-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballazol
senior tag
Hellósztok!
Mellkaspántot és órát kéne elvileg cserélnem valszeg.
A Crivit csodáját használom 3 éve, és most már nem csak az óra bohóckodik a pontosidő pár naponta történő 10-15 perces elcsúszásával, hanem a pulzusmérés is bizonytalankodik.
Ami a legzavaróbb viszont, az a pánt folytonos igazgatása. Ha túl erősre húzom, kiold, ha nem szorítom meg eléggé, akkor pedig lecsúszik.
Csak infrás érdekel, futópadon kocogok heti 3x-4x 5km-t.
Köszi![ Szerkesztve ]
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz parandroid #44304 üzenetére
semmi ilyesmi
nokia bunkofonom van
lidl-ös órával használom, azzal adták, csak szerintem elfáradt már a textil
12E-ért látok legolcsóbban pántot, igazából már azt is kicsit sokallom érte
de ha nincs alternatíva, muszáj megvennem azt, mert megőrülök, hogy 15 perc után mindig tizedik másodpercben vissza kell cibálnom a mellkasomra, különben lecsúszna a testemről"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
ezt a felugrás fura
az ötezer forintos Crivit nekem nem csinálja
inkább olyat szokott, hogy egy idő után nem mér pontosan, megáll 110bpm-nél, mondjuk
akkor igazítok rajta egyet, és felugrik 120 körülre, aztán ott beáll
egy ideig 120 körül mozgolódik, majd megint elfelejt feljebb menni
akkor megint igazítok rajta (de ez mind az első tíz percben történik ), és akkor felugrik 130 körül, vagy afölé, majd visszamegy 120 körülre
mindig akkor fogok gyanút, amikor már hosszú percek óta nem mozdult el a pulzusszám, holott már én magam érzem, hogy muszáj magasabbnak lennie
amúgy a kocogó tempó miatt szinte csak a fél órás futás legvégén érem el a 140-145 körüli pulzusértékeket, de addig kb. 38x megigazítom a nyomorultat..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz ballazol #44323 üzenetére
... és akkor itt van ez a csoda óra, ugyanaz a Crivit szet, ami 3 naponta 10+ perceket késik
... új elemmel ...
úgyhogy kezd kihozni a sodromból
de olyan jó lenne nem elkölteni rá tízezreket, heti 3x5km futópados kocogásért..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
most olvastam, hogy az érzékelők is tönkremehetnek záros határidőn belül aktív használat mellett (na most így aztán végleg sajnálom a h10-re a 28E-et...)
mennyi garit adtak rá?"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
én most szedek multivitamint, C-vitamint (1000mg), kollagént (folyékony), omega 3-at
de az 5°C-os szódát néha én is érzem..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz LanyUs #44621 üzenetére
mondom, napi 1000mg-ot szedtem, és este 6-ra jártunk edzeni, valszeg még sok volt a véremben éjszaka belőle, és a neuronhálózatom így reagált...
más valószínűleg kevésbé szenzitív az ilyesmire
ginseng-gel ugyanez, egy doboz után 🛑, és minimum 2-3 hét szünet..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
-
ballazol
senior tag
válasz myckey #46142 üzenetére
én is sajnálom rá a pénzt, bár én csak futópadon kocogok napi 3x egy 6500Ft-os, mellkaspántos ALDI-s Crivit órával
tökéletesen megfelel a célnak, intervallum átlépésénél jelez, van 3 féle mód rajta
egyedül a mellkaspántot utálom, mert ha kicsit is vizes a felsőtestem, bármennyire is utána húzok, le akar csúszni..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
szerintem a rózsaszíntől csak azok félnek, akik azt hiszik (és egyben ennyire leegyszerűsítik a kérdést), hogy ettől már megkívánják őket (LOL)
és? akkor mi van? ha heteró vagy, miért zavar, ha homónak néznek?...
fordítva meg még inkább"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Hali!
Eddig (amíg nem zártak be a COVID-19 miatt a konditermek) csak futópadon kocogtam (9-9,5km/ó-val harminc perceket. Egy hónapja elkezdtem itt a környékben kocogni. Kb. 50% aszfalt, 50% murva és füves földút.
Eddig nincsen különösebb panaszom, most cseréltem a hét elején cipőt, egy alap Decathlon-os futócipőre.
Egy 3,5km-es kört teszek meg alkalmanként 3x. Így kb. 10km a vége, 62-66 perces átlagidővel.
'81-es vagyok.Jótanácsot mindenképp elfogadnék. Mire érdemes figyelni... Ilyesmik...
Egyelőre a Superior14-nak fogyasztom futás előtt 1-1,5 órával a nitrox-fokozóját."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz bajnokpityu #51540 üzenetére
csak annyi a különbség, hogy a jóleső érzést egybe írjuk, de ezt tudja mindeni ugye
inf3rno köszi!
-
ballazol
senior tag
válasz tomcica #51549 üzenetére
van egy decathlon-os órám, de amíg nem izzadok folyamatosan, csak baromságokat ír
80-180bpm-eket mutogat, pedig elvileg a jel folyamatosan jön a mellkaspántról...
az út fele aszfalt ugye, enyhe lejtővel, ott azért üti a térdet valóban, ha megemelem a tempót... de igyekszem a pulzust kordában tartani, ezért nem szoktam nagyon felgyorsítani...
azért most majd 5-től megpróbálom lehozni 60 percre a szintidőt, hátha sikerül, igyekszem!
főleg, hogy 3 nap kimaradt, mert a legkülönbözőbb részeken sajognak nekem is a lábaim
talpél, lábszár, négyfejű combizom a bal lábban (jobblábas vagyok), úgyhogy most ez a 3 napos pihentetés jólesett!
a sprint egyelőre eszembe sem jut szeretném azt elérni egyelőre, hogy az emelkedőn se álljak le sétatempóra, hanem ott is menjen legalább egy minimális 6-7km/ó-s kocogás...
köszi az impulzusokat, majd még ismétlem!"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Hejj!
Tegnap 3 nap pihenő után összejött 10km-en 58:46, ugyanazon a szakaszon, amit már linkeltem (kicsit kevesebb, mint félpálya szolíd emelkedős földút és murva). Ma ugye 5°C-kal melegebb volt, meg egész erős szembeszél még a lefele részeken is, meg ugye a tegnap miatt már korántsem számítottak kipihentnek a lábaim, így a mai vége 61:30 lett...
Gondoltam, megosztom... Legközelebb akkor jövök dicsekedni, ha megdöntöttem az 58 percet! (igyekszem záros határidőn belül) - ja és még mindig 87kg vagyok egy hónap szaladgálás után, ehhhh...
Hajrá mindenkinek!"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz tomcica #51646 üzenetére
ó, van itt lépcső is
meg 14 stáció a Kálvária kilátóhoz
úgyhogy lehet válogatni
de köszönöm a megnyugtatást, bár amúgy sem gyúrok az időre, csak legyen 65 perc alatt!Peterhappy: jogos a kritika, nem kell mindenáron fogyni a lábamon érzem, hogy a meredekebb részeken viszont egyre gyorsabban felpattogok! erő is alakul szép lassan (hetente 4x10km azért megteszi a hatását )
-
ballazol
senior tag
válasz Chuck Norris #51659 üzenetére
igen, igen, jól látod!
a bányászkört múltkor nézte egy kollegám is, jó muri lehet majd ha lesz csajom, elviszem"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
én is vettem az említett olcsó decásból két 3-as szettet...
nyárra normális titokzoknit hol vesztek amúgy?
városi használatra leginkább, de azért legyen komfortos és ne műszál"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
62 perc standardidő
a héten még 1 alkalom, és megvan a tervezett 4*10km"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Két gyors kérdés:
1. Mindkét achillesem fáj a 6ezer forintos Decás cipőben... 50km után. Várható ez, hogy bekopik a csuka (kifejezetten merev a sarokrésze), vagy hamarabb fogok lesérülni?
2. Használható mellkaspánt kéne, mert ez, amit a decás órához adtak, mutat 90-es pulzust úgy, hogy 1,5 másodperc múlva 134-et, tegnap már ordítottam, akkora fos... Van értelme venni 20ezerért egy másikat, vagy azt is folyton köpködni kell, hogy mutasson is valami reálist?"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz inf3rno #51777 üzenetére
Köszi!
Adok a cipőnek még pár alkalmat..
A suunto-t én is néztem, de ahogy mondod, ha nincs vezetőközeg, akkor lehet bármekkora név, gondolom... Az a baj, hogy 10-15°C-ban én annyira nem szoktam izzadni.
Jópár éve a Kalendji középmárkáját nyűttem padon, de annak már semmi tompítása nem volt. Megvettem ezt a 6ezres cipőt, ég és föld, mondanom sem kell..
Megpróbálok egy elemcserét legközelebb, igazad lehet...
Bár, ebben a rettenetes szélsőséges értékeken nem hinném, hogy változtatna...
Emelkedőn felfelé, mikor alig kapok levegőt, és kiír egy 85-ös meg 90-es bpm-et, több, mint vicces...
Lefelé meg 165-öt meg 170-et. aha, oké"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
hali
én is próbáltam UH vizsgálatokhoz használt vazelin-t, vagy mi volt pontosan, de nem jó
víz jó, de csak abban a két percben, amíg ott van.....
elvileg akkor a síkosítók jók lehetnek... egy próbát megér
max félreteszem aktívabb időkre..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
válasz Chuck Norris #51798 üzenetére
hali!
nem, nem 10km-eket futok, hetente 4 adagban...
ma szerencsére pihenőnap volt, kellett is az achillesnek, mindkettő kutyául van...
Flectorral bekentem és lefekvés előtt mégegyszer be fogom, aztán holnap futás előtt nyújtok egyet és bekenem jól lóbalzsammal még indulás előtt jó egy órával, aztán meglátjuk, hogy ez elég lesz-e vagy megy a cipő a polcra...
a pántot nem tudom, akkor marad az, hogy nedvesítem, amíg nincs az az izzadós idő...
elvileg most már napokon belül beüt a nyár úgyis"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ballazol
senior tag
Hay!
Utoljára megint működött a pulzusmérő öv, a decás... Érdekes, mindegy..
Ma kaptam az első BBIBP-CorV oltásomat (a következő június 1-én esedékes, ceruzával írta rá a nővér ), úgyhogy a mai mozgás természetesen elhalasztva.
Szerintetek holnap már érdemes lenyomni a szokásos 10 km-es körömet?(Erős immunrendszerrel rendelkezem, az influenza elleni oltást is megkaptam november elején, annak sem éreztem semmilyen mellékhatását.)
-
-
ballazol
senior tag
mai 10km-em a szokásos 61perc
legközelebb már csak akkor írok, ha megdöntöttem az 58:35-ös 'űridőmet'...a vakcinákhoz, ha gondoljátok, nézzétek meg, elhangzik egypár érdekesség:
Dr. Rusvai Miklós virológus az MTA doktora és dr. Tamasi József belgyógyász
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest