Hirdetés

Ellopták a Tesla akkumulátor-titkait

Beperelte egy korábbi beszállítóját a Tesla, és azzal vádolja, hogy üzleti titkokat lopott a Tesla akkumulátorgyártási technológiájával kapcsolatban.

A Tesla Kalifornia szövetségi bíróságán perelte be az egyik korábbi beszállítóját, a Matthews Internationalt. Azzal vádolják a céget, hogy üzleti titkokat loptak a Tesla akkumulátorgyártási eljárásával kapcsolatban, majd ezeket megosztották a Tesla riválisaival.

A Tesla óvatos becslései szerint több mint 1 milliárd dolláros kár érte őket. A Matthews szerint a Tesla csak taktikát váltott, és zaklatja őket, valamint el akarja tulajdonítani az értékes szellemi tulajdonukat.

Az amerikai Matthews még 2019-ben lett a Tesla beszállítója, gyártást biztosító gépekkel látta el a céget. A Tesla ekkor megosztotta egy gyártási eljárás részleteit, amitől az akkumulátorgyárak mérete, költsége, energiafogyasztása és termelési ideje is javult az ígéretek szerint. A beszállító a vád szerint ezután a riválisoknak gépeket és technológiákat adott el, erre építve. A vád szerint a Tesla találmányait saját szabadalomként tálalták.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények