Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Erre van új infó, hogy marad-e a vezetékes telefon? Most vennénk két készüléket két háztartásba, de ha megszűnik, akkor nem veszünk.
Illetve milyen hosszú telefonzsinórt lehet alkalmazni? A router messze van a telefon tervezett helyétől.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
pjen
félisten
válasz SunMount3r #317 üzenetére
Nálam mult héten volt szerelő, hozta a WIFI 6 ot. Mondta, hogy egy csomó digis szerelő Monoron van Vodás tanfolyamon. És legalábbis Ő úgy tudja mindenhol egyesítik a két rendszert. Az marad ami kórszerübb, olcsóbb üzemeltetni. Meglátjuk.
-
garga01
őstag
válasz SunMount3r #317 üzenetére
Szerintem ez hülyeség, az összes kábeles szolgáltatónak van vezetékes telefonja és eszük ágában sincs megszüntetni. Én nem is hallottam még sehol, pedig több forrást is olvasok rendszeresen.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A Digi-nél igaz lehet az a rémhír, hogy nemsokára meg fogják szüntetni a vezetékes telefon szolgáltatást?
Vagy ez csak egy másik szolgáltatónál van és a szóbeszédben keverik a dolgokat?
Hallott erről valaki valamit?
THX!
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Nomadikus VS hagyományos vezetékes előfizu között van-e valami díjbeli különbség, olyan szempontból, hogy havidíj és percdíjak? Néztem de az Ászf szerint egyformák.
Melyikkel járnék jobban, van jelentőége? Tippre a sima vonal esetén előbb felveszik hibára, mintha saját eszközt (nomadikus) használok.
Számomra majdnem mindegy melyikre fizetnék elő, mert a saját routeremben van "telefonközpont", lehet Voip számot is konfigurálni, de fogad hagyományos analóg vonalat (egy kábellel össze kell kötni a szolga eszközzel, mint a netet), amit "voipra" alakít (bárhol elérem appon keresztül).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Erre a DIGITel 1500-ra, amit a másik topicban láttam, felcsillant a szemem... aztán kiderült, hogy nem az amire gondoltam, tehát nem olyan mint az Invitelnél volt 1200-ért korlátlan vezetékes hívás..
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Helló,
Pár hete tapasztalom, hogy a hívott felek panaszkodnak, hogy szakadozik a vonal. Úgy igazából nem nagyon foglalkoztam vele, mert relatíve ritkán van használva, de ugyanezekkel a készülékekkel korábban nem volt gond.
Jelenleg egy Huawei EchoLife HG8121H ONT szolgáltatja a telefonvonalat is. FTTH-n. Érdemes hibára leadni, vagy más is tapasztalt ilyet?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
garga01
őstag
Nagyon jó kérdésem mertült fel a digis telefonnal kapcsolatban.
A szüleimnél lassan 2 éve van Digi optikai net, tavaly lett a tv is bekötve, meg akkor már a azt mondta fater a telefont is előfizeti, miért ne, legyen egyben a 3 szolgáltatás. Amikor kijöttek a szerelők, a tv be lett aktiválva, működött is egyből (koax), azt mondták a telefon majd késpőbb indul be. Akkor nem is foglalkoztam vele, aztán most megcsináltam nekik az ügyfélapu regisztrációt, ott látom, hogy él a telefon előfizu.
Ezzel csak 2 gond van, a vonal süket és telefon led se világít az ONT-n (Huawei EchoLife) és még a saját tel.számunkat se tudom Néztem az ügyfélkapun de még az e-számlán sincs feltüntetve. Gondolom ÜF szolgálat majd megmondja, na de ilyenkor lehet valamit kérni? 1 éve fizették aztán még csak vonal se volt? Nyilván a szüleimet se érdekelte a dolog, ha ennyi ideig nem volt lejelentve hibára, de azért a Digi-nél sincs egy visszajelzés, hogy a modem se regiszálta be magát a voip szerveren? (sima vezetékesről van szó, nem nomadikus)[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Cs(|)be
tag
Sziasztok!
Kicsit feléleszteném a topci-ot. Tegnap fizettem elő a nomadikus szolgáltatásra de nem akar működni. Android (s8+), Zoiper. Megköszönném a segítséget.
-
mecsek20
tag
sziasztok!
DIGI nomadikus telefont szeretnék beüzemelni, mindent úgy csinálok, ahogy a leírásban van, de nem megy. Request timeout 508 hibát jelez és nem csatlakozik. Se otthonról se mobilnetről, se windowsról se iphonról.
Ügyfélszolgálat nem segít. Személyesen bementem, kaptam új telefonszámot új borítékot, nem megy. Telefonos üfsz. felvette a hibát, majd fél óra múlva jön az sms hogy minden ok, hibát lezárják. Timeout 508 ismét. E-mail-nem elküldték a leírást , ami a weboldalon van, mikor rájuk írtam h nem megy onnan kezdve nincs válasz. A telefonos srác azt mondta h ez egy megszűnt szolgáltatás, már nem árulják. A számlán mindenesetre rajta van. Tudtok valamilyen titkot, hogy mitől lehet ez a 508 hiba? köszi a segítséget! -
Szerintem már nincs olyan, hogy Invitel szám. A DIGIé, szóval szerintem igen, ingyenes.
-
kuthim
tag
Sziasztok, egy hete kötötték be a Digi Nekem csomagot.
Az a kérdésem, hogy a vezetékes Digi telefonról az Invitel számok és a Digi mobil hívása is ingyenes? -
-
válasz GoodSpeed #304 üzenetére
Megjavították, és telefonon valamint SMS -ben is értesítettek
-
Helló, most adtam le az első hibajelentést. Minden működik csak a telefon nem. Két készülékkel sem
Tegnap azt mondták bekötés után 12 óra, ma felhívtam őket, mert régen letelt, mondták, hogy elméletileg működnie kellene, mégsem teszi. Remélhetőleg központilag oldják meg.
Az Huawei EchoLife HG8121H ONT modem (Bridge) módban van, mivel egy ASUS RT-AX86S routerre van rákötve.
-
swordoc
tag
Szerdán kötötték be a Digi-t, vezetékes telefon eddig kétszer szakadt meg hívás közben, állítólag pontosan 1 óra beszélgetés után. Ez Digi sajátosság vagy véletlen vajon?
-
Geri12345
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyan problémával, hogy ha portot nyit a torrentkliensnek (esetemben qBittorrent), akkor a VoIP nem működik rendesen?
Tehát a vezetékes telefonban, ha valahogy sikerül hívásba kerülni, akkor szakadozik a hang és másik szám hívásánál vagy foglaltat jelez vagy azt mondja, hogy ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Ezenkívül a Digis modem (ZTE F668) adminisztrációs oldala (192.168.1.1) is csak nagyon lassan tölt be.
A telefon egyből megjavul, amint kilövöm a klienst, és a router oldala is egyből betöltődik. Ez akkor is előfordul, ha éppen alig van fel/letöltés a kliensben. -
tekda
újonc
Sziasztok,
Digi nomadikus szolgaltatast probalom beallitani iosen es mac-en. Zoipert reklamozzak ezerrel, de nekem egyiken se jott ossze. Van akinek sikerult beberhelnie? Ugyfelszolgalat telenfonban konkretan semmit nem tudott mondani, e-mailt irtam nekik, kivancsi vagyok mit mondanak.
Addig jutottam el, hogy desktopon 923-as errort ad, bejovo hivasok jonnek, de kimeno nincs. Mobilon meg ennyi se.Linphone-t talaltam egyedul, ami hajlando volt valamilyen szinten mukodni, igy azt gondolom, hogy a felhasznalonev/jelszo legalabb jo.
Jol gondolom, hogy a Digi nem enged tobb bejelentkezest egyszerre (kulonbozo eszkozrol) ugyanazzal a felhasznalonev/jelszo parossal? Ha ez igy van akkor a sok mobilos sip kliensben lathato push notification funkcio hasznalhatatlan? Jo lenne, ha nem kellene csak azert futtatni az alkalmazast, mert hivast varok.
Valami otlet, hogy hogy lehet ertelmesen hasznalni mobilon?
-
juliabrilke
veterán
TLS SIP szolgáltatást biztosít a Digi?
Akárhogy is próbálom beállítani TCP/UDP 5060, 5061 portokra nem akar menni. -
namenlos
tag
Az miért van, hogy néha előfordul, egyszerűen nem csörög ki? Süket az egész, pedig VOIP telefonnal megy.
-
namenlos
tag
Viszont kalap sz.r ez az Zoiper.
-
namenlos
tag
válasz juliabrilke #293 üzenetére
Én végül vasárnap küldtem nekik írásban hibabejelentést, hétfő délelőttre már működött.
-
namenlos
tag
válasz juliabrilke #291 üzenetére
Nekem is ugyan ezt produkálja... De ahogy itt olvastam, manuálisan adják hozzá az új accountokat a háttérben és valószínűleg hétvégén nem dolgozik az illetékes kolléga... De a vezetékes közben már kilőtték.
-
namenlos
tag
Sziasztok!
Most igényeltem nomadikus telefont, de ott akarok el, hogy nincs felhasználó nevem: [kép]
Ez most el lett cseszve ügyintézők oldalról?
-
ztothdr2
friss újonc
Tegnap éjjel végül is sikerült regisztrálni a digi voip szolgáltatását. Külföldi szolgáltatók megoldásaiból merítettem ötletet. A trükk az volt, hogy az authentication name, username, displayed name egy és ugyanaz, ez a felhasználónév. A szerverek esetében pedig az összesnél ugyanazt kellett megadni. Végül a set gombra kattintva ugyanúgy regisztrációs hibát jelzett, és itt jön az újabb csavar, profile update-re kattintva sikeres volt a regisztráció. Minden frankón működik, a hangminőség is jó.
-
4Grider
nagyúr
Ha pedig ez nem elég neki akkor logikusan:
Domain/proxy server address/registrator server: szerver
Auth name/username: user
Auth pwd: pass
Proxy server és registration server port: port -
ztothdr2
friss újonc
Ez a bázisállomás webes konfigurációs felülete. Hidd el, elég sokféleképp próbáltam a digis fiók regisztrálását, de nem sikerült. Nem tudom pl, hogy az authentication name és az username között mi a különbség, de mindkettő kell; a digi egy szervercímet adott meg, itt pedig többfajta kellene: domain, proxy, registration, stun, outbound.
Hova mit írjak, hogy a sip fiók regisztrációja sikeres legyen? -
ztothdr2
friss újonc
Légyszi segítsetek, mert nem boldogulok a digi nomadikus voip beállításaival gigaset c530ip-n. A képernyőmentést csatoltam. A digi nem tud (vagy nem akar) segíteni, csak a szokásos rizsát nyomják: user/pass/szerver/port, de én úgy látom, hogy itt több kell. A bázisállomás egy router és egy switch mögött van, de van internet kapcsolat, gigaset.net-re simán beregisztrált.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Két kérdésem van. Digi vezetékes számról Digi mobil irányba és viszont is ingyenes a hívás? Vezetékes számot hordoztam a Telekomtól a Digihez. Van már Digitel 250 díjcsomagom egy Digis számmal. Az időablak megvolt, a Telekomos számom a Telekomnál már nem él, a Diginél még nem él. Meddig tart ez a számcsere?
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Most köttetünk digi full csomagot.
A net jó a Tv is rendben, de a telefon nem él.
A szerelő kapkodtak és távozáskor annyit mondtak csak dugjam át a T-s modemből a Digisbe a telefont és jó lesz.
Hát nem.
HA felemelem a kagylót megvan a szokásos búgás, ha tárcsázok akkor is adják a gombok a hangokat, de mikor ki kellene csöngeni foglalt jelzéshez hasonlót hallok.
Valami ötlet?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
YxVs
senior tag
Na most lesz aktuális a Digi telefon bekötés.
Vegyük át légyszi újra.
Tehát lent a pinceszinten van a rack szekrény, abban van a Digi modeme, (amit most cserélni fognak mert kábeltévé is lesz, eddig csak net volt). A digis eszköz bridge módban van, mert van saját routerem, ami egy szintén a rack szekrényben találató 24 portos switch-be megy.
A cél, hogy a telefon jelét felvigyem a lakásba UTP kábelen, úgy hogy a net is megmaradjon.
A korábban linkelt lengő elosztót a rack szekrényben hova kell kötnöm? Switch-be? Routerbe? Vagy a szolgáltatói eszközbe? A túloldalon a szobában ahol kijön az UTP kábel a falból, ott egy UTP toldóval tudom megoldani ennek az elosztónak a csatlakoztatását? Adódik a kérdés, ha ide a szobába is switch-et teszek és arra csatlakoztatom ezt a lengő elosztót, akkor azon átmegy a telefon jele?Köszi a válaszokat.
-
varso
tag
Sziasztok!
Találtam a szekrény aljában egy ilyen kis cuccot, ami gondolom vezetékes telefonhoz van, és a DIGI-hez van köze, mivel rá van írva nagy betűkkel!
Az lenne a kérdésem, hogy pontosan ez mi, és mire való?
Köszi!
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
törölt tag
válasz #23310336 #275 üzenetére
Megegyeznek.
A nomadikus telefon nem tarifa hanem telefon megvalósítási technológia.
(Nem analóg vonalon telefonálsz, hanem nem helyhez kötött VoIP telefonon.)DIGI-nél jelenleg csak egy telefon tarifarendszer/előfizetés van a DIGITel 250.
Amúgy oda van írva - mindjárt a tetejére a kék DIGTel 250 felirat alá vastagon szedve - hogy vezetékes (Értsd! analóg) vagy nomadikus (Értsd! nem helyhez kötött VoIP).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
a DIGI Nomadikus telefonszolgáltatás havidíja és percdíjai megegyeznek a DIGI250-es csomag díjaival vagy a Nomadikusnak más díjszabása van? A weboldalon ez számomra nem egyértelmű. -
Csaba No. 1
tag
válasz Tothdav19 #272 üzenetére
és xabolcs
Köszönöm az infót, és a segítséget. Akkor beigazolódott, hogy nem a készülékeimben, ill. beállításban van a hiba, na meg csak nem vagyok hülye
A Digi szakember informált félre, nem akart a dologgal foglalkozni.
Igen, először én is az Ügyfélszolgálatot hívtam, azt mondta a hölgy, hogy ez nem hiba, nem tudja felvenni, és ő javasolta, h írjak emailt, amire néhány órán belül jött is a kioktató, és kirúgó válasz, hogy a a digi különböző otthoni, "szoftveres" beállításokkal nem foglalkozik./ebben az esetben nincs is ilyen/
Ez rendben is volna, csak mint kiderült, az ő "szoftveres időbeállításukkal" van probléma, és mint írjátok, előbb-utóbb rájönnek, és beállítják a pontos időt valamelyik szerverükön. -
xabolcs
őstag
válasz Csaba No. 1 #270 üzenetére
Szia!
Tobb eve van mar Szia!
Tobb eve van mar vezetekes szolgaltatasom naluk es ezt minden oraallitasnal eljatszak!
Par het es frissitik a kozpontban az orajukat.En nem levelet szoktam nekik irni, hanem felhivom a telefonos ugyfelszolgalatot es mondom nekik,
hogy legyenek szivesek frissiteni a szerveruk orajat, mert az meg az elozo idozona szerint jar.ACK-zzak, aztan egyszer csak jo lesz!
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Tothdav19
újonc
Szia!
Pontosan ugyan ezt csinálja nálunk is. Nekünk nomadikus telefont használva, már az ATA box-nál látszik, hogy rossz időbélyeg érkezik a Digi szerverétől, aztán egy hívás beérkezésénél (elvileg a hívóazonosítóval egyidőben érkezik dátum és idő információ is) frissíti az órát az analóg telefon kijelzőjén a rossz időpontra. A mi esetünkben ez az óraátállítás után 2 (-2 perc) óra eltérést eredményez a kijelzőn.
A csomagokban ez látszik:
Csomag érkezésének ideje: Apr 7, 2019 20:08:38.770537000 Central European Summer Time
Szerver által közölt idő: Date: Sun, 07 Apr 2019 20:06:12 GMTA közölt időpont a beállított GMT időzóna miatt téves.
Gondolom a sima analóg bekötésnél is valami hasonló történhet.
-
Idod
csendes tag
Szia! Nekem nem változik, marad az általam kézzel beállított idő.
-
Csaba No. 1
tag
Sziasztok! Érdekes kérdésem volna a Digi vezetékes telefon használókhoz. Azon belül is, akinek kijelzős asztali, vagy vez. nélküli készüléke van.
2 hete volt az óra előre állítás. Azt vettem észre, hogy bejövő híváskor /kimenőnél nem/, mindegy, hogy mobil, vagy vezetékes irányból jött a hívás, visszaállítja az órát, hiába állítom be állandóan a mostanira.
Akinek van ilyen telefonja, kérlek nézzétek már meg, hogy csak nálam, vagy a Digi szervernél van a "hiba".
2 különböző készüléken is lecsekkoltam a dolgot, ugyanaz a jelenség.
Írtam a Diginek, visszaírtak, hogy rámértek a vonalamra, minden szép, és jó. Ezt eddig is tudtam, írtam, hogy nem valószínű, hogy nálam van a hiba. Szegedi vagyok, habár ez ebből a szempontból sztem mindegy.Akinek van ilyen készüléke, csöngesse meg mobilról, hogy nála mi a helyzet. Köszönöm!
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
4Grider
nagyúr
-
Tothdav19
újonc
válasz kishawer #259 üzenetére
Szia!
A közelmúltban váltottunk a Digi nomadikus szolgáltatására. Sajnos pár perc beszélgetés után lenémul a telefon. A vonal másik végén hallják, ahogy mi beszélünk, de nálunk semmi hang. Már több telefonnal is kipróbáltam és ugyanez a jelenség. Mi lehet az oka? Elvileg mindent az itt leírtak alapján állítottam be.
ZoiPert-t használjuk.Ez a hiba sajnos nem egyedi és mi is ezzel szenvedünk. 2 hétig kínlódtunk a Digi ügyfélszolgálattal (logokat, hívás időpontokat és hang kimaradás időpontokat is küldtünk nekik), mire végül elismerték, hogy náluk van a hiba. A következőt írták legutóbb:
"A nomadikus telefonszolgáltatás folyamatos fejlesztés alatt áll, az Ön által leírt hibát mi is tapasztaljuk, igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül fejlesztésekkel kijavítani."
Ha van időd, érdemes lehet bejelenteni Neked is, hátha nagyobb erőket mozgósítanak a hibaelhárításra ha több hibajegyük van erről.
-
kishawer
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
A közelmúltban váltottunk a Digi nomadikus szolgáltatására. Sajnos pár perc beszélgetés után lenémul a telefon. A vonal másik végén hallják, ahogy mi beszélünk, de nálunk semmi hang. Már több telefonnal is kipróbáltam és ugyanez a jelenség. Mi lehet az oka? Elvileg mindent az itt leírtak alapján állítottam be.
ZoiPert-t használjuk.A másik probléma, hogy amikor lekapcsol a telefon képernyő (Samsung S6 Edge), egy idő után egyszerűen nem lehet hívni minket. Nem történik semmi. Ahogy bekapcsolom a képernyőt egyből csörög, pedig be van állítva a háttérbeli WIFI használat.
Volt, hogy mobilról megcsörgettem a nomadikus számot, semmi nem történt. Kikapcsoltam a mobilt, két perc múlva elkezdett csörögni a nomadikus a mobilszámomról! Ennyire gáz ez a szolgáltatás, vagy nálam van valami probléma? Lehet, hogy a Wifi routeren is állítani kell valamit?
-
törölt tag
OK! Értem.
Szóval szerintem működni fog, mert a DIGI nomadikushoz nem kell semmi speciális dolog, egy átlagos ATA adapter - mint ez - megfelel a szolgáltatáshoz.
Még annyit, hogy úgy nézem nincs benne PPPoE funkció, tehát mindenképpen routerhez kell csatlakoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
NoNick
tag
Sziasztok!
Digi nomadikussal működik egy ilyen Linksys Spa2102 Voip adapter?
[link] -
zsszab
csendes tag
Egy zoiper alternatíva a linphone androidra.
Nagyszerű szoftver ,ingyenes gyors könnyen beállítható. Stun servernek be kell állítani a register001.digikabel.hu T . Be kell még kapcsolni az outbound proxyt valamint a user+PW t, a domaint és a proxyt így:<sip:register001.digikabel.hu:5060;transport=udp> és kész is. -
rmehesz
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mai napon voltam bent a Digi-nél és megkötöttem a nomadikus telefon szolgáltatásra a szerződést. Még él a hagyományos telefon vonal is, de azt mondták, hogy már működnie kell az új VOIP szolgáltatásnak is. Hazajöttem és elkezdtem beállítani - meg is találtam a leírásban szereplő dolgokat, de a regisztrálás sikertelen. A fiók létrehozása után lefutott egy keresés (nem tudom pontosan milyen) - négy vízszintes vonal ment végig és a végén mind a négy sikertelen lett. Ezért nekem kellene kiválasztanom az átviteli típusát: UDP, TCP, TLS. Itt melyiket kéne választani? Bár igazából mind a hárommal próbáltam regisztrálni, de egyikkel sem sikerült. Elképzelhető, hogy még a Digi-nél bütykölnek vmit ezért nem működik?
-
-
YxVs
senior tag
válasz Core2duo6600 #241 üzenetére
Köszi, de ebből még mindig nem látom, hogyan tudom megúszni, hogy egy újabb kábelt kelljen behúzni a falba.
-
Astery
senior tag
válasz #29810560 #244 üzenetére
Köszi - fogom tesztelgetni és majd megírom a tapasztalatomat ... egyenlőre várom, hogy a Digi jelentkezzen a leadott igényemmel kapcsolatban.
Az a része azt hiszem akkor rendben lesz, hogy elvileg bármelyik telefonnal tudok hívást kezdeményezni. Viszont az is érdekes, hogy hogyan fogom azt kijátszani, hogy melyik eszköz jelezze a bejövő hívást. Ezek szerint ezt manuálisan nem tudom átruházni az aktív készülékről egy másikra, hanem mondjuk hívást kell indítani a másik telóról és akkor az válik aktívvá - az fogadja onnantól a hívásokat. Persze az is megoldás lehet ha egy régi, használaton kívüli mobilt beállítok egy kvázi vezetékes telefonként amit csak erre a célra használok és mindig ott van a lakásban. -
törölt tag
Mielőtt megkérdezed még leírom, hogy:
Mi van ha egyetlen eszköz sem jelentkezik fel a SIP szerverre vagyis nincs aktív eszköz ami fogja az accountot?
Nos, ez megfelel annak mikor egy GSM telefont kikapcsolsz vagy egy analóg telefont kihúzol a csatlakozóból.
Vagyis ha az accountra nem jelentkezett fel senki - nem regisztrált egy eszköz sem - akkor a nomadikus számot hívva ezen a számon az előfizető nem kapcsolható. (A pontos bemondott szöveget nem tudom, de a lényege ez.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hivatalosan ez úgy működik. hogy egy eszköz - amiben be van állítva a 3 legfontosabb paraméter (SIP szerver, SIP account név, SIP account jelszó) - regisztrálja magát a szerveren. Ekkor ez az eszköz az aktív.
Amennyiben az eszköz kézzel indított bontás hatására megszünteti a regisztrációt vagy az account megújítási kérésre nem válaszol (és közben letelik az account lejárati idő, ami a szoftverekben beállítható) akkor lehetőség van rá hogy bármelyik másik eszköz a már fentebb említett paraméterekkel bejelentkezzen és ő legyen ezentúl az aktív.Az alábbi nem hivatalos hanem a saját tapasztalatom:
Amennyiben egy másik eszköz próbál bejelentkezni az accounttal holott egy eszköz már aktív akkor - valószínűleg élő hívás alatt nem (ezt egyébként nem próbáltam), de a másik eszköz pihenő/figyelő állapotában - az új eszköz válik aktívvá a régi pedig eldobja a regisztrációt. Egyszerűen fogalmazva "kiüti" az aktív eszközt a regisztrációból és ő válik aktívvá.
DE! Majd kipróbálod, ha több eszközöd lesz és megírhatod, hogy Te mit tapasztaltál ezügyben.Addig maradjunk a hivatalos verziónál. Amennyiben használni akarom regisztrálok (belépek az accounttal a SIP szerverre), ha át akarom adni a telefonálás lehetőségét másnak/másik eszköznek deregisztrálok (lelépek a SIP szerverről).
[ Szerkesztve ]
-
Astery
senior tag
válasz #29810560 #242 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy segítettél a dolgot kicsit tisztába tenni. Így akkor már csak egy kérdésem lenne ... hogyan tudom módosítani, hogy melyik legyen az aktív eszköz? Mondjuk ha én telefonáltam utoljára a saját telefonomról, de elmegyek otthonról és szeretném átadni a bejövő hívás fogadásának a lehetőségét másnak ... aki otthon marad.
-
törölt tag
"1) Van olyan alkalmazás amit a Digi ajánl? Esetelg amit ti használtok és bevált?"
A DIGI a ZoIPer-t "ajánlja" ill. egész pontosan ennek a beállításához van leírása.
(Csak sajnos a leírás már eléggé idejétmúlt, mert a 3-as szoftververzióra alapul a ZoIPer fejlesztője meg már az 5-ösnél tart.)DE! Bármilyen VoIP program (ún. SIP kliens program) megfelelő, legyen az ingyenes vagy fizetős.
"2) Ezzel az eszközzel csak otthoról tudok telefonálást indítani és fogadni ... ha a saját hálózatomhoz csatlakozok (ez mondjuk elég egyértelmű)?"
Pont hogy nem. Amennyiben az eszköz nem helyhez kötött - pl. okostelefon, notebook stb. - akkor bárhonnan telefonálhatsz vele csak Internet kapcsolatra van szükséged. (... és hogy ne legyen korlátozva az 5060-as port, mert azon kommunikál.)
Ezért hívják nomadikusnak, ami vándorlót jelen vagyis nem helyhez kötött."3) Ez az alkalmazás feltelepíthető több eszközre is (a család tagjainak a telefonjára) és az összesen használható lesz (nyilván nem egyszerre)?"
Annyiszor és oda telepíted, ahányszor és ahova csak akarod. (Az ingyenes verziókat értelemszerűen korlátozás nélkül, a fizetősöket nyilván telepítésenként ismételt licenszdíjért.)
DE! Egyidőben csak egy eszköz lesz aktív, aki utoljára feljelentkezik az accounttal a SIP szerverre, mert egy előfizetés csak egy ún. sessiont (hívjuk munkamenetnek vagy kapcsolati számnak) kezel.
Az aktív eszköz hívhat bárkit és amennyiben a nomadikus számot hívják mások az aktív eszközre megy ki a hívás/"csörgés".[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Amit linkeltem az arra való, hogy az utp kábelen az adat mellett felmenjen a sima telefon is.
Ez úgy néz ki, hogy a drót egyik végére bemegy az elosztónak az 1 drótból álló része, ebbe belemegy a telokábel a másikba a it kábel, a túluldalon, a fali aljzatba szintén egy ilyen eszköz, egyik lyukba a telo, míg a másikba a gép.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Astery
senior tag
Sziasztok!
A napokban lesz lecserélve az analóg telefon vonalam erre a nomadikus szolgáltatásra. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Ugye ezt úgy használhatom, hogy feltelepítek egy VoIP applikációt vmilyen eszközre - már ha nem szeretnék beruházni egy VoIP képes készülékre.
1) Van olyan alkalmazás amit a Digi ajánl? Esetelg amit ti használtok és bevált?
2) Ezzel az eszközzel csak otthoról tudok telefonálást indítani és fogadni ... ha a saját hálózatomhoz csatlakozok (ez mondjuk elég egyértelmű)?
3) Ez az alkalmazás feltelepíthető több eszközre is (a család tagjainak a telefonjára) és az összesen használható lesz (nyilván nem egyszerre)?
Köszönöm.ui: közben kicsit beleolvasva a fórumba Mr. Janó nagyrabecsült fórumtárs hozzászólásaiból nagyjából választ is kaptam a kérdseimre ... talán az utolsót leszámítva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az analóg telefon 1 érpáron (2 ér) csatlakozik. Bármilyen kábel jó hozzá aminek a középső két ere egyenes átvitellel van bekötve. Az RJ45-ös csatlakozóba pedig fizikailag bedugható az RJ11-es, mert központozott mindkettő kialakítása.
(Az más kérdés hogy az ONT RJ45-ös csatlakozóján/zóin nincs analóg telefonjel csak az RJ11-esen.)
-
törölt tag
A nomadikus telefonszolgáltatás VoIP alapon működik. Fizikailag az ONT LAN (Ethernet) portján keresztül ill. az abba csatlakoztatott saját eszköz Ethernet portján keresztül érhető el.
(Az ONT RJ11-es portjához analóg telefont lehet csatlakoztatni. Ez a telefonkábel akár 100 m-es is lehet.)
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz Core2duo6600 #235 üzenetére
Bocsi, ezt nem teljesen értem.
A rack szekrényben lesz egy 24 portos switch, így gondolom már nem kell az elosztó, amit linkeltél.
Nem lesz saját router sem, csak a switch.
A nappaliban szintén lesz egy switch, mert ott több eszköznek is kell a LAN.
De egyébként pontosan hogy gondoltad? ONT RJ11 portjába menne ennek az elosztónak a melyik vége? Fent a nappaliba pedig szintén egy ilyen elosztó?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
UTP én keresztűl felvihető, mint a 2 végére kell egy eszköz, és akkor a lan jel is műkődik azon a kábelen ha szükséges.
Egy ehhez hasonló kell : [link]
Figyelni kell, hogy valóban gigabites legyen, ha a net is kell.
De az rj 45 ösbe az rj11 is bedugható, így ha nem kell a teló, akkor felvihető rajta, ill. ha magad gyártod a kábelt, akkor bármi megoldható.A nomadikushoz utp kell azt hiszem, hiszen az a neten megy tudtommal
[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
YxVs
senior tag
válasz #29810560 #233 üzenetére
Szia,
Felújításnál minden kábelt behúztunk a falba (UTP+koax), de az RJ11-es telefonkábelre akkor még nem gondoltunk. A szolgáltatói ONT a pinceszinten lesz egy rack szekrényben. Ha mégis később szükség lenne vezetékes telefonra is, akkor a pinceszintről hogyan tudnám felvinni a lakószintre a telefon jelét? Megoldható-e valahogy kábel nélkül, vagy UTP-n keresztül?
Illetve jut eszembe, ha csak a nomadikus szolgáltatást szeretném használni, akkor ahhoz elég csak UTP, és nem kell RJ11, ugye? -
törölt tag
Ha megnézed a képét ez egy jókora doboz és nem hordozható kivitel, ergo helyhez kötött.
DE! Mint említettem - külön pénzért - kapható hozzá hordozható DECT készülék/kézibeszélő.
... és elvileg bluetooth-on pl. okosteló is csatlakoztatható hozzá. Bár ez utóbbit nem próbáltam. -
törölt tag
- analóg és VoIP vonalak kezelése
- hangos-telefon (változtatható mikrofon és hangszóró hangerő)
- digitális üzenetrögzítő (2 különálló)
- híváslista/újrahívás
- telefonkönyv (Outlook szinkronnal, partner képekkel)
- bluetooth kapcsolat
- bázisállomás funkció (lehetőség DECT készülékek csatlakoztatásához)
- naptár, ébresztőóra
- e-mail postafiók lekérdezése
- kikapcsolható és változtatható hangerejű csengetés
- hívó specifikus csengőhangok (saját zenékkel is)Dióhéjban ennyi, de itt minden le van írva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andarejja #226 üzenetére
"Láttam ezt a nomadikus telefonálást, ha igénylem, kb. mire számítsak?"
Megrendeled és - ha nem lesz probléma az elején az account létrehozásával - lesz egy nem helyhez kötött IP alapú telefonszolgáltatásod.
"Tényleg tudom majd használni mobilról, tabletről, stb.?"
Igen. Minden eszközről működik amin pl. a ZoIPer futtatható.
"A saját hálózat 0 ft az azt jelenti, hogy digis számokat tudok ingyen hívni csak?"
Igen, CSAK DIGI-s számokat hívhatsz 0Ft percdíjjal. (A többi percdíj értelemszerű.)
"Ma bemegyek az ügyfélszolgálatra, de azért érdekelne a szakvéleményetek, hogy megéri-e"
Hááát szerintem 200 Ft/hó előfizetési díjat biztosan megér. Ennyiért manapság még pofont sem kapsz a sarkon, nemhogy VoIP telefonszolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
andarejja
újonc
Sziasztok!
A hócipőm tele van már a magentával láthatatlan e-számlák és következményeként fellépő hibás számlázások miatt. Szeretnék váltani, igen jó lenne már a digi mobil, amiről csak hírek keringenek. Láttam ezt a nomadikus telefonálást, ha igénylem, kb. mire számítsak? Tényleg tudom majd használni mobilról, tabletről, stb.? A saját hálózat 0 ft az azt jelenti, hogy digis számokat tudok ingyen hívni csak? Mondjuk a percdíjak se vészesek. Vágom, mi a VOIP, de a gyakorlati részét nem annyira ismerem. TV nem kell, csak ha muszáj, egyébként az alap digi netem van 2225 jó magyar forintért. Stabil, megbízható, olcsó, szóval vinném hozzájuk a telefonálást is. Ma bemegyek az ügyfélszolgálatra, de azért érdekelne a szakvéleményetek, hogy megéri-e Köszönöm! -
-
törölt tag
válasz Ragnarok_88 #223 üzenetére
A DIGI jelenleg - az FTTH átépítés miatt - az FTTB területeken már csak a nomadikus telefon verziót kínálja fel a 100 Mbit/s feletti csomagokra való előfizetés/csomagváltás során.
(A régebben használatos másik két verzió - szolgáltatói CPE illetve utólagos kábelbehúzás a telefonnak - már nem "játszik". )
Amennyiben ki tudod várni a csomagváltással az FTTH átépítést a házatokban - ez a tervek szerint 2019. december 31-ig elvileg mindenhol megtörténik - akkor automatikusan 1000-es Internet csomagot kapsz (FTTH 1000) és az analóg telefonod is megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnarok_88
újonc
válasz #29810560 #222 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Még egy dolog nem tiszta ehhez kapcsolódóan, semmiképp nem tudja úgy megoldani a Digi a 100asnál nagyobb netet,hogy meghagyja a rendes analóg vonalamat?Mert a Digi Internetes topik összefoglalojában azt olvastam,hogy ilyenkor adniuk kéne egy modemet/switchet,amibe bele lehetne dugni a telefon analóg kábelét.Viszont ilyet nekem most tegnapelőtt nem mondtak egy szóval sem,azt mondták hogy a nagyobb net csak az analóg telefon megszüntetésével és a nomadikusra átállással valósulhat csak meg...hogy őszinte legyek azért modemes/switches megoldásnak jobban örülnék.
-
törölt tag
válasz Ragnarok_88 #221 üzenetére
"Ebből a szempontból a nomadikus telefonszám teljesen megfelel egy rendes vezetékes számnak?"
A nomadikus telefon egy nem helyhez kötött végpontú "vonalas" telefon. (Az idézőjel azért van, mert technológiailag sem teljesen azonos a régi analóg ún. vonalkapcsolt telefonnal, mert VoIP alapú vagyis ún. csomagkapcsolt.)
A nomadikus számot felhívni olyan, mintha nem helyi hanem ún. távolsági hívást bonyolítanál. Pl. Budapestről felhívnád Szegedet, vagy Pécsről Győrt, vagy Szombathelyről Budapestet, Makóról Dömsödöt stb.
Egy nomadikus telefonnak ezért is van körzetszáma - nevezetesen esetünkben a 21-es - mint a településeknek, csak ez ugyebár speciális körzet, mert nincs helyhez kötve, mint egy falu vagy város."... akkor engem az a UPC-s rokonom akinek olyan csomagja van,hogy vezetékes számokat ingyen hívhat,továbbra is ingyen tud engem hívni?"
Remélem a UPC is úgy tudja/számlázza, ahogy leírtam.
"Mik a tapasztalataitok a Digis nomadikus telefonálással (minőség, stabil-e a vonal,stb) ?"
A SIP protokoll - amit használ a nomadikus VoIP telefonálás - akár HiFi minőségű hangátvitelre és Full HD alapú képátvitelre is alkalmas. (Persze a DIGI ez utóbbit nem szolgáltatja.) Mivel azonban a telefonálás az Interneten keresztüli csomagátvitelen alapul ezért az Internet kapcsolatok anomáliái befolyásolhatják a telefonálás stabilitását és minőségét.
Részemről a gyakorlati tapasztalat az, hogy általában igen stabil, kiváló minőségű a telefonálás a nomadikus VoIP telefonon, persze futottam már bele problémába (pl. kapcsolatvesztés), de ez utóbbi elég ritkán fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnarok_88
újonc
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: ha a Diginél nomadikus telefonra váltok (hogy betudják kötni az 1000es netet), akkor engem az a UPC-s rokonom akinek olyan csomagja van,hogy vezetékes számokat ingyen hívhat,továbbra is ingyen tud engem hívni?Ebből a szempontból a nomadikus telefonszám teljesen megfelel egy rendes vezetékes számnak?
Másik dolog:Mik a tapasztalataitok a Digis nomadikus telefonálással (minőség, stabil-e a vonal,stb) ?Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
Állítsd nagyobbra/hosszabbra a szoftverben/VoIP telefonban a Regisztráció lejárati idő-t (Registration expiry)!
Pl. min. 600 s-ra, azaz 10 percre. ... vagy 3600 s-ra, mert az meg 1 óra.
(Ez az idő a default beállításokban általában 60 s, azaz 1 perc. ... ami elég kevés.)
Persze ennek hátránya is van, mert addig nem tudsz átváltani másik eszközre, mert pl. 3600 s-os beállítás esetén a SIP szerver 1 óráig nem ereszti el az accountot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez egy kicsit pongyolán megfogalmazott kérdés.
DE! Amennyiben egyszer be tudsz lépni a SIP szerverre, akkor - általában - mindig be tudsz lépni.
Viszont egyidőben csak egy végpontról/eszközről. Amennyiben "nem enged be a szerver", akkor az előzőleg bejelentkezett végpont/eszköz használja az accountot.... mert, a SIP hozzáférés/account 1 db ún. sessiont engedélyez. (Egy VoIP (nomadikus) telefon előfizetést feltételezve.)
[ Szerkesztve ]
-
GML
őstag
Olyannal már találkozott valaki, hogy az újöborítékkal is csak 1 az az egy darab hívást lehet kezdeményezni? Utána nem enged be.
-
togvau
senior tag
Nem nomadikus számot nem lehet valahogy app-ból is használni?
hitler, sztálin, micro usb
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Üdv, egy Cisco 7960 telefont szeretnék beállítani a Digi VOIP-jához. Csinált már valaki ilyet?
Switch Tax
-
törölt tag
Igen, sajnos belefutottál az összes anomáliába, amit a DIGI elkövet a nomadikus telefonszolgáltatás "létesítésekor".
- Az ügyintézők nem értenek igazán a dologhoz és bénáznak vele. Gyakorlatilag a hátuk közepére sem kívánják a nomadikus telefon szolgáltatást, mert nem ismerik.
- A SIP rendszergazdák csak több nap után veszik fel/élesítik az accountot a szerveren.
(Ennek anno magam is szenvedő alanya voltam. Több reklamációs e-mail, két jelszó boríték és kb. 2-3 hét után tudtam csak használni a szolgáltatást, de a végén már a felügyeleti szerv értesítése is szóba került, mire elérhető lett a nomadikus telefonszám hívás/fogadás oldalról egyaránt.)- A DIGI telepítési leírása valóban egy régebbi verzióra vonatkozik és a ZoIPer fejlesztője már alaposan átalakította a szoftvert.
Abban is igazad van, hogy a ZoIPer fejlesztője/forgalmazója a fizetős verzió felé tereli a gyanútlan, a VoIP világában első tétova lépéseit megtévő felhasználókat.
DE! A ZoIPer beállítása egyáltalán nem bonyolult, mert csak 3 mezőt/paramétert kell kitölteni:
1. SIP server: register001.digikabel.hu
2. Felhasználónév: ennek ugyebár rajta kellene lennie a szerződésen
3. Jelszó: ez meg a borítékban van és csak Te tudod - meg a SIP rendszergazda egy percig amíg felveszi az accountodat - mert, a DIGI is csak a boríték azonosító számát tartja nyilván... a többi paraméter - pl. portszám, DTMF stb. - a szoftverben alapból (default) jól van beállítva vagy indifferens a DIGI nomadikus telefon szolgáltatása szempontjából (pl. képátvitel/videotelefon).
[ Szerkesztve ]
-
Threant
tag
válasz #29810560 #210 üzenetére
Köszönöm válaszodat, végül kiderült, hogy elfelejtettek nekem fióknevet adni, amit végül e-mail útján megkaptam. Sokat kínlódtam ezzel a ZOIPER nevű izével, sehogy sem akart kapcsolódni sem a windowsos, sem az androidos verzió. A Digi honlapján lévő leírás amúgy egy régebbi verzióra vonatkozik, a most letölthetők mindenáron a fizetős változat letöltésére akarnak rávenni és ettől még bonyolultabbnak tűnnek... Nem is bírtam velük.
A mobilra a Play áruházból töltöttem le a CSipSimple nevű appot, ez rögtön kapcsolódott a szükséges adatok megadása után, ajánlom minden nomadikus sorstársamnak.
Még annyit, hogy aki sokat kínlódik a programok beállításával, azoknak ajánlom, hogy próbálják meg megcsörgetni a mobiljukról a digitől kapott nomadikus számot (+3621XXXXXXX). Nálam erre "ilyen előfizető nem kapcsolható" üzenet jött. Itt újabb e-mail ment a Diginek, kiderült, hogy 2 nap elteltével még nem is regisztrálták a szolgáltatást, szóval 2 napig, amíg a ZOIPER izét babrálgattam nem is én voltam a hülye. -
törölt tag
"Kérdésem az, hogy felhasználónevet is kellet volna kapnom ehhez a szolgáltatáshoz, vagy az megegyezik a korábban az internet eléréshez kapott felhasználónévvel?"
A felhasználónév a szerződésen van és nem egyezik meg semmivel. Csak a SIP szerverhez használható a jelszóval párban.
Ezekre az adatokra nagyon ügyelj, mert ha rajtad kívül más is tudomást szerez róluk akkor a te kontódra tud telefonálni!
[ Szerkesztve ]
-
Threant
tag
Sziasztok!
Miután bekötötték nálam az 500-as netet (nálunk még nincs optikai hálózat) megszűnt a telefonom létezni. Ezért ma elmentem a Digi ügyfél-szolgálathoz és az itteniekből tanulva kértem, hogy állítsák át a telefon lehetőséget nomadikusra. Némi tanakodás után valahogy megoldották a hölgyek a dolgot, a régi számomat elvesztettem, kaptam újat, meg borítékban jelszót is.
Kérdésem az, hogy felhasználónevet is kellet volna kapnom ehhez a szolgáltatáshoz, vagy az megegyezik a korábban az internet eléréshez kapott felhasználónévvel?
Letöltöttem a Zoiper oldalról a windowsos verziót (Zoiper5), ami természetesen nem úgy működik mint ahogy az a Diginél található pdf. fájlban le van írva.
Hogy kell ebben a verzióban új accountot létrehozni, miután belépni sem lehet a kezdőképernyőn a szolgáltató kiválasztása nélkül?
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszaitokat! -
zsolt501
nagyúr
válasz #29810560 #207 üzenetére
Igen él MÉG, de ha valamiért új szerződést kell kötni pl. FTTH hálózati átalakítás így már eléggé bizonytalan hogy maradhat az 500-as csomag.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz #29810560 #204 üzenetére
Nomadikus szolgáltatásom van nekem is, még a Digitel500-as csomag, most néztem a csomagokat, és meglepődve látom hogy már csak a Digitel200-as csomag van, ami sajnos nekem nem optimális, mert a Mobil telefon számok hívása lényegesen drágább a 200-as csomagban, szóval nekem ez így nagyon nem jó üzlet, eddig ez a csomag nagyon szépen kiegészítette a jelenlegi Mobil előfizetésemet, de így már nem biztos hogy érdemes lesz megtartani ezt a szolgáltatást, az meg nekem nem indok hogy Romániai számokat illetve hálózaton belül ingyen beszélhetek.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Eddig kétszer jelentettem be a hibát, mindkétszer már másnap kora reggel jött a válasz email, hogy probléma elhárítva... Hát a nagy francokat, ugyanúgy megdöglik 2-3 naponta a telefon vonal. FTTB-n nem volt ilyen gond.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
törölt tag
válasz Victoryus #203 üzenetére
Nomadikus telefonra (VoIP telefonra) nem akarsz áttérni?
Bárhonnan a világból DIGI tarifákkal telefonálhatsz - akár okostelefonnal is - és HiFi hangminősége van.
Nekem nomadikus - VoIP telefon: Gigaset DX800A all in one ill. okostelefon és számítógép ZoIPer VoIP szoftverrel - DIGI telefonszolgáltatásom van.
Sosem térnék többé vissza analógra.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Victoryus #200 üzenetére
+ to lao
A másik DIGI fórumban (Internet) már megválaszolták.
Központi hiba van már egy ideje és még nem tudott úrrá lenni a problémán a DIGI szakembergárdája.
Szóval a hiba nem nálad van és nem is függ össze az FTTB -> FTTH átépítéssel, mint ahogy vélelmezed.
[ Szerkesztve ]
-
lao
tag
Ez a vezetékes telefon nagyon jó áron van (200) , persze az ár tükrözi a minöséget. Serceg,recseg , alig érteni valamit... de legalább occcsó. Jó lenne ha ki javítanák .
csgo jarokeret 37.221.209.104:27164 ----örök windows biteskedjék az androidos iPhonodon----
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● 4iG (DIGI) internet
● 4iG (DIGI) kábel TV
● 4iG (DIGI) Mobil
● 4iG (DIGI) műholdas TV
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest