Új hozzászólás Aktív témák
-
sylas
tag
Sziasztok!
Az lehet, hogy Android 15 hyper os 2.0 5-6 GB ramot zabál? -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #438 üzenetére
Igazából visszavonnám az utolsó mondatomat, kezdem megszokni, már csak a kényelmetlenséget kellene. De MM-ben néztem valamelyik 14-est, a hátulja szélein le voltak kerekítve vagy vékonyítva, nem is tudom, melyik a pontosabb. Azzal biztos nincs ez a kellemetlen érzés. Viszont kétségtelenül ez csinálja minden készülékem közül a legszebb képeket, ilyet talán a lányom iPhone-ján láttam. Csak úgy, hirtelen felindulásból kocsiból, kézben tartva:
[kép]
Ezzel csak az a baj, hogy a fotós képességek érdekelnek a legkevésbé. Ja nem, a játék még kevésbé. Mindegy, jó lesz ez.Hoppá, létezik, hogy ph lerontja a képminőséget?
-
kreg
aktív tag
Eléggé furcsállom hogy a Biztonság alkalmazásban az Akkumulátorra kattintva minden alkalommal azt látom hogy pontosan 21 óra 34 percet bír még az akksi...Tökmindegy hány százalékos töltöttséget mutat amúgy,most 65 de tegnap este 34-nél is pont ennyi időt írt.
Érdekes. -
z123456z
őstag
válasz
ggeleven #439 üzenetére
Az előzőhöz képest mindenképp halkabb, így pontosabb a megfogalmazás. Majd megszokom.
Esetleg ezt ( [kép] ) meg lehet változtatni az egyszerűbb ( régebbi ) kinézetre? A 11 Lite-on lehetett választani, itt nem találom ezt a lehetőséget.
És még egy dolog: az automata fényerő sötétben nagyon sötétre leveszi, ezt lehet állítani, hogy meddig viheti le? -
z123456z
őstag
Köszönöm.
Én nem érzékeltem változást újraindítás után sem. Hát ez van, ez ennyit tud. Nem nagyon jön be nekem, pedig 2016 óta használok Xiaomit, szerintem utoljára. -
z123456z
őstag
Sziasztok. Hosszú idő után lecseréltem Mi 11 Lite 5g Ne készülékeket erre a csodára. Én sajnos nem érzem azt a hűha ugrást, sőt, de nem bírtam otthagyni ennyiért.
De a lényeg: ugyanazzal a tws fülessel, ugyanazzal a rádió appal sokkal halkbbnak érzem, mint a régit. Lehet ezen valahogy változtatni, vagy ez ennyit tud? Köszi.Mintha valamelyik xiaomi topikban olvastam volna, hogy más régió kiválasztásával ( talán Svájc? ) nincs lekoelátozva a max hangerő. Tudja ezt valaki pontosan?
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Az éjszakai merülés nálam 4% körül van kikapcsolt internettel, két sim kártyával.
Más.
A rezgőmotor másnál is harmat gyenge?
Nem gondolom, hogy hibás lenne.
De zsebben, táskában hang nélkül kb. észrevehetetlen.
Asztalon is csak akkor, ha valamit sikerül neki berezonálni.
Note 9 Pro hoz viszonyítom. -
kreg
aktív tag
válasz
Viktor0610 #427 üzenetére
Thanks,na erre pont nem gondoltam,így már világos. Az alul egy széles sáv, nem? Ha látszik,akkor sem történik amúgy semmi...
-
-
kreg
aktív tag
válasz
tisztavíz #422 üzenetére
A Facebook-os trükk szvsz csak a samsungon működött,itt nem is találtam azokat a vackokat. A többivel egyetértek,semmi értelme mindent is letiltani,korlátozni mert akkor végül is minek vette meg az ember (nem olcsón)? És valóban,az appok is egyre csak híznak,5 év múlva ez a gép se sok mindenre lesz jó...mondjuk nálam biztos nem lesz meg addig.
-
tisztavíz
kezdő
Nálam nincs Facebook, de van helyette bőven más. Ha leszedném vagy letiltanám ezeket, talán le lehetne menni 1-2%-os merülésre egy éjszaka alatt, de az okostelefon értelme is megszűnne. Nem játszom, teljesen alapvető alkalmazásaim vannak. Az alkalmazások már olyan nagyra nőttek és vad dolgokat művelnek, hogy a 10T Lite-om 6 GB memóriával kezdhetem elfelejteni. Néhány hete az akku vadul merül, mert gond alkalmazásokkal. Ha így folytatódik a trend, a 14T-vel vagy általában a 12 GB-os eszközökkel sem kell kivárni az 5 évet, pár év múlva használhatatlanok lesznek.
-
kreg
aktív tag
Ezzel találkozott már valaki?
https://tesztarena.hu/uj-widgetek-erkeznek-a-hyperos-2-vel-xiaomi-redmi-es-poco-eszkozokre/ -
tisztavíz
kezdő
Nem ismerem a Samsung-ot, de feltételezem, hogy nincs tele háttérben futó szeméttel, mint a Xiaomi. Nálam rengeteg alkalmazás fut, ezekből sok folyamatosan aktív akkor is, ha nem nyúlok a telefonhoz. Ez az oka annak, hogy nálam jobban merül. Sajnos olyan is előfordul, hogy alkalmazással baj van és húzza az akksit. Ezen kívül az alkalmazások és rendszeralkalmazások automatikusan frissülnek. Ettől már önmagában merül néhány százalékot.
-
-
kreg
aktív tag
válasz
tisztavíz #410 üzenetére
Hát,nálam nem stimmel valami. A múltkor éjszakára repülő módba tettem és 8 óra alatt így is merült 4 százalékot. Napközben pedig átlagos használattal is estére kb 30-40 között van. Az általam elvárt másfél napos üzemidőt (ami nem túl sok szvsz) egyelőre nem hozza sajnos.
-
tisztavíz
kezdő
válasz
LendvaiB #392 üzenetére
"Amit viszont nem gondoltam előre, hogy ilyen szögletes szélű kocka lesz"
Nem tudom aktuális-e még. Az első kézbefogásnál nekem is nagyon feltűnt a szögletesség. Arra gondoltam, hogy a 14T Pro mellé inkább mégegy ugyanolyan kellett volna, nem ez a tégla. Amikor írtad, az nem volt nálam, most viszont meg tudom erősíteni, hogy annak lekerekített a hátulja a gyári tokban. Nálam egy agyonkerekített Redmi Note 13 Pro+ 5G-t váltott, ami után ez a telefon felüdülés volt, formától függetlenül. Utólag talán inkább 14T Pro lett volna.
-
tisztavíz
kezdő
Egy hétre letettem a telefont kb. 55%-os töltöttséggel, bekapcsolt WiFi-vel, repülőgép üzemmódban, VoWiFi-vel. Semmi energiatakarékos mód. 4-6 nap után ránéztem, 32%-on állt. Erre néhány napra (a lerakastól számítva egy hét múlva) 7-9% körül,. Ez hirtelen ugrás, gondolom valamit csinált a háttérben. Én merítettem le. A töltéstől majdnem 8 napig bírta, de több, mint 50%-ot én merítettem le ebből.
-
dokee78
félisten
A wifi jel mellet mi az a cikk cakkos ikon?
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok,
Kijelző védő fólia felől érdeklődnék.
Kinek mi a tapasztalata.
Érdemes leszedni amit adnak a telefonnal? Én afelé hajlok hogy első körben ez marad.
Aki cserélte milyet tett fel? Zselés/üveg? Ujjlenyomat olvasót nem befolyásolja? Méretpontos? Aki túl nagy volt korábbi telefonoknál mindig felvált a széle.
Köszönöm előre is. -
kreg
aktív tag
válasz
Toth_Jani #402 üzenetére
Ennyit az enyém biztos nem tud,bár ahogy most néztem a Battery Guru statjait,a számok azért jobbak annál amit én érzésre gondoltam. Több mint 6 óra kijelzőïdőt és 52 óra készenlétet "jósol". Nem túl jó de azért még elfogadható. Az éjszakai 7-8 % mínusz viszont továbbra is bosszantó.
-
Toth_Jani
őstag
Valami biztos hogy meríti rendesen a háttérben.
De ma kipróbáltam egész nap rajta volt az akku kímélő, igy eddig 20%-ot merült, a legnagyobb fogyasztó a böngésző és a face volt, de kicsit játszottam is.
Jelenleg 21 óra van benne a töltés óta. -
kreg
aktív tag
válasz
tisztavíz #400 üzenetére
Volt egy Galaxy A54-em,annál is fennállt a probléma,ott végül az volt a megoldás hogy volt valami három facebook akarmi a rendszerben,a (normal Facebook klienstől függetlenül),amiket kikapcsolva az éjszakai merülés 1,max 2 százalékra redukálodott.
Mindenesetre 7-8 százalékot a Redmi Note 13 Pro sem merült éjszaka,ezt azért mindenképp sokalom. Mobilnet kilőve, bekapcsolva az alvó mód, energiatakarékos mód ütemezve,és mégis...de majd még dolgozom az ügyön.😄 -
tisztavíz
kezdő
Ahogyan írták is, a merülés nagyon helyfüggő. Repülőgép üzemmódban, VoWiFi-vel kevésbé merül. A háttérben automatikusan futó dolgok is sokat húzhatnak az akkun, pl. frissítések telepítése. Több megfigyelésből érdemes átlagot nézni. A Pro-m Titan Blue, de valójában ezüstös, enyhén kékes.
-
kreg
aktív tag
Két dolog: nagyjából egy éjszaka alatt (kb este 8-tól hajnal 4-ig) mennyit "kellene" alapesetben merülnie a készüléknek? Ma éjszaka 7 százalékot esett,ezt sokallom úgy hogy hozzá sem nyúlok
A másik apróság, bár most tokban van így mindegy de egyébként ez a teló mitől Titan Blue (ez van a dobozán)? Akárhogy néztem kékre még csak halványan se hasonlít, inkább ilyen színváltós ezustnek tűnik.🤪 -
kreg
aktív tag
-
djsunstealer
aktív tag
Igen, ez jófajta, bár a rendelésnél vigyázni kell, hogy NE a Cainiao Super Economy Global metódussal rendeljük (a többi jó), mert akkor a Magyar Posta még vámügynöki díjat is felszámol a megérkezésnél. Eddig nekem ez volt, de a szín 1,5 hónap után lekopott róla, amúgy bejött volna.
-
Ferink
aktív tag
válasz
LendvaiB #392 üzenetére
Szia!
Nekem ez a típus vált be, a 13Pro5G-nél is.
(Sokat kipróbáltam..)
https://www.aliexpress.com/item/1005007906498576.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.7ba21802eHxjMTA 14T-hez is meg van rendelve.
Jó a fogása, a hátlap bélelelt.
A kamera szigetet is védi.
A gyári tok most elég silány szerintem, amíg ez nem jön meg megteszi. -
LendvaiB
csendes tag
Sziasztok,
Egy hete használom a telefont, sebesség, kamera nagyon baba.
Amit viszont nem gondoltam előre, hogy ilyen szögletes szélű kocka lesz. Eddig minden telóm kényelmesen kézbe simult, ezt nem tudom egy kézzel fogni, hogy ne törné a tenyeremet, pedig alig nagyobb, mint az eddigiek.
A gyári tok nem változtat ezen, szóval arra kérek tippet, aki hasonló cipőben jár, konkrét tok típusból melyik vált be, ami hátul lekerekített? Látatlanban nem akarok berendelni kínait, csak olyat, amit kipróbált valaki, ahhoz meg elég új, h itthon boltokban nagy választék lenne.
Szóval a kényelmes keztartas a fő szempont. 🙏 -
fdisk
őstag
Egy kérdés. Az e-Sim funkciót hol találom meg?
Megvan. A frissítés miatt andorrai régión volt, és úgy nem volt látható a funkció.
Visszaállítottam magyarra, és meg is jelent.
Fura! -
tisztavíz
kezdő
Normális, hogy eltűnik a 4G+ ikon és nincs internetkapcsolat az 1. eSIM-en, ha a 2. eSIM-ről hívok? Ha felcserélem az eSIM-ek sorrendjét, akkor is ugyanez történik fordítva: nincs internetkapcsolat a 2. eSIM-en, ha az 1. eSIM-ről hívok. Bekapcsoltam "A másodlagos SIM-kártyán mobiladat-forgalom használata VoLTE hívásokkor" opciót, ekkor az 1. esetben tényleg a 2. SIM-ről lett adatkapcsolat, a 2. esetben (felcserélt eSIM-ekkel) az 1. eSIM-ről lett adatkapcsolat, megint arról, amelyikről hívtam. Ezekszerint csak azon a(z) (e)SIM-en lesz adatkapcsolat, amelyikről hívok, mindegy mi van beállítva. Szép dual SIM korlátozás. Úgy tűnik csak egy 4G kapcsolat lehet egyidejűleg és a hívás a prioritás, aminek a javára dobja az adatkapcsolatot.
-
csabulaxi
senior tag
Hogyan lehet kikapcsolni a készüléket?
Oldalt alsó gomb megnyomom, valami gemini felület jön elő. -
tisztavíz
kezdő
Redmi Note 13 Pro+ 5G volt, azt váltotta. Tudom, nem ugyanaz, mint a Pro. A fő ok az volt, hogy 2 eSIM kell, de a 14T fényévekkel jobban bejön. Sokkal szebb a kijelzője, sokkal hosszabb az akkuidő, sokkal jobb a mikrofon (jobban hall a Google Asszisztens). A Redmi lekerekített kijelzője egy borzalom. Hiába volt a legszélesebbre állítva a szélek véletlen megérintése elleni védelem, állandóan hozzáértem. Ekkor vagy nem értettem miért nem érzékel, elugrott a kurzor és rossz helyre írtam, de volt, hogy magától kitörölt egy rakás szöveget. Ez állandó jelleggel nagyon bosszantó és hiába próbáltam máshogyan tartani a telefont. Dokumentum fényképezésnél a szélek homályosak voltak, ha kicsit is ferde volt, pedig tökéletesen próbáltam tartani. Kb. 5 képből 1 lett használható.
-
cstibi73
tag
Sziasztok! Használ valaki cib bank mobil alkalmazást biometrikus azonosítással? Redmi Note 9 - ről váltottam, ahol simán működött az ujjlenyomattal azonosítás, most meg nem engedi beállítani. Ügyintéző szerint csak iPhone és Samsung telefonokon működik...
-
kreg
aktív tag
Üdv,én a Redmi Note 13 Pro-ról váltottam. A 14T mindenben jobb,a kamera sokkal.A használhatatlan makro kamera helyett egy nagyon is jól használható zoomkamera van benne pl. Az üzemidő nálam egyelőre gyengébb,de elképzelhetó hogy beragadt valami a háttérben nekem azert merül jobban,majd mókolok még rajta.
Egyébként csak ajánlani tudom,jó telefon,jobb mint a Redmi (bár az sem volt rossz) -
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg van itt köztünk olyan, akinek van összehasonlítási alapja Redmi Note 13 Pro 5G-vel? (üzemidő, kamera)
Átlagos napi használatra venném, két sim kártya menne bele.
A 14T +53k. Töltő egyikhez sem jár már, jack már nincs a 14T-n.Előre is köszönöm.
-
csaplar55
csendes tag
Sziasztok !
Én is 14T-t szeretnék vennni, 1-2 hónapon belül. Ti most hol vennétek ? ("Szürkeimport", garancia, megbízható bolt, stb.)
Elég jelentős árkülönkségeket látok az árukeresőben...😟 -
fdisk
őstag
Akkor ott neked valami nagyon pörög a háttérben.
Nekem általában 5-7 óra kijezőidő mindig megvan.
Létezik sok akku menedzselő app.
Tegyél fel egyet. Én pl a battery gurut használom.
Részletesen kiírja, mit, mennyit használtál. . És méri a kijezőidőt is.
Végső esetben tedd újra OTA - n a legutolsó frissítést.
Esetleg töröld az akku adatokat az alkalmazásoknál.
Volt ilyen is nekem. Ez csak netezés.
De valamelyik nap kb másfél óra játék, net, fb és társai és több mint 5 óra kijezőidőm volt. -
kreg
aktív tag
Az akksi kérdéshez szólnék hozzá. Elégedetlen vagyok az üzemidővel! Átlagos napon, kijelző időt nem tudok mondani (nem is vágom hol lehet megnézni), nem igazán intenzív használattal,mondjuk max 60 perc net+emailek,üzenetek ilyesmi,mindent szinkronizálva a reggeli 100 % délután 3-ra munkaidő végén kb 60%, másnap reggel fél ötre kb 30-40% között. Ezzel még együtt lehet élni,a 67 w töltő félóra alatt telivagja,oké. Ma nagyon laza napom volt a melóba, rá értem nyomkodni,mondjuk kb 3 óra internet után du 3-ra 32%...hazaértem 28%!
Kb 10 perc játék semmi videonezes, fényképezés. Most a töltőn van de ez így siralmas szerintem. Ennél azért többet várnék, legalább egy egész napot birjon már ki,főleg ilyen visszafogott használattal (teszem hozzá hogy a nap jelentős részében energiatakarékosba tettem látván hogy merül,sőt kb 1 órát ultratakarékosban is volt!) -
konrada
tag
a 14-es 240-nél kezdődik, a 14T 150 alattól.
Így az ár-érték arány tényleg attól függ, mire használná.
...és randa hímsovinisztaként: ha a párod nő, akkor nem érzékelné az árkülönbséget a 2 készülék között, és elvileg a frissítések is a csúcshoz hasonló ütemben, minőségben érkeznek.
(A 14 fényképezője a dxomark szerint pár %-kal jobb, picivel gyorsabb, töltésben többet tud - de én 33W-os töltővel is órán belül feltöltöm - és van benne indukciós töltő. Szvsz.: nekem ennyivel többet ezek nem értek meg.)
-
tisztavíz
kezdő
Sziasztok!
El szeretném adni az egy hónapot használt, a német Amazonon még 22 hónap garanciával rendelkező, eredeti Xiaomi MDY-12-EH 67W-os töltőm, eredeti kábellel. Be tudnátok árazni, mennyiért érdemes meghirdetni? Mennyibe kerül otthon újonnan?
Azért itt kérdezem, mert ez a 14T-hez való gyári töltő. -
Yager01
senior tag
Sziasztok, páromnak akarok telefont venni de nagyon nem vagyok képben a xiaomi márkával. 14 és 14T között vacilálok. Tudtok segíteni, hogy melyik a jobb vétel ár/érték arányban?
-
rukh
senior tag
Nálam sokat számított, hogy a hátteret sötétre vettem.
-
ggeleven
őstag
válasz
csoki9019 #362 üzenetére
Az egyik gondolatom, hogy a szintetikus tesztek hiába vannak esetleg jól megírva közel sem lesznek annyira pontosak, mint a valós felhasználás. Egymáshoz arányosítani típusokat jó, de valós felhasználásban meg sem lehet őket közelíteni avagy csak talán nagyon kíméletesen használva.
Én nem nagyon optimalizálgatok semmit, kb mindent a rendszerre bízok, sőt több app zárolva is van folyamatos futásra és 5-6 óra kijelző időm van nekem is, de ennél többet nem is nagyon lenne alkalmam nézni a telót. Nem követem/tudom követni szigorúan a merülést, mert este töltöm valamikor és nem reggel veszem le 100 %-kal.
Céges A35ön van még napi 1-3 óra és ez összesen baromi sok sajnos.
AOD bekapcsolva, telepítve van 175 user app, 368 system app, minden nap játszom fél-2 órát (Clash of Clans, nem annyira erőforrásigényes, de kijelző és hálózat használatban van) és szinte minden nap van rokonokkal fél-1,5 óra messenger videóhívás, gyakori fényképezés és videózás, fórumozás, hirek olvasása és minimális közösségi média. Szerintem még nem született meg az a teló, ami nekem elmenne 2 napot.
Csak ha már behoztam az összehasonlításba, akkor annak a használatát is leírom, mert egészen más. A35ön sokkal kevesebb tartalomfogyasztás van, viszont sok telefonálás, levelezés, teams meetingek, autós navigáció 20p-60p között minimális játékkal és fotózással. 92 user app és 437 system app.AccuBattery szerint bekapcsolt kijelzővel a 14T 12%ot, az A35 11%ot merül átlagosan.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem másból sem lehetne sokkal jobbat/többet kihozni azonos használat mellett.Várjuk meg azért, hogy más mit mond és hogy milyen használat mellett milyen tapasztalatai vannak.
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég beszereztem az érintett készüléket.
Világ életemben elég volt nekem eddig a 40.000 es kategória, de most úgy gondoltam emelek.Nagyon tetszik a készülék, kamera miatt választottam inkább, eddig nem volt fontos, most gyerek miatt meggondoltam magam. De sajnos az akksival nem vagyok kibékülve. 6 óra screen on time gyenge használat mellett
mikor néztem teszteket örültem láttam GSM arena oldalon is 11 óra böngészést 7 óra játék... Még a Tech2 Laci is dobálózik ezekkel a számokkal xiaomi 14t pro esetén 16 óra... Én alig érek el 5 órát.
Kérdésem lenne, én csinálok valamit rosszul? Interneten 6 videót megnéztem kilöttem amit tudtam ami viheti az akksit..., vagy rossz lehet az akkumulátor vigyem vissza?
Vagy mi a fene értelme van ezeknek a teszteknek hogy ekkora számokkal dobáloznak, semmi értelme valós használathoz ennyire nincs köze?
Eléggé elbizonytalanodtam elszomorodtma most -
konrada
tag
válasz
Ferenczi Áko #356 üzenetére
Na ja. Árban sem egy kategória..
-
fontalaci
kezdő
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Toth_Jani #355 üzenetére
Elköszönök, rövid házasság volt.. Marad a Honor 200 Pro.. Mindenben jobb (sajnos) mint a Xiaomi.. Zavartak a mikrolaggok, a fényképező nem rossz, de a Honornak jobb..
Akksi kb egal.. Kijelzőben a Xiaomi jobban tetszett, a sík kijelző miatt és teltebbek a színek alapból..
Sziasztok -
Toth_Jani
őstag
Értem én hogy fényképező, de mégis mit várunk egy 160 ezer forintos mobiltól, amikor egy "igazi" fényképezőgépet nem lehet 500 ezer alatt kapni.
-
M0RGI
őstag
Igen, eddig nekem is teljesen reálisnak tűnt, a 13t-n azt használtam. Párom 14t-t vett, azt próbálgattuk authentic módban és katasztrofális lett. Aztán kipróbáltam az enyémet is, azzal is. Színek természetesek, de az a túlhúzott effekt szerűség egyszerűen szörnyű. Nekem gyanús, hogy valami frissítéssel bszták el, mert előtte nem ilyen volt.
Majd rakok fel példát, kíváncsi vagyok mit szóltok. -
ggeleven
őstag
Nem rémlik, hogy bárki ígérte volna a havi patcheket akár.
Gyártói oldal szerint 90 nap a frissítési gyakoriság erre. link
Xiaomi 14T
Update Frequency
90 DaysDe azzal egyetértek, hogy az egész cégcsoportra nézve ez az egyik gyengeség, hogy nem annyira transzparens és követketetes a frissítések kiadása. Bár a Samu is megcsinálja, hogy az A36 (némileg kiherélt) OneUI 7tel jön ki, miközben az S23-S24 széria még nem kapta meg.
-
ggeleven
őstag
Eddig minden más tipusnál a 2.0.1xx a 2.1 jelölte, de ha itt éppen nem, akkor én kérek elnézést.
Gemini szerint (de nem kell nekik sem mindent elhinni):
A HyperOS 2.1 frissítés verziószáma OS2.0.101.0-tól felfelé kezdődik. Az első globális verzió, ami megjelent, az OS2.0.100.0.VNAMIXM volt, ez a Xiaomi 14 Ultra modellhez tartozik. -
ggeleven
őstag
Befutott a Hyper 2.1! Andorra régión vagyok jelenleg. Magyarország, Németország és Hollandia nem dobta... Videó a régióváltásról: streamable
-
kreg
aktív tag
Ez azért erősen szubjektív,mert én például úgy látom hogy az autenthic mód elég reálisan adja vissza a valóságot. Pont most délelőtt lőttem pár képet ebben a szar esős időben és szerintem jól eltalálta a színeket. Visszanézve nagyobb kijelzőn is ez a véleményem de azt hozzátenném hogy a telón nézve nem mindegy a kijelző milyen szinsémára van állítva. Én az alapbeállitast (eredeti szín) használom de ugyanaz a kép élénkre állított kijelzővel észrevehetően "színesebb".
-
M0RGI
őstag
Pont ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, észrevételem.
A 13T authentic módban teljesen élethű színekkel, kontraszttal rendelkező képeket készít, vibrant módban túl szaturáltat.
Ellenben a 14T authentic módban régies, fakó, mintha valami szűrő lenne rajta, vibrant mód rendben van.
Miért van ez? Ellőttem tegnap 30 képet és majdnem kuka mind, olyan rossz lett. 😟 -
konrada
tag
válasz
Ferenczi Áko #333 üzenetére
Ha mindenképpen panasz kell: az ujjlenyomat olvasó nem mindig van a helyzet magaslatán, vizes kézzel (vagy olyan munka után, mikor az ujjlenyomat kopik) nem mindig kapcsolja be, ebben a hátlapos MI8 jobb volt.
(Mentségére: ha már bekapcsolt, akkor az ujjlenyomatot igénylő alkalmazásokba már gond nélkül be lehet lépni. -
ferret77
aktív tag
Én is megvagyok elégedve vele, de múltkor fotózgattam ezt a Porchet és nem igazán voltam elégedett. Lehet, hogy csak a pirossal nem tud megbirkózni, de nem igazán sikerült vele lefotózni úgy, hogy visszaadja a kocsi valódi színét. Olyan, mintha kiszívta volna a Nap.
Az első kép 11 ultrával, a második és harmadik 14T-vel készült. -
fdisk
őstag
Próbált már valaki külső kamera alkalmazást?
Ha igen, melyiket?
És meg volt-e elégedve vele? -
Ferenczi Áko
addikt
Köszönöm
-
kreg
aktív tag
válasz
Toth_Jani #334 üzenetére
Ez kb így van. Közel 3 hét használat után nem igazán jut eszembe semmi amit egyértelműen negativumként tudnék feltüntetni. A kamerát még probálgatom de az is pozitív eddig.
Na jó,az üzemidő lehetne kicsit jobb,az én használati szokásaimmal szűk másfél nap,de ezzel együtt lehet élni. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Ferenczi Áko #333 üzenetére
Álltalában ezekre a fórumokra panaszkodni járnak az emberek, ha nincs panasz az nem baj. Dicsérgetni meg minek, hiszen az a dolga hogy jól működjön.
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Nem nagyon pörög a topik. Kevés tulaj van? A 13T/13T Pro jobban megy..
Na mindegy, jövő héten lesz nálam egy ilyen telefon, kíváncsi leszek milyen.. -
fdisk
őstag
válasz
djsunstealer #331 üzenetére
Teszek egy próbát. Köszi.
-
djsunstealer
aktív tag
NTFS-sel nálam is volt probléma egy type C-s végű pendrive csatlakoztatása után, amiről zenéket akartam másolni a Xiaomi 14T-re. Gyakorlatilag nem ment, holott az előző Redmi Note 9S-en gond nélkül futott minden. Aztán gondoltam, leformázom a pendrive-ot másba, mondjuk exFAT-ba. És láss csodát, azóta működik.
-
muszi0521
aktív tag
Érdemes ebben gondolkodnom ? Negativ tapasztalat ?
-
kreg
aktív tag
Akkor ezek szerint 14t-re nem lesz?
https://tesztarena.hu/a-xiaomi-hyperos-2-1-megjelenes-datuma-jogosult-eszkozok-funkciok-ujdonsagok-bemutatasa/ -
fdisk
őstag
Belefutottam egy hibába én is.
Gyakorlatilag nem megy az pendrverra való másolás. 1MB/mp a max írási sebesség.
Több OTG kábellel is próbáltam, de semmi.
Az előző telómon (poco f3) nem volt ilyen problémám. Stabilan tudta a 30MB/mp - et.
Formáztam a pendrverot (ntfs), de az sem hozott javulást.
Kell valamit esetleg bekapcsolni? -
hrabanc
tag
válasz
Toth_Jani #322 üzenetére
Nálam is fent volt alapból a Google Pay, de én a Simple-t állítottam be alapértelmezettnek. Ahogy írtam is, hol működött a Simple, hol nem, az NFC-s fizetést illetően.
A korábbi telefonomon is így volt beállítva, ott mindig jól működött.
Most átállítottam a Google Payt alapértelmezettnek és betettem a Revolutos kártyám mellé az OTP-st is.
Egy órája próbáltam, működik. -
Toth_Jani
őstag
Én is OTP-s vagyok és ezen már alapból a Google pay van beállítva, hiszen az OTP is engedélyezte már és látszik is a Simple alkalmazáson, ahol a sajátügyfelek csak a régivel (classic) tudnak fizetni mert nehogy már fejlesszék.
De eddig még soha nem hagyott cserben, pusztán annyi történik hogy az OTP Bank alkalmazás és a Wallet is küldi az értesítést vásárláskor.
Xiaomi 12-es mobilon a Simple is tökéletesen müködött. (müködik) -
kreg
aktív tag
Egy apróság: a Redmibe volt olyan opció hogy a hátlapra duplán koppintva indult a kamera. Ebben a telóba ez nincs vagy csak én nem találom?
-
hrabanc
tag
válasz
ggeleven #314 üzenetére
Köszi, ki fogom próbálni. Én is használom a gyári walletet (google pay), abban van a Revolut kártyám. Eddig azzal nem volt gondom. Korábban Samsung telefonom volt, simán megfért egymás mellett a Simple és a Google Pay. De ezen a telefonon kezdetek óta megbízhatatlan a Simple.
-
hrabanc
tag
Volt valakinek problémája NFC-s fizetéssel?
OTP Simple/Simple Classic egyszer működik, egyszer nem, random.
Eddig a Revolut stabilabb.
Korábban másik telefonnal sosem volt ilyen problémám.
Az "NFC funkcionalitás helyreállítása" sem oldotta meg a problémát.
Majd egyszer csak jó lesz.
Kezdem unni. -
Mac08
újonc
Telekomos 14T az alábbi jelenséget hozza, kettő fizikai Telekom SIM kártyával: teljesen random időközönként (van, hogy 10 percenként, de van, hogy 3-4 óránként) megszűnik a mobilkapcsolat. Viccesen ilyenkor a térerő jelző mind a két SIM kártyán mutatja a térerőt, egyedül a mobiladat sebesség ikon tűnik el (ha Wi-Fi-n vagyok, akkor ugye észre sem veszem). Ilyenkor, ha hívni akarok, akkor abban a pillanatban bontja a kapcsolatot, kicsörgés nélkül; ha hívnak, akkor olyan mintha ki lennék kapcsolva.
A problémát csak kizárólag újraindítás oldja meg (SIM ki-be kapcsolás, repülő üzemmód, hálózati kapcsolatok visszaállítása sem). A telefon és SIM beállításokat végigzongoráztam, minden opciót ki-be kapcsoltam, próbáltam, teszteltem. Semmi nem hat rá. SIM kártyákat kivettem, megcseréltem, érintkezőket megtisztítottam.
Xiaomi 12-ről váltottam, ott minden működött ugyanezekkel a SIM-ekkel, ugyanazon beállításokkal.Valaki tapasztalt, vagy olvasott már ilyen próblémáról?
-
fdisk
őstag
Ki használja a teló gyári töltőjét? Én kipróbáltam, de 25W-al töltötte max csak.
Érdemes kikapcsolni a smart funkciót előtte? -
-
ProEvoFan
nagyúr
Érdeklődnék, hogy a biztonsági frissítés xiaomi módra 3 havonta jön egyszer, vagy havonta egyszer?
A 4+1 év frissítés vállalás nem hangzik rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Leteszteltük a Xiaomi megengedhető kameratelefonját. Nem rossz.
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest