Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Örömmel látom, hogy van a ph-n pizzás (és persze kenyeres) topic is, ráadásul többeteknek van Ooni vagy Cozze sütője, szóval rögtön kérdeznék is egyet :) Hosszas rágódás után, végül rendeltem egy Cozze 17-et hétvégén, tegnap jött meg. Van egy olyan gondom vele, hogy nem tudok 380 fok fölé menni, 40 perces előmelegítés után is ez a max. Egy Conrados normálisabb infra hőmérővel mérek, a jobb hátsó sarok ami 380 fokos, a bal hátsó csak 340, a közepe meg 310-320. A beépített hőmérő 370 fokot mutatott.

    Tegnap este volt egy kiégetés/beavatás, sütés nélkül, akkor 5 fok volt kint, szélcsend. Mára már lett tészta is, illetve annyit változtattam, hogy szobahőn volt a PB palack egész nap, valamint az idő is melegedett kicsit (17:30 körül kezdtem sütni, 8-10 fok volt). Sajnos nem változott a dolog, ugyanazok az értékek voltak mint tegnap. Nem nagyon van semmilyen gázos sütővel tapasztalatom, de okozhatja ezt a hűvüs idő? Esetleg a gáz minősége? Normál 11.5kg-s PB palack, tegnap cseréltettem, annyi "extra" van vele, hogy valami elég noname kúton (PetrOil), mert ez volt nagyon közel, és minél kevesebbet akartam autózni egy gázpalackkal a hátam mögött :)

    A forgalmazóval beszéltem telefonon ma (roppant kedvesek egyébként). Abban maradtunk, hogy megcsinálom a fentieket (palack szobahőmérsékletű legyen a sütés előtt), illetve hogy 10 perc előmelegítés után maxon járatom 30 percig, és utána mérek. Holnap jelzem majd nekik hogy nem jött be, de kíváncsi lennék a jelenlevő tapasztaltabb Ooni/Cozze tulajok véleményére is.

    Ja és a lényeg: még egy totálisan elcseszett tésztával is az eddigi egyik legjobbat sikerült vele ma sütni, szóval annyira nem aggódok, de azért látom, hogy mi lehet benne még, ha a viszonylag alacsony hőfok miatt kb. 3 perc kellett egy pizzának, és még így is jó lett :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák