-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutirablo
csendes újonc
válasz Hi!King #55397 üzenetére
Instinctnek elég pontatlan sajnos a GPS-e és nem lehet vele running dynamics adatokat mérni még kiegészítőkkel sem (ami amúgy a szép grafikonok nézegetésén kívül a gyakorlatban nem biztos, hogy sok pluszt ad ). A solar verzió már pontosabb GPS-t kapott, ha futás a fő sportod én inkább azt venném, pláne, hogy a M430 elég jól sikerült ilyen szempontból, nehogy csalódás legyen az új óra :)
Nekem Corosom van, üzemidőben és pontosságban most ők az etalon, software-ben még van hova fejlődni, de szinkronizál szinte minden platfommal és folyamatosan jönnek a frissítések, komoly funkcióbővítésekkel. Érthetetlen amúgy, hogy séta mód miért nincs, ráadásul a Pace 2-ben trail run sincs. Ha nem kell kifejezetten terep futás 3d pace-szel és a csiganyál navi, akkor én Pace 2-t vennék a helyedben.
-
dabgergo
őstag
Rohadt talpfájásom nem múlik el, pedig 2 év folyamatos futás után rávettem magamat h nem futok egyáltalán, mér 1,5 hete csak bringázok, 0 futás, nyújtom a talpam meg néha jegelem, de még mindig egyáltalán nem oké, és abban sem vagyok biztos h javult...
Nincs valami tippetek? Érdemes egyáltalán még tovább szüneteltetnem a futást? -
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #55402 üzenetére
Talpmasszázs vagy MFR RAD labda, de akár egy teniszlabda is jó lehet hozzá. [link] [link] Én tuti inkább fizetnék valakinek, hogy masszírozza át, akkor az rendesen megcsinálja... Még ami esetleg lehet, hogy máshol van a gond, és a talpad csak kompenzál, pl sarok vagy afeletti része a vádlinak rendben?
Buliban hasznos! =]
-
lovace
aktív tag
válasz Hi!King #55397 üzenetére
Instinct-nek azt szokták felróni, hogy rossz helyre tették - azt hiszem a készülék aljára - a barométert és így elég gyakran mutat fals adatot. Ezt a Garmin facebook csoportjában olvastam, nem személyes tapasztalat (én fenix 5 plus-t használok), de mivel kiemelted az első hozzászólásodban a barometrikus mérést ezt érdemes tudnod.
-
dabgergo
őstag
inf3rno, emvy:
Köszi, ezt a labda dolgot kipróbálom, videó is hasznos, köszi!
Még gyógytörnász nem volt, de lesz, csak nehéz időpontot kapnom. -
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #55402 üzenetére
Vigyazz a bringaval,mert ha pl bringas cipoben tolod,aminek merev a talpa akkor az ugyanugy tud gondot okozni a talppal. Ha plantar fascitis van az makacs,mint az achiless
Reggeli kihult allapotra altalaban mosott xar feeling,kesobb a nap folyaman es ahogy bemelegszik/hasznalatban van,kepes szinte nullara csokkenni (ez mar gyogyultabb allapot).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ballazol
senior tag
Hali!
Szerintetek hány km van egy ilyen cipőben?
[link]
A hétvégén értem el vele az 500km-t. Eddig nem érzem, hogy valamit is romlott volna a tompítása...
És még egy kérdésem lenne. Milyen az a cipő, ami tartja a bokát?
Ez a cipő például annyira nyomta emelkedőkön az achillesem, hogy muszáj voltam jól meglazítani a fűzőt, akkor vált használhatóvá.
Jó az hosszútávon, ha alig van rászorulva a csuka a lábamra?
Igazából csak azért tapogatózom, mert az achillesem még cefett érzékeny a kocogás általi megterhelésre..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Perillustris
senior tag
válasz tomcica #55409 üzenetére
Nekem 7-8 hónap alatt múlt el teljesen a talpi bőnye gyulladás, spinning és bicajozás segített átvészelni ezt az időszakot. Egy hete kedden sajnos a sarkam hátsó része fájfult meg mindenféle előzmény nélkül, ez is lassan enyhül. Diclac-kal kenegetem és persze továbbra is nyomorgatom labdával, hengerrel a környékét.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
ígyvanferi
addikt
válasz lovace #55405 üzenetére
Mennyire vagy megelégedve a fenix 5 plusod GPS pontosságával? Szoktál erdőben, meg magasabb házak között futni? Ilyen körülmények között mit tud? Illetve úgy általában is érdekel a felhasználói tapasztalatod. Navigáció, barometrikus magasságmérés pontossága, ami még főleg kíváncsi vagyok, esetleg hogy az optikai pulzusmérő fix tempóknál használható-e?
[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
válasz ígyvanferi #55412 üzenetére
Nekem is az van, minden szempontból elégedett vagyok vele. Résztávokhoz veszem fel csak a mellkaspántot, az optikai is teszi a dolgát egyenletes tempónál.
Perillustris
-
dabgergo
őstag
válasz tomcica #55409 üzenetére
Igen, mindkettőbe beletrafáltál: bringás cipőben tolom de nem gondoltam vagy éreztem h ez terheli és igen, sajnos tuti h ez a plantar fascitis, reggel nagyon rossz, de estére javul.
Mivel gyaloglás közben jobban fáj mint futás közben, gyaloglást meg semmiképp nem tudom mellőzni, van egyáltalán értelme a futást szüneteltetni? -
inf3rno
nagyúr
válasz ballazol #55410 üzenetére
Az ilyen cipő, ami nagyon fog bokából, és nyomja a sarkad szétveri az Achillest egy idő után. Nekem Asics cipőkkel volt ugyanez. Három hónap után recsegni kezdett a sarkam bennük, utána meg egy 20km-es futásról mezítláb mentem haza, mert minden talajérintésnél odavert és belenyilallt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem valahogy érzékeny az idegrendszerem a ruha trendekre. Régen az akasztott ki, hogy már csak térdig érő v nyakú pólókat lehet kapni, mostanában meg ami terjed kiakasztó trend, hogy a cipő nyelvénél nem raknak bele bélést, és valami atom szar kényelmetlenek lesznek, vág a cipőfűző. Mostanában már egyre több ilyet látok és nem csak a filléres árkategóriában. Pl goretexes 30-40k-s bakancsoknál is előjött, azért nincs is téli bakancsom. Most éppen túracipőknél láttam, szóval rohamosan terjed. Érdemes odafigyelni rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HKorn
veterán
válasz inf3rno #55418 üzenetére
Nem tudom, Saucony Ride nyelve átlagosnál vastagabban párnázott, míg a Puma Velocitym nyelve pedig minimálisan párnázott, de én futás közben nagy különbséget nem érzek közöttük. Illetve érzem, hogy az egyik jobban párnázott, de a másik vékonysága semmilyen kényelmetlenséget nem okoz.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #55415 üzenetére
En atfutottam rajta anno,azota ilyen problema nincs. Nem volt egy kellemes negyedev
Nem tartottam serulesnek,csak egy jovo-meno nyug.
(az achilles az mas,ott muszaj volt szuneteltetni a futast)
Nem vagyok gyogytornasz,persze nagyjabol tudom mit mondanak,es mi a jozan esz,meg mit kell nekik mondaniuk.Viszont regen a seregben nalunk ilyennel nem,hogy felmentest nem kaptal,de meg takarithattad a wc-t is,mert "szimulalsz" Volt aki reggel huzta a labat es bicegett jo nehany hetig,mire megszokta a bakancsot + eroltetett menet minden nap.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Felenk vasarnap csapat piknik v2.0 lesz,a terv a kovetkezo:
1. 60perc extra laza totyoges,tav nem erdekes 30percig totyogunk es megfordulunk.
2. 40perc konnyed tempoban ez kb felmaratonos versenytempo + 20-30mp/km
3. 20perc extra laza totyoges,benne rovid felkapasok 3-5percenkent,a vegen 1km eros tempo (kb 5K sebesseg)
4. 20perc laza futas, felmaratonos +1perc sebessegen,a vegen 2 x 500m gyors kb 3K sebesseg (500m laza pihenovel).
5. 60perc extra laza totyoges.
7:00-9:00-11:00-12:00-13:00There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
válasz Perillustris #55416 üzenetére
Jogos, egyébként szerintem attól kezdett el fájni a talpam h elkezdtem rendszeresebben az egyik régebbi dekás cipőben futni. Most kicsit talán javul h nem futok.
tomcica: neked akkor úgy múlt el h közben futottál tovább?
-
danielsz
tag
Azt nézem, a pulzuspánt eléggé kidörzsöli a mellkasomat. Gondolom, túl szorosan veszem fel, de ha lazán raktam fel, volt, hogy a futás elején lecsúszott. Mi a megoldás?
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #55428 üzenetére
Az mar jooo jel, ha a tervezettnel ugy erzed siman lehet repetazni
Peterhappy: jelszo - > "csupa moka es kacagas" ez a verzio rovidebb, mashogy nehez, de csalos, mert kikeszit ez is. Ja, 30fokot mondanak aznapra felenk gratisz a ceg ajandeka.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #55428 üzenetére
Amugy nalad amikor megvan a tervezett resztav mennyiseg es minoseg, akkor el kell kezdeni a koztes pihenoket gyorsitani. Ugye egesz 15mp kulonbsegig a hosszu 1000m resztavnal. A gyors 1000m fix, a "pihenos" 1000m pedig gyorsul.
Ahogy elerted a 15mp kulonbseget 1-2 alkalom utan mehet a 10K felmerod. Amennyiben uj PB lesz, akkor fogod es a gyors 1000m tempojat hozza igazitod (ugye nehany mp-vel gyorsitod) es elso nehany heten mehey akar +60mp a lassu 1000m-nel.Ez a par het mintegy pihenosebb verzio, utana kezded a lassut csavarni 45mp,30mp es 15mp kulonbsegig.
Mi ezt a fajta "tolcsert" fokozast csak az 1000m/1000m edzesnel csinaljuk igy.
A rovidebb resztavoknal nem fokozzuk fel a pihenot igy KIVEVE, ha 1500-3000-5000m a celverseny (ez esetben viszont az 1000/1000m legenyhebb verzioja megy abban a periodsuban, mert ha mindegyiknel erositened a piheno tempojat, akkor konnyen tulfozned a levest).
Aki mar fent van a kivant 10K celtempon es akar 15mp kulonbseggel is ki tudja futni, de mar nem fejlodik tovabb, annak elkezdjuk a gyors 1000m-t egyenetlenul futni (pl elso harmada celtempon, kozepe picit erosebb, vege ismet celtempon esetleg lassul... illetve ezek egyeb kombinacioja) ez az edzes akkor kell, ha olyan ellenfelek ellen keszulsz, akikkel mar evek ota hasonlo szinten toljatok, es szaggatni akarod a versenyen a tempot, v lekovetni ha mas szaggatja. Ilyenkor ugye altalaban messze nem lesz PB, a helyezes az elsodleges. Mas tipusu versenyzest ker.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz Peterhappy #55436 üzenetére
A lazább még rosszabb, mert még jobban dörzsöl. Az anyaga számít. Amúgy meg két kis csík leukopast, problem solved. Évekig így futottam, volt, hogy futás-zuhanyzás után is fent felejtettem, és csak másnap vettem észre.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
danielsz
tag
Ma Pesten van programom, gondoltam akkor már megnézem Borároson az Adidas outletet, erre ma 11-kor nyit technikai okok miatt. Azt már nem tudom megvárni, baromira dühítő.
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #55436 üzenetére
Vazelin?
-
bencze
senior tag
Nekem a tegnap irtó szarul esett a futás, pedig lassú voltam, és a pulzusom is nagyon lent volt (5:45 átlagra jött ki a 16km, sokszor alacsony 12x volt a pulzus, inkább magas 12x vagy alacsony 13x szokott lenni mostanában). Arra gondoltam mostanában összevissza ettem - a hétvégét pótoltam túlságosan is, majd próbáltam deficitben lenni lehet nem volt energia. Pedig betoltam egy jó adag müzlit 3 órával előtte, elvileg az csómó szénhidrát nem teljesen értettem. De ez a kaja dolog sajnos bonyolult.
Pulzusmérő öv engem is kicsit ki tud súrolni, el szoktam fordítani, hogy a szenzor kicsit oldalt legyen ne mindig ugyanott. Illetve amit én csinálok arra nem fontos hordani de ha valami túl jól vagy túl rosszul megy (mint tegnap) akkor mindegyre nézem a pulzust is, hogy hol áll mert nem mindig érzem egyensúlyban a dolgot. No nem mintha okosabb lettem volna tőle a tegnap.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #55435 üzenetére
Amúgy a 10k céltempóm most 4.15-4.20.....tegnap pedig ezt műveltem [link] Azért kell még pár ilyen-olyan futás, hogy elérjem.....vagy lehet 1hét totál pihenő után menne mert kicsit mindig fáradtan indulok neki mostanában a futásnak és a bringának is. Ma is inkább átmozgatót tekertem csak
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peterhappy
őstag
válasz parandroid #55438 üzenetére
Nekem a lazább volt anno a megoldás, de nálad a pont, az anyag számít igazán.
@Zozo0525: nem vazelin, valami ultrahangoknál használt trutyihoz hasonló cucc, egy volt munkatársam javasolta, aki óriási távokat futott-tekert.
-
stefyY
őstag
válasz ígyvanferi #55292 üzenetére
Méretbeli problémák miatt nem tudtam én sem megvenni a következő cipőmet ma, pedig pont egy általad is említett 12-es Kinvarával szemezek...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
6030D
Ármester
Sziasztok. Volt ma valaki innen a Duplakanyar futáson?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
danielsz
tag
Na végül meg tudtam nézni az outletet. Boston 9 eléggé jónak tűnik, de 27 ezerért volt csak. Elsőre az adios 5 is puhább, mint az SL20. Utóbbi mondjuk 11 ezerért best buy, akinek nem túl kemény. Végül is csak egy Berlin Marathon pólót vettem 1500-ért. Boston 9 már nem tűnt túl keménynek, szerintem tudnám benne nyomatni, lehet hiba volt otthagyni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #55447 üzenetére
SL20-bol bespajzoltam,felenk is ilyen best-buy,ES van fekete (pici piros csikkal a talpan) vettem ket parat,egyiket mar nyustolom,masik dobozban az agy alatt.Egyik kedvenc cipom gyors munkara (RC nagyon kopog,Adios nem volt a meretemben,Boston a hosszabb resztavokra es tempokra van).
Eleg sok adidas van most a rotacioban,jo aron tudtam hozzajuk jutni.Nike vonalrol Pega 37,most szervalt Turbo 2 es Terra Kiger 7 van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz ballazol #55422 üzenetére
Attól függ, hogy milyen a lábad. Szerintem menj el egy futóboltba, pl Spuri, Nyúlcipő, aztán próbálj fel eltérő márkájú cipőket, hogy melyik ami kényelmes. Nekem pl Saucony és Mizuno amik bejönnek kényelemre és sarokra is. Mást eddig nem találtam, pedig nagyon sok cipőt próbáltam már. Mindegyik vagy itt vagy ott nyom. A Saucony-ból szokott lenni néha jó akció, volt, hogy 10k körül is árulták egy-egy modelt emagnál. Esetleg érdemes körülnézni, elvileg a Boráros téren van egy outlet, ha pesti vagy.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest