Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
Van, az ember Ha bérházban laksz örülj hogy működik, próbálj más csatornát. Bár a router valami g+ -t ír, de szerintem azt csak ő tudja, tehát reálisan van 20mbit-ed ami megoszlik a le-fel töltésben. Az is lehet hogy a titkosítás amit rányomtál lefogja a prociját, tehát egy rövid ideig próbálj sebességet titkosítás nélkül. És hát próbáld meg úgy is, hogy a wifis gép közvetlen a router mellett van... a sebesség mindkettőben auto legyen, és "g erőltetve. Van mit próbálgatni amíg rá nem szánod magad egy tisztességesen bekábelezett házra.
-
stvnppp
senior tag
Valószínűleg a routereddel van a gond... Nem bírja a tempót. A hivatalos honlapján valószínűleg meg lehet nézni, hogy mennyit bír. Esetleg egyik ismerősödtől kérd el az övét, és nézd meg azzal, hogy hogy működik!
De szerintem a router lesz a gond, ha nélküle megy rendesen.
Másik probléma a wifinél, ha le van árnyékolva a router vagy a gép.. -
F.B.I.
veterán
válasz jasonka #4694 üzenetére
Semmivel csak itt a név után nem kell a @blabla.
Egy kis segítség nekem: mitől lehet, hogy a wifis Zyxel routeremen keresztül csak 3/3-al megy a net direkt kapcsolaton meg viszi a 25/15-öt is? A netet nem lopja senki, mert nagyon odafigyelek.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Mondja meg / írja le nekem valaki lécci, hogy a "digilan-os" kábel internet XP-s hálózati beállításai miben - mennyiben térnek el a telefonos ADSL- modemétől.
(Természetesen NEM a usernév és a jelszó beállításra gondolok , hanem a hálózat beállítására...)Hja kérem ! A Belváros !...
-
Gááboor
tag
-
PeterPH
senior tag
válasz Gááboor #4684 üzenetére
Nem azt jelzi, hogy nincs kábel bedugva, hanem hogy a hálókártyád nem kapott IP címet. És ez rendben is van, mert nem a hálókártya fogja kapni az IP címet, hanem a DIGI PPoE kapcsolat. Ha nem tetszik az üzenet, és a várakozás, akkor kapcsold ki a hálókártyán (tehát ne a DIGI kapcsolaton) a TCP/IP protokollt.
-
uspadora
csendes tag
válasz Gááboor #4684 üzenetére
Szia!
Hogy ne kelljen ikonnal vesződni én javaslom neked router beépítését a vonalba, az majd elvégzi helyetted, sokkkal kényelmesebb...
Ezt a "nincs bedugva egy kábel" minden közvetlenül csatlakozó embernek kiírja, routernél nincs ilyen. Elején nálam is ez volt, idegesített is...
Remélem tudtam segíteni
uspSziasztok.
Nekünk tegnap kötötték be a digit. Lenne pár kérdésem. Megoldható az , hogy minden újraindításnál, és késszenlétből való visszatérésnél a digis ikonra kattintás és csatlakozás procedúrát el kelljen játszani?
Ugyan akkor érdekes, hogy a beépített Realtec hállókari azt jelzi állandóan, hogy nincs kábel bedugva pedig be van, és csatlakozás után is van net. Ugye így mindíg egy hibaüzenettel kezdi a gép ott lent a sarokban. Kicsit idegesítő, hogy miért van ez. -
satomee
senior tag
Nekem és a szomszédomnak is ezt csinálja. Az érdekes az,hogy csak Outlookkal jelentkezik a hiba, Thunderbirddel sosem jött nekem elő. Mikor persze felhívtam őket,"náluk minden rendben volt,biztos hogy beállításprobléma van a háttérben"... Így most már tudom hogy nem én vagyok a hülye.
...villámcsapás keltette indukciós hatás...
-
FNZ
őstag
hali!
az utóbbi 2 hétben a digis @hdsnet-es emilcímem letöltésekor az alábbi hibaüzenetet adja rendszeresen:
’xxx hdsnet – fogadás’ feladat hibát jelzett (0x800CCC0F): A kiszolgálóval létesített kapcsolat megszakadt. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon a kiszolgáló rendszergazdájához vagy internetszolgáltatójához.
asszonynak is van @hdsnet-es címe és az övé is csinálja. van amikor 10x kell a levelezőben rákattintani a küldés/fogadás gombra, hogy végre letöltse a leveleimet. outlúúk 2003-at használok.
találkozott már valaki ilyennel? 2 gépem van és mind a kettőn ezt csinálja. miért pont 2 hete kezdte el ezt csinálni?
-
Gááboor
tag
Sziasztok.
Nekünk tegnap kötötték be a digit. Lenne pár kérdésem. Megoldható az , hogy minden újraindításnál, és késszenlétből való visszatérésnél a digis ikonra kattintás és csatlakozás procedúrát el kelljen játszani?Ugyan akkor érdekes, hogy a beépített Realtec hállókari azt jelzi állandóan, hogy nincs kábel bedugva pedig be van, és csatlakozás után is van net. Ugye így mindíg egy hibaüzenettel kezdi a gép ott lent a sarokban. Kicsit idegesítő, hogy miért van ez.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
A netem nagyon xarakxik....alig akar kapcsolódni a speedtest is 3/3-at mutat.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Diginetemet (30/20) szeretném egy routerre kötni, hogy vezeték nélkül menjen, ne kelljen a laptopra rádugni.
Milyen routert javasolnátok, aminek a beállitása sem nehézkes?
-
rocket
nagyúr
Hajnalban atkerult a DIGI is mar az uj BIX switch-re
Ugytunik elhuzodik a dolog, eloszor ugyvolt, hogy majus 20., 27., junius 3., kesobb junius 10. is lett, es meg mindig van par BIX tag a regi switcheken
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
McLaca
őstag
válasz uspadora #4674 üzenetére
Én úgy vettem ki, hogy ez valami külön szolgáltatás Amerikában (talán IP alapú), és az előhívója is más (google alapján). Amerika: 1-es előhívó, freephone: 800-as előhívó. Szóval szerintem neked a sima nemzetközi percdíjat számlázzák.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
uspadora
csendes tag
Sziasztok!
Nagy kérdéssel fordulok hozzátok!
Beszéltem már kétszer az ÜSZI vel de értelmes felvilágosítást NEM kaptam!
A következő a problémám:
Egyik ismerősöm kiment Amerikába és vett megának egy mobiltelefont (At&t a szolgáltató) vagyis SIM kártyát! Én itthonról próbálom hívni természetesen Digi telóról a hívással semmi probléma nincs, csak egyáltalán a percdíjról semmi infomrációm nincsen: Az ASZF ben feltüntetve úgy vannak, hogy Nemzetközi és FreePhone. Az összes többi országban Vezetékes és Mobil ként van a kiírás. Esetleg valaki tudná, hogy most ez a Free Phone ez mit is akar jelenteni, mert persze nem tudnak ránézni az épp aktuálkis hívásokra.. így tényleges adatot nem tudok, csak 1 hónap múlva, így meg azért gázos a szitu.aszf: http://www.digikabel.hu/images/stories/aszf/telefon_aszf_2009.04.16.pdf (58. oldal)
Előre is köszi a válaszokat
-
McLaca
őstag
Itt: [link]
Ide pedig a digikabel.hu oldalon a "cégünk" alatti webmail linkre kattintva juthatsz el legközelebb.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Jarod1
veterán
sziasztok hogy tudom megváltoztatni a hdsnet mailhez kapott kódot??? a beállításoknál nem látok funkciót..
-
Dot
őstag
Nekem routerrel most királyul megy!!! az 1ik gépen nyomatom a seed-et 23Mbittel, a másikon töltök le 48Mbittel! 2-2Mbit odavész naés? Egyébként a routerem: Belkin N1 vision 27800Ft volt de megérte
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
McLaca
őstag
Nekem sehogy se megy szinkronban a max. Vagy fel, vagy le, de ha mindkét irányban töltök, a fel és letöltésem összege a lefelé sávszélem lesz, és 3/4 - 1/4 arányban oszlik el a letöltés javára (jelenleg 15/5). Routerrel, vagy anélkül, kényszerített 100Mb full duplexszel, vagy automatikus detektálással egyaránt.
Üdv!
-
mexel
veterán
Olvastam, hogy mások is tapasztalták, hohgy amikor fullal töltenek le torrentet, akkor már nem megy maxon a feltöltés. Aki ilyet tapasztalt az nem routerrel csatlakozik? Mert nekem akkor van ilyen, ha router-en keresztül töltök. Ha simán a hálókártyába dugom a digi kábelét akkor semmi gond. próbáltam már SMC, TP-link és Edimax routert is de egyik sem bírja a le 3,5 fel 2,4 Mb/s-t. Másik fórumon írták hogy nem wifis edimax az bírja. itt valakinek tapasztalat?
-
McLaca
őstag
Azt írtam, a felkészületlenségükről nem tehetnek. Azt nem, hogy a tahóságukról sem. (Write only?)
Egyébként én is telefonos ügyfélszolga vagyok, én tudom, hogy kell velük úgy kommunikálni, hogy ne legyenek tahók.Ez az oldalbetöltési hiba meg nem az országban akad el. És ha UPC-nél sem megy, más lesz itt az ok.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Snipee
csendes tag
Hát nekem 5ből 4szer tahón viselkedtek a telefonos ügyfélszolgálatosok, erről aztért sztem ők tehetnek! Ha személyesen mentem be a digihez akkor mindig kedvesek és ügyfélbarátok voltak, no meg eddig akárhány hiba volt, és jöttek szerelők, ők is korrektek voltak.
A felkészületlenség az már kérdés, de abból is tarthatnának nekik tréninget.De nem sírok, kárpótol az occsó havidíj
No Comment
-
XtNz
tag
+set fs_game defrag
-
xabolcs
őstag
traceroute
traceroute to www.thenewterror.com (152.6.1.83), 30 hops max, 60 byte packets
1 94-21-195-1.pool.digikabel.hu (94.21.195.1) 0.325 ms 0.250 ms 0.425 ms
2 78-131-1-225.core.hdsnet.hu (78.131.1.225) 3.669 ms 3.785 ms 3.977 ms
3 ge1-0-2.dr01.vi.digicable.hu (78.131.4.93) 0.851 ms 0.920 ms 0.959 ms
4 te-3-1.br01.budapest.digicable.hu (78.131.4.85) 0.766 ms 0.789 ms 0.843 ms
5 bb01.budapesta.rdsnet.ro (213.154.125.65) 0.733 ms 0.718 ms 0.708 ms
6 br01.viena.rdsnet.ro (213.154.125.49) 4.236 ms 4.318 ms 4.278 ms
7 fra7-rds-1.fra.seabone.net (89.221.34.93) 101.866 ms 65.022 ms 65.032 ms
8 qwest-1-ash2.ash.seabone.net (195.22.206.50) 119.874 ms 124.372 ms 124.421 ms
9 dcx-core-02.inet.qwest.net (205.171.251.37) 129.238 ms 129.444 ms 129.394 ms
10 dca-edge-21.inet.qwest.net (67.14.6.190) 130.786 ms 130.743 ms 126.208 ms
11 gw-dc-mcnc.ncren.net (63.148.128.122) 118.935 ms 123.433 ms 119.026 ms
12 rtp11-gw-to-rpop-oc48.ncren.net (128.109.52.1) 125.327 ms 120.986 ms 120.759 ms
13 rtp7600-gw-to-rtp11-gw.ncren.net (128.109.70.2) 124.610 ms 120.139 ms 120.056 ms
14 fay7600-gw-to-rtp7600-gw.ncren.net (128.109.2.157) 125.850 ms 125.725 ms 130.355 ms
15 fsu-gw-to-fay7600-gw.ncren.net (128.109.2.18) 124.821 ms 129.178 ms 124.767 ms
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * * *
22 * * *
23 * * *
24 * * *
25 * * *
26 * * *
27 * * *
28 * * *
29 * * *
30 * * *ping
PING www.thenewterror.com (152.6.1.83) 56(84) bytes of data.
^C
--- www.thenewterror.com ping statistics ---
16 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 15060msaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
McLaca
őstag
Van ilyen... Ennek lehet oka az is, hogy a netet Románián át kapjuk, mert ott olcsó ugyebár.
Általában az állapot csak átmeneti.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
XtNz
tag
hi
valaki aki digis megnézné nekem hogy nála megy e ez az oldal?
http://www.thenewterror.com/+set fs_game defrag
-
McLaca
őstag
válasz CPT.Pirk #4650 üzenetére
Erre gondoltam én is, csak ezek szerint rosszul fejeztem ki magam. És ugyebár egyik-másik pár nem ugyanolyan sűrűn van megcsavarva, az sem mindegy.
Üdv!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az UTP-t sem árnyékolják, ha van árnyékolás, akkor az már STP vezeték, de olyat nem húznak be. Pusztán az erek csavarása csinálja a zavarvédelmet, ami ha jól emlékszem nagyobb mértékű csavarás, mint a sima telefonvezetéknél.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
McLaca
őstag
4 szál kell hozzá, a régi telefonkábel biztos nem jó, mert nincs árnyékolása, plusz az utp kábel szálainak összecsavarása, és a csavarás sűrűsége sem véletlen.
De ha behúzol a telefonkábel helyére utp falikábelt, szerintem arra rákötnek.Üdv!
-
DLDKox
aktív tag
Érdeklődnék, hogy hány szál van bekötve az internethez szükséges patch kábelen?
Mert valahol úgy halottam, hogy a telefon részére is van fentartva benne pár szál.
Azért érdekelne mert internet bekötés előtt állok és nem szeretném szétfurkálni 1 kábel miatt a lakást, és van a falba 1 felesleges telefon kábelem behúzva, hátha ez is elég lenne a szolgáltatás kiépítéséhez. -
McLaca
őstag
Az üfisek inkább felkészületlenek, de erről nem ők tehetnek.
Nekem pl. azt mondták, csbm megadása esetén az ügyfélszám elé néhány banknál LEHET, hogy kell egy 0, erről a bankot kell megkérdeznem.
Nagy büdös paripapéniszt, a banknak érthető okokból erről dunsztja sincs (nem is kérdeztem meg, mivel tudom, hogy működik a csbm), hisz' a digi akceptálja a banknál megadott csbm azonosítót, hogy stimmel-e, és ha a digi rendszerében 0-val kezdődik, és ilyen azonosítót is küld terhelésnél a bank felé, ezt biza a bank nem fogja tudni megjósolni. Tehát minden banknál kell kötelezően a 0 az ügyfélszám elé csbm esetén. (Ezt csak úgy érdekességként...)Üdv!
-
Snipee
csendes tag
válasz Marco_83 #4640 üzenetére
az üfisek néha elég hülyék, ki kell fogni
Kérj egy szoftveres bemérést, akkor biztos kijönnek, és a szerelőknek elpanaszolhatod a problémád! Én azt tapasztaltam cirka egy év alatt, hogy a szerelők sokkal emberbarátabbak, mint az ügyfélszolgálatosok.
Viszont ha nem fellelhető a hiba, kiszámlázzák a kiszállást! Ez a rizikója...No Comment
-
kukika2
csendes tag
lenyelte a digi....
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz joysefke #4642 üzenetére
Üres Service mezővel sem csatlakozott. Van egy másik routerem, annak be van írva a digi a szervice mezőbe, az úgy vígan csatlakozik (Surecom).
Egyébként furcsa, MSN kérés nem ért ide hozzám.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
joysefke
veterán
válasz CPT.Pirk #4639 üzenetére
Tudom, visszakerestem a fórumon, és Te is pontossan ugyanazzal a típúsú routerrel futottál pontossan ugyanabba a hibába, mint az unokahugom, ezért tegnap megpróbáltalak elérni MSN-en, hogy kiderítsem megoldásra jutottál-e.
Én időközben megoldottam, olvasd el a fenti hozzászólásomat.
Üdv
János -
joysefke
veterán
válasz CPT.Pirk #4639 üzenetére
Hali, nos hála a fórumnak, sikerült megoldani a problémát:
a "service name" paramétert nem szabad kitölteni.Miután töröltem a service name mezőt, azután működött.:
A service name-t (ha megadod) nem a szolgáltató ellenőrzi, hanem a te routered,
vagyis, ha a szolgáltató válaszában nem pontossan ugyanaz a service name paraméter,
akkor a routered válaszra sem méltatja, nem fog konnektálni.
A poén, hogy a Diginél ebben az esetben azt sem látják, hogy a routered konnektálni szeretne. (mivel nem is szeretne, mivel a service name nem egyezik)A Digis ügyintéző nekem azt mondta, hogy a service name-hez bármit beírhatok,
nos kiderült, hogy ez NEM igaz.üdv
János -
McLaca
őstag
válasz Marco_83 #4640 üzenetére
A telefon ingyen van, megrendelheted állandóra is (hogy az elosztót felrakják). Ha nem használod (tehát még készüléket se kell beledugni), akkor egy fillérbe sem kerül.
Az viszont fura, hogy nálad az ajtónál vége a kábelnek. Nekem kihúztak még 6-7 métert a gépig.Üdv!
-
Marco_83
csendes tag
Húúú de ideges vagyok, most irtam nekik ezt a levelet:
Jó napot!
A mai napon voltam bent a pécsi iroda ügyfélszolgálatán, mivel nem működik az internetem megfelelően. Kértem, hogy szereljenek fel egy elosztó dobozt ami az 1darab bejövö utp internetkábelt elosztja 2 felé (amit be is szerelnek alapból ha telefont is kér valaki) mivel most 1 fixen rögzitett kábelem van a lakás közepén ahonnan wifin keresztül szeretném megoldani az internet elérést lakáson belül, mivel nem szeretném szétfurni a falakt és felesleges kábeleket kerülgetni. Jelen pillanatban nem tud felcsatlakozni a rooter, és tesztelni sem tudok rooter nélkül, mivel nem tudok rácsatlakozni a kábelre sem, mivel a plafontol kb 30 cmre van a vége. (Az a gyanúm hogy valahol megfordították az ereket, cross-link kábel lett a végén, ezt a hálókártya tudja kezelni, mivel szoftveresen megforditja, a rooterek nem tudják) Az ügyfélszolgálati hölgy nem igazán tudta, hogy miről van szó, azt mondta, hogy az lesz a legjobb ha felveszünk 1 hibabejelentöt és majd kijönnek megnézni és a szerelöknek elmondom, mit szeretnék. Beleegyeztem. Egy úr felhivott 19.00 körül, hogy a technikusok rendben találtak mindent és nálam működik az internet. Nálam ez alatt senki nem járt hogy ellenörizze. A kolléga nem volt segitőkész, még a vonal is megszakadt gondolom véletlenül. Az elosztó doboz árát természetesem megtériteném és a szerelési költséget is. Előre is köszönöm a segítségét és mielöbbi válaszát.
lehet az lesz belölle h rendelek telefont is 1 honapra :S mert máshogy nem lehet ezt a problámát kiküszöbölni, v csak nem akarják..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz joysefke #4632 üzenetére
Kicsúsztam a modból. Ugyanilyen problémám volt egy SMC Barricade routerrel, ugyanez a 3 padi, de tovább nem jutottam. Több napig próbálkoztam, kisbetű nagybetű, stb. semmi megoldás...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy Inviteles ismerősöm megszólalása, miután full sávszéllel töltött tőlem:
"mondtam már hogy szopnék ilyen feltöltésért?"
-
xabolcs
őstag
ezt csak megerositeni tudom.
a ppp daemon-on ezt irja: pppd[2482]: Remote message: Connected_to_DIGIKabel^J
szoval ha service name-mel probalkozol, akkor ilyesmikkel tedd!
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
McLaca
őstag
válasz joysefke #4633 üzenetére
Ők nem, de a router igen. És ha nem azt írod be, ami amúgy a digi service name-je (DIGIKabel, vagy _DIGIKabel), akkor biza a router nem fog akarni csatlakozni, és a diginél sem fogják látni.
Tehát hagyd üresen, ahogy már írták előttem.Üdv!
-
xabolcs
őstag
válasz joysefke #4633 üzenetére
ez a service name ez egy erdekes allatfaj.
ha beirsz oda valamit, akkor csak ahhoz a szolgaltatashoz akar csatlakozni. ha van olyan nevu, akkor oks, ha nincs, akkor nem csatlakozik sehova ... ahogy "ki is merted" az elozo hsz-edben.
ha nem irsz oda be semmit sem, akkor barmelyik fellelhetohoz megprobal csatlakozni. ergo ha szabadon hagyod, akkor tobb eselyed van a kapcsolat felepulesere.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
joysefke
veterán
Üres "service name"-el bevallom nem próbálkoztam, de a helpdeskes váltig állította, hogy a
service namet nem ellenőrzik, az írhatnék be, amit akarok.Szólok a lányoknak, hogy próbálják ki, bár nem látom, hogy egy szolgáltató minek ellenőrizné, ha egyedől ő szolgáltat a PPPoE hálózaton...
üdv
János -
joysefke
veterán
Ha jól emlékszem, 3 db PADI üzenetet...
Rádugtam a router uplinkjét a gépemre és wiresharkon néztem, hogy csinál-e valamit,
nos a wireshark szerint a router elküld 3db Active Discovery Initiation (PADI) üzenetet PPPoED fölött.Az üzenetben határozottan benne van az a string amit service ként konfiguráltam (digi)
a többi az titkosítottnak tűnik. van netán titkosítatlan változata is az autentikációnak? A digi is titkosított autentikációt használ?A vicc az, hogy a Digis helpdeskes azt mondta, hogy nem is látja, hogy a router csatlakozni próbál...
üdv
János -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Unokahúgomhoz mentem netet szerelni
Digi LAN-nál van standard internet előfizetése, illetve van egy SMC típúsú mini, WiFis routere. A probléma az, hogy nem tudjuk osztani a netet két gép között. A kapcsolat beállításainál rendesen beállítottam, hogy PPPoE, illetve megadtam a korrekt felhasználónevet, jelszót, a kapcsolat felépítésének módját automatikusra állítottam (mindet kipróbáltam)
A problémám az, hogy a router nem hajlandó kapcsolódni a szolgáltatóhoz. Felhívtam a Digit és egy ügyintéző azt mondta, hogy nem is látja, hogy a routerem próbál csatlakozni.
Nos ez fura, mert Wiresharkon megnéztem, hogy mit csinál a router, és amikor rányomok a kapcsolódásra a WEB-UI ban, akkor jönnek csomagok. (picit rövidnek tűnik, meg titkosítottnak, de gondolom ez rendben van)
NAT-ot bekapcsolva hagytam, tűzfalat lenyomtam.
Megköszönném, ha valakinek lenne ötlete.:
Jani
-
McLaca
őstag
Az nem biztos, hogy nem éri meg neki, mert mint láttuk, ahogy bejött a topnet, egyből csomóan áttértek. Persze az is olcsó, de több pénz, mint a másik két net, és az optikának igazából ennél az előfizetői számnál még mindegy. Ergo ha még magasabb csomagokat hozna ki még drágábban, még többet fizetnének neki. Igazából szerintem a meglévő csomagjait is adhatná simán egy ezressel drágábban, ez a kb. 100k előfizetőnél havi 100 milla plusz lenne. Ez ugyan kis pénz az árbevételéhez képest, de mégis több.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
chadi
csendes tag
Sziasztok.
A következőre van valakinek ötlete? :
Digis basenetem(30/20) volt. A mért sebességem álttalában 30/30 volt(ez nagyon jó szerintem.
Jött az új csomag a topnet(50/25). előfizettem. eljött a június amire is igérték , hogy működni fog.De nem tapasztaltam semminemű különbséget. a sebességem továbbra is 30/30körüli volt.
leveleztem velük, szerintük aáttették a netemet és az ő oldalukról semmi probléma nem látszik.
Routerrel és nélkül is ugyanaz a helyzet.
nincs vírus sem más kártevő.
próbaképpen a tűzfal és egyebek kiitatva, ugyanaz a helyzet
laptoppal is néztem, ugyanaz.
hálókari gigabites fullduplex(100on is próbáltam megy
oprenszer xpMi lehet a bibi?
-
Scrym
tag
Mikor a Diginek melóztunk, sokat dumáltam Digis műszerészekkel. Ők mondták, hogy maga a rendszer nagyon erős, nagyon sokat elbír, minden a hálózati eszközöktől függ. Úgy ahogy Te is írtad, Gigabites eszközökkel egyből magasabb sávszélességet tudnának biztosítani. De jelenleg nem éri meg a Diginek ilyen eszközöket beszerelni, mert akkor az áron is emelnie kéne, hiszen el tudjuk képzelni, hogy a Gigabites eszközöknek azért jóval nagyobb az ára.
Viszont megnyugtató az érzés, hogy ha szorúl a hurok, vagy nem bírja a háló, akkor van megoldás, és gondolom akkor úgy is fejleszt a Digi. De hát ez még messze van, hisz a garantáltat még így is jóval meghaladja a sávszél. -
McLaca
őstag
Szerintem egyértelmű, hogy ha az előfizetői szám eléri azt a határt, ahol már csak fluktuálni fog, nem növekedni, ott fog kiderülni, elég-e a jelenlegi infrastruktúra (gondolok itt a Mbites switchekre), ill. addigra biztos lesz olyan napszak, ahol a maximumot nem lehet majd elérni, persze akkor is többet, mint a garantált. Bár gyanítom, hogy ennek tényleg csak a Mbites switchek lesznek az akadályai, hiszen ha jól tudom, 4 szálas optikát húz ki a digi, amiből mindössze egy szál üzemel jelenleg. Tehát a jelenlegi kapacitás négyszerezhető, a házakban meg, ahol Mbites switch van (pl. nálunk, 15 lakásos TH), olcsón fejleszthető egy egyszerű Mbit-Gbit switch cserével.
Ha meg nagy gázok lesznek, még mindig ott a T-féle optika. Bár a hűség is vele...
Üdv!
-
McLaca
őstag
Szerintem a felhasználó felé irányuló töltés (tehát a letöltés) előnyt élvez, úgy lehet priorizálva a hálózat.
Üdv!
-
cannyon
aktív tag
nekem megy rendesen ha 6mb el jon a cucc vissza megy a sebbesegem 2.4 mb re ha szorakozik hogy megtelt a lemez lemegy 800kb re a feltoltes de szerintem gép függö is a sáv kihasználása +még hogy mennyire terheli a gépet az ember a letöltésen kivül is
-
McLaca
őstag
válasz kukika2 #4614 üzenetére
Miért takartad ki az ISP-t és a dátumot?
Nekem sosem ment szinkronban a le és a fel max. sebességgel. A kettő összege mindig a max. letöltésem, tehát ha 15-tel jön le a cucc, akkor 5-tel megy fel, ez effektíve 20, ennyi most a letöltésem.
Amúgy annál a VDSL-nél is masszív félremérés van ám...Scrym: szerintem egyszerűen sokan vagytok a házban a switchen, és akkortájt sokan seedelnek a házban.
Üdv!
-
Scrym
tag
Üdv!
De régebben is ment egyszerre több letöltés, és mellette szépen töltött felfelé is maxon. Meg ahogy írtam is, ezt általában este 7 és 10 között tapasztalom. Utána és előtte is megy általában szépen szinkronban.
De aztán annyira nem zavar ám, csak feltűnt, ez a jelenség. -
kukika2
csendes tag
DIGI-netem
OFF VDSL-netem
[ Szerkesztve ]
-
kukika2
csendes tag
ha visszafogom a letöltési sebességet, akkor sem indul meg látványosan a feltöltés... akkor lehet, hogy nálam nem stimmel valami a hálókártyával a vdsl-es netemmel jobban megy a feltöltés, mint a digisnél...
-
kukika2
csendes tag
ez már beteges, hogy betegesnek ítéled....
-
kukika2
csendes tag
nem azt írta, hogy nem tud feltölteni, hanem hogy letöltés közben nem akar menni fölfele...
szerintem is valami 'korlátozás' vagy mi lehet, hasonló jelenséget tapasztalok
[ Szerkesztve ]
-
cannyon
aktív tag
valoszinü azért mert 3-4 vagy többet töltesz lefele es a kliensedbe meg irja hogy x % megtelt a lemez ilyenkor a feltöltést vissza huzza es csak szedi ha utánna se megy fel a feltöltés akkor meg olyat szedsz aminél sok seeder van és keves leecher én napi 150-200gb seedelek gond nelkül
-
Scrym
tag
Így így! Teljesen lökött ez a SpeedTest, nálam valamelyik nap 70Mbit-et mért letöltésnek a 20-as netnél, szóval LOL!
Amúgy érdekes. Azt vettem mostanában észre, hogy esténként mikor csúcsforgalom van, nem megy szinkronban a net. Elindítok például több torrent letöltését, jön lefelé szépen fullon, viszon felfelé szinte semmi. Pár KB és semmi több. És olyan cuccot szedek amit visznek mint a cukrot, szóval kéne mennie felfelé. Ez régebben nem volt így. És olyan 10, fél 11 felé szépen elindulnak felfelé a cuccok. Érdekes. Csak nem kezd túlterhelődni a hálózat? Esetleg mindenki letöltés függő a lépcsőházban? Vagy valami korlát a Digi részéről esti órákban, hogy ne lassuljon be a rendszer? Igazából nem tudom mi lehet, de azt tudom, hogy mikor bekötötték a netet és onnantól kb. 3/4 évig minden mindig fullos volt szinkronban.
Amúgy Pécs, Kertváros - Aidinger Hub
-
DjPremier
aktív tag
Itt volt a szerelö srác,megtörtént a szerelés.Ezt mértem:
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
McLaca
őstag
válasz coopeer #4601 üzenetére
MAC klónozásra nincs szükség, a router PPPoE részében kell mindössze a felhasználónevet és jelszót beírni, és ha DHCP-n hagyod (és a gépeden sincs elállítva), akkor már fog is menni.
A gond inkább azzal lesz, hogy nem tudsz az admin felületre belépni. Kábelek jók? Router IP-jének biztos ...0.1 a vége? Kap a hálókártyád IP-t a routertől? És ha igen, milyet?Router reset és újra beállítás is segíthet.
Üdv!
-
coopeer
csendes tag
Sziasztok!
Adott Diginet 20/10-es! Csatlakozni egy hálózati kapcs ikonnal kell a nethez. (kissé laikus vagyok).
Bekötöttem a Dlink DL524 -es wifi routerét ahogy kell. Telepítettem Quick-ben(pPPOE). Semmi nem megy. Próbálkozok a MAC klónozással, de ne m tudok belépni a router-be a 192.168.0.1 -en, de nem engedni nem adja fel az admin belejelntkezőt sem. Próbálnám úgy csinálni, hogy elindítom a hálózati kapcs ikont, de az értelem szerűen már nem megy.
Segítsetek pls mit kell csinálni. A MAC klónozással is majd bajban leszek
köszo
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest