- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
Üdv!
Mint mostanra arról bizonyára már mindenki értesült, a 4iG cégcsoport 2025 január 1.-től kivezeti a magyarországi piacról a Vodafone, a DIGI, az Antenna Hungária és az Invitech márkákat. A társaságok ezt követően egységesen One márkanév alatt nyújtják tovább szolgáltatásaikat, így a PROHARDVER! fórum topikjait is a változásokhoz igazítva, ezt a topikot most bezárjuk. Az itteni rengeteg hasznos tartalom természetesen nem vész el, továbbra is olvasható, kereshető és linkelhető marad. Köszönjük mindenkinek aki itt volt!
RIP DIGI!
Folytatás a One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topikban.
További jó fórumozást, és BÚÉK Mindenkinek!
-
draco31
veterán
Voltam ma egyik szomszédnál, pár napja kötötték neki ezt, mert ugye a tré megszűnik. Valami picike ZTE dobozka lett ott, nulla szellőzőrács alul felül, melegedik is rendesen. Nem tudom azt hogy gondolták a gyáriak.
-
draco31
veterán
Most hogy összevonnak a mindent is egybe. Akkor ez a műholdasom és van egy korlátlan netes csodafon kártyám, akkor abból is egy számla lesz?
-
Samanbacsii
őstag
Töröljetek légyszi az előzőt. Szóval képernyőn a "közös interace" jelenik meg majd 3 próbálkozás után 10 percre letiltja a csatornát. Itt iratom a 0000. Phillipsen nem is választható 0000 kód...
-
Samanbacsii
őstag
Bocs lemaradt
-
Samanbacsii
őstag
Szia, szerelő ígérte, rendelte meg. Ha nálam már (ami a biztos, ugye) azonnal írok! A gyerekzár nem a tv gyerekzárja mert ha azt bekapcsolom lakattal jelzi a készülék. Ez jelenik meg pontosan és 0000 lehet feloldani. Állítani, kikapcsolni sem Phillips se Panasonic tv n nem tudtam.
-
D@ny7
aktív tag
válasz
Samanbacsii #18434 üzenetére
(már nem tudtam szerkeszteni az előző hsz-t)
Majdnem elfelejtettem, hogyan sikerült intézni cam modult dekóder helyett? ÜSZI-n ígérték meg vagy már ki is vitte a szerelő? -
D@ny7
aktív tag
válasz
Samanbacsii #18434 üzenetére
Szia.
Szerintem a lassulás, az a tv miatt lesz, a vodának nem volt DTH szolgáltatása, így ott nincs mit összefésülniKábeles szolgáltatásnál zajlik az összefésülés. Az való igaz hogy a nagra kódolásnál voltak változások, emiatt lehetnek fennakadások, viszont mivel CAM modul esetén a tv végzi a csatornák dekódolását, így abban keresendő a hiba.
A gyermekzárra pedig az a megoldás hogy kikapcsolod. Tv menűjében megkeresed a ci+ kártya beállításokat. Itt egy példa LG tv esetén : [kép] [kép] -
Samanbacsii
őstag
Na... Futottam néhány kört és elképesztő siker! Intéztem a két új CAM modult egy régi és egy beltéri helyett! A lassulásra, nem engedélyezett csatorna -ra azt mondták, hogy a.: mostanság fésülik össze a Digis és Vodás műszaki hátteret okozhatja ez, vagy az, hogy a Digi kódoló rendszerén bonyolítottak és e miatt kicsúszhat az időből (timeout) az engedélyezés. De közre játszhat, hogy régi a készülék és lassú a szoftvere... Mindegy... Kipróbáltam egy négy éves Phillipsben és ott telepíti a Thor1-et majd (!) választhatok szolgáltatók közül és csak a Digis csatornákat tölti le! Állat! Úgy működik mint egy beltéri! A néhány csatornánál beadott "gyerekzárra" még nincs válasz mert nem a tv adja hanem a kártyát kell 0000 oldani. A Phillipsnél nem is lehet a 0000 beállítani kódnak és ha beállítom a gyerekzárat másképpen is mutatja. Kb. ennyi...
-
yanna
addikt
válasz
Atomantiii #18432 üzenetére
Köszi!
-
yanna
addikt
RTL hd nálatok is xarakodik? Már tegnap is megmeredt 10-20 másodpercekre.
-
Pille99
tag
válasz
Samanbacsii #18426 üzenetére
Nálam is jelentkezik ez 2 csatornánál kb. 2 hónapja. Szintén CAM
-
garga01
őstag
válasz
Samanbacsii #18427 üzenetére
Ez a műholdas topik, uh jó helyre írtál.
Elsőnek amit érdemes kipróbálni:
- tv áramtalanítása, majd modul ki-behúzása párszor a tv-ből.
- ugyanígy kártya ki-be a modulból, esetleg a kártya arany színű chipjét finoman áttörölni alkoholos kendővel, hagyni megszárdani majd vissza az egész.
(Simán okozhat kontakt gond ilyet)Ha ezek sem sem segítenek, esetleg tv gyári állapot és adók újra keresése-telepítése (elég szívás beállítani, tudom)
Utolsónak hívnám fel a Digit, mert egyből boxal fognak kínálgatni, mivel anno nagyon rövid ideig lehetett ezt a modulos dolgot kérni, vagy nincs is moduljuk raktáron, vagy azt se fogja tudni az ÜFszolgálatos miről beszélsz -
Samanbacsii
őstag
Basszus csak azt nem írtam, hogy satelit.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Cam modulos (még eredeti 12 éves kártya)a 12 éves panasonic plazmám és amióta a voda átvette a szolgáltatást sokkal lassabban találja meg a kedvencekbe gyűjtött csatornákat (tegnap újra kerestem az összeset), legtöbbször bekapcsolásnál kiírja, hogy nincs előfizetésem léptetem a következőre akkor jön be a csatorna. Valamint jónéhánynál négyjegyű kódot kér mire beírom már kiírja, hogy nincs hozzáférésem.... és kezdhetem elölről... Jelerősség és minőség 70-90%... Szerintetek a tv "lassult" be vagy szolgáltatónál kell finombeállításokat eszközölni, vagy nem elég a részletes az automata keresés ahol egyébként megtalál minden csatornát. Előre is köszi a segítséget! -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Sikerült végre lecserélni az adsl + digi műholdas TV kombót digi IPTV-re. Főleg a TV-től tartottam, de így pár hét után ki merem jelenteni, hogy minden téren nagy előrelépés történt. A boxok rendesen működnek, nincs jel kimaradás vagy kockásodás. A kép sokkal szebb, és végre van minden csatornára kiterjedő műsorkalauz is.
-
Inhouse
őstag
válasz
draco31 #18414 üzenetére
Anno a Digis szerelő azt mondta (akkor még nem is volt kábeles szolgáltatás), hogy fizetniük kéne érte valahova és így marad olcsó, hogy amit tudnak beletesznek, de ennyi.
Volt olyan beltéri, ahol csatornánként lehetett hangerőt állítani, jó móka volt, de megérte, ha nem is lett tökéletes. -
D@ny7
aktív tag
Egy kis friss infó, a DIGI Facebook oldaláról, aki esetleg még nem látta:
Új név, új szolgáltatások és megújult üzletek: 2025. január 1-től a Vodafone, a DIGI, az Antenna Hungária és az Invitech lakossági és vállalati távközlési szolgáltatásai One márkanév alatt lesznek elérhetőek. A márkaváltás során ügyfeleink szerződései és szolgáltatásai a megszokott formában, változatlan feltételekkel folytatódnak. A Vodafone-os és DIGI-s ügyfeleink díjcsomagjait vagy tarifáit a márkaváltás nem érinti automatikusan, a meglévő szerződéses feltételek változatlanok maradnak.
-
D@ny7
aktív tag
-
-
ngabor94
tag
Most kötötték be nálunk is a digit, mi is 2 ZTE boxot kaptunk és 1 zöldséget régi tv mellé. Az lehet tudni hogy a csatornák felénél miért hiányzik a műsorkiírás? Boxfüggetlen és nemcsak nálunk, másnál is. Telekom után elég sz@r hgy nem tudni mi megy éppen a tvben.
-
makoss
veterán
válasz
garga01 #18407 üzenetére
Akkor még nincs infó róla..mindegy, köszi...
Viszont ezen a listán melyik a jó, mert ebben van több?
A legnagyobb csomagot rendeltük, HBO meg a többi extra nélkül -
D@ny7
aktív tag
válasz
makoss #18401 üzenetére
Szia.
Többféle is van, attól függ milyen tv-hez szeretnéd, régi képcsöves vagy HD.
Lehet hogy tudsz majd egyezkedni a szerelővel aki beköti.
KAON-ból van többféle, ezeket már nem gyártják kifutott használt készülékek.
KAON NA1000 régi, de az utolsó széria még jó.KAON NA9240-ből két széria volt, de mindegyik felejtős, kompatibilitási és melegedés miatti problémák miatt. NA2000 mind használt, de teszi a dolgát.
Ezek az újabb készülékek:
DTS 3480, JS-20 ( JS ugyanaz mint a DTS, csak a DTS jelzésű, az új, de már kifutó)
Most került bevezetésre egy új típus, ez pedig a ZTE ZVX10 B710
Hyundai és Humax (SD beltérik), csak akkor kérj ha szükség van RF portra mert olyan régi a tv-d hogy SCART sincs rajta. Ilyenkor nem nagyon lesz más lehetőség. -
makoss
veterán
Üdv!
Műholdas tv szolgáltatáshoz milyen boxot adnak?
Váltani kellett mert a Telekom megszünteti a műholdas sugárzást, az optikát meg egyik szolgáltató sem köti be -
kovyhun
tag
válasz
draco31 #18395 üzenetére
Nem teljesen értem, akkor egy beltéribe megy az antenna és azon van egy (loop) kimenet is és arra kötötted a másik beltérit?
Lehet az utólag rákötött beltérin a próbált csatorna vízszintes polaritású így átkapcsolja a fejet arra és a másik beltérin nem fognak jönni a függőleges polaritásúak. Próbálj azonos csatornát a két beltérin, ha úgy működik, akkor lehet ez a gond. -
draco31
veterán
Megsérült az antenna vezetékem. Mivel épp nincs hol venni, kb 15 méter kell, gondoltam a szomszéd szobában lévő SD beltéri kimenetére rákötöm, így akkor menni fog. Az csak 3 méter, annyim van. Deee ebben az esetben azon a beltérin nincs jel felirat jön. Ha az enyémről lehúzom, rögtön oké.
Le van tiltva ez a része? -
draco31
veterán
-
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a DTS3480 beltéri egység esetében lehet-e a csatornalistát szabadon szerkeszteni, ha igen, milyen módon?
Köszönöm szépen!
-
garga01
őstag
válasz
Inhouse #18389 üzenetére
Aha, az első komment elég részletes amazonon:
"Cat-5e range for 1080p 60Hz signal is 197ft maximum and Cat-6 range for 1080p 60 Hz signal is 230ft. The ranges for a 4K 30Hz signal are 115ft for Cat-5e and 131ft for Cat-6."Azaz CAT5E kábelen kb. 60m-t tud, sztem működhet. De ha nem menne, akkor kábel csere CAT6-ra és 230 ft~70m lesz a hatótáv.
Ezzel biztos jobb lesz a képminőség, mint analógra konvertálva. De ha nem akarsz új kábelt behúzni, tényleg egyszerűbb lehet egy 2.parabola az udvaron (akár mellé egy földi antenna az ingyenes mindigtv-re). Parabolát szinte ingyen találni aprós oldalakon.(Illetve koax-ot etherneten átvinni még van ilyen LAN balun megoldás, de nagyobb lesz a csillapítás és minél hosszabb a kábel annál több zavar szed össze. Analógon az amúgy sem túl jó kép még rosszabb lesz... esetleg a DVB-T modulátorral lehetne használni, de így meg sokkal olcsóbb a HDMI extenderes megoldás)
-
Inhouse
őstag
válasz
garga01 #18387 üzenetére
Szia!
Köszi.
Jobban végiggondolva (régen csináltam), a kerthelyiségbe nem megy koax (és ez lenne a főbb probléma, bár jön a rossz idő...de jövőre is lesz tavasz), ott csak 2 UTP van, az egyik a Digi, a másik a kamerák analóg videójele. Tehát a koax sajnos nem járható, oda aztán még valamit behúzni...nem fog menni.
Én is inkább hajlanék a digitálisra, ez esetben akkor a HDMI osztó (aktív) és az UTP-s "átlövő" lenne a leghatékonyabb megoldás...
Néztem a német videót, ez tök jó kütyü! Itt gondoltak a részletekre, nem kéne HDMI osztó, az adóban is van kimenet. A kábel CAT5-e, a 60m az lehet necces, bár nem biztos...de ha jól gondolkodom, akkor 720p esetén ez lehet kicsit több is...csak megint van pár "ha". A fene enné meg. -
garga01
őstag
válasz
Inhouse #18385 üzenetére
Szia!
Én azt javaslom a scart/RCA analóg megoldást engedjék(étek) el, ha digitálisan lesz/lenne szétküldve a jel a többi TV-re, sokkal jobb lenne a minőség.
HDMI splitterből viszont aktívat vegytek, sok cucc nem szereti a passzív eszközöket, azokkal lehet szívni. Egy kört meg lehet spórolni, ha egyből aktívat vesztek.
A HDMI-s jel továbbításra nekem 2 ötletem van. Ha már van mindgitv, tehát van egy "sima" koax hálózat a házban, DVB-T modulátorral arra rá lehet ültetni. Ez nem olcsó (néha lehet használtan kifogni, nekem tördék áron sikerült itt a PH!-n venni), de kényelmes. Van HDMI in és out, oda kell tenni az egyik tv-hez. Az in-be megy a box, out-ba a tv, a koax kimenetet meg be kell kötni egy antenna közösítőbe. Persze ehhez vissza kell vinni a jelet az első elosztás elé még... De ha esetleg egy helyen van a Digis és a földi antenna, a parabola kábelen is meg lehet oldani a vissza lehet vinni 2 db diplexerrel (egy tv-nél, egy padláson az LNB előtt). Annyi a hátránya ennek a megoldásnak, hogy infrát nem viszi át, azt külön (akár a meglévő megoldással) kell megoldani. Annyiból jó ez a megoldás, hogy utána már "akárhány" tv-re osztható a koax jel.
Illetve nemrég láttam egy HDMI-s eszköztesztet is, ez is jó megoldás csak ugye ebből meg több kell (2 db szett). Német amazonon is árulják, én már rendeltem más cuccot a németről, 1 hét alatt meghozták. -
Inhouse
őstag
válasz
draco31 #18384 üzenetére
Köszi.
A 3. beltéri pont jó lenne SD-nek technikailag.
Dupla előfizetés szerintem nem lesz.
A kábel csere nem járható, tizenéve lett kivezetve, falban, csatornában, földben. Az ott marad. Inkább adnék neki egy nálunkhagyott parabolát, és az mehetne a kerthelyiségre...
Van az ingyenes mindigTV 2 TV-n, meg még a kamerák jele is 2-n pluszban. De az nem váltja ki a sportcsatornákat sajnos.
Sokszor előnyben részesítik az egyszer kifizetendő összeget, még ha nagyobb is, mint a sokáig fizetendő havi kisebb díjat... -
draco31
veterán
válasz
Inhouse #18383 üzenetére
Havernál volt ilyen megoldás annó.
3 beltéri esetén is 4 csatlakozós a fej. És az mindenképpen SD lesz, vagyis azt hiszem ezen nem változtattak.
Ezeken általában van SCART és RCA kimenet is, és szerintem megy is egyszerre. Így ezt a dobozt össze lehet madzagolni kettő TV-vel, de ugye az fog irányítani, akinél a beltéri van.
Vagy másik megoldás még, ez pl. a férj nevén van, akkor egy újabb két beltéris előfizetés a feleség nevére. Lesz 4db HD beltéri így.
Ha ebbe így belemennek, akkor esetleg költségcsökkentésként a mostani UPT kábelt ki kell cserélni koax-ra, így nem a szerelőtől veszik meg, amikor csinálja. (persze ez a szerelőn is múlik, hogy azzal megcsinálja)
Illetve árban mérlegelni, hogy lesz fizetve egy 3-as előfizu, és a negyedik TV-n kis kényelmetlenség, vagy lesz fizetve 2db 2-es előfizu. A 2-es árát így tudja, nyílván akkor az duplázódik. A hármasra nekem jelenleg a nagy csomaggal 7200Ft-ot.
Illetve még nem-e opció a negyedik tv-re az alap mindigtv annak meg 12 csatornája van. Vagy az előfizetéses rendszere, de az meg nem tom mennyibe kerül, és milyen csatornák. -
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Egy ismerős tanyáján Digi műholdas TV van. Tetőtér beépítéses ház, fent volt egy dupla beltéri, ott volt helyben egy TV, kettő a földszinten, és egy a kerthelyiségben. Sok évvel ezelőtt ki lett alakítva ehhez egy rendszer, ennek a buta dupla beltérinek volt SCART és RCA analóg kivezetése is. A távoli TV-khez UTP kábelek mennek, video balunokkal a végén, a hang simán a csavart érpáron, a maradék érpáron az infra távirányítás megy visszafelé. Természetesen egyszerre csak 2 helyen lehetett szabadon garázdálkodni, a másik 2 helyen max ugyanaz ment.
A dupla beltéri helyett viszont kaptak 2 HD-st, az egyik az emeletre, a másik a földszinti nagy TV-re. Ezeken már nincs analóg kimenet, csak HDMI (a régebbi Kaon egyik verzióján még volt minidin-en és még ment is egyszerre a HDMI-vel). Kellene nekik a másik 2 TV-n is, de legalább az egyiken...
A következő megoldásokat találtam, de nem tudom eldönteni, hogy jól gondolom-e:
- bérelnek egy 3. beltérit, gondolom, hogy lehet SD és akkor van analóg kimenet...a fej, ha jól emlékszem 4-es...ha nem az, akkor adnak olyat, hogy át lehessen fűzni, mint régen a duplánál? Vagy ez nem jó, a H/V átkapcsolás miatt?
- vesznek HDMI splittert, vagy passzívat és akkor egyszerre csak az egyik kimeneten lehet nézni, elvileg ez is elég lehet...vagy aktívat drágábban, akkor nincs ilyen megkötés, és kell még egy UTP extender, ami 60m-t tud UTP-n
- az előző eleje, de a splitter után HDMI->analóg átalakító és onnan úgy mint eddig
Az utóbbi kettőnél nekem elég sok a ha, túl sok a kütyü, amikhez képest elég nagy a kockázat a több tízezer Ft-nyi buktára. -
draco31
veterán
válasz
kovyhun #18380 üzenetére
Most közben képhibákat produkált az egyik csatorna, szóval úgy indítottam újra, hogy a beltériből húztam ki a tápcsatit, és vissza. Tehát a táp áram alatt maradt.
Erre most megint úgy kezdi, hogy nincs rendesen bent a kártya. Na most épp nem vagyok türelmes kedvemben, nehogy egy kis véletlen túlfesz legyen a vége -
kovyhun
tag
Elsőnek valóban a tápot kell megpróbálni. Nekem már kettő elhalálozott (szintén Kaon 1000HD )
Keress egy másik 12V tápot, de arra figyelj hogy legalább akkora teljesítményű legyen mint az eredeti.
A táp tud különböző fura hibákat produkálni -
garga01
őstag
válasz
draco31 #18378 üzenetére
Szerintem megfáradtak a kondik benne, ha ez pont áramkimaradás után van. Valszeg nem elég stabil/szűrt már a táp, a kártyaolvasónak meg 3,3V vagy 5V kell általában.
Ha mégis por lenne ,esetleg áramtalanítva fújj be a kártyafogadóba sűrített levegővel (vagy teli tüdővel). Esetleg ha lötyögne a kártya, a chippel ellentétes oldalra dugj be egy kis papírt vagy egy régi bankkártyát h megszoruljon, de ilyen hiba nem nagyon szokott lenni.
-
draco31
veterán
KAON 1000HD azt hiszem.
Egy ideje azt csinálja, ha áramkimaradás van, utána nem hajlandó látni a kártyát. Vagyis látja, hogy benne van, mert azt irja, hogy rendesen helyezze be. Kiveszem, rögtön írja, hogy nincs kártya.
Egy ideig elvolt úgy, hogy kivettem-vissza. Aztán később kivettem, megtörlés ( nem poros egyébként ) vissza. Aztán chip izopropillal törlése, vissza, oké. De most 10 perce szórakozok, már kézközelben egy kalapács
Jól tudom, hogy már nem ingyen jönnek ki? -
draco31
veterán
Elveszett a két Eurosport HD, gyári beállítás után sem találja.
Másnál is? -
garga01
őstag
válasz
norbi3344 #18373 üzenetére
Műholdas szolgálatással csak TV van, net sehol nincs még a nagyvárosokban sem
Helyette van optikai (esetenként koax vagy réz A/VDSL) net, ami mellett van digitális kábeltv vagy IPTV. De kábelen is szépen össze van tömörítve az adás, SD csatornák képe ott se hű de szép.
Szóval @Panthera, ha itt beadod a címed és nem adja fel, hogy lenne vezetékes net, akkor nálad net-et nem fog adni a Digi, max műholdas tv-t. Ha nincs benne a címed a fenti keresőben, esetleg még hívd fel az üf szoláltatot, előfordul h kimaradt cím. Főleg ha esetleg az oszlopon előtted van Digis doboz, vagy szomszédoknak van kábeles Digi. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Megkérdem itt is....
Vidéken váltott már valaki műholdas szolgáltatás és kábeles között? A tv adások minősége között van különbség? Jobb netet szeretnék, már ha kivitelezhető. -
diegho
nagyúr
Sziasztok
Nyaralóban csak pár csatorna jön be, többinél azt írja nincs jel. Gyári visszaállítás után is ez van. Van valami tippetek, hogy mi okozza?
-
lacoka
csendes tag
#18356 graga01 - Ahogy írtam, csatorna frissítés volt. Hogy szoftvert frissített -e ezt nem tudom, de mindhárom felvétel funkció (azonnali, műsorújságban kiválasztva, előre beprogramozva) megvan és látszólag működik is, csak éppen nem.
Gyári visszaállítást megpróbálom. -
lacoka
csendes tag
Üdvözletem. Műholdas Digi előfizetésem van Kaon NA1000HD beltéri egységgel.
Időnként szoktam felvételeket készíteni tv műsorokról egy ssd-re, ami egy külső tápos IcyBox USB dokkolóval csatlakozik a beltéri egységre. Ez régóta jól működik.
Valamiért azonban a rögzítési funkció behalt. Az előre beállított felvétel és az azonnali felvétel gomb is látszólag működik, azonban a média tárban nincsenek a felvett anyagok.
A rendszerben semmi sem változott a legutóbbi sikeres felvétel óta, legfeljebb csatorna frissítés történt. Még annyit próbáltam, hogy egy pendrive-ot dugtam a dokkoló helyére, leformáztam a beltéri egységgel. A hiba ugyan az.
Volna valakinek valami ötlete a hiba javítására? -
Atomantiii
addikt
-
insomnias
csendes tag
Digit tányérral, de nem boxxal veszem, hanem CI egységgel. Tud valaki segíteni a csatornák beállításában, mert az automata módszer nem hozza be mind.
A digi szakembere küldött egy listát, transzpoderrel vertikális, horizontális ... nemtom. -
draco31
veterán
válasz
Winnie The P #18350 üzenetére
Nekem 42" LG van, az elég ügyesen próbálja felskálázni, de van amivel nem tud mit kezdeni.
Én lassan 10 éve már. -
draco31
veterán
válasz
Winnie The P #18348 üzenetére
Ezért nézem én csak az eurosportot kb.
Ott semmi infó, nem zavarodik össze. -
draco31
veterán
válasz
#91658752 #18344 üzenetére
Hát gondolom akkor ez HD beltéri, ha ennyire bírja. Nekem is lassan 10 éves a két HD, az SD az 2 évente hal.
HD-nél az újabb néha melegedik a kicsi doboz, és akkor ugye jön a lefagyás.
SD-nél néha a cseredarabban van tetrisz játék.
Szóval igen, a havidíj hízásán kívül nincs fejlődés.
Műsorokat ugyan úgy nem tudják mikor mi jön, csak néhány csatornán.
Hangerő még mindig eltér más csatornákhoz képest. -
törölt tag
Sziasztok!
Cserél a DiGi beltéri eszközt? 2007 óta van apáméknak műholdas TV és szerintem ugyanaz még mindig a beltéri egység. Az új jobb? Más a menüje? -
Winnie The P
őstag
válasz
sherlock82 #18340 üzenetére
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok,
tányéros kábel tv -m van és nem tudom miképpen de csatornák románok lettek a magyar helyett ill a nyelv is román.
Hogyan tudom vissza állítani magyar nyelvre a rendszert ? -
draco31
veterán
válasz
BltZlt #18337 üzenetére
Akár fejhiba is lehet, nálam hasonló volt ősszel. Másik két beltéri ment hibátlanul, ettől meg 2x ment el a szerelő, hogy jó, aztán a településről nem ért ki, márt megint nem ment.
Szóval ez így még sajnos bármi lehet.
Esetleg ha van kompresszorod, küld meg vele, hátha csak a porréteg okozza, ami felgyűlt a dobozban. -
BltZlt
újonc
Üdvözletem! Talán tud valaki segíteni, ötlettel vagy tanáccsal... Az a helyzet állt elő a kb. 10 éves Digi beltérimmel, hogy alkalmanként (meghatározhatatlan időközönként, pl. 4-5 perc vagy talán fél vagy 1 óra) kimerevedik a kép és a " nincs jel 00" felirat jelenik meg. Kikapcsolom, kihúzom a konnektorból, megtakarítom a kártyát... Majd láss csudát működik. Rövidebb-hosszabb ideig. De nagyon bosszantó! Mi lehet a haiba, a bajság?
-
fer
őstag
-
garga01
őstag
"Válnak lefele a román rendszerről... ezért lett nézhetetlen sok eddig nézhető csatorna a műholdason (Axn black-white, Disney Jr. Pro tv, Viasat Nature HD stb), amik bár nem (mind) voltak a kínálat része hivatalosan, de a CAM-ek nyitották"
forrás: [link]
Érdemes a többi hsz-t is megnézni: [link]"Kaon NA 1000 HD vevővel, a gyári visszaállítás után, a román nyelvet és országot választva lekeresi és nézhető a Music Channel, a 97-es helyre pakolja be."
-
fer
őstag
Tegnap még volt a 44-es és a 48 as is, mára ezek is eltűntek. Azt hiszem kezd tele lenni a f... a digivel, ahogy emelik az árt, úgy vesznek ki csatornákat.
-
fer
őstag
válasz
Winnie The P #18325 üzenetére
"Ami érdekes, hogy az SD beltérin van mind a három általad említett csatornán műsor."
Na ez az, hogy az előző boxal nálam is volt, legalább is a 108-as, mivel a 3 közül csak azt hiányolom. És mindkét box HD volt.
A korábbi ami szarakodott (kaon na9240), amire cserélték az meg szerintem a régebbi (na1170). A korábbinak volt egy jobb változata az na2000, (a kettő teljesen egyforma, csak a hátulján látni eltérést) na az frankó volt évekig, csak sajna beszart a hdmi kimenete, és mikor cserélték akkor hozta megint ezt a 9240-es hulladékot ami folyton kártyahibát dobált. most ott tartok, hogy ez már a 4. box, és ahogy látom ez is használt, is lemerném fogadni, hogy amit elvitt tőlem hibásként, újra megkapja valaki. -
fer
őstag
De azt is írtam, hogy boxcsere előtt volt ami 3 napja történt. És nálad is csak fekete kép van a 3 csatornán?
-
fer
őstag
válasz
Winnie The P #18321 üzenetére
Köszi, de ezzel semmi újat nem tudtál mutatni.
-
fer
őstag
Sziasztok. Pénteken boxot cseréltek, és azóta nincs a 98, 108, 113-as csatorna, előtte volt, legalább is a 108-as. A a központos erre ezt válaszolta "A jelzett sorszámú csatornák nem képzik a szolgáltatás részét." Akkor a régi boxal miért volt jó?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha akarok DiGi TV-t még mindig a tányéros megoldás van vagy már tudnak kábelen szolgálni a net mellé? Milyen boxot adnak? Ugyanaz a sok évvel ezelőtti buta eszköz? -
AnonymusX
őstag
Nálatok hogyan alakul a májusi számla?
2230 Ft-os havidíj 2570 Ft-ra nőtt. Ez több mint az ígért 14,9%-os emelés. Igaz csak kicsivel (15,2%), de nem az ígért maximum.
-
draco31
veterán
válasz
renegat1 #18312 üzenetére
Általában úgy frissül, ha ki van kapcsolva a box, akkor villog egy ideig, ilyenkor szinkronizál, és frissíti a listát. Aztán ha kész, elkezd folyamatosan világítani, mint bármikor máskor kikapcsolt állapotban.
De mivel én is csak kb fél évente kapcsolom ki a boxot, csak akkor tűnik fel, amikor nem működik pár csatorna. -
renegat1
tag
válasz
Atomantiii #18311 üzenetére
Köszönöm. Ez volt a gond. Lefrissítettem a csatornalistát. Másik frekvenciára került. Eddig mindig automatikusan frissült, most nem.
-
renegat1
tag
Sziasztok!
A Filmbox csak nálam nem magyar? Változott valami az utóbbi időben? -
draco31
veterán
válasz
nagysandor79 #18305 üzenetére
Nem tudok rá mit mondani, olyan helyen sosem jártam.
Ha nem, akkor írj nekik, van minden típushoz nekik, én itt szoktam venni mindenhez távot. -
nagysandor79
aktív tag
távírányítót még cserélnek a digi pontokon?
-
Marcsello31
őstag
Ès vajon, úgy is maradnak a csatornák a szerkesztés után is?!
-
kovyhun
tag
válasz
Panthera #18300 üzenetére
Igen, célszerű olyan sorrendben hozzáadni ahogy szeretnéd hogy legyen, de utólag is állíthatsz sorrendet: Rámész a kedvencek szerkesztésében a kedvencek listában a csatornára amit mozgatni akarsz, sárga gombbal bekapcsolod a mozgatást, le-fel mozgathatod, majd ismét sárga gombbal kikapcsolod a mozgatást.
*Ne tévesszen meg hogy a sárga gombhoz "kedvencek" van írva, az mozgatás
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest