-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
Igen, én is erre gondoltam, hogy ez az LCD TV-monitor valamire kényes, amit a CRT nem érzékel. Mondjuk erre pont nem gondoltam volna, hogy esetleg mint lehetőségként a túl erős jel lenne a gondja. Meg mögöttünk van a rendőrség épülete, ami állítólag az RTL KLUB adását zavarja a legjobban.Mondjuk a UPC-nél meg a Hír TV adása villogott az LCD-n, szóval ott is volt hasonló eset. Majd lehet kipróbálom, hogy befogom a másik szobában lévő VHS videót tunernak, már úgysem használjuk semmire, aztán ha beválik, akkor így azon keresztül fogom használni.
http://www.diesel.com
-
BullZeye
veterán
Hogy állítok be jelszót egy megosztáshoz? És télleg meglepődtem akár nevetnek rajta akár nem. Hisz egy tisztességes szolgáltató alapból védi az előfizetői adatait, akár LAN az akár nem. Az hogy trehány módon nem védem a hálózatomat...eddig router elég volt hozzá, nem volt szükség rá >>
routerre meg rákeresek megint....meg vissza olvasok.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Emu
őstag
Sat Jan 1 00:00:27 2000 - WAN : PADI sent
Eddig jut el, dátumot ne nézd, mert nem állítottam csak be. Párszor volt Factory DefaultsMég PPPoE beállításoknál van egy olyan pont, hogy MTU ez nem tudom mi lenne, azt írja rá a router hogy az alapbeállítás 1454 és ne állítsam el, hacsak ezt a szolgáltatóm máshogy nem javasolja.
Úgyhogy sztem a router a leggyengébb láncszem -
brd
nagyúr
Ennek valószínűleg társadalmi okai vannak, de ezt most nem boncolgatnám, mert off, és politika is van benne.
Igazából nem tudom, kinek nem elég, én speciel a kábelnettel is jól elvoltam (lettem volna, ha az átviteli közeg miatt nem lennének problémák vele), a DIGI LAN okozta "mámor" 1-2 hét alatt elmúlt, most már csak az alacsony ping-nek örülök, a legtöbb, online is játszható játékban nekem a legalacsonyabb a pingem (vagy legalábbis ott van az élmezőny elején). Az internetforgalmam sem sokkal nagyobb. Persze sejtem, hogy aki nem bír magával, az torrentezik, DC-zik stb., de el nem tudom képzelni, mit tud letölteni, amit meg is tud nézni, játszani is tud vele stb.; mert egy DVD letöltése ugye kb. fél óra (4.7 "GB"-tal számolva), azt megnézni legalább másfél óra (ennyi egy átlagos film hossza), ha játékról van szó, arra meg másfél óra biztosan kevés lenne (ha nem a teljesen hulladék kategóriából való, és használható egyáltalán szórakoztatásra).The only real valuable thing is intuition.
-
Scrym
tag
Én nagyon megnéznék 1-2 fotót! ;-) Csinálhatnál, ha időd engedi.
Egyébként tényleg érdekes eset, gondolom valaki ért hozzá, azt rá kötött! :-D
Nem hiszem, hogy ez a szerelők műve lenne, bár ki tudja! :-)
Amúgy 2 szekrény van? Mert akkor a NODE az nem a Ti lépcsőházatokban van, mert oda kell +1 szekrény. Így valószínű, hogy az 55 lakásra egy szál optika jut.
Mondjuk itt mi max. 42 lakásnak húztunk egy 4 szálas optikát (amiből csak egy van használva!), lehet, hogy elég az 55 lakásnak is.[ Szerkesztve ]
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Fotó engem is érdekelne! Ha van egy kis időd tényleg csinálhatnál pár képet :-) Egyébként vagy egy szál gigabit, vagy egy szál 100Mbit van a lépcsőházatokra. Város és kiépítés válogatja :-) Amúgy a 100 megára ne úgy számold, hogy 3 előfizető és megeszi, mert a userek többsége nem torrentezik max böngészik az meg szinte 0 sávszél. Illetve egy időben maximum szerintem a lépcsőház össz előfizetőinek a fele internetezik. Melyik városból írsz egyébként?
[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
A bővítés lehetősége mindenhol meg van :-) Az illetékesek látják, ha túlterhelt egy lépcsőház, ilyenkor kilehet tenni plusz eszközöket. Csúcsidőben lehetséged lassulás, bár szerintem nem számottevő
Üdv!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
Scrym
tag
Nem feltétlen jelenti azt, hogy középen a lényeg.
Lehet a szélsőbe bejön a 12-es optika (NODE), onnan átviszik egy vastag koaxal és egy 4-es optikával a középső épületbe, majd az ottani szekrényből dupla UTP és a koax a végső épületbe. Te valószínű abban az épületben laksz ahova a dupla UTP-n jön a net, mert nem említetted, hogy találkoztál optikával.
Itt Pécsett sok helyen így csináltuk, de persze ez eltérhet.
Várjuk a képeket! -
McLaca
őstag
Kifutottam az időből, úgyhogy új HSZ-be: a jobb oldali (gondolom, az a telefoné) meg elég használt cuccnak tűnik.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
-
nyepi
tag
McLaca!
Nincs esetleg vmi ötleted, hogy miért nem tudom még mindig megcsinálni a netet? Mindent beállítottam úgy, mint ahogy a 2239-es hsz-ben írtad, de megint ha beírom a keresőbe a 192.168.1.1.-et ott pedig, hogy admin, admin akkor még mindig csak kiadja ugyanazt a képernyőt, és nem csinál semmit.
Előre is köszönöm a segítségedet!!! -
Scrym
tag
Jah, a kép alapján én is csak egyet láttam, ami be is van kötve a Switch-be, de lehet ott van másik a többi UTP között (a lakások UTP-i között), csak azt valószínű, hogy nem halászták elő, hisz annak az egy felhasználónak elég egy is!
De elvileg kell lennie mégegynek.
Amúgy igen, a 10 emeleteseknél általában úgy szokott lenni, hogy a 3. és a 8. van 2 szekrény. Így ugye bár 5-5 szintet lát el a két szekrény. A 3.-ra megy az optika, és onnan a 8.-ra a dupla UTP.
Persze van amikor valamelyik szintre különböző okokból nem lehet felrakni a szekrényt, ilyenkor egy szint fel vagy le.[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
-
harry
veterán
Csak switch, szóval akkor az egész ház egy IP-n van? Vagyis akkor mindenki azt az átjárót használja (ez mondjuk szinte logikus).
Hát azért biztonság szempontjából ez szerintem elég necces. De most komolyan, így tényleg simán meg lehet csinálni egy MitM támadást? Mert az elég necces, minden plain text szöveget leemelhet a szomszéd Meg ha valaki nincs tisztában a hitelesített tanúsítványok fontosságával, akkor a titkosítottakat is. Ez egy LAN-on simán kivitelezhető, szóval akkor gondolom itt is...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Márton
nagyúr
köszönöm a válaszokat, sejtettem hogy router nélkül nem úszom meg.
a routernek most kell hivatalosan supportálni a WOL-t, vagy azzal csak egyszerübb az élet, de nem feltétel?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
McLaca
őstag
A net megy hibátlanul, viszont a routeremben a csatlakozás után a következő sor látható:
Feb 4 14:20:53 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:20:56 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:20:59 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:21:02 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:21:08 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:21:11 pppd[87]: Received bad configure-ack:
Feb 4 14:21:14 pppd[87]: CCP: timeout sending Config-RequestsValaki tudja, mi akar ez lenni?
Megy minden rendesen (MSN, torrent, stb.), csak hátha nem jó így.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest