mint az alkalmazottaknak (fizetett EÜ szabadság pl stb.)
-
-
tototos
őstag
válasz ReFleXx #31442 üzenetére
Igen az utóbbi 2 évben rájöttek, hogy alul vagyunk fizetve a piachoz képest
21-ben és 22-ben is volt évközi fizetésemelés bizonyos pozíciókra.
Százalékban szépek a számok, bruttó keresetben már nem biztos. Br 1,4 a mostani fizum rendszermérnökként és mellette csapatvezető is vagyok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amúgy SAP/Salesforce/Servicenow admin/consultant karriert hogy lehet elkezdeni? Barátnőmnek ajánlanám, de ahogy nézegettük a junior pozikhoz is 2-3 év tapasztalatot várnak
Most 100K CHF körül keres gagyi finance meloval, de ezekben több zsozsó lenne.[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz #41635072 #31439 üzenetére
Nálunk sávok vannak, így kvázi ha emelik a sávot akkor emelnek az embernek is.
Engem az zavar, hogy ott vagyok 10 éve meg vannak velem elégedve mégsem érem el azt a szintet amit más kevesebb tapasztalattal és mondjuk 2-3 éve van a cégnél.
Amúgy most úgy néz ki váltani fogok és megnézem az állami szektoros dolgot amiről korábban már beszéltem. -
-
carapace
csendes tag
válasz #41635072 #31430 üzenetére
Jó de nem is vagyok developer, ha az lennék basszus... Van a linkedin contactjaim között egy pasas, az keres állandóan contractorokat Svájcba, ilyen horribilis fizetésekkel, most legutóbb valami javás cuccot küldött, ami évi 200k CHF-et fizet, és heti egy napot kell a zürichi irodában rohadni (szerintem kijön belőle a repcsi)
-
carapace
csendes tag
Szerintem ez teljesen jó stratégia, contractor fizuval pikpakk felépítesz egy 10-20 millás tartalékot, utána meg már azt csinál az ember amit akar. Engem is amikor kirúgtak a svájci munkahelyemről egy pillanatra elöntött a pánik, hogy jaj mi lesz, aztán rájöttem, hogy van a számlámon 100k CHF, és ettől megnyugodtam.
-
törölt tag
So 2019…
Azt sem értem. Távolabbi családtagnak van, még amikor hugyészaré vette. Volt kulcsunk hozzá, tizen évig oda jártunk nyaralni, rohadt unalmas. Pár éve ellepték az a prostik/építkezési vállalkozók/NEResek… azóta nem mentünk, undorító lett az egész. Mondjuk ez a legdrágább balatoni település, többi lehet jobb.carapace: ja, de neked van 4000 év tapasztalatod, meg nyilván kilógó képességed. Plusz ugye anno voltál kint csomót.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kexksz #31426 üzenetére
Ha az ex kollégákból indulok ki… 80%-uk nyaralni se ment el soha, és állandóan decemberben voltak totál szabin… Persze, ha úgy nézzük sarkítottam, de akikekkel együtt dolgoztam, azok tényleg így éltek.
szerk: a haz fentebbi kommentbol indult, es maot valamiert minden ismerosom ezen porog. Elotte budapesti lakas volt az elerhetetlen cel. Nem tudom mi lesz a kovetkezo menosegfaktor a magyar ingatlanpicon, amin full feleslegesen gyotrik magukat az emberek.[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz #41635072 #31423 üzenetére
Igazad lenne, de ez sarkitas es tobb tema osszemosasa (ez a haz nem ertem honnan jott ), ezek nem egymast kizaro dolgok. Azzal, hogy valaki kepzett es/vagy jol keres nem jar az, hogy tulteljesitesi kenyszere van, stresszel, vagy hogy nem gyujt elmenyeket. De akar az ellentettje is igaz lehet, nagyon sok ember epp azert el stresszes eletet, mert se penze, se tudasa.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kexksz #31420 üzenetére
Sokkal jobb boldogabbnak lenni kevesebb fizuval nyugi mellett, mint egy házon stresszelni és belebolondulni a munkába, konstans túlteljesítési kényszerbe. Házba költözve sem leszel boldogabb. Mennyi ex kollégám ment ebbe tönkre mentálisan. Még mindig nincs házuk, de cserébe kicsit többet keresnek, mintha nem görcsöltek volna rá. Milyen jó nekik. Nekem meg van egy csomó élményem amikre jó visszagondolni, na ezeket nekik már semmi sem tudja visszahozni. Nem tudom ki járt jobban, mindenki döntse el.
Most pl be fogok iratkozni egy egyetemre, teljesen más területre, mert már nem szeretem amiert korábban rajongtam. Kevesebb pénz, de nem akarok úgy megdögleni hogy mindig mentem plusz 3ft után.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
En nem ertem ezt az ervelest, ha kell a penz akkor epp hogy megjobban rafekszik az ember, nem? Ha borsodi zsakfalubol jott, ha el kell tartania valakit, ha epp elkotelezodott egy lakas vasarlas mellett, stb. Ha tudom, hogy ilyen nehez helyzetben vagyok (es melle megvan a kognitiv/mentalis kepessegem!) akkor epp hogy megtobbet teszek azert, hogy ertekes legyek a munkaeropiacon. Azt, hogy elete vegeig egy helyen alulfizetett legyen valaki epp az ilyen helyzetben luxus, ha valakinek jo hattere van az megengedheti. Mitol lesz nagyobb anyagi biztonsaga barkinek attol, hogy kevesebbet keres? Leepiteni/kirugni meg igyis-ugyis ki lehet X meg Y munkahelyrol is, cserebe ha ugyanazon a szakmai zsakutca helyen dolgozol jo ideje akkor meg munkat sem fogsz talalni instant
[ Szerkesztve ]
-
őstag
"Na látom, soha senki nem érti, miről beszélek, amikor bedobom ezt a témát hogy vajon mi a jó úristent mér a Hays, és mire lehet következtetni belőle, és vajon miért keresek feleannyit mint mások ugyanilyen paraméterekkel."
A Hays azt méri, hogy az elmúlt egy évben milyen fizetéssel alkalmaztak embereket az adott területeken, ebből készít egy statisztikát - ez segít abban, hogy a munkavállaló a tapasztalati szintjének megfelelően nagyjából be tudja lőni, hogy milyen bérigénnyel kezdhet el interjúzni ha váltana. Ennyi. Kiindulási alap.A topiknak nem célja 6-8 paraméterrel belőni semmit. A topik célja hogy minimális fix paraméterrel legyen egyfajta kiindulási alap, és a jövedelemmel kapcsolatos kérdésekról lehessen beszélni.
Sokszor 1-1 kérdés oldalakon átívelő beszélgetésekbe megy át arról, hogy milyen tapasztalattal hol-milyen fizetés reális, szóval egyáltalán nincs arról szó hogy 6 paraméterrel minden megválaszolható."Ha valaki életében 2-3szor többször változtat állást IT-ben, akkor vsz jobhopper. A többi reszket azért, hogy ne rúgják ki. Ez az alapellentét."
Teljesen máshogy gondolkodik a munkáról általában egy mai átlagos 20 éves mint aki 30 éve volt 20 éves. Munkahelyet akkor érdemes váltani, ha szarul érzi magát valaki (beleun, új projektre vagy más területre vágyik, szar a csapat/hangulat/főnök bármi), vagy nem kapja meg azt a pénzt amit elvár. Ha valaki elégedett, akkor miért ugrálna?HR-estől az hallottam, hogy a néhány hónap vagy 1-1 év a "red flag" a jobhopperségnél, de ha amúgy jól indokolható a váltás a jelentkező részéről (toxikus környezet / máshova került cégen belül / nem az lett a munka mint amit az interjú alapján elvárt stb.), és amúgy rendben van, akkor nem kizáró ok.
A továbbiakban pedig azt taglalod, hogy milyen hátrányos megkülönböztetés szenved el az aki valamilyen hendikeppel indul.
Szerintem ez egy fontos téma, de ha 99/100 ember beírná, hogy "0 hendikep" az jobb lenne?
Nyilván az alap kérdéskörön kívül bármit be lehet írni a topikba, semmi sem gátol meg abban, hogy kifejtsd milyen gátakba vagy falakba ütközöl. Ahogy rendszeresen ki van fejtve az is ha kiugróan magas vagy alacsony valamilyen fizetés, hogy akkor ez valamilyen speciális tudás vagy vidéki munkahely, állami cég vagy kkv miatt van."... and I hope you have a great day!"
-
JoinR
őstag
válasz #41635072 #31414 üzenetére
A Diligent akkor nyitott és eléggé átlag feletti fizukat osztottak, br. 1.05-öt kapott (kb. 1 év tapasztalata volt egy másik multinál, ott br. 800-at kapott úgy emlékszem, előtte volt kb. 2 évet gyakornok egy 3. multinál, de az szakmailag semmit nem tett hozzá).
Alapból C# dev volt, de sokat DevOpsozott.szerk: Igen, írtam, hogy "majdnem annyit". Ha az egyéb juttatásokat összeszámolnánk, valszeg még nagyobb lenne a különbség (PO kap pl. cégautót), szóval, hogy belefér-e a 14% a majdnembe, azt a vitát el se kezdjük.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz VirsLee #31411 üzenetére
Kb. én is, ahogy megkaptam a 2. lakáshitelem, 2 hónapra rá lettem kontraktor. Valaki szerint rulett, de úgy voltam vele, legrosszabb esetben visszamegyek alkalmazottnak, volt több olyan ajánlatom is. Ha meg kimarad 1-1 hónap, arra ott a vésztartalék. De minden élethelyzet más, és megértem, aki a nyugit választja.
Viszont van több barátom is IT-ban beragadva, egyik 8 év tapasztalattal, már chief PO multinál, aztán 800 nettó, közben meg nyomasztja, hogy nem tudnak házat venni...hát, abból nem is, az exem kapott majdnem annyit juniorként 2 éve (extrém eset, tudom, hogy ma se ennyi a kezdőfizu).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VirsLee #31411 üzenetére
Nekem kellett a pénz, mert valamiből meg is kellett élnem, plusz meg kellett vennem MINDENT, fel kellett újítani, kellett a lazább munkarend is. Fel kellett építenem a az életem első lépcsőfokát anyagilag. Nem volt előtte semmim csak a ruhám… 27 voltam
szerk: ja meg nekem nem nagyon kellett tuloraznom, nem volt oncall, hetvege, oda mentem ahova csak akartam, barmikor. Nekem ez jó deal volt.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz #41635072 #31399 üzenetére
Persze, nem gondolom, hogy többet dolgoztam, mint a kollégáim. Csak arra figyeltem, hogy máshol is felhasználható tudást szerezzek.
Amúgy igazad van, nem mindenki engedheti meg magának az ugrálást, főleg, ha már van család, akkor érthető a kockázatkerülés. Mert kockázat az van, főleg kontraktorként.vati: Az eredeti kérdésed az volt, hogy te miért nem kapsz annyit, mint a többiek. Szerintem azért, mert nem kérsz annyit.
-
törölt tag
válasz -Skylake- #31404 üzenetére
Huh kemény…
Egyrészt neked itt sokkal olcsóbb a megélhetésed.
Másrészt úgy is elvállalod a munkát, hogy kevesebbet fizetnek. Minek adnának többet? Ha annyit kérnél, mint egy amerikai, akkor nem lenne most munkád…
De ha olyan faszagyerek vagy, akkor vállalj olyan melót HO-ból ami neked kifizet egy amcsi (lol) bért.. -
-Skylake-
addikt
válasz #41635072 #31403 üzenetére
mi netto butasag ? a munkam erteke attol fugg, hogy hol a lakcimem ? HO infos vagyok, mivel masabb a munka amit vegzek mint a HO infos munkatarsam amcsiba ? egy aldi eladonal megertem, az USA-ba akarsz aldi elado lenni (ok, ott nincs aldi, lenyegtelen) ahoz ott kell lenni. nekem nem kell ott lenni. siman csak netto feregseg, amikor remote munkat az alapjan fizetnek ki, hogy melyik orszagbol remote-olsz...
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz #41635072 #31399 üzenetére
"Azert az a fokú elégedetlenkedés ami itt megy az már klinikai eset sokszor. "
marmint arra az elegedetlensegre gondolsz, hogy zavar, hogy 1/4 annyit keresek mint aki ugyan azt csinalja mint en csak 400km-el odebb, mikozben dolgozok egy cegnek aki engem ugyan annyiert ad el az ugyfelnek mint a 400km-el odebb levo randomot, ugy, hogy MEG RAJTA IS KERESNEK ?
erre gondolsz ? engedtessek mar meg, hogy mondjuk engem ez vegtelenul kurvara irritaljon....
nekem a csapatomban van kozvetlen, velem egy szinten levo munkatarsam az usa-ban. nemhogy ugyan azt csinaljuk, szo szerint ugyan abban a csapatban vagyunk. a cegem mindkettonket elad az ugyfelnek. szerinted engem 1/4 annyiert ? a kurvanagy lofaszt... ugyan annyiert, csak rajta lehet hogy 300 USD-t keres egy honapban, rajtam meg 2300 USD-t, mert mondjuk hopp, kizarolag azert mert az USA-ban van neki 2k USD-vel nagyobb a bere... hagyjukmar...[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest